SACCSIV – blog ortodox

MILITIA “CRESTINA” “HUTAREE”, exemplu a ceea ce nu este de fapt crestinism

Posted in HUTAREE, NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on martie 31, 2010

   Citez din articolul Who are the Christian militia ‘Hutaree’ and why was the FBI targeting them?

   În acest sfârşit de săptămână, FBI a desfăşurat o serie de raiduri în Michigan, Ohio, şi Indiana pentru a reţine membrii unui grup de miliţie creştină, pentru acuzaţii criminale. Aşadar, ce crede acest grup şi cum se încadrează membrii acestuia în cadrul unei drepte radicale?

   Grupul în cauză îşi spune “Hutaree”; website-ul acestuia spune că termenul se traduce ca “războinic creştin”. Şi, prin păstrarea acestui nume, materialul postat online reflectă o perspectivă asupra confruntărilor religioase violente. Hutaree crede că actele de violenţă pot aduce judecata finală descrisă de profeţiile din Biblia creştină – şi, aşadar, s-au înarmat pentru a se război cu Antichrist, “evrei răi” şi musulmani. Ei şi-au documentat exerciţiile de antrenament într-o serie de videoclipuri pe YouTube. Şi prezintă motivaţia lor teologică pentru acţiunile lor pe pagina  “Despre noi”, de pe site-ul lor:

   Iisus a vrut să fie gata pentru a ne apăra folosind sabia şi să rămânem în viaţă folosind echipament. Singurul lucru de pe pământ pentru a salva mărturia şi pe cei care o urmează sunt membri mărturiilor, până când Hristos se va întoarce din nori. Noi, cei din Hutanee, suntem pregătiţi să-i apărăm pe toţi cei care îi aparţin Lui Hristos şi să îi salvăm pe acei care nu sunt. Încă vom mai răspândi cuvântul şi vom lupta să-l păstrăm, până la momentul marii veniri… Hutanee îşi va vedea într-o zi inamicul şi îl va întâlni pe terenul de luptă dacă Dumnezeu va voi. Vom ajunge la aceia care încă sunt orbi în ultimele zile ale împărăţiilor oamenilor şi îi vom aduce la viaţa întru Hristos.

   Potrivit rechizitoriului desigilat în această dimineaţă la tribunal, cei nouă membri ai grupului – 8 bărbaţi şi o femeie – au plănuit “să înceapă războiul” împotriva guvernului SUA. Pentru a declanşa un asemenea război, grupul plănuia să omoare oficiali ai ordinii publice şi apoi să urmeze atacurilor acestora iniţiale cu un atac separat asupra ceremoniilor de înmormântare ale oficialilor, unde s-ar fi adunat cu siguranţă un mare număr de personal din domeniu.

   Cu alte ştiri despre vandalism şi hărţuire de la activişti de aripă dreaptă furioşi în legătură cu trecerea reformei în sănătate, unii comentatori depistează deja arestările ca fiind încă un semn al felului în care activiştii conservatori promovează violenţa în rândurile lor. Dar chiar şi în lumea militantă a mişcării de miliţie din Michigan, cei de la Hutaree sunt văzuţi ca fiind fanatici religioşi extremişti. Michael Lackomar, un lider al Miliţiei Voluntare din Sud-Estul Michiganului, a spus către Associated Press că a primit sâmbătă noaptea un apel frenetic de la un membru Hutaree, prin care raporta o izbucnire a raidurilor din partea reprezentanţilor federali. După ce a auzit rugăminţi pentru ajutor, Lackomar a spus că grupul lui a refuzat. “Ei su spus că erau atacaţi de către ATF şi voiau un loc în care să se ascundă”, îşi aminteşte Lackomar. “Şefii mei de echipă au spus ‘Nu, mulţumesc’.”
   O postare pe un forum Hutaree făcută de către cineva pe nume Anna pare să susţină spusele lui Lockomar cum că membri Hutaree au cerut ajutor de la alte grupuri de miliţie din zonă.

   ”Vă rugăm, avem nevoie de ajutor”, a scris aceasta. “Sunt pe traseul sudic cu copiii mei şi folosesc cum pot WiFi-ul. I-au prins pe alţii pe măsură ce au venit la punctele lor de întâlnire, ei au pătruns în case şi au luat copii şi au folosit arme cu electroşocuri pe soţii, fiul meu, care are 12 ani, şi cu mine am reuşit să ieşim târându-ne printre pârâiele din spatele casei noastre. Soţul meu şi alţii au fost reţinuţi, vă rugăm să luaţi legătura cu presa şi să le spuneţi, dacă mai este cineva din Miliţia din Michigan în libertate, vă rugăm să vă regrupaţi cu ei. Vă rog, ajutor.”

   Totuşi, în timp ce lideri mai libertarieni şi secularizaţi ai mişcării miliţia s-ar putea să se distanţeze de gruparea Hutaree, cele două tulpini militante de activism de aripă dreaptă împart nişte afinităţi tactice, spune Kenneth S. Stern, directorul Comitetului Iudeo American pentru anti-semitism şi extremism. “Ceea ce începeţi să vedeţi în rândul grupurilor miliţia răspândindu-se în ultimul an este o ideologie anti-guvernamentală generalizată”, spune Stern. “Ţintirea poliţiştilor nu este inconsistentă cu acest aspect. Literatura care a glorificat acea mişcare pentru supremaţia albilor, care a ajutat mişcarea miliţia să se extindă în 1990, a promovat aceste tactici – în special în cărţi precum “Jurnalul Turner”. Şi câteva dintre aceste grupuri – precum Ordinea şi alţii – au început să întindă capcane pentru forţele de ordine şi să se ducă după cei care răspund capcanelor.”

   Stern atenţionează că este prea devreme să tragem concluzii mai largi cu privire la presupusa intrigă Hutaree. Dar el adaugă că “oricând ai o combinaţie a ideologiei care spune ‘Hei, Dumnezeu vrea ca tu să faci ceva în privinţa asta’, aceasta poate fi problematică.”

   Comentariu saccsiv:

   Daca este reala activitatea acelui grup, este foarte grav. Acesta nu este crestinism si nu face decat sa dea apa la moara ELITELOR:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

   Au auzit ei ceva despre mucenicie si marturisire? Se pare ca nu. Asemenea conceptii belicoase, in categoria carora putem incadra si:

Care ar fi semnificatia mesajului explicativ lasat de autorul atacului din Austin?

   permit SISTEMULUI si slugilor sale sa traga semnale de alarma asupra „pericolului” ce-l reprezinta crestinismul dar si orice atitudine critica:

Un nou “manual” de lupta impotriva terorismului ii indica a fi periculosi inclusiv pe militantii anti NOUA ORDINE MONDIALA …

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

Centrul SIMON WIESENTHAL a descoperit 11.500 de “SITE-URI PROBLEMATICE”, unele dintre ele promovand “TEORII CONSPIRATIONISTE PERICULOASE în ce priveşte atentatul de la 11 septembrie” …

Studiul Asociatiei ProDemocratia: Romanii sustin pedeapsa cu moartea, retragerea cetateniei tiganilor infractori si pedepsirea penala a celor cu atitudini critice la adresa religiei ortodoxe

   Cititi va rog si:

LEGEA MARTIALA vs. RESPONSABILITATE CRESTINA

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 31, 2010 at 7:43 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Cris said, on martie 31, 2010 at 11:02 pm

    Povestea pare cu 2 taisuri. Sunt tot mai multi care sustin ca acest grup este pasnic si ca arestarile s-au facut abuziv, iar in timpul raidului au fost brutalizati fara ca ei sa opuna vreo rezistenta sau sa posede vreo arma. In orice caz sunt asteptate cateva interviuri maine de la membrii din cadrul acestei organizatii. Ramane de urmarit …

    Apreciază

  3. Ecumenicu said, on martie 31, 2010 at 11:06 pm

    Nu uita ca Dumnezeu a ajutat poporul lui Israel sa poarte nenumarate razboaie impotriva filistenilor, babilonienilor, etc, nu inseamna ca daca te pregatesti sa supravietuiesti si eventual sa lupti impotriva celui rau nu esti crestin.

    Nu e crestin acela care doar vorbeste cu gura iar cu fapta nu face numic. Si sunt si vor fi multi care doar vorbesc, dar nu fac nimic.
    Toti sunt destepti, si toti isi dau cu parerea, dar la necaz isi vad de treaba lor.
    Fiecare trage focul la oala lui.

    Hutaree si-au pierdut controlul si au actionat, dar cel putin au demonstrat ca sunt in stare sa-si dea viata pentru Iisus, chiar si daca au actionat in felul lor; – sau – chiar sunt din partea sistemului doar sa anime alte grupari ale militiei si sa inceapa dezordinea.
    Dar alte grupari ale militiei asteapta momentul cand intru adevar vor veni zilele de pe urma.

    Parerea mea poate sa fie gresita total pentru ca numai Dumnezeu stie ce are fiecare in inima lui si daca actiunea unora va fi buna sau nu.
    „Nu vreau sa fiu judecator ca sa nu fiu judecat”.

    Dar nu vad nimic rau in asta, fiecare actioneaza in felul sau, unii vor lupta, altii vor fugii in
    munti, alti vor fi prinsi, etc.

    Probabil nu vei fi deacord cu mine, dar de exemplu, daca ai familie si copii, si sistemul va vrea sa-ti puna microcipuri(sau semnul fiarei) pe copii tai, pe sotia ta sau pe tine, sa nu-mi spui ca nu vei face tot ce-ti sta in putinta sa nu se intample asta, si vei intra in una din categoriile de mai sus, ori vei lupta, ori vei fugi, depinzand de imprejurare.

    E usor sa vorbesti, dar cand va fi sa se intample acaste lucruri vei actiona asa cum iti va dicta Cel de sus.

    Apreciază

  4. adrian said, on aprilie 1, 2010 at 3:40 am

    As vrea sa aflu si parerea ta, saccsiv, si a altora despre posibilitatea crearii unei societati autonome (nedirijata de la „centru”) si care sa functioneze totusi intr-un cadru legal.
    Economic – ceva de genul celor aratate in articolul Emiliei Corbu (MAICII NEONILA SI ALTORA CA EA. STANGA- IMPREJUR LA ARHIVE , FRAŢILOR!), iar politic si juridic – daca este posibil – asa cum s-a inceput in Statele Unite: http://www.youtube.com/watch?v=Yn_JGwB1xzs
    Ma gandesc ca nu putem sta chiar cu mainile in san asteptand sfarsitul; iar un tel comun (de natura practica) ne-ar putea solidariza in aceste momente de ispite si incercari. Caci unde este solidaritate in bine, acolo este si ajutor de la Dumnezeu. (http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM)
    Se vede clar ca existenta unor astfel de organizatii ai deranjeaza pe cei de la conducere, altfel nu ar incerca sa-i submineze si discrediteze; in prima faza, ca mai apoi sa aiba motiv sa le scoata in afara legii: http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3172%3Ais-the-hutaree-a-qfalse-flagq-militia-controlled-by-fbi-&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en (din pacate articolul este tot in engleza)

    Apreciază

  5. Maria Cristina said, on aprilie 1, 2010 at 5:44 am

    Dar Antihristul va veni din randul ateilor declarati sau din randul uratorilor de Dumnezeu cu chipul evlaviei? Mai degraba anti-„crestinismul” va reprezenta pretexul reabilitarii „credintei” in viata oamenilor si „renasterii” sprirituale a lumii.

    Apreciază

  6. koba said, on aprilie 1, 2010 at 11:43 am

    Chiar daca am presupene ca guvernul american a actionat corect si nu a mintit vis a vis de grup, ceea ce oricum eu nu cred, problema care se pune e a legitimatatii actiunilor :
    -atit guvernul cit si grupul se bazeaza pe violenta
    -statul american Nu se revendica de la Dumnezeu prin conducatori alesi de Acesta( ex, judecatorii din Vechiul testament) sau binecuvintati de El( mirungerea regilor si a imparatilor), legitimitatea demonocratiei vestice e data de nebunia votului popular
    -o diferenta intre stat si grup e ca statul e mult mai puternic si chiar e pregatit sa actioneze violent( arestarea e clar violenta pura).
    – statul e doar o idee, majoritara, din care se trag institutiile si organizarea:ceea ce se vede e un grup de oameni care au alta idee, cu acelasi grad de legitimitate din perspectiva principiilor statului american -democratice, si sint haituiti doar fiindca parerile lor sint minoritaresau nu au posibilitatea sa si le impuna.
    PS Sfintul Serghei din Radonej si-a binecuvintat calugarul Alexandr Peresvet sa se bata cu armele cu tatarii pagini.Peresvet a murit in batalie si este canonizat ( sarbatorit pe 7 septembrie)
    PS2 Poate si din considerente de legitimitate unii rusi isi asteapta ultimul tar , iar unii greci imparatul Paleolog care va domni la Constantinopol

    Iertare pentru comentariul prea lung

    Apreciază

  7. danutza said, on aprilie 1, 2010 at 12:55 pm

    http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/2010/04/politia-israeliana-interzis-accesul.html
    Politia israeliana a interzis accesul ortodocsilor la Sfantul Mormant

    Apreciază

  8. blogideologic said, on aprilie 2, 2010 at 8:27 am

    Această miliţia “Hutaree” nu-i alcătuită din rednecks ?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.