SACCSIV – blog ortodox

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Posted in Big Brother, blog, BLOGURI, internet by saccsiv on februarie 15, 2010

   Citez din articolul Control freaks want web licences to end bloggers’ anonymity – be very afraid:

   Blogosfera americană devine din ce în ce mai „virală” cu privire la o propunere avansată la întâlnirea recentă de la Forumul Economic ce a avut loc la Davos, de către Craig Mundie, şef al Cercetării şi Strategiei la Microsoft, prin care susţinea introducerea unui echivalent al „carnetului de şofer” pentru accesul la internet. Acest apel totalitar a fost susţinut prin articole şi posturi pe blog în revista Time şi în ziarul  New York Times.

   După cum bloggerii nu au întârziat să sublinieze, sistemul propus este foarte asemănător cu cel pe care guvernul chinez l-a abandonat cu ezitare pe motiv că ar fi prea represiv. Era inevitabil ca, mai devreme sau mai târziu, obişnuita alianţă „neortodoxă” dintre totalitariştii guvernamentali şi marile afaceri va încerca să pună capăt blogosferei democrate şi libere pentru toţi. Naţiunile Unite arată acelaşi interes în mişcarea de eliminare a libertăţii de opinie.

   Cea mai recentă revoltă în blogosferă care a rezultat în răsturnarea consensului despre încălzirea globală a concentrat atenţia conducătorilor noştri mai acut asupra acestei provocări enervante pentru controlul lor totalitarist. „Ce va fi în continuare?” probabil că se întreabă. Imigrare fără restricţii? Taxarea punitivă? Chiar Uniunea Europeană? Cu iloţii care exploatează lacuna din Cortina PC, care altfel a fost fără scrupule trasă peste libertatea de expresie, internetul reprezintă o forţă subversivă periculoasă, îndeplinind în Vest rolul care a fost deţinut de către publicaţiile clandestine din interiorul Uniunii Sovietice.

   Protestatarii americani vociferează cel mai puternic în apărarea drepturilor proprii pentru că aceasta este cultura lor. Unii dintre ei susţin că britanicii sunt periculos de indiferenţi în legătură cu potenţialul de cenzură pe termen lung al aşa-numitului proiect de lege pentru Economia Digitală care este strecurat în Parlament de către Lordul  Mandelson. Concluzia pe care o trag este aceea că, la fel cum britanicii s-au conformat domol legislaţiei cu privire la arme, prin care s-a ajuns la situaţia unde „doar băieţii răi au arme”, s-ar putea să ne îndreptăm somnambulii către sclavia pe internet.

   Tehnica este familiară. Puterile actuale permit dezvoltarea unei situaţii scandaloase, prin care nu există nicio tentativă serioasă a poliţiei de stopare a pedofiliei, pornografiei şi activităţilor criminale pe internet. Apoi autorităţile folosesc scuza interesului pentru siguranţa cetăţenilor pentru a reacţiona exagerat şi pentru a impune măsuri de control draconice de protejare a cetăţenilor de rând, dar aceste măsuri sunt de regulă eludate de către criminali. Este un scenariu familiar în offline, la fel ca şi în spaţiul cibernetic.

   Un „carnet de şofer” pentru internet va fi ca un „Crăciun zilnic” pentru cei obsedaţi după control. Poate fi uşor de imaginat ce criteriu va fi aplicat pentru licenţierea aplicaţiilor. (Nume?  Delingpole…? Ce ai făcut? Am numărul tău, amice – tu eşti tipul care îi hrăneşte pe copiii inuiţi cu fripturi din carne de urs polar. Licenţă pentru Internet? Nu sunt nebun! Nici gând, amice, nu merită să-mi pierd slujba dacă sunt văzut vorbind cu tine…”).

   Fără internet, „consensul” complet fictiv despre încălzirea globală va fi în continuare necontestat, puterea statului va creşte masiv, 54.000 de miliarde de dolari din banii plătitorilor de taxe vestici vor curge în cuferele companiilor de carbon (virtuale), iar vieţile oamenilor vor deveni nefericite din cauza restricţiilor totalitare impuse pentru a contracara o ameninţare inexistentă. Eu prevăd că dreptul la anonimitate pe internet va deveni una dintre cele mai contestate probleme din următoarea decadă. Este cazul să vă temeţi foarte tare …

   Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: “INTERNETUL ESTE RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET

VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. S-A DEMASCAT INSELATORIA?

 

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 15, 2010 at 12:21 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. un pacatos zapacit said, on februarie 15, 2010 at 1:23 pm

    „Taxarea punitivă? Chiar Uniunea Europeană? Cu iloţii care exploatează lacuna din Cortina PC”
    PUNITÍV, -Ă, punitivi, -e, adj. (Livr.) Care pedepseşte; destinat să pedepsească. – Din fr. punitif.
    ILÓT, iloţi, s.m. 1. (În vechea Spartă) Persoană care nu avea nici un fel de drepturi cetăţeneşti, cu o situaţie socială intermediară între omul liber şi sclav, aparţinând statului şi putând fi împrumutată proprietarilor de pământ. ♦ Persoană exploatată, asuprită. 2. (Rar) Om degradat, decăzut. – Din fr. ilote.
    ELUDÁ, eludez, vb. I. Tranz. A ocoli, a evita, a ignora intenţionat. – Din fr. éluder, lat. eludere.

    Apreciază

  3. humoreanul said, on februarie 15, 2010 at 2:00 pm

    codru-i frate cu romanul si romanul e hacker , asa ca n-ai treaba

    Apreciază

  4. Didi said, on februarie 15, 2010 at 3:13 pm

    Nu e cazul sa te temi deloc !
    Tu fa-ti treaba cu succes in continuare !
    Ce pot sa-mi faca niste oameni ?
    1. Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme?
    2. Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?
    3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;
    4. Cei ce mă necăjesc şi vrăjmaşii mei, aceia au slăbit şi au căzut.
    5. De s-ar rîndui împotriva mea oştire, nu se va înfricoşa inima mea.
    6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.
    Psalmul 26

    Apreciază

  5. m1ha1 said, on februarie 15, 2010 at 4:08 pm

    HA HA HA
    cat de naiv trebuie sa fii sa crezi asta !!!
    „disparitia bloggerilor” – pai vin astia sa ne impuste ? :))
    Internetul e legarea catorva calculatoare, pot pune legi doar statului cum a facut china, dar nu pot stopa acest fenomen.

    Apreciază

  6. Vremurile de pe urmă said, on februarie 15, 2010 at 4:32 pm

    sunt foarte uimit cum de nu manifesta nimeni nimic….o revolutie ceva ar fi buna.

    Apreciază

  7. Nea Anderthal said, on februarie 16, 2010 at 12:37 am

    salut,
    Sa nu va mire asta!Aici e singura rezistenta impotriva lor.Mass-media este prostituata lor,politicienii sunt toti iscarioteni ,biserica vrae sa fie corect din punct de vedere politic,etc.Asa ca sa profitam acum cit mai este timp si sa schimbam informatii,sa adunam carti si materiale de genul celor de pe acest blog si SA NE RUGAM LA DUMNEZEU SA NU NE LASE SINGURI ca astfel suntem pierduti !Sccsiv’ule pregateste-te pentru ce va veni.
    ps;abia astept sa revin acasa sa mai intilnesc oamnei NORMALI cu care sa pot vorbi…

    Apreciază

  8. blogideologic said, on februarie 16, 2010 at 9:20 am

    Cred că se poate găsi totuşi vreo portiţă de luptă împotriva Sistemului pe Internet.

    Apreciază

    • agerstress said, on februarie 16, 2010 at 9:49 pm

      Cred ca se poate dar se minimizeaza impactul social si ei se multumesc de minune cu acest efect.

      Apreciază

  9. lazar said, on februarie 16, 2010 at 9:58 am

    va mira?

    Apreciază

  10. Vlad said, on februarie 16, 2010 at 10:42 am

    necesitatea de libertate a maselor e cu mult mai mare decât puterea lor de îngrădire a libertăţilor. Şi pentru a restrânge problema, când oare n-au găsit românii modalităţi de evitare a legilor?

    Apreciază

  11. Presidente said, on februarie 16, 2010 at 11:42 am

    Asta inseamna ca dupa ce semnam nu mai putem s-o dam anonima? Caragiale se va supara…

    Apreciază

  12. Mihaela C said, on februarie 16, 2010 at 3:20 pm

    Ideea de prncipiu nu este sa ne lamentam, ci sa ne organizam. Daca acest tip de comunicare constituie un asa de mare atu, incat se vrea anihilat, e vremea sa ne aratam ingeniozitatea si solidaritatea, nu sa ne infrcosam si sa ne smiorcaim. Daca „sa va temeti” din articol ne indeamna la solutii e ok. Daca ne indeamna la resemnare => ca suntem doar niste pupets-uri. Inca avem un site privat, telefoane cu minute gratuite , deci resurse. hai sa le folosim atat cat mai putem. Putem?

    Apreciază

  13. agerstress said, on februarie 16, 2010 at 10:01 pm

    Nu vi se pare ca implicarea in aceasta campanie pro „licente de internet” a unor trusturi de presa (preponderent) scrisa cade sub incidenta conflictului de interese? Blogosfera le-a ras in mod indirect aproape jumatate din profituri. Din partea acestor trusturi putem distinge o declaratie de razboi mascata.
    Microsoft a mai luat suturi in fund de la U.E. pentru tentative de monopol. Ar trebui ridicata problema si sub acest aspect, chiar in justitie daca e cazul.

    Apreciază

  14. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… Citez din articolul Control freaks want web licences to end bloggers’ anonymity – be very afraid: […]

    Apreciază

  15. blogideologic said, on februarie 17, 2010 at 10:44 am

    România a acceptat depozitarea deşeurilor nucleare din Occidentul UE pe teritoriul ei. Hotărâre luată fără măcar vreun simulacru de şedinţă CSAT. Nici măcar Nicolae Ceauşescu nu ar fi acceptat depozitarea deşeurilor nucleare pe teritoriul sacrosanct al ţării ! Dăm aurul, şi primim deşeuri radioactive ! Este un act de trădare de ţară comis de actuala conducere a României ! Repet : Este un act de trădare de ţară comis de actuala conducere a României !

    Apreciază

  16. rastoaca olivia said, on februarie 21, 2010 at 9:54 pm

    pai sunt hackerii care au ac de cojocul lor .crezi ca vor avea succes?
    va fi mare scandal .

    Apreciază

  17. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  18. […] –          TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  19. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  20. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:54 pm

    […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  21. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  22. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază

  23. […] TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la D… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.