SACCSIV – blog ortodox

Timisoara: MOASTELE SFINTILOR INCHISORILOR si DEMONIZATUL …

Posted in minuni, moaşte, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on martie 24, 2010

   Iata ce imi scrie un cititor:

   „Doamne ajuta,
   Acum seara a avut loc conferinta pe tema „Tineri si Ortodoxia” a teologului Danion Vasile in Timisoara.
   Conferinta aceasta ai anuntat-o intr-un articol saptamana aceasta <citesc blog-ul tau de prin iunie anul trecut, aproape in fiecare zi>
   Consider ca trebuie sa se marturiseasca Ortodoxia acum in aceste vremuri si ca orice mijloc trebuie folosit ptr a trezi cat mai multi dintre frati nostri.
Motivul ptr care iti scriu este ca in aceasta seara Sfinti Inchisorilor si-au descoperit puterea lor inca o data.
   Timisoara avea nevoie de o minune<sau eu avea nevoie de o confirmare?!>
   Eram undeva in spatele sali si ascultam discursul lui Danion Vasile. In spatele meu era un domn destul de bine facut care statea linistit.
   Dupa ce conferinta s-a incheiat a urmat sa mergem doritori sa ne inchinam la Sfintele Moaste.
   Acest domn s-a apropiat de moaste, iar la un moment dat am inceput sa auzim niste sunete, gemete. Acest era dus pe sus de catre 2 barbati care il tineau de brate. 
Gemea si scotea sunete ca in filmele de groaza. Toti din sala am ramas incremeniti. Parintele Hrisostom a apropiat Sfintele Moaste de acest domn dupa care a inceput sa se linisteasca. Apoi a fost stropit cu Apa Sfintita si uns cu Sfantul Mir, iar un preot a citit pe capul lui o rugaciune.
   Am prieteni si colegi, cunoscuti care au fost de fata si care pot confirma. Mai mult Danion Vasile care ne-a spus sa ne asezam sa ne rugam ptr el.
Era si o camera de luat vederi  care presupun ca inregistrat momentul.
   Nu il cunosc pe domnul care sufera dar consider ca daca vei posta despre aceasta sa nu il afectez mai mult decat sufera deja.
Nu este o informatie pe care am invernatat-o si sper ca poti tu sa obtii mai multe declaratii, poate chiar Danion Vasile si Parintele Hrisostom.
Cred ca ei stiu mai bine dar acest consider ca trebuie mentionat ca fiind o noua confirmare.
   Dumnezeu sa ne ajute.”
   Comentariu saccsiv:

   L-am contactat telefonic pe fratele Danion si mi-a confirmat. Este vorba despre o persoana demonizata, ce s-a manifestat si cu alte ocazii aidoma, in preajma unor Sfinte Moaste. Am postat aceasta scurta informatie despre evenimentul de la Timisoara, pentru ca este o dovada in plus a faptului ca in acea racla sunt cu adevarat SFINTE MOASTE. Ele striga, pe limba lor minunata, dar multi dintre noi tacem … Ele transmit un mesaj, dar multi dintre noi suntem surzi …

   Cititi va rog si:

Marturii ale unora dintre cei ce au vazut MINUNEA IZVORARII DE MIR din moastele Sfintilor Inchisorilor, Iasi, 19.03.2010

Articolul zilei (21.03.2010): MOASTELE Sfintilor inchisorilor AU IZVORAT DIN NOU MIR la manastirea Petru Voda

   Rog pe cei ce au fost de fata la Timisoara si care citesc aceste randuri, sa dea marturie.

   Doamne ajuta!

84 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 24, 2010 at 12:44 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. razbointrucuvant said, on martie 24, 2010 at 1:17 pm

    Mesajul principal credem ca este de vestire a vremurilor de patimire si mucenicie, la fel ca si icoanele care plang tot mai frecvent, in diverse colturi ale tarii si ale lumii. Printre altele insa, mesajul este si ca sfintenia mucenicilor inchisorilor, aflati „pe nou” este o dovada ca sfintenia nu se impiedica de calendar (chiar daca e clar ca NU TREBUIA SCHIMBAT) precum invata Danion tocmai la acea conferinta, facand propaganda fatisa pentru stilisti, el fiind infirmat… prin insasi ceea ce Dumnezeu a aratat inca o data… Dar cine nu vrea sa vada nici acum, sa nu vada!

    Apreciază

    • ANA said, on martie 24, 2010 at 4:48 pm

      Draga „razbointrucuvant”, mi-as dori din toata inima sa-ti spun frate, dar ma gandesc sa nu te deranjeze, pentru ca eu tin calendarul iulian. Vad ca tot timpul te „aprinzi” cand vine vorba de cei ce tin pe vechi si nu te inteleg. Comportamentul tau denota fie indoieli, fie teama si mi se pare ca te agati de fiecare ocazie pt a-ti intari nadejdea ca Dumnezeu nu va tine cont de calendar. Cu siguranta va tine insa cont de faptul ca unii spun ca e gresit un lucru si totusi il accepta. De ce sa facem compromisuri cand vine vorba de sufletele noastre?! Cred in sfintenia celor care au patimit in inchisorile comuniste! E Un mare dar de la Dumnezeu pentru poporul roman binecredincios.
      Sa ne reamintim acum, in apropierea sarbatorilor, de documentarul ” O singura inviere, mai multe sarbatori” si sa meditam fiecare cui facem ascultare. http://sldsjd.wordpress.com/2010/02/25/o-singura-inviere-documentar-despre-problematica-stabilirii-datei-sarbatorii-pastelui/
      „Calculul calendarului pe stil nou desfiinteaza nu doar canonul VII apostolic, ci si textul Evangheliei”.
      Intr-o vreme erati prieten si frate cu domnul Danion. Acum nu scapati nici o ocazie sa-l huliti. Nu e frumos din partea dumneavoastra! Oare, in loc sa discutati crestineste sa-l intrebati care ar fi explicatiile atitudinii sale din ultima vreme, e mai bine sa-l aratati cu degetul ca pe un infractor?! Eu cred ca are argumente, cred ca a primit niste raspunsuri in sufletul sau. Chiar credeti ca sfintele moaste izvorasc Sf Mir din mainile unui inselat? Uitati poate ca dumnealui e apropiat al parintelui Iustin Parvu , care nu l-ar lasa sa faca lucruri cu care sfintia sa nu ar fi de acord.
      Eu mi-as dori din toata inima ca BOR sa se intoarca la calendarul iulian sa fim uniti asa cum am fost inainte de 1924. Poate Dumnezeu se va indura si ne va ajuta ca macar in vremurile de pe urma sa fim frati in marturisire, sa lasam rautatea la o parte si sa incercam sa ne intelegem unii pe altii. Pentru mine e foarte dureros, am parintii si multe rude pe nou. Prietenul meu e pe nou si ne e foarte greu sa gasim o solutie pentru a putea fi impreuna fara ca niciunul dintre noi sa nu faca concesii. Oare intelegi asta? Oameni buni, Fratilor, chiar credeti ca tin pe vechi din mandrie, ca imi place asa sa fiu de capul meu?! Oare ma cunoasteti ? Stiti cine sunt, cum sunt sau cat m-am rugat ca Dumnezeu sa ma ajute sa inteleg ce e mai bine pentru mantuirea mea? Poate ca nu sunt vrednica de raspunsuri mari dar pot sa va marturisesc ca va iubesc din toata inima si ca va iert pentru ca nu puteti sa ma (ne) intelegeti.
      Iertati-ma si Domnul sa va randuiasca tuturor toate cele spre mantuire!

      Apreciază

      • moldovlah said, on martie 24, 2010 at 5:51 pm

        Chiar pseudopatriarhul Metaxakis al Constantinopolei, cel care a introdus falsul calendar gregorian a marturisit ca acest gest a dus la divizarea Ortodoxiei si la moarte corpul ii era umflat, negru si urit mirositor, motiv pt care cosciugul sau a fost permanent acoperit.
        Eu consider ca nu trebuie sa se fereasca unii de altii nici cei care tin calendarul drept, nici cei care il tin pe cel *indreptat*. Dimpotriva trebuie sa ne apropiem mai mult unii de altii, ca sa intelegem de unde ni se trage nenorocirea asta si sa cautam sa reparam gresala.
        Eu particip cu aceeasi bucurie la toate slujbele Ortodoxe, atit ale Bisericilor care tin un calendar, cit si pe celalalt.
        Intrebindu l odata pe fratele Danion despre solutia acestei pb, mi a raspuns ca el crede ca in vremurile din urma toti dreptcredinciosii vor fi din nou impreuna si eu insumi cred ca asa va fi.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • razbointrucuvant said, on martie 24, 2010 at 7:59 pm

        Ana:

        Nu avem nici indoieli, nici teama, iar ceea ce spuneti se potriveste de fapt perfect peste ce fac fratii stilisti, care cu adevarat nu rateaza si nu precupetesc nimic pentru a ne denigra, cu timp si fara timp. De fapt, pare-se ca asta le este cam singura misiune „duhovniceasca”, singura preocupare.

        Intr-o vreme erati prieten si frate cu domnul Danion. Acum nu scapati nici o ocazie sa-l huliti. Nu e frumos din partea dumneavoastra!
        Nici din partea dv. nu e frumos sa mintiti si sa manipulati. Sa ne aratati, va rugam, in care alte „ocazii” l-am „hulit”. Din partea noastra il socotim frate si acum. Relatii de prietenie nu am avut. Avem dreptul, cred, sa-l criticam acolo unde consideram ca a gresit.

        Cred ca pe el, iar nu pe noi, ar trebui sa-l acuzati de inconsecventa de vreme ce socoteste ca stilul nou este anatema… si totusi ramane pe el, se spovedeste si se impartaseste in BOR, etc. Dar bineinteles ca atata vreme cat face servicii stilismului si racoleaza adepti, nu aveti nimic impotriva acestei scindari logice si duhovnicesti flagrante. Cat despre ce nu l-ar lasa parintele Justin sa faca si ce face Danion… mai bine este noua sa tacem! Mai bine singur sa marturiseasca daca are binecuvantarea sa ori a vreunui duhovnic pentru ceea ce spune pe tema asta.

        Fratilor, chiar credeti ca tin pe vechi din mandrie, ca imi place asa sa fiu de capul meu?! Oare ma cunoasteti ? Stiti cine sunt, cum sunt
        Tocmai, ca nu stim si nu va cunoastem. Si nici reciproc! Si nu intelegem de ce ati personalizat discutia. Evident ca nu avem nimic cu Dv. De asemenea, in ce ne priveste avem toate dovezile si marturiile launtrice si exterioare IMPOTRIVA schismei.
        Nu avem absolut nimic cu voi, tineti cum stiti si lasati-ne si pe noi sa mergem dupa constiinta noastra, lasati prozelitismul si atacurile, si nici noi nu vom mai avea la ce riposta. Va multumim!

        Doamne, ajuta!

        Apreciază

      • ioana said, on martie 25, 2010 at 7:45 am

        Ana,
        Citeste te rog, cartea „Cele doua extreme ecumenismul si stilismul” a Arhim. Epifanie Teodoropulos. Pe mine m-a ajutat foarte mult, in urma cu un an, cand am vazut ce s-a intamplat in sinodul BOR, si care a fost pozitia BOSV cu privire la cip-uri. Atunci am vrut sincer sa plec din Biserica Ortodoxa.
        Dumnezeu sa ne ajute, caci ai Lui suntem toti!

        Apreciază

  3. studenttimisoara said, on martie 24, 2010 at 4:20 pm

    Doamne ajuta! Sunt din moldova si sunt student in Timisoara. Adevarul e ca se tace foarte mult in zona aceasta si e o stare ca si cum toata lumea ar sti ceva si nimeni nu spune nimic, lumea se comporta ca si cum totul ar fi in ordine si nu s-ar intampla nimic in schimb am si foarte multi colegi atei sau oxtodocsi doar cu numele. Ortodoxia aici e blanda si toleranta. Nu stiu din ce cauza se intampla acest lucru….poate ca asa au fost invatati de mici sa accepte orice si sa fie egoisti. In legatura cu conferinta fratelui Danion vreau sa spun ca s-a vazut pe fata ca nu a fost bine primita de cine trebuia sa o promoveze,foarte putin s-a vorbit despre ea acolo unde trebuia sa se vorbeasca, nu am vazut nici un afis in tot orasul noroc ca am citit pe blogul tau si al lui Danion si am stiut. Ma bucur ca totusi au venit cativa oameni si poate vor duce mai departe ce au auzit acolo. In legatura cu domnul demonizat….l-am vazut si eu in timp ce stateam la rand sa ma inchin la Sfintele Moaste, la inceput am auzit sunetele ciudate pe care le scotea dar pur si simplu nu mi-am dat seama de unde se aude si ce se intampla, dupa aceea am realizat ce se intampla cand a spus cineva sa ne rugam pentru el. Ne-am pus toti in genunchi si ne-am rugat si pana la urma dupa ce a fost stropit cu aghiazma si i s-au facut rugaciuni de parinte s-a linistit. Am mai vazut vara trecuta la Manastirea Petru-Voda o femeie demonizata la SFantul Maslu. Cred foarte mult in puterea rugaciunii si a Sfintelor Moaste. Se intampla minuni dar multi nu au ochi sa le vada. Doamne ajuta sa deschidem ochii la timp si sa marturisim adevarul ca sa putem salva cat mai multe suflete.

    Apreciază

  4. Maria said, on martie 24, 2010 at 4:42 pm

    Sunt din Timisoara si confirm si eu puterea Sfintelor Moaste ale Sfintilor inchisorilor. Bietul om demonizat are de mult probleme si merge si el saracul la ocazii mai speciale poate scapa de belea(Diavoli), dar precizez ca asa de urat cum a facut aseara ca aproape a lesinat nu face decat cand sunt mari sarbatori adica praznicul Sf. Iosif de la Partos. Atunci ca si aseara nu s-a putut apropia sa sarute Sf. Moaste sub nici o forma. Doamne Ajuta!

    Apreciază

  5. Vasile said, on martie 24, 2010 at 5:20 pm

    Draga Ana, chiar sunt curios cum „“calculul calendarului pe stil nou desfiinteaza nu doar canonul VII apostolic, ci si textul Evangheliei”.! E prima oara cand aud asa ceva!

    Calendarul de pe vechi este si el la fel de gresit, vazand ca nu respecta chestiunea echinoctiului! De echinoctiu de ce nu se vorbeste in „discursul pentru apararea „sfantului” calendar iulian”?

    Ati citit canoanele de la Nicea! Absolut NICI UNUL nu vorbeste despre chestiunea calendaristica! Despre praznuirea Pastelui se stie dintr-o scrisoare a Sfantului Imparat Constantin!

    Asta e un motiv in plus ca SFINTII PARINTI NU PUNEAU PE ACELASI PLAN DOGMELE DESPRE MANTUITOR CU PRAZNUIREA PASTELUI!

    Dar observ ca vechiul-calendar a ajuns … dogma si datorita acestei schimbari noi am fi pierdut … Harul, dupa cum zic schismaticii de la Slatioara!

    Cred ca ai auzit de Cuviosul Sofian Boghiu, din Basarabia; el a tinut de Biserica, nemergand la stilisti!

    Uite ce spunea Tarso cea nebuna pentru Hristos despre calendar: „Ne deranjeaza daca-L slavim pe Dumnezeu de doua ori?”. Si intr-o vedenie dupa moarte: „Nu conteaza ce calendar tii, numai sa fii in comuniune cu Biserica”!

    Este incredibil cum Sfintii in trecut reuseau sa treaca peste aceste probleme calendaristice (vezi Sfantul Policarp de Smirna cu Papa Anicet sau Sfantul Irineu al Lionului cu Papa Victor) si noi, foarte smeriti si ZILOTI, NE BATEM CU PUMNUL IN PIEPT AFIRMAND CA CEI DE PE NOU AR FI ERETICI!

    Stilistii neaga prezenta Duhului Sfant in tainele noastre, huland pe Dumnezeu, neaga sfintenia Sfintilor Inchisorilor si oamenilor cu viata sfanta care s’au RUGAT LUI DUMNEZEU SI NU CALENDARULUI!

    Apreciază

    • scolar said, on martie 25, 2010 at 11:53 pm

      Vasile, Mantuitorul a fost rastignit de evrei in ziua Pastelui evreiesc. Invierea sa a fost a treia zi DUPA Pastele evreiesc. In 1926 si 1929 BOR a praznuit Pastele impreuna cu catolicii, INAINTEA Pastelui evreiesc. Prin asta se calca in picioare textul Evangheliei, ca putem sa concepem Invierea inainte de Rastignire. Ai mai auzit asa prostie?

      Nicaieri in 2000 de ani de istorie a Bisericii NU VEI GASI UN SINGUR SFANT PARINTE CARE SA AFIRME CA ECHINOCTIUL E PE 21 MARTIE. De altfel, Vasile, poate nu stii ceva: echinoctiul nici nu este pe 21 martie! cauta pe google, vezi ce gasesti, spune-ne si noua. Dar ca sa te scutesc de efort, iti zic de pe acum ca echinoctiul este un eveniment astronomic variabil, nu unul calendaristic fix.

      Impartirea asta scolastica – dogme, canoane, tipic – te duce in ratacire. Daca ti-am aratat mai sus ca noul calendar ratacit calca in picioare textul Evangheliei, oare asta e mai putin decit o dogma? Sau dogmele sunt mai importante decat Evanghelia?

      Stii, poate, ca aproape toate Sinoadele au avut doua feluri de acte: hotarari dogmatice si canoane. Daca nu s-au pastrat hotararile dogmatice si stenogramele Sinodului 1 Ecumenic poti cu tarie sa afirmi ca cei 318 Sfinti Parinti nu au vorbit despre calendar si Pascalie?

      Dar canonul 1 al Sinodului din Antiohia (anul 341) l-ai citit? Uite aici textul din Pidalion:
      CANON 1

      Toţi cei ce îndrăznesc a dezlega hotărârea Sfântului şi marelui Sinod, cel adunat în Niceea, în fiinţa bunei cinstiri a preaiubitorului de Dumnezeu împăratului Constantin, pentru sfânta Sărbătoare cea Mântuitoare a Paştilor, să fie neîmpărtăşiţi, şi lepădaţi de Biserică de vor stărui împotrivindu-se mai cu prigonire celor bine dogmatisite. Şi acestea să fie zise pentru mireni. Iar dacă vreunul dintre Preoestoşii Bisericii, Episcop, sau Presbiter, sau Diacon după hotărârea aceasta ar îndrăzni pentru răzvrătirea popoarelor şi tulburarea Bisericilor, a se osebi, şi cu Iudeii a săvârşi Paştile, pe acesta sfântul Sinod din dată acum străin de Biserică l-a judecat, ca pe unul ce nu numai luişi s-a făcut pricinuitor de păcat, ci şi multora de stricăciune şi de răzvrătire. Şi nu numai pe unii ca aceştia îi cateriseşte de Liturghie, ci i pe cei ce vor cuteza a se împărtăşi cu aceştia după caterisire. Iar cei caterisiţi să se lipsească şi de cinstea cea dinafară, pe care o au câştigat sfântul Canon, şi Preoţia lui Dumnezeu.

      Iata ca Parintii de la anul 341 (poate unii dintre ei fusesera si la 325 la Niceea, la Primul Sinod Ecumenic) aseaza hotararile despre Pascalie intre hotararile dogmatice de la Primul Sinod. Acum ce mai spui? Ca a fost implicarea Sfantului Constantin cel Mare? Sugerezi sa-l defaimam pe Sfantul Constantin dupa modelul evreilor si al sectantilor? E limpede acum ca Parintii au asezat Pascalia Bisericii intre Dogme?

      Si cu ce stai tu impotriva invataturii Apostolilor si a Parintilor? Cu vise si vedenii? Oare asa rau am ajuns? Ce fel de ortodoxie este aceasta?

      Uite, inteleg ca ai gresit, ca poate nu stiai. Fa un efort si cere-ti iertare pentru nestiinta.

      Apreciază

  6. Vasile said, on martie 24, 2010 at 5:25 pm

    Mantuitorul a zis, „dupa roadele lor ii veti cunoaste”! Si ce vedem astazi la stilisti? Anateme in stanga si’n dreapta, clevetiri, jigniri si minciuni!

    Vreo 9 sinoade de stilisti sunt in Grecia, toate „biserici adevarate”; bineinteles ca ceilalti sunt schismatici si eretici! In Romania sunt vreo 4 grupari!

    DUHUL SFANT UNESTE, nu DESPARTE!

    Ma gandesc doar la Sfantul Siluan Athonitul! Acesta a continuat sa’l pomeneasca in continuare pe Patriarh, chiar daca acesta a indreptat calendarul!

    Ma gandesc la Cuviosul STALP AL ORTODOXIEI, Sofronie Saharov care avea manastirea sa pe calendarul indreptat! Cititi cartile lui si vedeti acolo cata intelepciune!

    Dar bineinteles ca pentru voi acestia sunt niste schismatici…

    Apreciază

    • ANA said, on martie 24, 2010 at 6:12 pm

      Multumesc pt raspuns, dle Vasile. Poate ca dvs stiti daca mai exista pe undeva credinta neintinata. Eu cred ca sigur aceasta nu e marturisita de BOR. Sunt vremuri in care trecerea dintr-o parte in alta e riscanta. Poate ca nu s-a pierdut harul prin preluarea calendarului gregorian insa ceea ce se intampla in ultima vreme in lumea ortodoxa …ma face sa ma indoiesc ca harul va mai lucra la cei care raman in comuniune cu cei care gresesc atat de grav in fata Domnului si Sfintilor marturisitori.
      Acel citat era din filmul documentar care se gasea la adresa pe care am afisat-o. Eu personal n-am facut schismatic pe nimeni, nu sunt in masura sa fac astfel de aprecieri. Iertati-ma, nu am vrut sa lansez un dialog in contradictoriu, era doar o parere personala. Post cu folos duhovnicesc tuturor!

      Apreciază

  7. Andrei said, on martie 24, 2010 at 5:57 pm

    Doamne ajuta!
    Si eu am fost ieri seara la conferita si confirm cele spuse mai sus.
    Pe domnul respectiv l-am mai vazut si in alte ocazii la Sfintele Slujbe, la Sfantul Maslu si la Sfanta Liturghie…dar acum s-a manifestat mult mai puternic. Parintele Hrisostom era pe scena si tinea Sfintele moaste pentru inchinare, insa domnul nu a putut nici macar sa urce pe scena.
    Bunul Dumnezeu sa-l ajute sa scape de aceasta suferinta.

    Apreciază

  8. Vasile said, on martie 24, 2010 at 5:58 pm

    Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuviosul Porfirie,Ioanichie Balan, Ioanichie Moroi, Sofia Boghiu Arsenie Boca, pr Cleopa, pr Marcu de la Sihastria, Sfantul Daniil Sandu, SFANTUL ILIE LACATUSU CU MOASTE SFINTE, Sfantul Valeriu Gafencu, din BASARABIA, si care n’a umblat cu stilistii si toata ceata sfintilor inchisorilor si manastirilor romanesti: huliti domnilor in continuare pe toate aceste vase alese prin care Duhul Sfant a lucrat!

    Un lucru interesant asa: cititi materialele stiliste si cartile scrise de ei (ce tind aproape spre zero) si faceti o paralela cu toata „mancarea duhovniceasca” lasata noua de Sfintii lui Dumnezeu!

    Dupa cum bine ziceau si fratii de la razbointrucuvant, ei actualmente duc un prozelitism foarte fin inainte, atacand peste tot si incercand sa ne duca spre pierzanie!

    Dar noi sa ramanem in Biserica!

    Afirma ca Patrarhul Miron Cristea ar fi fost mason, dar uita ca sub el s’a dat anatemei masoneria! Afirma acesti stilisti ca din ’24 cei de pe nou s’au catolicizat dar uita de CONFERINTA DE LA MOSCOVA DIN ’48 UNDE A FOST CONDAMNAT ECUMENISMUL DE ACEI „NOI-CALENDARISTI”!

    Cum e posibil atunci ca, vazand ca’n 24 Ortodoxia s’a vandut catolicilor, in ’48 aceiasi „vanduti” sa fie impotriva papei si ecumenismului?

    Apreciază

  9. Vasile said, on martie 24, 2010 at 5:59 pm

    Am uitat si de minunea Sfantului Iosif Isihastul, care a lasat partea zilotista vazand ca s’a inselat, hulind tainele Bisericii!

    Iertati-ma fratilor dar am simtit ca trebuia sa zic si eu ceva!

    Apreciază

  10. gabriel said, on martie 24, 2010 at 7:01 pm

    Confirm cele intamplate. Cred ca zgomotul facut poate fi asemanat cu cel al unei vite duse la taiere (ma iertati de comparatie) si eventual atunci cand isi da ultima suflare. Infricosator. Am vazut dupa minute bune o fata venind la Danion si marturisind ca ii este inca frica. Nu mai asistase niciodata la un astfel de eveniment. Chiar si eu puteam citi pe fata ei frica reala marturisita de cuvinte. Toti ne-am asezat in genunchi la indemnul lui Danion si ne-am rugat pentru persoana respectiva.

    Apreciază

    • Vasile said, on martie 24, 2010 at 7:20 pm

      Ana, multi vrand sa scape de erezia ecumenista, cad in extrema cealalta, a zilotismului radical anti-ortodox si as adauga eu, protestant eretic!

      BOR nu sta in Patriarhul Daniel sau in Corneanu! BOR merge inainte datorita oamenilor ca Justin Parvu, Arsenie Papacioc si episcopilor ca Bartolomeu Anania!

      Dupa cum a zis si Cuviosul Paisie, nu e bine sa ne despartim de Biserica cand un episcop greseste! Citeste in cartea Parintelui Epifanie despre uriasa iconomie de care au dat dovara episcopii ortodocs pe timpul lui Arie, care prin actiunile lor pareau ca sunt arieni; cand colo erau cu TOTUL ORTODOCSI, INSA PRIN ASTA AU VRUT SA APERE BISERICA DE ADEVARATII LUPI!

      E usor sa faci schisma si sa rupi camasa lui Hristos! Priveste spre Serbia si striga de bucurie pentru Vladica Artemie, care putea sfasia Biserica sarbeasca! Dar n’a facut asa ceva!

      Episcopii eretici au fost si vor mai fii, dar Biserica lui Hristos, nici portile iadului n’o vor birui!

      Si vezi ca toti acesti sfinti marturisitori au fost in comuniune cu BOR nu cu slatioara sau alte grupari stiliste!

      Suntem noi mai „intelepti” si plini de „discernamant” decat ei? Decat Cuviosii Porfirie, Paisie Aghioritul, Sfantul Lavrentie, Valeriu, Daniil Sandu, Arsenie Boca, Ilie Lacatusu?

      Suntem noi mai „drepti” crezand ca toata lumea a apostaziat si doar noi am ramas ortodocsi? Citeste marturiile date de stilisti care multa crezare dau viselor, vazandu-se episcopi, s.a.m.d.

      Apreciază

      • Vasile said, on martie 24, 2010 at 7:25 pm

        Moldovlah, arata-mi o sursa ceva in care se afirma ce zici tu acolo de Patriarhul Meletie!

        De ce’ti cer asta? Pentru ca stilistii multe legende au mai scos: ca vezi doamne ca Patriarhului Miron i-au crescut copite si coarne si alte „manipulari” ieftine!

        Mai era un stilist pe aici care afirma ca si la mormantul Parintelui Cleopa mirosea urat!

        Apreciază

      • moldovlah said, on martie 25, 2010 at 9:25 am

        Aici este ceva despre primele incercari ale papistasilor de a aduce Biserica Ortodoxa la ratacirea gregoriana

        http://moldovlah.blogspot.com/2009/03/sigilionul-sfantului-sinod-de-la-1583.html

        iar aici cite ceva despre nefericitul Meletie Metaxakis si pro papistasul Miron Cristea

        http://singurortodoxia.blogspot.com/2009/04/un-patriarh-ecumenic-mason-meletie.html

        http://www.mdn.md/print.php?id=4944&lang=ro

        http://www.crucea.ro/2007/08/10/ips-fotie-congresul-pan-ortodox-din-1923/

        July 1935 – Meletios Metaxakis goes out of his mind, and after six days of grinding his teeth and wringing his hands, dies, groaning plaintively his last words: “Alas, I have divided the Church, I have destroyed Orthodoxy.” He dies in Zurich, Switzerland and is buried in Cairo, Egypt. At his hierarchal funeral, his Masonic apron is placed over his episcopal vestments by his brother Masons. His Masonic gloves and evergreen twig are placed in his coffin.

        Iulie 1935 Patriarhul Meletie Metaxakis înnebuneşte, şi după şase zile de chinuri şi remuşcări profunde, moare spunând: „Vai mie, am dezbinat Biserica, am nimicit Ortodoxia!”.
        Este grăitor faptul că trupul lui Meletie Metaxakis, a acestui lup în piele de oaie, după moarte s-a înnegrit ca tăciunele şi elimina un lichid puturos.

        Apreciază

  11. Eltoro said, on martie 24, 2010 at 7:54 pm

    Iertata-mi fie incultura dar ce sunt aceia stilisti? Care de diferenta dintre cele doua calendare si de ce se face atata galceava pe marginea lor?

    Multumiri

    Apreciază

  12. Radu said, on martie 24, 2010 at 8:06 pm

    Dumnezeu sa te binecuvinteze Vasile! de marturisitori ca tine are nevoie Biserica. Si cred asta pentru ca esti marturisitor al unor Sfinti pe care eu ii cinstesc si ii slavesc, precum o face toata Biserica dreptmaritoare.

    Slava Lui Dumnezeu! Minunat e Dumnezeu intru Sfintii Lui!

    Apreciază

    • Vasile said, on martie 24, 2010 at 8:38 pm

      Tutenes, cei de pe vechi (si aici nu ma refer la Ierusalim sau Serbia) au ridicat calendarul la nivel de dogma!

      Vocea Bisericii a spus: „E rau cum s’a facut schimbarea dar unitatea Bisericii e mult mai importanta, aducand aminte de ATITUDINEA INTELEPEAPTA demostrata de Sfinti ca Policarp al Smirnei sau Irineu al Lionului”! Stilistii insa, n’au acceptat din diferite motive, principalul cred eu, mandria, ACEASTA DECIZIE A BISERICII! Atunci cine’s razvratitii?

      Cuviosul Paisie Aghioritul ne spune ca calendarul cu cele 13 zile NU INTRA IN CATEGORIA, MATERIE DE CREDINTA (citeste pe site-ul fratilor de la razbointrucuvant)!

      Voi insa ce ziceti?

      „Începând cu anul 1924, odată cu schisma din Biserica Ortodoxă Română, datorată introducerii de inovaţii în MATERIE DE CREDINTA, venite din Apus…”

      http://mitropoliaslatioara.ro/eclesiologia_bosv.php

      Nu mai zic nimic de mirungerea care o face Slatioara celor din BOR, cu adevarat erezie asa cum zicea si Fericitul Filotheu Zervakos, nerecunoscand in acest fel, lucrarea Duhului Sfant! Nu mai zic nimic de repetarea botezului, CHIAR SI ALA FACUT PRIN STROPIRE!

      Daca Biserica accepta cu ICONOMIE un botez facut prin stropire, asa cum a acceptat si’n timpul ereziei ariene tot cu ICONOMIE botezul facut printr-o SINGURA afundare(IMPOTRIVA CANOANELOR), DE CE VOI REFACETI ACEASTA SFANTA TAINA?

      Daca Athosul si Ierusalimul accepta botezul facut prin stropire in BOR, de ce voi va puneti deasupra Bisericii, facandu-va SUPER-BISERICA?

      Dupa cum zicea si Parintele Teodoropoulos, tre’ sa ai o mare doza de mandrie, incat sa crezi ca „ai ramas singurul drept-credincios” pe pamant, asa cum a facut Glicherie, secolul trecut!

      Si aici sunt multe de discutat! Dupa afirmatiile voastre, BOR dupa ’24 a devenit schismatica, pierzand Harul; de asta faceti si mirungerea!

      Dar Galaction Cordun, a primit Harul in BOR in ’35! Deci dupa spusele voastre, de la niste schismatici a primit Harul, si eretici as adauga vazand ca Vlasie intr-un interviu, asa a numit Biserica Ortodoxa Romana!

      De la noi, „presupusi schismatici” aveti voi Harul?

      Bineinteles ca ati folosit… iconomia!

      Si tot iconomia ati folosit si cand Galaction, „UNICUL EPISCOP DREPT-CREDINCIOS” din Romania a hirotonit de UNUL SINGUR, impotriva canoanelor, alti episcopi!

      Deci, daca calculam, pentru a va construi „biserica” voastra, ati folosit iconomia DE 2 ORI, INCALCAND SFINTELE CANOANE! Dar bineinteles ca’n revistele noastre afirmam ca suntem super ziloti si crestini-adevarati!

      Si voi incheia cu un ultim gand al meu: cum e posibil ca niste mireni si preoti, sa primeasca prin iconomie, un EPISCOP, „pseudo-episcop” schismatic (vazand ca asa ne considerati)?

      Apreciază

      • naayram said, on martie 24, 2010 at 9:07 pm

        Auzi frate VASILE nu vreau sa smintesc pe nimeni(sacsiv scriu despre Hristos acum)dar:
        Sfantul Amfilohie a fost hirotonit episcop de ingeri-in zilele noastre daca ar aparea cineva si ar zice asta ar fi considerat eretic.Ia spune-mi, oare ai auzit vreodata ca episcopia sa fie data Ingerilor?.In Ierarhia Cereasca a lui Dionisie Areopagitul nu scrie asta si nici in alte scrieri mistice ortodoxe.
        Fata imparaului Traian s-a botezat singura!
        Si sfanta Marina s-a botezat singura!Care ar fi problema ca un episcop sa hirotonesca singur preoti?
        In zilele in care preotia costa 50 de mii de euro(in Capitala)-simonie-deci preotul acela nu este valabil, spune-mi te rog cum sta treaba cu un episcop care ajunge episcop cu ajutorul prietenilor ,banilor etc si apoi hirotoneste preoti….Adica la ora asta in Romania exista foarte putini preoti autentici!Toti care au cumparat preotia sunt simoniaci si vanzatori ai Domnului!Si mai vrei Duhovnici!Si se intreaba Saccsiv de ce oamenii fac ticalosii?Pai Hrisos a spus asa catre Peru:Tu esti piatra pe care nici Gurile Iadului nu o vor birui.
        Fratilor crestini, stiti ca scrie in Apocalipsa despre o pietricica mica si alba cae va fi data invingatorului si acre pietricica va avea un nume nou scris pe ea,care nume va fi cunoscut doar de primitor?Andrei al Cezareei Capadociei in Comentariul sau la aApocalipsa spune ca pietricica mica „va fi biruitoare intru curatie„ si stiti unde gasim pietre inscriptionate in Biblie?Pe pieptarul Marelui Preot Aaron.Erau 12 cu numele triburilor pe ele.Adica Apostolul Ioan tainic ne invata ca la sfarsitul lumii vor exista preoti pusi de Iisus nu de oameni.Cam asta am vrut sa zi.
        Mai ar fi o problema:
        Un mirean are voie sa boteze alt mirean in caz de pericol.Deci are har prin puterea Preotiei Universale.Nu inteleg de ce nu poate un singur Episcop sa faca singur trei preoti -daca este caz de necesitate!
        Stiti ca se spune ca in vechime niste copii urmareau cum se face liturgia si au invata toata randuiala si au inchipuit la marginea marii alar si unul dintre ei il inchpuia pe episcop .Si cand opilul-episcop a chemat Duhul sa transforme Darurile, Dumnezeu a slobozit foc din cer de a mistuit Darurile.Acel copil mai tarziu a ajuns Episcop!

        Mai reflectati inainte de a judeca!
        Eu sunt ortodox eretic pe nou!Asta e adevarul BOR este eretica!

        Apreciază

    • Vasile said, on martie 24, 2010 at 9:09 pm

      Multumesc Radule! Noi suntem doar niste mici piese in mainile Domnului! Tre’ sa luptam in sanul Bisericii, pe calea imparateasca!

      Dumnezeu sa ne ajute prin rugaciunile Sfintilor, Martirilor si Maicii Domnului!

      Apreciază

      • Veaceslav said, on martie 25, 2010 at 5:15 pm

        @naayram,
        tu zici: „Pai Hrisos a spus asa catre Peru:Tu esti piatra pe care nici Gurile Iadului nu o vor birui.”
        Nu este adevarat, Hristos este piatra si nu Petru!

        Apreciază

  13. ANA said, on martie 24, 2010 at 8:27 pm

    Dle Vasile, ce simtiti cand cei care tin pe vechi si sunt in comuniune cu BOR isi scuipa in san cand aud de calendarul gregorian ? E ciudat ca cei care credeti ca va iubesc si cu care aveti impresia ca traiti o relatie perfecta, va compatimesc pt compromisul indreptarii calendarului. Ce fel de comuniune e asta? Daca sunteti in post si mergeti in Rusia cand acolo nu e post, ce faceti, sticati postul si sarbatoriti a doua oara o sarbatoare doar de dragul comuniunii ? Se ridica parul pe mine de frica si ma cutremur numai gandindu-ma la cat rau au putut sa faca ortodocsilor nemernicii care au adus inovatii in biserica.
    Draga Eltoro, vei gasi informatii de tot felul . Despre „stilisti” te sfatuiesc sa cauti informatii mai intai pe site-ul oficial http://www.mitropoliaslatioara.ro ca sa intelegi pozitia lor . Apoi … e plin netul de anti-stilisti. Sa ai mintea odihnita inainte de a cauta. 🙂

    Apreciază

    • Vasile said, on martie 24, 2010 at 9:01 pm

      Ana, ti-am dat inainte exemplul Parintelui Sofian Boghiu (nascut in Basarabia), recunoscut de toti CA UN CUVIOS AVAND VIATA SFANTA!

      El nu si-a pus problema asa cum v’o puneti dumneavoastra: vezi draga Ana, Sfintii privesc inainte, spre binele Bisericii! Pentru Biserica, a fost mai de pret unitatea ei, decat calendarul in sine! Si aceasta unitate s’a pastrat, VAZAND CA CALENDARUL NU INTRA PUR SI SIMPLU LA CATEGORIA DOGMELOR!

      Si tot in acest caz, s’a vazut cine cu adevarat tine la Biserica, si cine a vrut o sfasiere a Ei! E mai important calendarul sau Biserica, ca toti sa fie una, asa cum a zis si Mantuitorul?

      Si astazi avem exemple concrete de discernamant patristic: Vladica Artemie din Serbia! El ar fi putut sa faca schisma si sa rupa Biserica Sfantului Sava DAR N’A FACUT-O! A GANDIT PATRISTIC, IN DUHUL SFINTILOR PARINTI, NU IN DUHUL ZILOTIST EXTREMIST!

      Uite draga Ana, exemplul Parintelui Paisie de exemplu:

      ‘Ma rog la Dumnezeu, spunea el, ca sa ia zile din viata mea si sa le dea patriarhului Atenagora, ca sa se pocaiasca‘.

      Si mergi pe site-urile stilistilor si vezi cum tuna si fulgera in „duhul Sfintilor Parinti”!

      Daca gandesti ca acesti Sfinti Parinti, si lasi deoparte acel „duh negativ” tipic stilistilor, cu siguranta vei vedea altfel si problema calendarului!

      Mai zici de „inovatii”! Ei bine, in Biserica s’au introdus multe inovatii! Vrei sa stii de o inovatie eretica, prezenta peste tot, chiar si la stilisti? DUMNEZEU TATAL, PICTAT CA UN MOSULET, CU BARBA, Dumnezeu Fiul, stang pe El, si Duhul Sfant pictat ca un porumbel! Acest gen de pictura ESTE O INFLUENTA APUSEANA, condamnata de sinodul de la Moscova din 1667 (mateitii pe treaba asta s’au rupt in ’95. Vezi unde duce zilotisum radical?)!

      Ce sa mai zic de icoanele rusesti de influenta apuseana? Chiar Icoana la care se ruga Sfantul Serafim de Sarov a fost pictata in stil realist!

      Dar despre semnul Sfintei Cruci? Cred ca stii ca inainte se facea cu 2 degete, si acum se face cu 3?

      Dar de postul Sfintei Cruci? Ai auzit de el? In trecut se tinea, dar acum nici vorba de el! Masonii astia…

      Draga mea, comuniunea cu Biserica e cea mai importanta… lasa interpretarea in stil protestant asa cum fac slatiorenii!

      Apreciază

      • naayram said, on martie 24, 2010 at 9:33 pm

        VASILE CALENDARUL INTRA IN CATEGORIA DOGMELOR!

        Demonstrez cu Scriptura:
        ,,Iar voi să nu vă depărtaţi de Ierusalim,până când va veni Duhul asupra voastră şi veţi lua putere!” (Fapt.Ap.1,4)

        Si Duhul a venit dupa zece zile de la Inaltare!

        Apreciază

    • trandafir said, on martie 25, 2010 at 12:00 am

      @ naayram
      Nu am inteles unde e legatura cu calendarul – de fapt, prin lipsa argumentelor consistente, ma faci sa cred discutia asta legata de calendar e un bluff, si nimic mai mult.

      Apreciază

    • ioana said, on martie 25, 2010 at 8:22 am

      Ana,
      am fost acum doi ani in Rusia si am „calcat” postul. Am si praznuit o sarbatoare a doua oara, de dragul comuniunii, si nu a cazut cerul pe noi. Da, indreptarea calendarului a fost o mare greseala,dar daca Hristos ingaduie astfel de rele in Biserica Sa, ce putem noi sa facem? Sa inmultim raul, sau sa continuam sa ne iubim si sa ne rugam unii pentru altii? Noi alegem, si de cum alegem depinde mantuirea noastra.

      Apreciază

  14. ortodox pe stil vechi said, on martie 24, 2010 at 8:34 pm

    Vasile faci precum se intanpla in Ierusalim catolici serbeaza cu o ora ianintea celor pe vechi asa e si in tara noastra Romania cei de pe nou la 12 cei de pe stil vechi la ora 1 mai vrei exemple cu calendarul cand de sfanta Boboteaza la ierusalim nu poate nimeni sa modifice Iordanul pe calendarul Pe nou .In concluzie marturisiti adevarul si sa ne iertam .Inima buna si gandurile bune te fac mai aproape de Dumnezeu.Iarta-ma frate si sper sa nu fi facut teologia la Vatican.Inca mai este pe picioare a treia Roma si ia se Gasete in Ucraina la Kiev.Si ma rog la Dumnezeu sa ne mai tina si sa ne dea ganduri bune sa putem vorbi ca frati .Ierta-tima si Dumnezeu sa ne ierte .

    Apreciază

  15. ANA said, on martie 24, 2010 at 8:42 pm

    Va rog pe toti sa ma iertati ca am provocat aceasta discutie care e departe de subiectul postarii. Ma bucur si eu de minunile savarsite de sfintii inchisorilor si citesc cu emotie fiecare fragment din memoriile lor. Sa invatam de la ei si sa ne iubim pentru numele Lui IIsus Hristos pe care toti Il marturisim.

    Apreciază

    • Vasile said, on martie 24, 2010 at 9:41 pm

      Naayram, un lucru nu intelegi, cu privire la hirotonirea Sfantului Amfilohie; EL A FOST HIROTONIT IN BISERICA!

      Acest exemplu chiar nu se poate aplica stilistilor acestia fiind in afara Bisericii, interpretand Sfintele Canoane dupa bunul plac si dand nastere unui nou „trup a lui Hristos”!

      Bineinteles ca daca ai citi viata Sfantului cu duh curat, ai vedea ca scrie clar acolo cum episcopii isi doreau sa’l hirotoneasca, insa cand au auzit ca a fost deja hirotonit au acceptat prima hirotonire ca o decizie de sus!

      Totusi, acestia ERAU EPISCOPI! La intrebarea mea, tot nu ai raspuns: cum e posibil, ca un grup de mireni si preoti, sa primeasca prin ICONOMIE un EPISCOP schismatic, dupa cum afirma ei?

      Atata timp cat exista EPISCOPI in BISERICA, tu nu poti sa afirmi, printr-o mandrie draceasca, ca ai ramas unicul episcop drept-credincios, asa cum a facut in ’48 si Episcopul Matei din gruparea mateitilor!

      Deci, ca sa’nchei: tu mi-ai dat niste exemple din istoria Bisericii! Insa, din cauza viziunii protestante, ai interpretat aceste intamplari ca si cum in Ortodoxie ai putea sa faci ce vrei!

      Ce conteaza daca stilistii au hirotonit alti episcopi printr-un singur episcop? Ce conteaza daca far mirungerea? Important e ca sunt pe calendarul iulian…

      Gresit! Si rascolnicii, in secolul 17 aveau dreptate! S’a demonstrat acum ca defapt noi am schimbat semnul sfintei cruci, si ironic, noi ne aflam in greseala!

      Dar dupa cum ti-am spus, ASCULTAREA DE BISERICA E SFANTA SI MULT MAI IMPORTANTA decat calendarul sau alte reguli tipiconale!

      Referitor la ultima ta fraza, e doar parerea ta teologica! Doar un bolnav ar putea afirma ca BOR este eretica! Nu suntem in comuniune cu ereticii, chiar daca voi afirmati alte lucruri! Nu suntem nici in comuniune cu romano-catolicii, chiar daca din actiunile unor ierarhi s’ar intelege altceva!

      Dumnezeu sa te ajute sa gasesti Adevarul!

      Apreciază

      • Vasile said, on martie 24, 2010 at 9:47 pm

        Naayram, aia e parerea ta teologica, mai bine zis, parerea ta eretica!

        La Sfintele Soboare Ecumenice s’au expus toate dogmele Ortodoxiei! Arata-mi la ce Sobor Ecumenic s’a vorbit despre calendar ca dogma!

        Stiu de dogma Sfintei Treimi, de dogma Nascatoarei de Dumnezeu, de dogma hristologica expusa la Calcedon, dar despre DOGMA CALENDARULUI, chiar n’am auzit!

        Sper sa’mi dai o sursa ceva, si nu interpretarea ta in stil protestant, neo-ortodox!

        Multumesc!

        Apreciază

      • uncrestinortodox2 said, on martie 25, 2010 at 6:30 am

        tutenes e stilist

        Apreciază

      • uncrestinortodox2 said, on martie 25, 2010 at 6:32 am

        http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/02/17/din-nou-despre-stilisti/#comments
        @Vasile: te poţi convinge singur aici.

        Apreciază

    • trandafir said, on martie 25, 2010 at 1:04 am

      Poate ca nu e cel mai bun loc pentru disputa legata de calendar, dar pe de alta parte e o buna ocazia pentru a lamuri ca e vorba de o falsa disputa.
      Calendarul iulian a fost introdus de Iulius Cezar dupa calculele unui astronom – va rog sa retineti: nu preot, ci astronom. Scopul era corelarea cu anul astronomic, lucru care nu s-a realizat cu foarte mare precizie. A urmat corectia introdusa de calendarul gregorian, care a condus in ziua de astazi la un an calendaristic mai apropiat ca valoare de cel astronomic.
      Echinoctiile nu depind de calendar, ci sunt caracterizate de o lungime egala a zilei si a noptii. Asadar, data Pastelui (doua saptamani dupa prima luna plina post-echinoctiu) este dependenta doar echinoctiu si fazele lunii.
      Asadar, disputa este una falsa. De ce nu folosim si unitatile de lungime sau volum din timpul Mantuitorului?? Am putem avea „cotisti” sau „vedristi”….

      Apreciază

  16. Cezar Salahor said, on martie 24, 2010 at 11:00 pm

    A fi stilist e un aa tine pe vechi e alta. „Stilist” este o eticheta noua. Noi insa in Basarabia nu ne dam dupa mintea umana sau dupa mintea astrologilor. Din punct de vedere al astronomiei ambele sunt gresite. Si de aceea cand vorbim de calendar, trebuie sa vorbim de cel lumesc si cel Bisericesc. E vorba si de ritmul de viata, de traire si nicicum nu poti adapta Biserica la comoditatea lumeasca este o profanare.

    Noi nu am schimbat nimic. Cand s-a infiintat mitropolia Basarabiei a fost adaugata mentiunea de stil Vechi, desi astazi tot mai multi uita traditia. Nu cred ca este bine. Si crestinii din Basarabia nu sunt stilisti care au multe apucaturi, iar a folosi cuvintul acesta este o insulta la adresa ortodoxiei, un pacat daca vreti.

    Sa traim crestineste si sa urmam calea domnului sa ajutam aproapele, si dupa posibilitate sa nu smintim pe altii. Mai ine sa=ti para rau ca nu ai spus ceva decat ca ai spus!

    Iertare si post usor!

    Apreciază

  17. ortodox pe stil vechi said, on martie 25, 2010 at 6:21 am

    Gandurile bune in adevaratul Dumnezeu face inima buna ,sa nu confundam drepturile date de Bancheri cu judecata lui Dumnezeu Intreit.Vedem cum la Ierusalim,catolici serbeaza cu o ora inaintea ortodocsilor cam asa e si la noi in Romania la ora 12 pe nou si la ora 1 pe vechi .ideia sa nu ne departam de adevaratul Dumnezeu si a treia Roma cum se spune exista la Kiev capitala Ucraniei.Si sper sa tina cat mai mult acest adevar.Dumnezeu sa ne ierte pentru aceste lupte intre frati si cu inima buna sa ne spunem doar cele de folos sufleteste,Iertati-ne si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  18. Sorin said, on martie 25, 2010 at 8:46 am

    Pacat ca discutia a degenerat spre o alta tema decat postarea initiala.

    Confirm cele petrecute la conferinta de la Timisoara.
    In plus as vrea sa adaug ca in urma sarutarii sfintelor moaste am avut o traire similara cu cea de dupa participarea la Sfintele Taine, stare sufleteasca ce s-a mentinut in acea seara si in ziua urmatoare.

    Nu sunt foarte „initiat” in problema ridicata de fratii de la razboiintrucuvant dar mie nu mi s-a parut ca Danion a facut propaganda stilista. Conferinta a fost despre problemele tinerilor si abia la final s-a vorbit despre sfintii inchisorilor, despre minunile de la Iasi. A venit vorba si despre ierarhi masoni iar Danion a dat cateva exemple, specificand ca nu are binecuvantare sa vorbeasca decat de ierarhii masoni adormiti. In contextul asta a pomenit despre patriarhii Meletie (Danion a spus ca acest patriarh a schimbat calendarul si a dezbinat Biserica, fara alte detalii sau insinuari despre care stil ar fi mai bun etc.) si Athenagoras. Poate nu am prins anumite subtilitati (daca au fost) dar nu am perceput discursul lui ca propaganda pentru stilism.

    Apreciază

  19. Iubesc Patriarhul??? said, on martie 25, 2010 at 10:44 am

    Ana, scuza-ma, dar tu vorbesti rar?

    Apreciază

  20. mucenicul said, on martie 25, 2010 at 12:12 pm

    pacat ca va irositi puterile si va faceti pacate acuzandu-va unii pe altii in incercarea de a apara niste institutii precum BOR-ul, care de mult timp nu mai au nimic in comun cu credinta ortodoxa, fie ea pe stil vechi sau nou si care tin un calendar al lor, cel masonic. Nu cred ca Dumnezeu va refuza cuiva mantuirea pentru ca a tinut un calendar sau altul. Iisus a vindecat sluga zelotului, chiar daca acesta avea alta religie, doar pentru credinta pe care zelotul a aratat-o fata de Iisus. Nu-l coborati pe Dumnezeu la nivelul omului, care e supus greselii, ci incercati sa va ridicati voi la inaltimea Domnului, care este fara de pacat. Uniti-va eforturile pentru a contracara ereziile acestor conducatori si tot ceea ce se incearca a se face impotriva credintei in Dumnezeu.Datorita acestor dezbinari, create cu buna stiinta de conducatorii bisericilor, se va reusi in final trecerea la noua religie care n-are nimic de-a face cu invatatura lui Iisus. Dezbina si stapaneste este dictonul celor care vor sa distruga credinta in UNUL Dumnezeu. Nu-i lasati sa o faca. Chiar daca ereticii sunt mai multi decat noi acum nu uitati ca noi il avem de partea noastra pe Dumnezeu a carui putere este infinita. Nu cred ca Domnul ne va intreba la Judecata de Apoi ce calendar am tinut ci cate guri flamande am hranit, cati dezbracati am imbracat, cati dintre cei fara de adapost i-am adapostit, cate fapte bune am savarsit in numele Lui. Nu exista credinta pe stil vechi sau stil nou. „Fiecare, fraţilor, în starea în care a fost chemat, în aceea să rămână înaintea lui Dumnezeu”. Corinteni I, 7.24. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!

    Apreciază

    • ovidiu said, on martie 25, 2010 at 1:16 pm

      mucenicul,
      Daca numele pe care l-ai ales pt blogul tau este „inchinat” unui mucenic anume, adica unui mucenic care chiar a existat si a avut un si un nume si atunci trebuie sa-l si precizezi,altfel lasi loc la interpretari nu tocmai ortodoxe!Intelegi unde bat?Mi se pare de prost gust ca cineva sa-si atribuie un asemenea nume chiar si asa,mai indirect si pe ocolite…
      Dupa cum vad eu treaba e ori una ori alta.Daca-i prima,atunci trebuie sa mai precizezi si despre cine-i vorba.Daca-i a 2-a atunci cred ca mi-am racit gura de pomana…

      Apreciază

      • mucenicul said, on martie 26, 2010 at 8:30 am

        n-ai gasit de ce sa te legi la ce am spus eu? este vorba de Sfantul Gheorghe in special dar este inchinat tuturor muceniculor care au existat, in general. dar tu esti arogant si n-ai argumente si atunci te legi de alte chestii. asa esti tu ortodox cum sunt eu fata mare. nu inseamna ca daca esti botezat la ortodocsi chiar si esti. pacat! curios ca desi ai fost pe blogul meu pana acum nu ti-a venit ideea asta. asa se intampla cand dracul isi baga coada. Dumnezeu sa-ti ajute!

        Apreciază

      • ovidiu said, on martie 26, 2010 at 10:35 am

        „mucenicul”,
        Ca nu esti fata mare n-aveam nici o indoiala.De unde pina unde ti-a venit sa faci o asemenea comaratie nerusinata?Ca sa arati cit de tare-n clontz poti sa fii?!Intradevar esti o femeie ortodoxa-n-am ce zice…
        Ca as fi fost la tine pe blog este doar o banuiala izvorita dintr-o minte suspicioasa si bolnava de „controlita”.Ce vrei sa dovedesti cu aluzia asta?!!Poate-mi dai si vreo amenda ceva!!
        Ca nu m-ai vazut dindu-mi cu parerea pe acolo este pt ca nu merita efortul si timpul pierdut.Cum-de altfel-sar si peste comentariile tale de aici.Insa numele pe care ti l-ai ales pt blog a fost special ca sa sara-n ochi!Pur si simplu.Fara sa te stresezi prea tare cu alte semnificatii.Da bine si e cool ,asta conteaza,nu?Si orice reclama e bine venita desigur…Acum incerci sa dregi busuiocul si din cauza orgoliului ranit incerci sa zgirii ca o(da-mi voie si mie la o comparatie mica…)pisica turbata cu :”dar tu esti arogant si n-ai argumente si atunci te legi de alte chestii…”Daca intradevar l-ai fi asociat cu un anumit sfint mucenic sau chiar cu ideea de mucenic in general atunci bunul simt ar fi trebuit sa te traga de urechi si sa te faca sa-l schimbi in :Sfintul Mucenic Gheorghe sau Sfiintii Mucenici.Era simplu,nu?Nuuu,tu esti misterioasa domne`…

        Ps:Sinchiseste-te sa folosesti majuscula ,din cind in cind!

        Apreciază

  21. Marius8eu said, on martie 25, 2010 at 4:50 pm

    @ANA
    Tu nu intelegi un lucru, stim cu totii ca nu e normal sa tinem calendarul nou, dar nici sa ne rupem de unitatea bisericeasca Ortodoxa. Atata timp cat nu se batjocoreste Sfintele Taine Biserica Ortodoxa in forma actuala reprezinta trupul Liu Hristos fara dubiu. Mai gandeste-te, ca nu poti traii pe langa biserica.

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui D-zeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea ta

    Apreciază

  22. cristian said, on martie 25, 2010 at 5:31 pm

    Am fost si eu la conferinta lui Danion. Este adevarat ca nu s-a anuntat nicaieri, nici afise nu am vazut, am aflat de pe acest blog parca. Conferinta s-a tinut in conditii destul de ciudate (tot timpul undeva intr-o sala alaturata a facut repetitie o formatie rok sau ceva, in orice caz fundalul sonor a fost a unei tobe neobosite), fara microfon si statie de amplificare.
    Cuvantul a fost unul bun cu mult folos pentru mine si pentru prietenii pe care i-am dus cu mine. La sfarsit parintele Hrisostom a povestit despre cele doua minuni de la Iasi care s-au petrecut in acelasi loc la o distanta in timp de exact un an, moastele fiind tinute in maini de aceeasi persoane accentuand chiar el faptul ca s-ar putea ca unii sa fie neincrezatori tocmai datorita acestor potriviri de neinteles in prima faza. Chiar si mie mi s-a strecurat in inima un firicel de indoiala, dar mi-am alungat-o cu gandul ca nu stiu prea multe depre moaste si mirul lor. Am fost sa sarut moastele si sa ma inchin printre primii astfel ca atunci cand am auzit niste sunete care pareau ca sunt o tuse seaca eram deja cobarat de pe scena. Sunetele s-au intetit si mi-am dat seama imediat ca acestea nu sunt sunete de tuse pentru ca am mai asistat si alta data la niste rugaciuni care i se citeau unui barbat demonizat si am ramas marcat de ele fiind ca niste mugete pe care le scoate un animal care simte un periocol. In rest s-a intamplat asa cum s-a mai postat anterior (sper sa le gasiti pentru ca discutia a deviat total).

    Dar daca totusi s-a discutat despre calendar, am citit undeva ca Biserica Ortodoxa Bulgara a adus in discutie revenirea la vechiul calendar undeva la sfarsitul anului trecut. Stie cineva, s-a adoptat ceva in acest sens? Am cam ramane cam ultimii din ortodoxie cu calendarul nou…ceea ce pune cateva semne de intrebare…

    Apreciază

  23. ortodox pe stil vechi said, on martie 25, 2010 at 8:15 pm

    Vasile
    ca tot veni vorba de Parintele Iustin Parvu nu sti ce se intanpla prin partile acestea ale Moldovei el e separat cumva de BOR daca nu sti a fost si agresat si sa intanplat ceva ce nu pot sa le dau pe post dar Unde se situiaza el acum e proprietatea lui ca altfel nu mai era pe acele meleaguri da cine al fugareste, dect acei care vor sal canonizeze ca sfant .Si inca ceva mama a trecut pe la el de multe ori sa mai duca cate un suflet ratacit de pe nou ca nu facem diferente aici in Moldova ca e pe vechi sau pe nou si a zis Parintele mamei ca e clar vazator ca e bine ce face si sa fie statornica in adevar.Poate asta doreste ca noi sa fim statornici da nici decum sa ne luptam intre noi .Iar eu ce sa fac ?Ca daca ma rusinez de Dumnezeul meu ca as pe stil Vechi si Dumnezeu se va rusina .Asa ca nu am decat sa scot arma cuvantului si sa apar si eu Statornicia Stramosilor mei.Dumnezeu sa ne ierte si sa ne dea inima buna si ganduri bune sa ne iubim ca frati .Nu as dori sa se inteleaga ce vrem sa ne unim ci doar sa convetuim in pace ,unirea e ceva egumenist si nu trebe sa luam ca o lozinca ci doar sa cerem de la Dumnezeu sa avem inima buna si minte treaza spre a vedea capcanele care ni se pun.

    Apreciază

  24. ANA said, on martie 25, 2010 at 8:44 pm

    Doamne ajuta! Dle Vasile sunteti cu siguranta o persoana „bine pregatita” in cele ce marturisiti. Ce spuneti despre faptul ca grupurile de pelerini din Romania cand merg in Ucraina sau Rusia e nevoie sa spuna ca tin pe vechi ca sa fie bine primiti in unele manastiri? Si tocmai am aflat ca maicutele de la Manastirea Eleon care provin din Romania (unele de la manastirea Ramet) se marturisesc la un episcop roman care tine calendarul iulian, deci „stilist”.
    Cred ca ar fi bine sa ne oprim . Numai Dumnezeu stie cum e mai bine. El ne iubeste pe toti si ne vrea mantuiti pe toti. Sa nu ne mai incarcam cu pacate unii impotriva celorlalti. Faceti cum simtiti numai nu lasati garda jos, sunt vremuri grele pentru toata lumea.
    Ioana, multumesc pentru mesaj. Gasesti o recenzie a cartii pe care mi-ai recomandat-o la urmatoarea adresa: http://catacombeleortodoxiei.ro/index.php/component/content/article/28/992-nr-35.html mi se pare corect s-o citesti si pe aceasta. Cat despre sticarea postului… slava Domnului ca nu cade cerul pe noi la fiecare greseala pe care o facem! La dvs. situatia a fost insa pozitiva pt ca rusii tin pe vechi.
    Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte!

    Apreciază

    • ioana said, on martie 26, 2010 at 6:58 am

      Ana,
      voi citi cu placere ce mi-ai recomandat, multumesc. Eu nu am considerat o greseala ca am calcat postul. Oricum, pt mine este mai important ca celalalt sa nu se mahneasca. Am mers de mai multe ori in Ucraina, si de fiecare data am fost bine primiti – acum aud pt prima data ca rusii sau ucrainienii nu ii primesc bine pe romani.
      Iti doresc sa ai liniste in suflet si bucurie!
      Doamne-ajuta!

      Apreciază

      • ANA said, on martie 26, 2010 at 11:56 am

        Ioana, multumesc pt urari, asemenea si tie. http://catacombeleortodoxiei.ro/index.php/component/search/,,Cele%20două%20extreme:.html?ordering=popular&searchphrase=exact&limit=20&areas[0]=content Cauta mai bine aici, ai trimitere la tot ce s-a scris despre cartea respectiva. Si mie imi place linistea dar IIsus Hristos nu a venit sa aduca pace ci mantuire prin lupta. Imi dau seama ca multi dintre voi stiti ca indreptarea calendarului a fost o mare greseala. Am fost si eu in faza asta , insa am simtit nevoia sa fac mai mult de atat si in ciuda tuturor piedicilor pe care le-am intalnit, chemarea a fost mai presus de puterea mea de intelegere. Simt ca aici mi-e locul. Nu am facut nimic pentru asta, pur si simplu mi se pare logic asa. Sa avem incredere si respect pentru cei care ne conduc iar cand aceasta nu mai e posibil si nu se intrevede nici o indreptare … trebuie sa scapam, sa ne salvam sufletele, nu sa ne lasam manati in gura lupului. Sunt sigura ca multi dintre cei pe nou sunt treji si nu vor lasa sa se intample asta insa uitati-va in jur cati dintre fratii nostri se pierd pt ca n-au fost invatati sa lupte si se bucura ca niste copii de falsa iubire propovaduita prin miscarea ecumenista. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

        Apreciază

      • ioana said, on martie 26, 2010 at 1:27 pm

        Ana,
        daca doresti sa continuam discutia, as vrea sa o facem in particular.
        Eu consider ca partea mea de „lupta” este lupta cu pacatul din mine, si rugaciunea, atat cat pot…
        Doamne ajuta!

        Apreciază

  25. ortodox pe stil vechi said, on martie 25, 2010 at 9:36 pm

    Domnule Vasile cu siguranta stiti ca Dumnezeu nu a creat Bani si Internetul.Ar fi mai bine sa iesiti sa vorbiti cu oameni de la egal si daca am fi fata in fata nu ai putea sa ami dai COPY PASTE la tot ce se zice pe net ca stim noi ca sera Vaticanului e plina de neadevaruri si nu trebe sa le marturisim.Iar daca nuti mai plac oameni eretici schismatici si ce or mai fi ei nu neaparat tre sa vorbesti teoretic ci din greseli ar fi bine sa intelegi si practic si sa ne rugam cu toti ca sa ne ierte Dumnezeu de pacate .Iar daca mergeti sa vorbiti cu Ortodocsi din Republica Moldova veti constata ca e o alta problema dar sa va scutesc de un drum sa va zic ce spune un frate deacolo ca noi Romani si mai cu seama cei de pe nou ar trebui sa schimbam Crezul sa zicem”Cred in doi Dumnezei unul pe nou si unul pe vechi” nu e de la mine daca vreti faceti totusi un drum sa va convingeti.Si de ce a fost revolutie in Chisanau tocmai ca sa Vina si Papa pe la uni care vor sal schimbe pre Dumnezeu cel adevarat.Iarta-ne frate Vasile acesta e adevarul nostru si acesta e Dumnezeul Nostru .

    Apreciază

    • ANA said, on martie 26, 2010 at 6:40 am

      Frate „ortodox de stil vechi” , ar fi bine sa vorbesti in nume personal. Eu una nu sunt de acord cu tot ceea ce spui si sincer ma deranjeaza faptul ca ti-ai luat acest nume pt a posta. Gandeste-te de doua ori inainte de a scrie ceva si fii atent si cum scrii. Intelegem cu totii bunele tale intentii dar vezi sa nu faci mai mult rau . Chestia cu ” Dumnezeul nostru ” este o aberatie. Iarta-ma, ti-am citit postarile cu mai multe ocazii si am simtit nevoia sa intervin. Doamne ajuta!

      Apreciază

  26. ortodox pe stil vechi said, on martie 25, 2010 at 10:01 pm

    Ziceti ca nu conteaza Calendarul dar uitam prima porunca .Sa iubim pre Dumnezeu cel adevarat din tot cugetul din toata inima .Pai cum sal iubim din tot cugetul daca al serbez inainte cu 13 zile.Oare suntem noi oameni mai inportanti decat Dumnezeu cel adevarat oare nu mai stim logica .Normal ca a si zis Dumnezeu sa ne previna ca la Vremea de apoi” Vor veni multi Hristosi in numele meu si cu cuvinte frumoase va vor insela dar sai biruiti precum si eu i-am biruit”Pai cum ne invatat sa biruim?Cu aceste virtuti CREDINTA ,NADEJDE ,DRAGOSTE ,SMERENIE,STATORNICIE SI RABDARE.
    Rugam ca tara noastra Romanesca,
    Cu sufletul sa se trezeasca.
    Sa unplem golul plin de patimi grele,
    Cu post si poate un pic de smerenie.

    Sa punem inceput frumos,
    Din mila domnului Hristos.
    Ca frati mereu sa ne smerim,
    Iubirea lui Iisus s-o mostenim.

    Apreciază

  27. uncrestinortodox2 said, on martie 26, 2010 at 5:50 am

    @ Vasile: Sfatul meu e să-ţi faci un blog, că aceste comentarii se pierd.

    Apreciază

  28. ortodox pe stil vechi said, on martie 26, 2010 at 7:30 am

    ANA ati multumesc pentru sfat am sa vorbesc in numele meu si apar cum stiu eu Ce a lasat Stramosi nostri prin vechea traditie dar pe Dumnezeu nu poti sal dai in doua sa fie amandoi poli cu lumina.Deci daca el ma face eretic si cum vrea el sa ma faca eu ai mai zic ca sunt si Moldovean si stilist si taran nu cu scoli inalte dar sa nu uitam Craciun pe vechi e sarbat doar de cei cu Calendarul Iulian si toate celelalte sarbatori si Sfintele Pasti ei la ora 12 noi la ora 1.Eu vreau sa cred ca suntem inocenti in cea ce zicem si doar Dumnezeu are Judecata si stie el mai bine ce e in inimile noastre.Trebuia sa oglindesc oare cum la cele spuse de „Razboi intruncuvant” cand faci ceva ti se intoarce inapoi stiu si mie mi se va intoarce dar cum am Zis Judecata e la Dumnezeu inca o data cer IERTARE tuturor fratiilor ortodocsi si sa nu uitam ca suntem toti frati fara sa mai punem eticheta daca se poate.Iar cand e vorba de confesiune trebe sa i-mi apar credinta stramoseasca pentru ca face parte din prima porunca si nu trebe sa ma rusinez ca altefel si Dumnezeu se va rusina la Judecata de apoi.

    Apreciază

  29. ortodox pe stil vechi said, on martie 26, 2010 at 7:58 am

    ANA asculta cantarea”Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru ,Tu esti Dumnezeu care le Faci Minuni”.Oare cate minuni sa mai faca sa intelegem ca sunt Doi Dumnezeu unul Ortodocs neschimbat si unul Catolic si reformat si baptist si penticostal.. Iar Ortodocsi pe nou au deales stiu intentia si sufletul si minteal e la cel Ortodocs dar calendarul si sarbatorile sunt cu ceilalti ideia era sa nu se departeze de cel adevarat .Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  30. alleccssa said, on martie 26, 2010 at 8:07 am

    Anul trecut, 2009, am mers sa ma spovedesc la pr Ciprian de la Man Sihastria, in Postul Mare. Aveam ziarul “Buna ziua Iasi” unde pe prima pagina era un articol despre minunea de anul trecut de la Teatru Luceafarul cu izvorarea de mir din Sf Moaste. Pe veranda din fata chiliei parintelui sunt multe persoane care asteapta sa intre la spovedit, asa ca am scos ziarul si le-am povestit. Printre noi era si o demonizata…cand a vazut poza din ziar a facut foarte urat…a scos un sunet care nu il pot descrie in cuvinte…dupa ce s-a linistit…vine la mine si imi zice…”vezi, nu ii convine”…(vrasmasului, completez ca sa se inteleaga….doream sa ma departez de acea persoana, insa tot venea sa discute cu mine.Vreau sa fac cunoscuta aceasta intamplare ca sa ne incredem in Sf Inchisorilor!

    Apreciază

  31. ortodox pe stil vechi said, on martie 26, 2010 at 9:47 am

    Vasile sti cum santem noi ca doi copi doar ca parinti nostri sunt diferiti ai tai au bani si muncesc in sera din Vatican iar ai mei sunt Gospodari( in rusa se traduce oameni ai lui Dumnezeu )si nu au bani dar au radacina pamantului stramosesc nu mai avem Piata de desfacere rosiile noastre arata rau dar sunt bune la gust si samanta care o ingrijim e veche dar nu a disparut.Cand cresc copii mai mari se difera putin cei bogati sunt mofturosi si vor multe ca au de unde iar cei saraci la tara sa munceasca pamantul stramosesc.
    iar pentru alleccssa calugarii ca sunt pe nou ca sunt pe vechi sunt ortodocsi nu ca vreau eu sai desprind de acele sere din Vatican dar ei sau retras la tara sa culeaga pamantul cel vechi nu au mofturi ca sau dus pentru sufltet si prin smerenie si post ne mai indulcesc cu cele sufletesti .Deci hai sa nu mai fim copii Mofturosi si sa ne iertam sa punem inceput bun cu inima buna si ganduri bune.Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

    Apreciază

  32. […] Timisoara: MOASTELE SFINTILOR INCHISORILOR si DEMONIZATUL … […]

    Apreciază

  33. […] moaște izvorâtoare de mir au făcut încă o minune la Timișoara, aflăm de la Saccsiv. Acesta a primit un mail în care i se relata cum în timpul conferinței moaștele au vindecat un […]

    Apreciază

  34. Eltoro said, on martie 26, 2010 at 8:53 pm

    Da stiu ca s-a aprins spiritele. Ce ar fi sa dau si eu duma ca cica calendarul la origini avea 13 luni egale de cate 28 de zile acu avem 3 calendare de dezbatut ce ziceti de asta? http://www.mayanmajix.com/romana_calendarul_maya.pdf Eu cred ca treaba cu calendarul e la fix pentru dezbina si stapaneste si pana la urma sa ne dorim ceva care sa le impace pe toate insa asta e numai una: IUBIREA DE DUMNEZEU si DE APROAPE.

    Multumesc tuturor care mi-au raspuns ce sunt stilistii si care e treaba cu calendarele!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  35. copernic said, on martie 31, 2010 at 5:00 pm

    Eu sunt pe stil nou si Intreb
    1 de ce nu este numita stilista, intreaga biserica a rusiei care e pe stil vechi. Deasemeni am auzit ca Serbia e tot pe stil vechi, Patriarhia Ierusalimului e pe vechi
    Muntele Athos
    Inseamna ca toti acestia sunt niste STILISTI ?
    2 Am auzit ca in anul in care a fost schimbat calendarul, lumina sfanta de la Ierusalim nu s-a pogorat. S-a luat masura ca postul Pastelui si Invierea sa fie sarbatorita pe stil vechi.
    Acum intr adevar avem pe stil nou sarbatorile cu data fixa, dar suntem si noi pe stil vechi la sarbatorile cu data schimbatoare, adica Postul si Invierea sunt si la noi pe stil vechi. Le sarbatorim in fiecare an in acelasi timp cu cei de stil vechi.
    Minunea pogorarii luminii de la ierusalim este pe stil vechi.
    Apropo si de masonii necredinciosi care vor sa infiinteze o data comuna a pastelor atat la ortodoxi cat si la catolici cred ca discutia este un non sens PENTRU CA MINUNEA POGORARII LUMINII SFINTE, ESTE PE STIL VECHI, ASA CUM O CINSTIM SI NOI CEI PE STIL NOU. si deci invierea trebuie cinstita CAND ARE LOC ACEASTA MINUNE .

    Apreciază

  36. […] Mărturii preluate de pe : saccsiv.wordpress.com/2010/03/24/timisoara-moastele-sfintilor-inchisorilor-si-demonizatul/ (n. […]

    Apreciază

  37. Cosmin said, on februarie 8, 2011 at 6:37 pm

    Am fost in acea zi la conferinta, cele relatate le pot confirma intrucat am fost in spatele celui chinuit de aceasta stare.
    Moastele au acel miros specific si puternic, iar starea de dupa inchinare este una de-un calm extraordinar.
    Sunt mai mult decat convins ca in acea micuta racla sunt moastele unor sfini ce asteapta sa fie canonizati.
    Cu siguranta Dumnezeu va scoate in continuare la lumina aceste minuni.
    Slava Domnului !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.