SACCSIV – blog ortodox

INTEGRAREA TARANILOR IN SISTEM: Ordonanţa privind înregistrarea obligatorie a acestora la Fisc

Posted in FISC, TARAN by saccsiv on aprilie 26, 2010

   Citez din articolul Ordonanţa privind înregistrarea obligatorie a ţăranilor la Fisc – o confuzie generală!:

   Ordonanţa de urgenţă 44/2008 care stipulează obligativitatea înregistrării tuturor producătorilor agricoli la Registrul Comerţului a provocat reacţii aprinse din partea micilor fermieri, dar şi un val general de confuzie, atât la nivelul agricultorilor cât şi la cel al autorităţilor locale, care nu ştiu ce măsuri trebuie luate. Iată cum comentează cititorii publicaţiei agricole RECOLTA.EU.

   nu inteleg….!!!!! exista optiunea bifata la primul aliniat- persoanele fizice pot desfasura activitate comerciala individual si independent- nu e asta situatia existenta? daca nu era mentionata si optiunea asta , da ar fi insemnat ca trebuie sa inregistreze ca PFA, ETC….dar existand prima optiune…situatia poate ramane asa cum e…. Imi scapa mie ceva ….???, scrie Dana.

   Acelaşi cititor aminteşte de faptul că, în prezent, fermierii care deţin certificate de producător necesare pentru a putea desfăşura activităţi comerciale in pieţe, plătesc oricum impozite şi taxe locale.

   si in alta ordine de idei ei platesc impozit la primariile care le elibereaza Certificatele de producator, iar in ceea ce priveste inregistrarea , conf. renumitului si controversatului (dar macar aplicabil) Ord. ANSVSA nr. 111/2007 modificat cu Ord. 21/2010 toti taranii care vand in piete s-au inregistrat o data la DSVSA-urile judetene, care au primit candva o derogare de la aceasta Ordonanta de a nu mai conditiona inregistrarea taranilor de trecerea pe la ORC…..Astia ori habar nu au ce zic, ori se bat cap in cap unii pe altii!

   Autorităţile locale se găsesc, şi ele, în aceeaşi dilemă. La Braşov, de exemplu, directorul Direcţiei Pieţe, Cristian Vasile, spune că ţăranii pot veni liniştiţi să-şi vândă produsele şi fără să fie persoane fizice autorizate, pentru că legislaţia este contradictorie, iar deocamdată nu exista norme de aplicare referitoare la producătorii agricoli.

   “S-a dat OUG 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către PFA, întreprinderile individuale şi familiale, şi a primit o derogare de doi ani de la termenul din lege, care se împlinesc pe 24, adică duminică (ieri – n.r.). Săptămâna asta, Ministerul Agriculturii a venit cu o clarificare la OUG, prin care spune că inclusiv producătorii agricoli sunt obligaţi să facă o formă juridică de organizare. Din acest motiv e tot haosul asta. Nu putem ca de pe o zi pe alta să golim pieţele şi să nu mai primim producători. Noi îi primim în continuare şi aşteptăm normele de aplicare a OUG, în legătură cu producătorii agricoli, în mod special”, a declarat Cristian Vasile.

   În aceeaşi situaţie este şi Primăria Sectorului 1 care cere abrogarea acestui act normativ. Într-o comunicare a instituţiei, se precizează:

   Primăria Sectorului 1 adresează un apel organelor statului să nu dea dovadă de exces de zel în următoarele zile și să sancționeze micii producători care nu s-ar conforma unui act normativ ambiguu, birocratic și generator de o creștere nejustificată a prețurilor.

   Prețurile la legumele și fructele aflate la vânzare în piețe s-ar dubla dacă Guvernul menține în vigoare acest act normativ, iar micii producători ar fi condamnați la faliment.

   Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 44/2008 (privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale), deși obligă țăranii să se transforme în mini societăți comerciale, nu abrogă vechea legislație: HG nr. 661/2001 privind eliberarea certificatului de producător și HG nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice.

   Cititi va rog si:

VIDEO: TAXA PE APA DIN FANTANA … Sau 700 milioane lei vechi amenda

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 26, 2010 at 4:26 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. stefan said, on aprilie 26, 2010 at 4:55 pm

    Jaroslaw Kaczynski ( fratele geaman al lui Lech) candideaza pentru presidentie.

    http://english.aljazeera.net/news/europe/2010/04/2010426141133372709.html

    Apreciază

  3. stefan said, on aprilie 26, 2010 at 4:58 pm

    Aceeasi stire mai pe scurt.

    http://www.guardian.co.uk/world/2010/apr/26/jaroslaw-kaczynski-polish-elections-presidency

    Apreciază

    • ovidiu said, on aprilie 26, 2010 at 5:43 pm

      Daca e constient de consecinte,bravo lui!!

      Apreciază

      • stefan said, on aprilie 26, 2010 at 5:51 pm

        Si eu la fel zic.
        Daca el este asa cum pare a fii, caz in care stie ‘riscurile’, bavo si mai mult decat bravo.

        Apreciază

      • ovidiu said, on aprilie 26, 2010 at 6:01 pm

        In momentul si in contextul de fata consecintele nu cred ca sint de mare relevanta pt. un frate geaman.Cred ca e vorba de un fel de…nebunie buna.

        Apreciază

  4. ChavaLito said, on aprilie 26, 2010 at 5:19 pm

    Nesimtire mai mare nu este. Gunoaiele astea de oameni pe care i vedeti toata ziua la tv ne fura si ultimul banut!

    Apreciază

  5. ovidiu said, on aprilie 26, 2010 at 5:38 pm

    In acest continuu asediu nu o sa treaca mult si o sa auzim si de…legea eutanasierii la 65 de ani.E halucinant!!!.
    Se zice ca este un timp pt. toate…Dar acum,in acest moment…?

    Apreciază

  6. LORENA said, on aprilie 26, 2010 at 6:01 pm

    Ati vazut ca în EUROPA sunt în prezent 54 de milioane de islamisti si ca în urmatorii 12 ani vor fi 25% din populatia Europei. Daca filmul Corpus Cristi a fost facut de homosexuali sau de persoane de alta religie decât cea crestina în scopul de a crea un vid în constiinta oamenilor, de ai face indiferenti la ce se întâmpla în jurul lor, acestia sunt naivi daca cred ca golul lasat prin abandonarea credintei în Dumnezeu va fi ocupat de ei. Nu au nici o sansa în fata islamului. Islamul nu accepta nici un fel de compromis fata de ce nu este prevazut în CORAN. Curatenia va fi radicala.

    4 neveste si 3 la 4 copii de fiecare nevasta,…. .vom deveni repede minoritari.

    Unde este egalitatea religiilor ? Nu ai voie sa faci o caricatura sau o gluma despre Mahomed sau altii fara sa fi tras la raspundere dar…. poti face filme si sa batjocoresti pe Iisus Hristos în toata linistea ??

    CUM RASPUNDE LA ASTA CONSTIINTA VOASTRA ??

    Opinie personala LL

    Dragi prieteni,

    Am primit la rindul meu un protest la adresa unui film. M-am gindit ca e practic sa traduc cit mai fidel in româna textul original al mesajului care poate fi citit in continuarea traducerii mele. Daca vreunul dintre voi gaseste o traducere mai bună a textului englez, va rog modificati. Important este sa protestăm.

    Va rog să dati si voi mai departe acest mesaj.

    Multumesc,

    Corina Chiriac

    MERGIND DINCOLO DE LIPSA DE RESPECT, FILMUL „CORPUS CRISTI” ESTE PE CALE SA APARA IN CINEMATOGRAFE IN IUNIE SAU AUGUST. UN FILM DEZGUSTATOR ESTE APROAPE GATA SA APARA MAI INCOLO ANUL ACESTA IN AMERICA PREZENTIND PE MÂNTUITORUL IiSUS HRISTOS, PE APOSTOLI SI DISCIPOLI CA HOMOSEXUALI ! CA PIESA DE TEATRU ACEST „SCENARIU” A JUCAT DEJA IN TEATRE PENTRU O VREME.

    IN LATINĂ, „CORPUS CRISTI” INSEAMNA TRUPUL LUI HRISTOS.

    ESTE O REVOLTATOARE BATJOCURA LA ADRESA DOMNULUI NOSTRU, MÂNTUITORUL IiSUS HRISTOS.

    DAR NOI PUTEM PRODUCE O SCHIMBARE.

    IATA DE CE VĂ TRIMET ŞI VOUĂ ACEST E-MAIL:

    DACA FIECARE VA TRIMETE ACEST MESAJ DE PROTEST SI LA ALTII , POATE CA ÎMPREUNĂ VOM REUSI SA PREVENIM, SĂ ÎMPIEDICĂM GROZĂVIA CA ACEST FILM SA FIE DIFUZAT IN AMERICA (ŞI IN LUME AŞ ADAUGA EU, SA AVEM CURAJUL SĂ NE PREZENTĂM PE FAŢĂ CREDINŢA SI SĂ OPRIM BARJOCURA ADRESATA ÎMPOTRIVA DOMNULUI ŞI MÂNTUITORULUI NOSTRU IiSUS HRISTOS.

    CACI ALTFEL, DE CE AM MAI PRETINDEM CĂ SUNTEM CREŞTINI ? CU RISCUL DE A VĂ DERANJA PUŢIN, VA TRINMET ACEST MESAJ TUTUROR ŞI SPER CA VEŢI FI DE ACORD CU MINE, VEŢI APRECIA EFORTUL CELOR CARE AU INIŢIAT ACEST PROTEST SI VEŢI TRIMETE VORBA MAI DEPARTE.

    VA ROG, AJUTATI SĂ ÎMPIEDICĂM OFENSA CONTRA DOMNULUI NOSTRU IiSUS HRISTOS .

    NU E VORBA DE VREO PETIŢIE DE SEMNAT, DE UN NUMĂR FIX SAU LIMITĂ DE PERSOANE LA CARE SĂ TRIMETEŢI ACEST SEMNAL DE ALARMĂ…IN PLUS VĂ IA CITEVA MINUTE S-O FACEŢI ! POATE MAI PUŢIN DE 2 MINUTE.

    DACĂ NU TE INTERESEAZA, SAU NU AI 2 MINUTE SĂ RETRIMETI ACEST MESAJ, SA NU TE PLINGI DACA DUMNEZEU NU ARE TIMP PENTRU TINE CACI EL ESTE MULT MAI OCUPAT DECIT PUTEM FI NOI.

    PERSONAL, CHIAR CRED CĂ E ABSOLUT NECESAR SĂ PROTESTĂM.

    SE PARE CĂ ANUMITE REGIUNI ALE EUROPEI AU RENEGAT SI AU REFUZAT, DIN FERICIRE, SA PRIMEASCA SAU SA DIFUZEZE ACEST FILM.

    TOT CE NE TREBUIE ACUM SUNT O GRAMADA DE RUGACIUNI SI O GRAMADA DE E.MAILURI.

    VA ROG, DATI MAI DEPARTE.

    Apreciază

  7. ROmanul said, on aprilie 26, 2010 at 8:10 pm

    Aceasta ordonanta legata de viitorul super-site eRomania (cel de 500 milioane euro) va obliga taranii (persoane fizice autorizate) sa obtina semnatura electronica (probabil un CHIP gen USB sau probabil un RFID in viitor). In concluzie taranii nu vor mai putea vinde fara semnatura electronica, un CHIP.. si pas cu pas se va ajunge probabil la implinirea profetiei apocalipsei legata de numarul fiarei…

    Apreciază

  8. Daniel said, on aprilie 27, 2010 at 5:53 am

    Draga saccsiv,iti citesc zilinic blogul pentru a afla stirile reale dar negative,despre ce se mai intampla in lume.Insa unde gasim noi forta de a contrabalansa aceste stiri,pe ce blog,sau site gasim cuvinte de incurajare privitor la aceste situatii?! Cum sa facem sa nu intram in panica? Ce solutii sunt?

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 27, 2010 at 6:06 am

      Daniel

      Frate, solutii vrei?

      Daca citesti zilnic acest blog, desigur ai studiat si articolul:

      „Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)”

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/10/27/parintele-iustin-parvu-%e2%80%9esolu%c2%actii-omen%c2%acesti-nu-sunt-dragii-mei-solu%c2%actia-este-moartea-pen%c2%actru-hris%c2%actos%e2%80%9d-despre-vaccinare-evrei-preoti-politicieni-si-siste/

      Citeste Sfanta Scriptura, Patericul, Vietile Sfintilor … Sunt vremuri de cernere si vor veni imediat cele de marturisire si mucenicie. Roaga-te mai mult si inmulteste faptele cele bune, incepand cu milostenia. Acestea sunt solutiile. Vremurile apocaliptice bat la usi …

      Altfel de „solutii” gasesti la yoghini MISA, miscarea Zeitgeist, anarhisti, neo nazisti ecologisti sau alte „alternative” create de SISTEM, care de fapt pregatesc terenul realei NOI ORDINI MONDIALE:

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

      Apreciază

      • Daniel said, on aprilie 27, 2010 at 6:18 am

        Nu vreau solutii in afara credintei ortodoxe,insa eu am sentimentul ca nu avem solutii personale.Mesajul lui Iustin Parvu este corect,adevarat,dar crezi ca in constiinta noastra,care este frageda in ale credintei,s-a cristalizat atat de mult credinta incat sa fim gata sa ne dam viata pentru Hristos?
        Nu vezi ce vremuri traim? Vremuri ale cernerii,cand nu mai suntem dispusi la rugaciune,cand suntem ispititi din toate partile,cand nu mai avem indrumatori duhovnicesti etc
        La vremuri noi,solutii pe masura.Asa si eu pot da solutii,le stiu teoretic.Dar ar trebui ceva pe masura vremurilor,si a capacitatilor noastre.
        Ma refer la solutii reale,la care sa adere o mare parte.Pentru ca acum parcurgem multe lecturi duhovnicesti,avem multe informatii,insa mintea nu ne mai este la rugaciune,ci e luata de valurile informatiilor.Eu cred ca o mare parte din crestini nu este pregatita,poate mai avem timp,insa ce solutii sunt?!

        Rafail Noica spunea ca timpului acestuia i se potriveste ceea ce vine de la Sfantul Siluan:
        Tine mintea ta in iad,si nu deznadajdui.
        Eu mai cred ca in aceste vremuri trebuie sa ne intarim mai ales cu rugaciunea lui Iisus.

        Insa mai trebuie ceva.Ceva care sa coalizeze spiritele,un ideal comun..

        Apreciază

    • ioana said, on aprilie 27, 2010 at 7:45 am

      Hristos a inviat!
      De ce sa intram in panica? De 2000 de ani de cand a fost scrisa Apocalipsa, stim ca asta se va intampla. Nu cuvintele de incurajare ne lipsesc, ci mai degraba hotararea de a rabda pana la capat. Nu avem curaj, pentru ca uitam ca ne-am nascut ca sa murim, nu ca sa facem avere, cariera, nume si renume pe pamant.
      Imi cer iertare, dar frica nu este rod al Duhului Sfant, asa ca noi de rugaciune avem nevoie, nu de lozinci (cuvinte de incurajare).
      Fiti barbati da,r domnilor, ca sa avem si noi femeile modele ! :))

      Apreciază

      • Daniel said, on aprilie 27, 2010 at 9:00 am

        Sa inteleg Ioana ca totusi femeile au nevoie de modele de la barbati! Sa stii ca si barbatii au nevoie de modele,de la cei care au ceva de spus.Un exemplu ar fi Dan Puric,un model care poate oferi mai multa forta interioara.
        Din pacate nu avem foarte multe voci in jurul carora sa ne coalizam,si e posibil sa fie multi barbati care sa reziste cu bine acestor vremuri sau celor viitoare,dar unde este glasul lor?
        Nu e vorba de panica aici,ci de intarirea credintei si afirmarea sau reafirmarea unor valori uitate! Multi de exemplu nu mai au sentimentul national prezent in constiinta lor…

        Apreciază

    • ioana said, on aprilie 27, 2010 at 9:12 am

      Da, ati inteles bine, femeile au nevoie de curajul barbatilor, dar mai mult in familie, nu neaparat in conferinte.
      Despre Dan Puric, nu zic nimic, vad ca il aveti de exemplu. Nu stiu daca astia au mama, dar au tata pe satana, asta se vede bine.
      Eu ma ghidez in general dupa Parintele Iustin, care zice: „cu conferinte nu se mai salveaza tara”.
      Cui ii mai pasa de protestele noastre?
      Doamne ajuta!

      Apreciază

  9. Daniel said, on aprilie 27, 2010 at 6:34 am

    Aceasta masura impotriva taranilor este una care ma ingrijoreaza foarte mult.Ma gandesc daca nu exista oameni care au o anumita influenta si ar putea anula aceasta ordonanta?
    Oare chiar nu se poate face nimic,ii lasam sa faca ce vor,sa-si bata joc de noi toti?
    Vorba lui Dan Puric: Ei nu au mama?
    Aici chiar ca as fi de acord cu un protest..

    Apreciază

  10. cornelius said, on aprilie 27, 2010 at 9:04 am

    Asta a fost inca o petarda aruncata de masina de propaganda de tip sovietic. Au gasit o gramada de prosti care sa creada si ii folosesc pe gratis ca masa de manevra si slugi care sa le imprastie intoxicarile.

    Dupa cum vad aici, sunt extrem de multi ingramaditi care cred absolut orice idiotenie le spui.

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 27, 2010 at 9:07 am

      cornelius

      Nu mai posta propagandistule.

      Apreciază

      • cornelius said, on aprilie 27, 2010 at 9:12 am

        E blogul tau, faci ce vrei aci. Doar ca sper ca esti constient ca intoxici opinia publica in mod deliberat. Petardele astea sunt fabricate in laboratoare si aruncate prin raspandaci creduli in massmedia si pe forumuri. Tu stii ce se intampla si ai ales sa intoxici in continuare.

        Apreciază

  11. Cosmin S. said, on aprilie 27, 2010 at 9:37 am

    Lucrurile se misca rapid, mult prea rapid.
    eRomania-fiscalizarea taranilor-documente biometrice multifunctionale si toate astea extrem de curand.
    Ma intreb, suntem oare pregatiti? Cati inteleg ce inseamna asta?

    Apreciază

  12. dora said, on aprilie 27, 2010 at 12:02 pm

    Draga saccsiv

    am descoperit acest site cu cateva luni in urma şi m-am bucurat foarte mult.
    cu toate ca am un program incarcat, incerc sa-l citesc in fiecare zi
    poate nu e locul potrivit dar indraznesc sa va rog daca a-ti putea sa scriti un articol in legatura cu stirea de mai jos
    am gasit-o in ziarul tricolorul şi mi s-a parut foarte importanta

    Copyright Tricolorul

    Pentru a se vindeca el, criminalul Traian Băsescu mută Hiroşima la Bucureşti

    Pentru a se vindeca el, criminalul Traian Băsescu mută Hiroşima la Bucureşti. Ceea ce a fost refuzat în anii ’80 a devenit, se pare, o afacere viabilă pentru Pazvante Chiorul şi clientela portocalie, care caută în acest moment locul unde va fi amplasată viitoarea construcţie subterană, cu o capacitate de stocare de circa 50.000 de conteinere speciale, ce ar urma să sosească în anii următori din Japonia, adică de circa 10 ori mai mult decît au produs reactoarele româneşti în aproape 50 de ani, mai exact din 1957, anul în care a fost pus în funcţiune primul reactor nuclear, cel de pe platforma de la Măgurele.

    Conform surselor noastre, afacerea – pentru a cărei construcţie japonezii pun la bătaie aproximativ 300 de milioane de euro – va aduce cu sine şi o şpagă consistentă, de încă 150 de milioane de euro, ce va fi împărţită între Traian Băsescu, Adriean Videanu şi László Borbély, udemeristul de la Mediu. În plus, Bolnavului Naţional i s-au promis din partea japonezilor acoperirea tuturor costurilor şi tot sprijinul pentru tratarea ficatului în una din clinicile japoneze specializate în astfel de intervenţii. Cu alte cuvinte, Băsescu îşi caută sănătatea prin otrăvirea, pe termen lung, a Poporului Român.
    Pe japonezi, pe undeva, îi înţelegem, avînd în vedere că, de la Hiroşima şi Nagasaki încoace, ei trăiesc într-o permanentă psihoză atomică. Dar tătarul?
    Pentru ca afacerea să devină operaţională la începutul anului 2013, primul pas este modificarea legii care interzice, sub orice formă, importul şi depozitarea reziduurilor provenite din activităţi nucleare în România. În acest sens, duminică seara a avut loc o întîlnire între Traian Băsescu, Adriean Videanu şi László Borbély, unde s-a discutat despre modificarea legii. Băsescu a cerut celor prezenţi discreţie totală în această primă fază a afacerii. Dacă, totuşi, modificarea legii va intra în atenţia opiniei publice, aceasta va fi motivată de necesitatea colaborării României la proiectul Uniunii Europene de creare a unor depozite comune de astfel de reziduuri. Dictachiorul Băsescu a cerut, de asemenea, urgentarea modificării legii, căci, după ce le dă japonezilor acest semnal, vrea să meargă la tratament în Japonia. Totodată, el l-a asigurat pe László Borbély că UDMR va face parte din orice construcţie guvernamentală păstorită de el, iar la o eventuală modificare a Constituţiei României ungurii se vor bucura de o reprezentare preferenţială în viitoarea Cameră legislativă, şi chiar este dispus să discute despre posibilitatea scoaterii din noua Constituţie a sintagmei de „stat naţional unitar”.

    Copyright Tricolorul

    Apreciază

  13. Ortodox pe stil vechi said, on aprilie 27, 2010 at 8:21 pm

    Se vede cum lumea a devenit robotizata si facem de buna voie ce vor elitele.Criza e facuta sa muncim mult pe bani putin.Bancile sa ia de la patroni datele si sa vada apoi ce merge ca sa poata da legi prin catei sai de la parlament sa nu mai mearga nimic iar cand lumea e sufoacata de minciuna sa vina un bancher salvator cica sa ne scoata la liman.De fapt sunt scenari bine puse la punct dar depinde cine le joaca si mai ales pentru cine.regizori sunt cei ce finanteaza tot .deja a dat drumul la scenariu si e premiera cum toti se inclina trupete dupa val dar vai si amar daca ne inclinam si sufleteste ca acolo e sufletul nostru.Dumnezeu sa ne dea inima buna sa induram atat trupeste cat si sufleteste aceste scenari regizate si talcuite dupa bunul plac al elitelor.Dumnezeu sa ne pomeneasca pre noi intru inparatia sa.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.