SACCSIV – blog ortodox

Documentare celebre (subtitrare in limba romana) despre CRUZIMEA unor oameni FATA DE ANIMALE: „FOOD INC”, „EARTHLINGS”, „MEET YOUR MEAT” si altele

Posted in EARTHLINGS, FOOD INC, MEET YOUR MEAT by saccsiv on aprilie 16, 2010

   FOOD INC

   Documentarul subtitrat in limba romana il puteti viziona la:

http://www.megavideo.com/?v=RFJ6HZT2

   Iata si ce putem citi in articolul Berlinala / „Food, Inc.”, un „documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor – trailer video:

   „Food, Inc.”, în regia lui Robert Kenner, un „documentar-şoc” despre fabricarea alimentelor, în care publicul descoperă cât de departe de realitate sunt imaginile cu ferme pline de verdeaţă de pe ambalajele produselor, a fost prezentat la Festivalul de Film de la Berlin, relatează AFP.

   Robert Kenner prezintă marea putere pe care o are industria agro-alimentară şi pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea oamenilor. „Food, Inc.” arată că în spatele imaginilor idilice de pe ambalajele produselor alimentare din magazine, procesul de fabricare a alimentelor este mai degrabă dezgustător.
   Animalele sunt crescute în nişte uzine uriaşe, care amintesc de filmul „Timpuri noi”, de Charlie Chaplin. Puii nu văd niciodată lumina zilei, iar carnea tocată este spălată cu amoniac înainte de a ajunge în hamburgeri.
   Calificat drept „film de groază” de revista Variety, „Food, Inc.” denunţă, de asemenea, lobby-ul făcut de industriile agro-alimentare, care se infiltrează în instituţiile americane responsabile cu controlul acestora.
   „Industria nu vrea ca voi să ştiţi ce mâncaţi, pentru că aţi putea refuza să o mai faceţi”, spune jurnalistul Eric Schlosser, autorul cărţii de succes „Fast food nation”, care apare în documentarul lui Kenner. Regizorul a spus că, deşi filmul său pune în centrul atenţiei industria agro-alimentară americană, „pe mai multe planuri, evocă ceea ce se întâmplă în toată lumea”. Potrivit lui Kenner, consumatorul poate, până la urmă, să aleagă, prin cumpărăturile pe care le face, să sancţioneze mecanismele industriei. „Trebuie să votăm cu furculiţa de trei ori pe zi”, a conchis el.
   „Food, Inc.”, realizat la doi ani după documentarul „Noi hrănim lumea/ We Feed the World”, semnat de austriacul Erwin Wagenhofer, a fost foarte apreciat de publicul Festivalului de Film de la Berlin, care a umplut sala în care a avut loc proiecţia.
   EARTHLINGS

   Iata ce putem citi in articolul Pamantenii “Earthlings” – Film Documentar:

   Earthlings, in traducere Pamantenii, este un documentar de lung metraj despre cruzimea oamenilor fata de animale, despre dependenta absoluta a umanitatii fata de animale (pentru companie, mancare, … all » imbracaminte, si cercetare stiintifica) dar ilustreaza in acelasi timp totala nostra lipsa de respect pentru asa zisii “furnizori ne-umani”. Filmul este povestit de catre Joaquin Phoenix (GLADIATORUL), nominalizat la premiile Oscar, iar coloana sonora este asigurata de catre Moby, artistul castigator al discului de platina.

   Studiind in profunzime pet shopurile, crescatoriile de pui si adaposturile de animale, precum si fermele – uzine, afacerile cu piele si blana, industriile sportului si distractiei, si in final profesiile medicale si stiintifice, EARTHLINGS foloseste camere ascunse si filmari care nu au fost niciodata aratate pana acum pentru a realiza cronicile de zi cu zi ale unora dintre cele mai mari industrii din lume, care se bazeaza in intregime pe animale pentru a obtine profit. Puternic, provocator si dand nastere la intebari, EARTHLINGS este de departe cel mai cuprinzator documentar produs vreodata despre corelatia dintre natura, animale, si interesele economice umane. Exista multe filme bune despre drepturile animalelor, dar acesta transcede scenariul. EARTHLINGS necesita sa fie vazut. Recomandat cu caldura!

   MEET YOUR MEAT

   Reiau comentariul cititorului Stefan, postat la articolul VIDEO: Conditii jalnice intr-o ferma de oua din Iowa (SUA):

   Bravo pentru abordarea acestui subiect! Pentru ca si asta face parte din puzzle-ul urias al atacului de sorginte satanica asupra sanatatii si vietii noastre. Orice pentru bani!

   “Food.Inc.” este o productie socanta. Dar si acest documentar pare o gluma pe langa mini-seria “Meet your meat”. Constati ca si oamenii de rand sunt lipsiti de orice tresarire de mila sau o minima atentie si compasiune fata de vietati lipsite de aparare care trebuie sa se umfle artificial si sa ajunga repede pe mesele noastre intru imbogatirea desantata a regilor industriei alimentare (de multe ori aceiasi cu cei din industria farmaceutica, chimica, etc.). O alta parte din structura piramidala diabolica.

   Imagini foarte socante care te pot transforma rapid in vegetarian. Aproape ca mi-au dat lacrimile.

   Iata si ce putem citi in articolul Pui de găină vii aruncaţi în malaxor, într-o fabrică din America. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE! postat pe http://www.realitatea.html:

   Organizaţia „Mercy for Animals”, care se ocupă cu apărare drepturilor animalelor, a dat publicităţii nişte imagini şocante, surprinse cu camera ascunsă, în care se arăta cum pui vii de găină sunt aruncaţi într-un malaxor şi transformaţi în pastă.

   Imaginile au fost filmate în interiorul crescătoriei de pui Hy-Line International din Spencer, Iowa, Statele Unite.
   Organizaţia susţine că peste 150.000 de masculi sunt separaţi de femele şi pentru că nu pot fi folosiţi pentru producerea de ouă sunt aruncaţi în malaxor.

   VIDEO il puteti viziona la:

http://webtv.realitatea.net/actual/imaginile-au-fost-filmate-in-interiorul-crescato

   Tot la articolul VIDEO: Conditii jalnice intr-o ferma de oua din Iowa (SUA), un interesant comentariu a postat cititorul sorin:

   Cruzimea a devenit ceva banal in industria alimentara. Raportarea drept-credincioasa la natura este una milostiva iar nu expoatatoare. Cu toate acestea sa ne amintim ca Dumnezeu a ingaduit oamenilor de dupa Potop sa manace carne. Deci si in domeniul asta trebuie sa evitam 2 extreme: cuzimea fata de animale vs vegetarianismul care ii incrimineaza cu orice pret pe ceilalti. Adica hedonism vs puritanism. Si aici exista calea de mijloc a Bisericii.

   Mare atentie la ideile spirituale vehiculate in unele dintre aceste documentare. Multe dintre ele sunt de sorginte orientala si promoveaza implicit alimentatia vegetariana ca raspuns la credinta ca si animalele au suflet, sunt chiar oameni reincarnati in aceasta forma. Imaginile crude sunt puse in slujba unei propagande religioase.

   Daca alegi sa nu mai mananci carne cu binecuvantarea duhovnicului pentru a face astfel o asceza folositoare pentru suflet e bine. Daca alegi sa fi vegetarian ca urmare strict a acestor filme si a acestui gen de abordare a problemei atunci poate sa nu fie bine.

   Iata mai jos si un sadism, sa-i zicem, neindustrial:

VIDEO: Omoara un caine cu tocurile. Imagini socante!

   Stim ca asiaticii se hranesc si cu caini, iar pentru a le fragezi carnea, ii bat de vii pana ii omoara. Nu stiu insa in cazul de mai sus daca il pregateau pentru micul dejun sau doar se distrau. In orice caz, dovedesc ca sunt niste stricaciuni umane …

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 16, 2010 at 10:41 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. CANTASTIM said, on aprilie 16, 2010 at 11:35 am

  foarte interesant!
  cine il poate traduce ?

  http://casanoastra-romania-dacia.blogspot.com/2010/04/invisible-empire-new-world-order.html

  Apreciază

 3. viorel said, on aprilie 16, 2010 at 6:25 pm

  nu pot sa vad tot filmul, n-am timp, dar din primele imagini pot sa va zic:
  -omul nu evolueaza odata cu animalele, el a fost creat in mod special de Dumnezeu Care i-a dat suflet, nu a iesit omul odata cu animalele din pamant, fiecare dupa FELUL lor(SPECIE), omul are chipul lui Dumnezeu si poate ajunge la asemanarea cu El, la sfintenie.
  -animalele au doar instinct, chiar si dupa cele mai pricepute dresaje tot animale raman, nu se pot abtine. sa zicem de la hrana , reproducere si alte necesitati firesti, totusi sa nu credeti ca am ceva impotriva lor ci ele trebuie vazute ca pe daruri ale lui Dumnezeu ca si intreaga creatie, nu trebuie chinuite, iar Parintele Paisie spunea ca aici este raiul lor.
  -filmul poate da apa la moara celor care pun = intre om si animale si care dau legi sau ,,recomandari,, ca oamenii sa fie vazuti ca simple animale in legi ciudate.
  -consumul de carne a aparut ca o scadere a firii omului dupa alungarea din Rai, si trebuie consumata ca o iarba cu tot sangele scurs din ea,(iarba=vegetala)
  -filmul face paralele periculoase intre om si animal pentru sensibilizarea privitorului, care poate adera la parerea EVOLUTIONISTA de la inceputl filmului.

  Apreciază

 4. Cristina said, on aprilie 19, 2010 at 9:01 pm

  Ma intreb cum poate sa fie pamantul acesta „Raiul” pentru animale, cand sunt macelarite, batute, infometate, schingiute, izgonite, vandute, biciuite, abuzate, chiar, dupa cum am vazut de curand ca se intampla in China, JUPUITE DE VII si lasate sa moara insangerate in zeci de minute lungi de agonie!!!!! Sau „doar” parfumate, vopsite si purtate in gentuta ca accesorii de-ar fi e o crima! E o forma de abuz mai „dragalas”, dar practicat tot de minti inguste.
  E adevarat ca activistii pentru drepturile animalelor pot cadea in erori si erezii cumplite, caci sunt unii fara discernamant care ajung chiar sa puna semnul egalitatii intre vierme si om – si aceasta este tot o lucrare a celui care a cazut ca un fulger din cer (Luca 10:18), a carui misiune este sa distruga nu numai tot binele, ci si tot adevarul din lumea pe care i se pare ca o stapaneste, iar acesti activisti, in marea lor majoritate, nu prea sunt dusi la Biserica, n-au auzit in viata lor de invataturile Sfintilor Parinti si, ca niste neprotejati ce sunt de catre cele sfinte, cel viclean ii secera ca pe trestie vazand ca se ridica in ei glasul constiintei – insa, Viorel, THE BOTTOM LINE in filmul acesta si altele ca el este SUFERINTA ANIMALELOR. Intr-adevar, se poate abuza pana si de astfel de filme pentru ca elitele sa-si vanda gogosile evolutioniste si new ageiste, dar mi se pare de-a dreptul insensibil si inuman, ca sa nu mai spun absurd, sa spui, dupa ce-ai vazut aici grozaviile iadului pe pamant, ca de fapt carnea este o iarba din care s-a scurs sangele. Trist.
  Saccsiv, multumesc ca te ocupi si de acest subiect extrem de dureros. Sa te ajute Dumnezeu, Maica Domnului si toti sfintii.
  „Pentru că făptura aşteaptă cu nerăbdare descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Căci făptura a fost supusă deşertăciunii – nu din voia ei, ci din cauza aceluia care a supus-o – cu nădejde, pentru că şi făptura însăşi se va izbăvi din robia stricăciunii, ca să fie părtaşă la libertatea măririi fiilor lui Dumnezeu. Căci ştim că toată făptura împreună suspină şi împreună are dureri până acum. Şi nu numai atât, ci şi noi, care avem pârga Duhului, şi noi înşine suspinăm în noi, aşteptând înfierea, răscumpărarea trupului nostru.” (Rom 8:19-23)
  Hristos a inviat!

  Apreciază

 5. viorel said, on aprilie 20, 2010 at 11:15 am

  Hristos a inviat!
  Ma iertati, dar nu am avut timp sa mai scriu dar vreau sa ma fac lamurit. Referitor la carnea ca o<> era vorba, imi pare rau ca nu mai tin minte referatul biblic dar nu trebuie inteles ad literam ci ea, carnea este a animalelor care la randul lor mananca iarba, trupul lor a iesit ca si ea din pamant si scurgerea sangelui era o prescriere a lui Dumnezeu la modul de alimentatie caci sangele era oprit de la consum.
  Referitor la raiul animalelor, PArintele Paisie cred ca voia sa spuna, caoamenii sunt datori sa se comporte frumos cu animalele sa nu le chinuie, respectandu-le ca pe creaturi ale Domnului, dar sa nu se inteaca masura nici in sens pozitiv, adica sa consideri ca ele sunt asemeni cu oamenii si sa mananci cu ele la masa, sa dormi cu ele si alte lucruri ce este si rusine a le pomenii.

  Apreciază

 6. leopard said, on mai 14, 2010 at 10:22 am

  Iti multumesc saccsiv pentru ca dai ocazia unor oameni, sa discute despre un subiect atat de sensibil. Una dintre cele mai mari incercari prin care trece omul, este atitudinea lui fata de animale. Sigur exista dreptate, la urma urmei, de ce ar mai exista judecata de apoi?
  Sa te ajute Dumnezeu!

  Apreciază

 7. chisinauian said, on iunie 21, 2010 at 2:23 pm

  Am privit „MEET YOUR MEAT” si vad ca intradevar sunt oamen cruzi care nu au mila fata de animale, dar oare acesti oameni ce fel de mila ar putea avea fata de oamenii necajiti sau saraci?

  Apreciază

 8. […] Documentare celebre (subtitrare in limba romana) despre CRUZIMEA unor oameni FATA DE ANIMALE: „FOO… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: