SACCSIV – blog ortodox

Vaccinul anti-rotavirus, produs de Glaxo, a fost scos din uz în SUA, deoarece este contaminat cu un virus porcin

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 24, 2010

   Citez din articolul UPDATE 3-Glaxo’s rotavirus vaccine use suspended – US:

   WASHINGTON, 22 martie (Reuters) – Doctorii ar trebui să oprească temporar folosirea vaccinului Rotarix, produs de GlaxoSmithKline Plc (GSK.L) (GSK.N) şi utilizat împotriva virusului care cauzează diareea, denumit rotavirus, deoarece este contaminat cu un aparent inofensiv virus porcin, au declarat luni autorităţile de reglementare şi compania producătoare.

   In schimb, doctorii ar trebui să le dea copiilor vaccinul anti-rotavirusRotaTeq, produs de Merck şi Co Inc (MRK.N), care este creat folosind o metodă diferită şi care nu arată nici o dovadă că ar conţine urme ale virusului porcin, a afirmat Administraţia pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) a SUA.

   FDA şi compania de medicamente au găsit ADN al virusului în vaccin. Nu este clar dacă este vorba despre întregul virus în vaccin sau doar rămăşiţe din ADN-ul acestuia.

   „Noi credem că produsul este sigur”, a declarat reporterilor într-un interviu telefonic Comisarul FDA, Dr. Margaret Hamburg. Majoritatea copiilor din SUA a fost vaccinată cu vaccinul Merck, care a ajuns pe piaţă mai devreme decât Rotarix, a spus aceasta.

   Hamburg a spus că FDA a acţionat dintr-un exces de precauţie. Vaccinurile Rotavirus au o istorie cu probleme – cel produs de Wyeth Rotashield a fost retras de pe piaţă în 1999 pentru că a fost legat de o afecţiune rară de obstrucţie intestinală numită intususceptie.

   Virusul contaminant din Rotarix, numit circovirus porcin de tip 1 sau PCV-1, nu este cunoscut ca fiind vinovat de cauzarea vreunei boli.

   „PCV-1 nu se multiplică la oameni şi nu provoacă boli oamenilor. Se poate găsi în produsele din carne de pe piaţă şi este frecvent consumat, necauzând boli sau afecţiuni”, a afirmat compania într-o declaraţie.

   FDA a declarat că al său comitet consultativ se va întâlni în următoarele 4 sau 6 luni pentru a evalua situaţia.

   MORŢI CAUZATE DE ROTAVIRUS

   Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că riscurile rotavirus, care omoară 500.000 de copii anual la nivel global, sunt mai importante decât potenţialele riscuri ale PCV.

   „OMS nu recomandă nicio schimbare în folosirea vaccinului în ţările în curs de dezvoltare”, a afirmat într-o declaraţie agenţia pentru sănătate a Uniunii Naţiunilor. Agenţia Europeană a Medicilor a solicitat către Glaxo să verifice urgent cum a fost contaminat vaccinul. [ID:nLDE62L24S]

   Circovirusurile sunt virusuri ale puilor de animale. Circovirusul porcin de tip 2 sau PCV-2 se crede că ar cauza sindromul multisistemic de irosire post-înţărcare, manifestat prin diaree şi încapacitatea de a lua în greutate. PCV-1 este înrudit cu acesta, dar se pare că nu cauzează afecţiuni la porci.

   Testele efectuate pe celulele umane au arătat că PCV-2 ar putea afecta celulele, însă PCV-1 nu.

   „Nicio problemă de siguranţă nu a fost identificată de către agenţiile externe ale GSK. GSK este dedicată siguranţei pacientului şi celor mai înalte standarde de producţie pentru toate vaccinurile noastre şi pentru medicamente. Deja lucrăm şi discutăm despre această descoperire cu agenţiile de reglementare din întreaga lume”, a spus Thomas Breuer, medicul şef al Glaxo.

   Breurer a spus că 69 de milioane de doze de Rotarix au fost distribuite, fără nicio dovadă a vreunei probleme de siguranţă.

   Hamburg a spus că aproximativ 1 milion de copii americani au primit Totarix, care a intrat pe piaţă în 2008.

   ADN-ul virusului a fost depistat accidental, atunci când compania a realizat verificări folosind noi tehnici de detecţie moleculară. Virusul a fost prezent acolo de la începutul creării vaccinului.

   „GSK revizuieşte in prezent cum să înlocuiască, într-un timp scurt, banca de celule şi seminţele de virus folosite ca bază de material pentru producere”, a spus compania. Compania a mai spus că, cu toate acestea, va continua să producă Rotarix folosind metodele actuale.

   În comercializarea de după-amiază a Bursei de Valori din New York, acţiunile Merk au urcat cu 54 de cenţi sau 1,4 procente, la 38,60 dolari, în timp ce acţiunile GlaxoSmithKline au urcat cu 49 de cenţi sau 1,4 procente la 39,06 dolari. (Reportaj realizat de Lisa Richwine şi Maggie Fox; editarea de Gerald E. McCormick, Bernard Orr)

   Comentariu saccsiv:

   Acesta ar fi un accident minor. Sa ne amintim insa de Baxter International, companie implicata in cateva mega scandaluri, ultimul legat de contaminarea unor vaccinuri (zic ei accidental) distribuite in 18 tari, cu celebrul virus aviar H5N1. Proportiile dezastrului ar fi fost dramatice daca cehii n-ar fi testat in prealabil primul lot pe dihori. Ca urmare a faptului ca toate bietele animale au murit, s-a cercetat si s-a descoperit ticalosia.

   Oricum, chiar si fara aceste accidente, este bine sa se evite vaccinarea:

DOCUMENTARE CELEBRE: „Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda” (Mercur, autism si agenda vaccinarii globale)

Din nou despre VACCINURI si AUTISM …

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

VIDEO: Gravele urmari ale vaccinarii in masa impotriva gripei porcine din … 1976

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Arcasul lui Stefan! said, on martie 24, 2010 at 5:55 pm

    OFF TOPIC: Documentar Sfantul Ardealului – Parintele Arsenie Boca

    Filmul realizat de Arhiepiscopia de Alba, anuntat la aniversarea ASCOR si paraclis universitar Sf Nicolae, care trebuia sa apara la pangar la ei, poate a si sosit
    Descarcati pana pe 28 martie!
    Daca aveti probleme, urmariti ca nu cumva URL-ul sa aiba spatii libere si le eliminati
    Doamne ajuta!

    http://dl.transfer.ro/Sfantul_Ardealului_-_Parintele_Arsenie_Boca-transfer_ro-19mar-55baf121f.avi

    Filmul e facut de Madalin Butiurca : regie, imagine, montaj, producator
    lectura pr Sabin Voda si Ioan Totu
    Vorbesc si Dan Lucinescu si parintele Ghelasie Tepes de la la maanstirea sf Dimitrie, Sighisoarea
    Film dealizat cu sprijinul manastirii Brancoveanu de la Sambata de sus

    Apreciază

  2. v said, on martie 25, 2010 at 12:21 pm

    http://www.boston.com/bigpicture/2010/03/haiti_70_days_later.html#photo10

    Vezi poza si comentariul (eventual si poza urmatoare – 11) dar in cititi cu atentie comentariile.

    Cred ca si asta e un atac voalat la adresa crestinismului (prezentat aici generic pentru ca ei oricum nu stiu sa deosebeasca intre baptisti, catolici, protestanti, ortodocsi etc. – toti crestinii stau in aceeasi oala si cu asta-basta).

    Deja traim vremuri in care crestinii sint prezentati ca fiind prigonitori si fac „mucenici” la alte „culte” (vezi si Agora).

    V.

    Apreciază

  3. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:57 pm

    […] Vaccinul anti-rotavirus, produs de Glaxo, a fost scos din uz în SUA, deoarece este contaminat cu un… […]

    Apreciază

  4. Blogul lui Mihai Rapcea said, on mai 17, 2017 at 7:23 pm

    […] Vaccinul anti-rotavirus, produs de Glaxo, a fost scos din uz în SUA, deoarece este contaminat cu un… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.