SACCSIV – blog ortodox

PACE made in SUA: noile rachete americane vor atinge viteze de peste 5.793 de kilometri pe ora si vor putea lovi orice tinta de pe Glob intr-o ora

Posted in SUA by saccsiv on aprilie 25, 2010

   Citez din articolul Atitudinea „pacifista” a SUA:

   Statele Unite dezvolta o noua generatie de rachete rapide, ce pot atinge viteze de peste 5.793 de kilometri pe ora si pot lovi orice tinta de pe Glob intr-o ora, un proiect care a alarmat China si Rusia si a complicat negocierile pentru reducerea armelor nucleare.

   „Capacitatea de a ataca o gama larga de tinte aflate in raza de actiune intercontinentala, fara a recurge la arme nucleare, are o importanta centrala pentru securitatea nationala„, a explicat Daniel Goure, analist la institutul Lexington din Virginia, relateaza The Sunday Times.
   Potrivit NewsIn, Casa Alba a cerut fonduri de aproape 250 de milioane de dolari pentru cercetarea tehnologiilor hipersonice, dintre care unele folosesc undele de soc generate de rachete pentru a le creste si mai mult viteza.
   Noua arma va putea fi lansata din aer, de pe mare sau de la sol si va zbura la o altitudine de peste 106 kilometri. Racheta va primi date actualizate privind tinta de la sateliti. La o viteza de pana la cinci ori mai mare decat cea a sunetului, ea va genera atat de multa caldura incat va trebui acoperita cu materiale speciale, pentru a evita topirea.
   In functie de versiunea pe care o va alege Pentagonul, ogiva se va putea imparti in zeci de bucati letale in ultimele secunde ale zborului sau poate lovi o singura tinta, bazandu-se pe energia kinetica enorma generata. Ca arma de precizie, efectele sale ar diferite de distrugerea in masa provocata de o racheta cu focos nuclear.
   Dezvoltarea acestui program a fost salutata de unii si criticata de altii, in conditiile in care presedintele american incearca sa reduca arsenalul strategic nuclear american in favoarea armelor tactice, care pot fi folosite pentru a combate teroristi. „Arme conventionale cu raza de actiune globala (…) ne vor permite sa reducem rolul armelor nucleare”, a explicat vicepresedintele Joe Biden.
   Pe de alta parte, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat la inceputul acestei luni ca „statele vor accepta cu greu o situatie in care armele nucleare dispar, dar apar arme care nu sunt mai putin destabilizante in mainile unor membri ai comunitatii internationale.
   Si analisti americani au avertizat in legatura cu riscul care Rusia sau China sa confunde lansarea unei astfel de rachete hipersonice cu un atac nuclear. „Timpul scurt de zbor (…) ofera putin timp pentru evaluarea situatiei, exercitand o presiune enorma asupra mecanismelor nationae de luare de decizii si crescand probabilitatea unui accident”, a subliniat Pavel Podvig, de la universitatea Stanford.
Zi istorica pentru pacea mondiala

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 25, 2010 at 5:16 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. ChavaLito said, on aprilie 25, 2010 at 5:59 pm

  deja se pregatesc armele pentru a fi folosite in al 3 lea razboi monial care sta sa inceapa si venire antihristului

  Apreciază

 3. acadennis said, on aprilie 25, 2010 at 8:34 pm

  Deasemenea bat apropouri de posibile invazii extraterestre.

  Contacting Aliens ‘A Bad Idea’, Warns Hawking
  Aliens are very likely out there, according to eminent scientist Stephen Hawking – but we should keep quiet and hope they don’t notice us.

  „If aliens visit us, the outcome would be much as when Columbus landed in America, which didn’t turn out well for the Native Americans.”

  http://uk.news.yahoo.com/5/20100425/tod-contacting-aliens-a-bad-idea-warns-h-870a197.html

  Apreciază

 4. LORENA said, on aprilie 26, 2010 at 12:11 am

  Teo Trandafir, promotoare a prostitutiei si a casatoriilor intre homosexuali.

  http://www.gandul.info/politica/teo-trandafir-la-videochatul-gandul-sunt-pentru-legalizarea-prostitutiei-ce-spune-despre-prietena-de-facebook-elena-basescu-si-despre-casatoriile-homosexuale-5875138

  Va rugam sa dati mai departe acest mesaj tuturor prietenilor, rudelor si cunoscutilor dvs. care domiciliaza in colegiul 19.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: