SACCSIV – blog ortodox

AUDIO: Înregistrarea conferinţei susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile, la sfarsitul careia din nou, moaştele mărturisitorilor de la Aiud au izvorât mir

Posted in Danion Vasile, Hrisostom Manolescu, minuni, MIR, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on martie 20, 2010

   Citez din articolul Din nou, moaştele mărturisitorilor de la Aiud au izvorât mir scris de Alexandra Corbu:

   Vineri, 19 martie 2010, începând de la ora 18.30, la Teatrul Luceafărul din Iaşi a avut loc conferinţa cu tema: „Despre învăţăturile şi minunile noilor mărturisitori”, susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Danion Vasile, organizată de Asociaţia pentru păstrarea şi promovarea valorilor culturale şi naţionale ale poporului român (A.S.T.R.A.D.R.O.M.). Totodată a fost lansată cartea „Biserica şi duşmanii ei”, volum care reuneşte o parte dintre articolele apologetice ale lui Danion Vasile.

   În prima parte a conferinţei s-a vorbit despre jertfelnicia noilor mărturisitori români şi canonizarea lor, canonizare care întârzie în mod nejustificat, deşi pentru canonizarea unui mucenic nu este nevoie nici de minuni şi nici de sfinte moaşte, ci de îndeplinirea unui singur criteriu: dreapta credinţă în Hristos. Este greu să se înţeleagă de ce Valeriu Gafencu, supranumit „sfântul închisorilor”, cel care a murit pentru a salva viaţa unui pastor evreu, nu s-a învrednicit de atenţia forurilor competente ale Bisericii.

   În partea a doua a conferinţei s-a răspuns întrebărilor venite din public. Cele mai multe au fost despre erezia ecumenistă, implicarea masoneriei în conducerea Bisericii, schimbarea calendarului bisericesc, tendinţele de catolicizare a Ortodoxiei, creştinismul românesc în contextul integrării în U.E., globalizarea, secularizarea şi modernismul în Biserică.

   La sfârşitul conferinţei, în timp ce credincioşii se închinau la icoana celor trei noi mărturisitori (părintele Ilarion Felea, părintele stareţ Daniil de la Rarău şi Valeriu Gafencu) şi la sfintele moaşte ale unor mărturisitori necunoscuţi de la Aiud, s-a repetat minunea care avusese loc şi cu un an înainte, în aceeaşi sală, în aceeaşi zi – 19 martie (ziua trecerii la Domnul a lui Virgil Maxim, unul dintre cei mai cunoscuţi mărturisitori din temniţele comuniste). La un moment dat, în văzul tuturor celor prezenţi, din sfintele moaşte a început să izvorască bună-mireasmă. Încă din timpul conferinţei unii creştini au simţit această mireasmă, dar atunci nu s-au făcut publice astfel de mărturii, pentru a nu da loc interpretărilor nepotrivite.

   Apoi, atunci când din raclă a început să izvorască mir, întreaga sală s-a umplut de bună-mireasmă. Ca şi anul trecut, ca mulţumire pentru această sfântă binecuvântare, la rugămintea credincioşilor, părintele Hrisostom a citit Acatistul Noului Mărturisitor Valeriu Gafencu, din volumul „Din temniţe spre Sinaxare”.

   După conferinţă unii au considerat potrivit să întărească cele petrecute prin alcătuirea unei liste cu semnături şi date de contact. Văzând minunea, mulţi dintre cei prezenţi au făcut fotografii. Postul local Iaşi TV Life a realizat un material despre cele întâmplate.

   Ulterior, pe diferite diferite site-uri ortodoxe, au apărut mărturiile impresionante ale unora dintre cei prezenţi.

   Ar fi bine ca cei responsabili cu cercetarea dosarelor de canonizare a celor din închisori să înţeleagă că Dumnezeu binecuvântează această lucrare, mult-aşteptată de poporul credincios.

   Înregistrarea conferinţei audio o gasiţi la:

http://s214.transfer.ro/storage/transfer_ro-20mar-aa89fbecb020a0.zip

   Cititi va rog si:

ULTIMA ORA: La Iasi, din moastele Sfintilor Inchisorilor A IZVORAT MIR DIN NOU … Slavit fie bunul Dumnezeu! 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 20, 2010 at 1:50 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Radu Humor.ro said, on martie 20, 2010 at 2:33 pm

  M-a surprins neplacut faptul ca dl.prof. Danion Vasile, intrebat daca-l cunoaste pe Dl>Marius Oprea, precizandu-i chiar ca-i vorba de cel pe care Volodea Tismaneanu l-a inlocuit(dat afara) de la conducerea ICCR ( Institutului pentru Cercetarea Crimelor Comunismulu ) a afirmat raspicat ca nici nu a auzit de el.
  Aceasta, in contextul in care conferinta avea ca tema sfintii inchisorilor comuniste, iar domnul Marius Oprea a condus cercetari de descoperire a locurilor( si osemintelor) in care au fost aruncate in gropi comune, fara cruci sau morminte, victimele celei mai cumplite terori comuniste diin aceasta parte a Europei !

  Apreciază

 3. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:35 pm

  […] AUDIO: Înregistrarea conferinţei susţinută de părintele Hrisostom Manolescu şi scriitorul Dani… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: