SACCSIV – blog ortodox

Parintele JUSTIN ESTE IAR BOLNAV. Sa ne rugam pentru el

Posted in Iustin Parvu, manastirea Petru Voda, monahul Filotheu by saccsiv on martie 31, 2010

   Am primit pe e-mail:

Doamne, ajută!

Părintele Iustin s-a simţit foarte rău şi a fost luat în seara aceasta cu salvarea şi dus la spital la Cluj, pentru că ieri nu a mîncat nimic, iar medicamentele pe care le ia nu au voie să fie luate pe stomacul gol.

Am o mare rugăminte la frăţiile voastre: Ştiţi aceasta de la mine, o spuneţi mai departe, însă NU pe bloguri şi forumuri.

Părintele are nevoie de rugăciunile noastre şi cred că dacă nu-l vom pîrî internetului rugăciunile noastre vor fi mai bine primite, întărindu-ne părtăşia frăţească întru Hristos, pe Care lumea nu poate să-L primească.

Părerea mea este că şi pentru necazurile din ultimele zile (despre unele s-a vorbit în ultimele zile pe internet) şi-a luat acest canon.

Cum va vrea Dumnezeu va fi, şi dacă ne vom ruga cu umilinţă, îl vom avea din nou acasă, în mijlocul nostru, în următoarele zile.

Mulţumesc, pentru Domnul.

m. Filotheu

   Comentariu saccsiv:

   Consideram ca trebuie sa afle totusi poporul credincios, pentru a se ruga pentru marele nostru duhovnic, dar am facut ascultare si n-am postat nimic. Cum insa fratii de la RAZBOI INTRU CUVANT au facut deja un apel la rugaciune (SA NE RUGAM PENTRU SANATATEA PARINTELUI JUSTIN SI PENTRU UNITATEA BISERICII NOASTRE!), am revenit asupra deciziei initiale si am postat acest material.

   Rog sa ma ierte fratii de la manastirea Petru Voda. Stiu ca parintele are multi dusmani, ce in ticalosia lor se bucura de boala sa. Ar fi in stare unii dintre ei sa ridice focuri precum cele de tabara, de bucurie daca s-ar muta la Domnul (si nu pentru ca s-ar duce la El, caci ei sunt atei si inchinatori la draci, ci pentru ca ar mai pleca de pe pamant un stalp al ORTODOXIEI, unul dintre cei foarte curajosi). Pe multi i-a deranjat atitudinea sa anti cip sau mesaje precum:

Parintele IUSTIN PARVU: „Solutii omenesti nu sunt, dragii mei! Solutia este moartea pentru Hristos” (despre vaccinare, evrei, preoti, politicieni si sistemul antihristic)

   Dar si mai multi suntem cei care il iubim. Iar datoria noastra este sa ne rugam pentru parinte. Bunul Dumnezeu stie daca il va muta la El sau va mai sta printre noi, noi insa sa ne facem datoria. Ceilalti pot sa se tot bucure, isi vor lua pedeapsa binemeritata la JUDECATA, daca nu se vor trezi.

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 31, 2010 at 11:55 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. razbointrucuvant said, on martie 31, 2010 at 11:58 am

    Vreau sa se stie clar ca noi nu am avut aceeasi sursa si n-am primit nicio interdictie in acest sens.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 31, 2010 at 12:02 pm

      razbointrucuvant

      Iertare. Sunt sigur ca n-a fost aceeasi sursa. Pentru postarea de mai sus, daca se produce suparare, singurul vinovat sunt eu. Important insa este, cum ati spus si voi, SA NE RUGAM.

      Apreciază

  3. razbointrucuvant said, on martie 31, 2010 at 1:47 pm

    Nu e suparare din partea noastra, e foarte bine ca ai dat, din punctul nostru de vedere. Chiar e nevoie de multa rugaciune.

    Orice s-ar crede, dupa datele noastre ceva foarte necurat este la mijloc. Dar ma rog, ne asumam sa fim considerati paranoici si oricum. Ne bazam pe ceva mai mult decat niste banuieli, dar nu putem spune mai mult. Pana la urma Dumnezeu va judeca, iar Iuda niciodata nu sfarseste bine.

    Apreciază

  4. pepikul said, on martie 31, 2010 at 1:54 pm

    Noi ne rugam pentru dansul, dar daca Parintele vrea sa plece pe lumea cealalta? S-o fi saturat si dansul de atata nemercie pe lumea aceasta!

    Apreciază

    • ciucea said, on aprilie 9, 2010 at 12:32 pm

      Si dac Domnul vrea sa/l cheme la El iar noi ne opunem, ce ne facem? Vorbesc serios!

      Apreciază

  5. parereamea said, on martie 31, 2010 at 4:30 pm

    De ce la Cluj? Are mai buni prieteni in Ardeal decat in Moldova? Nu mai sunt medici buni la Iasi?

    Apreciază

  6. Anda said, on martie 31, 2010 at 9:01 pm

    Mi-am pus si eu exact aceeasi intrebare…
    Ce doctor din Iasi nu-l cunoaste pe Parintele Iustin? Asta toamna, cand a facut Sf. Maslu la Spitalul „Sf. Spiridon”, nu aveai unde sa arunci un ac. Doamne, cat de mult il iubeste lumea!…Se vede ca nici macar mizeriile acestei lumi n-au reusit sa perverteasca fibra cea mai adanca din sufletul moldoveanului , care , la fel ca si strabunii lui, inca isi mai recunoaste Parintii.
    Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu ocroteste-ni-l si trimite-ni-l acasa sanatos!
    Post binecuvantat tuturor!

    Apreciază

  7. Bodo said, on martie 31, 2010 at 10:12 pm

    Frate saccsiv mai da-mi ceva informatii te rog despre Sfintia Sa Parintele Iustin…imi programasem ptr saptamana viitoare o mica trecere pe la M.Petru Voda pentru a ma intalni si eu cu Parintele(asta ptr a 2 oara in ultimele 2luni)..si data trecuta la fel..citisem ca fusese bolnav prin decembrie.mai rau imi pare ca si eu inclusiv cei 3 cu care as fi mers suntem printre pacatosii pamantului…atat de departe suntem de Dumnezeu si mi-ar fi facut mare bucurie o intalnire cu el…stii daca este internat sau daca mai primeste pelerini(cu toate ca,cu parere de rau imi imaginez ca nu..)si daca nu….cam cand crezi ca ar fi bine de mers ptr ca ma rog la Bunul Dumnezeu sa-l mai tina in viata sa ne fie lumina si altora care nu l-au intalnit..multumesc frumos anticipat

    Apreciază

  8. Bodo said, on martie 31, 2010 at 10:14 pm

    Pffff..iertare…dupa ce am citit titlul,am citit si continutul…acu am vazut ca este internat…de mare ajutor mi-ar fi si o povata..

    Apreciază

  9. razbointrucuvant said, on aprilie 1, 2010 at 6:56 am

    @ Anda:

    Doctorii masoni de la Iasi i-au facut numai rau… L-au diagnostic complet gresit si i-au dat un tratament care i-a facut mai mult rau si ii putea fi letal. Acum se pare ca e mai bine, dar oricum starea este fluctuanta si e nevoie continuu de rugaciune. Mai rau e cu starea sufleteasca, fiind extrem de indurerat si simtindu-se, asa cum a marturisit soptit unui ucenic apropiat, in propria sa chilie „ca la inchisoare”. De ce? Cine a fost pe acolo mai recent si a vazut atmosfera si schimbarile din chilia sa poate deduce destul de bine… Multi Iuda „cu ochi albastri” au luat haina calugareasca :(( Lucrarea tortionarilor Aiudului trebuie desavrasita, iar rastignirea nu are pauza pentru Parinte 😦

    Apreciază

  10. danutza said, on aprilie 1, 2010 at 11:07 am

    ma voi ruga pt bunul parinte Parvu. sa ii dea Dumnezeu multa sanatate si zile multe sa ne fie far calauzitor in vremurile acestea f tulburi. iar noua sa ne dea intelepciune sa reusim sa ramanem uniti si nu dezbinati, asa cum vrea satana prin slugile ei. va urez la toti sarbatori pascale cu pace, lumina si bucurie!

    Apreciază

  11. Boss said, on aprilie 1, 2010 at 3:59 pm

    Ma rog pentru parintele Iustin Parvu! Dumnezeu sa-l binecuvanteze si sa-l aiba in paza!
    Sa ne rugam cu totii pentru el!
    Domnul sa fie binecuvantat!

    Apreciază

  12. adris1919 said, on aprilie 1, 2010 at 5:17 pm

    Doamne, Mantuitorule iubit, Tu care toate le poti face, primeste o farama din iubirea noastra pentru placutul Tau, parintele Iustin, si fa-l sa simta cat de drag ne este. Caci el cu multa iubire si intelegere ne primeste in sufletul sau, ne povatuieste pasii si ne iubeste neconditionat, doar pentru ca suntem fapturile Tale.
    Fa-l sa simta iubirea noastra mai presus de nevoia ca el sa ne fie alaturi. Intoarce-I macar o farama din ceea ce ne ofera bunul nostru parinte.
    Si daca asa Iti este voia, Doamne, da-i grabnic sanatate si putere si ani multi, caci multa lucrare mai are de savarsit, intru sfant numele Tau.
    Indura-te Doamne, si ne miluieste si asculta smeritele noastre rugaciuni.
    In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin.

    Apreciază

  13. Marius8eu said, on aprilie 1, 2010 at 8:11 pm

    Prea Sfântă Fecioară, de D-zeu născătoare si Maica Luminii roagă-te pentru sănătatea şi înţelepciunea părintelui nostru Iustin, ca să ne îndrepte paşii pe calea cea dreaptă, spre mântuire.

    Apreciază

  14. lili said, on aprilie 1, 2010 at 8:30 pm

    In noaptea sfanta a Invierii Domnului Nostrui Iisus Hristos sa ne rugam o clipa ,macar o clipa… pentru iubitul nostru parinte Iustin si Dumnezeu cu siguranta ne va auzi . atunci cand ne impartasim cu lumina necreata haideti S-AL IMPLORAM pe DOMNUL NOSTRU IISUS sa-l mai lase printre noi . Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

  15. lacrimi said, on aprilie 5, 2010 at 8:02 pm

    Noi toti il iubim si pretuim pe Parintele. Nu inteleg de ce rugaciunile noastre, a putin credinciosilor si pacatosilor, nu poate fi buna? Parintele s-a rugat intotdeauna pentru noi toti, pentru tot neamul romanesc si nu numai si noi, chiar de suntem ingropati in pacate, de ce sa nu ne rugam pentru Sfintia Sa? Sa ne rugam fratilor… Daca Dumnezeu ni-l ia si pe Parintele Iustin, ramanem orfani, fratilor; nu mai avem in Romania asa duhovnici si parinti (poate doar unul sau doi ramasi)…
    Doamne ajuta

    Apreciază

  16. Maria Cocan said, on aprilie 8, 2010 at 8:11 am

    HRISTOS A INVIAT!
    CU LACRIMI SI CU UMILINTA, TE ROG BUNUL MEU DUMNEZEU DARUIESTE SANANATATE SI PUTERE PARINTELUI NOSTRU DRAG IUSTIN PARVU; INCA MAI AVEM NEVOIE DE PREASFINTIA SA AICI PE PAMANT, EU CEL PUTIN INCA MA CLATIN.
    DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  17. Maria Cocan said, on aprilie 8, 2010 at 8:12 am

    HRISTOS A INVIAT!
    CU LACRIMI SI CU UMILINTA, TE ROG BUNUL MEU DUMNEZEU DARUIESTE SANATATE SI PUTERE PARINTELUI NOSTRU DRAG IUSTIN PARVU; INCA MAI AVEM NEVOIE DE PREASFINTIA SA AICI PE PAMANT, EU CEL PUTIN INCA MA CLATIN – AVEM NEVOIE DE AJUTOR PE CALE.
    DOAMNE AJUTA!

    Apreciază

  18. isai said, on aprilie 10, 2010 at 8:52 pm

    este intradevar ca la inchisoare,ceea ce se intampla par Iustin,stiti de ce? mercurie,iustina( cea tanara maica care se crede un mare medic) il tin pe parintele Iustin departe de oamenii care il iubesc cu adevarat pe parintele ,nu lasa pe nimeni sa intre la parintele Iustin,parintele la cluj se simte abandonat de noi toti care tinem la el,cu toate ca el stie dar nu poate face nimic…..VA SPUN CEI CARE AVETI PUTEREA DATI LA O PARTE PE MAICA ,NU ARE CE CAUTA CU PARINTELE ,II FACE UN MARE RAU

    Apreciază

  19. serban said, on aprilie 20, 2010 at 6:04 pm

    Aceasta este voia lui Dumnezeu prin care suntem si noi incercati in credinta. PARINTELE fie ca se va reintoarce la Petru VODA (deie DOMNUL…) fie ca va fi chemat la DOMNUL este si va fi mereu prezent in inimile si in sufletele celor care-l iubesc.
    Prezenta si numele lui sunt si vor fi legate de Petru Voda atita timp cit voia lui Dumnezeu si credinta noastra vor tine in picioare zidurile de la Manastire…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.