SACCSIV – blog ortodox

EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Se merge dupa plan iar POPULATIA DOARME PE EA

Posted in Dominique Strauss Kahn, FMI by saccsiv on martie 1, 2010

   Citez din articolul I.M.F. Chief Suggests Look at New Reserve Currency:

   WASHINGTON – şeful Fondului Monetar International a declarat vineri că organizaţia ar trebui să se reorienteze pentru o mai bună detectare a riscurilor sistemice ale economiei globale şi o mai rapida interventie cu împrumuturi de urgenţă, atunci când apar crize financiare.

   Liderul FMI, Dominique Strauss-Kahn, de asemenea, a vehiculat ideea de a crea la nivel mondial o noua monedă pentru rezervă care ar putea servi ca o alternativă la dolar.

   Dupa un discurs la sediul central al FMI-ului, domnul Strauss-Kahn a spus ca răspuns la o întrebare despre criza fiscala din Grecia, că Fondul ar fi “foarte dispus sa ajute în cazul in care va fi solicitat”, doar că Uniunea Europeană se pare ca a fost in stare sa rezolve criza pe cont propriu.

   „Europenilor, în special membrii zonei euro, doresc să încerce să-si rezolve singuri problemele ” a spus Domnul Strauss-Kahn, fost ministru francez de finante, „Sunt total de acord cu aceasta”.

   In ultimele zile, FMI a colaborat cu Uniunea Europeană şi cu Banca Europeană Centrală trimiţând experţi la Atena, dar europenii au preluat conducerea cerând guvernului grec sa impuna reducerea cheltuielilor publice precum şi alte măsuri de austeritate.

   În discursul său, domnul Strauss-Kahn a cerut o “viziune reînnoita” pentru FMI, care a fost parte a arhitecturii financiare mondiale creata în Bretton Woods, NH, în 1944, dar care, s-a confruntat cu intrebari grave, despre relevanţa şi supravieţuirea ei, in timpul conducerii Domnului Strauss-Kahn pe care a preluat-o în 2007.

   Criza financiară globală a inversat repede lucrurile. Cuferele fondului, care are 186 naţiuni membre, au crescut la 850 miliarde de dolari in ultimul an, o sumă pe care domnul Strauss-Kahn o descrie ca fiind „suficienta pentru a răspunde cererii în perioada următoare.”

   El a cerut fondului sa-si îmbunătăţeasca instrumentele de supraveghere financiară şi „sa construiasca o hartă de risc la nivel mondial„, a riscurilor sistemice native. Şi în timp ce observând că Reservele Federale şi alte bănci centrale ofera schimburi de lichiditati în timpurile cele mai grele ale crizei, el a spus că FMI ar trebui, în situaţiile de criză viitoare, să opteze pentru linii credit pe termen scurt ca o prelungire a creditelor de urgenţă.

   El a spus ca fondul planifică sa-si tripleze împrumuturile pentru ţările cu venituri mici şi sa renunţe la dobânzi pentru împrumuturile acordate ţărilor sărace până în 2012.

   Dl Strauss-Kahn, de asemenea, a spus că ar fi ” sănătos intelectual pentru a exploracrearea unei noi monede pentru rezerva mondiala.

   Guvernatorul băncii centrale a Chinei a făcut o propunere similară în martie 2009, argumentând că „drepturi speciale de retragere” – coşurile de monede emise de către FMI alcătuite din euro, yen, lira sterlina şi dolar, care au servit drept active de rezervă – ar fi mai stabile şi viabile decât dolarul. Imensele participatii in rezervele de dolari ale Chinei sub formă de titluri de trezorerie au devenit o ingrijorare pentru funcţionarii din ambele parti ale Pacificului.

   Dl Strauss-Kahn a declarat că o nouă monedă de rezervă ar putea limita dependenţa de politicile şi condiţiile unei singure, oricum dominantă, tari. Putini economisti spun ca ei cred că statutul dolarului ca rezervă dominantă de schimb valutar se va schimba in curând. Dl Strauss-Kahn a declarat că, în timp ce fondului i s-ar putea cere, intr-o zi, sa ofere un activ la nivel global, „ziua aceea nu a sosit încă.”

   Kenneth S. Rogoff, profesor la Harvard si fost economist-sef la FMI, a declarat ca ideea a fost un „continuu semn de intrebare” pentru ultimele zeci de ani, dar a rămas cea mai mare parte ipotetica. „Ca o concluzie finala, nu puteţi avea o monedă fără o politică fiscală care sa stea la baza acesteia,” a spus el într-un interviu.

   Intrebat sa raspunda la comentarii, Departamentul Trezoreriei a indicat cel mai recent raport Semianual de schimb valutar, lansat în luna octombrie. Acest raport arata că „atât timp cât Statele Unite susţin politici macroeconomice solide şi pieţele financiare puternice, cu mari lichiditati, dolarul va continua să fie principala moneda de rezervă.
   Comentariu saccsiv:

   Daca vrem sa pricepem ce se intampla in jurul nostru, sa facem o scurta incursiune in istorie:

   ATLANTIC CHARTER

   Aceasta adevarata fundatie pentru majoritatea tratatelor si organizatiilor internationale (inclusiv Natiunile Unite si cele financiare) de dupa cel de al doilea razboi mondial a fost schitata cu ocazia Atlantic Conference (nume de cod Riviera) la care au participat presedintele SUA Franklin D. Roosevelt si premierul britanic Winston Churchill (ambii masoni) insotiti de consilierii lor apropriati. Documentul final a fost redactat la 14 august 1941, intr-un moment in care SUA inca nu intrase in razboi. Interesant este ca in cadrul sau se specifica necesitatea unei “noi ordini mondiale”. Oficial se spune ca documentul a fost semnat de cele doua personalitati insa in toate copiile acestuia ce s-au pastrat pana in ziua de azi, semnaturile lor nu figureaza. Oricum, nu conteaza prea mult, conducatorii statelor “democrate” nefiind decat marionete de rang inalt alte ELITELOR. Harriman, ca trimis special al lui Franklin D. Roosevelt a fost prezent la intalnirea acestuia cu Winston Churchill:

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

   Walther Rathenau, 24 decembrie 1921, Wiener Freie Presse:

   „ Trei sute de oameni foarte apropiati intre ei ghideaza mereu destinele economice ale continentelor si tot ei decid cine le sunt succesorii

   Pentru a intelege mai bine contextul general si cum se incadreaza Atlantic Charter in marele puzzle, sa trecem in revista cateva detalii a doi importanti consilieri ai presedintelui SUA, puternice curele de transmisie intre adevaratii stapani si papusile de la Casa Alba:

   Bernard Mannes Baruch (1870 – 1965), evreu. In 1913 il influenteaza pe presedintele Woodrow Wilson sa recunoasca oficial crearea CREAREA FEDERAL RESERVE.

   Dupa ce si-a parasit afacerile a devenit eminenta cenusie sfatuitoare a presedintilor Woodrow Wilson si Franklin D. Roosevelt pe probleme economice (aparea in momentele importante generate de implicarile SUA in cele doua razboaie mondiale) . In timpul primului razboi mondial a fost presedinte War Industries Board (cunoscut ca tarul industriei americane), jucand un rol principal in efortul industrial de razboi avantajand enorm US Steel. L-a secondat pe Woodrow Wilson la Versailles Peace Conference. Membru Brain Trust. In timpul celui de al doilea razboi mondial, a fost consultant economic al presedintelui Franklin D. Roosevelt. Reprezentantul SUA 1946 la United Nations Atomic Energy Commission .

   In timpul primului razboi mondial ii cere lui Clarence Dillon sa fie assistant chairman al aceluiasi War Industries Board.

   Ce inseamna insa FEDERAL RESERVE?  In 1907 Jacob Schiff declara intr-un discurs la New York ca fara o banca centrala care sa aiba un control adecvat, tara va aluneca inspre cele mai severe crize din istorie.

   Dupa criza artificiala din 1907,  “rezolvata“ de J. P. Morgan, in 1908 congresul il insarcineaza pe Nelson W. Aldrich cu descoperirea cauzelor si cu cautarea solutiilor pentru prevenirea crizelor …

    Acesta, dupa o vizita la greii din finante banci europeni (Rothschild si prietenii), in noiembrie 1910 la Jekyll Island Club, se intalneste cu Paul Warburg (Kuhn, Loeb & Co.), Frank A. Vanderlip (din partea National City Bank of New York), Henry P. Davison (din partea companiilor J. P. Morgan), Charles D. Norton (din partea First National Bank of New York), Benjamin Strong (reprezentant J. P. Morgan), in cel mai mare secret posibil, si pun bazele Federal Reserve, in conformitate cu intelegerea prealabila Aldrich, Warburg, JP Morgan, Rockefeller. Secretul era necesar deoarece opinia publica nu ar fi acceptat o “banca nationala“ creata de banci private. De abia in 1913 este recunoscuta oficial de catre Woodrow Wilson, influentat fiind de … Bernard Mannes Baruch.  

   Cititi va rog si articolul:

„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial

   A doua puternica curea de transmisie a fost :

   Henry Lewis Stimson (1867 – 1950), Secretary of War, guvernator general in Filipine si secretar de stat. Cunoscut pentru efortul sau in al doilea razboi mondial, coordonand recrutarea celor 12 milioane de soldati, directionarea celor 30 de procente din industrie spre campurile de lupta, construirea si decizia lansarii bombelor atomice. L-a supervizat direct pe generalul Leslie Groves, seful Manhattan Project. Cititi va rog si articolul:

BOMBA ATOMICA, o afacere a elitei EVREIESTI? 

   Membru Skull and Bones.

   A fost influentat decisiv in activitate de Elihu Root, pe care l-a avut ca model . A continuat activitatea aceluia de reorganizare a armatei. Precizez ca Elihu Root a fost membru fondator Council on Foreign Relations si primul ei chairman.

   Cu zece zile inaintea atacului japonez de la Pearl Harbor si-a notat in jurnal celebra acum discutie de la intalnirea cu presedintele Roosevelt: “cum putem sa-i manevram pe japonezi in pozitia in care sa  traga primul foc, dar  fara prea mare pericol pentru noi?

   Membru marcant Council on Foreign Relations.

   Ce reprezinta acest CFR? COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS a fost creat in 1921, primul ei director fiind Paul Warburg. Cei care au stapanit consiliul inca de la inceput sunt Rockefeller family, la infiintarea lui prin John D. Rockefeller, Jr. care l-a si finantat enorm. Finantarile au continuat prin Rockefeller Brothers Fund. In 1949 David Rockefeller devine cel mai tanar director al Council on Foreign Relations, pe care de atunci il stapaneste. A initiat si pregatit figuri importante ale politicii internationale americane, TOTI obligatoriu membri ai consiliului. Printre ultimii: Condoleezza Rice si vice presidintele Dick Cheney. In crearea sa au avut interes si cei de la Morgan.

   Consiliul publica bilunarul Foreign Affairs . Elihu Root, cel ce fusese primul presedinte al Council on Foreign Relations spunea despre publicatie ca este un ghid pentru opinia publica.

   Consiliul este strans legat de David Rockefeller Studies Program.

   Joseph Kraft fost membru CFR si Trilateral Commission spune despre consiliu ca este Power Elite, condus de oameni cu interese si viziuni similare ce creaza evenimente de pe pozitii invulnerabile aflate in spatele “scenei “. 

   Chester Ward, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani spunea :

   “Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“

   Detalii despre membrii marcanti gasiti in articolul :

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS, istoric si lista membrilor (A-D)

   Dupa cum se poate lesne observa, iar ne intalnim cu aceleasi nume de PAPUSARI. Si din nefericire pentru planeta aceasta, aceeasi ii intalnim si la rubrica finantatorilor partidului si ai regimului nazist. Cititi va rog, caci este extrem de important, articolul:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

   Dupa Atlantic Charter, in scurt timp aceste finantari au incetat … Terifiantul adevar acesta este: ELITELE au ajutat la accederea la putere a nazistilor, caci aveau nevoie de declansarea celui de al doilea razboi mondial folosit ca criza majora pentru instaurarea unei noi etape in edificarea GUVERNULUI MONDIAL, anume Natiunile Unite (au avut atata tupeu incat insasi cladirea sediului se afla pe o donatie Rockefeller).

   De asemenea, al doilea razboi a pornit in jurul chestiunii evreiesti, ELITELE folosind, dupa terminarea lui, etnia precum un zid protector, un formidabil sistem datorita caruia nu poti zice ceva de ei caci se declanseaza automat reactii de combatere a “anti semitismului“. Sa ne amintim si de dr. Nahum Goldman, (1894-1982), presedinte al World Zionist Organization, ce avertiza in 1958 la World Jewish Conference in Geneva:

   „Un declin al puternicului curent anti-semitism sincer , ar putea constiutui un nou pericol pentru supravietuirea evreiasca . Disparitia anti-semitismului va avea efecte foarte negative asupra activitatii noastre

   Apoi pentru formarea organismele mondiale din ce in ce mai centralizate: BANCA MONDIALA (1945), FMI (1944), CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR si Uniunea Europeana.          

   De asemenea, prin minciuni repetate, au indoctrinat masele ca nazistii au fost crestini si prin urmare, cei ce actualmente propovaduiesc Cuvantul dar si avertizeaza asupra raului pe care ELITELE il aduc acestei planete, sunt rapid etichetati a fi extremisti, la un singur pas de criminalii nazisti. In acelasi timp, multi nemultumiti de SISTEM cad in plasa de a considera national-socialismul (sau doar unele din teoriile sale) a fi solutia de rezolvare a multor probleme.

   BRETTON WOODS

   In timpul primelor trei saptamani ale lunii iulie 1944, la Bretton Woods, New Hampshire, SUA, 730 de delegati ai tuturor celor 44 de natiuni aliate s-au intrunit la Mount Washington Hotel pentru United Nations Monetary and Financial Conference ceea ce in mod curent se cunoaste de atunci a fi conferinta BRETTON WOODS. Cu aceasta ocazie s-au pus bazele International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) (acum parte a World Bank Group) si International Monetary Fund (FMI), organizatii ce au devenit operationale din 1945. Astfel, a fost impusa pentru fiecare stat aceeasi politica monetara. Sistemul a intrat insa in colaps in 1971 cand SUA a renuntat unilateral la convertibilitatea dolarului in aur, devenind de atunci o hartie tiparita. Se cuvine cu aceasta ocazie sa amintim de numele unei foarte puternice curele de transmisie dintre ELITE si marionetele de rang inalt:

   Paul Adolph Volcker (1927 -), Chairman of the Federal Reserve, sub Jimmy Carter si Ronald Reagan. Consilier economic al lui Barack Obama in timpul campaniei electorale, numit apoi de noul presedinte in fruntea Economic Recovery Advisory Board.

   De asemenea a mai fost director of financial al U.S. Treasury Department, unde a jucat un rol determinant pentru decizia de suspendare a gold convertibility in 1971. Vice president si director of planning la Chase Manhattan Bank (Rockefeller). Chairman al bancii de investitii  J. Rothschild, Wolfensohn & Co. (James D. Wolfensohn va deveni mai tarziu presedinte al World Bank)

   Chairman of the Board of Trustees al Group of Thirty. L-a ajutat pe David Rockefeller in crearea in 1973 a Trilateral Commission. O lunga asociere cu Rockefeller family, fiind inclusiv membership al Trust Committee al Rockefeller Group, Inc. .

   Membru Council on Foreign Relations. Membru Bohemian Grove. Fondata in la sfarsitul secolului 19, Bohemian Grove este o adunatura de “elite“ ce practica ritualuri pagane. Au ca simbol bufnita si practica cermonialul „Cremation of Care” in care simulaza aducerea de jertfe umane (copii) diavolului, prin incinerare.

   Intregul ritual seamana izbitor cu ceea ce stim despre inchinarea la Moloch, tipul de cult atat de urat de Dumnezeu in care din pacate cazusera inca din vechime multi israelieni ce aduceau jerfe proprii copii.

   Lista membrilor o gasiti la:

Personalitati si organizatii: BOHEMIAN GROVE

   Problema nu este doar ca s-a renuntat la convertibilitatea in aur ci si ca cu cativa ani inaintea inceperii oficiale a megacrizei in care a intrat actualmente planeta, toate tarile „democrate” au vandut mare parte din rezervele lor in aur catre bancile sau urmaselor celor ce au creat Federal Reserve. Restul aurului l-au imprumutat in aceeasi directie. Cititi va rog si articolul:

GORDON BROWN, vanzarea rezervei de aur, NOUA ORDINE MONDIALA si discutia cu Barack Obama despre “global new deal”

   In secolul 19 si inceputul secolului 20, pretiosul metal galben a jucat un rol cheie in tranzactiile monetare internationale, creandu-se gold standard, la care insa au renuntat pana la urma toate guvernele, fiind inlocuit cu asa numitul fiat currency.

   Cititi va rog si:

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Mondial International)

   CONCLUZIE:

   Dupa cum observati, se merge dupa un plan. V-am prezentat mai sus un scurt fragment din consecintele celui de al doilea razboi mondial, cateva laboratoare in care se iau deciziile, precum si cativa PAPUSARI si curele de transmisie.

   O data cu criza financiara (Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE) se pregateste faza finala. Daca pricepem asta bine, daca nu, o sa fim precum oile.

   Si daca suntem oi, atunci nici pentru ELITE nu e greu sa foloseasca mereu si mereu aceeasi reteta, caci nu-i asa, singurul lucru pe care omenirea l-a invatat din istorie este ca n-a invatat nimic din istorie

   Ce se doreste de fapt? Implinirea visului, realizarea planului de peste 200 de ani: GUVERNUL MONDIAL la NOII ORDINI MONDIALE.

REMEMBER: Programul NOII ORDINI MONDIALE de acum peste 200 de ani. Considerati ca MAI AU MULT PANA LA FINAL?

   Iar seful FMI se ocupa si el de o componenta: moneda unica. Face bau, apoi prezinta „solutia”.

Directorul FMI, evreul Dominique Strauss-Kahn: “Situatia economiei mondiale este cumplita, exista riscul tulburarilor sociale si chiar al razboiului”

EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI: cea mai mare problema in urmatorii ani sunt cele 30 000 MILIARDE DOLARI cu care sunt DATOARE cele mai industrializate SAPTE STATE ale lumii

Fostii si actualii sefi FMI O SPUN PE FATA: “Aceasta fereastra favorabila, plina de oportunitati este aici. Nu va sta deschisa pentru totdeauna” si vor o MONEDA INTERNATIONALA

   Cum de si China e implicata? Simplu:

CHINA, sinistru laborator al NOII ORDINI MONDIALE

VIDEO (si transcriptul) – GEORGE SOROS: China va avea un rol important in crearea NOII ORDINI MONDIALE

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 1, 2010 at 8:31 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Witness said, on martie 1, 2010 at 8:42 pm

  @saccsiv

  la ce adresa de e-mail ti se pot trimite linkuri?

  Apreciază

 3. Aurelian said, on martie 2, 2010 at 7:43 am

  @Witness. saccsiv@yahoo.com

  Apreciază

 4. CANTASTIM said, on martie 2, 2010 at 9:42 am

  Cuferele fondului, care are 186 naţiuni membre, au crescut la 850 miliarde de dolari in ultimul an!

  este prea PUTIN!
  americanii au pompat mii de miliarde de $ asi moneda lor tot n-a cazut!
  si acum vor moneda unica?
  off…………..nu-i linisteste nimeni?

  Apreciază

 5. Witness said, on martie 2, 2010 at 4:30 pm

  multumesc saccsiv si aurelian

  Apreciază

 6. […] EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Liderul FMI, Dominique Strauss-Kahn, de asemenea, a vehiculat ideea de a crea la nivel mondial o […]

  Apreciază

 7. […] EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Se merge dupa pl… […]

  Apreciază

 8. […] EVREUL Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI, are „solutia”: O NOUA MONEDA … Se merge dupa pl… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: