SACCSIV – blog ortodox

MILITIA “CRESTINA” “HUTAREE” si chestiunea rezistentei armate

Posted in HUTAREE by saccsiv on aprilie 11, 2010

   Citez din articolul The Hutaree Militia Raid:

   Din cand in cand, cineva scrie o coloana care ma face sa exclam cu invidie „Off! Imi doream sa fi scris asta! „Sincer, eu nu o spun de multe ori, dar cu siguranta am spus-o cand am citit coloana excelent intitulata „Casus Belli „(in latina „caz de razboi „) ce apartine lui William Norman Grigg Luni, 29 martie, 2010. Cititi editorialul sau (chiar daca nu cititi si restul scris de mine) la:

http://freedominourtime.blogspot.com/2010/03/causus-belli.html

   Vreau sa incerc si sa prezint analiza de exceptie a lui Grigg cu privire la raidul militiilor Hutaree. In acest sens, am de gand sa  prezint, de asemenea, referirea lui Grigg la tratatul transant al lui James Madison din Federalist 46.
Referindu-se la actul de acuzare federal impotriva militiilor Hutaree, ca pretinsii membrii au facut pregatiri pentru un potential conflict armat impotriva ofiterilor desemnati pentru aplicarea legii ca o conspiratie „rebela”, Grigg remarca cu abilitate: „Daca au achizitionat arme si au dezvoltat competentele  necesare in anticiparea de a se apara impotriva agresiunii guvernului, actiunile lor, – ce pot fi considerate de natura conspirationista – nu sunt o crima.  Acest lucru este valabil in special in lumina istoriei noastre culturale, in care rebeliunea – luata ca agitatie pentru schimbarea politicii existente – este traditia noastra civica cu care ne mandrim cel mai mult.”

   Grigg apoi observa pe buna dreptate, „Guvernul nu este nimic mai mult decat rationalizarea si exercitarea  violentei. Tot ce este efectuat de catre guvern contine cel putin amenintarea implicita de coercitie letala. Astfel, acuzatia impotriva Hutaree descrisa ca „o organizatie extremista anti-guvernamentala care sustine violenta impotriva aplicarii legii locale, statale si federale ” este un produs de tip onanism retoric [Geneza 38:9 – o mare analogie, Will]. ”

   Ca regula generala, guvernul este forta cea mai violenta de pe planeta. In cazul in care cineva vrea sa obtina o perspectiva reala asupra datelor istorice cu privire la cine sau ce produce de obicei cea mai mare violenta si moarte, o sa-i indic o copie a cartii lui R.J. Rummel „Moarte datorata  Guvernului” De la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, China comunista si Rusia rosie, conduc grupul atunci cand vine vorba de moarte si brutalitate; cu toate acestea, guvernul SUA are, de asemenea, cota sa proprie de masacre. De exemplu, in Irak si Afganistan, guvernul de la Washington, DC, singur a ucis peste 800.000 de civili (si aceasta cifra este o estimare conservatoare observand resursele cele mai credibile posibil).

Vezi: http://www.unknownnews.net/casualties.html

Vezi: http://i.a.cnn.net/cnn/2006/images/10/11/human.cost.of.war.pdf

   Plus, isi aminteste cineva de violenta guvernului nostru federal adoptata la sucursala Davidians din afara Waco, Texas? Isi aduce aminte cineva de mama impuscata in cap in timp ce tinea inocent copilul sau mic in brate in casa ei de un lunetist federal langa Ruby Ridge, Idaho (dupa ce fiul ei mic a fost impuscat in spate de catre agentii federali)? De fapt, lista de civili care au fost ucisi de catre agentii federali de-a lungul anilor este una foarte lunga. Multe din aceste crime au fost considerate ca fiind realizate in legitima aparare; dar altele nu au fost decat crime de moda veche (si niciodata un agent federal care a comis crima nu a fost adus vreodata in fata justitiei).

   Daca cineva  doreste punerea sub acuzare a unei organizatii „care sustine violenta”, atunci cu siguranta guvernul central din Washington, DC, ar trebui sa fie pus sub acuzare!

   Daca membrii Hutaree au planuit intr-adevar, violenta AGRESIVA impotriva oricui – in guvern sau fara – atunci trebuie sa fie opriti. Daca, totusi, ei pur si simplu se pregateau sa se apere impotriva trecerii guvernului peste limite sau chiar impotriva abuzului guvernamental si recurgeau la violenta doar intr-un act legal de auto-aparare, n-au comis nici o crima, dar nu sunt decat cele mai recente victime ale abuzului de putere federal. Aceasta este o intrebare care isi va afla raspunsul fara indoiala intr-o instanta de drept.

   A acuza, cu toate acestea (dupa cum actul de acuzare face), membrii Hutaree (toti 9!) ca ar fi planificat „a porni razboi impotriva Statelor Unite, [si] a se opune prin forta autoritatii guvernului Statelor Unite. . .” va dura ceva pina sa stea in picioare dovezile. Dupa cum subliniaza Grigg „Daca Hutaree se pregateau pentru APARAREA armata impotriva actiunilor criminale ale oficialilor guvernamentali, aceasta acuzatie este la fel de inutila ca un creion rupt. Daca eforturile lor de a „preveni, impiedica, si intarzia” diferitele initiative guvernamentale s-au limitat la activism, mai degraba decat un conflict armat, ei sunt, nu in mod substantial diferiti de sute sau mii de alte grupuri”.

   Intregul caz impotriva Hutaree pare a se baza pe marturia unui agent FBI aflat sub acoperire din cadrul grupului. Plasarea agentilor provocatori in interiorul grupurilor, cum ar fi Hutaree este o strategie clasica de agentiei politiei federale. Aceasta poveste a fost descrisa de ziarul Wall Street Journal.
   A se vedea raportul de la WSJ la:
http://tinyurl.com/wsj-hutaree

   Utilizarea agentilor provocatori este o tactica  folosita atat de Kremlin cat si de Casa Alba. Ultimele “Scurte afaceri ale lumii” ale lui Joel Skousen contine o analiza extrem de transanta si profunda a modului in care Rusia si SUA s-au folosit si continua sa utilizeze aceasta tactica.

   Skousen scrie, „O tactica asemanatoare [legata de operatiunile de acoperire] este angajarea unor agenti provocatori pentru a se infiltra intr-un grup-tinta pentru distrugere si pentru a influenta  elementele radicale din acest grup de a efectua crime impotriva civililor nevinovati, care va justifica represalii armate sau arestari. Odata cu cresterea brusca a terorismului, in Rusia si arestarea grupului radical Hutaree in SUA, este util de a analiza rolul atacurilor teroriste false, in Rusia si rolul agentilor provocatori in SUA pentru a realiza ce se petrece cu adevarat.”

   Skousen afirma in continuare „Daca vom continua discutia despre arestarea membrilor radicali ai cultului Hutaree din Michigan, este important sa retinem ca urmarirea penala a aproape fiecarui asa numit act de terorism intern din ultimul deceniu se datoreaza infiltrarii de agenti FBI informatori. In timp ce nici unul dintre noi in America nu suntem impotriva necesitatii de a obtine informatii privind amenintarile reale la adresa securitatii nationale, trebuie sa punem sub semnul intrebarii  modul in care s-a facut antrenamentul si presiunile facute asupra informatorilor (dintre care majoritatea au fost obligati sa accepte rolul de informator, in loc de pedeapsa cu inchisoarea pentru alte crimele comise) de a provoca si a induce unor disidenti furiosi si instabili dorinta de a comite acte de teroare.

   „De prea multe ori, informatori FBI” au fost presati de superiorii lor sa mearga mult mai departe decat informarea. Le-au furnizat arme, explozivi, si chiar au actionat ca parte directoare la trasarea strategiei si tacticii pentru efectuarea faptelor. Aceste lucruri ies la iveala in timpul procesului, fara tragere de inima si chiar si atunci banuiesc ca nu ne este niciodata permis sa stim marimea deplina a acestor provocari.”
   Pentru a primi un exemplar din “Scurte afaceri ale lumii” ale lui Joel Skousen sau pentru a va abona la acest newsletter-ul excelent (il recomand cu caldura) puteti scrie la:
editor@worldaffairsbrief.com

   In plus, Grigg afirma ca o alta componenta majora din rechizitoriu, care este ingrijoratoare este acuzatia ca Hutaree se face vinovata de „conspiratie rebela” Dupa cum scrie Grigg: „Orice se afla in cele din urma  despre Hutaree, asa cum stau lucrurile in prezent, actul de acuzare impotriva sa ar putea oferi un model pentru „conspiratie rebela” pentru urmaririle penale care implica, practic, orice grup care adopta utilizarea fortei pentru a proteja cetatenii impotriva agresiunii guvernamentale.

   „Intr-adevar, definitia notiunii de „conspiratie „, utilizata in actul de inculpare al Hutaree ar putea face criminal pe oricine care citeste Federalist 46 in public, impreuna cu indemnul laudabil “rebel” al lui James Madison, cum ca oamenii pastreaza „avantajul de a fi inarmati” in cazul in care insurectia impotriva guvernului central se dovedeste necesara pentru a pastra libertatea.”

   Sa privim un pic mai atent la Federalist 46, scris de parintele fondator, autor al Constitutiei Statelor Unite, si cel de-al patrulea presedinte al Americii, James Madison. In risipirea temerilor colonistilor cu privire la o armata federala de incredere, Madison a declarat in Federalist 46, „Sa fie o armata regularizata, complet egala cu resursele tarii, sa fie formata si sa fie in intregime la dispozitia guvernului federal; totusi nu as exagera daca as spune, ca guvernele de stat, cu oamenii de partea lor, ar fi capabile sa respinga pericolul. Cel mai mare numar pentru care, in conformitate cu cele mai bune de calcule, o armata poate fi realizata in orice tara, sa nu depaseasca a o suta parte din numarul total de suflete, sau  a  25-a parte a numarului oamenilor in masura sa poarte arme. Acest procent nu ar permite, in Statele Unite, o armata de mai mult de douazeci si cinci sau treizeci de mii de oameni. La aceasta s-ar opune o militie care ar numara aproape o jumatate de milion de cetateni cu arme in mainile lor, barbati alesi din randul populatiei, ce lupta pentru libertatile lor comune, uniti si condusi de guvernele carora le-a fost acordata increderea lor. Se poate foarte bine sa fie pus la indoiala, daca o astfel militie intr-o anumita situatie ar putea fi cucerita vreodata de trupele usuale”.

   Madison a mai spus, „Pe langa avantajul de a fi inarmati, avantaj pe care americanii il detin, fata de alti oameni ai celorlalte natii, existenta guvernelor subordonate, de care oamenii apartin, si prin care sunt numiti ofiterii de militie, formeaza o bariera impotriva ambitiilor, mai  insurmontabila decat orice alta forma pe care un guvern simplu ar putea-o admite. Prin derogarea unitatilor militare, in mai multe regate din Europa, care sunt finantate pina la limita in care resursele publice o pot permite, guvernele se tem sa aiba incredere in oameni cu arme.”

   Ar putea Madison fi mai clar? El (si restul fondatorilor Americii) s-au asteptat ca militia „celor cateva state” a fi universal inarmata impotriva potentialei stirbiri a libertatii de catre guvernul central, ceea ce inseamna: cetatenii trebuie sa fie in permanenta pregatiti sa foloseasca armele impotriva oricarei tentative agresive a guvernului federal, de a calca in picioare libertatile lor.

   Aceasta, desigur, intareste intentia fondatorilor, pentru al 2-lea Amendament ce proteja dreptul oamenilor de a pastra arme pe care sa le si poarte cu scopul expres de a oferi cetatenilor capacitatea de a respinge (cu violenta) orice atac impotriva libertatilor lor facut de propriul lor Guvernul Federal.

   Deci, va rog spuneti-mi, ar cataloga azi, FBI-ul declaratiile lui James Madison din Federalist 46 ca fiind „conspiratie rebela”? Daca da, probabil, suntem mai aproape de tiranie decat vrem sa recunoastem!
   In plus, milioane de americani nu au uitat ca acesta este acelasi guvern federal (prin centrele de fuziune al Departamentului pentru Securitate Interna – Homeland Security), care doar recent a caracterizat pro-lifers; oameni care sustin al 2-lea Amendament; oameni care se opun Natiunilor Unite si  imigratiei ilegale ; oameni care au votat pentru Ron Paul sau Chuck Baldwin si veteranii de razboi din Irak drept „extremisti” si potentiali „membrii periculosi ai militiei.”

   Dar, inca o data, guvernul federal, impreuna cu propagandistii lor din marea mass-medie, incluzand autoritatea sa artificiala asupra militiilor, centrul ultra-liberal de Sud al saraciei  Southern Poverty Law Center (SPLC) din Montgomery, Alabama, este capabil de a utiliza militia Hutaree pentru a demoniza militia in general, si chiar mai rau, pentru a incerca si a distruge conceptul constitutional de militie din mintea publicului american.
   Au intentionat membrii Hutaree sa foloseasca violenta impotriva fortelor de ordine? Habar n-am. Pana ca aceasta stire sa izbucneasca in mass-media nationala, nu am auzit de acest grup. Voi astepta faptele, daca intr-adevar guvernul federal si mass-media nationala, chiar vor permite ca faptele sa iasa la iveala.

   Eu stiu un lucru: eu nu am incredere in guvernul federal ca spune adevarul despre nimic! Ei nu au spus adevarul despre Sucursala Davidians de la Waco, ei nu au spus adevarul despre Randy Weaver, ei nu au spus adevarul despre Gordon Kahl si, in cazul in care este istoricul acestora este un indicator, este indoielnic ca vor spune adevarul despre militia Hutaree. Dar vom vedea.

   In acelasi timp, William Norman Grigg crede, „Exista un motiv sa credem ca federalii s-au extins si au escaladat aceasta cu scopul de a exploata, si poate a exacerba, cresterea ostilitatii publicului fata de un guvern din ce in ce mai invaziv si infometat.

   „Chiar daca vreodata va fi demonstrat ca Hutaree a intentionat sa „porneasca razboi ” impotriva guvernului Statelor Unite, este mult peste disputa serioasa: Securitatea Interna (Homeland Security) fara echivoc pregateste  razboiul cu publicul, de fapt, face acest lucru de o lunga perioda de timp. ”

   Comentariu saccsiv:

   Articolul a aparut sub semnatura lui Chuck Baldwin, pe Infowars.com si dupa cum am mai mentionat si in alte dati, este bine sa fim foarte atenti cu site-urile lui Alex Jones, mai ales la capitolul “solutii”:

FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 …

   Acest articol pune insa unele probleme interesante. Noi, crestini fiind, cum credeti ca trebuie sa privim chestiunea rezistentei armate?

   Cititi va rog si:

MILITIA “CRESTINA” “HUTAREE”, exemplu a ceea ce nu este de fapt crestinism

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 11, 2010 at 8:21 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. kosk said, on aprilie 11, 2010 at 9:12 pm

  Sfanta noastra Biserica Ortodoxa care considera razboiul ca ceva rau si ingrozitor, are ingaduinta pentru razboiul de aparare, ca act de legitima aparare. In aceasta situatie ea se roaga pentru sufletele celor cazuti intru apararea patriei si pentru biruinta ostasilor asupra vrajmasilor patriei
  In acest sens Sf Atanasie cel Mare spune ca invatatura crestina opreste uciderile, dar atunci cand este vorba de apararea patriei”a ucide pe vrajmasi este si ingaduit si vrednic de lauda” 646(Canonul1)
  Sf Vasile cel Mare zice ca uciderile de acest fel nu le-au socotit Parintii nostri intru ucideri, iertare celor care lupta pentru aparare, pentru cumintenie si pentru buna cinstire de Dumnezeu 647(Canonul 13).
  Rezistenta armata(in sensul articolului) nu si are loc in invatatura Bisericii.

  Apreciază

 3. acadennis said, on aprilie 12, 2010 at 12:38 am

  Britons ‘could be microchipped like dogs in a decade’

  Human beings may be forced to be ‘microchipped’ like pet dogs, a shocking official report into the rise of the Big Brother state has warned.

  Link:
  http://www.thisislondon.co.uk/news/article-23372564-britons-could-be-microchipped-like-dogs-in-a-decade.do

  Apreciază

 4. adrian said, on aprilie 12, 2010 at 6:15 am

  Pentru ca a revenit subiectul, revin si eu incercand sa explic putin mai bine comentariul meu initial (Cel de la „Militia „CRESTINA” HUTANEE”…).
  Americanii au o constitutie pe care parintii lor fondatori au gandit-o in asa fel incat sa poata fi pastrata libertatea nou castigata. Sa nu fie posibil sa se ajunga din nou acolo de unde au plecat (adica Imperiul Britanic – impanzit de masoni?)
  Asa ca unii americani, din zilele noastre, s-au gandit sa foloseasca drepturile pe care le au din constitutie si sa se organizeze in militiii, care sa apere libertatile cetatenilor si sa descurajeze abuzurile guvernului federal. Mai mult, constitutia le permite sa-si faca chiar si tribunale proprii, asa ca au infiintat si dintr-astea. Ca sa contracareze spalarea pe creier prin mass-media si-au facut ziare, posturi de radio proprii.
  Deci, la incercarea de practicare a controlului total din partea guvernului, acesti oameni care au realizat ce se intampla, se organizeaza in comunitati autonome care coexista in paralel cu societatea actuala. Atentioneaza guvernul asupra abuzurilor pe care le acesta face. insa nu recurg la forta. ci la organizare si solidaritate. Practic taie lantul de comanda. Vrea guvernul sa faca un abuz, sa zicem vaccinare obligatorie, ei spun: n-ai dreptul; iar daca ai de gand sa ne fortezi sa stii ca avem militiile nostre care sunt gata de lupta pentru a va impiedica sa faceti acest act ilegal.
  As fi vrut sa stiu daca si in Romania s-ar putea initia ceva de genul asta. Sa folosim mintile luminate, de care sunt sigur ca tara nostra dispune, ca sa putem forma oaze de normalitate in spirit traditional-ortodox; oaze, de unde sa se raspandeasca mai departe lumina si speranta de renastere a noastra ca natiune.
  Si daca nu o sa mai dam apa la moara (prin pasivitatea sau ignoranta noastra) mafiilor care au pus mana pe putere si bani, atunci ele or sa piara fiecare pre limba lor.

  Apreciază

 5. Cosmin S. said, on aprilie 12, 2010 at 8:27 am

  Interesant, Adrian…

  Apreciază

 6. kosk said, on aprilie 12, 2010 at 8:39 am

  un sait gen infowars, cu solutii lumesti, dar cu articole interesante
  http://www.henrymakow.com/

  Apreciază

 7. Pr. Cezar said, on aprilie 12, 2010 at 10:52 am

  „Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, Purtătorule de chinuri, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci, precum mândria lui Lie ai surpat şi la luptă îndrăzneţ ai făcut pe Nestor, aşa Sfinte Dimitrie, pe Hristos Dumnezeu roagă-L să ne dăruiască nouă mare milă.”
  (Troparul Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvoratorul de mir)

  Sf. M. Mc. Dimitrie nu s-a impotrivit imparatului cu arma in mana (eventual in fruntea unei ostiri). O astfel de impotrivire ar fi atras represalii din pricina carora ar fi avut de suferit toti locuitorii Tesalonicului. Data find o astfel de responsabilitate, Sf. Dimitrie alege sa-si primeasca patimile pentru Hristos asa cum a facut-o.

  Pe de alta parte, Sf. Mc. Nestor alege sa se impotriveasca nedreptatii pe care o facea imparatul crestinilor prin lupta efectiva impotriva vandalului Lie pe care-l biruieste (ucide) aruncandu-l in sulite. Prin acest gest Il marturiseste pe Hristos, salveaza vietile celorlalti crestini, si duce la martirajul sau (fara a atrage dupa sine si suferinta altcuiva – afara de uciderea Sf. M Mc. Dimitrie care alesese deja aceasta cale a marturisirii lui Hristos).

  Spre deosebire de yoghini (care nu se impotrivesc la rau), impotrivirea crestinului imbraca o diversitate de forme: de la rugaciune, la facerea de bine celui ce-l face sa sufere si pana la impotrivirea violenta daca valorile amenintate sunt mai presus de cel ce alege sa duca lupta: Dumnezeu, Biserica, patria, familia, aproapele, etc.

  Este un timp al rugaciunii si unul al actiunii (desi nu se exclud reciproc). Atunci cand va veni vremea actiunii vom sti. Este prematur sa vorbim despre organizare in vederea unei „rezistente armate”

  Pr. Arsenie Papacioc vorbea despre faptul ca suntem in razboi si ca dusmanul isi agita armele ca sa vada ce tactica adoptam pentru ca sa isi poata adapta atacul si sa ne invinga.

  Atunci cand se va impune „rezistenta armata” vom vedea cum vom actiona. Pana atunci e timpul rugaciunii (si, de ce nu?, al pregatirii).

  Cu siguranta se vor gasi suficiente argumente care sa demonteze ceea ce am scris mai sus. Asta e modul in care gadesc eu ca trebuie sa actionam, pastrand o dreapta cumpatare, astfel incat reactia noastra sa nu fie disproportionata comparativ cu amenintarea si pentru ca dusmanul sa nu stie inainte de vreme la ce sa se astepte din partea noastra.

  Apreciază

 8. eugenia said, on aprilie 12, 2010 at 4:25 pm

  Adrian, vrei informatii pe aceasta cale, prin Sacciv??
  Esti naiv sau ne crezi pe noi, naivi? Mare bucurie vrei sa faci iudelor ce isi iau argintii din mana caiafelor!!!!
  Cei ce au prieteni sau rude in SUA au observat deja ca acestia au inceput sa vorbeasca la telefon doar despre vreme si sanatate, bat campii prin intermediu curierului electronic si au abandonat stilul epistolar. In curand vor deveni colombofili pasionati.
  In Europa au inceput oamenii sa fie saltati de acasa la vreme de noapte, caci in bezna traiesc dusmanii Sfintei Treimi. A se exprima liber, a spune adevarul pe internet a devenit foooaaarte riscant. Pentru crestini insa, Adevarul nu este o optiune ci o indatorire dar prudenta nu dauneaza nimanui. Am scris prudenta, nu lasitatea.

  Apreciază

 9. Valentin said, on aprilie 12, 2010 at 8:30 pm

  Apreciază

 10. adrian said, on aprilie 13, 2010 at 5:55 am

  Eugenia,
  Imi pare rau ca m-am exprimat poate confuz si ca va trebui acum sa ma explic din nou. Vroiam doar sa stiu in principiu daca, Constitutia Romaniei legalizeaza si ea astfel de actiuni ale cetatenilor ca si cea a Statelor Unite (si Canadei, se pare) si daca s-a gandit cineva la asta.
  In privinta fricii de secu’, ei pe asta se si bazeaza. Este oare posibil ca ei sa nu afle despre ce face fiecare dintre noi? N-as prea crede; asa ca de ce sa ne ferim? Ce rost are sa ne ascundem? Am facut ceva rau?
  Atunci, pentru ce i-am mai cinsti pe martirii din inchisori? Oare nu pentru curajul lor? Ce-am fi fost fara ei?
  Normal ca mi-e frica de bataia in usa din miez de noapte, dar mi-e si mai frica de ce o sa spun cand o sa fiu la judecata lui Dumnezeu (citat aprox).
  Inteleg ce vrei sa spui prin prudenta, dar nu cred ca mai poate exista o alta cale decat cea de a vorbi in piete ca sa stie cat mai multi; ca unde’s multi puterea creste. Facutul de „bisericute” secretoase nu cred ca e o solutie, dar poate gresesc.
  Doresc doar sa duc o viata normala intr-o societate bazata pe credinta, adica pe niste principii sanatoase economice si de justitie – iar lucrul asta nu mai e posibil acum nici in est – nici in vest.
  Realizarea societatii pe care o dorim cu totii nu poate fi facuta prin alegeri „democratice” (ei sunt prea versati in jocul asta – e o chestie de cati bani cheltuiesc ca sa produca „show-ul”); nici prin revolutie (am trait una si e de ajuns; o „revolutie” chiar daca nu este planuita de ei, e f. usor sa fie deturnata in directia dorita).
  Atunci ce ne mai ramane de facut?
  Cum sa imbini rugaciunea cu actiunea? (Par. Nicu Stainhardt: nu vine Dumnezeu sa-ti schimbe siguranta daca s-a ars, oricat de mult L-ai ruga; pt. ca e de datoria ta sa faci lucrul asta).
  Este o problema vitala pentru noi si incerc sa gasesc o solutie. Si nu de unul singur (ca nu ma duce capul), ci cu cei cu care am ceva in comun. Doamne ajuta!

  Apreciază

 11. eugenia said, on aprilie 13, 2010 at 7:52 am

  Adrian, nici nu se pune problema neasumarii convingerilor noastre.
  Vremurile in care au marturisit credinta crestina Sfintii inchisorilor au fost tragice. Vremurile noastre sunt altfel, tragice. Din familia mea a facut parte profesorul de graca veche si prietenul lui Noica si Ionesco. Aceasta optiune l-a situat in”lotul Universul”. Nu este aici locul a va spune cum a aratat viata sa si a familiei sale.
  Eu semnez cu numele real pentru ca altfel mi-ar fi rusine de memoria celor despre care vorbesti. Saltatul de acasa este impresionant. Poate cu alta ocazie voi scrie cum arata acum celulele de detentie pentru cei iesiti din rand si ce se intampla in inchisori. Mai” interesant” este cand ti se creeaza multiple identitati si pierzi controlul asupra propriei vieti.
  Cu cateva luni in urma mi s-a refuzat eliberarea pasaportului romanesc de catre o ambasada romana din strainatate. In Europa, aceiasi „baieti” incercau sa ma determine a renunta la cetatenia romana. Eu am fost recunoscuta refugiat politic DUPA 1989, aducand dovezi ca PNTCDul a fost infiltrat si ca cei de azi sunt cei de ieri! In cele din urma am obtinut pasaportul (fara cip) in tara, batand „foarte tare” la alte usi decat cele in spatele carora stau securistii reciclati ai comunistilor.
  Scriu aceste lucruri pentru a sublinia faptul ca atunci cand imi gasesc timp sa scriu pe internet, o fac de regula, in cunostinta de cauza.
  Nu imi permit a afirma ca toti corespondentii Sacciv sunt de reacredinta dar o lectura atenta a unor mesaje ne determina a fi prudenti.

  Apreciază

 12. adrian said, on aprilie 14, 2010 at 5:17 am

  Multumesc pentru precizari, Eugenia. Fie ca jertfa martirilor din inchisori si din afara sa nu fi fost zadarnica in ceea ce ne priveste pe noi.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: