SACCSIV – blog ortodox

Catolicii si ortodocsii sarbatoresc Pastele la 4 aprilie, ca atare, CATOLICII VOR SLUJI LA SFANTUL MORMANT INAINTE DE COBORAREA SFINTEI LUMINI!

Posted in catolici, CATOLICISM, COBORAREA SFINTEI LUMINI, ORTODOXIE, Pastele by saccsiv on februarie 17, 2010

   Citez din articolul CATOLICII VOR SLUJI LA SFANTUL MORMANT INAINTE DE COBORAREA SFINTEI LUMINI!/ Noua ordine alimentara/ ABIA ACUM INCEPE CRIZA/ Semnificatiile profunde ale crizei grecesti si rolul Rusiei/ TRADAREA FRATILOR SARBI – PRETUL INTEGRARII IN UE A ROMANIEI SI BULGARIEI (Si alte stiri importante: 15-17 februarie 2010):

   Interfax-Religion: Catholic mass to precede descent of Holy Fire this year (În acest an, ceremonia pentru coborârea Sfintei Lumini va avea loc în Ierusalim după o slujbă catolică.)

   Potrivit site-ului de misiune ecleziastică rusă, şeful poliţiei din Oraşul Vechi, colonelul Avi Roiv, a precizat acest lucru în cadrul întâlnirii cu o delegaţie din partea Fundaţiei Sf. Andrei, cel Întâi-chemat, care este de mult timp implicată în transportul Sfintei Lumini din Ţara Sfântă până în Rusia. Acesta a menţionat că, deoarece Paştele occidental şi cel oriental au coincis în acest an, în mod tradiţional, catolicii ar trebui să fie primii care să slujească liturghia, ceremonia de coborâre a Sfintei Lumini urmând apoi la momentul obişnuit. Roiv a adăugat că, deşi Biserica Sfântului Mormânt nu va putea găzdui pe toată lumea, cei care nu vor avea loc vor putea urmări Sfânta Liturghie pe ecranele TV instalate în piaţă. Coborârea Sfintei Lumini va fi difuzată în direct. În acest an, creştinii din întreaga lume sărbătoresc Paştele la 4 aprilie. De mai multe secole, Sfânta Lumină coboară la mormântul Domnului cu puţin timp înaintea Paştelui ortodox. Creştinii din Răsărit sunt încredinţaţi că miracolul Sfintei Lumini dovedeşte adevărul credinţei ortodoxe, deoarece Lumina Sfântă se coboară la Mormântul Domnului în fiecare Sărbătoare a Paştelui. Credincioşii cred că această coborâre a Luminii dezaprobă concepţiile ateiste.

   Cititi va rog si:

Apostazie: Papistasii vor sluji la Sfantul Mormant de Sfintele Pasti ortodox, deoarece si ei sarbatoresc pe aceeasi data

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on februarie 17, 2010 at 6:24 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. u.b bc3 said, on februarie 17, 2010 at 6:48 pm

  dracii astia de catolici au luato de tot rasna! ei vor sa facem invierea inmpreuna,dar stiu ce ne au facut an ani in urma, cand a fugarit pe ortodoxi din biserica in ziua invieri ,si ei au ramas in biserica si nu sa aprins lumina,ci noi eram afarA si a fulgerat lumina in stalp,acum vin sa si ia revansa,vor sa ne demonstreze ca se aprinde lumina si la ei!! CHIAR MIAS DORI SA OFICIEZE EI DE PASTI IN IERUSALIM SA VADA CA NU SE APRINDE LUMINA LA IERETICI 🙂

  Apreciază

 3. Alexandra said, on februarie 18, 2010 at 1:12 am

  @u.b.bc3
  Va avea Dumnezeu grija de ei, probabil ca nu se va aprinde…vom vedea…chiar va fi interesant
  Doamne ajuta!

  Apreciază

 4. u.b bc3 said, on februarie 18, 2010 at 12:35 pm

  sorin: te cred ca nai nici o treaba cu religia,cu legile care leai post mai sus ce vrei sa demostrezi,ca vine fraerul de cojocaru si iti umple buzunaru de bani, no sa vezi nici odata . de acum in colo tara merge la vale,cojocarul asta are interesele lui.sti cand o sa fie bine in tara cand o sa fie monarhie.asa ca nu mai pune botul la legele lui cojocarul,omul e la japca! 🙂

  Apreciază

 5. Marius said, on februarie 18, 2010 at 2:26 pm

  @sorin
  Stiu ce gandesti, dar incearca sa vezi dincolo de gandirea rationala. Cum bine stim o lumanare poate sa se aprinda si singura dupa 3-6 min dupa ce este inmuiata in fosfor alb si intra in contact cu aerul se aprinde, dar ce se intampla la Sfantul Mormant e mai mult de-atat lasand deoparte coborarea luminii din ceruri. Daca nu ai mers pana acum in Ierusalim te rog s-o faci, luand cu tine lumanari normale din romania, nu conteaza ceara (cum se indoiesc unii ca lumanarile din Ierusalim cumparate din acea zona nu sunt lumanari normale) si sa-mi zici cand te intorci daca timp de 3 min te-a ars acea flacara a lumanarii tale (luata din romania).
  Apostolii L-au văzut dintr-o dată pe Domnul stand înaintea lor. Pace vouă, le-a grăit El. Apoi, întorcându-se către Toma, i-a zis: “Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele, şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea, şi nu fi necredincios, ci credincios” (Ioan 20, 27).
  Iisus I-a zis: Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!

  Doamne Iisuse Hristoase fiul Lui D-zeu miluieste-ma pe mine pacatosul si pe toata lumea ta.
  Marius

  Apreciază

 6. szeppty said, on februarie 18, 2010 at 8:38 pm

  eu nu va inteleg de ce va inflamati
  asa a fost intotdeauna,catolicii au slujit primiisi dupa aia am intrat noi ortodocsii
  extremismul nu va face bine bai frati ortodocsi
  la ala cu lumanarile
  fratioare cand asm fost eu acolo langa mine era un georgian cu lumanari aduse din tara lui.flacara din lumanarile lui era identica cu flkacara din lumanarile cumparate de mine din Ierusalim.
  deci lumina sfanta e reala dar chestia aia cu fulgerul si cu catolicii mai lasati-o balta
  voi stiti ca in biserica aia se roaga si armeni si copti pe langa catolici si ortodocsi
  in anu cand am fost eu a fost tot un paste comun si a fost magnific cum s-au rugat toti acolo
  mergeti la Ierusalim si invatati sa iubiti nu sa urati

  Apreciază

 7. john said, on februarie 19, 2010 at 2:57 pm

  Ce-i drept am aflat si eu ca nu e nimic extraordinar in chestia asta si ca tot asa s-a intimplat si in 2004 cind Pastele a cazut din nou in acelasi timp cu ei si ei au slujit primii. Asta nu a impiedica coborirea luminii din cer.

  Asa ca ne inflamam degeaba (cum de m-am otarit si eu prima oara cind am auzit)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: