SACCSIV – blog ortodox

Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET

Posted in internet, MICROSOFT, New York Times, Time Magazine by saccsiv on februarie 6, 2010

   Citez din articolul Time Magazine Pushes Draconian Internet Licensing Plan:

   Time Magazine a sarit cu entuziasm la sustinerea propunerii  lui Craig Mundie, director executiv la Microsoft pentru acordarea licenţelor de Internet, deoarece autoritatile fac presiuni pentru un sistem mult mai sufocant decat in China comunista, unde oamenilor li se permite sa-si exprime liber opinia doar cu acordul guvernului.

   Aşa cum am raportat la inceputul acestei saptamani, in timpul unei conferinţe recente, la Forumul Economic Davos, Craig Mundie, şeful pentru cercetare si strategie a Microsoft, a declarat la intalnirea entuziastilor pentru globalizare ca Internetul trebui sa fie controlat prin introducerea unor licenţe similare carnetelor de conducere – cu alte cuvinte permisiunea guvernului de a avea acces la web.

   Propunerea sa a fost aproape instantaneu susţinuta de Time Magazine, care a publicat un articol scris de Barbara Kiviat – unul dintre participanţii la intalnirea elitelor tinuta de Mundie. Este ironic intr-un mod sadic deoarece cele scrise de  Kiviat au stampila „The Curious Capitalist” (Capitalistul Curios) ideile exprimate de ea mergand  mai departe chiar si decat a indraznit vreodata ura comunismului chinez vis-avis de libera exprimare, cand a fost vorba de cenzurarea internetului.

   „Acum, exista, desigur, o serie de obstacole pentru a face un astfel de sistem sa fie realitate„, scrie Kiviat. „Chiar şi aici, in munţii din Elveţia pot sa aud cum se ridica tipatul: ” Dar avem dreptul la anonimat pe internet! „Serios? Aveti? De ce credeti asta? ”
   Kiviat compara necesitatea de a te identifica atunci cand intri in safe-ul unei banci cu necesitatea ca autoritaţile sa ştie cine eşti atunci cand creezi un site web pentru a obtine plati prin carti de credit.

   „Adevarul este, ca internetul este inca in faza sa de Wild West (Vest Salbatic). Intr-o mare masura, legea inca nu si-a facut aparitia. Cu toate acestea, din ce in ce  mai mulţi oameni se muta in oras iar lipsa legilor devine o problema din ce in ce mai mare. Societaţile umane crescand in timp, ele dezvolta standarde mai rigide, in dorinta de a se gestiona mai bine. Nu exista nici un motiv sa cred ca pe internet nu ar trebui sa urmeze acelaşi model „, scrie ea.
   „Cei care sunt responsabili – ca oricine altcineva care poate fi responsabil atunci cand este vorba de Internet – se gandesc la asta” latra Kiviat in concluziile ei, aparent confortabile cu ideea ca indivizi din umbra, şi nu Constituţia in sine sunt „responsabili „de a decide cui ii este permisa libera exprimare.
   In ciuda totalitarismului alunecator  şi a sensibilitatii artificiale afisate de Kiviat in sustinerea unui astfel de sistem, propunerea lui Mundie este putin diferita de aceea a unui sistem similar deja luat in considerare de catre funcţionarii din China comunista pentru a forţa bloggerii sa-si inregistreze identitatea, inainte de a putea posta. In acel moment  ideea a fost atacata de aparatori ai drepturilor omului ca un truc evident „prin care guvernul ar putea controla informatia”, şi s-a declansat disputa.
Intr-adevar, propunerea a fost considerata prea severa şi guvernul chinez in cele din urma a dat inapoi. Deci, un sistem considerat prea autoritar şi o ameninţare prea mare la adresa libertaţii, in China comunista pare a fi chiar bun şi  potrivit ”pe terenul libertatii” pentru Kiviat şi cei asemenea ei.
   Din nefericire pentru ea, lui Kiviat i s-a adus aminte imediat, de ce internetul reprezinta o astfel de amenintare pentru elitele conducatoare pentru care ea este un apologet bine instruit – aproape toate comentariile  de sub articolul ei au dezaprobat-o:
   „Nu. De o mie de ori nu. De aceasta nimeni nu beneficiaza numai „cei responsabili” a scris un corespondent.

   „Carnetul de conducere asigura un nivel minim de cunostinte si indemanare pentru condus pentru ca unul de 13 ani sa nu se imbate si sa nimereasca cu masina intr-un autobuz de scoala. Acest fel de prostie nu se intampla pe Internet. Destul cu teatrul securitatii! Concentraţi-va pe securitatea reala. Intr-adevar e o idee ingrozitoare” Barbara.

   „Eu, unul, urez bun venit noilor stapani ai internetului. Va fi un moment de alinare cand „legea” vine pentru a proteja oamenii de ei inşişi pe net, pentru ca libertatea aceasta este periculoasa, ” zice altul. „Nu mai vorbim, ca  standardele vin numai de la guvern prin acţiuni coercitive, şi niciodata nu prin grupuri private care sa raspunda la stimulentele lor.”  

   „Cred ca bloggerii ar trebui sa fie amprentati, ADN-ul testat pentru anomalii şi sa aiba informaţiile stocate in siguranţa intr-un safe la guvern. In acest fel atunci cand vreun conducator autoritar de buda, decide ca ai incalcat legea tiranica facuta de el te va putea da in judecata„, glumeste un alt corespondent. „Pentru a fi un jurnalist sigur ca esti expus, anonimatul protejeaza dreptul de libera exprimare in special atunci cand internetul infricoşator este cel mai periculos lucru intr-o naţiune care persecuta libertatea de exprimare şi de opinie. Cei mai mari banditi si criminali pe care i-ati mentionat sunt guvernele corupte. Pun pariu ca-ti plac masurile „de siguranţa” pentru internet ale Chinei, nu-i asa? Dar astea-s mai rau decat China „.

   „Internetul este singurul lucru care previne tirania totala acum, şi ei incearca tot ceea ce pot ca sa se impiedice libera exprimare. Nu exista nici un motiv pentru a solicita intervenţia guvernului in internet. Nu este stricat. Functioneaza foarte bine, asta este o problema pentru tirani„, subliniaza un altul.

   La scurt timp dupa ce Time Magazine a lansat propunerea, New York Times a urmat cu un blog in aceasta dimineaţa numit Permis de conducere pentru interent?” care pur şi simplu urmeaza papagaliceste punctele lui Kiviat

   Desigur, exista un motiv foarte bun pentru Time Magazine şi New York Times, sa forteze masuri care ar duce, fara indoiala, la un efect de refrigerare a liberei exprimari, care s-ar transforma in eviscerarea blogosferei.

   La fel ca restul dinozaurilor imprimeriilor, vanzarile fizice ale Time Magazine au fost in prabusire, in parte, ca urmare a faptului ca din ce in ce mai multi oameni isi iau stirile de pe interenet pe gratis de  la surse independente care nu se hranesc din troaca complexului militar-industrial . Anunturile pentru vanzari in New York Times s-au dus in jos cu nu mai putin de 28% anul trecut iar abonamentele şi vanzarile pe strada, de asemenea.

   „Internetul, unde, ziarele sunt in general gratuite, a imbunatatit substantial circulaţia şi  publicitatea”, a recunoscut in octombrie 2009 un articol in NY Times, tocmai de aceea, publicaţii, cum ar fi Gray Old Lady şi Time sustin propunerile care ar sugruma blogosfera şi, prin asta ar elimina concurenţa lor – distrugand in acelasi timp si exprimarea libera, totul intr-o singura lovitura.

   Comentariu saccsiv:

   Articolul a aparut sub semnatura lui Joseph Watson si a fost publicat pe site-ul Prisonplanet.com, al lui Alex Jones, pe 3 Februarie, 2010. Specificam in articolul FITI FOARTE ATENTI DE UNDE VA INFORMATI! Alex Jones va invita sa faceti parte din RENASTEREA SPIRITUALA A SECOLULUI 21 … faptul nu consider solutiile oferite de Alex Jones a fi cele corecte. Insa datele din articolul de mai sus merita atentia. 

   Nu sunt de acord insa cu finalul, care pare a reduce totul la o chestiune financiara. Sa ne amintim ca David Rockefeller la 5 iunie 1991, spunea cu privire la prestatia presei fata de deciziile Bilderberg Group:

   „Suntem recunoscatori conducerilor publicatiilor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine si altor mari publicatii ai caror directori au participat la intalnirile noastre si au respectat promisiunea lor de discretie pentru ultimii 40 de ani. Ar fi fost imposibil pentru noi sa dezvoltam planul nostru global daca am fi devenit subiecti ai luminilor presei in toti acesti ani, dar lumea este mult mai sofisticata si mai pregatita acum sa inainteze spre o guvernare globala

   Ca atare, nici acum, dupa ce Jay Rockefeller a spus foarte clar, ca: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video, mass-media respectiva nu putea sa-si exprime o parere contrara.

   Cititi va rog si:

Internetul va muri repede si sigur …

E CAM GATA: Saptamana aceasta se desfasoara la Seul un TRATAT SECRET ce va ruina INTERNETUL

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 6, 2010 at 2:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. naayram said, on februarie 6, 2010 at 4:00 pm

    da, este clar…fiecare va plati penru ce a scris

    Apreciază

  3. Mihai said, on februarie 9, 2010 at 1:35 am

    Daca or sa puna pumnul in gura la internet, va apare altceva care va fi mai puternic decat internetul si chiar nu va putea fi controlat de ei.

    Apreciază

  4. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  5. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  6. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  7. […] –          Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  8. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  9. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază

  10. […] Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICE… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.