SACCSIV – blog ortodox

De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?

Posted in NASA by saccsiv on aprilie 16, 2010

   Citez din articolul US unveils revived space exploration program:

   Preşedintele SUA, Barack Obama, a dezvăluit joi (16 aprilie) planurile pentru viitorul explorării americane a spaţiului, luându-şi angajamentul de trimitere a astronauţilor americani pe Marte până la mijlocul anilor 2030.

   Preşedintele a vorbit la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în timpul unui discurs prin care îşi prezenta planurile pentru viitorul agenţiei spaţiale americane NASA. Comentariile lui au inclus asigurări că America nu a abandonat explorarea spaţiului, contrar afirmaţiilor pe care le-a făcut după ce a anunţat bugetul SUA pentru 2011, care ar fi pus sfârşit pentru majoritatea proiectelor curente ale NASA, inclusiv dezvoltarea unor noi rachete de lansare numite Programul Constelaţia.

   Ca urmare a noului plan propus de Obama, NASA va primi 6 miliarde de dolari americani în plus pentru următorii cinci ani, pentru a dezvolta noi proiecte pe care Obama a pus accent, spunând că NASA a fost în poziţia neobişnuită de a avea un buget extins în timp ce altor agenţii guvernamentale le-au  fost menţinute bugetele la acelaşi nivel sau le-au fost scăzute ca urmare a efortului de a reduce deficitul din bugetul SUA. Cu fondurile adiţionale, NASA ar extinde viaţa Staţiei Internaţionale Spaţiale (SIS) cu încă patru ani, cel puţin până în 2020, va dezvolta o nouă serie de rachete cu putere de ridicare de la sol până în 2015 şi va continua dezvoltarea echipajului pentru capsula Orion, o parte importantă din programul Constelaţia. Iniţial, capsula va servi doar ca un vehicul de salvare pentru SIS, dar mai târziu va servi ca “fundaţie tehnologică pentru navele mai avansate pentru a fi folosite în viitoare misiuni pentru explorarea în profuzime a spaţiului.” Planul propus va opri planurile pentru ca operatorii privaţi să servească SIS, în ciuda criticilor că aceşti operatori nu erau demni de încredere pentru această sarcină.

   Piesa de rezistenţă pentru plan vor fi misiuni cu echipaj la bord până la lună şi mai departe de aceasta, începând cu o misiune către asteroizi în jurul anului 2025, apoi cu misiuni către Marte care vor urma în următoarea decadă. Iniţial, misiunile către Marte vor însemna trimiterea unor oameni în orbita planetei Marte, cu misiuni pentru aterizarea pe suprafaţa planetei urmând la scurt timp după aceea. Obama a spus că sub acest plan, “vom împinge graniţele asupra locului în care putem să ajungem, cât şi asupra a ceea ce putem să facem.”

   Obama a spus că odată cu noul lui plan, NASA va putea să realizeze mai mult într-un timp mai scurt decât ar fi avut sub Programul Constelaţia. El a mai spus că, în ciuda temerilor că schimbările în NASA vor duce la pierderea unor locuri de muncă din Florida, acolo de unde majoritatea misiunilor spaţiale sunt lansate, sub planul lui, un total de 2.500 de slujbe vor fi create în zonă.

   Noul plan ar conduce, potrivit lui Obama, la “descoperiri majore” în programul spaţial al SUA. El a spus că ţelul noului program “nu va mai fi doar o destinaţie de atins. Scopul nostru este capacitatea oamenilor de a lucra şi de a învăţa, de a opera şi de a trăi în siguranţă în afara Terrei pentru perioade de timp mari, în cele din urmă în moduri care sunt mai sustenabile şi chiar nedefinite.” Preşedintele a accentuat de asemenea nevoia pentru inovaţie continuă, spunând că “trebuie să o facem [explorarea spaţiului] într-un mod deştept şi nu putem să facem în continuare aceleaşi lucruri învechite pe care le-am făcut şi să ne gândim că asta ne va ajuta să ajungem acolo unde vrem.”

Surse

   Comentariu saccsiv:

   Cei maturi sau batrani, isi amintesc desigur ca in copilaria sau tineretea lor era un mare tam-tam legat de cucerirea spatiului, mai ales dupa succesul primului echipaj uman trimis pe Luna sau dupa misiunea robotelului de pe Marte. De fapt agenda de lucru prezentata opiniei publice prevedea ca deja pe vremea asta lucrurile sa fie foarte avansate, cu statii permanente pe satelitul natural al Pamantului si cu astronauti care sa fi pasit pe Marte …

   Nimic insa din toate acestea. De ce oare? Lipsa banilor? Consider ca nu, din moment ce doar razboiul din Irak a costat pe contribuabilii americani peste 1000 de miliarde de dolari, pana acum. Adica daca se dorea intr-adevar, bani se gaseau, cu atat mai mult cu cat ELITELE au toti banii de care au nevoie pentru orice soi de proiecte. Sa fie in mod real neinteresanta cucerirea spatiului pentru SISTEM?

   Dar daca efectiv nu se poate? Cititi va rog si:

VIDEO: 16-24 iulie, 40 de ani de la expeditia Apolo 11 de cucerire a Lunii. Dar oare au pasit intr-adevar oamenii pe Luna?

   Daca nici pe Luna nu a ajuns omul? Daca de fapt totul nu este decat o mare  pacaleala si acest nou program spatial este doar o noua iluzie oferita spalatilor pe creier? Un soi de sa ne facem ca facem, cand de fapt este imposibil. De ce le-ar fi utila promovarea unei asemenea iluzii catre opinia publica? Deoarece cucerirea spatiului este strans legata ce conceptul „Terra, un fir de praf din Universul plin de alte asemenea fire de praf”. Adica suntem si noi acolo, alaturi de alte multe civilizatii extraterestre …

   Insa dupa cum bine stie orice crestin adevarat, extraterestrii sunt de fapt draci. Si iata cum se leaga lucrurile. Iata motivul pentru care populatiei i se serveste din cand in cand cate un astfel de program ce de fapt nu se va realiza niciodata …

195 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Veaceslav said, on aprilie 22, 2010 at 9:01 pm

    Oare de stiinta avem nevoie?
    Fratilor, tot de ce avem nevoie este de credinta in Dumnezeu Tatal, Fiul Si Duhul Sfant, oare stiinta ne aduce pe Duhul Sfant? sau credinta? iar cine are pe Duhul Sfant il are pe Dumnezeu si respectiv are totul, si raspuns la toate, si „Dacă ai credinţă cât un bob de muştar, poţi muta un munte.” atunci la ce-ti mai trebuie stiinta? daca vei putea muta un munte? Cautati pe Dumnezeu si toate celelalte vi se vor da voua!
    Si imi pun o intrebare de ce sfintii care au avut pe Duhul Sfant si carora li s-a descoperit multe din tainele lumii nu ni le-au descoperit si noua? pentru ca nu avem nevoie de ele. Noi avem nevoi de altceva: Dragoste, Smerenie, fapte bune etc. deoarece dupa sfarsitul acestei lumi nu vor mai fi valabile legile de acum, nu va mai fi aceasta lume cu legile pe care le are acum ci va fi alta, la care mintea noastra nu poate urca.
    Va rog sa ma iertati si Dumnezeu sa ne ajute sa-l urmam!

    Apreciază

    • spellmaker said, on aprilie 22, 2010 at 9:58 pm

      Veaceslav,scuze ,ti-am dat mai sus un raspuns legat de pamant ca centru in univers.Da un semn daca l-ai citit.

      Apreciază

      • Veaceslav said, on aprilie 23, 2010 at 7:33 pm

        @spellmaker, l-am citit, am inteles ideea.

        Apreciază

    • ioana said, on aprilie 23, 2010 at 5:29 am

      Ce frumos!
      Nu ca as fi impotriva lui „a sti”, dar „a cunoaste” este parca stiinta veacului ce va sa vie.
      Traim pe-aci cateva zeci de ani uitand ca vom trai o vesnicie in lumea in care nimic din ceea ce stim aici nu ne va ajuta…Sufletele isi vor pastra constiinta si amintirea faptelor, dar nu sunt sigura ca in lumea cealalta imi voi aminti macar tabla inmultirii; si daca mi-o voi aminti, la ce-mi va folosi oare?

      Apreciază

  2. magda said, on aprilie 23, 2010 at 11:12 am

    Multumesc si tie,Vlad
    Si apropo,am dat peste postarea cu 20000 ani:este a lui Witness,pe 18 aprilie la 8:26 pm.
    Nu ca as avea indoieli in legatura cu spusele Sf. Parinti (fereste-ma,Doamne) si ale celor care le sustin pe acestea si azi,.Nici o indoiala,asadar ca suntem in anul 7518 (5508+2010)

    DAR,pt. el (Witness) si pt.cei care mai citesc,tare as vrea sa lamureasca…eroarea aceasta.
    Va doresc tuturor o zi in care sa uitam cat mai putin de Dumnezeu!

    Apreciază

  3. weekend04 said, on aprilie 23, 2010 at 3:13 pm

    Tehnologia anilor 60…
    hmmm
    Drumul spre Luna trece prin celebrele centuri de radiatii ale pamintului…
    descoperite din pacate in anii 90…asa zic ei…
    Asa ca, trei oameni intr-o capsula de 15 cm grosime, fie ea si din aur,
    ar fi ars ca un pui de Crevedia intr-un cuptor cu microunde uitat citeva ore in priza…
    nicidecum sa ajunga senatori venerabili la 90 de ani cum sunt aproape toti cosmonautii de atunci…
    Ca sa te protejeze ne niscaiva radiatii de la o centrala amarita nu sunt suficienti nici macar o grosime de un metru de beton cu alice de plumb , daramite 15 foi de aluminiu de 1,5 cm in total…care sa te protejeze de uriasul reactor termonuclear care este Soarele…
    Nu trebuie sa fii fizician ca sa intelegi astea…
    Succes in a crede legendele secolului XX !!!

    Apreciază

  4. Florin said, on aprilie 25, 2010 at 2:46 pm

    1. Dinozaurii au disparut odata cu potopul. Printre dovezile anti evolutioniste este o soparla contemporana cu dinozaurii, care acu traieste bine marci prin India . Citeste la Serafim Rose Cartea Facerii.
    2. Tine un om 1000 de ani in zona ecuatoriala. Cat de mult se bronzeaza? E vorba de adaptarea la mediu, foarte reala, dar specia nu se schimba(Evolutionistii au gresit si aici). Obama, saracul ca de la el plecaram, e om si el…
    3. Desenele rupestre sunt facute deci de oameni care traiau in pesteri. Oare de ce? Zic si eu, daca erau vrajitori, normal ca vedeau cai verzi pe pereti. Daca erau pustnici, la fel. Cate nu a vazut Sfantul Antonie cel Mare…oricum acestia nu le-ar fi desenat. Deci explicatii sunt, sa le cautam noi. cu buna credinta.

    Apreciază

  5. Florin said, on aprilie 25, 2010 at 5:25 pm

    Da, la cutremur in 77 toti activistii isi faceau cruci.

    Apreciază

  6. calinmihaescu said, on iulie 30, 2010 at 6:25 pm

    Cititi si veti intelege de ce conservatorismul are sanse de a reveni politic in intreaga lume sau cel putin in estul Europei. Fiindca ortodoxia are si putere spirituala, dar nu e de neglijat nici cea nucleara.

    Dialog romano-rus la cel mai inalt nivel intelectual:
    http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/07/30/profesorul-ilie-badescu-in-dialog-cu-conservatorii-din-rusia/

    Profesorul Ilie Badescu, cel mai important geopolitician roman, in dialog cu Aleksandr Dughin, mentorul ideologic al lui Vladimir Putin si cel mai important geopolitician rus, despre relatia Romania-Rusia.

    Apreciază

  7. […] De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc?. […]

    Apreciază

  8. […] De ce cucerirea spatiului cam bate pasul pe loc? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.