SACCSIV – blog ortodox

ISRAELUL nu e in criza … DE CE OARE?

Posted in criza economica, CRIZA FINANCIARA, EVREI, ISRAEL by saccsiv on ianuarie 29, 2010

   Citez din articolul Lecţii de economie de la Israel:

   Într-o lume care se zbate în găsirea şi adoptarea unor noi modele economice, se pare că lecţia trebuie luată de la un stat care nu numai că are o suprafaţă foarte mică şi resurse destul de limitate, dar are mari şi îndelungi probleme şi cu vecinii.

   Israelul, cu o populaţie de de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).

   Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.

   Puţini ştiu că în perioada 1980-2000, au fost înregistrate în Statele Unite 7.652 de patente din Israel, în comparaţie, de exemplu, cu 77 de patente, provenite din Egipt.

   Țara unde nu există criză economică

   Cu Stanley Fischer în frunte, care deţine funcţia de şef al Băncii Centrale, caracterizat ca fiind un inteligent expert în politică macroeconomică, Israelul are un mecanism economic condus de câţiva oameni extrem de bine pregătiţi.

   Este vorba de Daniel Doron, cel care conduce Centrul pentru Progres Social şi Economic din Israel şi Arthur Seldon, co-fondator al Institutului Britanic pentru Afaceri Economice şi un consilier apropiat al lui Margaret Thatcher. Nu în ultimul rând, este vorba despre  Benjamin Netanyahu, care a ştiut să profite de criza din 2003, învăţând lecţiile necesare: reducerea costurilor, liberalizarea sectorului bancar şi eradicarea controlului asupra monedei.

   Israelul în cifre

   Cert este că, în cifre, estimările privind economia israeliană lucrurile stau în felul următor: Morgan Stanley prognozează o creştere economică de 3,7%, după ce iniţial estimase o creştere a PIB-ului pentru 2010 de 2,7%. 

   Conform ultimelor date statistice, rata şomajului a început să scadă începând cu luna decembrie a lui 2009, iar creşterea economică a anului trecut a fost de 0,5% deşi iniţial Banca Mondială se aştepta la o recesiune de 3,5%. Singurul trimestru în care economia statului a fost pe minus a fost primul trimestru, când PIB-ul a scăzut cu 3,2%, după care acesta a început să crească: 1,1% în trimestrul al doilea şi 3% în cel de-al treilea.

   În tot acest timp, ţări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Japonia, încă mai caută soluţii pentru ieşirea din criză, confruntându-se acum cu şomaj ridicat (Statele Unite) sau cu efecte adverse ale programelor de stimulare ale economiei (Japonia).

   Comentariu saccsiv:

   Lecţii de economie … Cat tupeu. Carei natii apartin ELITELE ce stapanesc sistemul financiar-bancar? Cine a declansat criza si cu ce scop?

Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE 

   Sa ne intelegem, criza e pentru goimi, iar cei ce conduc sistemul („The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial) n-au vrut sa-si lase confratii din orient s-o duca rau.

   Mayer Amschel Rothschild:

   Daţimi controlul asupra monedei naţionale şi mi-e indiferent cine face legile“

   Dr. Mandelstein la Zionist International Congress 1897:

   „ Evreii isi vor folosi toata influenta si puterea pentru a preveni progresul si prosperitatea tuturor celorlalte natiuni si sunt decisi sa adere catre destinul lor istoric , acela de a cuceri puterea mondiala

   Menechem Begin, fost prim ministru Israel:

   „Rasa noastra este Master Race. Noi suntem zei divini pe aceasta planeta. Noi suntem atat de diferiti de rasele inferioare, precum sunt ele de insecte. De fapt, comparativ cu rasa noastra, alte rase sunt bestii si animale. Alte rase pot fi considerate a fii extremente umane. Destinul nostru este de a conduce rasele inferioare. Regatul nostru pamantesc va fi stapanit de liderii nostri cu un sceptru de otel. Masele ne vor linge picioarele si ne vor servi ca sclavi.„

   Ariel Sharon, fost prim ministru Israel:

   „Vreau sa va spun ceva foarte clar: Nu va faceti griji de presiunilor americane asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlam America si americanii o stiu.„

   James Paul Warburg, declaratie în fata Senatului SUA pe 7 Feb. 1950:

    “Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura întrebare este daca acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept“

   David Rockefeller:

   „Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala

   George Soros, la Forumul Economic de la Davos, Elvetia, 27 Ian. 1995:

   “Lumea are nevoie de o noua ordine mondiala si va avertizez ca urmeaza o perioada de puternica dezordine în întreaga lume.“

   George Soros, despre actuala criza:

   „Aş putea declara în mod oficial că aceasta este o criză care se diferenţiază în mod categoric de celelalte, este cea mai mare criză cu care ne-am confruntat până acum şi cu siguranţă va avea repercusiuni de lungă durată. Este finalul unei ere şi se vor întâmpla multe transformări. Cei care se aşteaptă să îşi reia afacerile ca până acum este clar că nu înţeleg ce se întâmplă„.

   Henry Kissinger:

   Obiectivul lui Obama este de a dezvolta o strategie completa pentru America in aceasta perioada, cand o noua ordine mondiala poate fi creata. Este o mare oportunitate

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 29, 2010 at 6:15 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ion Pafnutie said, on ianuarie 29, 2010 at 7:12 pm

    Era clar ca evreii sunt vinovati de criza economica mondiala . Nu m-as mira sa aflu ca ei ne-au adus si gerul de zilele astea .

    Apreciază

    • john said, on ianuarie 29, 2010 at 7:55 pm

      Nu pafnutie scumpule, tata-mare din groapa e de vina de criza economica, de anti-crestinism, de medicamente ucigase si hrana cancerigena. Pai cu atitea patente cu care ne-ati invadat si cu atitia „experti” in crize economice cu premiul Nobel in buzunar citi are natia asta, si cu atitia „businessmen” de te crucesti ce succes au, bata-i norocul sa-i bata, ptiu, ptiu sa nu-i deochi…. pai cum sa fiti voi de vina! NU! Crestinii sint de vina! Ca doar de la ei ati muls miliarde si miliarde, ca doar „victimele” Holocaustului, si stranepotii lor pina la a 7-a generatie trebuie si ei sa traiasca din ceva; spionajul economic sireacul trebuie sa-si justifice existenta; businessmenii sionisti infocati nu trebuie si ei sa lupte pentru tarisoara lor si sa verse toti banii strinsi cu sudoarea fruntii noastre in visteria patriei inimii lor?

      Apreciază

      • Ion Pafnutie said, on ianuarie 30, 2010 at 2:39 pm

        dear john , ar trebui sa te hotarasti – ori natia asta are experti ,premii Nobel , businessmen cu succes, asa cum ai scris sau sunt ei cersetori care mulg miliarde ca victime ca sa aiba din ce trai ….? Si ce e cu spionajul economic ? Ce spioneaza ei la noi ? Retete de papanas ? Nu prea se potriveste una cu alta tataie .

        Apreciază

    • nea Anderthal said, on ianuarie 29, 2010 at 10:58 pm

      ..lasa mi$tou’ul tataye! Se pare ca esti si tu o oaie pierduta a lui „$dra-HELL” si te comporti ca „ale$$ii” cand sunt pusi la colt: ataci mesagerul si nu mesajul.

      Apreciază

  3. HH said, on ianuarie 29, 2010 at 8:42 pm

    am vazut unele commenturi pe youtube care spuneau ca e traducere aiurea
    stie careva de aici de pe site sa traduca? , nu dealta dar sa nu isi piarda credibilitatea articolele…

    Apreciază

  4. marin said, on ianuarie 29, 2010 at 11:17 pm

    Face parte din implinirea profetiilor biblice. Profetiile biblice se implinesc in totalitate, o parte s-au implinit ad-literam, iar cealalta parte urmeaza sa se implineasca. Profetiile din Vechiul si Noul Testament , nu sunt numai cu privire la Biserica si Antihrist, ci o mare parte se refera la poporul Israel. Ar fi bine , daca ar fi postate si aceste profetii, pentru ca mi-am dat seama ca f. multa lume nu le cunoaste. De exemplu foarte putina lume stie ca este profetita restaurarea poporului Israel si formarea statului Israel din 1948, exact intr-o zi-spune Biblia, si exacta asa s-a intamplat. Nu se da anul, dar conjunctura si toate celelalte lucruri sunt exact detaliate. Asa si celelalte care nu s-au implinit inca, printre care si cele ce spune Sfantul Apostol Pavel, ca atunci cand se va implini numarul neamurilor, harul se va lua de la neamuri si se vor da evreilor. Acum neamurile au inceput sa se departeze de Iisus Hristos, dar un foarte mare numar de evrei au inceput sa se intoarca la Hristos si sa-L accepte ca Mantuitor, cum nu s-a mai intamplat pana acum. Ei sunt prigoniti in Israel de evreii ultra ortodocsi. Sunt foarte importante si foarte interesante profetiile despre poporul Israel, care nu s-au intamplat, poate gaseste cineva timp sa le posteze pe site. Doamne ajuta !

    Apreciază

  5. trandafir said, on ianuarie 29, 2010 at 11:52 pm

    „Puţini ştiu că în perioada 1980-2000, au fost înregistrate în Statele Unite 7.652 de patente din Israel, în comparaţie, de exemplu, cu 77 de patente, provenite din Egipt”.

    O sa plec de la asta: comparatia e una total nerelevanta. Egiptul practic nu conteaza in materie de stiinta/tehnologie. Israelul a investit enorm in stiinta si tehnologie – exemplu Institutul Weizmann, unul dintre cele mai „tari” din lume, unde se investesc sume uriase. Sigur, si in Romania s-au dat bani multi la cercetare, insa 90-95% e pentru teme gen „efectul razelor de luna asupra galosilor de guma”. Nu, din pacate nu e o gluma!

    Agricultura in Israel – probabil cea mai avansata din lume. Se practica in desert, cu instalatii de irigatie computerizata, etc, etc. Nu mai vorbim de tinerii care s-au mutat acum 40 si ceva de ani la tara, in kibutz-uri, si au muncit pe branci.
    Personal cred ca ar trebui sa luam exemplu de la ei. Sa fim si noi uniti, sa ne ascultam preotul, sa dam bani bisericii si impreuna sa hotaram ce e bine pentru noi, si sa-i ajutam pe cei in nevoie. O sa spuneti ca la noi nu se poate, ca preotii nu sunt de incredere, etc.

    Adevarul e ca nu putem face asta, pentru ca nu ne pasa de noi. Ne certam cand ar trebui sa fim prieteni si sa ne respectam; suntem pesimisti si ne asteptam la ce e mai rau, in loc sa fim optimisti, curajosi si mai ales harnici (inclusiv in a placea lui Dumnezeu); fiecare crede ca stie mai bine (adica parere, inselare) si cei care stiu nu sunt ascultati…

    Apreciază

    • Ion Pafnutie said, on ianuarie 30, 2010 at 2:10 pm

      Trandafir stimabile !
      Cu o floare. chiar daca e trandafir ca tine care spune altceva decat grohaituri antisemite , nu se face primavara. Ce e mai usor decat sa dai vina pe altii ? De cateva sute de ani tot dam vina pe turci , pe tatari , pe imperialisti , pe comunisti , pe francmasoni , si cel mai recent ne aburim singuri dand vina pe elitele de nebotezati …. Ce-ar fi sa ne apucam si de munca in loc sa latram ?

      Apreciază

      • em said, on ianuarie 31, 2010 at 4:31 pm

        fac parte din cei care lucreaza cam 10-11 ore pe zi, 6 zile pe saptamana si, ma bucur ca am norocul ca duminica sa fie zi libera. Cunosc o multime de oameni care lucreaza ca si mine ori mai mult decat mine, inclusiv duminica. Nu cunosc oameni care sa stea pur si simplu acasa si sa moara de plictiseala si de bine. Si totusi… mi se pare ca am putea lucra pana ne ies ochii din cap, pt ca nimic nu se va schimba in tara asta. E ca un fel de pedalare in gol. In mod normal cand oamenii lucreaza ar trebui sa traiasca mai usor si sa poata face niste economii, sa aiba siguranta zilei de maine, poate si o pensie lipsita de griji (pt cei care mai ajung acolo); sa nu uitam ca pensionarii de azi, dupa o viata de munca, nu au deloc siguranta zilei de maine. Dar noi vedem cu uimire ca stam pe un teren alunecos, vedem cu ingrijorare ca banii nu ne ajung, ca nu e putem permite mare lucru. Multi, din salariul lor, din munca lor de sclav, nici macar o casa nu isi pot permite. Si mai multi traiesc doar de azi pe maine, chiar daca lucreaza zi-lumina. Ne intrebam cui foloseste acest efort daca noi, Romania, din ’89 pana azi nici nu am vazut macar cum arata acea „luminita de la capatul tunelului” pt ca inca nu am reusit sa iesim din criza?
        Si atunci va intreb eu pe voi, cei care va dati cu parerea ca ar trebui sa muncim mai mult, si care in gand aveti ca ar trebui sa consumam mai putin, sa strangem cureaua, PANA CAND? PANA UNDE?
        E posibil ca voi sa faceti parte din cei putini care castiga suficient de pe urma muncii lor. Bravo voua! Insa eu stiu mai multe categorii de oameni care castiga si fara sa munceasca. Avand in vedere usurinta cu care dati indicatii imi vine sa cred ca nu faceti parte din prima categorie. Prin urmare e mai bine sa incepeti a arunca cu pietre dupa ce va implicati cu adevarat in ceea ce se cheama munca cinstita.

        Apreciază

  6. Mafioso said, on ianuarie 30, 2010 at 6:23 am

    „Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft şi-a bătut propriile recorduri şi, în general, orice record în materie de donaţii caritabile. Celebrul miliardar american a donat nu mai puţin de 10 miliarde de dolari – adică aproape 7,3 miliarde de euro pentru cercetări în domeniul vaccinurilor.

    Bill Gates a anunţat la forumul economic de la Davos că doreşte să transforme acest deceniu într-unul al vaccinurilor şi că este interesat de reducerea ratei dramatice a deceselor printre copiii din ţările subdezvoltate.

    Principalul domeniu de cercetare va fi dezvoltarea unor vaccinuri împotriva virusurilor diareei cronice, pneumoniei şi a malariei, care ucid anual sute de mii de copii sub vîrsta de 5 ani. Potrivit estimărilor citate de cotidianul britanic The Times, această sumă va salva nu mai puţin de 8 milioane de copii în următorul deceniu. Banii vor fi pompaţi în programe de cercetare prin fundaţia deţinută împreună cu soţia sa, Melinda Gates.”

    Mi se pare cam suspect…

    Apreciază

  7. Zalmoxys said, on ianuarie 30, 2010 at 8:25 am

    Această întrebare este redundantă. Nici China nu este în criză, iar Polonia a înregistrat creștere economică pe 2009. Ce înseamnă asta, că sunt protejate de conspirația iudeo-masonică? Shit happens.

    Apreciază

  8. kosk said, on ianuarie 30, 2010 at 5:19 pm

    Frate Pafnutie te vad nehotarat. Oscilezi intre grohaitura si latratura. Ai dreptate la partea cu munca, te asteptam sa aduci o contributie la ridicarea patriei din marasm. Experienta ai, italiana stii si doar Germanika se descurca fara tine. Vino la matca.

    Apreciază

  9. […] Sursa: SACCIV […]

    Apreciază

  10. em said, on ianuarie 31, 2010 at 4:47 pm

    Ion Pafnutie
    „Era clar ca evreii sunt vinovati de criza economica mondiala . Nu m-as mira sa aflu ca ei ne-au adus si gerul de zilele astea”
    Ba gerul de acum si cel din decembrie, ca si cel din alte tari, l-a adus Dumnezeu pt ca sa inchida gura tembelilor care-i dau inainte cu incalzirea globala.

    Apreciază

  11. agerstress said, on februarie 1, 2010 at 1:42 pm

    Au scos mortii la vanzare (in povestea profitabila cu holocaustul). Cat se poate de macabru, nu? Despre conspiratie nici nu are rost sa mai vorbim. Atunci cand un popor este motivat prin chiar religia lui (pervertita intre timp) sa jecmaneasca o lume intreaga nici nu trebuie sa mai existe semne de intrebare.
    @em,
    contest-o si p’asta daca poti.

    _____
    P.S. DREPTATEA SI ADEVARUL SUNT UNEORI „ANTISEMITE”…. Ce pretentii mai aveti de la oameni? Si Dumnezeu i-a pedepsit in cateva randuri pe evrei… o fi cumva vorba tot de „antisemitism”?
    Am o intrebare simpla pentru evrei: Daca te arunci in fata trenului, cine este de vina pentru ceea ce urmeaza, trenul sau tu? Incercati sa inlocuiti „trenul” cu „dreptatea si adevarul”.

    Apreciază

  12. em said, on februarie 1, 2010 at 4:57 pm

    de ce sa contest daca sunt de aceeasi parere? Sunt destui care vor spune ca „trenul” e vinovat si degeaba vei vrea sa demonstrezi contrariul.
    Mai frumos e ca acum demonstrezi cu argumente ca ai dreptate, ii reduci la tacere (deoarece nu au cu ce te combate), iar dupa un oarecare timp vor reveni cu aceleasi teorii pe care le-ai demontat deja. De ce spun ca e frumos? Pt ca tu vei fi cel care obosesti demonstrand acelasi lucru.
    Scenariul se petrece cam asa:
    Tu: „cel care s-a aruncat in fata trenului e vinovat pt ca… etc, etc.”
    El: „dar ce cauta trenul acolo?”
    Tu: „acela era traseul lui la acea ora, era singura linie din gara, etc”. Ai inteles?
    El: „da”
    Tu: „sigur?”
    El: „da, sigur. Am priceput”
    Tu, rasufli usurat, gandind ca ai mai deschis mintea unuia.
    Dar… surpriza! Peste cateva minute:
    El: „siiii… de ce nu l-a ocolit trenul?”
    Iar tie nu-ti ramane decat sa-ti smulgi parul din cap de oftica 😀
    Asa stau lucrurile si cu subiectul de aici, ca si cu multe altele.

    Apreciază

  13. agerstress said, on februarie 1, 2010 at 10:02 pm

    @em,
    Aici ai dreptate. Vorbim cu peretii cand ne adresam evreilor. Dupa comentariul tau anterior am crezut ca esti din tabara celor care vad adevarul ca fiind „antisemit”… Eroare de perceptie. Scuze pt. interpretarea gresita la adresa ta. 🙂

    Apreciază

  14. Mihaela said, on mai 6, 2010 at 10:35 am

    Dumnezeu sa binecuvanteze Israelul.

    Apreciază

  15. […] saccsiv.wordpress.com/2011/03/14/sa-ne-miram-israel-tara-care-nu-s-a-imprumutat-niciodata-de-la-fmi; saccsiv.wordpress.com/israelul-nu-e-in-criza-de-ce-oare […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.