SACCSIV – blog ortodox

De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?

Posted in NASA by saccsiv on aprilie 16, 2010

   Citez din articolul US unveils revived space exploration program:

   Preşedintele SUA, Barack Obama, a dezvăluit joi (16 aprilie) planurile pentru viitorul explorării americane a spaţiului, luându-şi angajamentul de trimitere a astronauţilor americani pe Marte până la mijlocul anilor 2030.

   Preşedintele a vorbit la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în timpul unui discurs prin care îşi prezenta planurile pentru viitorul agenţiei spaţiale americane NASA. Comentariile lui au inclus asigurări că America nu a abandonat explorarea spaţiului, contrar afirmaţiilor pe care le-a făcut după ce a anunţat bugetul SUA pentru 2011, care ar fi pus sfârşit pentru majoritatea proiectelor curente ale NASA, inclusiv dezvoltarea unor noi rachete de lansare numite Programul Constelaţia.

   Ca urmare a noului plan propus de Obama, NASA va primi 6 miliarde de dolari americani în plus pentru următorii cinci ani, pentru a dezvolta noi proiecte pe care Obama a pus accent, spunând că NASA a fost în poziţia neobişnuită de a avea un buget extins în timp ce altor agenţii guvernamentale le-au  fost menţinute bugetele la acelaşi nivel sau le-au fost scăzute ca urmare a efortului de a reduce deficitul din bugetul SUA. Cu fondurile adiţionale, NASA ar extinde viaţa Staţiei Internaţionale Spaţiale (SIS) cu încă patru ani, cel puţin până în 2020, va dezvolta o nouă serie de rachete cu putere de ridicare de la sol până în 2015 şi va continua dezvoltarea echipajului pentru capsula Orion, o parte importantă din programul Constelaţia. Iniţial, capsula va servi doar ca un vehicul de salvare pentru SIS, dar mai târziu va servi ca “fundaţie tehnologică pentru navele mai avansate pentru a fi folosite în viitoare misiuni pentru explorarea în profuzime a spaţiului.” Planul propus va opri planurile pentru ca operatorii privaţi să servească SIS, în ciuda criticilor că aceşti operatori nu erau demni de încredere pentru această sarcină.

   Piesa de rezistenţă pentru plan vor fi misiuni cu echipaj la bord până la lună şi mai departe de aceasta, începând cu o misiune către asteroizi în jurul anului 2025, apoi cu misiuni către Marte care vor urma în următoarea decadă. Iniţial, misiunile către Marte vor însemna trimiterea unor oameni în orbita planetei Marte, cu misiuni pentru aterizarea pe suprafaţa planetei urmând la scurt timp după aceea. Obama a spus că sub acest plan, “vom împinge graniţele asupra locului în care putem să ajungem, cât şi asupra a ceea ce putem să facem.”

   Obama a spus că odată cu noul lui plan, NASA va putea să realizeze mai mult într-un timp mai scurt decât ar fi avut sub Programul Constelaţia. El a mai spus că, în ciuda temerilor că schimbările în NASA vor duce la pierderea unor locuri de muncă din Florida, acolo de unde majoritatea misiunilor spaţiale sunt lansate, sub planul lui, un total de 2.500 de slujbe vor fi create în zonă.

   Noul plan ar conduce, potrivit lui Obama, la “descoperiri majore” în programul spaţial al SUA. El a spus că ţelul noului program “nu va mai fi doar o destinaţie de atins. Scopul nostru este capacitatea oamenilor de a lucra şi de a învăţa, de a opera şi de a trăi în siguranţă în afara Terrei pentru perioade de timp mari, în cele din urmă în moduri care sunt mai sustenabile şi chiar nedefinite.” Preşedintele a accentuat de asemenea nevoia pentru inovaţie continuă, spunând că “trebuie să o facem [explorarea spaţiului] într-un mod deştept şi nu putem să facem în continuare aceleaşi lucruri învechite pe care le-am făcut şi să ne gândim că asta ne va ajuta să ajungem acolo unde vrem.”

Surse

   Comentariu saccsiv:

   Cei maturi sau batrani, isi amintesc desigur ca in copilaria sau tineretea lor era un mare tam-tam legat de cucerirea spatiului, mai ales dupa succesul primului echipaj uman trimis pe Luna sau dupa misiunea robotelului de pe Marte. De fapt agenda de lucru prezentata opiniei publice prevedea ca deja pe vremea asta lucrurile sa fie foarte avansate, cu statii permanente pe satelitul natural al Pamantului si cu astronauti care sa fi pasit pe Marte …

   Nimic insa din toate acestea. De ce oare? Lipsa banilor? Consider ca nu, din moment ce doar razboiul din Irak a costat pe contribuabilii americani peste 1000 de miliarde de dolari, pana acum. Adica daca se dorea intr-adevar, bani se gaseau, cu atat mai mult cu cat ELITELE au toti banii de care au nevoie pentru orice soi de proiecte. Sa fie in mod real neinteresanta cucerirea spatiului pentru SISTEM?

   Dar daca efectiv nu se poate? Cititi va rog si:

VIDEO: 16-24 iulie, 40 de ani de la expeditia Apolo 11 de cucerire a Lunii. Dar oare au pasit intr-adevar oamenii pe Luna?

   Daca nici pe Luna nu a ajuns omul? Daca de fapt totul nu este decat o mare  pacaleala si acest nou program spatial este doar o noua iluzie oferita spalatilor pe creier? Un soi de sa ne facem ca facem, cand de fapt este imposibil. De ce le-ar fi utila promovarea unei asemenea iluzii catre opinia publica? Deoarece cucerirea spatiului este strans legata ce conceptul „Terra, un fir de praf din Universul plin de alte asemenea fire de praf”. Adica suntem si noi acolo, alaturi de alte multe civilizatii extraterestre …

   Insa dupa cum bine stie orice crestin adevarat, extraterestrii sunt de fapt draci. Si iata cum se leaga lucrurile. Iata motivul pentru care populatiei i se serveste din cand in cand cate un astfel de program ce de fapt nu se va realiza niciodata …

195 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. spellmaker said, on aprilie 18, 2010 at 7:10 pm

  @florin,de acord cu tine,nu am spus ca extraterestrii ar fi neaparat buni.Se stie din Sf. Scriptura ca ei vietuiesc in vazduh si in fundul pamantului.Din punct de vedere dogmatic Dumnezeu este creatorul a toate.Tot ceea ce este ,este creat de El.Daca ar exista alte fiinte si ar fi create de altcineva am fi pusi in fata unui fapt complicat si periculos.

  Apreciază

 2. blogideologic said, on aprilie 18, 2010 at 7:12 pm

  VIO 333 spune : „Multe din nelamuririle noastre am putea sa le rezolvam citind pe unii dintre sfintii nostrii , care au fost mult, mult , mult mai apropiati de DUMNEZEU decit noi !Cine are nelamuriri il poate citi pe Sfantul Grigorie de Nyssa ! Atentie la ideea cu multe alte civilizatii , nu este de origine ortodoxa , ci incearca sa devieze atentia duhovniceasca !”
  Corect ! Ideea cu multe alte civilizatii înseamnă negarea unicităţii Absolutului, adică negarea lui Dumnezeu.

  Apreciază

 3. spellmaker said, on aprilie 18, 2010 at 7:22 pm

  @ovidiu ,stiinta facuta cu cap nu il exclude pe Dumnezeu.Din contra.Ramane de vazut daca oamenii de stiinta pot sa il vada pe Dumnezeu si daca cei care zic ca il plac pe Dumnezeu sunt pregatiti sa inteleaga stiinta.Teoretic si practic stinta vine tot de la Tatal pentru ca El i-a creat manifestarile si legile.Dar oamenii uita asta,unii se tem si altii nu inteleg.Nu ma consum absolut deloc,mi-am format deja parerea despre viata si despre Dumnezeu,stiu bine ce exista pe pamant si in imprejurimi ,am destule legaturi cu multi oameni mult mai inteligenti ca mine si sunt bucuros cand dau de noi cunostinte de la care pot invata,atat din domeniul spiritual cat si din domeniul stiintific.asa ca …numai bine.

  Apreciază

  • ROrtodox said, on aprilie 18, 2010 at 8:13 pm

   Dumnezeu stiintei, oamenilor gen Dulcan e unul impersonal, Satana. Ala e dumnezeul oamenilor de stiinta, ajung sa cred ca o faceti cu intentie …

   Apreciază

  • Witness said, on aprilie 18, 2010 at 8:56 pm

   @spellmaker (pentru cine nu stie engleza spellmaker inseamna facator de vraji/blesteme sau vrajitor). Ti-ai ales nick-ul la intimplare sau are vreun sens??

   Spui ca ‘stiinta facuta cu cap nu il exclude pe Dumnezeu’. Nu, dar il reduce la nimic. La zero. La un posibil martor, tacut, impotent si inutil. In conditiile astea mai bine Il excludeau cu totul, asa macar nu Il mai si batjocoreau.
   Oamenii de ‘stiinta’ nu Il pot vedea pe Dumnezeu pentru ca ‘stiinta’ lor este imaginara. 80% din fundamentele ‘stiintei’ de astazi se bazeaza pe presupuneri ordinare. De fapt nu chiar ordinare, ci presupuneri care se incadrau in tipul de rezultat la care vroiau sa ajunga, adica acela al ‘demonstrarii’ inexistei divinului.
   Exemple:
   1. Datarea cu carbon 14 nu da erori pe timp indelungat. Gogomanie nedemonstrabila din care se nasc alte mii si mii de gogomanii printre care cea mai crasa este estimarea varstei Pamantului
   2. Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Gogomanie usor verificabila prin observarea miscarii cerului la poli, adica in cerc perfect..
   3. Teoria big bang. La asta pur si simplu nici nu se poate comenta.
   4. Existenta miliardelor si miliardelor de galaxii in care NU SE POATE sa nu fie viata similara cu a noastra. Gogomanie neverificabila si fantasmagorica.
   5. Teoria aparitiei spontane a vietii din nimic si fara cauza. Ca si cum ceva in lumea asta se produce vreodata de la sine si cu toate ca aceiasi inepti oameni ‘de stiinta’ admit ca la nivel microscopic functioneaza teoria dezordinii. Cu alte cuvinte la nivel microscopic e dezordine iar cand se ajunge la macroscopic (cum oare) materia incepe sa se ordoneze de la sine!!! Dupa ei viaţa biologica este o ‘insulă de ordine materiala în vastul ocean al dezordinii materiale’. Foarte interesant cat de dobitoci suntem considerati..
   6. Teoria evolutiei speciilor. Fara dovezi reale. Doar falsuri si plasmuiri pline de imaginatie plecand de la cite un ciob de os de maimuta la un intreg lant ‘evolutiv’
   As mai adauga dar mi-e cam sila…

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:33 am

    @Witness ,te deranjeaza nick-ul meu ? Sorry! Are si el un scop.
    Cat despre restul…Stiinta il reduce pe Dumnezeu doar in capul habotnicilor.De altfel nu te pricepi nici la religie nici la stiinta.Apropo daca te inbolnavesti iei medicamente ? de ce ? Sunt rezultatul stiintei ,multe dintre ele sunt elemente de sinteza,fac mai mult rau decat bine.Ai copii? Le-ai facut vaccinele obligatorii ? Toate sunt rezultat al stiintei.Stiinta ca si religia nu are nici o vina daca omul le aplica prost.Ma uit la multi dintre cei care parcurg acst segment de blog si raman un pic surprins cand vad ca mentalitatea evului mediu este inca atat de prezenta.Multi au citit cate ceva din Sfintii Parinti si se dau cunoscatori aratand in acelasi timp in ce hal isi folosesc ratiunea in detrimentul sufletului.neavand dezvoltate organele spirituale care ar trebui sa ii faca sa inteleaga toleranta si analiza .Majoritatea sunt teoreticieni,ca si tine ,fara sa fie practicieni,nu cred ca stiu macar elementele de baza ale practicii ortodoxe.Este adevarat ca stiinta ca si religia este grea,dar daca omul o priveste ca tine sau ca altii,adica gresit,nu are cum sa inteleaga nici principiile lui Dumnezeu.Totul evolueaza.Inclusiv religia.Principiile raman dar forma este supusa transformarii ,inbunatatirii.Asta sa vazut usor inclusiv prin trecerea de la Vechiul la Noul Teatament. Este adevarat ca descoperiri importante sunt ascunse omenirii (stii cand o fost introdus ultimul element in Tabelul periodic al lui Mendeleev ? ),dar cine este interesat cu adevarat poate gasi lucruri interesante.Stiinta pe care o studiez eu nu are nici o legatura cu cea pe care o vezi tu la televizor.Daca ai fi citit cu atentie comenturile mele ai fi putut usor sa observi asta.Totusi ,legat de varsta universului pot sa iti spun ca acest calcul nu se bazeaza pe datarea cu C,ci dupa vechimea razelor care apartin stelelor foarte batrane si metoda de calcul este una sigura (daca vrei sa sti pe larg metoda ti-o pot explica ,cu toate ca este destul de dificil ). De acord cu tine ca sunt o gramada de neadevaruri pe „piata”,dar undeva se mai studiaza si ceea ce „Este”.Ramane de vazut cat te lasa propriul orgoliu sa vezi.

    Apreciază

 4. spellmaker said, on aprilie 18, 2010 at 8:21 pm

  @blogideologic,nu s-a vorbit despre civilizatii,apoi de unde deduci tu ca multe alte civilizatii ar inseamna negarea Absolutului ?Daca s-a discutat de marimea universului,de extraterestri fie ei buni sau rai,ce treaba are asta cu atentia duhovniceasca ? CRezi cumva probabil ca mintile celor slabi ar luao razna,nu?Dar daca s-ar intampla sa zicem asa ,ca in viitorul apropiat sa ne trezim pe cap cu niste unii veniti din spatiu ,sa zicem ca ar fi si asta posibil,ce vor face atunci cei care au fost invatati ca nu exista si din astea (indiferent cum or fi ei,probabil rai,dar mai mult ca sigur ca se vor da buni ,ca asa e raul,invaluitor),nu vor suferi unii dintre ei un soc si vor parasi invataturile bisericii ? Care ar fi reactia ta ,sa o luam prin absurd ,sa zicem ,daca maine vei vedea ozn-ul „dormind” in fatza casei tale?Vei fi tu pregatit sa faci fata acestui soc ?Eu cred ca mintea oamenilor trebuie sa fie mai elastica,mai adaptabila la schimbari si la nou.Sa nu fie luata prin surprindere si asta sa ii indeparteze de Dumnezeu.Trebuie sa pastram principiile binelui si sa le aplicam ,inbunatatindu-le forma cu elementele care pot aparea in plus.La multi le este teama de stiinta,dar stiindu-i aplicatiile si descoperirile de ultim moment,oamenii se pot feri si nu vor fi inselati atunci sa zicem asa ,cand unii le vor arata ingeri ireali pe cer sau vor simula o falsa venire a Mantuitorului.Acum ramane de vazut cat de complex poti sa privesti treaba asta.

  Apreciază

  • Diego said, on aprilie 18, 2010 at 8:30 pm

   Daca maine te vei trezi in iad? care ar fii reactia ta? :)))
   Cred ca intelegi unde bat, ca trebuie sa te gandesti la viata nemuritoare, ca in viata aceasta sigur vom muri, e cel mai sigur lucru care se paote spune despre viata.

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:35 am

    @diego,ma gandesc serios si la asta.Zilnic.Multumesc ca mi-ai adus aminte.Am si eu pacatele mele si teama de iad e fireasca .inca o data multumesc.

    Apreciază

  • blogideologic said, on aprilie 19, 2010 at 11:36 am

   Am spus : „Ideea cu multe alte civilizatii înseamnă negarea unicităţii Absolutului, adică negarea lui Dumnezeu.”
   De ce nu mă citezi corect ?

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:09 pm

    ok,sa zicem.Crezi ca multe alte civilizatii neaga unicitatea Absolutului ?

    Apreciază

 5. Diego said, on aprilie 18, 2010 at 8:24 pm

  Cuvintele oamenilor sunt schimbatoare si trecatoare, iata stiinta una afirma azi alta maine, este un mare haos in legatura cu originea universului, si existenta altor fiinte cu trup in univers etc. Dar cuvintele Domnului nu vor trece in veac, deci sa credem cuvintele Domnului care sunt nemuritoare.
  Existenta extraterestiilor, varsta incredibila de mare pe care o sustin evulutionisti nu face decat sa contrazica cuvintele relevate in Biblie.

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:58 am

   Varsta mare a universului nu contrazice Biblia .Vei gasi in Biblie,daca citesti cu atentie,un pasaj in care Moise fiind ridicat la ceruri,vede pergamente ale lumilor care au fost inainte de asta.Spor la studiu.

   Apreciază

 6. kosk said, on aprilie 18, 2010 at 8:27 pm

  @Rortodox. ai dreptate.unii arunca fumigene pe aici.

  Apreciază

 7. vlad said, on aprilie 18, 2010 at 8:40 pm

  Extraterestii exista. Si au sabii laser frumos colorate si se trag cu ozn-ul prin univers. Si ii cheama ciudat-Ioda,Wader. Si stiu si karate

  Apreciază

 8. kosk said, on aprilie 18, 2010 at 10:40 pm

  @Letaal
  ai scris ca – „sustin tampenii de genul asta” si ca „rade universul de mine”. Serios?

  -sa vedem ce spun Sfinti Parinti ai Ortodoxiei
  – Sf Grigorie de Nyssa: Intrucat cerul cuprinde totul la sanul sau, fiind nemarginit si adunat in sine si ca pamantul si imprejurimea lui pluteste la MISLOC, si ca toate corpurile se rotesc in jurul unui punct solid si STABIL, atunci trebuie neaparat ca elementele care se afla deasupra pamantului sa se afle si dedesuptul lui, caci una si aceeasi substanta DA ROATĂ globului pamantesc.(Despre suflet si inviere)

  Sf Grigorie Palama:.. Si pamantul celui NEMISCAT, Dumnezeu, a randuit imprejur ca unui CENTRU, un cerc foarte sus asezat si in chip iscusit foarte, a legat cerul cel din vesnica miscare, prin cele ce se afla la misloc, pentru ca lumea sa ramana si statornica si miscatoare, caci corpurile in vesnica si repede miscare sint asezate in cerc, iar ceea ce este nemiscat a primit in mod necesar locul din misloc., avand drept contra-greutate, pentru miscarea sa, NEMISCAREA, CA SA NU SE MISTE DIN LOC, in felul unui cilindru, SFERA universului. (Omilii)

  Apreciază

 9. luchiana said, on aprilie 19, 2010 at 6:52 am

  Hristos a Inviat!

  Frati crestini!

  Toti demonii din noi si din afara noastra ies sau sunt indepartati prin rugaciune si post.
  Mintea omului neindreptat are tendinte de a „ocoli” calea cea dreapta. Pentru cei ce vor sa inteleaga adevarul, numai printr-o viata in Hristos vor reusi…restul speculatii ale diavolului care nu uitati, are o vechime de 8000 ani, iar noi suntem copilasi de 30-50 ani…
  Are parintele Arsenie Boca o vorba : „Noi nu ne tragem din maimuta, dar ne indreptam cu repeziciune catre ea”.

  Deci, privegheati ca nu stim cand vine sfarsitul.

  Doamne ajuta-ne si ne intaraste intru Sfintenia Ta!

  Apreciază

 10. kosk said, on aprilie 19, 2010 at 7:56 am

  Letaal
  -pai nu-s decat 3 variante
  1.”oficiala” -universul si terra au miliarde de ani, au aparut spontan, pamantul nesemnificativ, viata din organizarea aleatoare a compuşilor chimici, evolutionism etc. Sarlatanie sustinuta de toti ateistii si promovata agresiv de elite, in reviste”stiintifice”, si in mediul academic din vest.
  2. Varianta designului inteligent. Sustinuta de mediile eretice neo-protestante si recent de grupuri catolice. Dumnezeu a creat universul in miliarde de ani etc. Se rastalmaceste Scriptura pentru a impaca pozitiile ateiste”stiintifice” cu religia crestina. Facatura a patruns si in ortodoxie-curentul modernist.
  3.varianta crestin ortodoxa scripturistica- geocentrica a Sfintilor Parinti. A fost sustinuta de adevarati oameni de stiinta unii din afara ortodoxiei(Ernst Mach)
  este boicotata de intregul sistem antihristic global.(media, „comunitatea stiintifica”).
  Deci Letaal, pentru ca sunt ortodox, prefer sa merg impotriva curentului”stiintific”(antihristic), nu am spirit de turma si dupa cum vezi mai sunt si altii.

  Apreciază

 11. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 8:09 am

  @Kosk,e ceva ce nu intelegi.Nu a zis nimeni ca Dumnezeu nu ar fi creat lumea sau universul.Toti suntem de acord cu asta.

  Apreciază

 12. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 8:44 am

  @Pusnicul Digital ,informatia pe care ai dat-o legata de centurile Van Allen este un pic gresita.Aceste centuri (sunt doua) se termina sub orbita geostationara a satelitilor.Cam sub 30.000 de Km.Centurile inconjoara Terra numai la nivelul ecuatorului.Din acest motiv se prefera iesirea in spatiu pe la poli ,fapt care prezinta un mare avantaj pentru ca o naveta are o traiectorie sub forma de spirala ,nu zboara liniar cum s-ar crede la prima vedere.DEci nu au nici o treaba cu luna.

  Apreciază

 13. Veaceslav said, on aprilie 19, 2010 at 9:09 am

  Toti cei care nu cred ca acum suntem in anul 7518 de la facerea lumii, sunt impotriva Lui Hristos!
  Ce e cu voi lume? de ce incercati sa dovediti stiintific unele lucruri?
  Cum priviti lucrurile ca Fecioara Maria a nascut pe Hrisots ramanand fecioara? stiinta voastra e nimic pe langa aceasta fapta neiinchipuit de mareata, pe care stiinta niciodata nu o va putea explica! Asa ca lasati stiinta deoparte! Si ascultati de Sf. Parinti!
  Iar pentru cei care ii asteapta pe extarterestri, vai si vai de voi! (ca veti vedea pe diavoli)
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 14. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 9:42 am

  @Veaceslav,ce faci dai decrete?Ordonante in regim de urgenta?nici vreun sinod nu a facut asta vreo data cu un astfel de subiect.Si ne mai miram ca a aparut inchizitia pe acest pamant.Nu inteleg de ce o amesteci aici pe Fecioara Maria.Vad ca e tare greu in a se pricepe ca daca Dumnezeu este creatorul a toate,inclusiv stiintza a inzvorat din El.Complicat ,tare complicat.Apropo,mergi cu autobuzul ?Sau ai masina ? Frate,crede-ma sunt chestii dracesti ,stai potolit,mergi pe jos ca mult mai bine iti va fi tie.Sfintii Parinti nu combat stiinta.O inteleg chiar.Si ca sa iti dovedesc acest fapt,am stat in toata saptamana luminata pe Athos si cu parintele Siluan de la schitul Laku ,cateva ore de vorba,inclusiv despre stiinta,despre ce e permis in ea si ce nu,despre tainele ei,elemente permise sau nepermise din ea.Si ca sa mai vezi cum stau lucrurile,ce crezi ca imi spune la un moment dat parintele: ca a studiat programul dispozitivelor de diagnosticare si tratare prin biorezonanta si a descoperit acolo o gramada de algoritmi malefici.Ciudat nu?Prietene ,crede-ma lumea se misca.Si daca studiezi atent ce a scris Grigorie Palama o sa vezi ca am dreptate.Asa ca puneti mana si studiati,ca stiinta numai daca e facuta de prosti sau rauvoitori il combate pe Dumnezeu.

  Apreciază

  • Veaceslav said, on aprilie 19, 2010 at 1:59 pm

   @spellmaker,
   Frate, am marturisit doar adevarul, pentru cei care cred in miliarde de ani etc. Inchizitia nu are legatura cu religia noastra crestin ortodoxa, ci cu catolicii – care s-au despartit de adevar.
   Eu nu sunt impotriva stiintei, imi place mult, ai dreptate „Sfintii Parinti nu combat stiinta”, insa nu am intilnit la nici un sfant sa sustina ca pamantul nu este centrul universului si ca pamantul se invarte in jurul soarelui.
   Iertare daca am suparat pe cineva, am vrut doar sa fiu ferm in privinta ce tine de extraterestri.

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:23 pm

    @Veaceslav,am sa iti spun o idee nu am vrut sa o spun de la inceput pentru ca e greu de inteles si cum majoritatea nu vrea sa inteleaga stiinta terestra ma tem ca le va fi imposibil sa o vada pe alta.Ai dreptate ,cand afirmi ca sfintii Parinti au descris universul cu pamantul in pozitie centrala.Dar sti tu de ce l-au vazut asa ? Pentru ca asta este imaginea spirituala a universului (nu cea fizica pe care o descriu oamenii de stiinta ),in care pamantul este centrul deoarece a venit Mantuitorul pe el ca jertfa si pentru ca acest loc a fost ales de Dumnezeu pentru a se duce lupta impotriva intunericului.De aici a aparut importanta pamantului de a prins aceasta pozitie centrala.Sfintii Parinti au zis ca in acest loc este primul nivel al iadului.Cand lupta se va incheia ,atunci se va finaliza rostul acelui vers din Tatal Nostru : „Vie imparatia Ta „.

    Apreciază

 15. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 9:44 am

  @Veaceslav,daca citesti mai atent comenturile,toti postatorii au fost de acord a extraterestrii sunt diavoli.Relaxeaza-te

  Apreciază

 16. luchiana said, on aprilie 19, 2010 at 10:20 am

  Fratilor si surorilor,

  Nu incercati voi (limitati) sa ganditi precum Dumnezeu (infinit) ca nu veti reusi, cel mult veti cadea precum Lucifer.
  Voi ganditi-va cum sa ne inaltam catre Domnul, daca nu stiti inca, prin trairea in si cu Iisus Hristos….
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 17. ovidiu said, on aprilie 19, 2010 at 11:13 am

  @spellmaker
  Avind in vedere tonteriile pe care le-a debitat de-a lungul timpului…Harry Potter a nost`,e montat pe pozitiile astea pt. ca,in primul rind,e ignorant si extrem de superficial.Cultura lui generala e o zapaceala protestanta „ordonata”,provenita din ciugulelile mecanice-inghitite fara pic de rumegare-de materiale pestrite,de ici colo…Din cauza nerabdarii lui patologice nu aprofundeaza nimic cu adevarat si nu simte satisfactie decit atunci cind se gigicontreaza cu oricine si pe orice tema.Nu tre` sa dea nimeni cu paru-n harry tocmai pt. simplul fapt ca oricare dintre noi cade,a cazut si probabil va mai cadea din pricina mindriei,nu?Nu vedem atitea exemple de rataciri mult mai mari la ditamai „casoaiele”?
  Ps:Normal ca numele nu ti l-ai ales la intimplare(am mai discutat noi pe tema asta,stii bine…).Niciodata nu e.Si ce dovada mai buna decit sa legi faptele(vorbele)la un astfel de nume?Nu se potrivesc de minune?Acu`,ce-i drept,nu-i vina ta ca uni au considerat necesar sa te bage in seama…Nu cumva ar trebui sa-ti dai doua palmi peste bunulsimt inainte sa abuzezi de bunavointa altora?

  Apreciază

 18. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 12:16 pm

  @ovidiu,relaxeaza-te.Citeste te rog primul meu coment de pe acest material.Poate te lamureste.

  Apreciază

 19. stefan said, on aprilie 19, 2010 at 12:23 pm

  Letaal …

  Citeste amice aici http://www.hexaimeron.ro/
  Sf Vasile cel mare, Sf Ioan gura de aur , Sf Ambrozie … citeste

  Totusi uite cateva puncte importante aici:

  1 – Sistemul acesta ‘solar’ si per general creatia materiala in totalitatea ei este GEOCENTRICA.
  Adica pamantul asta pe care vietuim noi ocupa pozitia centrala ata ca scop cat si ca pozitionare spatio-temporala. Pamantul este ‘suspendat’ FIX , nemiscat – nu se invarteste in jurul nicicarui obiect.
  Sistemul solar NU este heliocentric.
  Cosmosul NU este a-centric.

  DE CE? DE CE este locatia unde vietuiesc oamenii de asa importanta?
  Acest loc, aceasta planeta este locul unde S-A nascut , Rastignit si apoi Inviat Hristos Dumnezeu. Este locul spatio-temporal une a existat Edenul inaintea decaderii omului.
  Acest pamant este motivatia existentei acestei lumi/cosmos material pana la a doua venire.

  2 – La Facere a fost creat tot ceea ce sa creat; vazut si nevazut in totalitatea lui – toate dupa firea lor. In ceea ce priveste ‘universul’ acest termen este clar despartit in doua parti ‘componente’. Una vazute si alta nevazuta. Partea vazuta, adica ‘pipaibila’ de noi , universul asta MATERIAL este FINIT. Adica nu este nesfarsit, defapt este destul de mic in realitate … DELOC aproape de BILIOANE de ani lumina ( auzi tu ‘ani lumina’ auzi ce prostie ….) mai mult de genu a ceva milioane de kilometri.
  Sigur lumea nevazuta de noi este nemarginita,infinita DAR este in acelasi timp ne- ‘pipaibila’.

  Puncte sunt multe, te rugam citeste, iar daca dumneata sincer cauti fara de viclenie a cunoaste diverse lucruri eu cred ca vei afla.

  Motivatia demontarii geocentrismului si creationismului per total este simpla. SCOATEREA omului din pozitia lui centrala in cosmos ( cand spun ‘cosmos’ aici ma refer la partea vazuta). Privarea omului de rolul si scopul lui existential.
  In concluzie, ELIMINAREA Credintei in totalitatea ei.

  Apreciază

 20. Florin said, on aprilie 19, 2010 at 1:23 pm

  @Letaal
  @Facator de sofisme
  Intuparea Fiului lui Dumnezeu este este exhaustiva.
  „Capodopera” creatiei este omul, iar dupa cadere, restaurarea lui prin Domnul nostru Iisus Hristos, in curs de desfasurare pana la Infricosata Judecata. Dupa aceea? Vecii Vecilor, Amin. (si pentru noi si pentru extraterestrii, dar nu la un loc, sa nu fie)

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 7:26 pm

   @Florin ,din cate spun Sfintii Parinti, omul a fost facut ca piatra de incercare pentru toata creatia.

   Apreciază

 21. VIO 333 said, on aprilie 19, 2010 at 1:32 pm

  In exprimare si chiar gandire ( datorita educatiei , scolii, societatii et.c. , pina la o virsta suntem ( unii dintre noi , aici ma refer in primul rand la mine ) egocentrici , nu geocentrici dar dupa ce trecem bariera evolutionismului ,trebuie sa devenim TEOCENTRICI ( referitor la subiectele discutate ) , daca suntem cu adevarat creationisti !
  Spellmaker , referitor la medicamente , doctori , doctorii et.c. , atentie acestea trateaza, dar de vindecat numai DUMNEZEU vindeca si putem detalia subiectul .
  Letaal sunt multi sau f.f. multi care cred ca suntem unici in universul vazut , nu ca am avea noi vreun merit sau ca ar trebui sa ne mindrim cu acest lucru , dar asa a vrut DUMNEZEU !
  Stefan sunt de acord si cu punctul tau de vedere cu ( daca-mi permiti ) o mica corectura : omul nu are o pozitie centrala in cosmos ( universul vazut ) ci este INCUNUNAREA CREATIEI , singurul facut de DUMNEZEU , la celelalte a zis si s-au facut , dar pe om L-A FACUT SI A SUFLAT ASUPRA LUI DUH !
  Unul din cei mai mari savanti romani ( ma refer la Dr. N.C.Paulescu ) spunea ca „omul de stiinta nu ar trebui sa cerceteze daca exista DUMNEZEU , ci el ar trebui sa stie acest lucru” ( este vorba de adevaratii oameni de stiinta , asa cum a fost si el ).
  Blogideologic ai sintetizat foarte bine ce am vrut sa spun eu !

  Apreciază

 22. Florin said, on aprilie 19, 2010 at 1:33 pm

  @Letaal
  @sofismaker
  Intruparea (INOMENIREA) Fiului lui Dumnezeu a fost exhaustiva.
  „Capodapera” creatiei este omul, iar dupa cadere, restaurarea lui prin Iisus Hristos, Domnul nostru, in curs de desfasurare pana la Infricosatoarea Judecata. Dupa aceea? Vecii vecilor, Amin. (si pentru noi si pentru extraterestrii, dar nu la un loc, sa nu fie)

  Apreciază

 23. VIO 333 said, on aprilie 19, 2010 at 1:50 pm

  Letaal ai spus: „La Dumnezeu incep toate si tot la El se sfarsesc toate „, si era foarte bine daca ramanea asa , cu punct , dar tu continui cu …” Dar nu cred ca Dumnezeu dupa ce a facut omul si-a planificat sa stopeze procesul creatiei Sale, spunand ceva de genul( ironizez putin evident) : De azi nu mai fac nimic doar contemplez la ce am creat „, atentie mare , ca inversezi creatia si in loc sa-l consideri pe DUMNEZEU CREATORUL INCEPI SA-TI DAI CU PAREREA ( te pui putin in locul lui DUMNEZEU ( DOAMNE fereste de asa ceva ), si nu este un lucru bun, ptr. ca tragi niste concluzii anapoda rau de tot !Niciodata logica divina nu va fi cunoscuta de oameni , obisnuiti , ca noi si nici nu se va potrivi cu logica umana ( decit partial, la cei care ajung sa semene cu adevarat cu DUMNEZEU , adica Sfintii )!

  Apreciază

 24. VIO 333 said, on aprilie 19, 2010 at 3:16 pm

  Letaal , ceea ce ti-am scris nu sunt de la mine ( adica idei proprii ),ci sunt de la Sfintii Parinti sau oameni mult mai pregatiti decit un biet pacatos ca mine .Adevarul , nu ,doar se afla la DUMNEZEU ci chiar EL este ADEVARUL („EU SUNT CALEA ADEVARUL SI VIATA !”).Cu ratiunea , este mai greu , ptr. ca pe DUMNEZEU trebuie sa-l gasesti prin credinta ( cu ratiunea a incercat occidentul si uite ce a iesit ) !
  Doamne ajuta !

  Apreciază

  • stefan said, on aprilie 19, 2010 at 4:30 pm

   „Intr-un numar recent din Osservatore Romano, un periodic al Vaticanului, se ia in discutie posibilitatea existentei vietii pe alte planete si a realitatii fiintelor extraterestre. Si asta dupa ce la Vatican s-a creat un departament special de stiudiu al vietii extraterestre, dar care – intre altele – studiaza si posibilitatea crestinizarii locuitorilor unor planete apropiate de Terra.”

   Eu mereu am crezut ca papa este un extraterestru… acum se adevereste

   Apreciază

   • ioana said, on aprilie 20, 2010 at 7:01 am

    Asta da gluma!!! Am terminat de crestinat omenirea, mergem cu cruciadele si in spatiu!

    Apreciază

 25. kosk said, on aprilie 19, 2010 at 4:33 pm

  🙂

  Apreciază

 26. Witness said, on aprilie 19, 2010 at 4:36 pm

  @ spellmaker (ultimul raspuns)

  Sincer? da, ma deranjeaza nick-ul tau. De obicei ne alegem nick-uri care sa ne reprezinte. In viata de zi cu zi n-am ce discuta cu un spellmaker. Dar aflandu-ne in spatiul virtual am sa fac o exceptie.

  Din ce scrii imi dau seama ca in capul tau este o confuzie inspaimantatoare. Atat de incurcate iti sint firele logicii incat numai o minune dumnezeiasca le-ar putea descalci. Dai tot felul de sentinte fara nici un fundament. Ce stiu eu, ce cred eu… de unde stii tu toate astea? Te-a inzestrat Dumnezeu cu har? Daca nu, demonstreaza-mi stiintific de unde ‘stii’ toate acestea despre mine.
  Da, am copii carora le-am facut vaccinele obligatorii si regret amarnic. Pana la groapa am sa regret faptul ca am crezut orbeste in stiinta moderna. Si alte greseli mari am facut din cauza aceleiasi increderii prostesti in ‘medicina’ si ‘stiinta’ de astazi.
  Si da, daca ma imbolnavesc iau medicamente. Dar din cele vechi, descoperite cel tarziu in anii 80, ani din care a incetat adevarata cercetare in domeniul farmaceutic. Ceea se fabrica si ni se serveste astazi pe bani buni in farmaciile infoloritare sunt numei paleative menite sa ne usureze simptomele si sa ne mentina bolnavi. Da, a fost o vreme cand stiinta era in slujba omului dar acele timpuri au apus. Astazi pentru o boala tratabila relativ usor cu o varietate de produse ieftine oamenii sunt iradiati si ucisi de amestecuri letale de chimicale menite sa le distruga sistemul imunitar.
  Vorbele tale sunt in mare parte clisee. Principiile evului mediu spui? Si ce-i rau cu evul mediu ma rog frumos? A fost perioada cea mai infloritoare a tarilor romane, a credintei si bisericii neamului, perioada glorioasa a marilor voievozi. Ahh, te referi cumva la ceea ce apusul numeste in batjocura evul mediu? Adica perioada Inchizitiei? Atunci esti un pacalit, pentru ca acest nume peiorativ a fost dat de ‘stiinta’ cu ura acelei ultime perioade istorice dinainte de excluderea lui Dumnezeu din constiintele apusene.
  Mai departe spui o prostie care si pe un copil de primara l-ar face sa roseasca: ‘Totul evolueaza.Inclusiv religia.Principiile raman dar forma este supusa transformarii ,inbunatatirii.”
  Daca Dumnezeu a venit pe pamant si ne-a spus mura in gura ce avem de facut ca sa ajungem unde El este, ce poti tu acuma dupa doua mii de ani sa imbunatatesti? Ce a aflat stiinta mai nou despre Dumnezeu care sa ma faca pe mine sa zic: Hristos s-a inselati ici si colo, dar stiinta mi-a aratat adevarata cale spre mantuire? Stiinta este atat de proasta incat nu stie sa vindece nici o simpla raceala, ca sa nu mai vorbim ca nu accepta ideea de viata dupa moarte!
  Cu religia las-o mai moale ca n-ai inteles nimic. Trecerea de la Vechiul Testament la Noul nu este o transformare frate! Este un simplu fapt de milostivire al lui Dumnezeu! Si-a dat seama ca in prostia si orgoliul nostru orb n-o sa fim niciodata capabili sa ne imbunatatim prin Lege. A trebuit sa vina Personal si sa ne traga de par din mlastina… desi pentru unii nici asta nu a fost deajuns, ca vorba aia ‘cainele se intoarce la varsatura lui şi porcul scaldat la noroiul mocirlei lui’.
  In concluzie imi este sincer mila de tine. Desi dupa cum scrii tradezi multa imaturitate deci sanse sunt sa fii foarte tanar, poate student inca… Sa dea Dumnezeu si sa se milostiveasca de tine si sa iti arate cat de departe este de Adevarul Sau!

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 8:15 pm

   @Witness,pui prea multa patima,iti lipseste toleranta,esti poate suparata pe viata ,folosesti cuvinte mult prea dure pentru a fi o crestina practicanta.Nu sunt deloc tanar.Din contra.Multumesc pentru Cele bune,si eu iti doresc tie numai bine,mult bine.Nick -ul meu este adevarat ca zgandareste orgoliul unora ,la altii le trezeste reactii de teama ( de ce teama,de necunoscut ? )care lasa sa se manifeste ura.In viata de zi cu zi fara sa sti ,stai de vorba cu unii care chiar sunt spellmakers,care poate te otravesc fara sa stii.Crezi ca daca as fi in realitate ,mi-as pierde timpul pe blog si as striga in gura mare „sunt magician”.?Poate mi-as lua un nickname frumos ,care sa atraga,sa ii incante pe oameni,mi-as zice Rortodox sau altfel si atunci probabil ca cititorii ma vor asimila ,ma vor accepta fara sa vada,fara sa simta,mi-as putea strecura otrava usor ,nu.?Sunt destul de vechi pe blog,poate sunt mai excentric nitel,dar cum spuneam mai sus nu stiinta aia de care te temi tu ma intereseaza.Nu am dat nici o sentinta,mi-am spus parerea doar.Si de cateva ori am aratat o fata a lucrurilor pe care cei mai multi nu vor sa o vada .Dar traim intr-o lume democrata inca si fiecare are un liber arbitru si o pricepere in a algoritma.Ortodoxismul ne invata sa fim toleranti ,iertatori.Ori tu in momentul in care mi-ai vazut nick-ul te-ai luat dupa aparente.Nu trebuie sa te superi pentru una sau alta scrise,cum nu ma supar nici eu.Din contra este bine sa studiezi mai mult ,sa pui in practica pentru a te perfectiona.Si eu pot gresi ca sunt om ,asa cum si tu poti.Cum spuneam nu sunt tocmai tanar ,studiez religia de vreo 40 de ani.Si asa ca pentru tine,pot a iti spun ca sunt membru al unei comunitati stiintifice.Stiinta a descoperit multe,ordinea universului care exclude teorema haosului,ADN-ul mitocondrial al Evei,lipsa posibilitatii de combinare aleatorie a Cromozomilor,acum doi ani un profesor de matematica ,de origine romana de la Academia de matematica din Milano a calculat si demonstrat matematic existenta a 24 de universuri,fapt care corespunde celor 24 de vami ale vazduhului si cate si mai cate.Si sa stii totul evolueaza.Pentru ca totul e viu.Iar Viata nu e facuta sa stagneze.Intreabal pe duhovnicul tau.Pace si armonie.

   Apreciază

   • ovidiu said, on aprilie 19, 2010 at 9:26 pm

    Domn` profesor(daca o fi adevarat sau o fi …vrajeala,ma lasa rece…),ROrtodox-avind in vedere tineretea lui-ar fi scuzabil.Ba din contra s-ar putea sa aiba ceva material numa bun pt. a va mai plomba din gropile prin care …circulati.
    Ps:nick-ul nu a stirnit orgolii,nu va flat(ul)ati,mai degraba ati incercat sa ne dovediti ca dupa 40 de ani de studiu al religiei ne demonstrati ca e practic posibil ca cineva sa-si asasineze simtul penibilului cu un asemenea nickname,lasind la o parte „spiritualitatea” impartasita! 😉
    Ps:As fi pariat pe portretul robot al…nepotului dvs judecind dupa nume si textele de mai sus.

    Apreciază

   • Pustnicul Digital said, on aprilie 20, 2010 at 10:33 am

    Stiinta a descoperit multe … acum doi ani un profesor de matematica de origine romana de la Academia de matematica din Milano a calculat si demonstrat matematic existenta a 24 de universuri

    Ha haha ha mwahahahahahaha! x ∞

    Nu se poate asa ceva. Pe hartie eu pot sa-ti demonstrez ca nu esti sanatos la cap. Ca ai neuronii in greva (nu japoneza)! Si … culmea … nu numai pe hartie.

    Vai de mine … si cati botanisti (la stiinta si demonstratii pe hartie) sunt pe lumea asta.

    Apreciază

 27. Florin said, on aprilie 19, 2010 at 6:43 pm

  Daca nu esti convins, la cele ce a spus Witness si in apararea lui Veaceslav,continui eu: Un argument stiintific – pe limba ta – il da un Parinte contemporan, monah, fost doctor in biologie, care spune: Dumnezeu l-a creat pe Adam cam la 30 ani (asta ai aratat ca crezi si tu). Sa presupunem ca anul viitor il pun oamenii de stiinta la Contorul Geiger, Carbon 14, Uraniu si tot ceea ce crezi ca e necesar sa-i dateze varsta. Ce vor arata aparatele, de cati ani traieste Adam?

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 20, 2010 at 4:51 am

   @Ovidiu,ti-ar fi placut sa folosesc cuvinte pretioase sau termeni tehnici ?Cineva mia zis o data ca daca omul nu poate la un moment dat sa zica ceva bun ,mai bine sa taca din gura.Asta ti-o zic si eu tie,tinand cont ca nu ai venit in „discutia” asta cu nimic care sa lamureasca situatia,ci doar ai latrat pe langa.Daca iti iesea ceva destept pe gurita puteam lejer sa zic: uite,Ovidiu e un baiat foarte inteligent.De altfel inteligent esti ,dar nu ai probabil mintea educata in a cauta si treci repede peste subiecte,te lasi de multe ori purtat de superficial si nu sti,nu ai fost invatat sa descoperi esentialul.Poate alta data vei fi mai constructiv.

   Apreciază

 28. spellmaker said, on aprilie 19, 2010 at 8:26 pm

  @Diego ,confunzi stiinta cu progresul tehnologic.Stiinta duce la descoperiri,progresul tehnologic este aplicarea buna sau rea a stiintei.Intradevar daca stiinta este aplicata prost,progresul tehnologic duce la pierderea libertatii indivizilor din societatea respectiva.Dar daca este pusa in slujba societatii,stiinta poat aduce multe inbunatatiri.Daca tu te-ai ocupa de stiinta ,ai ridicao impotriva lui Dumnezeu ? Banuiesc ca nu.Stiinta e facuta de oameni buni sau rai si asa vor fi si rezultatele ei.

  Apreciază

  • Diego said, on aprilie 19, 2010 at 8:48 pm

   Progresul tehnologic se datoreaza stiintei, stiinta cuprinde si progresul tehnologic, iar dupa cum si vine si numele progresul tehnologic duce la descoperiri, imbunatatiri a tehnologiilor.
   Foarte bine ai zis ca stiinta e facuta de oameni buni si rai, dar ea are urmari de cele mai multe ori negative in legatura cu viata spirituala.

   Apreciază

 29. Florin said, on aprilie 19, 2010 at 8:47 pm

  Raspuns:
  Adam a fost creat de 1 an, dar aparatele, in cazul cand ar fi cu buna intentie folosite, arata varsta de 31 de ani, ceea ce e fals.
  Concluzia:
  Stiinta poate sluji cautarii lui Dumnezeu (astazi din ce in ce mai rar, dupa cum spun colegii) cu conditia ca oamenii de stiinta sa fie de buna credinta, dar NUMAI pana la un punct, dincolo de care stiinta devine neputincioasa in fata Atotputerniciei lui Dumnezeu.

  Apreciază

 30. vlad said, on aprilie 19, 2010 at 11:40 pm

  Spellmaker,duci un razboi ciudat. Amesteci multe si etichetezi oameni. Nu ai argumente de nici un fel-nici duhovnicesti,nici macar stiintifice. Doar niste”ar fi”,”s-ar parea ca”,”s-a demonstrat ca”. Si cireasa de pe tort-„religia evolueaza”,”omul este piatra de incercare pentru toata creatia”,”lumile de dinainte de Adam”,”mintea oamenilor trebuie sa fie mai elastica,mai adaptabila la schimbari si la nou.” Pot doar sa sper ca intentiile sunt bune,cu toate ca roada activitatii tale a fost o mica vrajba.

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 20, 2010 at 4:38 am

   @Vlad,ramane de vazut daca vrei sa vezi.Cerceteaza.Si te-as sfatui sa vorbesti cu un teolog despre „ciresele de pe tort”.Este adevarat ca s-a ajuns la o mica vrajba dar daca este constructiva pentru toata lumea nu e tocmai rau.

   Apreciază

   • ioana said, on aprilie 20, 2010 at 7:36 am

    Vrajba, nu poate fi constructiva pt nimeni, iar pentru „toata lumea”, e deja fff mult.
    Iertati-ma ca-mi spun parerea, dar daca studiem religia (40 de ani!) si nu o traim, la ce ne foloseste? Cum puteti sa spuneti ca cineva latra? Ovidiu este unul pentru care Fiul lui Dumnezeu a venit pe pamant.
    Inca o data, iertati-ma!

    Apreciază

 31. Fratilor said, on aprilie 20, 2010 at 8:43 am

  Imbucurator ca multi tineri (sau batrani) de pa acest blog cauta cu sinceritate, au drept repere pe Sfintii Parinti, asa cum cer aceste vremuri din urma, dar se pare ca nu toti sunt chiar sinceri, Ce sa caute oarte pe acest Blog unul care spune ca a vazut apa la miliarde de km… Bine ar fi sa fie toti bine intentionati, dar de omul eretic dupa prima si a doua mustrare trebuie sa ne departam

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 20, 2010 at 10:09 am

   @Fratie,cauta pe net si o sa gasesti .Nici eu nu stiam ca o astfel de informatie,fie ea apa in spatiu sau nu, este o erezie.

   Apreciază

 32. luchiana said, on aprilie 20, 2010 at 12:26 pm

  Hristos a inviat!

  Din ce ni se „arata” in lume acum, descoperirile stiintifice sunt in stransa legatura cu departarea omului de Dumnezeu. Pentru satisfacerea placerilor, marirea confortului apar descoperiri care ne impiedica sa ne apropiem de Dumnezeu prin curatirea sufletelor (ce se face prin rugaciune impletita cu asceza).
  Cei care constientizeaza faptul ca evolutia lumii materiale este invers proportionala (sa folosim termen tehnic) cu evolutia spirituala, se intorc la asa zisul „evul mediu” de inapoiere, numai cea materiala, cu o traire spirituala inalta specifica acelor vremuri.
  Ne putem bucura de aceste descoperiri stiintifice, tehnologii, dar atat cat sa avem trezvia, constienta ca Dumnezeu este Creatorul, dar si Cel Mai Smerit care ne-a aratat Calea spre El cea mai simpla, cea mai ieftina.
  Pretul pe care il platim pentru a fi in posesia acestor evolutii materiale uneori este moartea sufletului.
  Viata simpla si smerita in Iisus Hristos ne inalta si ne duce in Imparatia Cerurilor.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 33. Diego said, on aprilie 20, 2010 at 7:27 pm

  @Letaal
  Si care sunt meritele stiintei in vederea mantuirii? nu e nici una, calea mantuirii a omului e la fel si azi ca si acum 2000 de ani, deci de ce atata bataie de cap cu stiinta asta, stiinta slujeste mai mult patimilor si trupului, si se pare ca dauneaza si credintei de ce? sa vedem de ce,foarte multi oamenii au mai multa credinta in stiinta decat in religie, si tocmai deaceea stiinta e un fel de religie pe pamant pentru omul modern, milioane de oameni cred mai mult in stiinta decat in religie, s-ar putea spune ca religia ateilor este stiinta, omul nu poate sa nu creada in nimic, zeul la care se inchina atei este ratiunea umana.
  Stiinta adevarata nu contrazice religia adevarata. Dupa cum se vede stiinta moderna contrazice multe in religie …
  Eu nu sunt impotriva stiintei adevarate si necesare, fara de care nu am putea supravietui ( deci Letaal mai inteles gresit chiar am si spus „Stiinta este si buna desigur mai ales in agricultura, dar multe lucruri credema chiar nu e nevoie.” sau nu ai citit cu atentie), ci sunt impotriva stiintei care slujeste patimile, materialismul, confortului, distractiilor, etc. , pseudo-stiintei (ex: evolutionismul) si minciunilor promovate intentionat in stiinta (ex: vacinuriile, alimentatie etc.)
  Va recomand cartea Dictatura pseudo-stiintei de Ioan Vladuca aparuta recent http://www.librariasophia.ro/carti-Dictatura-pseudo-stiintei-Vladuca-Ioan-so-4441.html
  Numai bine.

  Apreciază

 34. spellmaker said, on aprilie 20, 2010 at 7:34 pm

  @Diego.E clar.Pseudo-stiinta (care se foloseste azi ) nu e stiinta cea adevarata.Este un fals,un surogat,un inlocuitor al adevarului.Ioan Vladuca nu combate stiinta ,ci facatura.

  Apreciază

  • stefan said, on aprilie 20, 2010 at 7:48 pm

   Spune-ne ,te rugam, aici sus si tare, dumneata esti botezat(a) Ortodox?

   Si sa ne ierti dar urarea „Pace si armonie” suna ca naiba dat fiind suculentul mediu new-ageist in care vietuim. Schimb-o, nu-i prea buna.

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 5:20 am

    @stefan,”pace si armonie ” nu face parte din nici un curent strain de ortodoxism.Printre altele este chiar vorba unui preot din Bucuresti,care este deosebit si care este parohul bisericii Dobroteasa.

    Apreciază

 35. vlad said, on aprilie 20, 2010 at 9:17 pm

  @ioana si luchiana-Bravo!

  @spellmaker&Co
  Cand o femeie iti spune ca e de ajuns,trebuie sa intelegi ca ai intrecut masura. Daca mai continui, risti sa te faci de ras. Sau e prea tarziu?

  Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 5:55 am

   @Vlad,chiar nu am de ce sa ma fac de ras.Ceea ce este ciudat este de ce nu te gandesti tu sau altii ca sunteti in situatia asta.Eu daca cred ca e undeva ceva care nu imi suna bine ma documentez,dupa aia dau din gura.Majoritatea scriu ce le trece prin minte fara sa studieze.Unele din explicatiile hotarate ale unui postator chiar ma facut sa zambesc.Tot ceea ce am scris se poate verifica.Incepand de la stele pana la celelalte.Totul e sa vrei.Dar la noi merge mai mult psihologia inversa si nu ma mai mir de ce noi romanii o ducem asa bine.Majoritatea nu inteleg nici macar ce este stiinta si care este rostul ei .Problema e ca aici pe pamant cine ii stie bazele are putere.Cei care nu o baga in seama nu vor sti nici macar cum sa ii contracareza efectele atunci cand semenii lor o vor aplica prost.Pe cei mai multi de altfel nici nu ii intereseaza.As putea spune ca asta nu e decat o spalare de creier.”Lasati stiinta pe mana celor puternici ca voi oricum sunteti prea ignoranti ca sa o folositi”.Multi se vad deja mari mucenici.Ii dau cu mucenicia de parca asta e floare la ureche.Este adevarat ca in multe carti religioase scrie de cele patimite de mucenici si de cununile lor de lauda.Dar vei mai gasi scris si despre cei care s-au mandrit si care au crezut ca pot sa duca mucenicia la cap fara probleme.Si apoi au tagaduit.Aduti aminte cand apostolul Petru s-a increzut prea mult in puterile lui si s-a lepadat de Mantuitor de 3 ori intr-o noapte.Oricum totul e banal.Banalul probabil a acaparat mintea oamenilor si ne caracterizeaza viata de zi cu zi.Oricum eu am invatat destul de mult din toate astea ,imi pare rau ca romanii nu mai au preocupari stiintifice ,ca nici macar nu ii mai intereseaza acest subiect.Dar oricum prea putin conteaza.Cel mai mult m-a mirat faptul cat de mult se iau oamenii dupa aparente,dupa clisee.Pun parin ca daca imi schimb Nick-ul si imi iau unul angelic,am mari sanse ca peste 90 % din cei ce parcurg acest blog sa fie de acord cu mine daca ceva mai incolo scriu acelasi lucru.

   Apreciază

   • ioana said, on aprilie 21, 2010 at 7:14 am

    Unii nu se documenteaza, nu se informeaza, dar se roaga si Dumnezeu le lumineaza mintea, si atunci „cunosc”, nu doar „stiu”. Evident, nu e cazul meu.
    Nu vreau sa discut in contradictoriu, asa ca va rog inca o data iertati-ma si nu imi raspundeti.

    Apreciază

   • ovidiu said, on aprilie 21, 2010 at 9:03 am

    Harry( 😉 ),de ce oare imi aduci aminte de o alta „piesa de artilerie grea”(care avea la rindul lui scapari de gaze „academice” toxice)si care-si zicea rufin liban?
    Ps:mindria ti-ar fi sifonata rau daca ar trebui sa renunti la nickname,nu?Parca n-ai mai avea …farmec[sic]!rufin liban ,chiar daca s-a …metamorfozat,dupa ce a scapat de cosmarurile cauzate de faima pierduta,acu` e doar un anonim cu un nick si o strategie(musai)noua.Nu-i asa ca ti-ar fii si tie oleaca lene sa faci la fel?

    Apreciază

   • stefan said, on aprilie 21, 2010 at 12:28 pm

    „Pun parin ca daca imi schimb Nick-ul si imi iau unul angelic,am mari sanse ca peste 90 % din cei ce parcurg acest blog sa fie de acord cu mine daca ceva mai incolo scriu acelasi lucru.”

    Nu stiu despre altii dar iti zic sigur ca eu n-o sa fiu de acord, oricare ar fii schimbarea nick-ului.

    „Dar la noi merge mai mult psihologia inversa si nu ma mai mir de ce noi romanii o ducem asa bine.”
    Trist ca puneti problema asa. Daca, cu adevarat, credeti sincer ca in occident,ori in alta tara/zona alta decat in RO este „BINE” va inselati…rau de tot. Definiti, va rog, binele si raul nu de alta dar este posibil ca sistemele noastre valorice sa difere un pic.

    „Totul e sa vrei.”
    Mai degraba spus „totul e sa crezi” , si nu, nu cred aberatiuni de genul ‘universul material este infinit’ ori ‘sistemul solar este heliocentric’ ori ‘cosmosul este a -centric’ si cate multe alte tampenii cretinoide.

    „imi pare rau ca romanii nu mai au preocupari stiintifice”
    Eu credeam ca va pare rau ca romanii nu mai au preocupari sufletesti… mie imi cam pare.

    „Problema e ca aici pe pamant cine ii stie bazele are putere.Cei care nu o baga in seama nu vor sti nici macar cum sa ii contracareza efectele atunci cand semenii lor o vor aplica prost.Pe cei mai multi de altfel nici nu ii intereseaza.As putea spune ca asta nu e decat o spalare de creier”
    Taina FACERII este de necuprins de creatura. Doar Creatorul stie si face tot. Creatura nu-si cunoaste taina propriei faceri ci doar insusi unul Dumnezeu o cunoaste, tocmai pentru ca este una din tainele Lui.
    In concluzie, NIMENI care a fost este si va fii pe fata pamantului, n-a avut si nu v-a avea partasie la taina asta.

    Defapt, dumneavoastra ce doriti? Ce sustineti? Singurul lucru ce se percepe este un amalgam de idei contradictorii, fara inceput ori sfarsit.
    Care-i problema?
    Noi stim exact de unde venim, unde suntem, de ce suntem aici adica rolul si motivul,stim unde trebuie sa ajungem si de ce. Stim tot si toate de care avem nevoie. Nimic nu ne lipseste, nu avem intrebari pentru ca raspunsurile ne-au fost date.
    Asta-i!
    Simplu… deci, care-i problema?

    Apreciază

  • ioana said, on aprilie 21, 2010 at 7:09 am

   Domnului se cuvine lauda! Aveti grija, sunt o persoana mandra – suport ocara mai usor, laudele se cam prind. 🙂

   Apreciază

 36. Romeo2110 said, on aprilie 21, 2010 at 8:40 am

  In timpul razboiului rece, cucerirea spatiului cosmic (Iuri Gagarin) si trimiterea primului om pe luna au constituit lovituri de imagine; au constuit arme proagandistice importante

  Probabil ca dl Obama & co se astepta ca pana in 2035 sa se incheie cu globalizrea.
  Si Putin a promis reluarea expeditiilor in spatiul cosmic.

  Apreciază

 37. spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 12:27 pm

  @Ovidiu,Rufin Liban e un tip extrem de inteligent si un fin cunoscator al religiei.Si este destul de umblat in locuri pe unde eu iti dorec sa ajungi si tu.Cat despre nick-ul meu,despre care noi doi am mai discutat,am scris si mai sus ca are un scop,ma gandeam ca cel putin tu ai fi inteles care e chestiunea,dar asta e,nu e bai.Iti aduci aminte de testul acela facut de vestici cu afisul pe care era fotografiat un tanc in marime naturala ?Dupa un timp cand lumea sa obisnuit cu el,a fost adus un tanc adevarat si …surpriza ,nimeni nu a fost deranjat.Ovidiu ,sti cum e,fiecare vede ce vrea si tu la fel.Este foarte usor sa dai cu piatra dar foarte greu sa faci pace.Omul ar trebui sa stie ca vointza,intelectul si sufletul au un scop.Corpul fizic este suportul lor.Vointa cere actiune,omul o omoara prin lene si neimplicare.Daca o mobilizezi omul devine puternic si in timp obtinem trezvia.Intelectul are ca ideal cunoasterea si stiinta,care daca sunt aplicate bine (daca nu, devenim egoisti ),prin experimentare ,invatare duce la intelepciune.Deci practic stiinta aplicata corect duce la intelepciune.Daca de la inceput nu ne folosim intelectul cum trebuie, nu putem sa deschidem usa sufletului nostru care la inceput mic si limitat,apoi prin efort personal ne duce din ce in ce mai aproape de Dumnezeu.Ce e drept in afara de astea omul mai trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a se apropia de Dumnezeu ca iubire de aproape,toleranta,fapte bune si poate sacrificiu.Daca scriam toate astea cu un alt nick ar fi fost ok,nu ? Dar le scriu asa si probabil ca cei care nu stiu elemente de axiologie o sa zica ca cine stie din ce curent new-age am scos astea.Imi pare rau ca nu l-ai inteles pe Rufin Liban.Ai pierdut mult.In jurul nostru sunt multi oameni de valoare,dar asta e ,e pacat ca cei care nu ii inteleg nu au nici macar toleranta de a nu da cu piatra.Pacatele se fac si cu gandul, Ovidiu,poate cand te vei duce la duhovnicul tau ,(cu toate ca ma indoiesc ca ai unul monentan ) ii vei spune ca ai gandit rau despre unul pe care poate nu lai inteles.

  Apreciază

  • ovidiu said, on aprilie 21, 2010 at 2:37 pm

   Intradevar,prin asemanarea cu rufin liban am lovit un punct sensibil.Poate prea sensibil,huh?De ce oare?!
   Sint de acord,”finu” nostru e-o mai repet o data-extrem de inteligent.Pacat ca sinteti incapabili(ma refer la amindoua nick-urile:rufin liban si spellmaker)sa va insusiti niste critici de bunsimt elementar.Insa,prin definitie orbul este incapabil sa vada,nu(poate am fost prea dur aici…)?
   In fine,mi-am dat seama de mult ca:si in cazul rufin,si acum,este doar timp pierdut cu aceste „dialoguri”.Si atunci ca si acum am incercat sa ma bag in seama mai mult pt a pune umarul la minima igienizare a spatiului acesta…n-am nicidecum pretentii de…vraci sau abilitati de dadaca.Ar fi penibila situatia din mai multe puncte de vedere… 😉
   Ps:Pt. binele tau imi doresc sa nu fie adevarata treaba cu aia „40 de ani de studiu…”.Pt.ca,judecind dupa afirmatiile tale ,si daca intradevar spui adevarul,atunci consider ca esti un caz numa` bun de compatimit,ca de altfel si rufin,cu care semeni leit in multe privinte.Oricum ar fi imi cer iertare pt felul poate prea direct,uneori,in care inteleg eu sa ma exprim.Toti sintem perfectibili…Totusi,de obicei incerc sa ma adaptez la teren.In cazul tau si a lui rufin am considerat ca e ridicol sa stric prea multe bune maniere…

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 4:05 pm

    @Ovidiu,nu cred ca tu ar trebui sa te ocupi de igenizarea acesui spatiu.Exista un admin care o poate face.Poti sa uiti de cei 40 de ani de studiu.In raport cu cunoasterea lui Dumnezeu sunt un nimic.Ma bucur ca ma asemeni cu Rufin ,pentru ca imi ridici nivelul.Mi-ar fi placut insa asta sa mio zica unul mai pretios.Accept orlce critica,ti-am si multumit de cateva ori,nu ?Manierele arata intelepciune.Am cunostinte comune cu Rufin .Nu ii stiu numele adevarat,dar cunoaste niste persoane pe care le stiu si eu si alea sunt crema Ortodoxismului.Iti doresc si tie sa ajungi acolo.

    Apreciază

   • ovidiu said, on aprilie 21, 2010 at 6:21 pm

    spellmaker,reiese ca il cunosti si nu prea…Probabil ai vreun id de mess de-a lui…Nu conteaza asta.Cunoaste „crema Ortodoxismului”?Care „crema”?Aruncasi shopirlica!Uimeste-ne!
    In ce masura o cunoaste sau,mai important in ce masura este el cunoscut?In ce fel ia…ridicat nivelul?De ce oare nu ar surprinde chiar pe toata lumea posibilitatea asta?
    Eu l-am vazut la un moment dat-parca i-am si sugerat-o-ca ar fi ca …turnat pe un post in Deal sau prin…preajma.Ar fi capabil de multa treaba „buna”.Cred ca se incadreaza perfect in cerintele momentului.
    Inca ceva,nu as vrea sa…creez discutii intre „amici” dar este totusi o mica diferenta intre voi(dai o bere ruf!!)fie si doar de…nume(dai si tu una ca te-am menajat… 🙂 ).
    Ps:frate,recunosc,daca eram intelept…foarte probabil ca mai scapam de citeva din „ginduri bune” de la tine si amicu` dar asa…

    Apreciază

 38. spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 3:38 pm

  @Stefan,ok,pana la urma cu ce nu esti de acord din ce am scris ?Faptul ca am sustinut ca exista extraterestri ? E parerea mea nu o impun nimanui.Cunosc bine ce se intampla in alte tari.Si mancatorie mai mare ca la romani nu am vazut nicaieri.Celelalte popoare sunt mult mai atente la colaborarea pe care emenii lor o au unii cu altii.La noi de la simplu om pana la politicieni nimeni nu e interesat de intrajutorarea aproapelui.Rar pe ici pe colo niste sclipiri.In urma cu o saptamana pregateam o afacere importanta cu niste straini din doua tari.Si a cazut din cauza ca unul din echipa romana a vrut sa ia el tot.Strainii ,care au aratat seriozitate ne-au chemat ,ne-au spus cum sta situatia si au incetat sa mai faca araceri cu noi.Si este a doua treaba de acest fel intr-un an de zile.Daca ti-as spune ce suma ca suma care ii revenea individului era de 140.000 de euro pe luna timp de un an,cat dura contractul …dar el a vrut sa ia tot.Si uite asa am cazut de neseriosi si de toata munca dusa de un colectiv intreg sa ales praful si probabil ca daca nu gasim altceva multi oameni vor ramane fara un venit.Intradevar spiritualitatea in Romania este mai buna fata de vest.Dar noi stam prost la practica.Sunt multe tari in vest care nu au dogmatismul nostru nici pe departe.Dar ceea ce au ,au folosit mai bine.De exemplu in Norvegia si Danemarca exista o educatie in protejarea vietii si a individului mult superioare noua.Daca te uiti cat se aloca din buget pe protectia sociala ,ai sa afli ca suntem pe utimul loc in aceasta parte de lume.Ungaria are bani pentru asta de 3 ori mai mult ca noi si are o populatie mai mica.Cand am afirmat ca „totul e sa vrei” ma refeream la a cerceta,la a studia,am considerat dinainte ca toti care sunt prezenti pe acest blog cred.Ma intereseaza atat preocuparile stiintifice cat si cele sufletesti.Dar in ansamblu postarea de baza are un caracter stiintific.Era vorba de cercetare in spatiu, nu?Imi spui sa definesc binele si raul.Daca nu te superi am sa dau o definitie dar numai in cazul binelui : „Binele este un concept care se realizeaza printr-o actiune direct proportionala cu voia si darul lui Dumnezeu”.Prefer sa nu vorbesc de rau.
  Scrii ca nu crezi ca universul este infinit.Ok.Nici eu nu cred si nu cred ca am zis pe undeva ca ar fi.As zice mai degraba ca ar fi de necuprins.In locul tau nu as folosi cuvinte dure (ex:cretinoid…).Mai degraba as cerceta.Cat despre Taina Facerii sunt intr-u totul de acord cu tine.Nu cred ca gasesti vreun coment de al meu care sa nu il arate pe Dumnezeu drept creator.Stiu o multime de experimente stiintifice care atesta acest lucru.Cate ceva am mai zis mai sus (ADN -ul mitocondrial care este unic ,deci totul sa „miscat” dintr-o Eva ;in lumea stiintifica s-a dovedit faptul ca nu este posibila combinarea intamplatoare a cromozomilor si astfel s-a observat ca omul este creat ,nu a aparut intamplator…si multe altele ).Dupa parerea mea nu am spus nimic care sa se contrazica.Stiu doar ca Dumnezeu consta in orice lucru bun si stiinta facuta cu cap nu il contesta.Probabil ca cei cu care am comunicat aici nu prea lea placut modul in care Dumnezeu se poate „combina” cu stiinta si invers.Consider ca orice om care il vede pe Dumnezeu creatorul a toate ,ar trebui sa intuiasca si marea cunoastere si intelepciune a Lui.Singura treaba care intradevar o sustin ,este ca Dumnezeu este si creatorul stiintei.Dar probabil ca multi confunda stiinta cu imaginatia ,care se stie ca vine de la diavol (asa zc unii din Sf. Parinti ).Chiar si tu spui ca Dumnezeu stie Taine pe care noi oamenii nu le stim.Eu as numi asta Stiinta.Stiinta Multa.
  In rest nu e nici o problema. Daca tu o vezi, te rog sa mio arati si mie.In rest numai bine.

  Apreciază

  • stefan said, on aprilie 21, 2010 at 5:33 pm

   Bun. S-a mai facut ceva lumina in ceea ce priveste perceptia mea in legatura cu ceea ce ai postat aici.Zic asta nu ca ar avea vreo mare importanta dar din moment ce ne aflam aici atunci ma gandesc ca ar putea fii constructiv oarecum.

   Deci sa raspund pas cu pas.

   Faptul ca sustii ca exista ‘extraterestrii’ [ (nu stiu defapt ce crezi dumneata ca sunt astia – ar fii buna o definitie a lor dupa tine, asa ca sa se inteleaga mai bine) adica de genul omuletilor cu ochii mari ovali si piele maro (?!) ] se gaseste in opozitie de ordin fundamental cu credinta.Oare mai este ceva de adaugat aici?
   Noi ( zic noi incluzandu-ma si pe mine foarte pacatosul) avem doua ‘lucruri’ pe care ne bazam Cuvantul Lui Dumnezeu si Sfanta Traditie. Acestea doua luate ca parti inseparabile semnifica pentru noi atat ‘toiagul’ajutator cat si ‘scara’ care ajuta la ‘urcus ‘.
   Bun.
   Acum luand aceasta ca unic punct de referinta aflam cu relativ de mare usurinta ca acesti ‘extraterestrii ‘ sunt inexistenti per-se in forma/felul lor expusa de ratiunea si ‘stiinta’ lumii acesteia… ba DIMPOTRIVA este de altfel foarte clar aratat, de multe ori si in feluri diferite, cum ca ceea ce se cheama ‘extraterestrii’ sunt draci sub acoperirea inselarii.
   Daca dumneata te-ai fii exprimat in modul ” eu cred ca exista draci” apai eu nu as fii comentat, ori poate as fii comentat sustinandu-te. Totusi din moment ce nu te-ai exprimat in acest fel nu am putut sa nu ma gandesc la probabila alternativa a inselarii.
   In concluzie, a crede ca exista ‘extraterestrii’ altfel decat la modul – draci sub acoperire – reprezinta o inselare de calibru mare, combatuta si respinsa total de credinta in Dumnezeu.

   “Binele este un concept care se realizeaza printr-o actiune direct proportionala cu voia si darul lui Dumnezeu”
   Privita din perspectiva strict omeneasca (adica asa cat ne duce pe noi capul) sunt de acord cu definitia atata timp cat se accepta adaugarea „atat cat si o stare de fapt in concordanta cu credinta in Dumnezeu Cel in Treime”

   Referitor problema ridicata de dumneata cu privire la modul si felul cum unii ( sigur multi…) din co-nationalli nostrii se poarta in diferite ipostaze ce le-ar putea aduce indestulare materiala.
   Si eu cunosc bine ce se intampla in alte tari…. foarte bine de altfel, poate mai bine dacat as vrea. Si spun aici cu seriozitate, mancatorie exista peste tot sigur cu diferite intensitati – dar este peste tot prezenta.Dumneata spui, si pari vehement in a sustine, ca in RO este ‘o mancatorie mult mai mare’ iar eu iti raspund – dovedeste.
   De fapt, nu-i nevoie sa aduci argumente, pot fii si de acord cu asta , si impotriva , nu schimba cu nimic, absolut nimic. Problemele noastre sunt adanci , merg mult peste gainarii si furturi la nivele de firme si companii…

   Sigur tarile occidentale AU planuri,legislatie,moduri de implemetare, dispun de fonduri relativ mai mari etc etc dar toate si tot este si duce spre nimic. Toata zbaterea asta este un mare nimic, toate programele, organizatiile si forumurile sunt toate particele dintr-o mare cacealma. Care la randu-i are rolul ei distinct in poza mare a lucrurilor al carei scop este de a ne pierde pe noi toti.

   In legatura cu ‘marimea’ universului spun urmatoarele legandu-ma de comentariul tau „As zice mai degraba ca ar fi de necuprins.”
   Daca noi consideram ‘universul’ ca totalul reprezentand lumea vazuta si cea nevazuta atunci , indubitabil, putem afirma ca este atat infinit cat si de necuprins.
   Pe de alta parte, daca afirmam ca universul reprezinta numai lumea vazuta atunci, iarasi indubitabil, puteam afirma ca din punct de vedere al dimensiunii acesta este atat limitat/finit cat si posibil de cuprins omeneste vorbind.

   Parerile noastre sunt la multe puncte fundamental opuse.
   Caracterul lucrurilor al caror opinii au fost formulate aici sunt de asa natura ca nu lasa pe amandoua exista simultan.Cu alte cuvinte se resping si elimina reciproc.
   De exemplu, nu pot exista alti ‘extraterestri’decat cei care sunt draci.
   Afirmatia ca ar exista nu poate fii in acelasi timp.

   „Singura treaba care intradevar o sustin ,este ca Dumnezeu este si creatorul stiintei.”
   iar in acelasi timp:
   „Dumnezeu stie Taine pe care noi oamenii nu le stim.Eu as numi asta Stiinta.Stiinta Multa.”

   Oare nu vezi neconcordanta ?! eu unu vad una mare.
   Plus ca, niciodata nu am spus „Dumnezeu STIE taine” … am spus ca Facerea este una dintre tainele Lui Dumnezeu… te rog nu mai incerca sa ma imbrobodesti.
   Mare diferenta, cand spui ‘stie’te referi la ceva ce se afla nu deasupra cunostintei iar Dumnezeu este Facatorul a toate , una-i ‘taina’ alta-i ‘stiinta’ …

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 9:34 pm

    @Stefan,daca citeai cu mai multa atentie comenturile mele ai fi observat ca m-am referit la extraterestri ,punandu-i intr-o tabara.In ansamblu consider ca sunt rai.(gasesti asta scrisa de mine si mai sus ,dar poate nu ai observat )Scriu asta pentru ca din cate am citit in Sf. Scriptura se pare ca acest univers este unul al intunericului.Deci daca ei locuisc aici ,in vazduh si prin imprejurimi,probabil ca sunt rai.Am lucrat cativa ani si pe aeroport si am mai aflat si de acolo cate ceva.Nu are rost sa ma apuc sa spun despre asta ca vorba ceea e plin net-ul de ele.Nu am stat sa analizez vreo data ce sunt.Dar mia placut cu ce zboara.Iti dau totusi un link.Luat la puricat a iesit ca daca ar fi o facatura ,cei care l-ar fi falsificat ar fi avut scule mai bune ca Nasa:
    http://www.youtube.com/watch?v=iJTGiAnHbtk&NR=1.Il mai gasesti pe youtube la:UFO in the world trade center !!! INSANE .Poate ti se pare interesant.
    Din punct de vedere matematic si fizic un univers este spatiul in care exista totalitatea de energie, materie ,galaxii si continut intergalactic,spatiu care poate fi perceput si in care energia are aceeasi calitate si se supune acelorasi legi fizice.Si uite asa ne bagam in ceva care e greu de tot.Dar sa revenim.Deoarece lumea nevazuta se pare ca are alt continut energetic si nu s-ar supune acelorasi legi fizice,deducem ca nu ar prea face parte din universul nostru.Ce este drept nu se stie deocamdata daca universul este sau nu infinit.In general ma feresc sa dau nume (prefer sa ii las pe oameni sa caute ,pentru ca pana gasesc ce ii intereseaza ,mai afla 2-3 subiecte ),dar voi face o exceptie : expert in ceea ce se cheama universuri ,cel mai tare ,culmea de pe intreg pamantul este un roman stabilit in Italia.Se numeste Vasile Droj.Daca te intereseaza cauta-i lucrarile,o sa iti lamureasca multe necunoscute ,mai ales ca omul il ia tare in calcul pe Dumnezeu.Nu se fereste ca alti oamei de stiinta.Un altul care a adus inbunatatiri acestor studii este matematicianul Benoit Mandelbrot care a descoperit fractalii.Matematic,s-a dovedit ca ei se intind peste tot in spatiu.Este ceva uimitor,merita studiat.Oricum este sigur ca acolo unde sunt fractali exista si spatiu.Unii zic ca acolo unde Dumnezeu ( Cel in Treime ,ca sa nu ai vreun dubiu ) se manifesta ,exista si viata si cum Dumnezeu Tatal este necuprins,probabil ca exista viata peste tot.Taine mari,pe are daca Dumnezeu vrea le vom descoperi vreodata.
    Cat despre Taina,privita inclusiv ca pe un sistem care nu exclude miracolul ,atunci cand ea atinge cote de neimaginat pentru o creatura umana,avand inclusiv un caracter sacru,cum sunt cele 7 Taine,asta e altceva.Eu ma refeream la ceva mai simplu,la necunoscute care sunt mai matematice, care exclud miracolul ca manifestare in mersul obisnuit ,firesc al lucrurilor.(Sa nu uitam ca in fond subiectul postat era unul mai mult tehnic)Este treaba ta ce vrei sa iti alegi din toate astea.Oricum daca citesti carti despre Sf. Parinti vei gasi scrieri care zic destule despre stiinta Lui Dumnezeu Tatal.Ce sa zic,daca iti place,spor la treaba.

    Apreciază

 39. kosk said, on aprilie 21, 2010 at 5:39 pm

  ..indubitabil extraterestrii exista. pe AXN SF chiar i-am vazut o data

  Apreciază

 40. kosk said, on aprilie 21, 2010 at 6:06 pm

  preferi din alea clasice? no, aia din farscape is cool

  Apreciază

 41. stefan said, on aprilie 21, 2010 at 6:27 pm

  nah aia nu ie cool, ie foarte trasi de par.

  Apreciază

 42. spellmaker said, on aprilie 21, 2010 at 8:02 pm

  @Ovidiu,nu am ce soparlica sa arunc,ia legatura cu el si o sa te convingi.E ceva ce ii apartine lui.Nu sunt sigur ca am inteles ce vrei sa zici cu „i-a ridicat nivelul”.Eu am zis la un moment dat ca daca ma compari cu el,deci pe mine, imi ridici mie nivelul,pentru ca eu nu am cunostintele si practica lui Rufin.Nu sunt amic cu Rufin,dar mi-am dat seama din ce a postat ca stie multe.Multe pe care prea putini le stiu.

  Apreciază

  • stefan said, on aprilie 21, 2010 at 8:11 pm

   Sa fii sanatos si dumneata si Rufin si sa ne lumineze Dumnezeu mintile ca sa putem discerne si vedea ca ‘extraterestrii’ sunt doar draci si nimic altceva.

   Apreciază

 43. Diego said, on aprilie 21, 2010 at 8:09 pm

  Eu dau in fiecare zi de extraterestii, mereu ma inteapa cu furca, in vise numai spun ia forme de femei.

  Apreciază

  • ioana said, on aprilie 22, 2010 at 7:31 am

   Iau si forme de barbati! Daca ai avut slabiciunea sa privesti in timpul zilei un barbat mai cu atentie, aproape sigur, noaptea va avea chipul aceluia. E buna si gluma, cred ca asa se mai dezamorseaza un pic atmosfera…
   Fara gluma – in lupta cu acesti „extraterestri” ajuta mult Sf. Moise Ungurul.

   Apreciază

 44. magda said, on aprilie 22, 2010 at 6:18 am

  Pt. Witness si Vlad:Recunosc ca sunt incepatoare(m-am trezit doar de vre-o 10-11ani si de multe ori imi dau seama ca am facut-o de-abia cu un singur ochi si chiar si acela mi se mai inchide din cand in cand)!
  Nelamurirea mea este:Ori santem in anul 5508 de la Facerea lumii(Vlad)ori universul are cca.20000 de ani(Witness)
  Va rog.daca puteti,nu ma ignorati!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 45. Florin said, on aprilie 22, 2010 at 10:29 am

  Magda, in anul 5508 S-a nascut Mantuitorul. De la facerea lumii. Noi suntem in 5508+2010=7518, dupa cum spune mai sus Veaceslav. Parerea mea este ca stiinta ne pseudo, stiinta nemincinoasa nu contrazice acest lucru, daca oamenii de stiinta renunta la prejudecati si mai ales daca nu sunt atei.De aceea am dat un exemplu citit cu datarea varstelor ( exemplul cu Adam). Adica aparatele pot masura milioane de ani, dar Dumnezeu a putut fece universul la o anumita varsta, cum ne spun Sfintii Parinti.
  Problemele psudo astronomice sunt insa mai greu de combatut decat celelalte unde usor te poti convinge ca s-au fabricat multe minciuni pt sustinere teoriilor anticrestine. De ex evolutionismul si combaterea lui de catre IOAN VLADUCA in cartea citata mai sus si in mai noua DOVEZI STIINTIFICE IMPOTRIVA EVOLUTIONISMULUI, aparuta recent, tot a lui IOAN VLADUCA. dupa cum observi si din titlu el ii biruieste pe „oamenii de stiinta” cu armele lor.
  Pe aceeasi linie, dupa cum s-a mai spus, si teoriile despre univers: mii de ani lumina, milioane de sisteme solare, planete etc sunt fabricate numai pt a arata ca nu ne-a facut Dumnezeu, deci tot evolutioniste sunt.
  Ioan Vladuca demonstreaza prin teoria probabilitatilor ca NU mai pot exista conditii de viata pe alta planeta, desi nu se ocupa explicit de aceasta problema. El este un Apologet, adica un om de stiinta care apara adevarurile de credinta de cei care o ataca. (se posteaza si astfel de atacuri, dar aici nu vom mai polemiza). Biserica a avut de la inceput acesti apologeti si iata ca ii are si astazi. Sa ii verificam si numai in ei sa avem incredere.
  Alt exemplu. Iata, recent s-a descoperit ca Pluto nu este planeta, ci soare, deci contradictii exact ca in evolutionism. Cum au spus ei pana acum ca e planeta…? Cum sa ii mai credem, cand nici atat de aproape nu vad, ei se lauda ca vad galaxii cum se imbratiseaza. Aici e problema, ca va trebui sa discernem minciunile de ceea ce s-a spus adevarat in acest domeniu, si noua ne este firesc greu. Adevarul este ca aceste lucruri sunt si taine si nu pot fi patrunse cu mintea cazuta, pe care o avem noi.

  Apreciază

 46. Florin said, on aprilie 22, 2010 at 10:39 am

  Eu din cate am vazut, Witzness nu a spus ca universul are 20000 ani, dar s-a retras din cauza raspandacilor de idei. Ar trebui sa revina daca mai are informatii constructive. Pe ceilalti ii putem ignora. Fratele Saccsiv pentru noi a pus problema, nu pentru polemici sterile.

  Apreciază

 47. stefan said, on aprilie 22, 2010 at 12:29 pm

  Draga spelmaicare,

  Este doar normal sa crezi ca ‘extraterestrii’ sunt rai din moment ce ei sunt doar draci…nu-i mare descoperirea. Asta este valabil atat in ansamblu cat si ‘bucata cu bucata’ ca doar viclenia,rautatea si mandria ai caracterizeaza.

  „Scriu asta pentru ca din cate am citit in Sf. Scriptura se pare ca acest univers este unul al intunericului.Deci daca ei locuisc aici ,in vazduh si prin imprejurimi,probabil ca sunt rai.”
  -Te rog- reciteste ce ai scris aici, poate si de cateva ori…dumneata iti bati joc de noi ?
  Cum sa-ti zic, ca nici nu mai stiu cum sa incep asa stupefiat fiind.
  Dumneata ce ‘Biblie’citisi de scrie in ea ca universul este unul ‘al intunericului’ ?
  Dracii exista in vazduh si in iad. Vazduhul si iadul sunt doua ‘locuri’ spatio temporale distincte. Vazduhul este de jur imprejurul pamantului – dupa aer/dupa straturile atmosferice deci altfel spus, peste tot in afara acestui pamant de jur imprejurul lui.

  In o alta ordine de idei, universul asta ( si presupun ca aici te referi NUMAI la lumea vazuta) fiind creat limitat si de dimensiuni relativ mici nu este unul al intunericului… cum sa fie cand aici vietuim noi, de aici au iesit si ies sfinti si martiri, aici se gaseste Biserica Luptatoare, aici a fost demult Edenul cu Adam si Eva, aici S-A intrupat Logosul din Maica S-A, aici S-A Rastignit si a inviat !!!!! CUM ? cum sa spui asa aberatii ?
  Focul lui Dumnezeu este atat lumina cat si vapaie arzatoare, pe pamant observam amandoua proprietatile.Odata cu savarsirea vietii acesteia vom avea de-a face ori cu una ori cu cealalta dintre proprietati… la Rai cu Lumina Cunostintei si Dragostei…iar la iad cu arderea…

  Dragul nostru spelmaicar, spui aici : „Eu ma refeream la ceva mai simplu,la necunoscute care sunt mai matematice, care exclud miracolul ca manifestare in mersul obisnuit ,firesc al lucrurilor”
  TOATE cele facute de Dumnezeu, de la caderea frunzei si curgerea apelor la cele (relativ) mai complicate propagarea sunetului intr-un mediu, forta de frecare la alunecare, sau termodinamica TOATE sunt si decurd in mod si fel MINUNAT… DE CE?
  Ca asa au fost ele facute sa decurga, au fost facute asa intru existenta.Acestea sunt astfel doar pentru ca Dumnezeu voieste asta si nu pentru ca ar fii vreo ecuatie incalcita s-o sustina.Ca ecuatia ar fii existat ori ca n-ar fii existat – faptul respectiv ar fii continuat sa existe intocmai ca la inceput. NU sunt ecuatiile si ‘dovezile’stintifice cele ce fac lucrurile sa fie si intample, ma dimpotriva, prea rar un credincios este si om invatat si cu cinste si intelepciune reuseste sa vada ca adevarul nu-i la el, si ca datoria lui este doar de a marturisii….rar de tot.

  Apreciază

  • stefan said, on aprilie 22, 2010 at 12:43 pm

   in legatura cu clipul de-l postasi…
   mneata crezi ca noi nu l-am vazut pana acum?
   Eu cred ca cei mai multi care citesc aici au cunostinta de existenta clipului si ma gandesc ca deja si-au format parerea.
   Un individ care intelege cat de cat dimensiunea problemei niciodata n-ar putea sa creada ca niste omuleti verzi cu ochi bulbucati in nava lor spatiala au facut pisu pe cladirile alea… penibil si ca doar pun problema asa, dar de ce sa faci.

   Ala era scaraotchi impielitat aia era… atat simplu cat si cuprinzator. Ori ca era un drac la propriu ori o dracovenie omeneasca ‘creata’ la insuflul celui rau … acelasi lucru, difera forma numai.

   Hai sa ne trezim…

   Apreciază

   • spellmaker said, on aprilie 22, 2010 at 10:00 pm

    Stefan,oricum ,scula cu care zbura era super.Ce sa fac daca imi place zborul ?

    Apreciază

  • spellmaker said, on aprilie 22, 2010 at 9:55 pm

   Stefan,primul nivel al iadului este pe pamant si in imprejurimi.Urmatorul in adancul pamantului.Ideea nu imi apartine.Vorbeste despre acest subiect cu un teolog.Sunt cativa Sfinti Parinti care vorbesc despre asta.Chiar si Iisus a zis ca „vine stapanitorul lumii acesteia…”.Daca tie se pare ca lucrurile merg ok pe pamintul asta e treaba ta.Spune-mi si mie de ce crezi tu ca e nevoie de o biserica luptatoare pe acest pamant ?(Inclusiv ai in Tatal Nostru,”vie imparatia Ta”).Daca trebuie sa ajungi in imparatia cerurilor treci prin cele 24 de vami al vazduhului.( Daca imi spui ca nu ai citit in Sf. Scriptura de ele o sa cred probabil ca esti de religie protestanta.)Aceste vami se intind la mari departari unele de altele si sunt pazite de demoni.(citeste „Cele 24 de vami ale vazduhului”,scrise de protopopul Nicolaie Mandita,nu varianta prescurtata ,ci editia completa formata din 2 volume)Suntem de acord ca demonii stapanesc vazduhul sau vazduhurile :Efeseni 2.2 si 6.12.Mie mi se pare atunci logic ca pe la noi stapaneste cel rau si ca in curand acest loc cu tot ce il inconjoara va trece in imparatia cerurilor.Cerurile sunt si ele mai multe.Tot Sfintii Parinti zic asta.Ai auzit si tu de vorba „te simti ca in al noualea cer”.Se zic ca acolo este cetatea lui Dumnezeu.Se pare ca iadul este un taram fiintial si el impartit dupa unii in 6 nivele.De altfel ma opresc aici pentru ca nu esti pregatit sa faci fata unei astfel de discutii.Cel mai bine vorbeste cu un teolog daca te intereseaza subiectul.Logosul s-a intrupat pentru ca nimeni altcineva nu mai putea s-o scoata la capat.Adica iadul se intarise in asa hal incat nimeni nu mai ajungea in imparatia cerurilor.Nici cei drepti.Deci nici ei nu puteau sa treaca de ceea ce inconjura pamantul.Totul era un iad plin de pacatele oamenilor.Vorbeste si de asta cu teologul,oricum asta e un subiect mai des intalnit,mai usor de abordat.Restul sti.
   Iarta-ma dar iti mai repet o data ,subiectul postarii era unul tehnic.Nu m-am referit la cum vede si cum a facut Dumnezeu Totul.M-am raportat la astea in functie de simturile omenesti ,in functie de simturile si logica umana.Sunt de acord ca Dumnezeu a facut totul prin voia Sa ,prin metode necunoscute de oameni.Dar in planul nostru material unde matematica si legile fizicii cunoscute ,ne sunt sistem de referinta si ne ofera principalele descoperiri care ne imbunatatesc viata ,suntem intr-o oarecare masura obligati sa analizam si din acest punct de vedere.(o sa imi spui acum ca era mai bine daca omul ramanea legat de Dumnezeu,sa il aiba pe El ca punct de referinta.Ok,ar fi fost tare bine.Dar nu a fost sa fie asa.)Ar fi fost super ok sa avem vreun dar de la Dumnezeu in asa fel incat sa cream cu gandul sau sa avem o cale directa pentru Al intreba ceva.In cazul asta nu ne ramane decat sa muncim din greu.De acord cu multi de aici :stiinta in ultima perioada de timp a fost aplicata prost.Daca ar fi fost aplicata bine sigur omul ar fi evoluat altfel.Dar toate astea s-au intamplat ,cred ,tot din cauza ca omul s-a rupt de Dumnezeu si a uitat sa respecte legile Lui.De acord cu tine ca nu legile matematice fac viata sa se intample,dar ne explica niste fenomene.Tu gandeste-te acum cati oameni pe pamantul asta cred in Dumnezeu si cati nu.Orice om isi incepe viata lovindu-se de planul material si de legile lui.Intai se afunda in materie si daca „ceva” functioneaza bine isi „trezeste vreun organ spiritual ” cu care il vede pe Dumnezeu.Daca nu ,nu.Din prima e greu sa dai cu ochii de Dumnezeu.Ar trebui sa ai niste super parinti care sa te invete si tu sa ai inclinare spre asa ceva.Cam greu.Majoritatea i-au viata in piept si prima oara se raporteaza la acel sistem de referinte pe care il percep.Mai incolo,in functie de ce o vrea Dumnezeu,se mai pot schimba lucrurile.Dar nu prea merge din prima.Sunt cazuri rare.Cred ca din cauza asta e grea treaba cu marturisirea.Mai ales ca probabil va trebui la un moment dat sa se faca cu aspra suferinta.Cine poate il va ferici Dumnezeu.

   Apreciază

   • stefan said, on aprilie 23, 2010 at 12:10 pm

    spelmaicare…
    Eu ma opresc la a mai comunica cu tine.
    Dar afla ca te gasesti in ratacire.

    „Daca tie se pare ca lucrurile merg ok pe pamintul asta e treaba ta”
    N-am spus ori insinuat vreodata asa ceva.

    „Spune-mi si mie de ce crezi tu ca e nevoie de o biserica luptatoare pe acest pamant ?”
    Ummmmm mai bine nu… mai bine mneata incepi sa vezi peste varful nasului.

    „Daca imi spui ca nu ai citit in Sf. Scriptura de ele o sa cred probabil ca esti de religie protestanta.”
    Daca si cu parca se plimbau c-o barca.
    Iar daca eu as fii adoptat modul dumneata de gandire as fii spus deja pana acum ca „esti un ratacit eretic” dar n-am spus-o din motive de intelegere si din speranta ca duhul blandetii ar fii mai folositor.

    Una peste alta, si pentru a ocolii toata explicatia elocventa care evident nu reprezinta nimic pt dumneata, eu iti doresc sa realizezi itr-o zii cum si ce este cu dracii astia de ‘extraterestrii’.
    Iti doresc se realizezi cum ca toti sunt draci si-ti mai doresc sa resusesti sa treci peste mandria de care dai dovada.

    **Din pacate iti voi ignora raspunsurile sau comentariile viitoare ** (presupunand ca vor exista).

    Sa fii sanatos si Dumnezeu sa ne lumineze mintile.

    Apreciază

 48. magda said, on aprilie 22, 2010 at 7:12 pm

  Multumesc frumos,Florin ,pt raspuns.Nu am timp acum sa caut unde,in ce comentariu,s-a spus despre cei 20000 de ani si s-ar putea chiar sa ma insel in privinta autorului,sa nu fi fost Witness-caz incare ar trebui sa ii cer scuze si chiar o fac.Oricum postarile lui mi s-au parut cele mai serioase si documentate deci…daca ar putea sa revina pe aici cu noi lamuriri,cred ca multi i-ar multumi.

  Apreciază

 49. vlad said, on aprilie 22, 2010 at 8:23 pm

  @Magda
  Intr-o conferinta a preotului Dan Badulescu de la Parohia „Oborul Nou”,Bucuresti,acesta prezinta o cronologie pusa la punct de Biserica, pe parcursul a peste 1 mileniu de existenta a ei,prezentata de Schimonahii Teofil şi Arsenie Cotea din Muntele Athos intitulata” Despre anul dela zidirea lumii, şi despre, cele 3 cicluri – cruguri”. De aici aflam ca vremea de la intemeierea lumii pana la întaia venire a Domnului nostru Iisus Hristos – se imparte in cinci varste:
  1-dela facerea lui Adam pana la potop-2262 ani
  2-cea de la potop pana la ieşirea fiilor lui Israel-1632 ani
  3-cea de la ieşire pana la zidirea Bisericii in anul al 4-lea – Solomon-601 ani
  4-cea de la zidirea Bisericii, pana la risipirea ei – robia Ierusalimului-424 ani
  5-cea de la risipire pana la intaia venire a Domnului nostru Iisus Hristos-589 ani
  Total 5508
  Concluzia:Biserica Creştina Ortodoxa de Rasarit legiuieste , ca Domnul nostru Iisus Hristos S-a nascut, dupa Trup, din Prea Sfanta Stapana noastra de Dumnezeu Nascatoarea si pururea Fecioara Maria,in anul 5508 dela facerea lumii.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: