SACCSIV – blog ortodox

Ura unor activisti stilisti impotriva mea a atins patologicul. Sau au o misiune? Au scos blogul “Saccsiv’s pe bloc”

Posted in calendar de stil nou, calendar de stil vechi by saccsiv on aprilie 12, 2010

   Rasfoiti va rog un pic:

Saccsiv’s pe bloc

   Iata cateva paragrafe din cuprinsul sau:

   La MILIŢIA CREŞTINĂ “HUTAREE” şi chestiunea rezistenţei armate:

   „Ce vreau eu să zic defapt este faptul că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu, adică să stăm cuminţi şi să ascultăm de Obama că el este mesia şi să dăm şi lu Dumnezeu adică să ascultăm cuminţi de biserică şi de PreaSFÎNTUL Patriarh Daniel şi să nu luăm în seamă vorbele nemernicilor de stilişti.

   La Republika Polska nu avea tendinţa de a merge în rînd cu lumea. Ei mai mergeau pe trotuar cu maşina iar ca pietoni pe mijlocu uliţei. Oare cînd or să meagă în rînd cu lumea ?:

   Este foarte clar că de vină sunt ELITELE şi MASONERIA şi toţi vrăşmaşii marelui zeu şi atotputernicului părinte al nostru Ilie Cleopa.”

   La COINCIDENŢĂ? Măi dobitocilor, doar eu înţeleg cum funcţionează SISTEMUL şi o să vă explic şi vouă:

   „Nu reiau acum tot ceea ce ti-am raspuns mai devreme, dar tu şti bine că mă supăr dacă e abaţi de la subiect şi nu cumva să plece vitele astea de la saitul meu, că nu o să mai primesc bani de la SRI .

   Deci animalelor care sunteţi voi, andicapaţilor, o să vină apocalipsa, dar nu astăzi şi nici mîine, poate săptămîna trecută, dar asta numai eu ştiu că doar eu cunosc mişcările SISTEMULUI şi ale MASONERIEI şi de la ILUMINATII, şi la toate societăţile secrete care stau ascunse. Deci să vă speriaţi de puterea care o am eu şi să fugiţi că vine apocalipsa, dar să vă întoarceţi repede la computer că şi eu am fugit pînă la alimentara de la colţ dar m-am întors.”

   La despre mine:

   A apărut cartea “PENETRAREA” un amplu interviu luat de BULION VASILE autorului blocului SACCSIV 

   Aici urmează să mănînc rahat şi să scriu tot felu de bălării.”

   La Dialog cu ăia care nu vor să accepte calendarul nou:

   Deoarece comentariile la articolul “Oare Miron Cristea a fost dumnezeu ?” au degenerat într-un dialog stil-nou –  stil-vechi  am considerat necesar ca un asemenea schimb de păreri să continue la o rubrică special deschisă în acest sens.

Pentru a păstra ordinea am făcut cîteva reguli:

  • aveţi voie să-i înjuraţi cum vreţi pe ăia care încă mai ţin calendarul Iuliano-Niceean, să-i băgaţi de unde au ieşit, să le jigniţi sfinţii şi bisericile.
  • nimeni nu are voie să zică adevărul, ci numai minciuni.

Discuţie plăcută.”

   Comentariu saccsiv:

   Articolele „parodiate” sunt:

MILITIA “CRESTINA” “HUTAREE” si chestiunea rezistentei armate

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand cu lumea?

COINCIDENTA? Majoritatea activistilor calendarului vechi nu inteleg bine cum functioneaza SISTEMUL si nu accepta ca vremurile apocaliptice bat la usi …

A aparut cartea „EVADAREA DIN INCHISOAREA INGERILOR CAZUTI”, un amplu interviu luat de DANION VASILE autorului blogului SACCSIV

Dialoguri cu cei ce tin CALENDARUL VECHI

   Cel ce a realizat Saccsiv’s pe bloc este acelasi cu anonymus = iubesc Adevarul = razvan.m si este unul din exemplele de activisti stilisti pe care le-am prezentat la articolul COINCIDENTA? Majoritatea activistilor calendarului vechi nu inteleg bine cum functioneaza SISTEMUL si nu accepta ca vremurile apocaliptice bat la usi …

   Personajul a fost foarte activ pe blogul meu la rubrica de comentarii. Il regasim insa si pe alte bloguri … Desi am de gand sa-i sterg pe viitor toate comentariile, este insa foarte posibil sa continue sa scrie, tinand cont de cele declarate intr-o recenta postare a sa:

   „Grozava descoperire, Saccsiv: sa-mi fie invatatura de minte ca de fiecare data cand voi deschide calc sa-mi iau cate o noua identitate virtuala.
Tu nu vei mai avea de unde sti cine dintre acestia va mai fdi razvan.m, pentru ca ai obs.: de fiecare data dupa ce inchid calc si il repornesc IP-ul meu se modifica. Asa ca nici macar cu un ban la IP nu mi-ai putea rezolva situatia.”

   Oricum, cum ii dibui un comentariu, de indata il voi sterg. Desigur, exista si varianta moderarii tuturor comentariilor, dar atunci vor avea de suferit majoritatea celorlalti cititori. Dupa cum stiti, blogul meu este printre foarte putinele fara moderare, deoarece am considerat ca in Romania inca nu a disparut bunul simt. Si ma indarjesc in continuare sa cred ca asemenea indivizi sunt o exceptie.

   Cum este posibil un asemenea comportament la cineva ce se declara ortodox? Dar oare e singur sau sunt mai multi? Am de cativa ani experienta lucrului pe internet. Ca sa poti fi atat de activ, precum e el, trebuie sa-ti aloci foarte mult timp, uneori toata ziua. Asta inseamna ca trebuie sa te sustina cineva cat de cat financiar. O alta ipoteza ar fi ca sunt de fapt mai multi …

   Daca e singur, de ce o face si cine il sprijina? Caci una e sa te implici intr-o disputa calendar vechi – calendar nou si cu totul altceva ceea ce face el.

   Daca sunt mai multi, este foarte grav, atat pentru cei de pe nou cat si pentru cei de pe vechi. Nu stiu insa daca ultimii constientizeaza acest aspect. Am observat ca multi dintre ei se bucurau de comentariile sale. Oare de acum incolo ii vor aprecia actiunea? Inteleg ei oare ca acest (probabil) grupulet produce greata fata de bisericile ce tin calendarul vechi, oricare ar fi acestea?

   Principalele sale mesaje sunt activismul caledaristic si o voit gresita prezentare a SISTEMULUI antihristic … Pe de o parte ataca pe cei de pe nou si produce greata fata de cei de pe vechi, pe de alta parte apara SISTEMUL …

   Ar mai fi de adaugat ca a inceput sa incerce sa-si faca reclama pe blogurile crestine. Asadar, ii rog pe toti fratii, daca vad acel blog, sa nu-i dea acceptul la postare.

   Subliniez ca n-am atacat niciodata vreo biserica de pe vechi si nici credinciosii lor, pe care ii consider fratii mei. Ii atac insa pe activisti, deoarece fac rau ORTODOXIEI.

   Din nefericire, multi dintre cei de pe vechi, ce se manifesta mai moderat, nu pricep acest lucru si ma ataca si ei. Pana nu demult unii dintre ei ma considerau fratele lor. Asta se intampla insa inainte de a trece de pe nou pe vechi. Acum insa le sunt nesuferit …

118 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pepikul said, on aprilie 13, 2010 at 4:16 am

    Personal saccsiv, nu ti-as recomanda sa le stergi comentariile, ci dimpotriva lasa-i sa faca spume la gura, iar tu mergi pe calea ta! cum au trecut si au fost uitate toate asa o sa treaca si asta! si una tare: „Cum ne dam seama ca s-a nascut un geniu? cand toata lumea il ataca.” Nu e pentru tine saccsiv, ci doar sa-ti dea putere!

    Apreciază

    • agerstress said, on aprilie 13, 2010 at 4:48 pm

      Totusi, comentariile care contin nu doar „limbaj dur” ci de-a dreptul insulte, nu vad de ce ar fi obligat sa le accepte, indiferent cine i le adreseaza. A facut-o pana acum poate pentru a ne arata adevarata fata a unora.

      Apreciază

  2. Liviu said, on aprilie 13, 2010 at 4:59 am

    Saccsiv, nu te descuraja, mergi inainte asa cum faci de multa vreme cu nadejde in Dumnezeu si dragoste fata de ceilalti oameni.

    Apreciază

  3. Sorin N. said, on aprilie 13, 2010 at 7:18 am

    @saccsiv: Sunt un cititor frecvent al blog-ului tau.
    Sfatul meu avand in vedere articolul asta – lasa laoparte validarea ta de catre alti oameni.
    Tu daca pe Iisus Hristos ca model si te raportezi la ce a zis el ca e bine si e rau si asculti si ce zice duhovnicul tau in priviinta scrisului pe net, nu tre’ sa te ambalezi ( scuze expresia ) cu ceilalti – priveste mai relaxat ce zic ei si lasa-i in pace, daca nu necesita clar interventia ta.

    Apreciază

  4. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 7:30 am

    Dardala, nu e chiar asa!

    Cuviosul Serafim Rose, Sfantul Ioan Maximovic, Cuviosul Serafim Sobolev si Filaret nu au fost in comuniune cu Slatioara!

    E ca si cum ai zice, „Sfantul Ioan Gura de Aur a fost in comuniune cu Slatioara”!

    Cand a intrat ROCOR-ul in comuniune cu Slatioara si cand au trait acesti oameni?

    Si acum sa vedem pe fiecare in parte!

    Cunosti foarte bine pozitia eclesiologica a Cuviosului Seraphim Rose! Aberatiile voastre privind Harul si mirungerea, in nici un caz nu se regasesc in marturisirea acestui Cuvios de la Platina!

    Poate imi vei da revista cu articolul despre „true orthodox church of Romania”… si cu asta ce rezolvi?

    Stim bine ca Sfantul, pe sfarsitul vietii a criticat atat zilotismul radical (promovat intens de Slatioara prin mirungere, nerecunoscand deci lucrarea Duhului Sfant) cat si ecumenismul sincretist!

    Sa mergem la Sfantul Ioan Maximovic? A fost el in comuniune cu voi? Nu cred!
    E ca si cum ai zice ca Sfantul Stefan, primul mucenic a fost in comuniune cu Slatioara! N’are sens!

    Cred ca stii ca Sfantul, aparator al vechiului-calendar, nu avea in nici un caz viziunea voastra! El nici n’a afirmat ca altii ca PM n’ar avea Har!

    Si acum sa ne indreptam si spre Seraphim Sobolev! De asta ce zici?

    http://books.google.it/books?id=2cP0wc_E6yEC&pg=PA294&lpg=PA294&dq=serafim+sobolev+moscow&source=bl&ots=v5CU6I88oE&sig=l5rnBstS_3sNkhFd0fAB9gBjCS8&hl=it&ei=eJ-9S_3CKoqVOJ_08KoI&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAkQ6AEwAA#v=onepage&q=serafim%20sobolev&f=false

    Pe sfarsitul vietii el s’a intors in Patriarhia Moscovei! „Serghianistu”…

    Vladica Philaret intr-adevar, a avut o eclesiologie stricta! De pilda, el credea ca Patriarhia Moscovei n’avea Har!

    Sa vedem ce zicea:

    “Concerning the question of the presence or absence of grace among the new calendarists the Russian Orthodox Church Abroad does not consider herself or any other Local Church to have the right to make a conclusive decision, since a categorical evaluation in this question can be undertaken only by a properly convened, competent Ecumenical Council, with the obligatory participation of the free Church of Russia.”

    Si aici despre ROCOR in general:

    „he head of our Church, Met. Anthony… as a true pastor of the Church of Christ, and not like the scribes or Pharisees of our times, showed our Church the middle, royal path, arming himself on this road with the sword of truth and the fire of love and mercy… He does not break prayerful communion with the Churches that adopted the new calendar, he does not anathematize anyone… He accepts the offer of the Rumanian Church and travels to Rumania after that Church switched to the new style.” (12) Further, the lecturer addresses the First-Hierarchal service of Metropolitan Anastassy: „under Metropolitan Anastassy, we prayed, until very recently, for the holy Orthodox patriarchs, though they were ecumenists and new-calendarists. Under him, a great and sad event occurred in the Orthodox world: all the Local Churches finally entered the World Council of Churches. Yet Metropolitan Anastassy was unperturbed. Our Church was alone in the free world in rejecting the ecumenical movement. What does this mean? It means that without extraneous verbiage or anathemas, the Free Russian Church condemned ecumenism firmly and decisively as an un-Orthodox movement! She chooses her own path within Orthodoxy… Metropolitan Anastassy does not fear solitude upon this path. Yet the courageous elder does not break prayerful communion with anyone, does not declare anyone a heretic, does not threaten fire and brimstone… For it is not difficult to call ones brother a heretic, but in the eyes of God, he who accuses his neighbor of heresy takes upon his soul the responsibility of being the herald of the judgment of the Church.” (13) Then, Archbishop Anthony talks about the attitude of Metropolitan Anastassy and St John of Shanghai towards the new calendar: “Metropolitan Anastassy at first allowed the new style in our Church for the sake of the newly-converted from other faiths. And the late Archbishop John, revered by many as a righteous man and an ascetic of our times, accepts a group of Orthodox Dutchmen, who, using the new calendar, existed in our Church for 22 years—more than a brief period of time. At the same time, new-style Rumanians appeared in our Church…” (14) The speaker then continued: “Metropolitan Anastassy, rejecting the ecumenical movement, eagerly sends his observers to their conferences to witness the truth. Without a second thought, he sends observers from our Church to the Vatican Council. He participates in a worthy manner in the lives of the Catholics and Protestants, without fear, but also never mixing deceit with the truth, not putting himself on the same plane as the heterodox. He tried to plant a seed of truth into this movement.”

    http://www.russianorthodoxchurch.ws/01newstucture/pagesen/articles/svassasobor.htm

    Uite de exemplu’ cu cine a fost ROCOR in comuniune in anul 1968; cu „nou-calendaristii greci” din America!

    http://img231.imageshack.us/i/greekyearbook1968.jpg/

    Tu chiar crezi ce zic „tradia-ortodoxa.wodpress.com” ca „au facut parte din Biserici care nu au avut niciodată comuniune cu patriarhiile Constantinopolului, Moscovei sau cu BOR, ci dimpotrivă, chiar cu “stiliştii” mult-huliţi!”

    Mint cu desavarsire, vazand ca ROCOR-ul a fost in comuniune cu Ortodoxia!

    Apreciază

    • dardala said, on aprilie 13, 2010 at 8:41 am

      Ideea mesajului meu era să accentuez că acei oameni nu au fost în comuniune cu BOR (deci şi cu tine personal), remarca despre comuniunea cu Slătioara a fost o paranteză neesenţială pentru mesaj. Încă am accentuat că nu vreau să mă folosesc de numele lor ca să-mi apăr punctul de vedere, după cum a făcut persoana căreia i-am răspuns, care folosind nume sfînt vrea să-şi justifice apostata comuniune cu Bartolomeu, Corneanu, Drincec ş.a.lepădături. Măcar de aţi avea bun simţ să nu vă folosiţi în scopuri murdare de acest gen de scrierile sfinţilor veacului XX.

      Apreciază

  5. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 7:35 am

    Uitati numa’ ce face „boalea super-corectitudinii”! Schimba jurisdictiile ca „ciorapii”…

    Inainte, cei de la traditiaortodoxa.wordpress.com erau sub Slatioara! Acum, sunt sub omoforului lui Kiosus!

    Asa inteleg ei lupta patristica… trecand de la o „bisericuta” la alta!

    Razvan tu ce faci? Nu treci si tu cu Kiosus? Deja te vad cum arunci anatheme si impotriva celor de la Slatioara ca sunt in comuniune cu chiprianitii…

    Apreciază

  6. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 7:40 am

    Sminteala zici Tutenes? 🙂

    De ce Hristofor n’a argumentat nici un punct din ce am zis acolo?

    Stiu ca e mai usor sa dai copy and paste cu anatheme decat sa incerci o discutie constructiva!

    Noi cenzuram Sfintii sau voi? Scrierile Cuviosului Filotheu Zervakos sau Seraphim Rose despre „hiper-ortodoxie”, Har si calendar de ce cei de la traditiaortodoxa.wordpress.com nu le pun si pe site-ul lor?

    Apreciază

  7. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 7:43 am

    Dardala, nu e vorba de calendarul vechi ci de hulirea Bisericii Ortodoxe Romane!

    N’a facut-o un Cuvios ca Sofian Boghiu si o faci tu! Dumnezeu sa te ierte!

    Apreciază

  8. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 8:04 am

    Conteaza cum zici acel „ceva”! Vezi critica Sfantului Siluan acelui calugar misionar printre eterodocsi!

    Tutenes, ce zici de fratii de la traditiaortodoxa? Ti se pare un lucru „firesc”, „normal” schimbarea jurisdictiei?

    Apreciază

  9. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 8:49 am

    Dardala, de ce manipulezi? Am pus niste bibliografie… dar tu nu vrei sau poate nu poti sa intelegi ca acei Sfinti n’au fost in comuniune cu nici o Slatioara…

    Daca repeti un lucru de o suta de ori nu inseamna ca e si adevarat!

    Ai citit macat link-urile acelea? ROCOR-ul a fost in comuniune cu BOR! Serafim Sobolev si el, vazand ca a tinut si de ROCOR si de Patriarhia Moscovei, care erau in comuniune cu BOR!

    Nu ai raspuns la intrebarea mea; de Cuviosul Sofian Boghiu ce zici? S’a inselat?

    Doar Glicherie, cu moastele ceruite a avut dreptate datorita vedeniei sale, in care se lupta „singur” impotriva apostaziei?

    Apreciază

  10. Victor Savin said, on aprilie 13, 2010 at 2:05 pm

    Pt. Vasile
    Bine ai zis de Glicherie, cel cu oasele ca glicerina. Că atunci, la Slătioara, trei zile i-au tinut oasele in mir pana s-au dizolvat si a iesit ciulama amestecul ala. Apoi au pus amestecul in ceara ca sa-l proclame oficial pe unicul, marele si apologetul ”sfant” care nu facuse compromisuri cu BOR ci numai cu… securitatea… Iar aceasta a lasat-o mostenire urmasilor sai… La CNSAS sunt multe informatii interesante in acest caz. Va sugerez sa le cautati si sa le aprofundati.

    Apreciază

  11. ortodox pe stil vechi said, on aprilie 13, 2010 at 2:33 pm

    aceiasi problema ne luptam in teorie dar sa venim cu inima buna si sa ne zicem totusi „Hristos a inviat din morti cu moartea pre moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-ne” si sa incercam sa nu gresim intentionat cu inima inpietrita recunosc am mai zis si eu dar poate ca acest site nea facut sa ne cunoastem si sa avem opini diferite ca altefel eram Actori daca am fi zis la fel .Dumnezeu vede ce este in inimile noastre de aceia tre sa luptam in interiorul nostru sa putem reziste acestor valuri care ne inunda inima si vrea sa o inpietreasca.Eu zic sa ne iertam frateste si sa continuam chiar daca avem opini diferite poate numai asa ne slefuim dar sa vorbim cu inima buna .Dumnezeu sa ne lumineze mintea si inima in veci Amin.

    Apreciat de 1 persoană

  12. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 5:43 pm

    Tutenes, spune omule de cand a fost? Din ’92 sau ’94 daca nu gresesc?

    ROCOR-ul a, dupa cum ti-am aratat in 1968 era in comuniune cu grecii pe stil nou din Nordul Americii, care erau in comuniune cu Biserica Mama din Grecia, care era in COMUNIUNE CU BOR, care era in comuniune cu Patriarhia Moscovei!

    Sa inteleg ca ROCOR-ul a fost in comuniune cu Patriarhia Moscovei? NU!

    Comuniunea dintre Slatioara si ROCOR nu e ceva „exceptional”, care sa’i legitimeze canonic! ROCOR-ul, dupa ce a rupt comuniunea cu florinitii a zis ca pana cand stilistii greci nu se impaca (florinitii si mateitii) nu va intra in comuniune cu ei…

    Ce s’a intamplat in ’94? A intrat in comuniune cu Chiprian… si hopa de aici si Slatioara!

    Si mateitii au fost in comuniune cu ROCOR-ul… da, mateitii, aia care’ti fac si Botezul, chiar daca il ai canonic!

    Au fost legitimati cumva mateitii prin aceasta comuniune? NU, tot niste schismatici au ramas!

    Apreciază

    • Mihail said, on aprilie 13, 2010 at 9:24 pm

      Vasile.
      1- In comuniune „oficiala” cu ROCOR-ul BOSVR este din 1992, si de aici hopa si grecii chiprianiti in 1994…(asta pentru precizia informatiei, nu ca ar conta , nu 🙂 )
      2- ROCOR-ul a rupt comuniunea definitiv cu ecumenistii din anul 1965, in momentul in care s-au ridicat reciproc anatemele dintre „ortodocsi” si catolici : „Dec 15, 1965 Met. Philaret (Russian Church Abroad) writes a letter to the Ecumenical Patriarch protesting his Dec. 7th action. The Russian Church Abroad breaks communion and stops concelebrating with those confessing ecumenism, in practice treating them as heretics. The Russian Church Abroad sees “lifting of the Anathema” as the official turning point and statement of heretical belief in ecumenism, a denial of the Creed in the belief of the “one, holy catholic and apostolic Church”. From this time until his death, Met. Philaret will seek to direct his Church in the strictest opposition to this heresy.

      Apreciază

  13. ortodox pe stil vechi said, on aprilie 13, 2010 at 6:37 pm

    Vasile daca nu poti dormi fa niste matani sa te linistesti (iar daca esti calugar nu faci matani in perioada aceasta sfanta de sarbatoare) ca cine stie multe si nu are inima buna si ganduri bune poate sa nu doarma bine noaptea.Iar cine doarme bine noaptea nu pune multe intrebari ci le gaseste singur in inima sa daca cere ajutorul Bunului Dumnezeu.

    Apreciază

  14. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 6:44 pm

    Eterodocsii care vin in BOR sunt botezari chiar daca unor Ierarhi ecumenisti nu le convine!

    Numeste-i si pe acestia „ecumenisti”:

    „In 1484, un Sinod Panortodox a hotarat primirea romano-catolicilor prin Mirungere;
    In 1620, un sinod local din Moscova a hotarat primirea romano-catolicilor prin rebotezare;
    In 1646, mitropolitul Kievului Petru Movila primea pe romano-catolici prin Taina Pocaintei;
    In 1667, in timpul patriarhului Nicon al Rusiei, un sinod local a aprobat primirea romano-catolicilor conform procedurii de la 1484, cu acordul patriarhilor Alexandriei – Paisios si al Antiohiei – Macarios;
    In 1672, un sinod local din Ierusalim a hotarat primirea romano-catolicilor si a protestantilor prin Mirungere (fara rebotezare);
    In 1718, dupa indemnul Patriarhului Constantinopolului, Biserica Rusiei reafirma primirea romano-catolicilor si luteranilor prin Mirungere;
    In 1755, Patriarhul Constantinopolului Chiril V a promulgat „Orosul” (semnat si de patriarhul Alexandriei – Matei si al Ierusalimului – Partenie) prin care se stabilea primirea ereticilor (intre acestia si a romano-catolicilor) prin rebotezare.
    In 1757, Biserica Rusiei primeste pe romano-catolici prin Taina Pocaintei;
    In 1888, Patriarhia Constantinopolului a promulgat hotararea pentru primirea prin Mirungere a romano-catolicilor. Tot in sec. XIX, in Rusia in timpul mitropolitului Filaret, Biserica primea in sanul sau pe toti crestinii apuseni prin rebotezare, iar acum pe protestanti ii primeste prin Mirungere si pe catolici prin Pocainta.”

    http://eresulcatolic.50webs.com/rezolutie_georgia.html

    Apreciază

  15. Razvanelu said, on aprilie 13, 2010 at 8:15 pm

    Doamne ajuta !
    Nu stiu ce sa mai cred, eu va apreciez pe toti, si pe tine Sacciv, si pe Roncea, si pe Razboi si pe Histroforum la fel, sa va ajute Dumnezeu pe toti, va citesc postarile cu cea mia mare placere, imi sunteti toti la fel de dragi
    Dar ce se imtampla fratilor, s-au incins spiritele, sunteti impartiti toti in tabere, va divizati asa usor, de ce nu incercati sa lamuriti situatia odata si odata?
    Voi sunteti singurele surse de unde noi putem sa mai aflam ADEVARUL, trebuie sa gasiti oameni uni o cale de mijloc, ca nu se mai paote asa,pana si intre noi intervien satan sa ne desparta, intre noi ortodoxii care stim adevarul si care avem mintile luminate…..
    Parerea mea este da Danion se afla in erezie, Puric un mare eretic, am vazut cum isi bate joc de Maica Domnului in piesa sinucigasul, PArintele Parvu si alti duhovnici spun ca este mason, si am gasit mai multe articoel in privinta asta, si cred ca au dreptate, e chiar un amre papagal ! Am vazut ce aere isi datea acolo la conferinta, replica lui pentru Roncea,ce raspunsuri datea, cum vorbea….. face to face Roncea il facea de comanda
    Pacat ca Danion ii tine partea…. Am vazut ca are osemintele sfitne de la Aiud, nu le lasa Dumnezeu pe mana oricui,daca Danion era un spurcat , nu ajungeau la el !!!!
    Chiar nu stiu ce sa mai cred, adevarul e undeva la mijloc, trebuie sa incetam odata, sa nu ne impartim in tabere si tabere si sa formam o obste, macar noi sa fim uniti, sa informati lumea corect, asa nimeni nu stie unde e adevarul si ce sa mai creada !

    P.S totusi, tu esti cel mai bun dintre cei citatei mai sus,Doamne ajuta

    Apreciază

  16. Vasile said, on aprilie 13, 2010 at 8:37 pm

    Domnule Victor Savin, de ceruiala, o practica foarte „ortodoxa” stiu din interviul luat Parintelui Nifon Marinache!

    Nu va suparati, dar dumneavoastra de unde stiti de cele trei zile si de oase in mir?

    Va intreb asta pentru ca daca tre’ sa aratam mizeria din curtea stilistilor, s’o facem cum trebuie, cu dovezi…

    Sa nu facem ca ei, care arunca numa’ venin, si ala mincinos!

    Apreciază

  17. un_orthodox said, on aprilie 14, 2010 at 5:00 am

    Hristos a inviat, fratii si surorile mele intru Domnul!

    Citat de pe aiuristicul si anticrestinul „bloc” ‘Saccsiv pe bloc’, topicul ‘Republica Polska…’:

    saccsiv said, on aprilie 13, 2010 at 10:31 am

    Eu sant adevaratul raizboinic al luminii , adevaratul fiul al mamei Omida , care este , dupa cum spun si profetiile , ” caci se va naste un pui de om , care desi rasist fiind , va iubii tigancile cu intreg sufletul , dar mai ales cu trupul , acel pui va ajunge mare ( infractor ) apoi , Iahweh/Adonai/etc îl va ierta pentru toate capetele sparte si mainile rupte cata vreme era recuperator , iar acel pui va fi mana dreapta a lui Elohim in lupta sa cu sarpele ce intinde marul , incercand sa i faca pe Adam si pe Eva sa devina vegani … (Din cauza mesajului anticrestin – hula la adresa Domnului Iisus Hristos – am evitat ultima propozitie din aceasta ‘postare’)
    Răspunde

    Tinand cont de cuprinsul postarii, n-ar fi de mirare ca unul sau unii dintre fostii ‘frati de arme’ intru talharii si ‘gangsterisme’ ai lui Saccsiv sa fie autorul sau autorii acelui ‘bloc’anti-Saccsiv sau cel putin sa fie finantatorul (finantatorii) debilului care a produs acest ‘bloc’ si sa nu aiba de a face nimic cu crestinii-ortodocsi traditionalisti, dupa cum rationeaza Saccsiv

    Fie mila Domnului peste noi, toti!
    P.S. Si tie, personal, Saccsiv, iti doresc sa o lasi mai moale cu lupta anti-stilista si cu incrancenarea de orice fel.

    Apreciază

    • un_orthodox said, on aprilie 14, 2010 at 5:23 am

      Saccsiv,

      Rog cenzureaza so ceea ce urmeaza dupa virgula in cea de-a doua fraza „‘iar acel pui va fi mana dreapta a lui Elohim in lupta sa cu sarpele ce intinde marul, incercand sa i faca pe Adam si Eva vegani’ (n-am fost atent, abia dupa aceea am observat hula la adresa lui Dumnezeu din aceasta parte de fraza).

      Apreciază

  18. Vasile said, on aprilie 14, 2010 at 12:04 pm

    Tutenes, ce te agiti in halu’ asta? 🙂

    Se stie ca gruparea lui Glicherie, „ceruitul”, a incercat sa intre in contact cu rusii din Patriarhia Moscovei; asta n’o zic eu, ci Vlasie intr-un interviu!

    De ce ati cautat recunoasterea din partea statului „ateo-bolsevico-antihristic”?

    Daca nu’ti convine ce a scris Parintele Mihail, lasa un mesaj pe blogul sau!

    Ce e trist… e ca toate atacurile astea vin din partea unei secte slatioriste, cu un „sfant” cu niste oase ceruite care s’a vazut singurul luptator ramas pe pamantul romanesc intr-o vedenie! Protestantii cu „biblia”, voi cu „anathemele si canoanele”…

    Apreciază

  19. Vasile said, on aprilie 14, 2010 at 12:08 pm

    1) Da, ai dreptate! De asta Cozma facea „spume” cand ati intrat in comuniune cu sinodul chiprianit…

    2) Uite aici, in 1968: http://img231.imageshack.us/i/greekyearbook1968.jpg/

    Ai putea sa pui si autorul acelor randuri… nu e, Moss? 😀 Nu m’ar mira vazand ca si acesta are boala „jurisdictiilor”! Pe unde a fost, tot a criticat…

    Apreciază

  20. ortodox pe stil vechi said, on aprilie 14, 2010 at 3:38 pm

    Vasile nu ai dormit bine lasa frate usor cu acuzatiile ca unchimiu a trecut prin grele incercari cand Cosma la trimis acasa si nu la lasat sa fie si el Un calugar mic a dat foc la un bloc de chili dar Dumnezeu nu l-a lasat sa faca cea vrut el in Slatioara .Da si multe se intanpla da mai bine sa cautam voia lui Dumnezeu cu inima Buna .Da ce nu sa stricat atunci vrei sa strici tu acum .Bunicul a venit din Basarabia si eu tin de la el pe vechi si am gasit in Manastirea Slatioara o comoara sufleteasca iar Sfantul Gligherie e martuirie vie si racla cu sfintele sale moaste ne spune doar atat inima buna .Hai sa nu ne inpiadicam in urcusul sufletesc iar inima cel mai de pret lucru lasat de Dumnezeu in care se adaposteste sufletul sa ne ghideze spre cele sufletesti.“Hristos a inviat din morti cu moartea pre moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-ne”

    Apreciază

  21. Vasile said, on aprilie 14, 2010 at 4:13 pm

    „Ortodox pe stil vechi”, Hristos a inviat!

    Daca vrei sa vezi Sfinte Moaste adevarate si nu niste oase ceruite, uite aici:

    Apreciază

  22. ortodox pe stil vechi said, on aprilie 14, 2010 at 7:44 pm

    Vasile sfintele moaste sunt in interiorul inimi mele acolo e credinta daca tu vrei sa strici tot strica cui vrei tu mie inima nu-mi o poti scoate .Ce gasesti tu pe net e Dumnezeul tau si se vede cat esti de bataios in a gasi adevarul pe net atunci sa nu mai iesim afara sa nu mai merem la Biserica ce sa mai .Sa stam in casa si sa gasim siteuri .Deci ca sa iasa din samanta fructul ca sa dea roade tre sa ai inima buna si ganduri bune.Oare masina merge doar cu o roata?
    Ce nu se stie e ce zice si la carte poti sa ai credinta sa muti munti daca dragoste nu ai nimic nu ai.Si daca o sti si pe aceasta au fost 4 Sfinti Evanghelisti au dat 4 sfinte Evangheli dar si Sfantul Apostol Pavel a avut epistole bine talcuite pentru vremurile de astazi de ce vrem noi sa le intoarcem inpotriva lor de ce cautam alta samanta decat cea lasata de Dumnezeu (Inima BUNA).Iarta-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  23. cristina said, on aprilie 14, 2010 at 9:44 pm

    deci eu nu cred ca acea parodie de blog e facuta de stilisti, nu pot crestinii ortodocsi, fie stilisti sau nu, sa fie in halul asta de rai

    si dupa ce fel de comentarii au fost aprobate si cum alte nu sunt aprobate cam….. banuiesc ce hram poarta, oricum, multe din comentarii sunt in acelasi stil ca articolul, deci eu centrez eu dau cu capul… aceeasi mana le-a scris

    a comentat unul, baruchashem1 dandu-se crestin si l-au recunoscut ce hram poarta, ca el zice ca nu se increde in religie, ci doar il iubeste pe Kristos…… hmm…. nu inteleg……

    e cusuta cu ata alba, iar stilistii au picat in treaba asta degeaba… nu e de la ei…

    Apreciază

  24. cristina said, on aprilie 14, 2010 at 10:03 pm

    intrebare: oare daca BOR revine la calendarul ortodox, oare tot vor mai fi romanii ortodocsi impartiti in ”stilisti” si ”pe nou” ???? va fi in continuare dezbinare?

    raspuns: da

    Apreciază

  25. […] Ura unor activisti stilisti impotriva mea a atins patologicul. Sau au o misiune? Au scos blogul “S… […]

    Apreciază

  26. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:56 pm

    […] Ura unor activisti stilisti impotriva mea a atins patologicul. Sau au o misiune? Au scos blogul “S… […]

    Apreciază

  27. Karol said, on septembrie 17, 2010 at 3:05 pm

    Deci sunt Hristoforii, ca aia publicau astfel de articole, la ei pe blog faceau pe miei, ca frate saccsiv esti in erezie, vai de mine, noi nu vrem sa ne certam, bla bla bla….. si uite ce fel de articole scoteau pe ascuns !!!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.