SACCSIV – blog ortodox

CDC (Centers for Disease Control and Prevention) recomanda vaccinul antigripal pentru toti americanii

   Citez din articolul CDC advisory panel recommends flu vaccine for all Americans:

   Comitetul consultativ pentru imunizare  (ACIP) al  Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a votat pe 24 februarie pentru recomandarea vaccinarii impotriva gripei pentru toti americanii in varsta de peste 6 luni.

   Recomandarea extinsa va intra in vigoare in sezonul  2010-2011. CDC-ul spune intr-un comunicat de presa, ca masura este pentru a creste imunizarea la gripa si rezistenta iar asta este important pentru a preveni gripa pentru intreaga populatie.

ACIP a afirmat de la inceput ca cei mici cu varsta intre 6 luni pina la 18 de ani si cei care traiesc pe langa cei expusi unui risc mai mare sunt deja circa 85 la suta din populatia SUA.

   Membrii ACIP cred ca tuturor oamenilor in varsta de 19 – 49 de ani ar trebui sa le fie administrat vaccinul antigripal  deoarece asta s-a dovedit a fi benefic in timpul pandemiei de H1N1 din 2009. Un alt motiv pentru recomandarea generala este datorat faptului ca poate sa clarifice orice confuzie ale unor persoane care se afla in grupul de risc ridicat, dar nu sunt constiene de aceasta. Mai mult, CDC spune ca unele persoane care nu sunt acoperite in recomandarile anterioare sunt, de fapt, expuse unui risc mai mare de a face complicatii datorita gripei incluzand in aceasta categorie pe cei obezi,  femeile postpartum si persoanele din anumite grupuri etnice.

Food and Drug Administration (administratia responsabila pentru medicamente si hrana) a decis sa includa in vaccinul antigripal din sezonul urmator trei virusi si anume: un virus precum A/California/7/2009 (H1N1), un altul precum  A/Perth/16/2009 (H3N2), si un virus B/Brisbane/60/2008.

   CDC spune ca vaccinul anual antigripal este o actiune preventiva care nu prezinta riscuri de care beneficiaza toti oamenii. Si se subliniaza faptul ca anumite persoane sunt expuse unui risc ridicat privind complicatiile gripei. Acestea sunt cei cu varsta de 65 ani si peste, copiii mai mici de 6 luni, femeile insarcinate, si persoanele de orice varsta cu anumite conditii medicale cronice.

   Un procent ridicat de americani nu crede ca au nevoie de vaccin antigripal, potrivit rezultatelor sondajului precedent. Multi oameni, inclusiv lucratorii medicali din statul New York, au refuzat sa primeasca vaccinul impotriva gripei porcine spunand ca nu au nevoie de vaccin, deoarece acest tip de gripa nu este sever si  vaccinul nu poate fi eficace.

   Acesti oameni nu sunt de vina. Este un fapt dovedit ca vaccinul antigripal nu este atat de eficient. Eficacitatea reala a unui vaccin antigripal ramane in mare masura necunoscuta, deoarece vaccinurile impotriva gripei sunt de multe ori testate la persoanele sanatoase pentru anticorpi, dar nu si incidenta gripei.

   Tom Jefferson de la Cochrane Collaboration din Roma, Italia si colegii sai au efectuat o cercetare amanuntita a studiilor de vaccin pe baza studiilor anterioare. Din cele 75 de studii analizate, cercetatorii au fost capabili sa identifice doar un studiu recent facut aleatoriu cu rezultate „reale”. Toate celelalte studii care au fost analizate cu exceptia unuia au fost considerate de calitate inferioara si supuse unor prejudecati, spune editorul revistei Wiley-Blackwell, intr-un comunicat de presa.

   De multe ori, rezultatul unui test clinic de vaccin antigripal se face pe baza „anticorpilor formati de virusul gripal in sangele beneficiarilor „, nu incidenta virusului din populatia de studiu in comparatie cu populatia controlata.

   Jefferson a fost citat ca afirmand „pana cand nu vom avea toate probele disponibile, este greu a trage concluzii clare cu privire la eficacitatea vaccinurilor antigripale la persoanele in varsta.”

   Cazurile in care multe persoane au facut gripa dupa ce au facut unul sau doua vaccine sunt multe.

   Cu toate acestea multi cred ca eficacitatea scazuta este mai buna decat nimic. CDC-ul spune ca, chiar daca un vaccin gripal nu ajuta la prevenirea gripei, aceasta ar ajuta la ameliorarea simptomelor de gripa.

   Jefferson a declarat: „Deoarece in acest moment  nu prea sunt dovezi, trebuie sa ne uitam la alte strategii pentru a completa vaccinarea. Unele dintre acestea sunt lucruri foarte simple cum ar fi igiena personala, alimentele si apa adecvate„.

   Indiferent de statutul de vaccinare al unei persoane, aceasta persoana poate lua unele masuri simple pentru a ajuta la prevenirea gripei. Dovezile sugereaza ca vitamina D ar putea fi una dintre cele mai bune de pe pamant pentru a te ajuta la prevenirea gripei.

   Doi medici, conform unui buletin informativ publicat in 2009 de catre Consiliul pentru Vitamina D, au raportat in 2009 ca adultii care folosesc  doze mari de vitamina D, rareori au gripa inclusiv gripa porcina. Un medic din Wisconsin care lucreaza pentru un centru de ingrijire a batranilor a spus ca doar 2 din mai mult de 300 de rezidenti  au avut gripa in timpul unei anumite perioade in comparatie cu mai mult de 100 din 800 de lucratorilor medicali care deservesc aceeasi institutie si care au avut  simptome asemanatoare gripei. Diferenta se datoreaza faptului ca rezidentii in varsta sunt rugati sa ia vitamina D in timp ce salariatii medicali nu sunt.

   Un alt medic care lucreaza in Georgia, a raportat ca nici unul dintre pacientii lui, care in mod regulat isi lua portia de vitamina D si ceva mai mult nu a facut gripa in timpul izbucnirii gripei porcine care a lovit in acelasi timp cinci state, inclusiv Georgia.    Acest lucru este  comparat cu 10 la suta din pacientii care erau afiliati unui medic dintr-un cabinet din apropiere. Diferenta? Medicul care a avut pacienti cu gripa nu si-a sfatuit pacientii de a utiliza doze mari de vitamina D.

   Dr. John Cannell, un expert in vitamina D si director al Consiliului pentru Vitamina D sugereaza  ca adultii pot folosi  4000 la 6000 UI de vitamina D pe zi.

   Cititi va rog si:

VIDEO: MITING al lucratorilor newyorkezi din Sanatate impotriva VACCINARII FORTATE. Medici romani, cand le urmati exemplul? 

Articolul zilei (10.11.2009): Un excelent interviu in Der Spiegel cu epidemiologul TOM JEFFERSON despre GRIPA PORCINA si VACCINURI 

VITAMINA D va ajuta sa treceti cu bine peste orice fel de gripa, fara sa va vaccinati

STUDIU: Vaccinurile impotriva gripei sunt cea mai mare escrocherie din istoria medicinei

   Sa vedem ce-i cu acest CDC, pe al carui site oficial observam multa promovare a vaccinarii:

http://www.cdc.gov/

   Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a fost fondata in 1946 de catre Joseph Mountin in Georgia.

   In 1947 CDC a achizitionat terenul, pe care acum se afla sediul, pentru o suma simbolica de 10 dolari, de la Emory University. De fapt vanzatorul si-a luat banii sub forma unui act de binefacere venit din partea lui Robert Woodruff, Chairman of the Board al Coca-Cola (companie membra Council on Foreign Relations)

   CDC s-a concentrat initial pe combaterea malariei prin uciderea tantarilor prin folosirea masiva a DDT. Peste 6,5 milioane de case au beneficiat de “binefacerile” tratamentului.

   Dupa cum se stie, pe vremea aceea DDT era prezentat a fi arma totala si sigura, exemplu de binefacere adus de oamenii de stiinta omenirii. S-a constat insa că unele derivate chimice rezultate prin descompunerea lui cauzează tulburări endocrine si ca are un efect cancerigen. Toate aceste efecte au dus în anii 1970 la interzicerea utilizării sale în ţările industrializate, iar din anul 2004 prin „Convenţia de la Stockholm” s-a interzis folosirea lui pe tot globul. Asta dupa ce a fost descoperit pana si in organismul pinguinilor …

   In timp, CDC si-a extins aria activitatii si asupra malformatiilor congenitale, diferitilor virusi (inclusiv gripele aviara si porcina), obezitatii, E. coli, bioterorism, etc.

   In mai 1994 a recunoscut ca a trimis agenti biologici militari catre Irak, intre 1984 si 1989, inclusiv toxina botulinica, virusul West Nile, Yersinia pestis, virusul febrei Dengue.

   CDC are unul din putinele laboratoare de biosecuritate de nivel 4 din tara. Asta inseamna ca detine si lucreaza cu agenti periculosi fatali pentru om si pentru care nu exista vaccinuri sau alte tratamente recunoscute: febra hemoragica boliviana si argentiniana, virusul Marburg, virusul Ebola, febra Lassa, febra hemoragica Crimeea-Congo.

   CDC impreuna cu Institutului Vector din Federatia Rusa sunt singurii detinatori ai teribilei smallpox, despre care se spune ca a fost complet eradicata.

   Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): Celebrele COSCIUGE DIN PLANSTIC din SUA apartin Centers for Disease Control and Prevention?

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 2, 2010 at 2:05 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Pater Mihail said, on martie 2, 2010 at 6:56 pm

  Poate gasiti si aici ceva util. Cu pace.
  http://patermihail.wordpress.com/2010/03/02/consumul-de-iluzii-dauneaza-grav-sanata%C8%9Bii/

  Apreciază

 3. […] CDC (Centers for Disease Control and Prevention) recomanda vaccinul antigripal pentru toti american… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: