SACCSIV – blog ortodox

SUTE DE BOMBE AMERICANE „bunker-buster” (spargatoare de adaposturi subterane) au ajuns IN APROPIEREA IRANULUI?

Posted in bunker-buster, IRAN, razboi by saccsiv on martie 16, 2010

   Citez din articolul Final destination Iran?:

   Sute de puternice bombe americane „bunker-buster” (spargatoare de adaposturi subterane) sunt expediate din California, în insula britanică Diego Garcia din Oceanul Indian, în curs de pregătire pentru un posibil atac asupra Iranului.

   The Herald de duminică poate dezvălui că guvernul SUA a semnat un contract în ianuarie pentru a transporta 10 containere de muniţie in insula. Potrivit unui document al transportului încărcăturii al marinei SUA, acesta include 387 bombe „Blu” folosite pentru structurile rezistente la explozii sau cele din subteran.

   Experţii spun că acestea sunt puse în aplicare pentru un asalt asupra controversatele instalaţiilor nucleare ale Iranului. Mult timp, au existat speculaţii cum că armata americană se pregăteşte pentru un astfel de atac, in cazul in care diplomatia nu reuşeste să convingă Iranul să nu produca arme nucleare.

   Cu toate că Diego Garcia face parte ca Teritoriu Britanic din Oceanul Indian, este utilizat de SUA ca o bază militară în cadrul unui acord incheiat în 1971. Acordul a condus la 2000 de nativi insulari sa fie evacuati cu forţa în insulele Seychelles şi Mauritius.

   The Herald de duminica a raportat în 2007 că dispozitivele secrete de lasare a bombelor de pe insula au fost echipate pentru a putea acomoda bombele “bunker-buster”.

   Cu toate că povestea nu a fost confirmat la acea vreme, dovezile noi sugerează că a fost corectă.

   Detaliile contractului pentru transportul catre insula Diego Garcia a fost publicat pe un site licitatii internaţionale de către marina SUA.

   O companie de transport maritim cu sediul în Florida, Superior Maritime Services, va fi plătita cu 699.500 dolari pentru a transporta mai multe mii de articole militare de la Concord, California, catre insula Diego Garcia.

   Extrem de sigur, încărcătură include 195 de bombe inteligente, ghidate, Blu-110 şi 192 de bombe masive de 2000 de pounds (aproape o tona) Blu-117.

   “Ei se pregătesc pentru o distrugere totala a Iranului” a declarat Dan Plesch, director al Centrului pentru Studii Internaţionale şi diplomaţie de la Universitatea din Londra, co-autor al unui studiu recent privind pregătirile SUA pentru un atac asupra Iranului. „Bombardiere SUA sunt gata astăzi să distrugă 10000 de obiective din Iran doar în câteva ore„, a adăugat el.

   Preparativele au fost făcute de către armata SUA, dar va depinde de Preşedintele Obama să ia decizia finală. El poate decide că ar fi mai bine pentru SUA de a acţiona în locul Israelui, susţine Plesch.

   „SUA nu da publicitatii amploarea acestor pregatiri ca sa descurajeze Iranul, tinand să facă confruntarea mult mai probabila„, a adăugat el. „Statele Unite … foloseşte forţele sale, ca parte a unei strategii generale de a modela acţiunile Iranului. ”

   Potrivit cu Ian Davis, director al unei noi companii independente “thinktank”, NATO Watch, transportul catre Diego Garcia este o preocupare majoră. „Noi îndemnăm SUA să îşi clarifice intenţiile referitoare la aceste arme, precum şi Ministerul de Externe pentru a clarifica atitudinea sa fata de utilizarea insulei Diego Garcia pentru un atac impotriva Iranului”, a spus el.

   Pentru Alan Mackinnon, conducatorul Scoţian CND (companie de dezarmare nucleara), revelaţia a fost „extrem de îngrijorătoare„. El a declarat: „Este clar că guvernul SUA continuă să se bata toba războiului impotriva Iranului, cu cele mai recente declaraţii ale secretarului de stat, Hillary Clinton.

   „Este depresiv de similar cu retorica pe care am auzit-o înainte de războiul din Irak, în 2003.”

   Ministerul britanic al Apărării a spus în trecut, că guvernul SUA ar avea nevoie de permisiunea de a utiliza Diego Garcia pentru acţiuni ofensive. Aceasta a fost deja folosita pentru loviturile împotriva Irakului în 1991 şi 2003 ale războaielor din Golf.

   Aproximativ 50 de militari din personalul militar britanic sunt staţionati pe insula, cu mai mult de 3200 de militari din personalul militar SUA. Insula facand parte din Arhipelagul Chagos, se afla aproximativ la 1.000 de mile de la coasta de sud a Indiei şi a Sri Lanka, bine plasat pentru misiuni impotriva Iranului.

   Departamentul Apărării al SUA nu a comentat nimic.
   Cititi va rog si:

NE PUTEM PREGATI DE RAZBOI. Analiza unui document marca Brookings Institute (think tank ROCKEFELLER) despre IRAN …

Va fi folosit Iranul pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial? Elemente esentiale din istoria sa contemporana (ce nu apar insa in marea mass-medie actuala)

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 16, 2010 at 6:16 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. koba said, on martie 16, 2010 at 6:26 pm

    Putin offtop, dar interesanta informatia:
    asasinul parintelui Daniel Sisoiev impuscat la Moscova , pe 19 noiembrie 2009, in biserica sa , a fost gasit si ucis de politia rusa astazi; e vorba de un islamist din Caucaz.

    Apreciază

  3. M4a said, on martie 16, 2010 at 7:43 pm

    Azi 16 martie s-a deschis centru de spionaj al NATO la Oradea. Ce ne poti informa in legatura cu urmarile nefaste a acestui eveniment.

    Apreciază

  4. spellmaker said, on martie 16, 2010 at 8:15 pm

    @doru,cum ar trebui sa sune o astfel de rezolutie si cum crezi tu ca ar trebui sa fie pedepsite tarile care dezvolta si fac uz de astfel de armament ( mai ales ca USA este nr.1 in lume) ?DE ce crezi ca numai anumite tari au voie sa detina arme nucleare si altele nu ? Mie de exemplu mi-ar place ca Romania sa aiba armament puternic pentru aparare,fie el si de distrugere in masa .

    Apreciază

  5. clement said, on martie 16, 2010 at 9:25 pm

    Toate acestea se intampla cu acordul tacit al Europei, respectiv al fiecarui cetatean contribuabil. Nu ne mai putem iluziona la gandul ca razboaiele se petrec undeva, in alta dimensiune cu care nu avem nimic aface. Ne-am obisnuit sa consideram ca suntem incapabili sa schimbam ordinea lucrurilor impusa de „entitati” practic fara consistenta personala, „organizatii” ce decid cine, unde si cand sa moara din considerente ce nu tin de umanitatea ce se sub intelege a fi intrinseca speciei noastre.
    Cred ca exista o cale de a refuza conditia de complici ai masinatiunilor ce conduc spre razboaie si orori greu de imaginat si inacceptabile. Aceasta cale este cea a refuzului de a participa la alocarea unei parti din impozitele platite statului, inarmarii unor structuri, altele decat cele ce tin de apararea nationala. In aceasta idee, ar trebui ca memebrii Partidului Liberal sa se dezica de afirmatiile facute astazi de Varujan Vosganian privind propunerea de desfiintare a Consiliului National de Aparare, considerat inutil in conditiile politicii de integrare europeana.
    Bugetele uriase alocate „ofensivelor de pace” pot fi amendate avand o atitudine responsabila si in calitate de crestini. In Bucuresti de pilda, sunt receptionate doua posturi de televiziune bazate pe morala crestina ce cred ca ar trebui sa promoveze mult mai puternic asumarea raspunderii personale in toate gesturile cotidiene si refuzul unei atitudini complice oricarei agresiuni.

    Apreciază

  6. ROmanul said, on martie 17, 2010 at 12:37 am

    Poate are sau nu legatura dar e tot legat de zona:

    Semnele vremurilor de pe urma se inmultesc pe zi ce trece:Pe 16 martie 2010 va incepe reconstructia celui de al Treilea Templu. … Ziua cea mare bate la usă: Pe 15 martie, reconstruita Sinagoga Hurva, considerata cea mai importanta casa de rugăciune în Ierusalim, va fi re-consacrata. Ultima data aceasta a fost distrusa în Războiul de Independenţă.

    Mai multe la:

    http://mucenicul.wordpress.com/2010/01/21/semnele-vremurilor-de-pe-urma-se-inmultesc-pe-zi-ce-trecepe-16-martie-2010-va-incepe-reconstructia-celui-de-al-treilea-templu/

    si stire la realitatea:

    „Nemulţumirea populaţiei palestiniene din oraş a fost provocată de anunţul din 9 martie privind construirea a 1.600 de locuinţe pentru familiile de evrei din Ierusalimul de Est, precum şi de inaugurarea luni a sinagogii Hurva, reconstruită în centrul vechi al Ierusalimului.

    Mii de oameni au ieşit în stradă în Fâşia Gaza pentru a protesta faţă de inaugurarea luni a sinagogii Hurva, în cartierul evreiesc din vechiul oraş, percepută ca o nouă provocare israeliană. Manifastanţii, majoritatea studenţi, au denunţat şi continuarea colonizării în Ierusalimul de Est, unde s-au înregistrat ciocniri între palestinieni şi poliţie.

    Au fost organizate manifestaţii în mai multe oraşe şi tabere de refugiaţi, mai ales în Jabaliya, Beit Lahiya, Khan Younes şi Rafah. În oraşul Gaza, manifestaţii s-au dus spre sediul Parlamentului palestinian, vizat de un bombardament israelian în timpul ofensivei din Gaza din urmă cu un an.

    Sinagoga Hurva a fost reconstruită la 62 de ani după ce a fost distrusă de iordanieni în primul război israeliano-arab. Hamas spune că reconstruirea sa este un prim pas către formarea „celui de al treilea Templu” evreiesc pe ruinele Esplanadei Moscheilor. Numit Muntele Templului de către evrei, acesta este cel mai sacru loc al iudaismului.”

    http://www.realitatea.net/revolte-si-zeci-de-raniti-in-ierusalimul-de-est_704890.html
    http://www.realitatea.net/hamasul-ii-cheama-pe-palestinieni-la-o-noua-intifada_704864.html

    Apreciază

  7. ROmanul said, on martie 17, 2010 at 12:40 am

    Reamintesc o informatie din blogul tau care ar putea avea legatura cu stirea:

    Antihristul ar putea avea deja 33 ani…

    ” In primul film, dupa minutul 6, parintele ne spune ca antihristul avea deja 18 ani (in 1995) si ca la 33 se va face cunoscut multimilor spre a le rataci. Deci in 2010 ar avea cam 33 de ani …”

    https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/29/video-in-1995-parintele-cleopa-spunea-ca-antihristul-avea-deja-18-ani-%E2%80%A6/

    Apreciază

  8. gil said, on martie 17, 2010 at 5:39 am

    doru si alti atei: nu exita pace in lume fara Hristos ! si asta o spun sfintii,asa ca nu mai aranjati voi lumea care o sa aiba ceea ce spune Hristos:razboi !! razboiul este un canon pe care dumnezeu il da oamenilor ca sa nu se dica in fundul iadului,este o cunoscuta pedeapsa pentru ca facem ce vrem noi si nu ce vrea EL!

    Apreciază

  9. karenin said, on martie 17, 2010 at 7:59 am

    gil, Domnul nu da razboi, nici nu pedepseste aici si acum, va porni Razboi si va judeca cand va veni vremea…tot raul ce se petrece in lume este de la diavol si a omului ce i se inchina voit, fortuit sau inconstient. Domnul ingaduie suferinta pentru ca este aducatoare de mantuire intr-o lume cazuta precum a noastra…

    Apreciază

  10. spellmaker said, on martie 17, 2010 at 10:52 am

    @Doru,problema este ca progresul tehnologic nu poate fi oprit sau controlat.Cu timpul bombe periculoase se vor putea face si in laboratoarele scolare.Ca sa stopezi asa ceva ,cred ca trebuie sa simti rostul vietii si sa ai o constiinta un pic mai altfel decat cea de azi.Si asta nu ar trebui sa caracterizeze numai un grup limitat de persoane.

    Apreciază

  11. gil said, on martie 17, 2010 at 11:30 am

    karenin citeste ca spune sfantul Serafim de sarov ca al 3 lea razboi este de distrugere si amesteca cu tilcuirea apocalipsei de sfintii parinti si alte carti(razboiul si biblia de Sfintul Iustin popovici -iti arata ca razboiul e o pedeapsa pentru pacate..)Dumnezeu trebuie sa rasplateasca turcilor: ca au atacat Constantinopolul,ca sant homosexuali prin credinta lor,au batjocorit sute de ani multe tari..adica Dumnezeu l ai scos afara?poate omul sa faca razboi daca nu vrea Dumnezeu? bolile nu le da Dumnezeu tot pentru pacate?ia mai citeste si tu putin ca nu o sa ti se faca rau,citeste „Biblia si razboiul” de sf Iustin Popovici mai repede

    Apreciază

    • Diego said, on martie 17, 2010 at 6:23 pm

      gil

      Adevarata pedeapsa este dupa moarte, acum este timpul luptei si pocaintei, Dumnezeu nu face dreptate in viata aceasta, ci dupa moarte, Dumnezeu a poruncit sa nu ucizi, crezi u ca Dumnezeu face dreptate prin ucidere in viata aceasta? Dumnezeu ingaduie raul, nu el il face.
      Cauza tuturor relelor este pacatul.

      Apreciază

  12. karenin said, on martie 17, 2010 at 1:04 pm

    gil, in esenta, abordarile noastre nu difera prea mult. atata doar ca eu nu cred (recunosc nu am stiinta de parerile sf. parinti despre aspectul asta) ca Domnul in mod direct, nemijlocit ne „pedepseste” pentru pacatele si lipsa noastra de credinta, ci oarecum „prin omisiune”, adica prin ridicarea Harului Duhului Sfant de la noi (cei ce nu ne pocaim cu adevarat si nu ne impartasim cu vreednicie cu Tainle Lui, nu mai pomenesc pe ceilalti), lucrarea raului in lume fiind concomitenta cu departarea omului de Dumnezeu si, implicit, partasia cu satana.

    Apreciază

  13. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:54 pm

    […] SUTE DE BOMBE AMERICANE “bunker-buster” (spargatoare de adaposturi subterane) au ajuns IN APROPI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.