SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO

Posted in EPISCOPUL ARTEMIE DE KOSOVO, prigoana by saccsiv on februarie 16, 2010

   Reiau integral articolul PERSECUTIE FATISA SI FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO. Informatii despre abuzurile, manipularile si tradarile grele ale “fratilor” din Sinod:

 ...Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu. (Luca, 21, 16-17) .

Fărădelege şi prigoană la Mănăstrirea Graceaniţa

14 Februarie 2010 15:25Atanasie Jeftici şi Teodosie Şibalici au intrat cu forţa în chiliile episcopului Artemie şi ale colaboratorilor săi din Graceaniţa. Forţele armate sprijină măsurile ce vin din partea lui Atanasie Jeftici.

Nelegiuitul Atanasie Jeftici şi mercenarii săi hălăduiesc din nou prin Eparhia de Ras – Prizren.

În Sâmbăta de 13 Februarie, la numai un ceas după terminarea şedinţei Sfântului Sinod la care s-a hotărât ca Atanasie Jeftici să fie numit administrator al Eparhiei de Ras – Prizren, el deja se afla la reşedinţa episcopală a Episcopului Artemie şi începea impunerea măsurilor sale samavolnice. Cum a putut ajunge aşa de repede dacă hotărârea nu era luată deja cu câteva zile în urmă iar şedinţa Sinodului din 13 Februarie nu a fost decât o piesă de teatru?

În suita sa se afla credinciosul său ucenic Teodosie Şibalici şi câţiva călugări de la Mănăstirea Deceani, deja cunoscuţi pentru comportamentul lor necuvincios şi samavolnic, care în vara lui 2008 l-au brutalizat pe egumenul mănăstirii Baniska – Simeon, rănindu-l grav. Unul din din apărătorii principali ai acestor călugări şi acestor fărădelegi a fost Atanasie Jeftici.

Îndată după năvălirea în mănăstire pe 13 Februarie, cu câteva ore înainte de a se întoarce Episcopul Artemie de la şedinţa Sinodului, au început să spargă uşile chiliilor Episcopului Artemie, spre groaza călugărilor care se aflau acolo. Au pătruns în chilii şi au răvăşit lucrurile întocmai ca la o percheziţie. Însă cu ce împuternicire, după ce legi şi în temeiul căror canoane?

Cu toate că Artemie trebuia să dea în primire administraţia abia în ziua următoare, Duminică 14 Februarie, grozava ură a făptaşilor se răspândea fără zagaz din poarta Sfintei Mănăstiri Graceaniţa. De această dată nu mai era vorba de ura agarenilor sau albanezilor, ci a celor ce se înfăţişau ca propovăduitori ai Dragostei.

În aceeaşi zi de 13 Februarie, înainte de preluarea mandatului de administrator al eparhiei şi în absenţa Preasfinţitului Artemie, Atanasie Jeftici l-a înlocuit pe Secretarul Scaunului Eparhial, ieromonahul Irinei, şi a numit unul nou – preotul Srdjan Stankovici, care în timpul mandatului său de Secretar în perioada 2003 – 2006 a făcut multe probleme eparhiei prin speculaţiile şi nesupunerea sa.

Tragic este că toate cele pomenite se întâmplă cu blagoslovenia Preafericirii Sale Irinei, Patriarhul Sârbilor, ca şi a membrilor Sfântului Sinod, dintre care unii încă sânt priviţi cu respect de către Sârbi.

Venirea lui Atanasie Jeftici la Graceaniţa a fost semnalul şi pentru năvălirea câtorva călugări de la Deceani în Mănăstirea Gorioci din Metohia. În atmosfera de teroare şi frică i s-a spus Egumenei Antuza că “poate să o şteargă” din mănăstire, şi îndată a fost numită egumenă maica Marta Şibalici, mama lui Teodosie Şibalici. De mult îşi dorea Teodosie ca să o pună pe mama sa egumenă, iar acum dorinţa sa a fost înfăptuită, chiar dacă prin teroare şi ameninţari.

Duminică, la liturghia pe care au slujit-o Atanasie Jeftici şi Teodosie Şibalici, doar câteva călugăriţe din Gracianiţa au luat parte. Poporul credincios a stat afară, iar trupele KFOR “păstrau ordinea”. Însă în biserică au fost prezenţi doar aşa numiţii sârbi albanizaţi, adică sârbii care au participat la alegerile de curând organizate de Haşim Taci, şi care astăzi au salarii mari şi funcţii în instituţiile albaneze.

Brutalitatea şi ameninţările neîncetate cu care Atanasie Jeftici realizează “epurarea” eparhiei de Ras şi Prizren au înspăimântat cinul călugăresc al eparhiei şi poporul credincios Sârb, care nu se aştepta ca Sfântul Sinod să îi dăruiască o astfel de binecuvântare.

După douăzeci de ani de prigoniri din partea Albanezilor, se putea oare aştepta cineva ca Eparhia de Ras – Prizren să pătimească atâta din partea Sfântului Sinod?”

 

Viitorul episcop Artemie, alaturi de Sfantul Iustin Popovici; de la stanga la dreapta se afla si Amfilohie si Atanasie, viitorii Iuda ai fratelui si impreuna-ucenicului Artemie.

http://www.eparhija-prizren.info/staro/Eparhija%20Prizren/www.eparhija-prizren.com/default9130.html?s=vesti&idvestep=3935

 Episcopul Atanasije Jevtic, fotografiindu-se langa un mormant cu un insemn explicit francmasonic si purtand Crucea pectorala ascunsa in buzunarul de la piept

Poliţia Albaneză şi trupele străine acoperă nelegiuirile lui Atanasie Jeftici

14 Februarie 2010 16:09Îndată după sosirea în Eparhia de Ras – Prizren, Atanasie Jeftici şi însoţitorii lui au tăiat conexiunea la internet şi linia telefonică în reşedinţa Episcopului Artemie. De ce se tem atât, se pune întrebarea, oare ca să nu se afle despre teroarea dezlanţuită?

Deja anunţata epurare şi pentru zilele următoare, urmează mănăstirile Baniska şi Ţârna Reka. E limpede că trebuie distrus şi şters tot ce e apropiat de Preasfinţia Sa Episcopul Artemie. Pentru împlinirea acestui ţel, din păcate, nu refuză nici ajutorul poliţiei Albaneze şi al trupelor internaţionale.

Tot aşa sânt ameninţaţi şi călugării care se află în Graceaniţa lângă Episcopul Artemie, că trebuie să părăsească astăzi mănăstirea şi că lângă Episcopul Artemie nu pot rămăne mai mult decât 1-2 călugări. Ca sprijin pentru Episcopul şi duhovnicul lor au plecat spre Graceaniţa călugări din mai multe mănăstiri ai eparhiei, dar forţe KFOR şi KPS (Poliţia kosovară) au înconjurat mănăstirea şi nu permit intrarea nimănui. În jurul mănăstirii Graceaniţa se află şi popor credincios care este împiedicat tot de forţele armate să intre în mănăstire pentru a îşi sprijini episcopul şi călugării.

 

Poliţia Albaneză din Vucitrn a oprit un microbuz cu care mergeau nişte Sârbi spre Graceaniţa în semn de sprijin al Episcopului Artemie. L-au arestat pe M. Raikovici, i-au pus cătuşe, spunându-i că au ordin să îl aresteze pentru că este unul din organizatorii manifestaţiei din faţa Patriarhiei de la Belgrad.

Fărădelegile şi silniciile care se întâmplă în Eparhia de Ras – Prizren au toate caracteristicile inchiziţiei: judecăţile sânt fără temei şi fără mărturii, nu se respectă nici un fel de procedură, se calcă toate legile omeneşti şi dumnezeieştiClevetiri, neadevăruri, construcţii şi regii de procese sânt metodele la care este supus Episcopul Artemie şi Eparhia de Ras – Prizren deja de câţiva ani, mai exact cinci.

La întrebarea Episcopului Artemie după şedinţa Sinodului – de ce se face în aşa mare grabă proces împotriva lui, tocmai la începutul Postului Mare, unul din siondali i-a răspuns că nu e vorba de nici o grabă, ci dimpotrivă, totul durează de cinci ani împliniţi!

Oare acest proces este manevrat din Washington de Joseph Biden, aşa cum tot din Washington, acum cinci ani, a venit recomandarea de a se semna Memorandumul pentru restaurarea bisericilor din Kosovo şi Metohia? Să nu uităm că ambasadorii ţărilor occidentale la Belgrad de multă vreme şi cu stăruinţă cer îndepărtarea Episcopului Artemie din tronul episcopiei de Ras – Prizren.

http://www.eparhija-prizren.info/staro/Eparhija%20Prizren/www.eparhija-prizren.com/default3a2b.html?idvestep=3936

Traducere: Ionut Gurgu

 

Popovici catre fostii sai ucenici si tradatorii Mitropolitului Artemie: Atunci intreba Domnul [pe Cain]: Unde e fratele tau Abel?

Nota noastra:

Din informatiile pe care le-am primit, in Serbia s-a declansat o intreaga campanie mediatica de denigrare a Episcopului Artemie, in special de posturile apropiate de linia occidentala (cum ar fi B92).  Episcopul este acuzat indeosebi pentru ca a refuzat sa colaboreze cu institutiile albaneze din Kosovo si, de asemenea, cu trusturile de constructii ale liderilor UCK – ceea ce ar fi insemnat, practic, reconstruirea manastirilor de catre cei care le-au distrus (!). De fapt, avem toate motivele sa credem ca episcopul Artemie a stat inaintea atat intereselor politice americano-albaneze, cat si in fata intereselor mafiote legate de “reconstruirea” manastirilor sarbesti, pe bani grei, de catre teroristii care au le-au vandalizat.

Afacerea reconstruirii manastirilor din Kosovo de trusturile conduse de lideri albanezi a depins de un Memorandum propus de Washington prin care  institutiile albaneze ar fi fost recunoscute oficial chiar de Biserica Sarba, in conditiile in care nicio alta institutie a statului sarb nu recunoaste, pana in prezent, statul kosovar.

In joc mai era si o strategie de refacere a imaginii Kosovo-ului albanez, care trebuia prezentat drept “tolerant” pentru a sterge din faptele pentru care gruparile inarmate ale albanezilor s-au facut cunoscute: ucideri, trafic de organe omenesti, distrugerea manastirilor, trafic de droguri ce s-a dezvoltat exponential, mafia albaneza depasind in putere chiar si pe cele “clasice”, in conditiile in care zona este… “supravegheata” de NATO. Cum sa dai, asadar, pe mana talharilor si a celor care le-au distrus cu deosebita ravna, manastirile ortodoxe?

Mitr. Amfilohie si episcopul (pensionar) Atanasie (cei care acum l-au tradat pe Artemie) au insistat foarte mult pe langa Patriarhul Pavle ca Memorandumul sa fie semnat, insistente care nu au avut succes datorita episcopului Artemie.

Vladica Artemie a platit greu impotrivirea fata de planurile americane si fata de terorismul albanez local (iata, asadar, cum lupta SUA impotriva terorismului, girand grupari ca UCK si finantandu-le afacerile)… Marea durere este ca fratii sau, unii fosti impreuna-ucenici ai Sf. Iustin Popovici, au putut ajunge la o treapta atat de joasa a tradarii si a inhamarii la planurile masonice…

Episcopul Artemie este unul dintre cei mai incomozi din Serbia (si, probabil, din intreaga Biserica Ortodoxa Universala). Pe langa faptul ca a fost singurul din Serbia care a semnat Marturisirea de credinta de la Volos, a sesizat in mod repetat Sinodul Sarb cu privire la problemele dogmatice grave care sunt ridicate de Acordul de la Ravenna, contestand utilitatea participarii la “dialogul” cu catolicii (aici se afla o adresa oficiala a Mitr. Artemie pe tema dialogului, datata 28 sept. 2009).

Un alt eveniment prin care s-a facut remarcat a fost vizita intreprinsa de Joe Biden in Serbia, in mai anul trecut. Episcopul Artemie a refuzat sa ii dea binecuvantarea pe vicepresedintelui american Joe Biden de a vizita manastirea Decani din Kosovo. P. S. Artemie a refuzat sa il primeasca pe Biden deoarece acesta vizita Kosovo ca stat independent. Sinodul sarb a criticat insa decizia episcopului, cerandu-si scuze oficialului american…

P.S. Artemie a mai fost hartuit si in trecut, de aceasta data de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care a incercat sa-i interzica accesul la Muntele Athos! (vezi aici raspunsul mitropolitului…)

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 16, 2010 at 8:43 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daniel said, on februarie 16, 2010 at 10:04 pm

    Astazi reflectam si cred ca nevinovatul Harry Potter este mult mai periculos decat stiintificul Dan Brown.
    Dar amandoi au mai multe victime (in special ratacite spiritual, care este foarte grav !!!) decat mortii din comanda lui Hitler.
    La fel si Freud are milioane de victime ratacite spiritual: de exemplu, in Europa, unde se aplica Freud este pustiu: familii distruse, orase pustii duhovniceste.
    Totusi, si in aceste zone pot rasari inimi curate si vor rasari, cum staruim in rugaciune.
    Insa, in zonele cu credinta iata ca apar conflicte: ba la noi (situatia grava de la Patriarhie, ba la fratii sarbi etc).
    De ce oare?

    Sa se lamureasca iubirea si atasamentul nostru pentru Domnul nostru Iisus Hristos si fratii nostri, indiferent daca unii dintre ei, deocamdata, ratacesc.

    va multumesc ca ati citit,
    Daniel

    Apreciază

  3. azucena said, on februarie 16, 2010 at 10:22 pm

    Irakul-vechiul Babilon, Iranul-Edenul pierdut, Serbia-ortodoxia pe cale de a se pierde, si nu mai vreau sa mai continui …

    Apreciază

  4. spellmaker said, on februarie 17, 2010 at 7:24 am

    foarte regretabil ce se intampla.E clar ca necuratul si-a bagat adanc coada si slugile acolo.Oricum cineva ii uraste tare pe sarbi si nu o sa ii las cu una cu doua.Cred ca pe lista lui Dumnezeu spre mucenicie ,sarbii vor semna inceputul.Mai ales ca un calugar de al lor a zis ca ei vor disparea ca natie.

    Apreciază

    • wolfwie said, on februarie 17, 2010 at 8:34 am

      spunea un mare parinte roman care acum nu se mai afla printre noi, ca poporul sarb a fost singurul popor care ne`a fost aliat si frate la greu.

      Apreciază

      • azucena said, on februarie 17, 2010 at 9:01 am

        Din pacate, sarbii l-au cam luat cu forta toate drepturile vlahilor care locuiesc in acele tinuturi. Asta este o realitate …

        Apreciază

  5. ADRIAN said, on februarie 17, 2010 at 7:36 am

    SA NE TREZIM, LA NOI NU SE DUCE RAZBOI CU ARME , SLAVA DOMNULUI…!PENTRU PACE, DAR….SUNTEM VANDUTI SI NU FACEM NIMIC, SA NE TREZIM CU AJUTORUL DOMNULUI IISUS HRISTOS SI AL PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA SI CU TOTI SFINTII .AMIN

    Apreciază

  6. ide4nty said, on februarie 17, 2010 at 7:55 am

    Acesta este razboiul masonilor infiltrati in Biserica pentru a darâma invătăturile crestine ortodoxe. Şi la noi in Romania sunt destui farisei masoni imbracati in haine negre. Acestia asteapta semnul de la superiorii lor de a declansa hegeomonia pe faţă contra crestinilor adevaraţi…….Şi veţi fi daţi şi de părinţi şi de fraţi şi de neamuri şi de prieteni, şi vor ucide dintre voi. Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu. (Luca, 21, 16-17) .

    Apreciază

  7. Vulturul said, on februarie 17, 2010 at 8:19 am

    Prigoana se desfosoara , mai ca nu-mi venea sa cred ce a zis parintele Iustin ca e timpul muceniciei. Da mucenicia este inceputa cu poporul sarb, la noi I.P.S.Bartolomeu i s-a aratat sperietoarea desconspirari cu securitatea, Daniel n-a avut curajul sa ia masuri drastice, dar acum o sa vedem.
    Schisma din interiorul Biserici Ortodoxe e pe cale sa se produca, daca un Ierarh e umilit de slugile antihristice, nu mai poate fi tolerat aceasta asa zisa pace cu ereticii din interiorul ierarhiei Ortodoxe.
    Nu vreau dezbinare dar dupa cum se arata, patriarhia Ortodoxa Romana e in pragul sciziuni. Doamne pazeste-ne!

    Apreciază

  8. Didi said, on februarie 17, 2010 at 8:24 am

    PS Artemie … Sfant este !!!

    Apreciază

  9. daniel said, on februarie 17, 2010 at 10:08 am

    @ Vulturul,

    Daca IL chemam in inima pe Domnul nostru (daca traim cu adevarat Ortodoxia noastra) atunci vom capata lumina sa putem intelege toate evenimentele contrastante (toate furtunile care ravasesc sufletele noastre).

    Adevarat, adevarat iti zic: cu Domnul in inima vei fi ca un vultur care zboara senin si ferict peste prapastii si valuri furioase. Iti spun din propria experienta.

    va multumesc,
    Daniel

    Apreciază

  10. daniel said, on februarie 17, 2010 at 10:09 am

    fericit

    Apreciază

  11. wolfwie said, on februarie 17, 2010 at 10:19 am

    azucena te referi la zona Timocului !!!! ce pot sa zic, nu cunosc bine problema, stiu ca le este greu celor de acolo, deabia reusesc sa isi ridice o biserica ortodoxa vorbitorilor de limba romana, si ca tot romani se considera chiar daca sunt dincolo de granita cu Romania, dar nu stiu ce sa zic de faptul ca sarbii au luat cu forta aceea parte…….oricum nu te contrazic, poate cunosti mai bine problema.

    Apreciază

  12. gil said, on februarie 17, 2010 at 11:01 am

    fff bun articol !!dar nu trebuie sa l privim ca ceva sarbesc !!ude sant ortodocsii romani,bulgari,greci,rusi..unde este muntele athos? le este frica sa vorbeasca?inseamna ca nu sant crestini !!

    Apreciază

    • Alin said, on februarie 17, 2010 at 11:40 am

      dara tu unde esti, gil? si cine scuipa venin prin gura ta?

      Apreciază

  13. Bota Gabriel Petru said, on februarie 17, 2010 at 11:13 am

    Este vremea cernerii fratilor. Sa i multumim DOMNULUI ca mai avem vremea postului ca mai avem Sfanta Liturghie . Sa ne rugam sa nu fim noi cei inselati. Amin.

    Apreciază

    • Vulturul said, on februarie 17, 2010 at 12:39 pm

      Nu putem fi noi cei inselati. Cand ma refer la noi, ma refer la cei care il urmeaza pe Hristos in Duh si Adevar, prin Sfinti Parinti, si nu dupa mintea noastra.

      Apreciază

  14. u.b bc3 said, on februarie 18, 2010 at 12:45 pm

    ASTAI TREABA TREBUIE SA FIM PREGATITI,SE APROPIE VREMURI GRELE!!!!!!!!!!

    Apreciază

  15. kosk said, on februarie 19, 2010 at 12:17 am

    http://www.sfanta-mucenita-paula.blogspot.com/
    un site despre ortodoxia sarba si nu numai.

    Apreciază

  16. […] Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO […]

    Apreciază

  17. […] Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO […]

    Apreciază

  18. […] Articolul zilei (16.02.2010): PERSECUTIE FULGERATOARE IMPOTRIVA EPISCOPULUI ARTEMIE DE KOSOVO […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.