SACCSIV – blog ortodox

TRAIAN BASESCU si TIGANII

Posted in TIGANI, Traian Basescu by saccsiv on februarie 23, 2010

   Citez din articolul Traian Basescu despre comunitatea roma: Hai sa fim cinstiti, avem o mare problema de imagine:

    Presedintele Traian Basescu a declarat ca sansa unei „evolutii pozitive a minoritatii rome este sa isi trimita copiii la scoala”. Prezent la conferinta de lansare a „Raportului asupra Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei romilor„, Basescu a avertizat ca Romania are o mare problema de imagine pe plan extern. „Toti, de la mine pana la orice alt demnitar, atunci cand primim semnale de insatisfactie a omologilor nostri din UE, spunem: Da, sunt cetateni romani si fereasca Dumnezeu ca vreun demnitar sa nu spuna da, e cetatean roman„, a declarat presedintele, citat de Agerpres.
   „Hai sa fim cinstiti, avem o mare problema de imagine. Mergeti la Paris, mergeti la Oslo, la Roma, la Milano. Minoritatea roma este prezenta in orice colt, in fata oricarui muzeu. Si nu ca sa intre la muzeu. Ori recunoastem o dubla responsabilitate, a statului si a minoritatii. Ori, daca nu suntem dispusi sa recunoastem aceasta dubla responsabilitate pentru o evolutie pozitiva a minoritatii, va asigur ca toate programele guvernamentale si europene sunt sortite esecului’, a declarat liderul de la Cotroceni.

   Nu putem merge la infinit pe ideea ca statul trebuie sa le construiasca locuinte. Sa le dam copiii la scoala, sa aiba servicii ca sa isi poata construi locuinte”

   Presedintele a subliniat ca o alta problema a comunitatii o reprezinta adaposturile improvizate si ilegale in care traiesc, amplasate adesea la marginea oraselor. „Datorita natalitatii pozitive care exista in cadrul minoritatii rome, problema locuintelor sa agraveaza. Tot mai multe familii de romi locuiesc la marginea oraselor, in adaposturi improvizate si ilegale pe deasupra. Nu se va putea merge pe ideea ca, la nesfarsit, statul va trebui pana la urma sa construiasca locuinte pentru aceasta categorie. Nu. Va trebui sa le dam copiii la scoala, sa aiba servicii din care sa isi poata construi locuinte„, a explicat Basescu.
   Solutia pentru rezolvarea tuturor acestor probleme o reprezinta constientizarea responsabilitatii nu numai de catre stat, dar si de comunitate. „Pana cand insasi minoritatea roma nu va fi constienta de propria ei responsabilitate pentru a iesi din situatia dificila in care se afla, putem sa scriem inca zeci de rapoarte guvernamentale si de comisii prezidentiale. Putem mari ajutorul financiar oricat, putem mari oricat alocatiile sociale. Pana cand minoritatea roma nu va fi ea insasi constienta ca are responsabilitati fata de ea insasi, problemele vor dainui, banii se vor cheltui cu eficienta minima, iar progresele inregistrate vor fi de asemenea minime„, sustine presedintele.

   „Pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele romilor

   Obiectul analizei l-a reprezentat si obiceiurile si traditiile comunitatii rome. In acest sector, Basescu a declarat ca nu pledeaza pentru asimiliare. „Pledez pentru pastrarea obiceiurilor si cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele romilor, nuntile facute de romi, le place sa ii auda – poate nu 99%, dar sunt atatia solisti, cantareti, daca o luam de la Adi Minune pana la oricine. Le plac manelele, da, deci nu este o respingere in societate pentru ceea ce provine de la romi‘, a adaugat Basescu.

   „Nu este suficient sa avem un grup de ONG-uri vocale la orice eroare condamnabila de expresie”

   Revenind la situatia romilor care pleaca din Romania pentru a cersi in strainatate, presedintele a declarat ca „Nu putem ascunde la nesfarsit imaginea minoritatii in strainatate spunand: ‘da, sunt romani’. Da, sunt romani, dar ce fac ei la toate colturile de strada din marile capitale europene? Daca nu vom discuta cinstit acest lucru si ne vom ascunde de teama acuzatiilor de discriminare, nu cred ca vom gasi instrumentele sa rezolvam problema„.
   De vina pentru situatia de acum sunt si ONG-urile care se marginesc sa condamne erori de expresie la adresa comunitatii rome. „Nu este suficient sa avem un grup de ONG-uri vocale la orice eroare condamnabila de expresie, de la presedinte pana la ministri si orice alt demnitar. Dar nu e suficient, e prea putin. Nu asa se manifesta atasamentul fata de problemele unei minoritati„, a avertizat presedintele, subliniind ca statul isi indeplineste toate datoriile fata de aceasta comunitate.
   „Daca luam toata lista de facilitati pentru minoritarii romi, este clar ca nu putem reprosa statului o indiferenta, dimpotriva. S-au rezervat locuri la universitati, raman neocupate de regula, nu ii respinge nimeni la scoala sau la gradinita, cu exceptiile pe care le stim si a unor intamplari nefericite„, a declarat Traian Basescu.
   In urma cu mai bine de o saptamana, mai multe organizatii antidiscriminare l-au acuzat pe ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ca ar fi facut declaratii rasiste la adresa cetatenilor romani de etnie roma in timpul intrevederii cu secretarul de stat francez Pierre Lellouche si au cerut demisia inaltului oficial. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si Ministerul Afacerilor Externe au respins orice interpretare „intr-o nota rasista sau etnicista a formulei utilizate de seful diplomatiei romane in declaratia de presa din 11 februarie„, aratand ca infractionalitatea tine de comportamentul individual, si nu de etnie.

   Romii, catre presedinte: Nu avem dreptul sa ne exprimam opinia / Traian Basescu: Dar exprimati-va, fratilor!

   In timpul conferintei la care a participat si presedintele Traian Basescu, mai multi reprezentanti ai Aliantei Civice a Romilor au organizat o actiune de protest, la Palatul Parlamentului, informeaza Agerpres. Tinerii au vrut sa afiseze mai multe fulare negre pe care scria „Cinci ani de strategie, canci rezultate” si „Romii, infractori fiziologici”, insa li s-a cerut sa iasa din sala de conferinte. Presedintele Traian Basescu a intervenit si i-a invitat sa ramana la discutii.
   Unul dintre protestatari a declarat apoi ca „in sala drepturilor omului nu avem dreptul sa ne exprimam opinia. Multumim. Aceasta este democratia in Romania„. O interventie la care presedintele Traian Basescu a replicat: „Dar exprimati-va, fratilor„.

   Declaratiile presedintelui au creat nemultumire in randul reprezentantilor Aliantei Civice a Romilor

   Reprezentantii romilor s-au declarat nemultumiti apoi si declaratiile presedintelui. Liderul Aliantei, David Mark, a declarat ca romii emigreaza din Romania „din cauza saraciei lucii si din cauza discriminarii cu care au de-a face zi de zi„, si nu incidental, cum a sustinut Traian Basescu. „De zece ani de zile, avem o strategie adoptata. Romania a avut un angajament fata de alte tari si fata de Banca Mondiala. De cinci ani de zile nu s-a adoptat nici macar planul de actiune al Decadei de incluziune a romilor„, a acuzat el.
   O replica la declaratiile presedintelui a venit si de la Florin Manole, reprezentant al Aliantei Civice a Romilor. „Nu acceptam declaratii de la presedinte care sa spuna ca romii sunt peste tot, la poarta tuturor muzeelor, dar acolo nu stau ca sa intre la muzeu. Eu am fost la muzeu. De unde are presedintele Romaniei statistici ca cetatenii romani care stau acolo sunt romi si de unde stie dumnealui ca ei sunt acolo ca sa faca ceva incorect„, a intrebat Florin Manole.

   Comentariu saccsiv:

   Interesant. Desigur, ca si la alte etnii, sunt tigani buni si tigani rai. Fata de alte neamuri insa, difera proportia. In ce categorie il incadreaza presedintele pe Bercea Mondialu’?

VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI … La propriu

   In linii mari, le zice bine Traian Basescu. Nu sunt de acord insa cand propune ca tiganii sa nu-si mai marite fetele de tinere. Desigur, nu ma refer la cele foarte tinere. Aici insa intram intr-un subiect tare migalos, asupra caruia voi scrie un articol separat. Pana atunci cititi va rog:

Adolescentii si sexul, o batalie aproape pierduta? Sondaj

   Mai spune presedintele ca 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii le plac cantecele romilor”. De unde scoate procentele astea, nu stiu, cand nici macar 99% dintre tigani nu le agreaza neaparat. Iar cand vorbim de manele, procentul este desigur cu mult mai mic. Cititi va rog si:

Imbecilizarea prin MANELE

   Mai spunea el acum cativa ani ca 20% dintre romani sunt homosexuali …

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

   Are dreptate insa cand spune ca „Nu este suficient sa avem un grup de ONG-uri vocale la orice eroare condamnabila de expresie„. De fapt lucrurile stau mult mai rau. Sunt unii ce promoveaza directiva UE ce prevede interzicerea statisticilor asupra infractionalitatii in functie de etnie, precum Bogdan Teodorescu care la una din emisiunile „Sinteza zilei”, ca raspuns la observatia d-nului Ilie Serbanescu ca „ si pe  romanul asta  l-au omorat tot niste romi … exista niste statistici care sa deceleze de unde vine infractionalitate?”, incepe sa pedaleze pe chestiunea evreilor ce au fost mereu scosi vinovati iar aceasta a dus la holocaust si prin urmare nu sunt bune astfel de studii.

   Bogdan Teodorescu (1963 – ), profesor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, insista sa nu se imparta infractionalitatea pe etnii ci pe infractori si cerea „intrarea in teorie”, cu toate ca Ilie Serbanescu dorea „intrarea in practica”

   Aici este de fapt problema: invelirea puroiului in staniol si masurarea cu doua masuri. Aici este de fapt cauza proportiei din ce in ce mai mari a componentei anti-sociale din cadrul etniei tiganesti si a tupeului cu care aceasta se manifesta. Si din nefericire acest comportament nu se extinde doar in cadrul acestei minoritati, ci se „exporta” si la majoritari. Sau mai bine zis, infectia nu se extinde doar asupra acelui organ ci se raspandeste precum o metastaza la nivelul intregului organism. De aceea nici nu pot fi de acord cu d-nul Teodorescu si cei asemenea lui. Cititi va rog si:

MIRCEA BADEA si TIGANII – video si o propunere de dezbatere a chestiunii tiganesti

   Din nefericire asta e mersul politic corect. Daca s-ar face un studiu oficial asupra infractionalitatii pe etnii, s-ar descoperii ceea ce stim deja cu totii. Ca nu degeaba peste 80% dintre puscariasi sunt tigani. Dar nu ar fi rau sa se constate oficial problema, caci stiind-o, ne putem apuca s-o rezolvam. Iar rezolvarea nu inseamna lagare de concentrare, ci din contra. Nedorind insa sa scoatem in evidenta problema, evident ca nu putem sa umblam nici la cauze si ca atare ea va ramane nerezolvata. Si eu consider ca de fapt asta se si doreste.

   Spune David Mark ca romii emigreaza din Romania „din cauza saraciei lucii si din cauza discriminarii cu care au de-a face zi de zi„.

   E o minciuna partea cu discriminarea. De cand stim ca exista tigani pe acest pamant, ei asta fac: umbla de colo colo. O parte dintre ei s-au sedentarizat in mod real, restul insa, la prima oportunitate, dusi sunt.

   Cititi va rog si:

TIGANI, TIGANESC, TIGANIME, TIGANIZARE, istoric , George Soros, deceniul de incluziune sociala a rromilor ( 2005 – 2015 ), Pro TV, manelizare

Video: TIGANII, INCOTRO? O avocata batuta de tigani in plina strada

COD ETIC ANTIDISCRIMINARE PENTRU SPATIUL VIRTUAL

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 23, 2010 at 12:23 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. AdrianP said, on februarie 23, 2010 at 2:23 pm

    Off-topic: Negarea Holocaustului, pedepsită cu închisoarea în Ungaria
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/887456/Negarea-Holocaustului-pedepsita-cu-inchisoarea-in-Ungaria/

    Apreciază

  3. spellmaker said, on februarie 23, 2010 at 2:36 pm

    Ce scoala pentru rromi cand se alege praful de scoala in general ?

    Apreciază

  4. amme said, on februarie 23, 2010 at 5:53 pm

    ” Liderul Aliantei, David Mark, a declarat ca romii emigreaza din Romania “din cauza saraciei lucii si din cauza discriminarii cu care au de-a face zi de zi“, si nu incidental, cum a sustinut Traian Basescu”
    De fapt, eu cred ca tiganii pleaca din Romania pt ca saracia aici e atat de mare incat, daca cersesc nu li se da suficient, iar de furat nu mai au de unde.
    Imi cer scuze fata de putinii romi care muncesc cinstit (cand si tiganii la care am facut referire mai sus vor fi corecti, vor invata si vor munci, am sa-i numesc si pe ei romi; pana atunci pt mine aceia vor fi tigani)

    Apreciază

  5. ady said, on februarie 23, 2010 at 7:29 pm

    Ma induioseaza pana la lacrimi grija lui Basescu pentru tigani…ma uitam cu cata evlavie de vulpe vorbeste el de tigani probabil, vrea sa le fie recunoscator fata de vrajitorii care la-u ajutat in campania electorala…acest Basescu este un izvor de viclenie rautate si minciuna adica are tot atributul satanei…ma Basescule da de romani de ce nu iti este mila ma,de ce nu mergi ma in satele din Moldova sa vezi saracia in stare pura,sa vezi copii zdrentarosi care ies de la scoala si merg la biserica sa primeasca de pomana ca nu au parintii ce sa le dea de mancare…sa vezi cu ochii tai(de fapt cu ochiul tau)starea deplorabila a natiunii…si tare mi-ar place sa vad ca plangi pentru romani cum plange-ai pe jidani la muzeele din Israel.

    Apreciază

    • fane said, on februarie 24, 2010 at 6:41 am

      @ady ,
      inca nu ai inteles ca noi , romanii am ajuns sa fim socotiti minoritari in propria tara ? Am ajuns sa avem doar obligatii , nu si drepturi pentru ca drepturi au doar minoritarii , altfel se va socoti ca statul roman face discriminari pe criterii etnice .
      Iti plac manelele ? Nu ? Atunci faci parte din cei max. 10% minoritari care ar vrea sa fie scoase in afara legii ( daca s-ar putea ) manelele si industria aferenta lor . Ai loc de munca ? Nu ? Doar nu crezi ca se va preocupa cineva sa-ti dea un loc de munca doar pentru ca tu esti roman . Copii tai invata intr-o scoala decenta conform standardelor europene ? Nu ? Si vrei cumva sa vina europa sa faca scoala sau sa o repare pe cea existenta doar pentru ca in ea invata copii romanilor ? Oamenii care traiesc in zona ta sunt majoritari ortodocsi ? Si ce daca ? Este asta un motiv sa existe inca in scolile lor icoane ortodoxe ? Adica vrei ca ortodoxia sa mearga mai departe ? Ce tupeu pe tine ! Pai doamna europa se chinuie de atatia si atatia ani sa distruga ortodoxia si tu vrei sa o transmiti mai departe copiilor tai , sa-i educi in spirit ortodox . Traiesti cumva intr-o zona a tarii ce facea parte candva din vechiul Regat ? Da ? Pai aici ortodocsii sunt majoritari , traditiile ortodoxe inca sunt la mare cinste , satele se mandresc cu biserile ortodoxe . Si cei cu asta ? Are vreo importanta ca oamenii de aici au din ce in ce mai putine locuri de munca tocmai pentru a migra in alte zone ( din tara sau din afara ei ) , pentru a amalgama ortodoxia cu catolicismul sau cu vreo alta erezie a locului ?
      Asa se distruge o credinta . Comunismul n-a prea reusit sa faca asta pentru ca cei care au trait sub comunism veneau din alte vremuri , cu amprente puternice ale credintei stramosesti , dar acum este mult mai usor : pensionarii de acum au prins vremurile lepadarilor de credinta din comunism , generatiile mai tinere au crescut cu cravata rosie la gat si cu materialismul dialectic si istoric in geanta , generatiile crude sunt deja adeptii luptei pentru acumulare materiala , asaltati de tot felul de tentatii pacatoase si crescuti intr-o societate care numai grija educatiei morale nu o are . Acestia suntem , noi romanii .
      Suntem tentati sa ne improscam cu noroi , mai bine zis sa ne turnam singuri cenusa in cap : ca suntem lenesi , ca suntem needucati , ca suntem mizerabili . HAIDETI SA NE TREZIM si sa iesim din hipnoza la care suntem supusi : nu suntem cu nimic mai prejos decat altii . Daca alte popoare ar fi trecut prin aceleasi incercari ca cele care ne-au crestat istoria noastra , cu siguranta ar fi mult mai jos decat noi . Nici macar sarbii nu au parcurs un traseu atat de dificil ca noi ( au avut insa americanii grija sa egaleze scorul , dezmembrandu-i ) . Asta ar trebui sa ne spuna conducatorii nostri : sa ne faca sa fim , daca nu mandri , macar constienti , de faptul ca romanul este cel putin egalul oricui si nu o natie de tigani cum ne socotesc italienii , francezii si mai stiu eu cine . Daca nu vom constientiza asta va fi greu sa ducem si crucea ortodoxiei pe umerii nostri si Iisus Hristos nu ne va ierta asta .
      Nu luati textul ca o mustrare (sau daca o faceti considerati ca primul mustrat trebuie sa fiu eu , care aveam pana de curand aceeasi parere despre romanasii mei ) . Ci ca pe un indemn . Haideti sa fim mandri ca suntem romani , dar in acelasi timp smeriti pentru ca nu este meritul nostru ci al Domnului cel Puternic si Intelept si Bun cariua sa-I inaltam slava , in veci .
      Doamne , ajuta !

      Apreciază

  6. ortodox pe stil vechi said, on februarie 23, 2010 at 8:14 pm

    Da in Moldova e saracie dar sa nu uitam ca aceasta saracie de bani decare se vorbeste in comentul de sus a facut pre acesti copii sarmani sa aiba frica de Dumnezeu si sa nu uitam ca de aceia sunt lasati diavoli sa putem sa ne mantuim Iara la vremea deacum ce sa zic ca ne ducem in Moluri si gasim de cunparat un Dumnezeu mai mic asa la oferta parca ar fi (DUMNEZEU SA MA IERTE)Lanapa Lui Aladin care ati indeplineste toate dorintele iar daca nu ati iese asa cum trebe afacerea mai cauti un Dumnezeu la oferta.Inca o data Dumnezeu sa ma ierte dar nu Dumnezeu tre sa se dea dupa noi ci noi dupa el.De aceia pentru uni e dur ca nu au dragoste si fac totul din obligatie .Iubirea de sine darama multe suflete in ziua de azi iar televizorul si calculatorul folosite gresit rupe multe sufltete nevinovate.Inchiei cu aceste cuvinte ale Mantuitorului „LA VREMEA DE APOI MULTI HRISTOSI VOR VENI IN NUMELE MEU,SI CU CUVINTE VICLENE VA VOR INSELA DAR VOI SAI BIRUITI PRE CUM SI EU I-AM BIRUIT” Dumnezeu sa ne pomeneasca pre noi intru inparatia sa.

    Apreciază

  7. ady said, on februarie 23, 2010 at 9:00 pm

    Pentru acest tatar-evreu am o intrebare..Cum se face ca in timpul cat erai tu ministrul transporturilor,a disparut flota Romaniei care a fost una din bijuteriile economiei nationale alaturi de Bancorex, Petrom,Sidex…

    Apreciază

  8. blogideologic said, on februarie 24, 2010 at 7:48 am

    Problema cea mai gravă, în opinia mea, este aceea că pe saitul web al preşedinţiei României nu este afişat programul Partidei Naţionale, dinainte chiar de paşoptişti, program destinat integrării culturale a ţiganilor în comunitatea română, cu drepturi şi îndatoriri egale cu ale românilor. Acest vechi dar vizionar program se găseşte publicat în cărţile „Biblicele” şi „Echilibru între antiteze” scrise de Ioan Eliade Rădulescu. Menţionez că editura Humanitas, patronată de Gabriel Liiceanu, a refuzat cu obstinaţie anti-românească să reediteze aceste cărţi de mare valoare, ce demonstrează că ideologia naţionalismului românesc incorporează şi un acquis european, anume ideologia lui Destutt de Tracy.

    Apreciază

  9. naayram said, on februarie 24, 2010 at 3:58 pm

    pt saccsiv

    „Desigur, ca si la alte etnii, sunt tigani buni si tigani rai. Fata de alte neamuri insa, difera proportia„

    nu mai veau sa ne mai certam din nou, dar tu sacsiv de unde stii tu ca sunt mai multi rai in neamul meu decat buni?Ori ai primit vreo harisma speciala tip recensamant?
    De ce iti place sa generalizezi?

    stii bine ca sunt rom.stiu ca avem oameni rai printre noi, dar sunt si oameni buni.problema voastra este ca sunteti educati asa din copilarie, ne vedeti rai, noi reactionam si cercul asta vicios va tine la nesfarsit.
    am facut clasa 1-2 intr-o banca separata(m-a pus singur) pentru ca sunt „tigan„-asa spunea invatatoarea.eu nu stiam ce e aia.am mers acasa si am intrebat ce inseamna tigan, eu stiind ca suntem roma(asta este pluralul, singularu`i rom)
    am incercat sa ma angajez si nu m-a primit nimeni la munca.
    am fost dat afara din liceu zi fara nici un motiv de catre director, am terminat licul la seral
    am fost dat afara din seminarul ortodox dupa un trimestru de director spunandu-mi ca sunt tigan de aia ma da afara(directorul ionel popescu, caransebes)
    am fost urmarit de politie pe nedrept 20 de ani deoarece sunt „tigan„.
    te rog saccsiv nu ma fa sa imi schimb parerea despre tine,ca nu mai putem merge la liturghie nici eu nici tu.

    Apreciază

  10. em said, on februarie 24, 2010 at 6:07 pm

    naayram poate ai dreptate, insa eu nu te cred. Si eu am avut colegi tigani in clasa la generala insa nimeni nu i-a tratat rau. Iar noi copiii nici nu stiam ca ar trebui sa fie vreo diferenta intre unii si altii. Ne-am impacat bine. Ei invatau un pic mai rau. Nu as putea sa -ti spun f sigur din ce cauza dar banuiesc ca de vina au fost familiile lor. Oricum nimeni nu a ramas repetent.
    Acum am vecini tigani. Nu stiu sa lucreze undeva. Banuiesc ca traiesc din alocatii. Desi in casa aceea traiesc o droaie de copii nu sunt cu mult mai galagiosi decat alti vecini. In general isi vad de treaba. Insa ceva e suparator. La familia respectiva vin in vizita unele cunostinte de ale lor. Abia aceia deranjeaza pt ca vorbesc f tare ca si cum tot blocul le-ar apartine. Bine ca vin rar. Eu cred ca la voi cei mari, adultii, ii strica pe cei mici.

    Apreciază

  11. naayram said, on februarie 24, 2010 at 7:08 pm

    EM, treaba ta daca nu crezi.Eu stiu ca spun adevarul si Dumnezeu deasemenea.Nu am motiv sa imi plang de mila pe forumul asta.Dar felul asta de a scrie al lui saccsiv ma face s ama enervez.De ce nu scrie despre romanii care fura, inseala, fura fonduri, fixeaza pensii de rahat, inseala la alegeri, au vandut tara pe hartie igienica?

    saccsiv incearca sa te uiti si in ograda ta…ca oricum ai gustat din frumusetea natiei mele, doar ai avut nevasta tiganca..ea nu a fost buna?

    Apreciază

  12. naayram said, on februarie 24, 2010 at 7:13 pm

    SACCSIV NOI ROMII SUNTEM ULTIMA PROBLEMA A UNOR OAMENI DE GENUL TAU-TU ESTI MISTIC, CAUTI REVELATIA LUMINII TABORICE IN INIMA TA?SAU ESTI DINTRE ACEIA CARE VAD PAIUL SI BARNA NU?
    SFINTII PARINTI NE INDEAMNA SA NU JUDECAM!TU NE JUDECI PREA ASPRU SACCSIV!
    DUMNEZEU SA TE PEDEPSEASCA!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 24, 2010 at 7:33 pm

      naayram

      Dupa mintea ta, am dreptul sa vorbesc despre o chestiune pe care a abordat-o seful statului? In cazut de fata: tiganii? Chiar consideri ca pe acest blog am vorbit doar despre ei? Ia uita-te la cuprins si vezi cate articole sunt cu totul. Am primit injuraturi de la unii carora le-am sters comentarii de tipul „moarte tiganilor”. Si tu ce faci?

      De ce faci rau neamului tau? De ce vorbesti in halul asta? Ca sa dovedesti ca toti sunteti la fel? Numeric, am cunoscut mai multi tigani decat tine. Si unii iti dau clasa la limbaj, la educatie, la stradania de a merge pe calea ortodoxiei.

      Iar pentru unii dintre ceilalti, am incercat sa fac ceva. TU CE FACI PENTRU EI? Scrii aici pe blog ca sa ce?

      E o stare de fapt. Cum o rezolvam? Tu negi problema si zici ca doar o mica parte dintre tigani au un comportament neadecvat si asta din cauza discriminarii. ESTI SIGUR?

      Apreciază

  13. ady said, on februarie 24, 2010 at 8:12 pm

    naayram

    De ce folosesti termenul de rom si nu te intitulezi tigan,iti este cumva rusine cu etnia ta,daca nu atunci prezintate ca tigan…termenul de rom este o marsavie inventanta de niste magraoni smecheri cu intentia de ase confunda cu termenul roman..vad ca la fel ca si jidanii in tarile unde va-ti aciuat pozati numai in victime,toti minoritarii urlati in tara asta de dureri inchipuite, nu va e ma rusine…daca vreti drepturi pune-ti mana si va integrati in societate asta insemnand sa va insusiti traditiile si obiceiurile romanilor iar la nevoie sa va dati si viata pentru Romania…daca tot va simtiti asa asupriti in Romania de ce nu plecati frate in India de unde va trageti…daca arunci o privire in parlamentul Romaniei e plin de magraoni…Dar hai sa enumeram cativa minoritari care ne conduc..

    Traian Basescu-tatar-evreu
    Ion Iliescu-tigan cu sotie evreica.
    Adrian Nastase-tigan
    Dan Ioan Popescu-tigan
    Marian Vanghelie-tigan
    Dan Voiculescu-tigan
    Dinu Patriciu-tigan
    Sorin Ovidiu Vantu-tigan
    Petre Roman(Newlander)-evreu
    Calin Popescu Tariceanu-grecotei
    Miron Mitrea-tigan
    Pavel Corut-tigan
    Nu mai vorbesc de mancatorii de carne cruda ungurii.
    Astia fiind cam cei mai importanti minoritari care apar pe la televizor si ne vorbesc filozofie,plus ca toti la comanda masoneriei au asasinat economic Romania,aducando in pragul falimentului.
    Si atunci cum sa nu spun si eu ca Eminescu ca ‘asta plebe ast gunoi au pus stapanire si pe tara si pe noi’.
    Marea voastra problema a tiganilor este ca nu va place munca,dar ar trebui sa stiti ca o natie care nu munceste e sortita pieirii.
    Asa ca voi tigani daca vreti sa fitii respectati insusiti-va o morala severa si puneti mana serios pe munca.

    Apreciază

    • naayram said, on februarie 24, 2010 at 8:48 pm

      ady,
      ROM este numele traditional al etniei mele.Tigan este din greaca si insemana „de neatins„numele unei secte crestine din imperiul bizantin,cu care ne confunadau ..asta asa ca sa intelegi.Numele „rom„ inseamna si la ora actuala in India exact ce inseamna in limba romani-om ce face parte din etnia roma sau „barbat perfect„.
      Nu vreau sa va supar, dar si voi nu va numiti romani, sunteti valahi asa cum scrie pe Biblia de la 1688.
      Termenul rom nu este inventat acum are vechime de mii d enai.Si acum in India sunt triburi ce se numesc asa.Te rog nu te mai lega de numele natiei mele.Marturisesc in fata lui Dumnezeu ca eu nu am auzit alt nume dat nou in limba noastra decat „roma„/„rama„(plural).

      ETIMOLOGIA CUVANTULUI „ROM„
      ROM SE MAI PRONUNTA IN ROMANI SI RAM , SI ARE URMATOARELE SENSURI;
      1-PERSOANA DE ETNIE ROMA
      2-SOT

      IN SANSKRITA
      1-RAMANA-SOT
      run-sot in limba Kashmiri/ramano,romano in alte limbi indiene exact cu acelasi sens ca in romani
      2-RAMA-NEGRU,Zeitatea principala a panteonului hindus.Triburile indiene isi pun numele dupa numele zeitatii, uneori
      IN INDIA IN UNELE LIMBI VOCALA „A„ SE PRONUNTA „O„
      ROMII NU AU IMPRUMUTAT DIN LIMBA ROMANA ACEST CUVANT, CUM GRESHIT SE CREDE,PENTRU CA NOI CAND AM VENIT PE ACESTE MELEAGURI ,BASHTINASHII ACESTEI TARI SE NUMEAU VALAHI,TERMEN CE A RAMAS IN LEXICUL LIMBII MELE SUB FORMA: „VLAHO„ SAU „LAHO„.

      http://romani-india.blogspot.com/2008/05/etimologia-cuvantului-rrom.html

      DACA NU STII CITESTE.SI ORICUM PE NOI NU NE INTREABA NIMENI CUM NE NUMIM.SUNTEM DENUMITI DE ALTII, SMEKERI SI INFORMATI NEVOIE-MARE.EXISTA DOVEZI CA NUMELE ACESTA ERA APLICAT NATIEI MELE DE SUTE DE ANI.

      Apreciază

  14. ady said, on februarie 24, 2010 at 8:51 pm

    Fratilor ceea ce am constatat de-a lungul timpului in legatura cu tiganii este ca oricat de scolit ar fi un tigan sufletul lui este tot de hot si ciorditor,iar asta se datoreaza originii lor Indiene tara in care se practica cultul HINDUS adica satanist…dupa cum stiti tiganii se ocupa la noi cu vrajile, tarotul si alte dracisme..hotia face parte din natura lor, tiganii sunt programati genetic pentru hotie si vrajitorie…asa ca evitatii pe garoi cat puteti.

    Apreciază

  15. afrodith said, on februarie 25, 2010 at 2:08 pm

    Problema noastra ca natie nu sunt rromii ci indiferenta.Faptul ca nu vrem sa stim de ei ne face vulnerabili si slabi in fata lor si mai mult decat atat victime.
    De cate ori aduc in discutie acest cuvant „rrom” in jurul meu se creeaza panica ,cu totii stim ca e vorba de violenta dar ne e rusine sa o recunoastem ,ne e rusine sa spunem ca suntem nepasatori si ca nu ave atitudine ,ca nu suntem uniti .Ei sunt niste pete negre pe un fond alb numai ca noi nu vrem sa le scoatem la liman .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.