SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele animate

   Iata comentariul cititorului Betelgeuse postat la articolul Film artistic: „LEGION” – 2010 (subtitrare in limba romana):

as vrea sa semnalez o categorie de productii utilizata de promotorii nwo: jocurile video. acestea sunt chiar mai eficace decat filmele in programarea/reprogramarea mintilor oamenilor, si sunt cu atat mai periculoase cu cat se adreseaza unui public mai tanar.

jocuri in care apar implanturi: chrome si mass effect. in acesta din urma (care este un first person shooter), personajul poate apartine uneia din urmatoarele categorii: razboinic, inginer si adept (ciudata denumire… duce cu gandul la un cult religios). apartenenta este data de topul implanturilor. aceste implanturi dau “puteri”: telekinezie, slabirea armurii inamicilor, blocarea motoarelor inamicilor, imbunatatirea vederii, controlul unor procese hormonale (controlul adrenalinei), imbutatirea fortei fizice, etc. pot fi upgradate. jucatorul poate sa cumpere implanturi noi… jocul este extrem de stufos si sofisticat, instalarea are vreo opt giga (daca nu ma insel). este interesant de analizat si structura socio-politica a mediului in care se desfasoara: avem o uniune a raselor (am uitat sa spun ca jocul e sf, cu “extraterestrii” ), un “consiliu”… adica un sistem “bun”, dar care este alterat de cateva elemente corupte… extraterestri bineinteles ca au coarne, colti si tot ce mai trebuie… in joc apar si elemente de religie: oamenii invoca un “creator”. nu l-am jucat decat extrem de putin acest joc, nu pot sa va zic prea multe. oricum, este un exemplu tipic de fiasco rasunator marca microsof, realizat cu investitii enorme: sofisticat, alambicat, plictisitor si stupid.

seria (celebra) X-com: este vb de o invazie extraterestra. actiunea este situata in 1998 (cred ca tipii au dat-o in bara cu niste estimari… nu ar fi prima data…). apar decoruri ce seamana izbitor cu organele genitale. apar concepte ca implanturi, imbunatatirea/producerea raselor prin inginerie genetica si pe cale chirurgicala (la extraterestrii). apare o cladire care, privita de sus, are forma unei cruci intoarse (intrarea in bazele extraterestre din jocul “X-com, terror from the deep”)

jocul “stalker – shadows of chernobyl” incepe cu niste apropouri homosexuale ce apar in dialogul dintre jucator si personaje din joc. acestea sunt:

1. “nu o sa pretind ca te-am salvat ca sa castig favoruri in camera de sus (adica, favoruri sexuale-nota mea)” si “apropie-te, nu musc”, spune un personaj de sex masculin personajului controlat de jucator , care personaj este tot de sex masculin.

2.”let me fil you in” spune un alt personaj jucatorului. poate fi inteles in trei moduri: lasa-ma sa te pun in tema, lasa-ma sa te simt inauntrul meu, lasa-ma sa te umplu. ultimele doua fac trimitere la activitati sexuale/homosexuale. deasemenea, tonul pe care este spusa propozitia este sugestiv.


jocul suporta asa-numitul “modding”, adica modificarea de catre utilizator cu ajutorul unui limbaj script. au aparut o gramada de modduri, pline de elemente satanice, mai mult sau mai putin subliminale… si elemente homosexuale, dar pe fata. trebuie sa va zic ca aceste modduri nu sunt ceva ce poti sa faci intr-o dupamiaza libera… sunt niste chestii foarte sofisticate, cu elemente grafice si de sunet foarte avansate, evident rodul muncii unor profesionisti… dimensiunea fisierelor ce trebuie incarcate este de sute de mega… unul dintre aceste modduri depaseste un giga…

cateva vorbe despre un serial de desene animate care a fost difuzat pe cartoon network, si care merge pe directie new-age-ista: samurai jack.

tema este una clasica, bine vs. rau, binele find personificat de samurai jack, acesta fiind prezentat ca un soi de mesia. este strict un reprezentant al omeniri, fara “puteri”, fiind antrenat de mic in toate formele de arte martiale dezvoltate de omenire. este inarmat cu o sabie, si taie si spinteca in stanga si in dreapta. elementul supranatural este introdus prin aceasta sabie: este un artefact cu puteri supra-firesti, care a fost faurit de trei zeitati pagane: krisna, thor si o zeitate egipteana al carei nume imi scapa. un amanunt foarte important in ideologia promovata de serial este faptul ca numai aceasta sabie are puterea de a distruge raul… fara ea, jack este doar un om ce nu are puterea de a lupta impotriva raului.
este interesant ca in episodul doi apar niste caini vorbitori care se ocupa cu arheologia; unul dintre ei se prezinta ca “rothschild al III-lea”… ar mai fi de zis aici niste chestii, dar nu vreau sa postez blasfemii…
pe parcursul serialului apar elemente si concepte din diverse religii necrestine, practici gen yoga, arte martiale, samanism, etc, insusi jack fiind shintoist si/sau budist.

in filmul Calauza, de regizorul Andrei Tarkovski, sunt puse alaturi citate din Apocalipsa si citate din Tao te king, scrierea de capatai a taoistilor. aceasta alaturare este o blasfemie. ca lucrurile sa fie mai grave, exista destule persoane care aseaza acest film in randul valorilor ortodoxe. odata, chiar mi-a fost oferit ca argument intr-o disputa pe probleme de credinta…

eu zic ca orice productie video trebuie privita (cel putin) cu rezerve…

   Comentariu saccsiv:

   Cum acest aspect al folosirii jocurilor video in promovarea NOM n-a mai fost abordat pe acest blog, va invit sa postati si alte exemple.

   Legat de desenele animate, cititi va rog si:

VIDEO: Mesajul nociv din productiile WALT DISNEY. Detalii despre greii companiei

   Legat de muzica:

VIDEO: seria “THE INDUSTRY”          

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 10:12 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Arcasul lui Stefan! said, on ianuarie 28, 2010 at 5:28 pm

      Toate aceste elemente fac parte din strategia de dezmembrare a familiei! Prima data s-a inceput razboiul contra femei! Femeia trebuie sa lucreze ca si un barbat, sa devina independenta (feminismul) etc. Asta a facut ca odata aceasta femeie devenind mama, si facand parte din sistem nu va mai sta alaturi de familia ei! In plus de la varste fragede femeile sunt supuse la tot felul de controale, vaccinuri, injectii, pilule etc. Sunt bombardate cu produse care le distrug sanatatea! Copii de mici sunt rupti de familie si crescuti de institutiile create de Elite! Unde nu se invata importanta familiei, a elementelor de baza, a lui Dumnezeu! Ei sunt spalati pe creier de la varste cat mai fragede! Vezi legislatii nebune cum ca educatia sexuala trebuie inceputa de la 5-6 ani! Jocuri video, seriale de desene animate etc. Asa de puternic sunt atacati copiii incat ajung sa creada ceea ce vad in filme, jocuri…de multe ori datorita lipsei parintilor aceste elemente devin realitatile lor!

      Poti sa cauti nebunia ce exista in lume cu jocuri de tip Second Life! Sunt documentare intregi unde oameni maturi au renuntat la viata lor pentru lumea virtuala – cel mai bun film este Gamer, care exemplifica aceasta dependenta!

      Totul se reduce la planul de distrugere a familiei, a vietii de fapt mama-tata-copil.

      Si cum a promis cateva cuvinte despre Conspiratia I/YOU/MY

      De cateva decade exista un razboi mental dus impotriva maselor in special in America.In mod surprinzator i se acorda o foarte mica atentie. Si ca de obicei este chiar in fata noastra. Mai demult Elitele au pus la cale un nou plan de anihilare a legaturilor inter-umane. Idea era de a anihila total conceptul de Prietenie. Ei stiu de mult cum stiu si acum, ca cea mai mare aminintare la adresa lor sunt grupurile de oameni care impartasesc idei similare si care se aduna in grupuri, care formeaza grupuri de influenta in structura statala. orice concept de mandrie legat de rasa, etnicitate, religie trebuia eliminat. pentru ca astfel de lucruri aduc oameni mai aproape si ii definesc ca neam. Aceasta legatura inter-umana este o piedica in calea staului Global. Si asa s-au pus pe treaba sa elimine diferentele de etnie, sexualitate, religie etc, pe care tot ei le-au si format initial. Rasismul, Sexismul, Xenofobia sunt azi eliminate prin propaganda asa cum la inceputul secolului erau incurajate. Si in noul plan si-au dat seama ca oameni tot tind spre socializare si un al tip de socializare este acela de a da si altora diverse lucruri materiale, ceea ce nu poate fi tolerat, pentru ca acets lucru duce la creerea de legaturi puternice intre oameni la fel ca nationalismul, etnia, limba, religie etc. Exista povesti despre un super computer ingropat undeva in Antartica pe nume GAMMA KNIFE, care face tot felul de previziuni (in era digitala), si se pare ca acest sistem informatic a prezis acest pericol pentru Elite, prin 1995, cand a si propus o solutie pentru ea.

      S-a chemat MY/I PROJECT. Pe scurt ideea este de a integra egoismul in fiecare produs material. Cuvinte speciale au fost create pentru a-ti molesta mintea, subliminal.
      Primul cuvant MY:

      My Space, MY Radio, MY106FM, MYAOL, MY YAHOO. De exemplu MYSPACE este un site de sharing, socializare dar continutul este facut personal si egoist prin cuvantul MY din denumire. Daca este un site de sharing si socializare de ce se cheama MY? NU ar trebui sa se cheme OURSPACE? Nu, pentru ca raul implica ca sharing-ul sa fie egoist la baza, astfel conflictul dintre scopul perceput al acestui site (sharing) si cel dat de nume (care indica posesie, not sharing) se anuleaza reciproc. rezultatul este ca in final nimic nu se intampla. Nu are loc nici un sharing, nici o socializare. Din aceasta cauza milioanele de utilizatori nu sunt capabili sa creeze lagaturi, prietenii, sau conexiuni adevarate. Astfel acest site ramane o lume cibernetica FALSA, unde mintea fiecarui utilizator este controlata si distrusa de ilogicul acestei situatii, acest razboi intre prietenie si egoism creat artificial. Cum sa impartasesti cu altii ceea ce este al TAU?

      Adevarul il vezi cand examinezi continutul egoist al unei astfel de pagini, plina de prieteni virtuali pe care nu ai sa ii intalnesti niciodata si cu care nu vei avea nici un fel de conectare. Conceptul implementat este acela ca prietenia este egoista in natura ei. In realitate prietenia se formeaza cand impartasesti ceva cu cineva (iubire, idei, obiecte, cuvinte…). Ceva imposibil pe o pagina de tip MYSPACE. Cu succesul acestu program, o gramada de alte aplicatiii au fost create. Cel mai simplu exemplu sunt posturile de radio. Impartasind musica de exemplu s-a dovedit stiintific ca poate creea rapid legaturi inter-umane chiar foarte puternice. Istoric vorbind se pot gasi nenumarate exemple in care muzica a creat in societate legaturi puternice intre indivizi. Si credeti ca Elitele au venit peste noapte cu ideea de a distruge aceasta legatura si de a da muzici un caracter egoist???
      Cum poti sa ai posturi de radio cu nume de MYRADIO cand oricine poate sa asculte muzica acelui post? Multi oameni insa stau in masina lor cu impresia ca muzica pe care o asculta e doar pentru ei! Alt exemplu este o vizita intr-un club. Ai oameni care asculta aceeasi muzica zi si noapte si cu toate acestea nu danseaza impreuna, nici nu se bucura impreuna de fondul sonor. Se comporta ca niste straini/inamici in lumea reala!

      Alt cuvant „I” – ITUNES, IPOD…mai trebuie sa explic sau ati inteles? Legaturile intre oameni create pe baza muzicala nu pot fi permise! De aici si atacul acesta furibund!
      La fel se pot gasi explicatii pentru religie, literatura, poezie, etc.

      Muzica nu poate fi impartasita – este „I” music. Nimeni nu poate sa se bucure de ea decat „I”.

      Si planul a functionat, cand au introdus IPOD, muzica a devenit un lucru personal, egoist ce nu poate fi impartasit cu altii. Ce publicitate s-a facut la a avea micile casti albe in care sa-ti asculti „I” music. Si cum peste noapte asa dintr-o data au fost milioane de iubitori de muzica. Exista asa o manie cand s-a introdus Walk-manul sau Disk-manul?
      NU, dar acum vorbim de „I” music si Elitele vor sa te bucuri doar tu de muzica pe care o asculti! Sa te bucuri in a fi egoist! Si de cand a aparut IPOD muzica a devenit un SHOW un TREND nu mai este ce a fost odata – o placere ce toti o impartaseau!
      Si a fost nevoie doar de cateva aplicatii de acest gen pana cand oameni si-au autoimpus egoismul – pe case, pe masini, pe haine etc.

      DAr de celalat aspect al relatiilor inter-umane CONVERSATIA?
      ELitele s-au ocupat si de asta IPHONE. Acuma intelegeti de ce acest dispozitiv face orice altceva numai telefon nu e. Este plin de aplicatii egoiste cu care sa iti umpli timpul in loc sa ai o conversatie normala cu cineva.
      Daca v-ati intrebat in ziua de azi cum definim RELATIA barbat-femeie? Dragostea adevarata? Prietenia adevarata? fericirea adevarata?
      MIntea noastra este atacata continuu, ca sa traim in lumi virtuale unde nu mai exista legaturi inter-umane, schimb de idei, obiecte, bucurii. Atacul este asupra a tot ce inseamna fundatia relatiilor inter-umane.
      Asa ca de acum inainte fiti mai alerti la orice noua campanie de marketing sigla MY/I/ME.

      Este un atac la propria vostra viata si fericire! Nu muscati momeala! Acum sper ca stiti ca nimic nu e intamplator!

      Apreciază

  2. john said, on ianuarie 28, 2010 at 10:48 am

    Vezi si ultima productie Disney: The Princess and the frog

    Promoveaza voodoo-ul: exista un vrajtor voodoo rau dar si o vrajitoare buna voodoo-ista ca si o casatorie binecuvintata de vrajitoarea in cauza. Am decis ca asta nu e film de vazut pentru fetita mea.

    Apreciază

  3. mihai said, on ianuarie 28, 2010 at 10:50 am

    Betelgeuse, ce de-a timp liber ai…si il pierzi aiurea. Nu vreau sa te ironizez, dar ai putea gasi ocupatii mai folositoare decat sa analizezi jocurile video si desenele animate. Nu de alta, dar cred ca mai toti cei care citim blogul lui Saccsiv suntem de acord ca „entertainment”-ul e pentru prostire si pentru aducerea oamenilor la o stare duhovniceasca (sau „spirituala”) in care sa accepte orice mizerie. Daca tot ai sesizat aspectul, e timpul sa te distantezi de toate astea.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 11:27 am

      mihai

      Daca l-am postat, inseamna ca l-am considerat util.

      Apreciază

      • mihai said, on ianuarie 28, 2010 at 12:54 pm

        Saccsiv, ai tot respectul meu pentru ceea ce faci. De fapt, iti sunt recunoscator pentru ca m-ai ajutat sa completez „puzzle”-ul. Ideea era urmatoarea (citez dintr-un articol de pe http://www.razbointrucuvant.ro):
        „De nimic altceva nu se bucura diavolul decat de sporirea necredinciosiei in cuvintele Duhului, de semanarea si inmultirea in lume a indoielii si a zapacelii. De aceea “marele diversionist”, prin micii sai interpusi de pe pamant, va cauta mereu sa aplice, la o mana, strategia clasica din povestea cu “Petrica si lupul”, ca sa zadarniceasca – prin construirea minutioasa a spectacolului unei febrile asteptari inselate si a unei deziluzii generale si zgomotoase – credinta ca, intr-adevar, “lupul” adevarat va veni si sa adorma vigilenta fata de el, iar la cealalta mana, sa se foloseasca eficace de armata “scepticilor” profesionisti, dotati cu un arsenal bogat de ironii spumoase si de sarcasme inteligente, pentru a discredita definitiv orice “teorie a conspiratiei” (insasi notiunea in sine de “teorie a conspiratiei” pare-se ca a fost lansata cu functia unica de a sluji ca arma perfecta de stigmatizare, prin aglutinarea fara discernamant a scenariilor aberante si alarmismelor dubioase, laolalta cu profetiile sfinte si cu judecatile rationale si argumentate referitoare la “semnele vremii” si prin aruncarea tuturor in deriziune).

        Avertismentul de fata are o importanta deosebita si in perspectiva avalansei de neinchipuit filme “apocaliptice” sau “postapocaliptice” (2012, Legion, Avatar, etc., etc.). care ne potopesc de ceva vreme incoace, cu o intensitate tot mai mare si mai suspecta. Ei bine, atunci cand industria Hollywood decide sa abordeze subiectul sfarsitului lumii, manipuland toata gama straturilor psihologice ale omului (fascinatie, tendinte morbide, groaza, cruzime, paroxism, tendinte de contopire si de anulare a propriului sine, dar si a dorintelor naive “de mai bine”, de “salvare” omeneasca, de agatare de idoli si mituri) este limpede ca “cineva” ne testeaza si ne pregateste pentru ceva, probabil pentru o falsa si butaforica apocalipsa, gandita atent de “marii scenaristi” ai lumii, pentru a o anula din constiintele noastre pe cea adevarata, implinita numai dupa venirea Fiului lui Dumnezeu pe norii cerului pentru a-l zdrobi pe falsul Mesia care va subjuga intregul pamant. Si se contureaza tot mai limpede ca, in acelasi timp, acelasi “cineva” cauta sa compromita, ducand intr-o zona a irationalului si a inselarii, a delirului paranoid (cum face si Pavel Lungin cu Tarul lui) orice discutie despre vremurile de pe urma.”

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  4. daniel said, on ianuarie 28, 2010 at 11:33 am

    domnul Betelgeuse procedeaza foarte bine.
    sa faca asa (sa demaste rautatea si lucrarile intunericului) si sa ne atraga atentiasi altii si pe cat mai multe domenii, asa zis „bune” dar pline de malefic si distrugere.
    Dumnezeu sa ne ierte pe toti.

    Apreciază

  5. u.b bc3 said, on ianuarie 28, 2010 at 11:40 am

    foarte bine ai facut saccsiv ca ai adus aminte de jocurile virtuale pentru ca multi tineri uita sa se mai dislipeasca de P.C. au luato rasa ,asa ca daca vede si el subiectul deszbatu de mai multe persoane poate o sa renute si el sa nu mai stea zile intregi sa joace jocuri.am un prieten care joaca tot timpul care il are liber,mai uita sa mai iasa cu baieti afara la o bere ,jocurile astea iti spala creieru,pritenul meu care joaca in disperare el lucreaza in armata si povestea cum joaca cu pritenii la munca countre strike,se prefac ca trag unul in altu ,:)) etc ia zis poate o sa ajungeti sa va omorati ntre voi :)) afecteaza foarte mult jocurile astea,eu nam crezut,am patito si eu ,ma duceam la un priten cand pleca parinti de acasa vinerea si ajungeau acasa lunea,stateam daca ma crezi 20:00-9:00 jucam fifa si asa am tinuto ceva timp dar mam lasat acum joc 2-3 meciuri si cam atat ! fereasca dumnezeu de viciuri !!!

    Apreciază

  6. daniel said, on ianuarie 28, 2010 at 11:45 am

    uite Mihai,

    lumea stie ca Hitler este un mare tiran al omenirii.
    asa este.
    si Stalin si alti tirani, inca din timpurile stravechi ale omului (vreo 6 … 7 000 de ani in urma)
    incepand cu Cain etc.
    dar iti spun eu alti tirani si mai devastatori si infricosatori:
    Microsoft, Darwin, Freud, Marx, Russell, formatia Beatles, Coca Cola, cipul RFID, stiinta moderna cu accente intunecate (eco, bio, extra, 2012), emanciparea negativa a femeii etc.
    Freud si Darwin au distrus in atata umanitatea incat umanitatea ajunge de nerecunoscut.
    din frantura lantului de tirani pe care i-am enumerat anterior, dupa modesta mea cunostinta, cel mai periculos ramane Freud. saracul de el: acum el plange in IAD.

    va multumesc,
    Daniel

    Apreciază

  7. Eugen said, on ianuarie 28, 2010 at 11:49 am

    Despre filmul Calauza a lui Tarkovsky chiar Dumitru Staniloae a spus ca este un film crestin. Maniera in care e realizat filmul e una postmodernista dar valorifica valori crestine. Iar daca citim despre viata lui Tarkovsky, biografii sau interviuri,vom observa ca el avea o viziune crestin-ortodoxa asupra artei: sa-l ajute pe om sa-si depaseasca orizontul imediat. Sa fim mai prudenti si sa analizam mai bine cand vrem sa etichetam anumite lucruri sau persoane.

    In legatura cu celelate „productii” prezentate in articol, pot spune ca cel care le-a prezentat are dreptate. Sunt produse de sistem pt. indoctrinarea oamenilor.

    Apreciază

  8. u.b bc3 said, on ianuarie 28, 2010 at 11:51 am

    asa ca domnule (miahai) nu vad nimic rau in asta ca sa adus ca subiect jocuri le video si desenea animate,daca sti multi parinti isi lasa copii sa se uite la dinese cu draci cum ar fi : spairdame,x men,dragon bolzet etc.am niste pusti cand iese pe afara se cred personaje din desene nasol.oameni mai trebuie sa stie si din astea nu numai cuvinte folositoare,daca ar putea saccisv sa faca si un subiect despre reclame ar fi super fani ,sa vezi la reclame cum iti spala creieru fara sa vrei.spaer ca nu te ai suparat pe mine ca team ironizat oleaca 🙂 mia mi sa parut pana acum ok.sanatate!!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 11:55 am

      u.b bc3

      Buna idee. Mi-ai amintit de un proiect mai vechi al meu care a ramas la „de facut”. Asa ca profit de ocazie si rog cititorii sa posteze aici sau sa-mi trimita pe e-mail reclame edificatoare pentru un asemenea articol. De preferat youtube.

      Apreciază

    • mihai said, on ianuarie 28, 2010 at 12:30 pm

      Frate, nu ma simt ironizat…Poate iti dai seama de ce.

      Apreciază

  9. Eugen said, on ianuarie 28, 2010 at 12:01 pm

    As vrea sa mai adaug cate informatii in legatura cu desenele animate Samurai Jack. In primul episod al serialului, personajul negativ, Aku, se lupta cu trei zeitati (trimitere la Sfanta Treime) iar dupa ce este invins se rostogoleste prin cosmos si cade ca un fulger pe pamant. Exact cum ne spune Iisus in Biblie ca a cazut diavolul.

    Apreciază

  10. daniel said, on ianuarie 28, 2010 at 12:16 pm

    alti tirani: Buddha si alti orientali.
    ei nu conduc la Domnul nostru Iisus Hristos.

    Apreciază

  11. daniel said, on ianuarie 28, 2010 at 12:18 pm

    draga humoreanule,

    mai reflecteaza in inima ta si vei vedea ca situatia de astazi are nevoie de a-L chema pe Domnul sa ne salveze.

    Apreciază

  12. Eugen said, on ianuarie 28, 2010 at 12:50 pm

    @humoreanul

    IN desene se facea trimiterea la lupta dintre bine si rau…fortele binelui erau portretizate prin trei persoane care alunga din cer un personaj negativ…in fine…era doar o remarca …E prezentat mitul biblic al caderii.

    Daca tie ti se pare ciudat ca se folosesc filme sau jocuri pt. a trimite anumite mesaje catre populatie asta e poblema ta.

    Prin inserarea unor anumite simboluri sau imagini in mintea oamenilor se incearca o „colonizare a sufletului”. Spre exemplu Mircea Eliade a pus in evidenta modul in care sistemul mediatic difuzeaza o serie de mituri, in forme profane si degradate, pt. a orienta structurile imaginarului colectiv si a obtine efecte politice in forme insesizabile. Mai mult, colectivitatile umane se comporta si astazi mitic, sub fascinatia pe care o exercita mass media. Romanele si filmele sunt construite pe structura mitica a opozitiei dintre bine si rau, dintre erou si demon, schema care permite mitizarea personajelor si proiectia receptorului in drama reprezentata. Astfel, aceste productii raspund nevoilor omului de a iesi din timpul personal si istoric si de a se cufunda intr-un timp imaginar. In societatile contemporane jocurile, filmele au luat locul mitului din societatile arhaice deoarece exercita o un efect hipnotic asupra oamenilor.

    Teoreticieni din domeniul comunicarii, precum Adorno,Marcuse sau Edgar Morin au sustinut ca rolul culturii de masa este acela de uniformiza si educa comportamentul oamenilor.

    Acesti teoreticieni care au studiat efectele coomunicarii la nivel social, nu credeau in Dumnezeu(cel putin Adorno si Marcuse) si nu pot fi catalogati niste „crestini paranoici” care nu au in cap decat teoria conspiratiei. Si cu toate acestea au observat anumite procese nocive care au loc in societatile actuale.

    Asadar consider ca acest articol nu este o aberatie

    Apreciază

  13. Eugen said, on ianuarie 28, 2010 at 1:24 pm

    @humoreanul

    Recunosc ca mai sunt si unele exagerari dar asta nu schimba cu nimic situatia. Acest articol nu l-as situa in zona exagerarilor.Bombardamentului mediatic suntem cu toti supusi. Aproape ca ne inecam in oceanul de informatie. NU mai avem timp sa ne oprim si sa vedem ce se intampla si din aceasta cauza consider ca este util blog`ul asta. Mai departe fiecare analizeaza informatia de pe el si trage concluziile pe care le vrea. Este vital sa existe si o sursa alternativa de informare in raport cu mediile clasice (ex. TV) pt. a putea vedea si cealalta parte a monedei.

    Nu cred ca mass media injura crestinii din cauza blog`ului lui saccsiv. Majoritatea celor din sistemul mediatic au o viziune materialista asupra lumii si multi sunt chiar inculti. E multa desertaciune la tv. Ii intereseza doar banii. Ei i-ar injura pe crestini oricum. Le place sa creada ca sunt instanta adevarului suprem. Sa decide ce e bine si ce e rau, sa faca judecati de valore la adresa societatii. Multa mandrie….Si daca ne uitam la Mass media din romania vedem ca sufera de autism. Se cramponeaza intr-un subiect ieftin si-l dezbat cu lunile. Lipsa de profesionalism este la ea acasa.

    Apreciază

  14. kosk said, on ianuarie 28, 2010 at 1:47 pm

    @humoreanul semidoctule yo:

    *elucubraţia mentală* asa se scrie corect, nu [elucurbatie].
    Toti de pe vox publica sunteti la fel? Trasi la imprimanta, dar fuduli.

    Apreciază

    • humoreanul said, on ianuarie 28, 2010 at 8:17 pm

      sterge-l si pe asta saccive!

      daca el m-a facut semidoct si eu il fac sfertodoct te deranjeaza nu?

      sterge-l si pe asta! sa fie dreptate pana la capat

      Apreciază

  15. Eugen said, on ianuarie 28, 2010 at 1:50 pm

    Rafail Noica a zis bine ce a zis…..doar ca tu aplici logica ta umana si nu intelegi exact ce a vrut sa zica. Am ascultat conferinta in care a facut afirmatia. Nu o scoate din context, te rog. PLus ca vezi lucrurile cam lumesc.

    Jurnalistii vor injura oricand, pt. ca asta le face placere. Daca ma duc si ii spun ca eu cred in Dumnezeu ma va considera irational. Daca eu spun ca Adevarul este Iisus la T.V vor spune ca sunt fundamentalis. Orice le-ai spune si ar depasi orizontul lor de astepare va fi luat in deradere. Atunci cand anumite informatii intra in contradictie cu reprezentarile (imaginile) noastre asupra lumii la consideram false. Ar trebui sa ne smerim si sa intelegem ca nu putem percepe lumea in intreaga ei complexitate.

    Ar fi bine sa tacem doar ca sa fim pe placu mass-mediei? (intrebare retorica)

    Eu cred ca am prezentat foarte logic ce am vrut sa spun si am fundamentat chiar teoretic raspunsul meu cu privire la efectele culturii de masa asupra societatii.

    Nu mai am nimic de adaugat. O zi buna.

    Apreciază

  16. razvan said, on ianuarie 28, 2010 at 1:52 pm

    cand am zis talibani, sa nu se inteleaga ca eram ironic la adresa lui saccsiv, din contra, ma consider si eu unul dintre cei primitivi, talibani, habotnici, etc..

    humorene, Eugen a pus punctul pe i…citez: „Recunosc ca mai sunt si unele exagerari dar asta nu schimba cu nimic situatia. Acest articol nu l-as situa in zona exagerarilor”…

    tu zici citez: „dincolo de faptul ca as putea fi de acord cu afirmatiile tale, te rog sa vezi unde s-a ajuns, de la : atentie nu mai stai asa de mult in fata TV ca va dobitoceste SAU desenele animate sunt din ce in ce mai violente LA totul e o incercare de instaurare a NOM si mai stiu eu ce”…

    ei, parerea mea e ca nu sunt deloc exagerari si adevarul e mult mai sumbru decat crezi tu (credem noi)…cred ca de fapt nu ne putem imagina nici a mia parte din nivelul raului si al uraciunii la care s-a ajuns…

    asta nu inseamna ca trebuie sa disperam…exemplele tale cu supercorectitudinea si analogia aia cu mama si nu isi au rostul…cel putin eu nu fac nici o legatura…e total aiurea, parerea mea…

    s-a aratat doar o stare de fapt, pe care daca vrei, o observi, daca nu, o ignori si ramai „sclav fericit” (nu ma refer la tine, zic in general)…dar daca o observi si constientizezi de fapt la ce s-a ajuns, nu inseamna ca ajungi la chestii gen „iti executi mama in public”…dupa parerea mea, chiar asta e un exemplu de exagerare! nu articolul asta, care poate e chiar bland…sunt alte exemple mai scarboase (marilyn manson, rammstein si alti dezaxati, si uite-te pe net la clipurile alea cu copiii care se joaca fara discernamant la calculator sa vezi unde se poate ajunge, dar cred ca stii)

    si, cum ziceam, starea de fapt e mult mai grava (exemple sunt in protocoalele sionistilor, seria „the industry exposed”, tot ce tine de mass-media de fapt, spalarea pe creier, toate proiectele astea ultra-secre au ajuns un nivel de neimaginat pentru noi, sunt facute cu fonduri imense, de catre armata si oameni specializati pe treburile astea…)

    ca o idee, recomand cartea lui John Coleman (fost mare pe la CIA), nu mai tin minte titlul, dar oricum nu are multe traduse in romana, e usor de gasit…

    saccsiv, in legatura cu reclamele…vezi ca ai la un articol mai vechi, la comentarii, un link de la cineva despre reclame…e un site cu foarte multe reclame, si explicate…poate il readuci in atentia cititorilor…

    nu mai tin minte ce articol, era parca ceva tot legat de industria muzicala, mass-media, daca nu-l gasesti iti dau eu linkul cand ajung acasa…

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 28, 2010 at 3:42 pm

      razvan

      Cauta te rog tu.

      Apreciază

      • razvan said, on ianuarie 28, 2010 at 4:05 pm

        frate saccsiv,

        am gasit linkul ala cu materialul despre reclame, dar nu mai stiu de la ce articol de pe blog l-am luat…

        http://sub-lim.blogspot.com/

        e in engleza, dar e foarte bun, recomand tuturor sa il citeasca cu atentie…sper sa foloseasca…

        Doamne ajuta!

        Apreciază

  17. […] Comentariul zilei (28.01.2010): MY/I/ME – campania de promovare a egoismului Posted in egoism by saccsiv on ianuarie 28, 2010    Iata un comentariu al cititorului Arcasul lui Stefan! postat la articolul Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani…: […]

    Apreciază

  18. Marieta said, on ianuarie 28, 2010 at 8:03 pm

    -odata ce suntem conectati la tv scade activitatea mentala.
    -creierul uman nu e facut sa proceseze informatii cu o viteza atat de mare => isi blocheaza multe din procesele sale de natura cognitiva, in special cele ce tin de emisfera stanga si de cortexul prefrontal.
    -sunt 3 perioade importante de dezvoltare a creierului: 0-6, 6-12, 12-21 ani. pe urma el se dezvolta in continuare dar intr-un ritm mult mai scazut. ce nu s-a dezvoltat pana la 21 de ani f. greu ajunge omul sa mai recupereze, poate in chip minunat.
    -tv, orice mediu, tehnologie cu care intram in contact ne influenteaza dezvoltarea
    creierului.
    -tv afecteaza major dezvoltarea creierului pt. ca inhiba dezvoltarea emisferei stangi si a
    cortexului prefrontal pe parcursul vizionarii. aceast inhibitie porneste din primii ani de
    viata si se desfasoara pana la maturitate fara ca aceste zone din creier care nu sunt
    stimulate sa se dezvolte, la tinerii din noua generatie se poate observa o slabire a
    gandirii logice si logico matematice (emisfera stanga este cea care se ocupa de procesele de gandire logica, de discursivitate, de gramatica, de exprimare, discursivitate, succesiunea cauzala), emisfera dreapta se ocupa mai mult de gandirea simbolica.
    -emisfera stanga la noua generatie ramane se pare in urma, nedezvoltata (ca urmare a
    abilitatilor mentale ale tanarului format cu mult tv si prin exercitii fizice).
    -omul de astazi e mai capabil sa folosesca mai mult mana stanga si piciorul stang (conduse de emisfera dreapta) decat mana dreapta si piciorul drept (conduse de emisfera stanga dezvoltata).
    -tinerii de azi au un limbaj deficitar mai ales la nivelul constructiei sintactice pt. ca
    emisfera stanga nu se dezvolta normal. cortexul prefrontal proceseaza atentia, motivatia, abilitatile mentale superioare, concentrarea. acestea sunt deficitare la omul crescut cu mult TV si CALCULATOR.
    -controlul instinctelor: de supravietuire, bulimia, sexuale. un copil ce sta mult la tv va
    avea dificultati in a-si controla aceste instincte.
    -in sua se observa ca oamenii nu mai au capacitatea de a gandi cauzal. nu mai leaga cauza de efect. se intampla ceva si nu-si mai pune problema care e cauza. scade si capacitatea de adaptare. americanii sunt poporul cu cele mai mari probleme in adaptarea la situatii noi (pt. ca tv-ul s-a dezvoltat timpuriu, pt. ca a existat o teorie conform careia copilul e bine sa fie stimulat de tv pt. ca devine mai inteligent).
    -tv formateaza creierul=>blocheaza realizarea unor potentialitati pe care le are el
    (posibilitatea de a-si dezvolta gandirea logico-matematica, discursivitatea, succesiunea
    cauzala).
    -neuropsihologii au constatat ca in momentul in care o experienta predomina in viata nostra, creind obisnuinta, aceea obisnuinta va inlesni, va crea niste rutine pe scoarta cerebrala si creierul tinde sa le repete. daca noi repetam un gest (act zilnic pe o perioada lunga de timp) acel act se va desfasura cu multa usurinta. dar alte actiuni vor fi defavorizate. la nivelul creierului se vor forma poteci batatorite prin repetarea actelor respective, poteci ce vor fi usor de urmat ele jucand un rol important in definirea strategiilor de gandire.
    -limbajul defineste in mare masura modul de gandire al omului. el reuseste sa modeleze
    scoarta cerebrala, sa-i defineasca anumite trasee pe care le urmareste mult mai usor. mc. luhan: intr-un fel este organizat creierul unui rasaritean (care are o gandire simbolica) si altfel al apuseanului (gandire pozitiva). nu intamplator gandirea pozitiva s-a dezvoltat, a evoluat in spatiul anglo-saxon. aceasta limba favorizeaza f. mult strategiile acestea liniare, logica liniara, discursiva. spatiu oriental favorizeaza gandirea simbolica,
    metafizica, poetica mai mult.
    -strategiile mentale sunt definite in baza unei inclinari genetice sau prin experienta: ce
    am facut in copilarie, ce tipuri de experiente, ce lecturi am avut.
    -exista si o inclinare dar si o educatie care conduce la formarea unei anumit tip de
    strategie. tv este capabila sa dezvolte un anumit tip de strategie. omul fiind conectat
    2,3,4 ore din copilarie la tv, tv defavorizeaza unele cai si favorizeaza alte cai (ale
    gandirii imagistice). un tip de operationare bazat pe senzatie, pe ideea de a actiona, pe
    acceentul pe prezent, pe eveniment. in timp mintea umana se adapteaza strategiei impuse de programele tv. mesajul mediatic va defini resursele folosite in gandirea cotidiana (efectul de cultivare, de agenda, de spirala) dar si modul in care noi organizam aceste informatii, modul in care noi raspundem provocarilor realitatii, la stimuli ajunge sa fie definit. strategiile pe care le genereaza tv-ul sunt f. sarace.
    -toate cercetarile demonstreaza ca daca vrei sa dezvolti creierul unui coil trebuie folosita LIMBA: povestile din primii ani, din burta mamei, inceps a dezvolte conexiunile copilului in baza vorbirii pe care o are cu mama. dupa nastere el aude limba si incepe sa-si dezvolte structurile. LIMBA e cel mai bun mesaj al ratiunii, culturii. prima experienta pe care o are copilul se realizeaza prin limba. apoi lectura ajuta enorm la deszvoltarea creierului copilului, api matematica (referitor la un orasean). la tara exista alte mijloace: natura ofera din belsug stimulii necesari dezv. creierului-are o mare divesitate a limbajului pt. experientele cotidiene. mintea are un potential de a cunoaste natura. daca nu avem experienta necesara acestor modalitati, creierul nu se dezvolta, se atrofiaza (este ceea ce face tv-ul).
    -jocurile pe calculator imprima scoarta cu o forta mult mai mare decat in cazul tv-ului pt.
    ca jocurile de strategie sau cele care au un anumit mecanicism care sunt exersate la maxim ceasuri intregi, zile intregi, acele rutine se vor inscrie cu putere, vor fi inscriptionate in creierul copilului, copilul va tinde sa operationeze conform acestor rutine.
    (va urma)

    Apreciază

  19. Mari said, on ianuarie 28, 2010 at 8:34 pm

    -seful catedrei de informatica de la univ. sao paolo din brazilia cercetator: NU
    recomanda folosirea calculatorului de catre copil pana la clasa a IX-a.
    motivele:
    limbajul calculatorului este unul mecanic, fractionat, definit in pasi . interactiunea
    creierului uman cu calculatorul face ca acest mod, acest limbaj masina sa se transmita. gandirea omului se intemeiaza pe un limbaj simbolic, are cu totul alte asteptari, alte origini.
    -jocurile pe calculator mecanicizeaza gandirea, genereaza niste strategii. prin aceste
    jocuri care au capacitatea de a inscrie/programa creierul uman se introduc aceste softuri ce inscriptioneaza niste strategii in creierul copilului ce-l vor marca toata viata. pana la 6,12 ani creierul e f. flexibil, maleabil, se inscriptioneaza f. usor, atunci cand aceste rutine sunt repetate de un numar de ori, acele rutine se dezvolta si rutinele normale NU SE MAI DEZVOLTA. prin gandirea orala s-ar putea dezvolta o infinitate de posibilitati, de a percepe realitatea, de a reflecta realitatea.
    -prin mass-media omul se branseaza tot mai profund la un mediu global de constiinta.
    simbolurile furnizate de mass media nu sunt lipsite de intentionalitate si sunt produse de o constiinta. cand ne uitam la tv nu patrundem intr-o lume reala filmata de undeva de sus ci patrundem INTR-UN MEDIU DE CONSTIINTA, sau mai multe astfel de medii, adica al acelora care au produs acel mesaj mediatic.
    -tv micsoreaza activitatea cerebrala, el reduce undele cerebrale la un nivel alfa=nivel al
    gandirii hipnotice. in gandirea hipnotica scad f. mult capacitatile de gandire analitice, in
    acel moment se deschid, devin permeabile portile subconstientului.
    -tv este un mijloc f. potrivit pt. conditionarea comportamentului.
    -una este invatarea, alta este conditionarea. invatarea presupune un exercitiu constient in care cunostintele sunt preluate si organizate de mine in structuri puse in anumite sertarase din care pot sa le scot in mod constient. conditionarea este invatarea in somn, adica se invata un comportament pe care-l reproduc fara a-mi da seama cum se reproduce.
    -tv-ul este folosit de publicitate deoarece este un mediu extrem de potrivit pt.
    conditionare. tv-ul conditioneaza constiinta umana prin acest proces al subconstientului.
    -se constata existenta in mass media a virusului mediatic: un eveniment ce patrunde in
    spatiul mediatic. fiind bransati la aceasta constiinta mediatica, acest virs ajunge sa
    circule si prin mintile nostre => este o metoda f. usoara de a virua constiintele oamenilor. structura acestui virus mediatic este asemanatoare cu a unui virus biologic. nu se reproduce singur, el doar paraziteaza. celula il absoarbe si incepe sa-l decodifice, celula constata ca textul e f. important pt. celula si incepe sa-l multiplice si incepe sa faca ce-i spune acel text. celula e ca hipnotizata, renunta sa-si multiplice propriul ADN si incepe sa multiplice ADN-ul virusului.
    -reclamele publicitare=virusi.
    -omenirea ramane conectata cu garda lasta jos , acesti virusi paraziteaza creierul si-si
    dezvolta propria rutina.
    -tv-ul produce suprimarea capacitatii de reprezentare prin cuvinte.
    (va urma)

    Apreciază

  20. Mari said, on ianuarie 28, 2010 at 9:22 pm

    ANTIVIRUSI:
    -credinta
    (nadejdea, puterea de a lupta, omul trebuie sa-si traiasca propria viata, nu cea din fata
    tv-ului, sau a calculatorului, dvd-ului, etc.)
    -valorile
    (nu nonvalorile)
    -relatiile interpersonale
    (relatiile de familie sunt in criza la ora actuala, tv-ul este un factor de instrainare, exista familii in care fiecare are in camera lui cate un tv la care se uita singur pe ce program doreste fara a mai interactiona cu cei din familie). tv-ul este un factor de instrainare (exista o carte in lb. graca: „acest strain in casa noastra” ). tv-ul e strain de om, natura, ratiune, de o intelegere sanatoasa si umana a lucrurilor, in contact cu el ne instrainam si noi. oamenii nu se mai viziteaza, nu mai impartasesc un cod de valori comune, apare individualismul. tv-ul duce la egosim, individualism.
    -adevarul, ideea de bine si rau
    (tv-ul toceste diferenta intre bine si rau) (nu ne mai revoltam la atrocitatile de la tv ca si atunci cand am vedea in mod real sau am citi despre acelea.)
    -cu cat suntem mai stresati cu atat suntem mai putin capabili de a dezvolta o viata interioara. daca cedam si lasam tv-ul sa intre, am pierdut razboiul. vietile noastre interioare vor fi dominate de lumea mediatica, vor fi colectivizate. tv-ul scoate tot ce avem launtric in taina sufletului nostru, le expune afara si umple sufletul nostru cu toate murdariile. omul actual traieste f. mult in exterior, nu mai traieste in interior, in spatiul constiintei. psihologii contemporani vorbesc de faptul ca omul contemporan traieste de fapt in 2 lumi: lumea interioara si lumea exterioara. totul este perceput de catre lumea nostra interioara prin reprezentari. tv-uls e articuleaza la spatiul reprezentarilor noastre si ne paraziteaza spatiul reprezentarilor.
    -lectura buna
    (cel putin EGALA cu timpul petrecut in fata tv-ului: beletristica, stiintifica, sau pt. cei ce isi doresc mantuirea, lectura duhovniceasca)
    -muzica, sportul
    (tot ceea ce exercita o actiune)

    -tv-ul este f. facil, hipnotic, da dependenta, este agresiv, el patrunde timid dar cucereste tot cu fascinatia, forta si universalitatea lui.
    -mcluhan: „micul gigant”
    -fara circumspectie omul e VICTIMA perfecta.
    -omul nu se relaxeaza in fata tv-ului. undele cerebrale scad in intensitate ajungand la unde alfa. multi tarani in fata tv-ului adorm, la intelectuali apare alt fenomen: nu mai pot adormi fara tv. ceea ce este starea de intoxicare maxima (cand creierul trebuie sa intre in starea alfa)
    -daca l-am privi ca pe un agresor, am stii cum sa ne creem niste strategii de aparare
    -copii au un deficit mare de afectivitate.
    -cei mai mari consumatorid e tv sunt cei mai prost informati. ii pui sa reproduca stirile
    auzite si nu sunt in stare.


    -cu cat te uiti mai mult la tv scade discernamantul, memoria de lunga si scurta durata.

    -tv-ul nu este un mijloc de invatare invatarea fiind un proces constient.
    -tv-ul epuizeaza, acele imagini raman in creier si au dinamica lor.
    -omul devine stresat, nu mai face fata existentei cotidienedin cauza stresului: decizional, informational.
    -tv-ul creeaza o gandire mecanica.
    -in vizionarea tv se fac pauze de 10 min la 50 min. creierul trebuie sa iasa din starea respectiva. daca stai la serviciu pe calculator, seara sa nu mai stai deloc la tv => devin 10 ore pe zi in FATA MONITORULUI.
    -calculatorul e capabil sa potenteze intr-un anumit fel si sa extraga toata energia din tine (la fel ca si drogul).
    -calculatorul, tv-ul, mediile audio-video, tv-ul produc o modificare in chimia creierului ca si drogul.
    -trecerea in unde alfa genereaza o anumita cantitate de endorfine, ele produc un sentiment de relaxare, potenteaza anumite transformari la nivelul creierului care sunt asemanatoare cu cele ale drogului.
    -tinerii crescuti cu mult calculator, cu mult tv tind sa ramana in starile de evaziune in imaginar: bautura, drog, divertisnment, sexualitate, tot ce te tine intr-un spatiu al negandirii, al trairii intense al emotiei, al placerii, ele fiind inrudite. prin privitul la tv conditionam copii sa se indrepte spre acest tip de gandire. si catre actele magice: tot ce produce o fascinatie si are un caracter hipnotic ca si tv-ul va functiona.
    -in anii 90 au vrut sa introduca in manualul de diagnostica de psihiatrie contemporan termenul legat de tv/tot ce tine de mass-media si de vizual dar au existat interese mari si nu au reusit. din 7 criterii de dependenta tv-ul raspunde la 5 f. bine si la 2 slab. la 3 dintre ele daca raspunde un comportament poate fi incadrat ca si dependent si da dependenta.
    -tv genereaza anxietate, neliniste. un copil poate sta linistit in fata tv-ului pt. ca e ca si hipnotizat dar cand scapa de mediul tv devine hiperactiv pt. ca mediul acela il tine
    captivat cu atentia orientata automat, iar cand el se elibereaza, toate miscarile, toate
    socurile inmagazinate in el se descarca si apare violenta.
    -tv toceste, anihileaza sensibilitatea omului la durere (care este un raspuns uman),
    dezumanizeaza omul (omul nu mai percepe raul, violenta asupra altcuiva si devine f. usor violent, neempatizand cu cu cel asupra caruia produce raul). devenim insensibili sufleteste dupa vizionarea a 1 milion de acte de violenta la tv, nu raspundem empatic pt. ca am inebuni. dupa ce vezi virtual un act de violenta la revenirea la realitate cand il intalnesti nu il mai percepi ca pe un act real ci il tratezi ca pe unul virtual.
    va urma

    Apreciază

  21. Mari said, on ianuarie 28, 2010 at 10:14 pm

    -dedublarea creaza o schizofrenie. copiii sunt obisnuiti cu o lume falsa: sunt frustrat in lumea reala, ma droghez cu tv-ul ca sa uit.
    -desenele animate sunt cele mai violente programe, nu intamplator.
    -un cercetator de la institulul de stiinte ale educatiei (elisabeta negreanu): calculatorul NU FOLOSESTE educatiei.
    -scrisul dezvolta gandirea.
    -solutiile -de iesire din criza produsa de prea mult tv- sunt personale, nu globale.
    -sa ne controlam, sa avem un cod de valori, de morala, de comportament. discermnamantul e un factor cheie.
    -oamenii nu mai stiu sa traiasca, sa iubeasca, nu mai vorbesc intre ei.
    -daca omul cunoaste si se asteapta ca exista virusul media isi creaza un anumit sistem de aparare. mesajele subliminale sunt periculoase pt. ca cele 7 fotograme schimbate in 25/sec sunt sub capacitatea constiintei de a inregistra evenimentul respectiv, el se transmite, subconstientul il percepe, il misca pe om intr-o directie anume si el nu poate reactiona => conditionare.
    -mediul tv este f. persuasiv. daca-l urmaresti esti influentat subliminal. tu spui ca nu e adevarat ce ti s-a trasmis dar la ceea ce nu stii ca ti s-a transmis nu poti sa spui ca nu e adevarat.
    -gandurile au o origine rationala intotdeauna, se bazeaza pe anumite structuri de sens care sunt inscrise undeva inlauntrul subconstientului. toate experientele de viata se inscriu in acele structuri de sens care au o anumita structura dinamica. la ceea ce e in subconstient nu am acces, nu mai stiu exact ce am acumulat. daca tu ai vazut imagini si le-ai adus in mintea ta tot ceea ce ai inscris in minte va crea la un moment dat un gand care-ti va veni la suprafata. asa functioneaza creierul. mai ales ca noi nu putem controla mesajul. cand controlezi mesajul analizezi si cadrul si informatia primita si te poti raporta la ea. la tv discernamantul (facultatea critica) este diminuat la maxim, perceptia ta se bazeaza pe emotie, sentiment, durere, placere. intrii in ecuatia durere-placere care te marcheaza si te raporteaza la modul de a reactiona la lume. oamenii nu reactioneaza rational ci pe baza de pofta, manie, etc. sunt determinati de dominanta tv-ului care este aceea a instinctelor primare.
    -acumularea informatiei ne face sa credem ca stim. oamenii simpli, fara tv sunt foarte
    smeriti. acum toata lumea stie tot, te contrazice, nu mai au bun simt, sunt f. invatati. e hranit orgoliul individului. e o anumita retorica la tv in care SE TRANSMITE ACEST LUCRU: esti important.
    -orgoliul e si el un drog, esti un reprezentant al culturii dominante.
    -fenomenul de spirala a tacerii: toti vom tinde sa ne coagulam in jurul opiniei publice fata de care omul nu poate face abstractie.

    -in occident oamenii nu mai stau atat de mult la tv, isi protejeaza copiii. in marile
    universitati din occident (mai ales la cele particulare) majoritatea tinerilor nu se uita la
    tv si nu stau in fata calculatorului.
    -la harvard erau intr-un timp 25 de romani. aceia nu consumau tv si nu aveau in casa.
    -evreii religiosi nu au tv in casa lor, nu le permit copiiilor sa folosesca calculatorul,
    internetul.
    -tv-ul afecteaza sanatatea mentala a individului promovand activ comunicarea indirecta.
    -mass-media e un factor de depresie, tulburari psihice si nefericire (vezi reclamele -dar nu numai- daca nu ai ceea ce se promoveaza incepi sa devii frustrat)
    -suntem puternic influentati de ceea ce citim si vedem cel mai mult
    -mass-media alimenteaza mintea nostra cu negativism.
    -tv-ul produce handicapuri, omul nu se poate realiza, daca tinerii nu mai comunica intre ei, ei nu-si pot formula ideile sintactic (gandirea neexistand).
    -gandirea produce o mare satisfactie interioara. cand intelegi, ai o satisfactie. daca omul
    nu mai intelege ce se intampla in lume, nu mai poate comunica cu ceilalti, este f. frustrat, sufera. exista o suferinta ce este indicata cu toata fuga aceasta catre divertisment, catre senzational, catre toate murdariile. tv-ul pregateste dorintele. unul dintre mecanismele publicitatii este promovarea frustrarii: il arunca pe om catre cumpararea unui alt produs si a altuia si tot asa.
    (va urma)

    Apreciază

  22. Mari said, on ianuarie 28, 2010 at 11:40 pm

    -un sindrom mai nou: tinerii ajung la depresie din cauza incapacitatii de cumparare. nu pot cumpara bunurile si sunt nefericiti. fericirea este diferenta intre ceea ce doresti si ceea ce poti sa obtii. daca doresti f. multe si nu ai esti nefericit. daca doresti f. putin poti deveni f. usor fericit, ti se va raspunde usor la asteptari. intr-o relatie
    personala omul de langa tine nu poate sa raspunda proiectiilor pe care tu ti le-ai format in mod mediatic. omul de la tv este o fantasma: nu are indatoriri, este frumos, nu are nici un defect.apar tensiuni, datorita acestui fapt, in familie, deoarece unul dintre soti nu poate raspunde la aceste asteptari => divort. omul virusat de acest mod de perceptie nu-si da seama unde se afla dusmanul. este manipulat de virusii dorintelor care sunt f. productivi. (de aceasta manipulare subversiva va scriam intr-un mesaj de-al meu anterior)
    -omul cu multe dorinte este un bun consumator. se tinde ca omul sa acumuleze bani si putere. suntem sub asediul unei culturi dominante cu o forta f. mare prin aceste mijloace.
    -un mijloc de aparare ar fi sa renuntam la aceasta cultura si sa intram in alta
    cultura. omul e o fiinta culturala, el are nevoie de un reper.
    -romanii au un atuu fata de occidentali, acestia au pierdut complet legatura cu traditia, cu familia traditionala, nu mai au izvoarele.
    -lumea nu mai citeste. facilul televizualului permanent te reduce dpdv intelectual. cartea educa. tv-ul reeduca, formateaza si programeaza creierul dupa logica pe care el o creeaza. cultura educa potrivit naturii si ratiuuilor din natura.
    -un elev care sta 6-7 ore la calculator din start are o atitudine nihilista fata de lectura.
    TREBUIE IN PRIMUL RAND EDUCATI PARINTII
    -daca parintii nu-s educati e f. greu sa se lucreze cu copiii lor.
    -trebuie acolo unde sunteti sa ii faceti pe oameni sa inteleaga, punctual, pe parintii lor
    ca degeaba si-au facut copii daca ii distrug.
    -NU EXISTA METODA MAI BUNA DE A DISTRUGE UN COPIL DECAT A-L PUNE IN FATA CALCULATORULUI CU JOCURI PE CALCULATOR SAU IN FATA TV-ULUI. doar sa ii bati cuie in creier. calculatorul distruge creierul copilului. exista cercetari teribile si pe termen lung. trebuie facute eforturi f. mari impotriva calculatorului, a jocurilor pe calculator, acele rutine (ceasuri intregi) defavorizeaza orice traseu, creeaza strategii deficitare. omul nu mai gandeste normal, ci bolnav, nefiresc.

    -cum sa trezesti motivatia copilului:
    -trebuie sa provocati interesul copilului. la ora asta educatorul trebuie sa concureze cu
    tv-ul.
    -indrumarile practice trebuie sa-i starneasca pe copii, sa folosseasca mainile, asta ajuta
    la dezvoltarea creierului, sa-i scoata parintii in parc.
    -cu aceleasi metode de predare nu-i mai inteleg elevii pe profesori deoarece creierul lor nu mai este dezvoltat normal. strategiile de gandire logica nu mai functioneaza, tot ceea ce inseamna chimie, matematica, stiintele exacte este defavorizat. stiintele umaniste inca mai merg. si practica este defavorizata. sintaxa este afectata puternic. (vezi cei care scriu pe site, de obicei se observa ce varsta au dupa modul lor de a scrie, ma refer la 15-22 de ani). ei nu pot construi o fraza cu sens. nu pot vorbi, nu se pot exprima, nu pot gandi. noi gandim in sintaxa.
    -„vibreaza pisica” a spus un copil mic.
    -profesorul trebuie sa fie in acelasi timp regizor, actor, spectator, ceea ce este o arta,
    ca sa-i atraga atentia copilului.
    -sa-l faci sa revina inspre tine (ca educator, ca si parinte)
    -calea rugaciunii este o metofda fabuloasa de a contracara efectele televiziunii.
    -cei care nu lasa tv-ul/calculatorul/cumparaturile se indreapta catre SELF DISTRUCTION.

    -razboiul schimbarii si al tranzitiei
    -exista o legatura intre cantitatea de schimvbare/an si probabilitatea de a face o boala in anul urmator. schimbarea pp. adaptare => energie cheltuita in acest proces.
    -o alta energie cheltuita apare in procesele decizionale.
    -daca creste cantitatea de informatii procesate apar blocaje mentale, depresii, psihoze,
    apare epuizarea (fiecare om are o limita de informatii pe care le poate procesa)

    Strategii de protajare constra stresului (soc/bombardament de informatii):
    -rezista cei care au zone de stabilitate fixe, repere (viata de familie)
    -cei care au ritualuri zilnice rezita mai bine schimbarilor
    -relatia noastra cu Dumnezeu ne aduce STABU=ILITATEA
    -sa evitam informatii parazite
    -suma stimulilor ce ne incarca sa fie cat mai mic
    -exista canale de informatie mai bune (ca si tv-ul): ziare, radioul

    -un parinte spunea ca cine nu se va spovedi in urmatorii 20 de ani, va inebuni

    -la cei care se uita mult la tv apare dezinhibarea, slabirea controlului comportamentelor
    instinctive.
    -creierul trebuie stimulat pt. a se dezvolta. la adultia pare atrofierea corticala. in
    creierul nefolosit 6-7 ore pe zi se distrug arii corticale

    -SLABESTE ATENTIA, CONCENTRAREA, SE DISTRUGE FUNCTIA DE MEMORIE DE SCURTA SI LUNGA DURATA, DISPARE MOTIVATIA, SE AFECTEAZA GANDIREA CRITICA, RATIONAMENTUL CAUZAL, SE ALTEREAZA FUNCTIILE COGNITIVE, SLABIREA CONTROLULUI COMPORTAMNETELOR INSTINCTIVE: de aparare (devine
    agresiv), sexual (obsedat sexual), hrana (bulimie)

    Alte metode de a contracara razboiul mental:
    -paza mintii-sa ne pazim mintea prin orice mijloc de informatiile multe. nu folosesc informatiile multe. cine poate renunta macar la unele dintre mijloacele de informale, evident ca ideal ar fi la toate, va primi informatiile de calitate pt. ca daca are canalele deschise informatia -de care intr-adevar are nevoie- circula. sa nu avem grija ca suntem dezinformati.
    -sa fim comunitari => vom primi de la ceilati exact ce ne trebuie, informatia trecuta prin filtre. in Biserica toate ses stiu. unul stie ceva, altul stie altceva. sa fim convinsi ca vom afla ceea ce trebuie sa stim.
    -sa ne protejam creierul-printr-o alimentatie cat mai sanatoasa, prin mijloace
    naturale (si daca chiar dorim sa folosim cosmeticale sa le alegem pe cele naturale, exist o serie intreaga de efecte nedorite ale parabenilor, aluminiului din antiperspirante,
    plumbului din toate rujurile, conservantilor care toate patrund in ficat dupa unele studii)
    -sa nu umblam cu lucruri care nu ne folosesc: sucuri, e-uri, pt. ca ne afecteaza creierul. sa avem o infranare ca sa ne usuram viata mintii.
    -sa ne odihnim bine capul, sa ne culcam devreme, sa ne trezim mai devreme, orele pana la 12 noaptea sunt f. odihnitoare si folositoare. (schimbarea produsa de lumina de la bec a modificat stiluld e viata al omului modern, ceea ce creaza probleme)

    Toate acestea pt. ca
    VOR VENI MOMENTE DE INCERCARE PENTRU MINILE NOASTRE!!!
    vor veni tulburari. vor spune astia de exemplu: teroristii/extraterestrii/??? sunt peste
    tot. va creste teroarea in toti ceilalti. ni se va transmite valul terorii (vezi gripa
    noua).
    ne vor tulbura inimile si mintile. tulburarea va fi atat de mare incat nu vorm stii pe ce carare sa apucam (daca luam un exemplu: in situatia de azi cu vaccinarea nu am fi avut la dispozitie internetul, numai tv-ul in care s-a sugerat tot timpul ca vaccinarea e singura solutie, doar acum de vreo saptamana au mai aparut pe la tv si alte pareri din afara „sistemului” ce am fi facut? daca nu avem mintea curata si limpede de produsele pe care le ingurgitam zilnic nu putem avea un gand de la Dumnezeu -presupunand ca alta sursa de informare valabila si plina de adevar nu am avea- cu privire la ce sa facem sa ne vaccinam sau nu. as vrea din tot sufletul sa intelegi de ce e f. important acest lucru chiar daca poate nu m-am exprimat f. corect dpdv ortodox) ne vom lua dupa val daca nu vom fi constienti.
    va urma

    Apreciază

  23. Mari said, on ianuarie 28, 2010 at 11:49 pm

    -tot ce putem face e sa ne protejam mintea dpdv fizic, psihic, de imprastierea mintii, de lucrurile care nu ne folosesc: strada daca ne oboseste sa o evitam, aglomerarile, lucrurile pe care trebuie neaparat sa le facem sa le facem dar cu discernamant, cu iconomie maxima (daca trebuie sa facem cumparaturi, sa le facem atunci cand e mai putina agitatie in magazine).
    -spovedania deasa, impartasirea, slujbele, ascultarea de duhovnic

    NUMAI BISERICA PRIN VIATA PAROHIALA CE ARE IN CENTRU SPOVEDANIA, IMPARTASANIA VA PUTEA SALVA OMUL.

    -sa avem grija de modul nostru de viata. daca el este infectat nu vom mai putea face fata. daca ne uitam mult la tv nu mai avem chef sa mergem la biserica. f. complicat tu ca preot sa mai comunici cu oamenii care stau 4-5 ore la tv. pt. ca ei simt altceva, au construita deja alta gandire. daca gustam placerea nu ne vom mai putea infrana (de la bucate, de la sex, de la ce vreti voi) si o sa primim alte si alte influente pt. ca toate lucrurile sunt legate.

    -OMUL IN BISERICA ARE DISCERNAMANT. TREBUIE SA FIM MAI TREZI. TREBUIE SA NE PUNEM PROBLEMA.

    -in cei care de mici au apucat-o bine darul lui Dumnezeu lucreaza. (si aici ma gandesc la cei care au intrat in ’90 fiind deja trecuti de 18-20 ani, fara tv, calculator, mobil doar cu lecturile si problemele de matematica zilnice, ca sa nu mai vorbesc de prietenii din jurul blocului si nu de pe hi5)

    -sa nu uitam ca Dumnezeu poate sa salveze omul in ORICE clipa. Dumnezeu oricand poate face o minune, insa noi NU TREBUIE sa ne bazam pe minunile lui Dumnezeu SI SA NE DISTRUGEM PE NOI INSINE.

    Mintea si Comunitatea sunt ESENTIALE. numai asa vom putea supravietui. sa existe o
    comunicare intre noi (cei ai Bisericii). si iertata-mi fie observatia dar cand problemele
    ce ne inconjoara sunt atat de grave noi ne certam daca e prezent harul pe stilul noi sau pe stilul vechi. in fine fiecare face ce vrea cu vremea lui nu e problema mea asta, dezbateti fratilor in continuare.

    OMUL SE INTARESTE CAND VEDE CA SUNT SI ALTII IN ACEEASI SITUATIE CA SI EL SI CAPATA PUTERE. (de aceea sunt atatia care acceseaza acest site si pt. ca sa gaseasca informatii si pt. ca sa vada cum anume se raporteaza altii, ce fac in aceste situatii uneori disperate de azi. eu promovez ideea ca fiecare om duhovnicesc care scrie aici daca nu poate sa dea un sfat, sa scrie cum face el fata provocarilor vietii de azi macar sa nu dea cu parul si sa-i sminteasca pe miile care-l citesc. sa nu uitam ca vom da socoteala pt. FIECARE CUVANT DE PRISOS. sigur ca atunci cand ai droaie de pacate nu pe mai intereseaza unul minor care ti-e pus in carca. sa zidim si sa nu daramam prin mesajele noastre! ce anume sa zidim: increderea in bunul Dumnezeu ca nu ne va lasa. daca noi ne porcarim aici cum credeti ca reactioneaza cei care nu-L cunosc? si de ce ar cauta sa-L cunoasca daca crestinii se poarta astfel? RASPUNDETI PT. MANTUIREA LOR PRIN FELUL IN CARE SCRIETI! AICI E O AGORA, nu va certati cu vecinu’ de bloc si-i dati o palma in spatele blocului, aici o faceti in vazul tuturor! cuvintele voastre de aici raman sapate ca in piatra nu se duc ca si vorbele-n vant.) si deja devine -acesta de care va vorbeam- un MEDIU DE TRAIT.

    fortele acestea-s irationale. trebuie sa ne aparam (prin metodele de mai sus, nu indic
    revolutii). daca nu ne lasam pe mainile lor, mai putem face ceva.

    DACA NE RUGAM LA BUNUL DUMNEZEU SI HARUL LUCREAZA si nici ei nu mai au puterea asta sa intre in noi.

    nu astept sa se schimbe lumea prin mesajul meu, renuntarea la tv cere „sange” si jertfa duhovniceasca. dar putin acolo sper sa se schimbe ceva in gandirea fratiilor voastre mai ales ca acum e 2 noaptea cand am terminat de scris si scriu de vreo 5 ore. scuze pt. greselie de tehnoredactare, sunt rupta de somn si nu mai vad sa scriu.

    Cu dragoste in Hristos
    si speranta ca va veti lasa de televizor, M.

    Apreciază

  24. bogdan said, on ianuarie 29, 2010 at 5:34 am

    Nu am imagini sa postez, insa am jucat acum cateva saptmani Wolfenstein, un joc shooter ce se vrea o continuare a jocului Return to the Castle of Wolfenstein (joc inspirat de actiuni de comando din al doilea razboi mondial).
    Daca in prima varianta, Return to the Castle of Wolfenstein, actiunea avea doar cateva elemente mistice, gen anumite etape in care eroul trebuie sa se lupte cu duhuri si spirite rele cu mijloace si arme clasice (totusi nu am inteles de ce au introdus astfel de scene creatorii intr-un joc ce se vrea o copie a actiunilor din razboi), acum in noua varianta lucrurile stau cu totul altfel.
    Inca de la inceput langa erou isi fac loc tot felul de personaje initiate, niste iluminati cu nume sugestive The Golden Dawn care se ocupa cu ocultismul si care se lupta din rasputeri sa opreasca masina de razboi nazista.
    Apoi eroul nu isi poate duce misiunea la bun sfarsit daca nu foloseste niste cristale cu puteri supranaturale care incetinesc sau opresc timpul si care ii dau puterea de a vedea tot felul de duhuri si spirite. Aceste cristale se reincarca cu energie din niste locuri speciale prin care energia vine din alte lumi si in care se aud sunete ciudate comparabile cu gemetele si urletele innabusite. Toate locurile secrete din care eroul isi ia experienta sunt marcate cu pentagrame ce semnifica in joc simbolul intelepciunii
    Mai mult, nazistii activeaza tot feluri de bucle temporale prin care aduc pe pamant tot felul de monstri. Eroul fara energia cristalelor si intelepciunea oculta acumulata in etapele anterioare nu invinge creaturile.
    Demo-uri cu acest joc sunt aici http://video.google.ro/videosearch?hl=ro&source=hp&q=wolfenstein+2009&oq=wolfenstein&um=1&ie=UTF-8&ei=PHBiS_mXJteH_Aa4oqj0Aw&sa=X&oi=video_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CA4QqwQwAA#

    Apreciază

    • dan said, on februarie 11, 2010 at 9:11 am

      Iti raspund la intrebarea legata de introducerea elementelor oculte in primul joc: Se stie ca germanii au folosit tot felul de elemente de genul asta in al 2-lea razboi, au cercetat tot felul de chestii genetice si multe altele. Pe de alta parte jocurile sunt clar orientate catre ideea de ocultism, daca nu au ceva „magic” nu e bun. Vezi toate jocurile microsoft, workraft, world of worcraft si multe altele, heroes …. etc
      Ce am constatat la un moment dat a fost ca pana si in banalul „bombarman” cine si-l mai aduce aminte au folosit elemente mistice de gen ochiul lui chorus si altele.

      Daniel

      Apreciază

  25. betelgeuse said, on ianuarie 29, 2010 at 7:11 am

    @Eugen

    opinia parintelui Staniloae este consemnata undeva? carte, articol, ceva?

    citatele din tao te king exista in filmul Calauza al lui A. Tarkovsky… astea sunt faptele concrete… cum impaci asta cu otodoxia?
    in versiunea de aici:

    http://video.google.com/videoplay?docid=4947870279914964017&ei=N5VfSvaPL435-Ab1wo0Q&q=stalker#
    citatele incep pe la 1:04:35
    incepe asa:
    “When a man is just born,
    he is weak and flexible,…” (subtitrarea in engleza). nu dau mai mult, ca nu vreau sa popularizez.

    in plus, la finalul filmului, fiica mutanta a personajului principal manifesta puteri psihokinetice… noi stim ca astea sunt manifestari demonice… care este locul/scopul/rostul acestei secvente in economia crestina a filmului? mie filmul mi-a placut foarte mult… a fost un moment neplacut cand am recunoscut citatele din tao te king, alaturi de citatele din Apocalipsa…

    @Mihai

    sunt jocuri pe care le-am jucat. jocurile pe calculator sunt o patima de care, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa scap… 😦

    as vrea sa aduc cateva completari la comentariile despre mesajele subliminale:

    inafara de mesajele subliminale, mai exista un mod de a influenta psihicul omenesc: prin combinatii de sunete si imagerie (cadre rapide) care actioneaza asupra unor niveluri foarte profunde ale mentalului, mai profunde decat mesajele subliminare „normale”. pentru a ilustra aceasta tehnica, va prezint un incident din anii 90 cu serialul de desene animate pokemon: o secventa dintr-unul dintre episoate, in care erau cadre rapide, lumini, etc, etc, le-a indus unor copii, cu varste intre 12 si 3 ani, crize de epilepsie, necesitand spitalizare. un copil de 3 ani a intrat in coma profunda. chestii asemanatoare sunt in jocul stalker… exista o secventa in joc care mi-a indus o stare de soc.
    jocul este destul de dur in forma lui originala, insa „imbunatatit” cu modduri este infiorator… cel mai greu de suportat sunt sunetele… nici nu vreau sa ma gandesc ce se intampla cu mintea unui copil expus la asa ceva.

    la capitolul sunete, nu pot sa nu amintesc jocul „rezident evil”… am avut o tentativa sa il joc in anii 90, insa sunetele erau absolut de nesuportat… ca o paranteza, in joc este vorba de o companie, numita „Umbrella”, care elibereaza accidental sau intentionat, nu mai stiu, un virus care transforma oamenii in zombi. logo-ul acestei companii este o cruce…

    scopul jocurilor gen shooter este programarea oamenilor sa ucida. jocul stalker exceleaza la acest capitol, avand si cateva inovatii sensul asta: in joc, poti sa iei proviziile pe care le gasesti asupra cadavrelor… munitie, arme, alimente, medicamente, etc. ei bine, uneori inamicii doborati nu sunt morti, sunt doar raniti, si nu poti sa le iei proviziile… trebuie sa ii executi mai intai, in timp ce ranitul striga dupa tovarasii lui, vaitandu-se de durere…

    un alt joc cu elemente nom este „worlk wor III – black gold”. este un joc de strategie in timp real. actiunea este situata in orientul mijlociu (parca). actorii sunt statele unite (daca nu ma insel), si un stat arab. jocul este structurat pe trei episoate: in episodul intai, jucatorul comanda fortele statelor unite, intr-o campanie pentru acapararea de campuri petroliere. in episodul doi, controleaza fortele unei grupari teroriste care, in final, reuseste sa patrunda intr-o baza de rachete nucleare si sa lanseze un atac nuclear asupra unui oras important din sua. jucatorul are la dispozitie atentatori sinucigasi, masini capcana si camioane capcana. episodul trei nu l-am jucat, asa ca nu pot sa va zic cum se termina.

    un remake dupa seria X-com este jocul Alien Invazion. jocul este disponibil gratuit pe siteul sourceforge.org. povestea este cam aceiasi. doua lucruri mi-au atras atentia (care nu apareau in seria initiala):
    -lumea este organizata in cateva blocuri geopolitice, uniunea nord-americana, statele sud-americane unite, uniunea asiatica, si inca vreo doua.
    -extraterestrii planuiesc sa disemineze un virus creat special pentru a eradica omenirea

    o completare la ce am spus despre serialul samurai jack :
    ticalosia din acest serial este mult mai mare decat ce am spus… contine un numar de blasfemii foarte grave, despre care nu vreau sa scriu aici.

    Apreciază

    • nu conteaza said, on ianuarie 29, 2010 at 11:09 am

      frate, esti baiat destept, stii atatea lucruri…lasa-le incolo de jocuri!

      informatiile aduse sunt excelente, e foarte bine ca arati adevarul si prezinti realitatile astea groaznice, dar te rog eu, da-le incolo de jocuri, renunta la ele! mai ales ca stii ce vatamatoare sunt…shooter-urile alea sunt de-a dreptul groaznice…acum e clar pentru toata lumea de ce a fost posibil un episod “Columbine” si atatea altele la fel…am aflat toti ca tinerii aia saracii traiau in lumi paralele…

      eu tin minte, cand eram mai mic, in scoala generala, am jucat si eu un pic porcaria aia de joc “doom”…si imi aduc aminte ca muzica aia sinistra ma speria…acum, referitor la ce ai zis tu si la ce progrese s-au facut in dezvoltarea jocurilor, in grafica, nici nu vreau sa-mi imaginez cam cum suna muzica care te insoteste cant te joci! e infiorator! nu stiu sincer cum au unii curajul sa joace asemenea jocuri, mai ales copii mici, si nu vorbesc de 14-15 ani, ca acum incep de la 7 ani sa joace (daca nu de mai mici chiar!)…e de-a dreptul ingrozitor la ce s-a ajuns…

      nu e asa de greu sa renunti, mai ales ca esti credincios, ortodox, probabil mergi la biserica! Dumnezeu e cu tine si te va ajuta!
      daca vrei, chiar nu e greu sa renunti la televizor, muzica vatamatoare si jocuri! Trebuie doar sa incerci, sa faci primul pas si bunul Dumnezeu iti va veni in ajutor! Nici n-o sa observi cand le-ai lasat si nu le mai simti lipsa!

      da-o incolo de treaba frate, te rog eu! Fa un efort si renunta la patima asta! sunt atatea carti de citit! carti duhovnicesti, Paterice, Vietile Sfintilor, Filocalia, etc etc etc…nu mai zic de Sfanta Scriptura, ca nu-ti ajunge o viata sa le citesti! deci ai cu ce inlocui jocurile! hai, fa primul pas!

      Dumnezeu sa te ajute!

      Apreciază

    • betelgeuse said, on ianuarie 29, 2010 at 12:20 pm

      multumesc mult pentru incurajari, sfaturi si indemnuri! stai linistit, am o randuiala, am duhovnic, merg la slujbe,citesc carti duhovnicesti… sunt constient de multa vreme de nocivitatea jocurilor, plus ca a intervenit plictiseala si saturatia, deci sunt pe calea cea buna

      Apreciază

  26. betelgeuse said, on ianuarie 29, 2010 at 7:41 am

    mi-am adus aminte de un joc in care implanturile sunt un element central: HALO. de data aceasta, microsoft a produs un „invingator”… popularitatea acestui joc este foarte mare.

    povestea este clasica: invazie extraterestra asupra omenirii. in acest razboi, unitatile de elita ale omenirii sunt niste soldat imbunatatiti prin implantarea masiva de dispozitive (si am impresia ca si prin inginerie genetica…)
    de un jigodism aparte este urmatorul amanunt: exista un personaj (unul dintre soldatii de elita implantati si inginerizati) in joc care este prezentat ca un fel de mesia… nu intru in detalii

    Apreciază

  27. daniel said, on ianuarie 29, 2010 at 3:28 pm

    dusmanul lucreaza zi si noapte.

    SA NE TREZIM

    Apreciază

  28. Justme said, on ianuarie 30, 2010 at 1:39 am

    Saccsiv, uita-te te rog la cele doua clipuri ale trupei Pendulum si spune-mi si mie ce parere ai:

    Pendulum ‘Granite’

    Pendulum ‘Other Side’

    Finalul e aproape identic cu cel din filmul „2001: A space odyssey”. Asta mi s-a parut foarte neobisnuit. Pentru mine e evident ca are legatura cu new age-ul, cu antihristul. Ma intreb daca unii muzicieni nu sunt infiltrati in culte din astea ciudate, de genul raelienilor.

    PS. sper sa mearga embedul…

    Apreciază

  29. Mari said, on ianuarie 30, 2010 at 6:35 pm

    Mesajele mele anterioare pe acest subiect sunt idei extrase din conferintele lui Virgiliu Gheorghe (numai ceea ce mi s-a parut esential avand in vedere ca sunt cateva ore bune de conferinte pe internet). Comentariile mele sunt doar cele scrise cu font italic. Oricum imi asum ceea ce am scris chiar daca nu sunt propriile idei.

    Am inceput sa ascult conferinte -legate de subiectul religie ortodoxa- de pe net cu ceva vreme in urma -2-3 ani- si bineinteles ca pana la urma cautand am dat si de cele ale autorului mentionat mai sus. Le-am ascultat absolut pe toate cele gasite. Am citit si cele 4 carti aparute si m-am lasat de tv cu un an in urma. Idea este ca in munca intelectuala am nevoie asa ca si orice om de o buna memorie si cum aceasta imi slabeste pe zi ce trece (indiferent de cantitatea de lecitina luata), acesta a fost motivul initial si principal. Cand spun renuntare la tv ma refer si la filmele de pe dvd sau cele copiate de pe internet. As renunta si la calculator sau as incerca sa ma limitez la strictul necesar insa din pacate face parte din viata mea profesionala si nu pot pt. ca asa imi castig eu painea.

    Dupa oarece timp (imi pare rau nu am notat exact) am observat o mai buna concentrare referitor la orice faceam (ma refer la munca intelectuala dar implicit si la rugaciune). Si o rabdare mult-mult-mult mai mare (chiar daca sunt o fire extrem de calma sigur ca si pe mine ma mai scoate din sarite una-alta). Nu mai sunt atat de stresata ca timpul curge si nu mai pot face 2-3 lucruri in acelasi timp.
    Pe scurt: in ultimii 10 ani nu am avut niciodata in viata duhovniceasca un moment in care sa se intample ceva spectaculos. Renuntarea la tv a generat un astfel de moment in care efectiv am ramas uimita de limpezimea gandurilor mele si de capacitatea de concentrare la rugaciune. Sigur ca poate e dificil de inteles pt. cine n-a experimentat pe pielea lui insa e mult mai bine sa ai in minte doar gandurile tale si cele de la vrajmas sau dupa caz de la Dumnezeu (pt. cine e vrednic). Cu memoria insa lucrurile stau exact la fel, nu s-a schimbat nimic, insa poate ca si varsta isi spune cuvantul.

    Stiu ca exista posibilitatea ca sa pierzi ceva castigat in cazul in care nu pastrezi pt. sufletul tau. Am decis sa scriu tocmai pt. ca consider ca este f. important sa stiti si imi asum posibilele urmari.

    In legatura cu efectele muzicii asupra psihicului uman si a vietii duhovnicesti nu sunt in tema, poate altcineva daca stie ne-ar putea lamuri. Eu am doar cateva idei despre problema date in alt comentariu la alt subiect.

    Apreciază

  30. daniel said, on ianuarie 31, 2010 at 8:21 am

    @mari,

    in mod ideal, bine ar fi sa nu ascultam nici un fel de muzica, sa putem ramane smeriti.
    in contextul actual, taiem de la voia noastra muzica defaimatoare.
    adica o suportam gandindu-ne nu la muzica ci, la Patimile Domnului, la Iubirea Lui, astfel incat interiorul nostru sa ramana in pace.
    si cand ascultam muzica duhovniceasca totdeauna trebuie sa ramanem in pace si sa nu exultam prea mult.
    in orice imprejuarare eu ma calmez si ma linistesc foarte repede. imi antrenez inima sa fie pregatita pentru orice furtuna.
    daca telul nostru este sa avem atentia la EL, vei vedea ca pe viitor nici un fel de muzica nu te mai desparte de dragostea pentru EL. pacea care se va asterne in tine iti va da o asa putere interioara incat vei trece nepasatoare prin orice fel de muzica, luand in considerare numai ce te zideste in smerenie si dragoste pentru Domnul Iisus.

    toate acestea ti le scriu din propria mea experienta.

    iti multumesc ca ai citit,
    Daniel

    Apreciază

    • Mari said, on februarie 2, 2010 at 8:30 pm

      @Daniel.
      De acord. Muzica pe care o ascultam ne arata masura inaintarii noastre catre Dumnezeu.

      Iata un sfat gasit pe sfaturiortodoxe:
      „Ca reper va sfatuiesc sa aveti grija de doua lucruri: Sunetul muzicii si textul cântecelor pe care le ascultati.”
      Sfântul Ioan de Kronstadt a zis: „Sa nu va lasati atrasi de sunetul placut al unui instrument sau a unei voci, ci fiti atenti ce urmari au acestea asupra sufletului vostru. Daca sunetele aduc liniste în suflet si sentimente curate, dumnezeiesti, atunci va puteti hrani sufletele ascultându-le. Daca însa sunetele nasc dorinti trupesti , îndepartati-le cu totul si sa nu mai ascultati o asemenea muzica.”

      Apreciază

  31. […] Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani… […]

    Apreciază

  32. maria said, on februarie 13, 2010 at 6:26 pm

    ce pararea aveti despre desenele animate”Mulan 2″?eu nu prea reusesc sa imi dau seama (avand in vedere ca am vazut numai cateva secvente)cat de ziditoare de suflet sunt pentru copii(am 2 frati mai mici)si fratele meu mai mare ne tot spune cat de interesante si frumoase sunt:P.

    Apreciază

  33. […] Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani… […]

    Apreciază

  34. Octavian said, on aprilie 20, 2010 at 7:03 pm

    Fiind prea mult de citit la comentarii am dat direct un search cu 2 cuvinte : Deus Ex . E un joc facut in 1999-2000 si a fost considerat cel mai bun al timpului sau … de ce , nu stiu , am gasit multe jocuri mult mai interesante . Ceea ce mi-a atras atentia la joc au fost anumite cuvinte si simboluri imprastiate prin joc ( atat , cat am jucat eu , nu l-am terminat pentru ca am facut o greseala , si nu am mai avut chef sa o iau de la capat … cred ca e un semn divin , ma rog ) , cum ar fi : Zeitgeist , Join Illuminati , New Dark Age , etc etc. http://www.visualwalkthroughs.com/deusex/deusex.htm , am vazut numai stiu pe unde o asa zisa fotografie cu posibila forma a sefului intunericului sau ceva de genu . Daca va uitati pe la capitolele Endings ( numai stiu fix unde – o sa vedeti cam aceeasi forma a extraterestrului )

    Apreciază

  35. Octavian said, on aprilie 20, 2010 at 7:10 pm

    A da , si tot la Endings , cititi la fiecare capitol , ultima / penultima poza sa va lamuriti complet ca Deus Ex e cea mai mare creatie a celor de la NWO … ( si la fel contine implanturi si tot felul de armuri ciudate , in fine )

    Apreciază

  36. […] Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani… […]

    Apreciază

  37. […] Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani… […]

    Apreciază

  38. cyp said, on februarie 22, 2011 at 12:12 pm

    Zeitatea pagana egipteana se numeste Horus. Nu chorus cum zicea cineva. De aici si ochiul lui Horus .

    Apreciază

  39. […] Comentariul zilei (28.01.2010): Promovarea NOII ORDINI MONDIALE prin jocurile video si desenele ani…  […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.