SACCSIV – blog ortodox

Afirmatia unui cardinal despre legatura dintre HOMOSEXUALITATE si PEDOFILIE este aprig atacata de organizatiile gay

Posted in HOMOSEXUALITATE, pedofilie, SODOMIE, VATICAN by saccsiv on aprilie 15, 2010

   Citez din articolul Vatican criticized for cardinal’s claim of homosexuality and pedophilia link:

   Un înalt oficial de la Vatican, care a facut Luni comentarii legand homosexualitatea de pedofilie, a fost aspru criticat de activiştii pentru drepturile homosexualilor din întreaga lume.

   Oficial, Secretarul de Stat al Vaticanului Cardinalul Tarcisio Bertone, a declarat ieri că nu celibat, ci mai degraba homosexualitatea a fost responsabila pentru acuzaţiilor recente privind abuzurile asupra copiilor de către preoţii catolici. El a spus, la o emisiune televizată în Chile, că „Multi psihologi si psihiatri au arătat că nu există nici o legătură între celibat şi pedofilie, iar multi au demonstrat, asa cum recent mi s-a spus, că există o relaţie între homosexualitate si pedofilie. Aceasta patologie atinge toate categoriile de oameni, şi preoţi într-o măsură mai mică, procentual vorbind”. El a afirmat, de asemenea, ca are documente cu studii ştiinţifice care demonstrează aceste lucruri.

   Afirmaţiile sale au fost imediat criticate de mai multe grupuri pentru drepturile homosexualilor din America de Sud si Europa. Grupul italian Gaylib a condamnat aceste declaraţii, spunând că este  „îngrijorător faptul că ministrul de externe al unui stat care se afla in inima capitalei italiene ar folosi argumente care sunt considerate demodate chiar şi în Lumea a Treia”. Fostul preşedinte al grupului italian Arcigay ale drepturilor homosexualilor, Aurelio Mancuso, a afirmat că Bertone incearca cu „stângăcie să mute atenţia catre homosexualitate si sa indeparteze atentia de la infracţiunile asupra copiilor care apar în fiecare zi, „.  

   Presedintele chilian Rolando Jimenez, al Grupului de Miscare pentru Integrarea şi Eliberarea Homosexualilor din Chile, ce apara drepturile homosexualilor, a spus că declaraţiile au fost „o strategie perversa a Vaticanului pentru a se eschiva de responsabilitatea sa etica şi legala facand o conexiune falsă şi dezgustătoare.”

   Declaraţiile cardinalului nu sunt pentru prima oara, Biserica Catolică avand probleme cu acuzaţiile privind legătura între homosexualitate si pedofilie, în 2005, Vaticanul interzicand oamenilor să devină preoţi în cazul în care „au demonstrat tendinţe homosexuale profund înrădăcinate.” Mutarea a venit la scurt timp după un scandal major despre un copil abuzat în Statele Unite, şi aceasta mişcare a fost văzută ca leaga implicit homosexualitatea cu pedofilia.

   Surse
• „Comentariul Vaticanului despre pedofili atrage furia grupurilor de homosexuali” – BBC News Online, 13 aprilie 2010
• „Vaticanul a fost criticat pentru afirmaţia cardinalului despre legatura intre homosexualitate si pedofilie” – The Guardian, 13 aprilie 2010
   Cititi va rog si:

Scandal homosexual la Vatican

VATICANUL este forţat să se apere impotriva cazurilor de ABUZ SEXUAL

  

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 15, 2010 at 6:07 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. ortodoxul said, on aprilie 16, 2010 at 9:53 am

  Cine ii baga in seama pe homosexualii astea habar nu au pe ce lume traiesc.Daca vor sa fie integrati in civilizatie,sa aibe toate drepturile.Sa se comporte ca atare

  Apreciază

 3. ADRIAN said, on aprilie 16, 2010 at 11:09 am

  pt ortodoxul…
  Frate …ai idee despre ce ai spus? toate drepturile…?ce te faci cand o sa vrea sa se casatoreasca la biserica?… din moment ce le-ar fi recunoscute drepturile civile, ect ?cum te-ai simti daca unul dintre ei ar trebui sa-ti educe copilul sau sa-i fie educator….?
  Deja sunt multi simpatizanti in politica care de dragul lingusirii ar accepta asa ceva…..
  BOALA VECHE A NEAMULUI NOSTRU…..VB UNUI DOMN…STIGAM AJUTOR SI NIMENI NU SARE SA NA AJUTE……
  Dumnezeu, singurul care nu ne abandononeaza…dar suntem atat de ”stersi ” la cutiutza ca nici la EL….nu ne mai gandim.
  Si, ai sa fi uimit sa afli cati dintre homoxexuali, sunt in functii publice , actori, persoane care pot influenta muuuuuultii oamenii slabi…….in tara la noi si afara .

  Apreciază

 4. clement said, on aprilie 16, 2010 at 3:08 pm

  Bertone are dreptate. Medical, psihologic este dovedit ca celibatul nu incita fiinta umana spre acte pedofile, homosexualitatea, da.
  Printre clerici nu poate fi tolerata nici o deviere de acest tip. Excluderea definitiva din cler este obligatorie.
  Din pacate, trezirea zgomotoasa a societatii civile, in chestiunea deviatiilor sexuale din Biserica Catolica este orchestrata impotriva religiei crestine, in principal, nu a pedofiliei si homosexualitatii in general caci homosexualilor li s-au dat drepturi inacceptabile si au fost promovati in toate organismele de decizie, mondiale.
  Faptul ca parintii au datoria de a reactiona cand este vorba de abuzarea copiilor, indiferent daca este vorba despre proprii lor copii sau de cei ce nu au familie si ca gestul lor poate face justitie o arata si cazul francezului Maurice Gutman.
  Individul se credea intusabil sub umbrela pozitiei sale politice (membru al UMP), a apartentei la CRIF (comitetul republican al evreilor din Franta) si a functiei de presedinte al comitetului local al Crucii Rosii!!! In varsta de 64 de ani, Gutman a fost surprins facand propuneri de intalniri in scop sexual prin intermediul Internet unor copii! A fost trimis in instanta!
  Cred ca lista aia cu homosexualii din media sau politica trebuie facuta publica.
  Parintii au nevoie sa fie avertizati asupra unor persoane ce le pot influienta copiii. Tacera in acest caz poate fi egala cu complicitatea.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: