SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (09.03.2010): Dracii cunosc Apocalipsa, deci de ce continua, daca stiu care le va fi sfarsitul? Aceeasi intrebare pentru ELITELE care se inchina dracilor

Posted in APOCALIPSA, GUVERN MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA, vremurile din urma by saccsiv on martie 9, 2010

   Iata doua comentarii, legate intre ele, ale cititorului adris1919, postate la articolul SOCANTA RUSIE: dintr-o icoana a unui soldat rus decapitat de ceceni a iesit mir iar 9 neonazisti rusi, ce ucideau non slavi, au fost condamnati

Cine creaza agenda elitelor? ar fi interesant de stiut cum isi stabilesc ei planurile de bataie? fac sesiuni de brainstorming? comunica direct cu “stapanul” lor? se inspira din Apocalipsa?

Apocalipsa 20,
1 Şi-am văzut un înger pogorându-se din cer, având cheia adâncului a şi un lanţ mare în mâna lui.
2 Şi l-a prins pe Balaur, pe şarpele cel vechi, care este diavolul şi Satana, şi l-a legat pe o mie de ani .
3 Şi l-a aruncat în adânc; şi pe acesta l-a închis şi l-a pecetluit deasupră-i, pentru ca el să nu mai amăgească popoarele, până ce miile de ani se vor sfârşi. După aceea el trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.

10 Şi diavolul care-i amăgise a fost aruncat în iezerul de foc şi de pucioasă, unde este Fiara şi Profetul Mincinos, şi vor fi chinuiţi acolo, zi şi noapte, în vecii vecilor f.

Ap. 21:
5 Şi Cel ce şedea pe tron a zis: „Iată, Eu le fac pe toate noi“. Şi a zis: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezare şi adevărate“.
6 Şi mi-a zis: „S’a făcut! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce însetează, Eu în dar îi voi da să bea din izvorul apei vieţii.
7 Biruitorul va moşteni acestea şi Eu îi voi fi Dumnezeu şi el Îmi va fi Mie fiu.
8 Cât despre cei fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi vrăjitori şi’nchinători la idoli şi toţi cei mincinoşi, partea lor este’n iezerul care arde cu foc şi cu pucioasă, care este moartea cea de-a doua“.

23 Şi cetatea nu are nevoie de soare şi nici de lună ca s’o lumineze, căci slava lui Dumnezeu a luminat-o şi făclia ei este Mielul.
24 Şi neamurile vor umbla’n lumina ei, şi’mpăraţii pământului într’însa îşi vor aduce slava.
25 Şi niciodată porţile ei nu se vor închide ziua, căci noapte acolo nu va mai fi.
26 Şi’ntru ea vor aduce slava şi cinstea neamurilor.
27 Şi’n ea niciodată nimic întinat nu va intra, şi nici cel ce meştereşte urâciunea şi minciuna, ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

Mesajul e cat se poate de clar, de aici intrebarea mea: care e scopul “luptei”, din moment ce rezultatul se stie? Mai e vreo “cale de atac” pe care noi nu o cunoastem? Precizez ca raspunsul duhovnicului meu la aceste intrebari a fost unul oarecum evaziv, anume ca vrajmasul, din imensa lui mandrie, doreste sa acapareze un numar cat mai mare de suflete de partea sa, ca sa-i arate Domnului cat este de puternic. Bun, si? La ce ii va folosi? Ca sa aiba companie in “iezerul care arde cu foc şi cu pucioasă”? Aici nu am mai primit raspuns.
De aici intrebarea mea anterioara: atat de “fermecati” de desertaciunile sclipitoare ale lumii acesteia sa fie inchinatorii paladini incat sa-si dea sufletele pentru ce? Atat de usor au fost pacaliti si momiti cu “beneficiile” vremelnice ale acestei vieti? De naivitate si prostie nu pot fi acuzati, actiunile lor sunt o dovada incontestabila.
Nu stiu de ce, am senzatia ca ceva ne scapa. Asa ca va rog, spulberati-o!

   Comentariu saccsiv:

   De ce ELITELE continua, e simplu de explicat si o voi face la final. Cum de continua insa si dracii, nu stiu exact. Poate sunt Sfinti Parinti carora li s-a descoperit total raspunsul si au scris despre aceasta, dar eu inca nu am citit. Sau poate nu ii este dat omului sa stie decat fragmente si despre aceasta chestiune. Pentru ca trebuie sa ne fie limpede ca asa cum nu poti cara toata apa din mare cu a galetusa intr-o gropita, tot astfel cu mintea noastra nu putem intelege multe despre bunul Dumnezeu, creatia Sa si motivele pentru care lucrurile sunt facute intr-un fel si nu in altul. Sa vedem totusi, din putinul pe care il stim, ce concluzii partiale putem trage.

   Asadar, daca dracii cunosc Sfanta Scriptura si stiu care le va fi sfarsitul, de ce nu inceteaza a mai ispiti pe om? De ce nu stau locului, ci ii tot invata rataciri pe slugile lor: ELITELE planetare, varfurile masoneriei, initiatii new age, PAPUSARII NOII ORDINI MONDIALE? De ce nu se indreapta, de ce nu isi revin?

   Stim ca au fost adevarati ingeri de lumina care mai apoi s-au razvratit si au cazut din vrednicia lor. Stim ca sunt mandri si nu se pot smeri, iar aceasta ii impiedica sa redevina ceea ce au fost. De ce insa le este imposibil sa se smereasca, nu stiu. Poate ca este o limita a lor. Oricum, e un fapt iar aceasta poate ca vrand nevrand ii determina sa participe activ la infaptuirea celor scrise in Biblie. Eventual poate ca in ratacirea lor, spera ca finalul va fi altul sau poate ca doresc sa-l intarzie.

   Sfântul Simeon Noul Teolog:

Lumea asta atât o ţine Dumnezeu până se va împlini numărul îngerilor căzuţi, din sufletele drepţilor

   Nu este singurul care o spunea si desigur ca si diavolii stiu acest lucru, prin urmare turbeaza ca oameni vor sta acolo de unde au cazut ei, pe de o parte, iar pe de alta parte probabil ca doresc sa intarzie la maxim acest moment. Si asa s-ar putea explica motivul pentru care slugile lor, ELITELE, se straduie sa reduca la maxim populatia, din simplul motiv ca astfel se vor naste foarte putini oameni din care o minuscula parte vor face voia bunului Dumnezeu. Iar pentru a fi cat mai putini si dintre acestia, tot prin ELITELE din varful piramidei, creaza doctrine si pun bazele unei societati in care umanitatea sa faca exact altfel decat  este invatata in Sfanta Scriptura ca trebuie sa faca. Asadar, asta ar fi motivul pentru promovarea:

-avorturilor

-homosexualitatii

-revolutiei sexuale

-ateismului

-new age

-toleranta fata de religiile dracesti

-„valorile” stangii

   Intr-un cuvant, tot ceea ce inseamna NOUA ORDINE MONDIALA. Probabil ca nu acesta este raspunsul intreg la prima intrebare din titlul articolului, dar sigur este o parte a sa. 

   Cat despre ELITE, consider ca un foarte mic numar dintre ele eventual stie despre acest plan. Majoritatea sunt mintiti de catre draci ca finalul va fi minunat si ca vor stapani peste o lume noua la care strabunii lor au tot lucrat de peste 200 de ani … Ei nu cred mai nimic din Sfanta Scriptura, prin urmare nu-si fac nici un fel de griji.

   Va ingadui insa bunul Dumnezeu sa dainuiasca scarboasa societate pe care dracii si slugile lor o edifica? Desigur ca nu si tocmai graba acestora de a finaliza noua lume va duce de fapt la sfarsitul lor si mai rapid. Altfel spus, cum o dau, rezultatul pentru ei va fi acelasi si e bine si drept asa. Ca vor muri multi oameni in ultimul razboi mondial, in timpul foametei si al tulburarilor sociale uriase ce vor urma, nu-i ajuta cu nimic pe draci, caci bunul Dumnezeu stie ce va fi cu sufletele lor. Ba mai mult, vor fi in vremurile din urma multimi foarte mari ce se vor intoarce la dreapta credinta, asa ca socoteala dracilor va fi spre pierzarea lor.

57 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 9, 2010 at 1:10 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • daniel said, on martie 11, 2010 at 4:26 pm

   Eu cred ca nu trebuie sa ne batem noi capul cu probleme de genul asta. Raspunsul cred ca e simplu: Asa le-a randuit Dumnezeu. Cel mai bine ar fi sa ne ocupam de sufletele noastre.

   Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute
   Daniel

   Apreciază

 2. uncrestinortodox2 said, on martie 9, 2010 at 1:24 pm

  În Vechiul Testament s-a profeţit că Mântuitorul va fi vândut pe 30 de arginţi, însă fariseii şi cărturarii, deşi erau oameni învăţaţi şi ştiau Scripturile, deci toate profeţiile, când L-au cumpărat din mâinile lui Iuda i-au dat acestuia exact acea sumă. De ce? Dacă ei au ştiut acestea şi n-au crezut că El este Mântuitorul, atunci de ce nu i-au dat altă sumă? Răspunsul este: erau atât de orbi în mândria lor că, fără să vrea, au împlinit şi această proorocie. Aşa şi aceştia…

  Apreciază

 3. parereamea said, on martie 9, 2010 at 1:39 pm

  Exact aceeasi intrebare am pus si eu la o conferinta si mi s-a raspuns: „Ca sa aiba loc cernerea”.
  Evident ca acest raspuns scurt nu m-a multumit.
  Prezentul articol imi mai anuleaza din nedumeriri, dar misterul ramane inca foarte profund.
  De cateva zile in revenise pe creier fraza : „Lumea asta atât o ţine Dumnezeu până se va împlini numărul îngerilor căzuţi, din sufletele drepţilor„ , si iata ca gasesc si pentru ea aici lamuriri.

  Apreciază

 4. Petru said, on martie 9, 2010 at 1:49 pm

  Dracii se lupta si intre ei, tot timpul, printre alte nemernicii fiind foarte „ocupati” cu a demonstra care-i mai rau dintre ei… Un „concurs” permanent, pentru a putea fi „premiati” de tartorele… Sigur ca ei se „bucura” in iad cu chinurile la care supun sufletele oamenilor, fiind departe de Ceruri. Dar Dumnezeu din Ceruri (care e si Loc al Sfintilor) va desfiinta / anula „nimicul” iadului, si atunci va incepe si chinul diavolilor, ramasi goi (cum si sint), fara al lor intunecos loc.
  Este doar o opinie…

  Apreciază

 5. acadennis said, on martie 9, 2010 at 1:50 pm

  Cred ca asa Le-a pus Dumnezeu in inima lor si la fel se va intampla si in zilele noastre.
  Daca dracii i-au pacalit pe cei învăţaţi, pe acei care ştiau Scripturile, deci toate profeţiile imagineaza-ti cum ii va pacali pe oamenii de rand din zilele noastre care din ce in ce mai mult se indeparteaza de Dumnezeul cel adevarat, si dau importanta mai mult banului. Sa nu uitam ca toate se intampla cu stirea Lui Dumnezeu.
  Daca mandria este cel mai mare pacat din care deriva toate celelalte pacate, dracii au inventat inca un pacat mare – BANUL – care-i ajuta sa castige cat mai multe suflete.
  Cred ca filmul „OSTROV”, este adevarata inspiratie pentru noi toti – un tipar demn de urmat pentru fiecare crestin adevarat.

  Apreciază

 6. acadennis said, on martie 9, 2010 at 1:52 pm

  Patima banului duce pe multi oameni la pierzare …

  Apreciază

 7. vizantie said, on martie 9, 2010 at 2:11 pm

  Dupa caderea cetei lui Lucifer si ramanerea sfintilor ingeri langa Dumnezeu, acestia din urma, ca niste credinciosi dumnezeiesti slujitori „au luat de la Ziditorul fericirea cea desavarsita, pentru ca li s-a dat lor un Dar ca acela, ca de acum sa nu mai poata ei a gresi inaintea lui Dumnezeu, ci de-a pururea voia Lui cea sfanta sa o savarseasca, dupa graiul psalmistului: <> (Ps.102, 32), IAR CEI CAZUTI INGERI, INTRU ATATA IMPIETRIRE S-AU BAGAT, INCAT EI NICIODATA NU POT SA-SI VIE INTRU POCAINTA” (Hronograful lui Chedrinos), chiar daca stiu ca ii asteapta gheena.

  Apreciază

 8. alfredos said, on martie 9, 2010 at 2:27 pm

  intr-adevar filmul „Ostrov” e un film deosebit,care iti da putere sa mergi mai departe prin viata asta grea..merita vizionat: http://piatza.net/content/view/286/237/ ..multumesc frumos tuturor care,intretin flacara crestina cu munca lor prin informatii in aceste webbloguri si pagini asemanatoare ..cu mult respect si va doresc multa sanatate si putere de munca incontinuare si numai bine

  Apreciază

 9. ide4nty said, on martie 9, 2010 at 2:31 pm

  Elitele Globale sunt înşelate de SATANA…Subliniez ÎNŞELĂCIUNEA. De ce ? Pentru că Satana foloseşte de când lumea, printre altele… cea mai teribilă armă care este ÎNŞELĂCIUNEA. De aceea şi Antichrist se numeşte ÎNŞELĂTORUL….Prin PECETLUIREA 666, faptele, minunile şi cuvântările sale şi prin ucenicii săi va încerca să înşele toată lumea inclusiv pe cei mai credincioşi creştini. Dumnezeu a dat voie şi diavolului să-şi facă şi el lucrarea sa în lume. De ce ? Pentru a împlini în RAI numărul Sfinţilor Îngeri căzuţi. De aceea vor fi mucenici mărturisitori care vor muri pentru Hristos şi acum când deja a început prigoana asupra creştinilor adevăraţi. Pecetluirea înaintează…şi se vede în ce fel… În curând nu vom mai avea acces în acest SISTEM şi IMPERIU a lui ANTICHRIST, la servici, bani, servicii medicale şi de transport, paşaport, buletin, lumină, gaze, etc…şi lista poate continua FĂRĂ SEMNUL 666… Cine înţelege SISTEMUL înţelege….cine nu….nu. ESTE deja din ce în ce mai greu…în curând la INTERNET nu vom mai avea acces…Informaţi-vă acum cât mai este timp… Va fi foarte GREU…Vom trăi c-an epoca primitivă…Strâmtorarea este deja prea mare….Căci ce a spus Mântuitorul Hristos…””Căci va fi atunci strâmtorare mare , cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi””

  Apreciază

 10. Narcis said, on martie 9, 2010 at 2:39 pm

  Parerea mea personala: Mandria orbeste crunt, incapataneaza fara egal si duce la reactii violente atunci cand celui mandru i se spune adevarul in fata, pe care bineinteles refuza sa il accepte.
  Cine a citit Marsul distrugatorului si-ar putea face o idee de unde vine aceasta incapatanare a dracilor. Scrie in primul capitol inversunarea satanei si cum stiind ca ii vine sfarsitul parca si mai mult rau vrea sa faca. Eu cred ca mandria e radacina principala a acestei intrebari dar mai mult, poate nu se cuvine noua de sus sa stim si sa Ii multumim zi de zi lui Dumnezeu ca ne mai tine la mila Sa.
  Totusi Noul Testament ne arata clar cine va intra si cine nu va intra in Imparatia Cerurilor si cu adevarat se face cernerea pentru ca e nevoie de multa jertfa pentru a dobandi o asemenea rasplata, de aceea nu cred ca e un subiect care ar trebui sa ne framante pe noi in momente grele in care ar trebui sa ne induhovnicim mai mult, sa incercam sa traim cu adevarat asa cum ar trebui sa traim sa-l simtim pe Iisus in suflet si niciodata sa nu uitam sa ne rugam la Maica Domnului. Mie personal, nu mi-a lasat nici o rugaciune neindeplinita.

  Apreciază

 11. ady said, on martie 9, 2010 at 2:49 pm

  Saccsive, cat timp mai dai acestei lumi? ! deceniu, 2? Oare are dreptate Icke?

  Apreciază

 12. ady said, on martie 9, 2010 at 3:06 pm

  Ma scuzi Saccsive, am uitat(poti sa unesti comentariile), as vrea sa stiu parerea ta personala, ca stii mai multe ca mine(sunt un amarat de pacatos), cand se vor termina odata ca ma cam satur asa cate un pic ….

  Apreciază

 13. acadennis said, on martie 9, 2010 at 3:17 pm

  Puteti vedea in urmatorul video mandria lui lucifer inainte de decadere.

  Apreciază

 14. Dhisapienor said, on martie 9, 2010 at 3:24 pm

  Slava Domnului!
  Ce cred eu: omul se naste doar cu pacatul mostenit de la Adam. In urma Sfantului Botez acesta se sterge. Atat la cei botezati cat si la cei nebotezati apare insa ispita, care ii indeamna sa cada. Atat timp cat omul, cu ajutorul Harului Sfantului Duh lupta cu ispita, chiar daca el pierde cate o batalie, cat timp vrea sa lupte in continuare, Harul nu-l paraseste. Dar cand omul se leneveste si incepe sa se mandreasca, Harul se indeparteaza. Harul, care este Lumina lumii, care vine de la Dumnezeu, prin indepartarea de om, PE CARE OMUL A CERUT-O, SAVARSIND PACATUL, lasa in locul lui intuneric. Vrajmasii, care nu mai pot suporta Lumina Dumnezeiasca in urma caderii lor, gasesc mizeria sufleteasca locul propice existentei lor temporar si se salasluiesc in om. Chiar daca omul isi curateste viata prin pocainta si spovedanie, daca lupta lui nu e sincera e predispus caderii, adica indepartarea mai mare de Dumnezeu si Harul Sau. El se face locas al mai multor demoni. Cand demonii se salasluiesc in mintea si sufletul omului, il controleaza prin patimile sale, impotriva carora el nu mai lupta, pentru ca placerea de moment il paralizeaza psihic(slava desarta, mandrie), trupeste(desfranare, lacomie) si ce e cel mai rau e ca ii paralizeaza inima(zgarcenie, ura) si multe alte patimi asemanatoare.
  „43. Şi când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte.
  44. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită.
  45. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean. ” (Matei, cap 12)

  Harul Sfantului Duh este Cel Care aduce lumina cunostintei, a adevarului, al dorintei si iubirii binelui. Pacat dupa pacat indeparteaza harul, prin vointa libera a omului. Pocainta e mai grea decat lipsa pacatului, decat curatia, pentru ca pe perioada ei omul este slab la pacatele pe care le-a savarsit. (De ex.: se spune ca Sfanta Maria Egipteanca a patimit ispitele de la diavol aceeasi perioada de timp pe care o petercuse in pacat).
  In concluzie, despre asa zisele elite si dintre ele cei care intr-un fel sau altul planuiesc distrugerea: prin pacat au dat loc diavolului si au indepartat Harul si pronia Dumnezeiesti. In urma acestor caderi sufletele s-au indepartat de Lumina, ajungand in intunericul dracesc, unde sunt stapaniti de diavoli. Acestia ii indeamna din ce in ce mai mult la savarsirea raului, uitand cu desavarsire binele, influentati fiind de catre draci, care la randul lor au uitat binele si se sperie de el. De aceea, ei acceptand robia patimilor si a dracilor se lenevesc in lupta lor, ba chiar ajung sa pretuiasca ceea ce ei insisi cu o vreme inaitne dipsretuiau si chiar sa incerce sa imprime modelul lor altora.
  Iertati-ma! Domnul Iisus Hristos si Preacurata Lui Maica sa va aiba in paza pe toti!

  Apreciază

 15. stefan said, on martie 9, 2010 at 4:00 pm

  saccsiv foarte bun articol si comentariu.

  Am o adaugare aici referitor la incapabilitatea diavolului de a se smerii.

  Din moment ce Lucifer a cazut datorita mandriei si astfel devenind satana, acesta cu ai lui se gasesc in imposibilitatea structural-fundamentala de a spune de exemplu „Doamne miluieste!” Citeam undeva acum o vreme ( cred ca erau istorioare d-ale parintelui Cleopa) ca daca prin absurd un drac ar spune ase ceva „Doamne iarta-ma” „Doamne miluieste” atunci ar deveni inger.
  Acum referitor la „de ce continua stiind cum se va sfarsi” – raspunsul pe care eu l-am primit si ma ‘satisface’ in mod complet este „pentru ca face exact astfel cum este capabil sa faca ” , natura raului este sa faca asa cum face si nu altfel – din ura,pizma,disperare,viclenie.Acesta duce un rozboi de tip ‘proxy’ constiend fiind ca singurul fel si chip in care poate face rau este prin a lovii in om.

  Apreciază

  • ROrtodox said, on martie 9, 2010 at 4:46 pm

   Deci .. este kamikaze ?

   E un alt lucru pe care eu personal nu il inteleg.
   Se face tot ce e posibil pentru decimarea / sterilizarea / satanizarea populatiei ( presupun pentru a tine cat mai mult pamantul ) dar in acelasi timp vor sa reconstruiasca Templul lui Solomon si sa il introneze pe pierzator ..
   DE CE ???
   Din moment ce stiu CLAR ca acela va domni 3 ani juma si dupa va fi sfarsitul ???
   Intr-un fel amana sfarsitul .. si in altul il grabesc .. ma poate lamuri cineva ?

   Apreciază

   • stefan said, on martie 9, 2010 at 5:40 pm

    ‘kamikaze’ nu-i un termen bun de asemanare in context.
    In acelasi timp sunt doua fatete una a dracilor si alta a ‘dracilor-oameni’ unii sunt constienti de pierzania lor, ceilalti nu sunt.

    Mai este un lucru in legatura cu termenii ‘amana’ si/sau ‘grabi’ sfarsitul.
    Nimeni sau/si nimic nu poate nici amana si nici grabi pronia lui Dumnezeu.Cum este asa este si o sa fie si nu altfel – nici mai rapid nici mai incet.
    Ce vreau sa zic este ca dupa parerea mea(din ascultat si citit) termenii de ‘amanare’ sau ‘grabire’ -in context- au valoare si impact relativ doar la om si prin prisma a ceea ce el este capabil sa vada.
    Din motivul acesta nu avem de a face cu un paradox ci (din nou) cu propria noastra incapabilitate de a simtii duhovniceste.
    Multe din aspectele ce au legatura cu ceea ce vorbim aici sunt explicate in Omiliile (de exemplu la Facere) Sfintilor Parinti.

    Din proprie experienta, si ma dau pe mine ca exemplu negativ, va pot spune clar ca mare este pericolul odata cu tentativa omului de a ‘interpreta’sau ‘talmacii’ pasaje sau versete din Sf Scriptura…mare pericol
    Haideti sa ascultam de cei mai mari decat noi, de cei cu o enorm de mai mare traire duhovniceasca pentru a nu ne face vinovati noi ca urmare a propriei incapabilitati.

    Apreciază

   • saccsiv said, on martie 9, 2010 at 6:28 pm

    ROrtodox

    Poate ca nici nu pot dracii sa faca altfel. Parintele Arsenie Papacioc spunea „Ce ne-am face fara dracul? Dracul e un tolerat, nu este o putere.” Si explica:
    „Dracul joacă un rol de mântuire indirect. Suferintele îti aduc niste întelepciuni adânci si te fac să te gândesti serios la mântuirea ta. Dar, vă dati seama cine ne păzeste pe noi? Îngerul păzitor îl face praf si tăndări pe drac, care nu mai are nici o misiune, este un apostat. Îngerul păzitor este în misiune. Lupta este între ei si câstigă acela de partea căruia suntem noi cu faptele noastre. Si nu ne-ar fi rusine să-l părăsim pe îngerul păzitor, să-i dăm câstig de cauză diavolului, dusmanul îngerului, dusmanul nostru, cu nepăsarea, ba si cu căderi directe? Si totusi, Dumnezeu, în mila Lui, ne-a dat putinta să ne ridicăm prin spovedanie. Va să zică e o îngăduintă continuă pentru salvarea fiilor Lui, oamenii.”

    Altfel spus, dupa cadere, soarta dracilor a fost pecetluita, iar rolul lor este strict acela de a participa la examenele la care este supus omul in drumul sau spre mantuire.

    Sa ne amintim insa ce i-au zis demonii Mantuitorului:
    „Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?”

    Asadar, stiu foarte bine care le e soarta. Ca spera ei eventual o amanare, nu mai conteaza. Deci este foarte posibil sa fie limitati strict la raul lor.

    Asta nu inseamna ca ne putem lua la piept cu ei, caci puterea lor e uriasa, comparativ cu a omului. Fara bunul Dumnezeu nimic nu putem face si daca credem altfel, deja ne-am mandrit …

    Spunea Sfantul Siluan:
    „Ţine-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!”

    Dar cati facem asa? Stim bine care e plata pacatului si totusi ne mai inclinam, mai gresim, ne maniem, uitam de milostenie, curvim in gand, invidiem, ne lacomim, etc.? Ne trezim si ne pare rau si incercam sa reparam si ne spovedim. Dar, totusi, de ce am facut-o? Desigur, bunul Dumnezeu, in marea Sa iubire ne tot iarta, dar DE CE gresim, cand stim bine ce este gresit?

    Ca atare, nu trebuie sa ne miram ca dracii o tin pe a lor …

    Apreciază

 16. Geo said, on martie 9, 2010 at 4:54 pm

  Si spunem in rugaciune :Precum in cer ,asa si pe pamant.Dar daca Dumnezeu care ne-a dat posibilitatea sa alegem unde vrem sa petrecem vesnicia triaza lumea.Cei care vor manele,bautura fara masura,droguri,crime,violuri,hotii,galagie,tulburare,invidie….vor merge intr-un loc unde numai asta vor gasi?Va dati seama ca pentru cei care doresc liniste,frumusete,intelegere,dragoste intre semeni,cei care se multumesc cu ceea ce au,se bucura de primavara,de flori,de prunci,de prietenii si rudele lor si de toti oamenii,care iubesc tot ce vine de la Dumnezeu ,pentru unii ca acestia asa arata iadul,ca acela descris mai sus.Ca spune in Apocalipsa,afara va fi scrasnirea dintilor.Ca va fi iad si pentru cei care ucid.Acestia nu vor sa fie ucisi.Si nici hotii nu pot fi fericiti ca nici ei nu vor sa fie talhariti,nici violatorii si asa mai departe.Si eu mi-am pus intrebarea asta:cu ce-l ajuta pe cel rau daca mai mor si altii in iezerul de foc,sau ard impreuna pururea?

  Apreciază

 17. ROrtodox said, on martie 9, 2010 at 4:57 pm

  + Eu cred ca atat de disperat este Lucifer sa conduca si el 3 ani juma .. mai putin decat Constantinescu incat e in stare sa grabeasca implinirea tuturor profetiilor numai sa puna mana propriu zis pe pamant, fiindca deocamdata el da doar ordine.

  Ganditi-va ce se va intampla cand va fi pe Pamant si cata ura o sa aiba stiind ca timpul e limitat si avand atat de multa dorinta sa ne nimiceasca ..

  Apreciază

 18. WillyS said, on martie 9, 2010 at 5:06 pm

  http://www.mail.com/Article.aspx/world/0/APNews/General-World-News/20100309/U_EU-Britain-Microchipped-Dogs?pageid=1 …ce ziceti de asta…..prin orice vrasmasul vrea sa isi atiga scopul….

  Apreciază

 19. Ovidiu said, on martie 9, 2010 at 6:28 pm

  Salutare Saccsiv:

  Eu stiu de la un duhovnic ca diavolul nu stie viitorul dar el este destul de inteligent astfel incat sa intuiasca ce se va intampla pe o perioada scurta de timp. Diavolul cand a cazut din rai a ramas cu puterile lui de inger care nu i-au fost luate de catre Dumnezeu.
  Doamne Ajuta! Numai bine!

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 9, 2010 at 6:48 pm

   Ovidiu

   Evident ca dracii nu pot prevedea viitorul, ar fi chiar cumplit s-o poata face, insa stiu sa citeasca Sfanta Scriptura …

   Ca dracul uneori pare a putea stii viitorul cand ii spune unei ghicitoare ce va fi cu un ratacit care se indeparteaza de bunul Dumnezeu si ajunge la ticaloasa, e intr-adevar alta poveste. Caci de fapt necuratul se va stradui sa determine pe acel individ sa ia acele decizii ce il vor duce aproape sigur intr-o anumita situatie … Asta se poate evident intampla si la nivel de grup de indivizi.

   Revenind insa la chestiunea din articol, ea e reala, caci dupa cum am spus, dracii stiu foarte bine ce scrie in Sfanta Scriptura.

   Referitor la puterile lor de inger, ele sunt foarte limitate. Sa ne amintim ca lucifer era heruvim, ba inca cel mai stralucit. A se citi si:

   https://saccsiv.wordpress.com/2009/11/08/cetele-ingeresti/

   Si ce s-a ales de ei? Un singur inger este suficient sa scoata din iad un suflet … Un singur inger pazitor (care apartine celei mai inferioare dintre cetele ingeresti) este sufient sa pazeasca pe un om de toti dracii …

   Apreciază

 20. marin said, on martie 9, 2010 at 7:40 pm

  Sa ma iertati, eu nu cunosc foarte bine Scripturile si din scrierile Sfintilor Parinti am incercat sa citesc cat mai mult, dar cred ca nu atat cat au citit o parte din cei care scriu pe acest forum. Am citit comentariile si am vazut ca s-a scris numai despre ce fac altii; elitele, vrasmasul, ingerii, dar nu s-a scris despre ce ar trebui sa facem noi, in contextul articolului ma refer. Ma intreb, daca asa cum citeam mai sus, ca unii Sfinti si duhovnici au spus ca „lumea asta atat o va tinea Dumnezeu pana se va implinii nr. ingerilor cazuti” , pentru epoca contemporana nu mai este valabila marea trimitere pe care o face Mantuitorul :-mergeti si faceti uceniti din toate neamurile, botezandu-i si invatandu-i…” Citeam undeva ca Dumnezeu vrea ca sa fim impreuna lucratori cu El. Apostolii, ucenicii lui si urmasii lor s-au dus la pagani si le-au spus calea mantuirii. La noi in tara vin multi pagani, care nu au auzit si nu stiu nimic de ortodoxie. Nu ar trebui sa le spunem noi? Sau facem si noi ca protestantii vestici , ne inchidem gura, le dam drepturi si apoi devenim tara pagana sau islamizata, cum au devenit majoritatea tarilor care inainte se numeau crestine si acum mai sunt crestine doar pe hartie si doar cu numele? Si apoi cum vor auzi popoarele musulmane ( sunt 32 de tari musulmane) de ortodoxie, in contextul in care mijloacele de informare in masa sunt restrictionate in acele tari si citeam undeva ca Danion Vasile spunea ca doar 2-3 preoti ortodocsi s-au dus misionari in tarile musulmane. Mai sunt tarile asiatice unde numai catolici si protestanti au trimis misionari, ortodocsii nici unul, din cate am citit eu. Si alte tari unde nici macar acestia nu au ajuns, cum vor afla de dreapta credinta ortodoxa, fara sa mearga nimeni sa le spuna? Scrie in Scriptura ca nu va veni sfarsitul sau Imparatia Domnului pana nu va fi propovaduita Evanghelia la toate neamurile, iar sarcina aceasta ne-a dat-o noua, crestinilor Mantuitorul nostru Iisus Hristos.Oare ne preocupa asta cand ne preocupa problemele legate de sfarsitul vremurilor, sau suntem nepasatori fata de atatea suflete care nu au auzit niciodata de dreapta credinta ca nu a avut cina sa le spuna ?

  Apreciază

 21. un om said, on martie 9, 2010 at 8:08 pm

  din tot ce am citit eu din scrierile diferitilor Sfinti Parinti, raspunsul la intrebarea „de ce continua diavolii daca cunosc care va fi sfarsitul” este cat se poate de simplu – continua din zavistie, ura si invidie fata de OM, pentru ca Omul va fi cel care le va lua locul. Iar ei stiu ce au pierdut, dar din cauza mandriei si a faptului ca nu se mai pot smeri, vor sa impiedice omul sa ajunga in Rai, de unde au decazut ei.

  In plus, chiar daca stiu ca vor domni numai 3 ani cu Antihristul lor, Elitele continua pentru ca „sa se implineasca scriptura”. Pur si simplu asa e scris ca va fi, si nu se poate schimba nimic din cursul evenimentelor viitoare. Prin urmare, atat diavolii cat si Elitele conduse de diavoli, nu fac altceva decat „implinirea Sfintei Scripturi”. Totul e scris si se va intampla cum e dat sa fie.

  Apreciază

 22. Marius said, on martie 9, 2010 at 8:27 pm

  D-zeu a lasat lucruri cum este judecata de apoi sa nu o cunoasca nimeni. Noi oamenii putem sa schimbam profetiile. Imi vine in minte Sodoma si Gomora can initial cetatea nu a fost arsa pentru ca aceia s-au pocait si toti se intrebau ca profetia nu s-a implinit. Si totusi dupa 200 de ani cand D-zeu nu l-a mai trimis pe Iezechel sa le spuna acelora din cetate pocaitiva si astfel acei pacatosi au sfarsit prin arderea cetatii din temelii. Ce gandesc eu, daca ne pocaim D-zeu are grija de noi si nu vom sfarsi in mana celui rau. Credeti ca e bine sa descifram cand va veni acea zi, eu ma indoiesc, numai sectanti fac calcule. Sa ne rugam mai mult, rugaciuni scurte spuse din inima (in gand si sa incercam sa nu ne ajuta cu limba, ci cu inspiratie si expiratie) cand mergem spre serviciu, cu tramvaiul, metrou, tren, in timpul serviciului dacane permite, intotdeuna sa avem rugaciunea in gand.

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui D-zeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea ta.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 10, 2010 at 7:40 pm

   Marius

   Zici:

   „Noi oamenii putem sa schimbam profetiile. Imi vine in minte Sodoma si Gomora can initial cetatea nu a fost arsa pentru ca aceia s-au pocait si toti se intrebau ca profetia nu s-a implinit. Si totusi dupa 200 de ani cand D-zeu nu l-a mai trimis pe Iezechel sa le spuna acelora din cetate pocaitiva si astfel acei pacatosi au sfarsit prin arderea cetatii din temelii.”

   Adica cele spuse de insusi Domnul nostru Iisus Hristos despre sfarsitul vremurilor le putem schimba noi oamenii? Detaliaza ce ai vrut exact sa spui cu Sodoma si Gomora.

   Apreciază

 23. ROmanul said, on martie 9, 2010 at 9:23 pm

  Un diavol insusi spune ca nu vrea sa se pocaiasca si de ce:

  http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/cuviosul-antonie-mare/cuviosul-antonie-mare-72993.html

  „Iar, a doua zi, a venit diavolul si a inceput sa se tanguiasca de departe, in chip de om, ca si cum plangea si, venind la batranul, i-a facut plecaciunea. Iar batranul, mai intai nu l-a vadit pe el, ci numai in mintea sa il ocara. Apoi Sfantul i-a zis: M-am rugat Domnului Dumnezeului meu, precum ti-am fagaduit si te primeste la pocainta, de vei plini cele ce prin mine iti porunceste Stapanul si Atotputernicul. Iar diavolul a zis: ?Si care sunt cele ce a poruncit Dumnezeu sa le fac? Iar batranul a raspuns: Ti-a poruncit Dumnezeu acestea: Sa stai intr-un loc trei ani nemiscat, privind spre rasarit si strigand, ziua si noaptea, Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, rautatea cea veche, zicand aceasta de o suta de ori. Si, iarasi, de o suta de ori, sa zici: Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, uraciunea pustiirii, si, iarasi, de acelasi numar de ori: Dumnezeule, miluieste-ma, pe mine inselaciunea cea intunecata. Si cand le vei face acestea, atunci te vei numara a fi cu ingerii lui Dumnezeu, intru aceeasi slujba in care ai fost si mai inainte.?

  Iar Zerefer, lepadand indata acel inselator chip al pocaintei, a ras tare si a zis batranului: O, calugare, de-as fi voit a ma numi eu insumi rautatea veche, uraciune a pustiirii si inselaciune intuneacata, apoi as fi facut aceasta de la inceput, ca sa ma fi mantuit. Acum, sa ma numesc eu insumi rautate veche? Nicidecum. Si cine ar zice aceasta? Pentru ca, pana acum, eu sunt minunat in ispravi si toti, de teama, se supun mie: cum, dar, as putea sa ma numesc eu singur uraciune a pustiiri, ori inselaciune intunecata? Nicidecum calugare, nu, ca inca stapanesc pe pacatosi si ei ma iubesc, eu sunt in inimile lor si ei umbla dupa voia mea, iar a fi rob netrebnic si prost in pocainta, asta nu voiesc, batrane, nu, nu asta sa nu fie, ca, adica, din cinstea cea mare, sa ajung intru atata necinste.? Si, zicand acestea, si strigand, diavolul s-a facut nevazut. Iar batranul, sculandu-se la rugaciune, a multumit lui Dumnezeu, zicand: Adevarat ai zis, Doamne, ca rautatea veche nu poate fi bunatate noua si incepatorul rautatilor nu se face facator de bunatati noi.”

  Apreciază

 24. spellmaker said, on martie 9, 2010 at 9:30 pm

  Problema asta este destul de complicata.Daca privim infernul asa cum este el,adica un alt taram fiintial,cu propria lui expansiune,vom intelege de ce diavolul nu cedeaza chiar daca el cunoaste bine scrierile sfinte.Mai ales ca foarte putini dintre oameni stiu ca acest univers face parte din taramul lui.Sigur ca aceasta informatie ii va soca pe multi dar din pacate acesta este adevarul.Primul nivel al iadului se afla aici pe pamant. Pierderea lui in favoarea luminii ar crea mari probleme strategice.Lupta dintre bine si rau este veche si nu se va termina probabil niciodata,oricum asta va fi dupa voia Tatalui.satana nu va lasa acest teritoriu fara lupta,nu se va lasa influentat de scrieri sau proorociri.De ce ? Pur si simplu din ceea ce il caracterizeaza cel mai bine : din orgoliu.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 10, 2010 at 7:34 pm

   Spellmaker

   Iadul a fost locuinta tuturor mortilor fie ca erau sau nu drepti. O data cu coborarea Domnului nostru Iisus in iad, cei drepti au fost eliberati si au ajuns in Rai, ce fusese, de la alungarea lui Adam si a Evei, pana atunci inchis tuturor.

   Dupa acest moment, iadul ramane exclusiv o antecamera a pacatosilor nepocaiti, iar raiul o antecamera a pacatosilor pocaiti. Aceasta pana la JUDECATA DE OBSTE. Sfintii Parinti dau exemple de nefericiti ce totusi au fost scosi din iad dupa multe rugaciuni ale celor ramasi in viata. Trebuie subliniat aici, ca dupa ce mori, degeaba te tot caiesti … Tot ce faci, daca faci, o poti face cat esti in viata pe acest pamant. Iar viata e numai una, nu exista reincarnare.

   Tot de la Sfintii Parinti stim ca atat timp cat sufletele mortilor au stat toate la un loc, totusi cei drepti, chiar daca stateau in intuneric, nu erau in chinuri.

   La Apocalipsa 20, 14 scrie:

   „Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.”

   Tot acolo vor ajunge si diavolii.

   Dupa JUDECATA DE OBSTE, cei prea ticalosi pentru a fi iertati vor ajunge si ei in iazul de foc, iar toti ceilalti in raiul propriu zis.

   Asadar, nu putem spune precum ai facut-o tu, ca:

   „Primul nivel al iadului se afla aici pe pamant. Pierderea lui in favoarea luminii ar crea mari probleme strategice.Lupta dintre bine si rau este veche si nu se va termina probabil niciodata”

   Apreciază

   • spellmaker said, on martie 10, 2010 at 9:54 pm

    @ saccsiv,de acord cu tine,insa ceea ce am scris referitor la primul nivel al iadului este corect.In Efeseni 6,12 scrie ca locuinta ingerilor cazuti este in vazduh,adica locul dintre cer si pamant.In „slujba Invierii”,Parintele Ioan Damaschin,zice in cantarile sale ” Pogoraiu-te-ai intru cele mai de jos ale pamantului si ai sfaramat incuietorile cele vesnice…etc.De aici putem vedea ca se vorbeste despre iad ,privindu-l din doua zone diferite.Am mai citit insa intr-una din scrierile unui Sfant Parinte ,al carui nume acum din pacate imi scapa,care vorbind despre iad,spunea ca el exista si la suprafata pamantului,ca parte de inceput (si Iisus zice ca vine stapanitorul acestei lumi…. ),si in interiorul pamantului si ca iadul ar avea o structura facuta de demoni avand ca model Inparatia Cerurilor ,dar la o scara mai mica.Dupa parerea mea,deci poate gresesc,dar eu cred ca la fel ca la sah sa zicem,daca diavolul ar lasa pur si simplu din mana pamantul nostru,oricum ar face o gresala strategica,o data prin faptul ca ar pierde prea usor un teritoriu (pentru care s-a batut cu pumnul in piept ca il va stapani cum ar vrea) si a doua oara ar gresi prin faptul ca s-a aratat slab si asta nu ar da bine in fata supusilor lui.Despre lupta dintre bine si rau am mai spus printre altele ca o fi cum vrea Dumnezeu,dar imi aduc aminte si de Sfantul Atanasie Athonitul,care inzestrat cu mare putere duhovniceasca ,gasind o data manastirea plina de necurati s-a apucat sa-i pocneasca.Si pe care il pocnea,il omora pe loc.Si i-a fugarit prin manastire pana cand au mai ramas vreo 2-3 urcati intr-un chiparos inalt.Sfantul Atanasie a inceput sa se urce dupa ei,cand i-a aparut Prea Sfanta Fecioara Maria in fatza si i-a zis :”Lasa-i Atanasie ca astea sunt mantuirea voastra ca fara i nu ati mai fi incercati si vati lenevi „.Asa ca ..e destul de complicat.Cel putin pana se vor completa locurile ingerilor cazuti,care au fost „a treia parte din stelele cerurilor „,deci dupa mine o multime,sigur lupta dintre bine si rau va continua.

    Apreciază

 25. spellmaker said, on martie 9, 2010 at 9:41 pm

  @Marin,ortodocsismul are biserici in majoritatea statelor lumii.Daca biserica lui Hristos nu este in vreo tara,acest fapt se intampla probabil din voia lui Dumnezeu.Daca celelalte culte si-au trimis misionari acolo unde ortodoxismul nu are ,se face din cauza ca doctrina acestora este diferita de cea ortodoxa, in care prozelitismul nu e permis.Cat despre tarile asiatice , ortodoxismul este in crestere.

  Apreciază

 26. munteanuaurel said, on martie 10, 2010 at 5:39 am

  ‘ Ba mai mult, vor fi in vremurile din urma multimi foarte mari ce se vor intoarce la dreapta credinta, asa ca socoteala dracilor va fi spre pierzarea lor’-te inseli sunt vremuri de apostazie si putini se vor intoarce la Domnul,in comparatie cu cei pierduti ,cei intorsi sunt numiti – ‘turma mica’.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 10, 2010 at 7:43 am

   munteanuaurel

   Iata ce scrie in Apocalipsa:

   „Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?
   Şi fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veşmânt alb şi li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puţină vreme, până când vor împlini numărul şi cei împreună-slujitori cu ei şi fraţii lor, cei ce aveau să fie omorâţi ca şi ei.

   După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic.

   Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit?
   Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului. ”

   Adica exact ce am scris si eu „Ba mai mult, vor fi in vremurile din urma multimi foarte mari ce se vor intoarce la dreapta credinta”

   Dar pana atunci va fi si apostazie … Cum este posibil sa se petreaca ambele, te las pe tine sa deduci.

   Apreciază

 27. Iubesc Patriarhul said, on martie 10, 2010 at 6:57 am

  O intrebare ajutatoare (poate): De ce daca de numarul 666 stie toata lumea totusi acest numar este folosit in codul din cip? De ce nu s-a ales alt numar? Raspuns: Pentru ca la judecata de apoi sa nu putem spune ca nu am fost preveniti. Daca codul din cip ar fi fost 123 de exemplu, am fi avut o scuza, dar asa codul din cip este 666 exact numarul despre care am fost preveniti.
  Eu cred ca dracul ar fi ales alt numar, daca ar fi fost dupa el, dar nu l-a lasat Dumnezeu, tocmai ca sa fim preveniti.

  Pentru prima intrebare din titlu nu pot sa spun decat ca mandria orbeste ireversibil. Asemeni dracilor care desi stiu ca nu se va termina bine pentru ei, asa sunt si oameni care desi stiu ca se indreapta direct catre iad, nu se pocaiesc. (de exemplu Arie care stia ca n-are dreptate , dar nu putea sa renunte la erezie). Pentru a doua intrebare spun de la inceput ca de fapt acesti oameni nu sunt „elite”. Acest grup de oameni sunt de fapt in varful piramidei necunostintei de Dumnezeu. Oameni indobitociti, animale manate de diavol oriunde vor ei.

  Apreciază

 28. a4m said, on martie 10, 2010 at 7:00 am

  Daca omul are ispite, si datorita trupului este slab si cade, prin pofte, lacomie, imbuibare, desfranare,…etc, diavolul nu se poate intoarce, nu se poate pocai pentru ca a fost inger, nu a avut ispite, nu a avut trup, dar a cazut cu voia lui, el a ales sa se impotriveasca lui Dumnezeu (nu imi amintesc unde am citit). Iar pildele sau povestioarele despre cum s-ar putea diavolul mantui sunt doar exemple pentru noi, pacatosii, ca sa intelegem mila si iubirea lui Dumnezeu, sa intelegem ca trebuie sa vrem sa ne pocaim, caci mantuirea sta in puterea noastra, caci ”Dumnezeu ne-a facut fara noi, dar ne va mantui numai cu noi”.
  Desi stie care va fi sfarsitul lumii si ca biruinta va fi a lui Dumnezeu, diavolul, fiind atat de mandru, rau si invidios, incearca sa faca rau atat cat mai poate, sa-i piarda pe cat mai multi dintre oameni, ca doar asta e placerea lui: sa-i intoarca pe oameni de la Dumnezeu.
  Cam asta am inteles eu din ce am citit pana acum, dar daca gresesc astept sa imi spuneti.

  Apreciază

 29. daniel said, on martie 10, 2010 at 7:10 am

  Satana, Satan, Leviathan, Belzebut, Gog, Magog, Sarpele, Dragonul, Animalul Abisului, Lucifer – sunt doar cateva din numele care i se atribuie.
  Numele lui original este Lucifer.
  Dracii continua munca lor de rautate deoarece sunt tiranizati de catre Satana si rautatea lor inseamna sa atraga si sa piarda cat mai multi oameni.
  Atata timp cat se mai permite ispitirea oamenilor de catre diavoli si draci, chinurile iadului, desi cumplite, nu sunt inca la intensitatea lor meritata.
  Numai dupa Marea Judecata a lui Dumnezeu, cand se vor desparti pentru totdeauna cele doua lumi, atunci chinurile Iadului vor fi manifestate maxim.
  Satana va fi inchis in cel mai dur invelis posibil (zatul materiei) si aruncat in oceanul fara fund al furiei (al chinurilor vesnice), ce este de fapt focul tuturor focurilor, care cu cat mai in adanc cu atat mai violente devin apele sale.
  Acum el are o putere foarte mare: cu o singura lovitura poate sa distruga toata creatia vizibila. Aceasta putere ii este ingaduita si controlata de Dumnezeu si nu poate trece de ceea ce Dumnezeu ii permite.
  Oamenii sunt ispititi cu fel de fel de necazuri si evenimente pentru desavarsirea lor spirituala. Raul mai este ingaduit pentru ca oamenii sa ramana pe calea smereniei si sa nu uite de luarea aminte la sine.

  Daniel

  Apreciază

 30. ortodox pe stil vechi said, on martie 10, 2010 at 8:57 am

  Sa conturat doua inparati una pregatita de Tatal Nostru Fiului sau prim nascut care din Tatal sa nascut mai inainte de toti veci si una care sia facut-o singur celalat fiu Lucifer care prin Mandria sa sia facut singur un loc dar care nu are binecuvantarea Tatalui din cer si care reprezinta partea intunecata.De aceia de cand e lumea zidita sa facut voia lui dumnezeu Tatal sa ne arate si binele si raul prin care trecem toti oameni luand exeplu prim din Greseala cum a facut Adam si noi avem exemplu adevarat cel dupa ce gresim sa punem inceput bun prin exemplu Dumnezeului Iisus Hristos care sa Jertfit din Dragoste pentru pacatele noastre ca sa ne arate calea cea buna placuta lui Dumnezeu In Treime adevarata si Luminata.Deci exact ca si o zi omul sa nascut ca intro zi incepatoare dupa orele zero adica nu stia nimic din ce trebuia sa faca si datorita faptului ca se vanduse Adam lui Lucifer inselat a doua oara traind in intuneric ,potopul lui Noie care a spalat pre ochi putin ca si un inceput de dimineata aparand un semn pe la ora 6 dimineata la SF. Avram care a fost inteleptit sa vada adevaraatul Dumnezeu INTRIME de O FIINTA ATOT STAPANITOARE A UNIVERSULUI. Pe la ora 9 ingaduie Dumnezeu lui SF.Moise scoata poporul sau si sa-l duca spre ora 12 unde trimite pre insusi FIUL sau IN VIA CEA ADEVARATA sa inplineasca scriptura cand a dat Via altor lucratori .A fost momentul de apogeu in care Dumnezeu Intreime a sters zapisul lui Adam si a scos din Iad pre cei ce siau ales pre Dumnezeu INTRIME .De la ora 12 toate popoarele au putut sa urmeze in mod egal pre cine doreste din dragoste ori pre Iisus Hristos care sa smerit din Dragoste pentru noi ori pre Lucifer cel amagitor acest fapt de alegere face ca la ora 6 seara sa se tae dumatate din via cea adevarata despartinduse din ideile lui Lucifer si ma refer mai cu seama la Pastori care au urmat acele planuri ca la o TABLA de SAH trecand de partea intunecata deci repet nu ma refer la oite doar la pastori ei sunt acei care au rupt de aceia la ora 9 seara ca sa nu fie liniste a mai luat o parte din vie prin pastori care sau rupt in doua formand STILUL NOU SI STILUL VECHI tocmai sa puna inn dificultate sufletele oitelor cu ganduri bune.Deacuma dupa ora 9 seara vine intunericul vara voia lui Dumnezeu dar totusi din mila sa cum zice „Nu VREU MOARTEA PACATOSULUI CI SA SE INTOARCA SI SA FIE BUN”. Deacuma incepe sa se schimbe iar poli adica adevarul devine minciuna si minciuna adevar.De aceia vedem o inundatie de idei inversate daca se casatoreau pana acum cativa ani Barbat cu Femeie astazi nu mai e normal si sodomia se inpune in forta daca copii mai eri dormeau noapte si se jucau ziua astazi e invers daca inainte Primul nascut al Unui Inparat era mostenitor Legitim astazi se Da celui Mai Mic Daca Femeia in casnicie era supusa Barbatului doar din motiv ca Barbatul era mai invarsta si era Binecuvantat de Dumnezeu sa Conduca acea casnicie astazi Femeia e binecuvantata de Bancheri cu Drepturi intelegem clar ca aceste DOUA INPARATI SUNT OPUSE.E UN PLUS CU MINUS.E ADEVAR SI MINCIUNA si deacuma noi copii lui DUMNEZEU TATAL ALEGEM SINGURI CU CINE MERGEM ORI IN ADEVAR ORI IN MINCIUNA.TOTUL SE FACE DIN DRAGOSTE care si aceasta e de doua feluri
  DRAGOSTE PATIMASA Iubirea Trupului si al Lumi care sunt cei doi Dusmani ai Sufletului si cei mai mari .
  IAR A DOUA SI ADEVARATA DRAGOSTE .DRAGOSTEA SUFLETEASCA aceia in care noi copii lui Dumnezeu Tre sal IUBIM PRE DUMNEZEU CEL ADEVARAT DIN TOT CUGETUL SI DIN TOATA INIMA Si SA INTELEGEM CA ADEVARATA REVOLUTIE CA SA ZICEM ASA E IN INTERIORUL NOSTRU NU IN EXTERIOR .SUFLETUL ARE PRIORITATE IAR TRUPUL E CA SO O MASINA RUGINITA SI INVECHITA IAR DACA MASIINILE NOASTRE SE INTERSECTEAZA INTRO INTERSECTIE AMAGITOARE SA DAM PRIORITATE DE DREAPTA ADICA SA NE VEDEM PRE TOTI EGALI NOSTRI FARA A NE RIDICA SAU A NE COBORA .PRIN FAPTUL CA NE VEDEM EGALI NE COBORAM LA ACEIA CARE SUNT MAI JOS DAR NOI TOT EGALILI LOR SA FIM CU SMERENIE SI CU CREDINTA CU NADEJDE CU DRAGOSTE CU STATORNICIE CU RABDARE SA PUNEM INCEPUT BUN AMIN
  SA LASAM PRE DUMNEZEU INTRIME SA DECIDA CAND E CEASUL AL 12 CELEA.NU ASOCIEZ IN NICI UN CAZ|CA 2012 e SFARSITUL DAR SA NU NE PRINDA NEDESCOPERITI .DUMNEZEU SA NE DEA INIMA BUNA SI MINTE DESTAPTA SA PRICEPEM CAPCANELE CARE NI SE PUN IAR DACA PICAM SA NE RIDICAM REPEJOR SI SA CEREM AJUTOR MAMEI NOASTRE SUFLETESTI FECIARA MARIA AMIN.

  Apreciază

 31. ortodox pe stil vechi said, on martie 10, 2010 at 9:04 am

  la ora 6 Sa desprins domul papa ca si un faraon modern sa facut infailibil precum era faraon zeu de la fraza de mai sus iertati-ma de greselile care le-am mai facut sper sa retineti ideia inca o data Iertati-ma si Dumnezeu sa ne ierte.

  Apreciază

 32. karenin said, on martie 10, 2010 at 9:19 am

  paza gandurilor, inchipuirea, plasmuirea, imaginatia … aici e terenul de lupta al sufletului omului cu lucraturile dracesti. asta-i si singura forma prin care diavolul poate interveni in lume, si o face cu foarte mare succes ca de-aia are indraznire, aproape toti am pierdut batalia asta, din momentul caderii chiar, pentru asta am primit taina marturisirii si altele, sunt slabi suntem nimic, tot ceea ce suntem si putem fi este doar intru Domnul, care ne intareste…asta-i rostul patimirii si al suferintelor si apoi al nevointei, sa ne intoarca fetele catre Domnul, singura scapare…si doar sfanta Biserica este vehiculul ce ne poarta inainte, si Tainele asezate de Domnul in ea…ideologiile pantheiste sunt vehiculul dracesc in care s-au imbarcat majoritatea, metmpsihoza este nadejdea lor, nu cred o iota din invatatura Bisericii, eventual si-o subroga propriilor interese si credinte.

  Apreciază

 33. razbointrucuvant said, on martie 10, 2010 at 9:25 am

  http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/cuviosul-antonie-mare/cuviosul-antonie-mare-72993.html

  Iar, a doua zi, a venit diavolul si a inceput sa se tanguiasca de departe, in chip de om, ca si cum plangea si, venind la batranul, i-a facut plecaciunea. Iar batranul, mai intai nu l-a vadit pe el, ci numai in mintea sa il ocara. Apoi Sfantul i-a zis: „M-am rugat Domnului Dumnezeului meu, precum ti-am fagaduit si te primeste la pocainta, de vei plini cele ce prin mine iti porunceste Stapanul si Atotputernicul”. Iar diavolul a zis: „Si care sunt cele ce a poruncit Dumnezeu sa le fac?” Iar batranul a raspuns: „Ti-a poruncit Dumnezeu acestea: Sa stai intr-un loc trei ani nemiscat, privind spre rasarit si strigand, ziua si noaptea, Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, rautatea cea veche, zicand aceasta de o suta de ori. Si, iarasi, de o suta de ori, sa zici: Dumnezeule, miluieste-ma pe mine, uraciunea pustiirii, si, iarasi, de acelasi numar de ori: Dumnezeule, miluieste-ma, pe mine inselaciunea cea intunecata. Si cand le vei face acestea, atunci te vei numara a fi cu ingerii lui Dumnezeu, intru aceeasi slujba in care ai fost si mai inainte.”

  Iar Zerefer, lepadand indata acel inselator chip al pocaintei, a ras tare si a zis batranului: „O, calugare, de-as fi voit a ma numi eu insumi rautatea veche, uraciune a pustiirii si inselaciune intuneacata, apoi as fi facut aceasta de la inceput, ca sa ma fi mantuit. Acum, sa ma numesc eu insumi rautate veche? Nicidecum. Si cine ar zice aceasta? Pentru ca, pana acum, eu sunt minunat in ispravi si toti, de teama, se supun mie: cum, dar, as putea sa ma numesc eu singur uraciune a pustiiri, ori inselaciune intunecata? Nicidecum calugare, nu, ca inca stapanesc pe pacatosi si ei ma iubesc, eu sunt in inimile lor si ei umbla dupa voia mea, iar a fi rob netrebnic si prost in pocainta, asta nu voiesc, batrane, nu, nu asta sa nu fie, ca, adica, din cinstea cea mare, sa ajung intru atata necinste?” Si, zicand acestea, si strigand, diavolul s-a facut nevazut. Iar batranul, sculandu-se la rugaciune, a multumit lui Dumnezeu, zicand: „Adevarat ai zis, Doamne, ca rautatea veche nu poate fi bunatate noua si incepatorul rautatilor nu se face facator de bunatati noi.”

  Apreciază

 34. codin said, on martie 10, 2010 at 12:36 pm

  Cu siguranta un raspuns clar si multumitor nu se poate oferi la intrebarile initiale.Felul in care s-au scris vechile proorociri, faptele si descrierile apostolilor despre Isus, Vechiul si Noul Testament nu apareau in forma in care o avem noi astazi. Oare cat s-a pierdut din informatia originala, cat s-a ascuns premeditat de catre puterile lumii care s-au succedat, oare ce mai stim noi cu adevarat din ceea ce s-a intamplat cu milenii in urma.Exista destui autori care reclama aceasta stare de fapt iar odata cu faramitarea crestinatatii in fel de fel de secte, enclave si curente sub impulsul ordinelor masonice de sub umbrela Vaticanului nu face decat sa invaluie si mai mult in mister evenimentele la care facem referire.Istoricii care studiaza cu precadere aceste aspecte afirma transant ca Biblia, in general, a suferit schimbari de substanta, adica ceea ce este mai relevant.Si doar un singur cuvand de ar fi schimbat din mesajul lui Isus, tot cursul este deviat de la sursa originala si pana in prezent.
  Nimeni nu detine adevarul, fiecare dintre noi vedem o portiune minuscula dintr-un tablou deteriorat de interesele umane. Cu atat mai mult este necesar a fi precauti si vigilenti, iar piatra pe care sa ne asezam credinta sa fie poruncile lasate de Domnul Nostru Isus Hristos.”Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima ta iar pe aproapele tau ca pe tine insuti”.Aici e secretul.Daca ceva contravine acestui sablon cu certitudine nu este de la Dumnezeu cel Bun.
  Ca traim vremea de pe urma nu mai este un secret pentru cei care il iubesc cu adevarat pe Isus, la fel cum si elitele indracite, cu „drept divin”, stiu acest lucru.
  De ce nu se indreapta cei decazuti stiind finalitatea?….este o intrebare foarte dificila,si, probabil, Isus ne-ar raspunde la fel ca pe vremea apostolilor care iscodeau despre vremuri si timpurile din urma.Ne-ar raspunde sa ne ingrijim noi de mantuirea noastra caci aia ne priveste in mod direct si sa nu ne irosim timpul pretios cu lucruri carora Tatal din Ceruri le va gasi rezolvarea.Dumnezeu oricum stia dinainte ce fel de oameni sunt elitele si slugile lor, precum si ingerii cazuti care se afla in spatele lor si ii manevreaza, stia sufletul lor si viitoarele lor actiuni la care ei erau liberi arbitri si si-a dat seama ca nu este cale de intoarcere pentru ei, si a spus la un moment dat…’cei ce fac rau sa faca rau inainte’…Ca si agricultor, cand vezi ca via inainte de cules iti este periclitata de daunatori nu mai ai timp de luat masuri de prevenire si corectie, vremea aia a trecut de mult. Izolezi strugurii cu rod nealterat, ii prtejezi, si ii culegi repede cand se implineste vremea lor. Ceea ce ramane se va strange frumos si i se va da foc.

  Apreciază

 35. Daniel said, on martie 10, 2010 at 2:00 pm

  Marturisesc ca am fost si eu preocupat de acest lucru, iar raspunsul l-am gasit la Parintele Paisie Aghioritul. El a spus ca diavolul stie ce va fi la Judecata, dar el spera ca atunci, avand in vedere numarul imens al celor ce trebuie condamnati la iad, sa intre si el in planul de mantuire; crede ca atunci va forta intr-un fel mantuirea, crede ca Dumnezeu din marea Sa iubire ii va ierta pe toti.

  Apreciază

 36. adris1919 said, on martie 10, 2010 at 8:24 pm

  Intru totul de acord ca ziditor de suflet este sa lasam asemenea framantari si sa ne vedem de lupta noastra intima cu pacatul. Simplu de spus…
  Ca si Codin, am asa o gheara, o temere ca nu cumva sa ne fi fost ascuns cate ceva pe parcursul celor 2000 de ani tocmai de acesti puternici vrajmasi, astfel incat sa fim mai usor de atras in pacat, in deznadejde. Totusi, mi-am facut curaj, caci nu se poate ca Sfintii Parinti (implinind lucrarea Harului Duhului Sfant ce le era daruit de Bunul Dumnezeu) si marii duhovnici imbunatatiti ai tuturor vremurilor sa lase omenirea in ratacire, la discretia inselatorului, spre pierzanie sigura.
  Multumesc din suflet, Saccsiv, ca nu m-ai lasat singur in framantarea ce-mi scormoneste inima.
  Doamne, miluieste-ne pe noi cu mare mila Ta.

  Apreciază

 37. furios4you said, on martie 10, 2010 at 9:05 pm

  te-am adaugat la bloguri favorite, super blogul

  Apreciază

 38. Andrei said, on martie 11, 2010 at 7:29 am

  Dupa parerea mea explicatia sta in felul urmator: dracii continua sperand ca numarul ingerilor cazuti din Rai sa nu fie umplut niciodata si astfel Satana sa-si continue lucrarea sa diavoleasca in lume (desi D-zeu nu va permite asta niciodata). Cum vor ei sa faca asta ? Prin reducerea populatiei la maximum (este mai usor de controlat un nr mai mic de indivizi) si prin controlul absolut al acesteia si al copiilor care se vor naste prin intermediul cipurilor implantate, astfel incat sa se asigure ca niciunul dintre oameni nu se va mantui in viitor.

  Apreciază

 39. make said, on martie 11, 2010 at 2:52 pm

  Raspunsul il ofera Cuviosul Paisie Aghirotul.

  Diavolul vrea sa traga cat mai multe suflete omenesti sperand ca va putea sa-l santajeze pe Dumnezeu la Judecata de Apoi.

  Este legat si de ereazia lui Origen, care spune ca Dumnezeu in marea Lui milostivire nu se va putea indura sa-i condamne pe oameni la moarte vesnica, ci ii va mantui pe toti, inclusiv pe satana.

  Dar Cuv Paisie spune ca asa ceva nu se va intampla, iar cei ce s-au inchinat diavolului vor sfarsi in moarte vesnica, la fel ca si insusi diavolul.

  Apreciază

 40. Fulger said, on aprilie 7, 2010 at 8:01 am

  Satan nu stie cand ii va veni sfarsitul dar, el stie ca este din ce in ce mai aprope ,asa ca le va face oamenilor din ce in ce mai mult rau si ii va atrage catre pierzanie. O sa le puna cip, si dupa parerea mea ati pune cip RFID este ca si cum ai face pact cu diavolul. Doamne ajuta.

  Apreciază

 41. double_M said, on mai 8, 2010 at 11:01 pm

  sau poate dracii continua lupta, pentru ca ei urasc pe oameni, iar Dumnezeu ii iubeste. ei stiind ca le va veni sfarsitul, incearca sa traga cat mai multe suflete cu ei, pentru ca, daca tot se duc, sa se duca cu un numar cat mai mare din ceea ce iubeste Domnul.

  Apreciază

  • double_M said, on mai 8, 2010 at 11:25 pm

   si app de elite, am gasit ceva f interesant pe youtube, despre un fost iluminist, John Todd(cel putin, asa zice el, ramane la latitudinea voastra sa credeti sau nu). dar, daca acest lucru este adevarat, veti vedea ca lupta se da pe un taram ce transcende aceasta lume. nu stiu daca a mai fost postat aici, daca da, imi cer scuze pentru aglomerare. este in engleza, in mai multe parti:

   Apreciază

 42. Ruben said, on august 30, 2010 at 5:44 pm

  Este clar ca diavoli stiu ca vor pierde lupta cu D-zeu , o stiu bine stind ca nu se pot pune cu divinitatea . O stim si noi , mai ales ca ei find mai inteligeni ca noi o stiu mai bine . Problema care ii impiedica sa capituleze aste scara valorilor inversata dupa care se conduc , adica negru este alb si alb este negru . La ei raul este pozitiv si binele este negativ … stim de asemeni ca odata cu caderea lor ei s-au golit de Duhul Sfant iar in ei salasueste intunericul . Priviti ce ii zice Demonul Zerefer catre Cuviosul Antonie :

  – „O, calugare, de-as fi voit a ma numi eu insumi rautatea veche, uraciune a pustiirii si inselaciune intuneacata, apoi as fi facut aceasta de la inceput, ca sa ma fi mantuit. Acum, sa ma numesc eu insumi rautate veche? Nicidecum. Si cine ar zice aceasta? Pentru ca, pana acum, eu sunt minunat in ispravi si toti, de teama, se supun mie: cum, dar, as putea sa ma numesc eu singur uraciune a pustiiri, ori inselaciune intunecata? Nicidecum calugare, nu, ca inca stapanesc pe pacatosi si ei ma iubesc, eu sunt in inimile lor si ei umbla dupa voia mea, iar a fi rob netrebnic si prost in pocainta, asta nu voiesc, batrane, nu, nu asta sa nu fie, ca, adica, din cinstea cea mare, sa ajung intru atata necinste.”

  Tradus dupa mine asta ar ceva de genul -> eu aici sunt mare sef peste pacatosi care se tem de mine si ma slujesc ca pe un Dumnezeu , sa ma numesc rautate , inselaciune uriciune ? nu nu eu sunt minunat in faptele mele ( vedeti scara inversata de valori , el se crede pozitiv ) IAR ACUMA IN MANDRIA LUI SPUNE -> Eu sant ca si dumnezeu liber sa fac ce vreau eu si sa nu dau socoteala la nimeni iar daca tu calugare crezi ca eu imi voi da libertatea aceasta mareata ca sa devin un simplu rob nesemnat al lui D-zeu atunci ma faci sa rad .

  Oare cum s-a pacalit Diavoul pe sine , oare cum i-a pacalit pe unii ingerii sa-l urmeze oare cum ia pacalit pe Adam si pe Eva oare cum ii pacaleste pe oamenii in ziua de azi . Cu aceias veche minciuna pot fi toti dumnezei si ca aceasta este culmea libertati . Robi cerului nu pot fi liberi chiar daca ei traesc bine cu D-zeu , ei nu cunosc llibertatea . Dupa atatea mileni vedem ca „libertatea” diavolului este de fapt libertinaj pacatos care aduce numai durere si suferinta . Teoria diavolului trebuie sa sune seducator de bine chiar daca in practica este un dezastru total pentru omenire , important este ca lor se le mearga bine si ei sa aiba slugi umane si sa nu il cinsteasca pe D-zeu .

  Ma gandesc ca ei stiu ca au pierdut razboiul si ca miza este in alta parte , ceva de genul mai bine SEF in Iad decat NIMENI in Rai , insasi demonul Zerefer spune in urmatoarea fraza : CA INCA STAPANESC PE PACATOSI … adica are audienta ca daca nu ar avea audienta poate nu s-ar mai considera EU SUNT MINUNAT IN ISPRAVI SI TOTI, DE TEAMA, SE SUPUN MIE . Daca nu ar fi fost asa insasi el zice ca ar spune : APOI AS FI FACUT ACEASTA DE LA INCEPUT, CA SA MA FI MANTUIT. Adica smerit ar sta 3 ani intr-un loc si ar striga de zi si noapte 300 de rugaciuni .

  Cineva spunea ca Diavolul este asa de vechi in pacate ca nu isi mai aduce aminte cum era inainte . Se pare ca unii au incercat fara succes sa ii aduca aminte si s-au ales cu palma peste cap . Au scapat ieftin as zice eu mai ales ca Diavolul nu suporta pe cineva s-ai spuna ca greseste .

  Ma reintorc la ideia cu scara de valori inversata si apoi cred ca ei au ales in fata lui Iisus Cristos in ceruri , au ales avertizati ca nu mai pot da inapoi si ca vor fi condamnati pe vecie , dar cred ca ideia de a fi ca D-zeu a fost mai puternica decat constinta care le spunea ca vor esua in planul lui Lucifer .

  Apreciază

 43. P.M. said, on ianuarie 1, 2020 at 7:13 pm

  @@@
  Domnule Narcis,cine a scris cartea ,,marsul distrugãtorului”de care pomeniti în comentariu? multumesc anticipat

  Apreciază

 44. R said, on ianuarie 1, 2020 at 10:02 pm

  @P.M.

  Am o ediție a cărții din 2009, îngrijită de Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Editura este „Cartea strămoșească”. Cartea nu are un autor anume, ci descrie o vedenie care a avut loc în anul 1905 în Rusia. Mai multe amănunte nu se dau. Cartea are și o prefață semnată de pr. Iustin Pârvu, și intitulată: „E vremea muceniciei! Luptați până la capăt! Nu vă temeți”!

  În legătură cu subiectul articolului. Diavolii știu bine că au pierdut definitiv lupta, și pentru că nu vor să se smerească, cale de întors nu mai au, dar, în același timp știu foarte bine ce au pierdut înainte de căderea lor, adică Raiul și tot ce înseamă acesta.
  În răutatea, răzvrătirea și mândria lor de neimaginat diavolii luptă în continuare cu Dumnezeu până la sfârșitul lumii, pentru a face cât mai mult rău Creației lui Dumnezeu, și pentru a trage cât mai mulți oameni în iad după ei. Ăsta este cel mai mare rău pe care îl pot face
  Au o foarte mare invidie pe oameni, pentru că aceștia, cu ajutorul smereniei și a altor fapte bune, pot să ajungă în Raiul pe care ei l-au pierdut definitiv. Furia diavolului este cu atât mai mare împotriva creștinilor care în lupta lor pentru mântuire au ajutorul Bisericii pe care a întemeiat-o Mântuitorul Iisus Hristos la Cincizecime: Sfintele Taine, slujbele și ierurgiile etc. De aceea este și lupta acerbă a diavolilor cu creștinii, și mai ales cu cei ortodocși.
  Lupta se duce acum, la sfârșitul vremurilor, și cu ajutorul oamenilor care se închină fățiș diavolului pentru avantaje și măriri lumești. Diavolul vrea să pervertească Creația, și, prin uneltele sale pământești, să conducă lumea, să o controleze și să o supună, și să să schimbe legile dumnezeiești cu legi care sunt opusul acestora. Adică totul să fie invers decât a fost creeat de Dumnezeu. De aceea se va ajunge la vremuri de strâmtorare mare, mai mare ca oricând, pentru că diavolul va stăpâni pământul și își va impune legile sale, și va încerca să înșele chiar și pe cei aleși.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: