SACCSIV – blog ortodox

Lista albumelor muzicale recomandate de VATICAN reflecta deschiderea acestuia spre NOUA ORDINE MONDIALA …

Posted in catolici, MUZICA, rock, VATICAN by saccsiv on februarie 15, 2010

   Citez din articolul Top 10 albume recomandate de Vatican

   Cu doar două zile înainte de debutul celei de-a 60-a ediţii a Festivalului de la San Remo, oficiosul Bisericii Catolice publică o listă de 10 albume muzicale pe care le recomandă credincioşilor.

   Vaticanul are şi el gusturile sale muzicale. Nu unele religioase, ci cât se poate de laice. Ziarul Bisericii Catolice a publicat în ediţia sa de duminică un Top 10 al albumelor ce merită luate pe o insulă pustie.
   Topul este deschis de albumul „Revolver” din 1966 al celor de la Beatles. „Forţa sa inovatoare e superioară celei din alte albume ale quartetului din Liverpool”, apreciază jurnaliştii de la Observatorul Roman. Urmează apoi „If I could only remember my name” (1971) al lui David Crosby. Un alt disc britanic în top: „The dark side of the moon”, de Pink Floyd.
   Urmează „Rumours” (1977) – Fleetwood Mac. „Forţa sa stă în delicioasa reuşită a combinării instrumentelor acustice şi electrice”, scriu jurnaliştii catolici.
   Din 1982 datează „The nightfly” de Donald Fagen, un „disc de nişă, care nu a ajuns niciodată la un adevărat succes comercial”, „briliant şi ironic”. Tot din acelaşi an apare pe lista Bisericii conduse de Papa Benedict al XVI-lea „Thriller”, considerat „până la un punct un disc al muzicii negre”. „Thriller” rămâne capodopera regelui pop pentru forţa sa inovatoare în raporta cu muzica afro-americanilor, notează publicaţia.
   În top apare şi „Graceland” al lui Paul Simon din 1986. Cu acest album, „muzica descoperă noi culori şi extraordinara sa capacitate de a uni persoanele”.
.   „Ar fi suficientă melodia „One” pentru a justifica alegerea albumului „Achtung baby”, al şaptea albul al celor de la U2. „Acest disc marchează o schimbare radicală în stilul grupului irlandez, care pentru a rămâne fidel preocupărilor sale politice şi sociale, experimentează noi sonorităţi, în căutarea stimulilor, pentru a rămâne în pas cu vremurile.
   O altă trupă britanică e în top: Oasis cu „(What’s the story) Morning glory?” (1995), văzuţi drept continuatori ai tradiţiei lansate de Beatles.
   „Supernatural” al lui Carlos Santana e un alt disc din topul Bisericii Catolice.

   Comentariu saccsiv:

   Face ce face Vaticanul si isi da arama pe fata … Despre unii dintre ratacitii de mai sus, cititi va rog la:

VIDEO: ROCK si CRESTINISM

   Dar sa nu ne miram, tinand cont ca:

Vaticanul lauda ultima serie din Harry Potter

CATOLICUL Massimo Introvigne despre ILLUMINATI si filmul “Îngeri şi demoni”

Articolul zilei (08.07.2001): Papa vrea Guvern Mondial

VATICANUL, incotro? Spre NOUA ORDINE MONDIALA …

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 15, 2010 at 10:14 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. macelaruionut said, on februarie 15, 2010 at 10:36 am

    Intersant articol.Nu ma asteptam la asa ceva;-)Oricum…oameni sunt si ei:cu slabiciuni,dorinte etc)

    Apreciază

  3. patrascu voda said, on februarie 15, 2010 at 11:58 am

    Sacciv, esti formidabil ! Ce as mai putea adauga la comentariile tale mereu treze si pertinente !?Doar ca Vaticanul dovedeste ( a milioana oara) ca are grija lumii, dar nu pentru Indumnezeirea ei, ci pentru tragerea ei in confuzie si in intuneric. Ma intreb ce era in sufletul meu de copil cand, vazand chipul Papei IP (de la Roma)simteam un fior rece, simteam ipocrizia sa, desi nimeni, niciodata nu imi zisese ceva despre el sau despre papalitate.Culmea , Beatles si Sa(n)tana, precum si alti jizi, cu titluri de albume care mai de care mai tenebroase.Dezastruuuu!!!

    Apreciază

  4. crestin said, on februarie 15, 2010 at 11:59 am

    Una e sa ai slabiciuni si dorinte, (de care nimeni nu este scutit atata vreme cat este in trup), pe care le poti recunoaste, marturisi si face pocainta…alta este sa le RECOMANZI din postura oficiala, …ei, hei, unde am ajuns…
    „Saracu” apostolul Pavel, cat de demodat a ajuns azi pentru vicarul lui Hristos… “Vorbiti între voi în psalmi si în laude si în cântari duhovnicesti, laudând si cântând Domnului, în inimile voastre” (Efeseni 5,19). Sau astea or fi cantarile duhovnicesti ale lui „PAPA oua, lapte si branza”?

    Apreciază

  5. Anamaria said, on februarie 15, 2010 at 12:02 pm

    Deci jurnalistii de la Observatore Romano fac o lista de 10 melodii rock care au facut istorie.
    Eu personal nu ascult rock insa nu putem nega existenta a milioane de oameni, unii de calitate – pe care cu siguranta Isus nu-i exclude de la mantuire asa cum ar dori fariseii zilelor noastre – si care asculta rock.
    Prin ce-si da Vaticanul arama pe fata, prin faptul ca in ziarul sau oficial apare un top 10 al unor melodii rock cu istorie(autorii recunosc ca topul lor este subiectiv -ceea ce este normal la astfel de topuri)?

    Apreciază

    • un pacatos zapacit said, on februarie 15, 2010 at 2:10 pm

      @Anamaria
      urmeaza in lista albumelor muzicale recomandate de VATICAN si „Timbaland ft. SoShy & Nelly Furtado – Morning After Dark Official Music Video”

      Apreciază

  6. Anamaria said, on februarie 15, 2010 at 12:54 pm

    Draga Dl.Saccsiv,

    dumneata si cititorii dumitale, gasiti de cuviinta sa va bateti joc de Papa si de Biserica Catolica despre a carei lupta cu cel rau si despre tot binele pe care il face in numele Domnului se pare ca nici nu stiti si nici nu va intereseaza.

    In alta parte sunt dusmanii credintei , credeti-ma!

    Aveti grija sa nu cumva sa fiti pricina de sminteala pentru altii:
    Luca (17,1-2)
    1. Si a zis catre ucenicii Sai: Cu neputinta este sa nu vina smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!

    2. Mai de folos i-ar fi daca i s-ar lega de gat o piatra de moara si ar fi aruncat in mare, decat sa sminteasca pe unul din acestia mici.

    Apreciază

  7. ROrtodox said, on februarie 15, 2010 at 1:50 pm

    Ai facut trimitere si la mizeriile cu Harry Potter. Uite aici un documentar ce merita atentie .. si mai ales ca parintii care au copii mici sa se trezeasca odata.

    Video 1:

    Video 2:

    Video 3:

    Video 4:

    Video 5:

    Video 6:

    Apreciază

  8. nightwish said, on februarie 15, 2010 at 2:22 pm

    Morning after dark a lui Timbaland feat SoShy and Nelly Furtado e o super melodie , ceea ce nu-mi place la topul respectiv , este ca nu e inclus nici un album Nightwish . Rock on christians , Jesus didnt say : rock its hell !

    Apreciază

  9. D said, on februarie 15, 2010 at 2:48 pm

    @ saccsiv : \” Legamantul Domnului cu Avraam presupunea taierea imprejur a tutoror celor de parte barbateasca din tribul sau , tuturor celor de parte barbateasca , nascuti sau CUMPARATI CU ARGINT DE LA ALTE TRIBURI . Domnul tau incuraja vanzarea de copii , asta e cu adevarat grav , nu sminteala cu care iti hranesti tu discipolii .

    Apreciază

  10. D said, on februarie 15, 2010 at 2:50 pm

    @ Tutenes : in Biblie , acolo unde Domnul tau incuraja comertul cu copii .

    Apreciază

  11. D said, on februarie 15, 2010 at 3:00 pm

    Domnul vostru il binecuvanta pe Avraam cel care isi trimitea sotia sa se prostitueze pentru ca sa o duca el bine . Isaac era si el binecuvantat de zeul vostru pentru a se casatori cu verisoara sa , fiica fratelui lui Avraam , mai tarziu Isaac o trimite si el pe Rebecca sa se prostitueze , spunand ca îi e sora nu sotie . Domnul vostru pierde Sodoma si Gomora din cauza stricaciunii lor dar salveaza pe Lot si familia lui , sa nu fi stiut \” atotputernicul \” ca fiicele lui Lot il vor imbata si vor face copii cu el ? Raspunde , nu te teme sa ti aperi zeul .

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 15, 2010 at 3:49 pm

      D

      Iti raspund, n-ai citit Sfanta Scriptura si ceea ce ai citit, n-ai inteles. E suficient cat ai comentat pe aici.

      Apreciază

    • Nea Anderthal said, on februarie 16, 2010 at 12:29 am

      @ D
      Ptiu, piei stana si fiu al minciunii! Spune-ne intai din secta satanica (new age banuiesc) faci parte si apoi scrie ceva! Se vede ca habar n-ai de Sf.Scriptura si ce scrii tu acolo este scos din context !Asa procedeaza dusmanii lui Hristos cind ataca si tu esti unul dintre aceastia.
      ps:nu ar fi de mirare sa fii unul dintre sodomitii aia care apr la TV si behaie ptr. drepturi..

      Apreciază

  12. Nea Anderthal said, on februarie 16, 2010 at 12:26 am

    salut,
    Sa va dau un mic pont: blogul lui „Bataiosu”,tipul care a depus candidatura ptr. presedintele tarii (si a crezut ca va si castiga) cam pute a „Stalin-chnaya”.MareIan asta(parca e Vanghelie la inteligenta) ne tot sperie cu Rusia si o abureste ma maxim cind este intrebat despre TRECUTUL RELATIILOR NOASTRE CU RUSNACII .Tace ca „mortu’n pop$oi” si a scalda cu tot felul de vrajeli comsomoliste de genul „trocuri cu Rusia”(de parca ragetul magarului s-ar auzi la cer) si ce bien ar fi daca ne-am supune ciolovecilor.Asa ca Saccsive ar trebui sa-l stergi de la lista de bloguri recomandate.

    Apreciază

    • clement said, on aprilie 14, 2010 at 10:01 am

      In legatura cu blogul Bataiosului este drept ca ceva, ceva nu suna bine…
      Faptul ca Mircea Badea i-a facut publicitate, afirmand ca el insusi ar vota cu aceasta persoana da de gandit.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 14, 2010 at 10:46 am

        clement

        Se poate, te rog, un link spre emisiunea respectiva? Sau undeva unde se specifica treaba asta?

        Apreciază

  13. daniel said, on februarie 16, 2010 at 6:33 am

    draga D,

    Daca vrei, dupa doua, trei greseli, te vei corecta.
    Smerenia si supunerea in fata Domnului nostru Iisus este lumina care iti va da putere sa vrei.
    Intai iubeste ce este scris si incet, incet vei intelege.

    va multumesc ca ati citit mesajul meu,

    Daniel

    Apreciază

  14. daniel said, on februarie 16, 2010 at 6:43 am

    Ne putem da oare seama ca scriitoarea lui Harry Potter face tot atat de multe victime cate a facut Hitler in al doilea razboi mondial?
    Diferenta este ca victimile de azi, desi indiferente si distrate, mai au posibilitatea de pocainta, fiindca traiesc pe pamant, si multi din ce ce au murit gazati sau impuscati de soldatii indoctrinati probabil ca au avut un gand de pocainta in inimile lor.
    La fel si Dan Brown, Jan Cameron, Madonna, Beyonce, etc: milioane de oameni indepartati de Lumina Domnului.
    Groaza si linistea raman in inima mea. Ce iad ! ce adanca Compasiune !
    Oare cum este inima mea in fata Domnului?

    va multumesc ca ati citit mesajul meu,

    Daniel

    Apreciază

  15. daniel said, on februarie 16, 2010 at 7:44 am

    @ Nea Anderthal,

    Nu trebuie oare sa aratam ca ramanem si lucram cu iubirea Domnului nostru atunci cand ne adresam semenilor nostri?
    Cine se rasteste si cauta dreptatea personala, cand suntem toti constienti ca numai EL este Dreptatea?
    „D” deocamdata nu isi da seama – vorbeste din Sfanta Scriptura ca si cum a citit un ziar obisnuit – ca foloseste citate din Sfanta Scriptura care, o vreme, au menirea sa ii demoleze egoismul si intunericul spiritual din inima sa.
    Sfantul Serafim din Sarov ne indeamna (nu conteaza ca a trait prin secolul XIX, deoarece cuvintele lui sunt actuale si ACUM!) sa ne linistim noi si in continuare multi se vor linisti.
    Haideti sa urmam impreuna Pacea si incet dar cu hotarare si altii vor deschide inima la Viata adevarata in Domnul nostru Iisus Hristos.
    Ma bucur cu recunostinta vazand astazi am posibilitatea rugaciunii Sfantului Efrem Sirul.

    va multumesc ca ati citit,

    Daniel

    Apreciază

  16. victor said, on februarie 16, 2010 at 7:50 am

    The children of an American missionary in Africa were once playing pop music with the window open. Soon the local witch doctor visited the missionary and asked him: „I did not know that you had renounced your God, Christ.” „But I haven’t.” „But the music you are playing is the music we use to call up our gods…” The missionary immediately went and destroyed the records his children were playing…

    Apreciază

  17. Marius said, on februarie 16, 2010 at 2:48 pm

    Bine ai punctat Victor, nu poti sa slujesti la doi domni. Cand acorzi atentia unuia pe celalalt il neglijezi. Sunt lucruri care se exclud nu poti sa fi si fericit si trist in acelasi timp ori daca te distreaza un lucru si esti partas la aceasta uiti care este scopul tau si cu certitudine nu poti merge in club si sa zici ca in acele momente esti tot alaturi de D-zeu. Fericirea nu trebuie cautata si aflata pe pamant, ci in ceruri si traita cu o mai mare intensitate.

    Numai bine,
    Marius.

    Apreciază

  18. daniel said, on februarie 16, 2010 at 9:53 pm

    @ Marius,

    Sa coboram in inima si acolo sa traim mereu.
    Atunci Pacea si Bucuria nu va pleca niciodata de la noi, atata timp cat ne aducem aminte de smerenie.
    Vom intelege ca Pacea si Bucurie sunt tocmai Stapanul nostru inundat de Darurile Sale pretioase.
    Sa iubim trairea in fiinta noastra si asa putem fi linistiti in calea noastra.

    va multumesc ca ati citit,
    Daniel

    Apreciază

  19. eugenia said, on aprilie 14, 2010 at 9:47 am

    Am citit si eu articolul din Osservatore . Ceea ce ma mira in alegerea albumelor este faptul ca exegetului muzical al vaticanului i-a scapat faptul ca marea majoritate a titlurilor alese apartin unor oameni care s-au drogat pana le-a explodat imaginatia. Nu contest faptul ca unele din piese sunt interesante muzical dar gestul afisarii acestei optiuni culturale este cel putin ciudat.
    Cred ca Papa Benedict, altfel expert in exorcisme, ar trebui sa se uite din cand in cand de-a stanga sa, caci prea se tin unii scai de sfintia sa sfatuindu-l a spune vrute si nevrute.

    Apreciază

  20. […] Lista albumelor muzicale recomandate de VATICAN reflecta deschiderea acestuia spre NOUA ORDINE MONDI… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.