SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (14.03.2010): ECOGRAFIILE sunt foarte NOCIVE

Posted in ECOGRAF, ECOGRAFIE by saccsiv on aprilie 14, 2010

   Citez din articolul AVERTISMENT: Ecografiile sunt foarte nocive:

Principiul ecografiei

Ecografia consta in emiterea unui fascicul de ultrasunete spre o anumita structura biologica si in analizarea undelor reflectate. Caracteristicile undelor reflectate depind de proprietatile mediului analizat. Rezultatul investigatiei este o imagine pe un monitor.

Efectele ultrasunetelor

Ultrasunetele sunt unde mecanice cu frecventa cuprinsa intre 20 kHz – 10 MHz. Energia transportata de ultrasunete este mult mai mare decat cea a sunetelor. In plus, ele nu ocolesc obstacolele (precum sunetele), ci se propaga in linie dreapta, ca un fascicul de lumina, datorita lungimii de unda foarte mici.

Un fenomen important – foarte periculos pentru celulele vii – care apare la propagarea ultrasunetelor in lichide, este cavitatia. Acest fenomen consta in producerea unor bule microscopice care se ridica la suprafata si se sparg. Dilatarile si comprimarile extrem de rapide care se succed in lichid, duc la aparitia unor mari tensiuni in anumite zone, producand vapori si eliberand gazele dizolvate. Bulele mici se contopesc in bule mai mari care se sparg, generand presiuni locale foarte mari, manifestate sub forma de socuri hidraulice. Cavitatia are o mare putere de distrugere. Ea cauzeaza deteriorarea paletelor turbinelor si a elicelor vapoarelor.

Prin cavitatie, „gazele si vaporii din interiorul bulei sunt puternic comprimati, generand o caldura intensa care mareste temperatura lichidului imediat inconjurator, creand un «punct fierbinte». Acesta prezinta temperaturi de peste 5000 K in faza gazoasa si de peste 2000 K in stratul de lichid invecinat, presiuni depasind 500 atm. si viteze de incalzire si racire de peste 109 K/s. Prin comparatie, in interiorul lichidului iradiat de o sonda ultrasonica se poate crea temperatura de la suprafata soarelui, presiunea din gropile oceanice si rata de racire a unui metal topit imersat in heliu lichid”[1].

Din cauza frecventei mari si a energiei mari pe care o transporta, ultrasunetele produc si alte efecte:

– distrugerea starilor labile de echilibru;

– formarea de sisteme disperse (emulsii si suspensii) si distrugerea de astfel de sisteme (coagulari);

– voalarea placilor fotografice;

– modificarea potentialelor electrochimice si a pasivitatii metalelor;

– cresterea vitezei unor reactii chimice;

– polimerizari si depolimerizari;

– degradarea compusilor organici;

– generarea de radicali liberi (cu efect toxic);

– explozia substantelor instabile.

Este cunoscut faptul ca ultrasunetele „dau nastere unor forte capabile sa produca dispersia si dislocarea substantei, ruperea legaturilor chimice sau cvasichimice la nivel biopolimeric, supramolecular sau chiar celular.

In procesul de propagare, o parte din energia transportata de ultrasunete se poate transforma in lucrul mecanic al fortelor de frecare, contribuind astfel la incalzirea mediului si/sau la intensificarea miscarii dezordonate a particulelor in mediul de propagare.

Folosirea ultrasunetelor in scopuri medicale impune o buna cunoastere a procesului de propagare si a efectelor acestora asupra mediului biologic, in vederea evitarii aplicarii actiunii distructive a acestora asupra tesuturilor din organism”[2].

Minciunile sistemului oficial

Institutul American de Ultrasunete in Medicina declara in 1998 ca nu au fost raportate vreodata efecte biologice confirmate ale ultrasunetelor la frecvente obisnuite de lucru si ca, desi exista posibilitatea ca acestea sa apara in viitor, se considera ca beneficiul pentru pacient este mai mare decat riscul.

Parintii care doresc sa se informeze pe internet (ziarullumina.ro, sfatulmedicului.ro, sanatateatv.ro, csid.ro, despreboli.ro, desprecopii.com, copilul.ro), gasesc minciunile sistemului oficial:

„Examenul ecografic in obstetrica a devenit indispensabil pentru buna urmarire a unei sarcini. Avantul extraordinar al ecografiei, ca metoda de diagnostic si supraveghere in obstetrica si ginecologie, se datoreaza beneficiului real al metodei, raportat la costul relativ redus si la lipsa oricaror efecte adverse”[3].

„Ecografia este o metoda de imagerie medicala putin costisitoare, care nu necesita nici pregatirea speciala a pacientului, nici spitalizarea sa. Ea nu comporta riscul razelor X. Nu exista vreun efect secundar cunoscut[4].

„Ecografia reprezinta un examen indispensabil, in special in cazul femeilor insarcinate, oferind avantajul de a fi o investigatie neinvaziva, precisa, nedureroasa si accesibila. Este esentiala in urmarirea prenatala, ajutand la depistarea sarcinilor cu risc crescut”[5].

„Ecografia de sarcina (2D, 3D, 4D, Doppler spectral și color) reprezinta o examinare obligatorie in urmarirea evolutiei sarcinii”[6].

„Ecografia nu are efecte negative nici asupra ta, nici asupra lui bebe, expunerea la ultrasunete fiind de numai o fractiune de secunda”[7].

„Trupul femeii este expus la ultrasunete pentru o fractiune de secunda. Nu se cunosc efecte negative ale acestei proceduri”[8].

„Ecografia in sarcina este cea mai folosita metoda de explorare, pentru ca nu dauneaza mamei sau fatului[9].

„S-au efectuat nenumarate studii care au incercat sa demonstreze care este efectul ultrasunetelor asupra embrionului sau fatului in dezvoltare. Studiile din ultimii 35 de ani au aratat faptul ca ecografia nu are efecte nocive asupra dezvoltarii fatului si ca nu exista un efect cumulativ nociv dupa mai multe expuneri la ultrasunete”[10].

Realitatea

Ultrasunetele il deranjeaza pe copilas, atat prin efectele mecanice, cat si prin cele termice. Se stie faptul ca aproape toti copilasii devin agitati la ecografia fetala. Cercetari recente au aratat ca pruncusorul percepe ultrasunetele ecografului ca zgomotul unui tren. Sa ne gandim ce inseamna sa tii un prunc in acest zgomot, timp de o jumatate de ora, cat dureaza ecografia. In plus, prin cavitatie, ultrasunetele pot afecta membranele celulare, perturband fluxul de ioni si activitatea intracelulara.

„Se stie insa ca exista efecte biologice ale ultrasunetelor: experimental, dupa expunerea de lunga durata, chiar si la frecvente obisnuite de lucru, pot aparea arderea sau incalzirea tesuturilor, producerea de radicali liberi, chiar hemoragii sau modificari genetice. Se stie si ca nu este recomandat sa se foloseasca ecografia Doppler cu emisie continua in ecografia obstetricala, iar metoda nu are o vechime chiar atat de mare incat sa se poata afirma categoric ca este absolut inofensiva. Pentru asta ar fi nevoie de studii epidemiologice, biologice, toxicologice pe termen lung si pe un numar foarte mare de cazuri.

Nu exista date suficiente privind eventualele efecte datorate expunerii repetate si cumulative la doze mici si repetate”[11].

Un studiu, realizat la Universitatea Yale in 2006, a aratat ca expunerea la ultrasunete afecteaza dezvoltarea creierului fetal la soareci. In 2008, AIUM (American Institute of Ultrasound in Medicine) a publicat un raport de 130 de pagini, intitulat American Institute of Ultrasound in Medicine Consensus Report on Potential Bioeffects of Diagnostic Ultrasound, declarand ca exista intr-adevar, anumite riscuri potentiale pentru investigarea cu ultrasunete in timpul sarcinii (efecte mecanice si termice asupra embrionului)[12].

Sa nu uitam faptul ca pruncusorul se afla in mediu lichid! La interfata lichid-solid, cavitatia are un efect puternic. „In apropierea unei suprafete solide, anizotropia mediului induce o deformare a bulei in timpul imploziei, care genereaza un microjet de lichid cu o viteza de peste 100 m/s. Energia potentiala a cavitatii supradimensionate este convertita in energie cinetica a jetului lichid care patrunde prin cavitate si loveste puternic suprafata solida. Acest microjet, laolalta cu undele de soc create de implozia cavitatii, duce la eroziunea solidului”[13]. Este evident ca aceasta stare este nociva pentru pruncusor. Tocmai pe acest efect mecanic foarte puternic se bazeaza metoda de curațare cu ultrasunete a obiectelor solide. „Tehnologia de curațare cu ultrasunete consta in iradierea cu ultrasunete a unui obiect plasat intr-un recipient cu lichid. Prin fenomenul de cavitație apar milioane de bule microscopice care implodeaza degajand o mare cantitate de energie. Impulsul provocat de implozie duce la dislocarea impuritaților de pe suprafața obiectului”[14].

Specialistii sistemului oficial afirma ca „trupul femeii este expus la ultrasunete pentru o fractiune de secunda”. Aceasta este o alta minciuna. Se cunoaste faptul ca o ecografie fetala dureaza 20-45 minute. Pe http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/obstetrica-ginecologie/analiza-morfologiei-de-sarcina-trimestrul-ii-si-iii/ se gaseste un film din care se poate constata timpul mare de expunere. Fractiunea de secunda pe care o prezinta sistemul, se refera la una din cele 20 de expuneri pe secunda, nu la timpul total de expunere. Insa parintii nu cunosc aceasta.

Intentiile sistemului se vad bine din recomandarea de a se face ecografie fetala de rutina, inainte de 10 saptamani. Cu cat copilasul este mai mic, cu atat este mai vulnerabil la ultrasunete. Specialistii, constienti de acest fapt, nu recomanda ecografia de rutina, inainte de 10 saptamani: „Desi ecografia este cea mai fidela metoda pentru determinarea varstei gestationale si a analizei BCF, efectuarea acesteia inainte de 10 saptamani de sarcina in cadrul ingrijirilor prenatale de rutina nu se justifica daca nu exista acuze”[15].

Interesul sistemului oficial de a promova ecografia fetala se vede si din faptul ca „femeile insarcinate beneficiaza de examene ecografice gratuite, adica suportate integral din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, daca se interneaza intr-o sectie de obstetrica-ginecologie”[16].

Divertismentul cu imagini ecografice prenatale

In mod viclean, pentru prelungirea expunerii la ultrasunete, parintii sunt indemnati sa nu se limiteze la scopul medical, ci sa inregistreze copilasul pe caseta video, ca divertisment, ca sa aiba amintire: „Tehnica a evoluat atat de mult, incat in zilele noastre iti poti vedea copilul inainte ca acesta sa se nasca. Ecografele 3D si 4D ofera imagini fidele ale bebelusului, astfel incat il poti privi cum clipeste, cum inghite, cum doarme, cum zambeste sau cum isi suge degetul. Poti pastra aceste imagini, primele fotografii din albumul micutului, si chiar il poti inregistra pe o caseta video”[17].

Nici mai mult, nici mai putin, parintii sunt invitati la film: „Imaginile captate pot fi inregistrate pe CD sau DVD, astfel incat viitorii parinti pot avea oricand la dispozitie un prim film al bebelusului lor”[18]. „Filmuletele si pozele obtinute prin ecografia 4D sunt apreciate in special de catre parinti”[19]. Pe forum-uri gasim multe interventii ale unor femei care, cazand in capcana acestei mode, considera imaginile ecografice fetale drept un divertisment. De exemplu: „Hi, hi, hi, noi avem album cu ecografiile facute in fiecare luna de sarcina si chiar imi dadea cate 2-3 poze, asta la dr. din Bacau. La cel din Iasi avem caseta video. Deci eco multe…”.

Ca raspuns la acest spectacol ciudat, prezentam interventia binevenita a unei doamne, medic radiolog:  „Eu nu sunt mamica si doar din intamplare am dat peste acest forum. Insa, fiind medic, sunt socata de faptul ca unele mamici sau viitoare mamici cred ca o examinare ca ecografia este o metoda de divertisment. Spun asta, pentru ca, radiolog fiind si efectuand zilnic ecografii, am avut ocazia de multe ori sa constat ca desi teoria si cartile spun ca ecografia nu este daunatoare fatului, pot spune ca copilasii vostri nu se omoara dupa ea. In timpul examinarii, aparatul emite ultrasunete care se rasfrang de pe bebelusul vostru si astfel se creeaza imaginea pe care o vede medicul. In timpul examinarilor indelungate, energia cedata se manifesta prin caldura, pe care copilul vostru o sesizeaza. De multe ori el incearca sa impinga cu manutele, piciorusele pe burta mamei, sau se intoarce cu spatele sa se fereasca. Aveti grija sa fie controlat copilasul, sa nu aiba malformatii sau voi sa nu aveti probleme (ex. hidronefroza, s.a.m.d) dar va rog, nu considerati asta un divertisment!”[20].

Concluzii

Sistemul oficial – intemeietor al dictaturii pseudo-stiintei – raspandeste minciuni pe toate caile, prezentand ecografia fetala ca pe o investigatie fara efecte negative. Insa adevaratii cercetatori au dovedit faptul ca ecografia este periculoasa pentru pruncusori. In ultima vreme, ecografia 3D si 4D a ajuns un divertisment; parintii vizioneaza un spectacol care li se pare amuzant, dar care pentru pruncusor este un chin.

Vreme de 2000 de ani, neamul nostru a avut prunci sanatosi si cuminti. Si nu a folosit nici ecografia fetala, nici alte investigatii. Numarul pierderilor de sarcina si al copiilor cu malformatii a crescut abia acum, in epoca necredintei, a ecografiei, a surselor de radiatii, a medicamentelor nocive, a alimentelor artificiale si a stresului. Bine ar fi sa ne intoarcem la vietuirea simpla, linistita, curata si evlavioasa, a inaintasilor nostri dreptcredinciosi, ca sa redobandim sanatatea trupeasca si sufleteasca a acestui neam!

Bibliografie

Alina-Elena Aluculesei,  Mihaela-Cristina Anton, V. S. Gherman, Dana-Ortansa Dorohoi,  Efectul mecanic de ultrasunete aplicat pentru sporirea solubilitatii alcaloizilor purinici, Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Fizica, Iasi, http://www.armyacademy.ro/reviste/3_2006_ro/a12.pdf, (20 februarie, 2010).
Eugen S. Andreiadis, Aspecte fundamentale ale folosirii ultrasunetelor in chimie, Universitatea Politehnica din Bucuresti,
http://files.andreiadis.go.ro/Articles/Ultrasunete.pdf, (22 februarie 2010).
William D. O’ Brien, Jr., Assesing the Risks for Modern Diagnostic Ultrasound Imaging, Bioacoustics Research Laboratory, Department of Electrica land Computer Engineering, University of Illinois,
http://www.brl.uiuc.edu/Projects/Bioeffects/Assessing. php.
T. Ghi, G. Pilu, P. Falco, A. Perolo, B. Valeri, D. Santini, M. Segata, N. Rizzo OC155: False negatives of cranial signs in the prediction of spina bifida
Ultrasound in Obstetrics and Gynecoloy, Volume 24, Issue 3, August 2004.
M. Entezami, S. Yildirim, S. Hese, M. Stumm, R. D. Wegner, P243: False negative result in chorionic villi short term culture missing a translocation trisomy 21, Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Volume 22, Issue 0, 2003.
M. Bronshtein, S. Egenburg, R. Auslander, E. Z. Zimmer, Atrioventricular septal defect in a fetus: a false negative diagnosis in early pregnancy,
Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, Volume 16, Issue 1, Date: 1 July 2000.
M. Angels Martinez-Zamora, Antoni Borrell, Virginia Borobio, Anna Gonce, Marimer Perez, Francesc Botet, Alfons Nadal, Asteria Albert, Bienvenido Puerto, Albert Fortuny, False positives in the prenatal ultrasound screening of fetal structural anomalies,
Prenatal Diagnosis, Volume 27, Issue 1, Date: January 2007.
Hill LM Ultrasound of the fetal gastrointestinal tract. In: Ultrasonography in Obstetrics and Gynecology. Ed. Peter W. Callen, 4th Ed. W. B Saunders and Co., Philadelphia, 2000.
Scioscia AL, Pretorius DH, Budorick NE et al. Second-trimester echogenic bowel and chromosomal abnormalities. Am J Obstet Gynecol 167:889-894, 1992.
Foster MA, Nyberg DA, Mahony BS, Mack LA et al. Meconium peritonitis: Prenatal sonographic findings and their clinical significance. Radiology 165:661-665, 1987.
http://www.scribd.com/doc/22007642/Ecocardiografie-Curs-1
http://www.everestultrasonic.com/ultrasonik-ing.php?sec=nedir
http://emedicine.medscape.com/article/405454-overview

[1] Eugen S. Andreiadis, Aspecte fundamentale ale folosirii ultrasunetelor in chimie, Universitatea Politehnica din Bucuresti, http://files.andreiadis.go.ro/Articles/Ultrasunete.pdf, (22 februarie 2010).
[2] Alina-Elena Aluculesei,  Mihaela-Cristina Anton, V. S. Gherman, Dana-Ortansa Dorohoi,  Efectul mecanic de ultrasunete aplicat pentru sporirea solubilitatii alcaloizilor purinici, Universitatea Al. I. Cuza, Facultatea de Fizica, Iasi, http://www.armyacademy.ro/reviste/3_2006_ro/a12.pdf, (20 februarie, 2010).
[3] http://www.ziarullumina.ro/articole;1140;1;7614;0;Ecografiile-pot-depista-la-timp-anomaliile-fetale.html
[4] http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/ecografie_886
[5] http://www.sanatateatv.ro/sfaturi/analize-medicale/ecografia/
[6] http://biomedica.ro/index.php?Itemid=80&id=27&option=com_content&task=blogcategory
[7] http://www.csid.ro/health/prima-poza-cu-bebe-2780211/
[8] http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=35
[9]http://www.despreboli.ro/explorari-medicale/2009/02/ecografia-in-sarcina-obstetrica-intrebari-si-raspunsuri/
[10] http://www.copilul.ro/sarcina/analize-sarcina/Ecografia_3D-a3232.html
[11] http://www.parinti.com/modules.php?name=News&file=print&sid=956
[12]http://translate.google.ro/translate?hl=ro&langpair=en|ro&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Ultrasound
[13] Eugen S. Andreiadis, op. cit.
[14] http://www.everestultrasonic.com/ultrasonik-ing.php?sec=nedir
[15] cf. Gezer A, Esen F, Erdem B, Mutlu H, Kahraman N, Ocak V. Early first trimester ultrasound examination. Is it really efficient in the clinical management of the pregnancy? Arch Gynecol Obstet 2002 Dec;267(2):76-80; a se vedea si http://www.ghidurimedicale.ro/download/ghid_ingrijiri_prenatale.pdf.
[16] http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=35
[17] http://www.csid.ro/health/prima-poza-cu-bebe-2780211/
[18] http://academica-medical.ro/servicii_speciale-3-Departamentul-de-medicina-materno-fetala.
[19] http://www.doctorany.com/Romanian_Services.html
[20] http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=1050
extras din Revista ATITUDINI, nr. 10, articol de Ioan Vladuca

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 14, 2010 at 4:14 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Mihaela said, on aprilie 14, 2010 at 11:13 pm

  Nici nu stiu cum sa incep. Dar cred ca voi incepe cu ce e mai greu pentru a fi clara de la bun inceput. Mi-a murit pruncul in pantece iar asta am descoperit-o acum 5 zile. Inca nu imi vine sa cred, in adancul sufletului meu inca sper intr-o minune de la Dumnezeu desi sunt prea pacatoasa ca sa fiu vrednica de asa ceva. Pentru ca am refuzat sa mi se faca chiuretaj pentru a mi se scoate placenta si embrionul mort dupa spusele ecografiei.
  Unde vreau sa ajung si ce cauta comentariul meu dedesubtul acestui articol?
  La aproximativ 6-7 saptamani de sarcina am avut o mica sangerare probabil cauzata de efortul fizic depus la munca. Fiind speriata de acest simptom care e primul in cazul unui avort spontan ( o stiu foarte bine pentru ca prima mea sarcina a sfarsit tot printr-un avort spontan la 8 saptamani iar sarcina despre care e vorba in acest comentariu e a treia, dupa o a doua sarcina fara probleme, cu un copil nascut la termen si sanatos), am alergat la urgentele de la spital (mentionez ca traiesc momentan in Bruxelles). Acolo mi s-a facut o ecografie transvaginala pentru ca sarcina era prea tanara pentru o ecografie abdominala. In timpul acestei ecografii am vazut cu ochii mei embrionul bine lipit de placenta si chiar am sesizat impreuna cu doctorita de garda batai de inima, abia perceptibile bineinteles pentru ca era foarte mic embrionul. Mi s-a spus ca totul e bine, ca pot continua sa muncesc fara probleme, ca sangerari de acest gen sunt normale si apar la multe femei insarcinate fara a influenta negativ sarcina. Dar la scurt timp dupa aceasta intamplare au inceput sa dispara senzatiile de rau, oboseala specifica sarcinii. Iar dupa doua saptamani si jumatate de la acea ecografie am sangerat din nou dar de data asta am simtit ca nu e deloc bine. Si fuga iar la urgente, unde mi s-a facut o noua ecografie de acelasi tip in urma careia mi s-a spus ca nu exista nici o bataie de inima iar embrionul pare sa se fi oprit din evolutie la varsta de 6 saptamani. I-am spus medicului ca e imposibil, ca eu cu ochii mei i-am vazut bataile inimii iar medicul de atunci i-a dat o varsta de 6-7 saptamani. Raspunsul pe care l-am primit a fost: probabil ca s-a oprit din evolutie la scurt timp dupa ecografie.
  Dupa ce am citit articolul postat pe acest blog m-am cutremurat si mi-am reprosat indelung ca am trait in ignoranta si n-am stiut ce efecte pot avea ultrasuneteele asupra lichidelor si celulelor vii.
  Nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Moartea pruncului meu nu o pun neaparat pe seama ecografului efectuat la 6 saptamani, ci pe seama pacatelor mele si a nevredniciei mele. Dar mi-as dori ca viitoare mamici sa citeasca cele cate mi s-au intamplat si sa se gandeasca de doua ori inainte de a alerga cu limba scoasa (ca mine de altfel) la ecograf luna de luna si mai ales in primele doua luni de sarcina.
  Doamne ajuta! Iti multumesc Saccsiv pentru ce faci s Dumnezeu sa-ti dea putere, curaj si intelepciune in marturisirea ta de credinta si noua tuturor crestinilor!

  Apreciază

 3. luchiana said, on aprilie 15, 2010 at 11:43 am

  Hristos a inviat!

  Draga Mihaela,

  Sunt mama a doi copii veniti pe lume din dragostea lui Dumnezeu pentru mine, nevrednica, asa cum mi-am dorit.
  Dau slava lui Dumnezeu, ca acum 25-22 ani nu erau investigatiile obligatorii ecografice. Sunt convinsa ca sanatatea copiilor mei intrauterina si de dupa nastere s-a datorat lui Dumnezeu in primul rand, dar si faptului ca sarcina era monitorizata „manual”. Chiar daca la a doua nastere produsa la 34 saptamani, imediat dupa controlul medicului ginecolog, ma bucur ca Domnul ne-a ferit de aparate…
  Am simtit mereu o respingere fata de unele „cuceriri” ale stiintei…Viata cu cat este mai simpla, cu atat este si mai sanatoasa trupeste si duhovniceste!
  Ma rog la Dumnezeu sa iti daruiasca si tie bucuria de a fi in continuare mamica! Sa iti traiasca copilasul pe care il aveti!
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. a4m said, on aprilie 15, 2010 at 5:39 pm

  mi se pare o mare aberatie…testele si ecografiile din perioada sarcinii sunt „extrem de importante pentru bebe”, ca sa afle mamica daca bebelusul e sanatos, caci altfel vine medicii una doua in ajutor: avort… Nu rezolvam nimic cu atatea teste, si daca se poate afla inainte de nastere ca bebelusul e bolnav…ce se poate face? eventual un tratament cu vitamine (mai pine cu alimente si nu cu suplimente) , dar in niciun caz avort… consider ca e voia lui Dumnezeu ceea ce se intampla cu bebelusul ( ca e o incercare, ca e o pedeapsa, bebelusul e o binecuvantare). Iar daca descoperi boala, dar nu poti sa faci nimic, ce rost mai au analizele astea care ii fac rau copilului? si in plus, de foarte multe ori, in urma ecografiei, iti spune medicul ca o sa ai o fetita, si de fapt se naste baiat…

  pe http://www.mediafax.ro/social/prea-multe-analize-nejustificate-in-timpul-sarcinii-cu-scop-comercial-953645 se spune ca sunt obligatorii doua ecografii in timpul sarcinii…
  stie cineva daca chiar exista o obligatie anume? iti zice careva ceva daca nu ti-ai facut analize si teste atunci cand mergi la maternitate sa nasti? eu nu cred ca ne trage nimeni la raspundere (probabil, inca)…astea sunt afirmatiile celor care spun ca bebelusul in timpul sarcinii nu este decat un embrion, sau fat, sau oricum ceva (ca un chist) care se poate elimina oricand daca e rau (bolnav).

  Apreciază

 5. luchiana said, on aprilie 19, 2010 at 7:20 am

  Frate saccsiv,

  Iata unele pareri la care eu nu ader si vreau sa le stii de la o asociatie la care duhovnicia lipseste. Stie asta si parintele Nicolae Tanase.

  „Totodata, nu trebuie in nici un fel trasa concluzia ca „ecografia este rea” doar pentru ca este folosita in acest caz intr-un scop criminal – asa cum afirma tot felul de habauci precum bloggerul ortodox Saccsiv (altfel foarte influent in randul celor care stau sa se uite in gura lui). Ecografia poate salva vieti, iar pentru aceasta stau marturie activitatea de zeci de ani a miscarii pro-life din SUA, care a reusit sa determine zeci de mii de femei sa renunte la avort aratandu-le pe ecranul ecografului copilul lor – vezi http://www.strigatulmut. ro . De asemenea, nu exista nici vreo dovada ca procedura in sine ar fi daunatoare, asa cum afirma acelasi Saccsiv, ci doar se recomanda moderatie in utilizare, precum si evitarea transformarii acestei investigatii intr-un mijloc de distractie pentru parinti.”

  Apreciază

 6. Provita Bucuresti said, on aprilie 21, 2010 at 12:25 pm

  @ luchiana

  Lasati pe parintele Tanase in pace si nu va mai folositi de numele sfintiei sale ca sa para altora opiniile voastre mai legitime.
  Altfel nu veti diferi cu nimic de cei care l-au confiscat pe parintele Iustin Parvu si-l tin prizonier doar ca sa aiba ei justificare pentru prostiile pe care le fac.

  Oricum, nimic nou: cum critica cineva, cum rezulta ca ‘e lipsit de duhovnicie’. Metoda veche de cand lumea.

  Apreciază

 7. luchiana said, on aprilie 22, 2010 at 11:21 am

  @Provita Bucuresti

  Daca sunteti asa plini de duhovnicie, de ce nu aveti un duhovnic sa va lumineze actiunile de salvare a vietii nedorite??
  Fara Dumnezeu nu suntem nimic, poate stiati asta. Mai bine e sa o si aplicati…

  Apreciază

 8. Provita said, on aprilie 22, 2010 at 7:45 pm

  @luchiana

  Voi trece peste magaria pe care ati comis-o, anume ca ati pus in gura parintelui Nicolae cuvinte pe care nu le-a spus si nu avea cum sa le spuna, intrucat asociatia din Bucuresti a fost infiintata cu acordul si binecuvantarea sfintiei sale.

  Cum se numeste asta, nu cumva cleveteala?

  La nivel individual, fiecare are duhovnicul sau. Altfel n-am putea rezista in acest razboi, care nu de la tastatura se duce. Nu aparem insa cu el in public, ca fatarnicii!

  Apreciază

 9. luchiana said, on aprilie 23, 2010 at 9:38 am

  @Provita Bucuresti

  Nu ma gandeam ca un om cu asa preocupare de salvare vieti poate fi lipsit de cei 7 ani de acasa, dar asta e realitatea…
  Si ca sa stiti, eu personal i-am spus parintelui Nicolae Tanase ca nu sunteti in duhul credintei noastre pentru ca sustineti si idei straine de ortodoxie.
  Asta pentru cei care asista la „cearta” noastra la care ma jigniti „crestineste”.
  Multumesc, „asa imi trebuie”!

  Dumnezeu sa va lumineze mintea!
  Spovediti-va sincer!

  Apreciază

 10. luchiana said, on aprilie 23, 2010 at 9:49 am

  @ Provita Bucuresti

  Si ar mai fi ceva de remarcat..eu nu ” ca ati pus in gura parintelui Nicolae cuvinte pe care nu le-a spus ” , cititi mai atent ce am spus ( ca „stie”, e un alt aspect) si nu ma surprinde ca folositi expresii folosite de perversi…eu nu pun nimic in gura nimanui…
  Si ca sa fie adevarul complet, parintele a aprobat faptul ca mai aveti de invatat.

  Doamne milueste-ne!

  Apreciază

 11. stancutza said, on aprilie 24, 2010 at 1:43 pm

  @luchiana

  Imi pare sincer rau ca m-am apucat sa-ti dau replica; trebuia sa-mi vad de treaba mea, nu sa ma bag in seama cu toti fatarnicii.

  Cine stie ce minciuni i-oi mai fi strecurat parintelui Tanase, din marea ta duhovnicie.

  Pentru noi vorbesc faptele noastre si nu clevetelile ‘adevaratilor ortodocsi’.

  Apreciază

 12. Provita said, on aprilie 24, 2010 at 1:44 pm

  @luchiana

  Imi pare sincer rau ca m-am apucat sa-ti dau replica; trebuia sa-mi vad de treaba mea, nu sa ma bag in seama cu toti fatarnicii.

  Cine stie ce minciuni i-oi mai fi strecurat parintelui Tanase, din marea ta duhovnicie.

  Pentru noi vorbesc faptele noastre si nu clevetelile ‘adevaratilor ortodocsi’.

  Apreciază

 13. […] Articolul zilei (14.03.2010): ECOGRAFIILE sunt foarte NOCIVE […]

  Apreciază

 14. […] ECOGRAFIILE sunt foarte NOCIVE Schema de VACCINARE OBLIGATORIE in […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: