SACCSIV – blog ortodox

Viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei: FMI ESTE NEFAST. Marioneta Basescu din Romania: VOM EXTINDE COLABORAREA CU FMI …

Posted in FMI, FONDUL MONETAR INTERNATIONAL, Traian Basescu by saccsiv on aprilie 5, 2010

   Citez din articolul Bancher central ceh: FMI a alimentat criza din Europa de Est pentru a determina statele sa ceara ajutor:

   Fondul Monetar International (FMI) a alimentat anul trecut criza economica din Europa emergenta, pentru a crea o situatie care sa determine statele din regiune sa ceara ajutorul institutiei, a declarat Mojmir Hampl, viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei, intr-un interviu acordat cotidianului Der Standard si preluat de Reuters. Acesta a mai precizat ca institutia, care a oferit fonduri de urgenta Ungariei, Letoniei, Ucrainei si Romaniei, a interpretat in mod gresit anumite date deoarece cauta de lucru dupa schimbarea conducerii.

   Este ridicol ca tocmai FMI a accelerat criza

   „Este ridicol ca tocmai FMI a accelerat criza. A fost o incercare de a provoca bail-out-ul

   Unii cred ca isi vor putea trage sufletul odata ce au intrat in zona euro. Aceasta atitudine conduce direct la scenariul grec. Parintii monedei euro credeau ca adoptarea acesteia ar accelera reformele structurale. Exemplul Greciei arata ca opusul acestei afirmatii este adevarat

   FMI nu avea practic niciun client. Odata cu aceasta criza si cu noua conducere in frunte cu Dominique Strauss-Kahn, Fondul si-a gasit de lucru si a obtinut mai multi bani”, a declarat oficialul ceh.
   Mojmir Hampl a mai spus ca FMI a pus accentul pe date care exagerau expunerile bancilor vest-europene in Europa emergenta, insa ignora faptul ca imprumuturile acestor subsidiare erau acoperite in mare parte de depozitele locale.

   Interpretarea gresita de catre FMI a fost neplacuta

   „Interpretarea gresita de catre FMI a fost neplacuta si au corectat aceste date dupa ce am intervenit”, a mai precizat acesta.

   Hampl a mai spus ca „nu e nicio graba” ca Cehia sa intre in zona euro, nici din partea autoritatilor de la Praga, nici din partea membrilor uniunii monetare.

   „Cererea de membri noi in zona euro a cazut in criza. Decizia privind Estonia va arata calea. Ar putea fi mai complicat decat a fost pentru Slovenia si Slovacia”, a afirmat el.

   Oficialul ceh a avertizat insa ca adoptarea euro nu reprezinta „un leac universal” pentru statele emergente.
   iata si ce putem citi in articolul Băsescu anunţă FMI că ar mai vrea un împrumut. Ce mesaje a transmis şeful Fondului în România: 

   În decurs de numai trei săptămâni, şeful statului vorbeşte iar de un nou acord cu FMI. Analiştii spun că banii ar fi necesari pentru achitarea actualului împrumut

   Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fost marţi la Bucureşti, într-o vizită-maraton de şase ore – parte a unui turneu european -, cu opriri la Guvern, Academia de Studii Economice, Cotroceni şi Parlament. După întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, a treia din programul extrem de încărcat al şefului FMI, se întrevăd veşti nu tocmai bune pentru români: şeful statului a spus că doreşte o cooperare pe termen lung cu instituţia financiară, respectiv un nou împrumut. „Când vom încheia acest acord, cel mai probabil vă vom solicita un acord stand by de asistenţă sau o linie de credit flexibilă. Vom vedea împreună ce soluţie trebuie adoptată în ce priveşte România, pentru că este clar că, atât timp cât suntem într-un acord cu dumneavoastră, România este mai credibilă”, i-a spus Traian Băsescu directorului general al FMI, în timpul întâlnirii de la Palatul Cotroceni. Propunerea lui Băsescu nu a rămas fără ecou: „Cred că este foarte înţelept şi suntem pregătiţi pentru asta”, a răspuns oficialul Fondului. Nu este prima oară când şeful statului vorbeşte despre o asemenea posibilitate. La începutul acestei luni, el a sugerat că România ar putea fi nevoită să ceară încă un împrumut financiar extern pentru a face faţă crizei. Practic, şeful statului a avansat atunci un caz ipotetic care ar putea deveni realitate în situaţia în care reformele programate de Guvern nu ar fi puse în practică, potrivit precizărilor Preşedinţiei.

   Mesajele directorului general FMI, Dominique Strauss-Kahn

   • Strauss Kahn s-a referit la reprezentanţi ai autorităţilor care „merg la televizor” şi dau vina pe FMI pentru măsurile nepopulare luate, deşi Fondul „doar propune, nu impune măsuri”. „Dumneavoastră sunteţi acum la conducerea acestei ţări, veţi merge la televizor şi veţi spune: <va trebui să facem cutare şi cutare chestii care sunt dureroase, dar nu e vina mea, aşa ne-a spus de la FMI>. Măsuri cum ar fi reducerea salariilor în sectorul public, decizia de a se construi mai puţine drumuri şi poduri sau de a creşte impozitul pe venit, toate acestea sunt decizii luate de Guvern”, a spus Strauss Kahn.

   • România ar putea adopta euro mai târziu decât şi-a programat, în anul 2015, dar trebuie să îşi consolideze politicile monetare şi financiare pentru a intra pe „drumul cel bun”, a spus Strauss-Kahn. Şeful FMI a arătat că ţările din UE „sunt obligate să adopte euro”, dar nu „cât mai repede”.

   • Strauss-Kahn a avertizat că unii români şi-ar putea pierde slujbele în următoarele luni, dar este rolul Guvernului „să rezolve situaţia”. Criza nu va fi depăşită până când rata şomajului nu va începe să scadă, a spus Kahn. Rata şomajului în februarie acest an a ajuns la 8,3%, faţă de 5,3% în februarie 2009.

   • „Liderii de mâine” trebuie să muncească „din greu” pentru a ieşi din criză, crede oficialul FMI, care a adăugat că regula de bază este de a nu avea un deficit nesustenabil pe termen lung. „Ceea ce consumaţi astăzi va fi plătit de generaţiile viitoare”, a arătat şeful FMI.

   • Este nevoie de „plase de siguranţă” pentru protejarea categoriilor defavorizate ale populaţiei prin măsuri sociale.

   • Şeful FMI a avertizat că „nu este suficient să vă dăm banii, pentru că, dacă se cheltuiesc aceşti bani, boala nu va trece”. El a subliniat că sunt necesare schimbări comportamentale, cum ar fi „politici fiscale mai bine gândite”.

   „Actualul acord ne-a îngropat definitiv”

   Analistul economic Ilie Şerbănescu crede că actualul împrumut de la FMI „ne-a îngropat definitiv”, iar un nou împrumut de care se vorbeşte „va fi folosit pentru a achita actualul împrumut”. „Dacă reducerea deficitului cu un miliard de euro a creat aiureli în ţară, vă închipuiţi ce va fi când va trebui să rambursăm actualul împrumut. Rata în 2012 este de 2 miliarde euro, în 2013 este de 6 miliarde euro, iar în 2014 este de 5 miliarde euro”, a declarat Şerbănescu pentru Gândul. La rândul său, Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen, crede însă că este prematur să vorbim de un nou împrumut de la FMI. „Vom vedea la momentul oportun. Deocamdată, România îşi trage banii din actualul împrumut.

   Comentariu saccsiv:

   Iata deci doua pareri diametral opuse … Trebuie insa subliniat faptul ca rolul FMI este cu mult mai nefast decat este prezentat mai sus:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 1): BANCA MONDIALA

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Mondial International)

Directorul FMI, evreul Dominique Strauss-Kahn: “Situatia economiei mondiale este cumplita, exista riscul tulburarilor sociale si chiar al razboiului”

EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI: cea mai mare problema in urmatorii ani sunt cele 30 000 MILIARDE DOLARI cu care sunt DATOARE cele mai industrializate SAPTE STATE ale lumii

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Se merge dupa plan iar POPULATIA DOARME PE EA

   Adica, FMI este o componenta importanta in pregatirea terenului pentru edificarea GUVERNULUI MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE. Iar in momente strategice striga: „va fi rau”, completand mai apoi: „daca nu adoptati „solutiile” adecvate”. Iar aceste „solutii” sunt prezentate din ce in ce mai des si de catre alte marionete ale ELITELOR:

VIDEO – Nicolas Sarkozy: “O NOUA ORDINE MONETARA INTERNATIONALA”

   In privinta Romaniei, sarcina FMI are in plus si o latura speciala:

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

   Si evident, planul pentru intrarea in colaps a tarii noastre nu se putea implementa atat de usor daca la Bucuresti nu era marioneta care trebuie: Basescu …

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 5, 2010 at 2:12 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. eugenia said, on aprilie 5, 2010 at 3:22 pm

  Redau partial comentariul facut in urma cu cateva zile in presa belgiana, de catre eminentul economist Paul De Grauwe, profesor la KUL, in legatura cu dificultatile finaciare europene.
  „Reporter
  Criza ce au cunoscut-o grecii anunta cumva sfarsitul monedei euro?
  P D Grauwe
  Pe termen lung, riscul exista, caci politica monetara a Bancii Centrale Europene este concentrata int-o singura structura monolitica, in timp ce toate celelalte domenii economice au ramas la nivel national… Aceasta creeaza divergente greu de rezolvat.
  R.
  Se poate decide revenirea la vechile monede nationale?
  PDG
  Totul este posibil! La capatul crizei multe state vor vrea sa iasa din sistemul euro…Da, exista riscul ca actuala constructie sa nu se poata mentine.
  R.
  Dupa dumneavoastra, cine este responsabil?
  PDG
  ……….
  BCE a contribuit la destabilizarea sistemului. Spre exemplu Grecia a comis erori majore, dar bancherii internationali au profitat speculand, crescand primele de risc.
  R.
  Gasiti normal ca economiile publice sa fie supuse notarii de catre agentii private?
  PDG
  …..
  Problema este ca aceste Agentii sunt platite de catre bancheri. Cand acestia lanseaza noi produse financiare,consulta Agentiile pentru evaluare.
  Trebuie precizat si faptul ca BCE se serveste de evaluarile facute de Agentiile de notare pentru a decide manipularea lichiditatilor. In acest mod Bancile dau o putere enorma Agentiilor, acestea decizand in cele din urma politica BCE.”
  Am certitudinea ca momentul in care Romania va adopta moneda europeana va fi unul dramatic pentru majoritatea cetatenilor ce vor saracii concomitent cu imbogatirea paturii speculantilor de toate categoriile.
  In alta ordine de idei, gestul prin care Dominique Strauss-Kahn si-a scos ceasul de la mana, expunandu-l vizibil si privind atent sentatorii romani, are o semnificatie grea si sunt mirata de anecdoticul comentariilor jurnalistilor si sociologilor.
  Cine il cunoaste pe Kahn stie ca este foarte calculat, precis, vigilent, secret.
  Pentru cine a inceput numaratoarea inversa?… Cred ca tot pe pielea noastra vom afla.

  Apreciază

 3. ROmanul said, on aprilie 6, 2010 at 1:01 pm

  Interesant este ca „FMI se împrumută de la Cehia”

  Da ati citit bine: Nu Cehia se imprumuta de la FMI ci FMI de la Cehia, a carui viceguvernator probabil ca a contracarat manevrele FMI.

  http://www.realitatea.net/fmi-se-imprumuta-de-la-cehia_707202.html

  Apreciază

 4. ROmanul said, on aprilie 6, 2010 at 1:09 pm

  Interesant este ce spune un analist financiar la Money Channel:

  „zona euro şi moneda europeană vor dispărea în 2015 iar speculatorii vor face trensferuri de pe euro, pe monedele locale. În privinţa leului, traderul are o viziune optimistă, moneda naţională urmând să devină mai puternică”

  http://webtv.money.ro/emisiuni/the-money-show-23-02-2010_54_143502?autoPlay=true

  Apreciază

 5. […] Viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei: FMI ESTE NEFAST. Marioneta Basescu din Romania: VOM EXTIN… […]

  Apreciază

 6. […] Ei bine, dupa cum aratam in articolul Viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei: FMI ESTE NEFAST. Marioneta Basescu din Romania: VOM EXTIN…, eu consider ca rolul FMI este cu mult mai nefast decat este prezentat de catre viceguvernatorul […]

  Apreciază

 7. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:58 pm

  […] Viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei: FMI ESTE NEFAST. Marioneta Basescu din Romania: VOM EXTIN… […]

  Apreciază

 8. […] Viceguvernatorul bancii centrale a Cehiei: FMI ESTE NEFAST. Marioneta Basescu din Romania: VOM EXTIN… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: