SACCSIV – blog ortodox

GOOGLE MAP va prezinta „harta BIG BROTHER”

Posted in Big Brother, GOOGLE, GOOGLE MAP by saccsiv on aprilie 23, 2010

   Citez din articolul Google map reveals Britain is third in the world for ‘Big Brother’ requests about its citizens:

   Marea Britanie este clasat pe locul trei din lume pentru numărul de cereri facute de către stat privind informatii personale despre utilizatorii de Internet.
   Google a spus ca doar Brazilia şi SUA au înregistrat mai multe cereri pentru informaţii referitoare la conturile de e-mail şi parole ale cetăţenilor lor.

   1166 cereri depuse de către Guvern, de poliţie şi chiar de catre consiliile locale din iulie şi pana in decembrie al anului trecut, reprezinta echivalentul a mai mult de şase cereri în fiecare zi.

Măreste

Google Government Requests tool

   Instrumentul Google care indica solicitările Guvernelor arată cât de multe cerinţe de date si cenzura pe care gigantul de căutare le primeste la fiecare şase luni.

   Criticii spun că este o dovadă cum ca autorităţile rămân hotărâte să amplifice operaţiunile de supraveghere a publicului.
   Laburistii au considerat anterior un plan pentru o vasta baza de date a statului pentru stocarea detaliilor cu privire la emailurile fiecarei persoană şi vizitele pe internet.

   S-a renuntat la aceasta ideie în favoarea forţarii companiilor de Internet pentru a stoca datele şi a le pune, la cerere, la dispoziţia poliţiei şi serviciilor de securitate.

   Phil Booth, in timpul campaniei NO2ID despre viaţa privata, a declarat că era clar că guvernul a rămas determinat in ideea de a accesa detalii cele mai sensibile ale publicului.

   El a adăugat: „Un firicel de apa ar putea crea curând o inundaţie.”

   Google a publicat ieri lista globală de cereri privind furnizarea de informaţii personale, dar a refuzat să dezvăluie câte au fost respectate.

   Compania a anuntat pe blog-ul său oficial cererile defalcate pe fiecare ţară, dupa ce a fost criticata pentru abordarea sa privind informatiile private. Datele acoperă jumătatea finală a anului trecut şi vor fi actualizate la fiecare şase luni.

   „Credem că o mai mare transparenţă va duce la o mai puţina cenzură”, a declarat blogul.

   Motorul gigant de căutare furnizeaza o imagine limitata referitor la cererile facute de guverne privind informaţiile personale ale utilizatorilor sai. Marea Britanie a făcut sute de cereri mai mult decât Franţa şi mai mult de doua ori decat Italia, Germania şi Spania.

   Cifrele sunt limitate în principal la cererile făcute ca parte a cazurilor penale, lăsând la o parte cele civile, cum ar fi divorţurile. Google nu a dezvăluit cât de des ar fi cooperat la astfel de cerinţe de date.

   Cereri de cenzura

   De asemenea, Google a dezvăluit că a primit 59 de cereri de la departamente ale guvernului britanic pentru a îndepărta divers material din serviciile sale – din care 43 YouTube. Compania a declarat că a respectat 76% dintre ele. Acest lucru a plasat Marea Britanie pe locul al şaselea.

   Motivele au inclus încălcări ale politicilor proprii ale  firmei Google privind violenţa extremă, blasfemie şi ură. Multe dintre cereri s-au bazat pe un ordin judecătoresc, a declarat Google.

   Google a exclus cererile legate de încălcarea drepturilor de autor privind ştergerea lor de pe YouTube.

   Aceasta marchează prima dată cand gigantul de căutare a oferit un astfel de aspect detaliat privind cenzura şi solicitarea de date pe care le primeşte de la autorităţile de reglementare, instanţele de judecată şi alte agenţii guvernamentale.
   Mai mult …
Organismele de monitorizare a confidenţialitatii lovesc in Google referitor la controlul informatiei private
   Google a dat detalii despre cerintele de cenzura pe care le-a luat in considerare în timp ce în China continentală încă nu sunt împărtăşite, deoarece informaţiile sunt clasificate ca secret de stat.

   Aceasta divulgarea apare dupa ce mai multe agentii ale protectiei consumatorilor din întreaga lume se plâng că societatea nu ia intimitatea oamenilor suficient de serios.

   Google susţine că viaţa privată a utilizatorilor săi este una dintre principalele prioritati ale companiei. De asemenea, societatea arata un singur exemplu, cand a mers in tribunal pentru a împiedica Departamentul de Justiţie al Statelor Unite sa obtina listele largi de căutare ale oamenilor.
   Cititi va rog si:

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

Camera Comunelor, Marea Britanie: LOVITURA GREA IMPOTRIVA SITE-URILOR de tip Wikileaks

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

Plan SUA pentru ca 90% din populatie sa aiba acces la internet în bandă largă. Se propun insa si modificări in reglementarile retelelor Internet

Politicienii francezi: VA SUPRAVEGHEM. SI CAND NE INSULTATI, VA PEDEPSIM …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

GOOGLE: orice utilizator este urmarit in numele unui serviciu mai bun

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 23, 2010 at 8:29 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acelas said, on aprilie 23, 2010 at 11:02 pm

  f. interesant ..

  http://www.cotidianul.ro/masacrul_de_la_fantana_alba-113010.html

  .

  Apreciază

 3. […] GOOGLE MAP va prezinta „harta BIG BROTHER” Marea Britanie este clasata pe locul trei din lume pentru numărul de cereri facute de către stat privind informatii personale despre utilizatorii de Internet. Google a spus ca doar Brazilia şi SUA au înregistrat mai multe cereri pentru informaţii referitoare la conturile de e-mail şi parole ale cetăţenilor lor. 1166 cereri depuse de către Guvern, de poliţie şi chiar de catre consiliile locale din iulie şi pana in decembrie al anului trecut, reprezinta echivalentul a mai mult de şase cereri în fiecare zi. […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: