SACCSIV – blog ortodox

Preşedintele SUA redenumeşte războiul din Irak „OPERATIUNEA NOI ORIZONTURI”. Va suna de bine?

Posted in IRAK, Operation Iraqi Freedom, Operation New Dawn by saccsiv on martie 2, 2010

   Citez din articolul U.S. President rebrands Iraq war ‘Operation New Dawn’:

   Preşedintele Barack Obama şi administraţia sa plănuiesc să schimbe numele războiului din Irak din „Operaţiunea Libertatea Irakienilor” in „Operaţiunea Noi Orizonturi” („Operation Iraqi Freedom” to „Operation New Dawn”).

   Washington, Statele Unite – Secretarul pentru Apărare al Statelor Unite, Robert Gates, a aprobat schimbarea numelui misiunii în Irak în „Operaţiunea Noi Orizonturi”,  începând cu 1 septembrie 2010. Data aleasă este menită să reflecte reducerea numărului de trupe SUA în regiune până la 50.000, potrivit AFP.

   Potrivit Press TV, Gates a declarat: „Alinierea schimbării numelui cu schimbarea misiunii transmite un semnal puternic că Operaţiunea Libertatea Irakienilor s-a încheiat şi că forţele noastre operează sub o nouă misiune.”

   Memorandumul, care a fost adresat Generalului David Petraeus, semnifica evoluţia unei relaţii între SUA şi Irak, dar a atras critici din partea organizaţiei Familiile Militare Unite, care este un grup de presiune pentru securitatea naţională, pentru că ei cred că nu poţi încheia războiul în Irak prin schimbarea numelui operaţiunii.

   „În ciuda eforturilor administraţiei de a cosmetiza realităţile de pe teren, eforturile lor nu schimbă situaţia reală din Irak. Deciziile operaţionale militare nu ar trebui luate pentru scopuri de relaţii publice, ci ar trebui luate în interesul naţiunii noastre, trupelor de pe teren şi al familiilor de acasă”, a spus directorul executiv al grupului, Brian Wise.

   În prezent, din rapoartele BBC News, aproximativ 100.000 de detaşamente rămân în Irak şi aproximativ 50.000 de detaşamente vor sta în Irak până în 2011 pentru a ajuta şi instrui forţele irakiene. Toate trupele sunt programate să înceapă retragerea de la începutul lui 2011 dar, cu toate acestea, mai mult de 1 milion de irakieni au murit în acest război.

   Mulţi oficiali democraţi sunt supăraţi în legătură cu decizia preşedintelui de a lăsa 50.000 de detaşamente în Irak, în 2010. Unii observatori cred chiar că preşedintele  continuă şi creşte prezenţa SUA în regiune pentru că el doar înlocuieşte detaşamentele cu furnizori, ceea ce împlică „o creştere substanţială a costurilor”.

   Generalul de Brigadă, Kevin Mangum, avertizează asupra faptului că pot izbucni „conflicte între secte” după alegerile generale din 7 martie, raportează antiwar.com

   Comentariu saccsiv:

   Au schimbat denumirea si au dat unele explicatii, dar de ce „Operaţiunea Noi Orizonturi”?

   Cand Bush a ajuns presedinte, deja ingrijorarea pentru petrol ajunsese la cote prea mari. Cuvantul cheie era “securitate energetica“. Donald Rumsfeld si oamenii sai aveau legaturi stranse cu companiile petroliere unde aveau multe actiuni. Condoleezza Rice a fost zece ani director la Chevron (redenumire a Standard Oil of California, unul din  “puii“ Standard Oil Rockefeller). Vicepresedintele Dick Cheney  a condus compania Halliburton. Cel mai ingrijorat se arata ministrul apararii Donald Rumsfeld. Inca din 1998 a  sustinut invadarea Irakului ca sa protejeze livrarile de titei spre SUA precum si interesele vitale ale lor in Golful Persic. A doua zi dupa 11.09.2001, Rumsfeld l-a impulsionat pe Bush sa atace de indata Irakul. Tot el se află în spatele acţiunilor de răspuns care au urmat atacurilor teroriste de la 11 septembrie: “Enduring Freedom” din Afganistan şi “Iraqi Freedom”. Doreau sa instaureze un regim maleabil si sa dezvolte exportul de petrol. Desigur ca neputand declara adevaratul motiv, americano-britanicii au servit opiniei publice gogoasa cu armele de distrugere in masa ale lui Saddam. Dupa invazie, doar companiile americano-britanice au fost invitate sa liciteze contractele. Fosta firma a lui Dick Cheney, Halliburton, a fost una dintre ele.  

   Rumsfeld a fost susţinut de preşedintele Bush inclusiv în scandaluri cum a fost cel privind torturarea prizonierilor irakieni de către trupele americane la închisorile Abu Ghraib şi Guantanamo. Generalul Paul Eaton, care a răspuns până în 2004 de pregătirea noilor forţe de securitate aeriene irakiene, l-a acuzat pe Rumsfeld, de „incompetenţă strategică, operaţională şi tactică”, declarând că se face vinovat mai mult decăt oricine altcineva de eşecul misiunii din Irak.

   Dar cel mai remarcabil moment s-a petrecut in 2002 , cand Jay Rockefeller face o vizita oficiala in Orientul Mijlociu unde vorbeste personal cu tarile din regiune despre invazia Irakului pe motiv de arme de distrugere in masa. Interesele familiei pentru petrolul irakian au fost prea mari sa lase pregatirea terenului altuia decat unui membru al ei. De asemenea interventia in Irak reprezinta o etapa fundamentala in edificarea guvernului mondial.

   Detalii despre acesti actori gasiti la:

Personalitati si organizatii: familia BUSH

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Personalitati si organizatii: DICK CHENEY (RICHARD BRUCE CHENEY)

Personalitati si organizatii: DONALD RUMSFELD (DONALD HENRY RUMSFELD)

Raport oficial al Senatului SUA: In decembrie 2001 DONALD RUMSFELD s-a opus capturarii lui … OSAMA BEN LADEN

Personalitati si organizatii: ELLIOT ABRAMS

Personalitati si organizatii: PAUL WOLFOWITZ

Presedintele Bancii Mondiale, evreul Robert Zoellick: “Ce-i mai rau, va urma de acum incolo”

Personalitati si organizatii: BECHTEL

   Sa mai spunem ca majoritatea analizelor arata ca pana acum s-au cheltuit peste 1000 de miliarde in Irak. DE LA CINE aceasta suma si CATRE CINE s-a dus ea? DE LA CINE, e limpede. De la contribuabil. CATRE CINE? Nu-i greu de dedus.

   In afara de chestiunea economica, mai urmaresc ceva ELITELE de si-au trimis jandarmul american in Irak, iar noua denumire „Operaţiunea Noi Orizonturi” nu-mi suna bine deloc.

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 2, 2010 at 8:10 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. acelas said, on martie 2, 2010 at 8:47 pm

    tendinta de manipulare se vede si in declaratia nasa, care chiar daca vizeaza un amanunt insignifiant, da seama despre tendinta si intentiile acestui organism „inventat”, pt a panica oamenii si a da „decrete”, la vreme

    http://www.gandul.info/news/nasa-cutremurul-din-chile-a-redus-lungimea-zilelor-marmureanu-de-la-fizica-pamantului-rade-in-hohote-5690574

    .

    Apreciază

    • parereamea said, on martie 2, 2010 at 10:13 pm

      Daca ne luam dupa ei deja vom avea un an mai scurt cu vreo 7 minute si ceva.
      Si suntem abia la inceputul anului. NASA anunta ca vor mai fi cutremure mari in acest an…. deci se scurteaza timpul din ce in ce. Era undeva o profetie despre scrutarea zilelor.
      http://news.yahoo.com/s/space/20100302/sc_space/chileearthquakemayhaveshorteneddaysonearth

      Apreciază

      • Alex said, on martie 3, 2010 at 7:22 am

        In articolul despre micsorarea perioadei zilei se spune ca ziua e mai scurta cu 1,26 microsecunde.
        1,26 microsecunde inseamna 1,26/1.000.000 secunde.
        Deci, ceea ce ai spus tu despre ziua mai scurta cu peste 7 minute se va intampla peste 1.000.000 (un MILION) de ani.

        Apreciază

      • parereamea said, on martie 3, 2010 at 8:17 am

        Nu am fost atenta si am calculat pentru 1,26 secunde in loc de milisecunde.
        Nici tu nu ai fost atent si ai spus microsecunde in loc de milisecunde.

        1,26 milisecunde = 1,26/1000 secunde = 0,00126 sec.
        0,00126 sec. x 365 zile = 0,4599 secunde
        Deci anul s-a micsorat cu ~ jumatate de secunda 🙂

        Apreciază

  3. acadennis said, on martie 2, 2010 at 9:28 pm

    Sacciv check this:
    Could cash go out of fashion?
    @
    http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7891968.stm

    Apreciază

  4. silviub said, on martie 2, 2010 at 9:44 pm

    INTERESANT. S-A SCHIMBAT AXA GLOBULUI?
    http://news.yahoo.com/s/space/20100302/sc_space/chileearthquakemayhaveshorteneddaysonearth

    Apreciază

  5. ROrtodox said, on martie 2, 2010 at 10:27 pm

    dawn in acest titlu este folosit cu sensul de ” zori ” ” dawn – the first light of day „.
    Probabil ca se refera la faptul ca schimba ‘ strategia ‘ ..

    Apreciază

  6. ROrtodox said, on martie 2, 2010 at 10:30 pm

    eu ma intreb .. da, clar se scurteaza zilele .. in sensul ca timpul parca se contracta nu ca se intuneca mai repede cum ar zice altii, dar care este cauza ??
    Fiindca NASA spune ” violenta mişcare telurică ar fi scurtat lungimea zilelor, din pricina deplasării axei de rotaţie a planetei ” .. lucru pe care eu nu il inghit din cauza frazei de final ” deplasării axei de rotaţie a planetei ” .. se roteste pamantul ???

    Apreciază

    • ionel said, on martie 3, 2010 at 9:41 am

      „se roteste pamantul ???”

      nu, nu, stai linistit, soarele se roteste in jurul pamantului, nu invers…
      teoria heliocentrica a fost demontata, acum teoria geocentrica este la moda din nou.
      pe acest site, cel putin…

      Apreciază

  7. Witness said, on martie 3, 2010 at 12:42 am

    sorry saccsiv dar ‘new dawn’ se traduce mai degraba ‘noul rasarit’

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 3, 2010 at 8:49 am

      Sau „noii zori de zi”, cam tot acolo, ba chiar mai rau, caci te duce in plus cu gandul la iesirea din „bezna” lumii vechi si intrezarirea „luminii” lumii noi, de care tot vorbeste masoneria si new age.

      Apreciază

  8. […] Preşedintele SUA redenumeşte războiul din Irak „OPERATIUNEA NOI ORIZONTURI”. Va suna de bine… Preşedintele Barack Obama şi administraţia sa plănuiesc să schimbe numele războiului din […]

    Apreciază

  9. ROmanul said, on martie 3, 2010 at 2:09 am

    Operatiunea Noi Orizonturi imi suna mai degraba: Am cucerit Irakul. Acum la orizont ce se vede? IRANUL!

    Apreciază

    • gil said, on martie 3, 2010 at 9:17 am

      corect !Dumnezeu nu vrea sa ne induca in eroare asa ca omamica fiind primul presedinte sua evreu in prima tara condusa total de evrei fiind din neamul lui dan..deci fiind antihrist nu trebuie sa ne miram de evenimentele ce vor urma !!problema cu scuratarea zilei nu este materiala!!!!se refera la ceea ce simtim noi adica trece timpul atat de repede incat nu ne dam seama cum a trecut dar nu fizic grosolan,nu mai stiu ce sfint a explicat aceasta problema! adica noi facand doar cele materiale nu simtim nici o lucrare a sufletului nu ne simtim impliniti ,traim degeaba ba mai rau impotriva sufletului nostru caci am fost creati pentru a cauta pe Dumnezeu si noi nu L cautam ! se poate trage concluzia ca evreii nu o sa mai aiba rabdare si ataca ei iranul si ii supara pe rusi ca se stie ca dupa ce vor cuceri constantinopolul va fi 7 luni pace si apoi se duc spre israel !!si pe drumul spre israel va fi distrusa ARMATA rusa !!Sfintul Averchie (si altii) spun ca nu mai are sens nici o pregatire scolara pentru un viitor in vreo meserie asa este de aproape razboiul !!si Sf Teofan de potlava si Sf Alexandru din svir si Sf Serafim Rose(e mai aproape decat va imaginati)era chiar un articol care explica(pe acest blog)faptul ca lumea nu poate intelege planurile satanice ale evreilor care au ca scop sa conduca lumea si o vor conduce spre distrugere ca niste vrajmasi ai lui Dumnezeu(ei si celelalte neamuri care nu vor sa asculte de Dumnezeu)

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 3, 2010 at 9:25 am

        gil

        Cu un lucru nu sunt eu de acord in cele spuse de tine. Consider ca Obama nu e antihristul cel mare.

        Apreciază

      • Diego said, on martie 3, 2010 at 5:59 pm

        senzatia ca zilele si viata e mai scurta e din cauza, tehnologiei audio-video, prea mult televizor si calculator, si din cauza modului de viata, practic omul nu mai are timp sa se gandeasca la viata lui, este trist.

        Apreciază

      • saccsiv said, on martie 3, 2010 at 6:04 pm

        Diego

        Eu am sesizat ca „timpul fuge din ce in ce mai repede”, inca din puscarie, iar acolo nu aveam nimic din cele enumerate de tine. Doar din cand in cand un tv vai de mama lui.

        Apreciază

  10. Stela said, on martie 3, 2010 at 7:52 am

    Traducerea „Operatiunea Orizonturi Noi” a fost folosită de Mediafax şi preluată ca atare de majoritatea presei scrise:
    http://www.mediafax.ro/externe/razboiul-din-irak-va-primi-o-noua-denumire-5563778/

    Apreciază

  11. gil said, on martie 3, 2010 at 1:06 pm

    saccsiv eu am citit ce ai scris despre tine si am vazut ca am trecut prin aceleasi experiente de viata asa ca de aceea deschid calculatorul cu acest blog si tot cu el inchid ! credinta ta ca nu este antihristul cel mare vine normal din impulsul societatii care nu vrea sa creada ca el este,dar tu care ai constiinta poti usor sa vezi ca olaba e cel mare !! spune mi pe privat ce te face sa crezi ca nu e cel mare si eu am sa ti dovedesc ca este cel mare si nu trebuie sa crezi instant ci o sa judeci,sa analizezi si o sa decizi !! sant citeva intrebari:cine ai vrea sa ti spuna ca e cel mare? basescu?bartolomeu al constantinopolului?daniel?boc?sa recunoasca el? nu te supara niciodata pe mine ca nici eu nu am vocabular destept,nici duh sfint sa conving..asa ca ramane sa ne rugam si sa analizam,dar nu vreau public caci nu mai am putere sa explic lucruri prea vizibile!de ce sa astept alt evreu la casa alba?ce ii mai lipseste lui ca sa conduca un guvern mondial:un razboi pe care il poate declansa ffffff usor!! adica sa astepte evreii sa treaca alti 10 ani ca sa puna alt negru,alt evreu si poate nu o sa fie nici ala ca nu vrem noi si o sa vina peste alti 20 ani alt evreu negru…pe cine o sa mai intereseze atunci?

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 3, 2010 at 2:45 pm

      gil

      Nu din motivele expuse de tine nu consider ca Obama e antihristul cel mare. Si daca nu e el, nu inseamna ca trebuie sa treaca inca 10 – 20 de ani. Cred ca voi posta un articol separat, pentru a fi cat mai vizibil, unde fiecare isi va putea spune parerea legat de acest subiect.

      Apreciază

    • Diego said, on martie 3, 2010 at 6:03 pm

      de ce esti atat de sigur ca obama este antirist-ul? obama are 48 de ani, deci e cu mult trecut de varsta cand antihristul se va arata lumii, si va incepe lucrarea sa amagitoare.

      Apreciază

      • ROrtodox said, on martie 4, 2010 at 12:35 pm

        PLUS ca Obama deja este urat de toata lumea si Antihristul va fi iubit. E simplu si lesne de inteles ca nu e el.

        Apreciază

  12. […] Preşedintele SUA redenumeşte războiul din Irak „OPERATIUNEA NOI ORIZONTURI”. Va suna de bine… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.