SACCSIV – blog ortodox

ECUMENISM: Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac

Posted in ECUMENISM by saccsiv on ianuarie 21, 2010

   Citez din articolul Sibiu: Cinci preoţi vor sfinţi Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac:

   După două amânări, din cauza vremii şi a lipsei zăpezii care a împiedicat construcţia Bisericii de Gheaţă, vineri, 22 ianuarie, de la ora 13, un sobor de preoţi va urca la Bâlea Lac pentru a oficia slujba de sfiinţire a lăcaşului.

   Organizatorii au primit deja confirmări de participare de la preoţi ai Bisericii Ortodoxe, Bisericii Romano Catolice, Bisericii Greco Catolice şi Bisericii Evanghelice. Biserica este ridicată în întregime din zăpadă, apă şi cuburi de gheaţă, iar în interior are un mic altar, bănci şi icoane în basorelief, sculpate în gheaţă, iluminatul fiind asigurat de candelabre. Aici nu vor fi aprinse, în acelaşi timp, mai mult de două lumânări, pentru a nu se topi pereţii. Accesul în biserică va fi gratuit.

   Cititi va rog si:

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI (Mărturisirea de credinţă din Volos, aprilie 2009)

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 21, 2010 at 6:41 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Witness said, on ianuarie 21, 2010 at 7:14 pm

  Stati linistiti ca aia nu e biserica. Orice altceva poate fi numai biserica nu. Pentru ca o biserica (o casa a Domnului) nu poate fi construita dintr-un material atit de pieritor precum gheata. Insasi ideea este o aberatie, sint convinsa ca pe undeva prin canoanele Bisericii trebuie sa fie o precizare in legatura cu materialele din care se poate construi un locas de inchinaciune. Asa am putea construi biserici din orice, din nisip, din ciocolata etc. Sau gonflabila (cum au catolicii in anumite zone)!
  Ce fac celealte culte nu ne intereseaza insa ‘sfintirea’ acelui obiect de gheata de catre un preot ortodox este condamnabil.

  Apreciază

 3. Ionel said, on ianuarie 21, 2010 at 7:44 pm

  Precum si acea „biserica” mocirla se face la aparitia soarelui asa si uniunea asta ecumenista praful si pulberea se va alege de ea caci nu va ingadui Lumina lumi sa se prapadeasca Biserica Sa.

  Apreciază

 4. Mihai said, on ianuarie 22, 2010 at 8:02 am

  Ereticii ecumenisti nu realizeaza ca de fapt „biserica” lor de gheata e exact ca si mizeria lor de erezie: o himera care dupa o luna-doua o sa devina o baltoaca noroioasa.

  Apreciază

 5. Marius said, on ianuarie 22, 2010 at 8:06 am

  ce parere aveti despre filmul : The Book of Eli ! , lam vizonat ieri . foarte interesanta idea !

  Apreciază

 6. alexei said, on ianuarie 22, 2010 at 8:14 am

  Un lacas de cult nu poate fi sfintit decat de episcop!

  Asa ca un preot, chiar ortodox fiind, nu poate sfinti o biserica! Cu ata mai mult atunci cand „treaba” e programata a se face impreuna cu ereticii! E numai propaganda pentru masse si doar efectul acesteia conteaza cu adevarat… Pentru ca se spune ca se va face ceva (sfintirea), oamenii nu cunosc ce inseamna (pentru ca nu merg la biserica, neavand viata duhovnniceasca) si, neputand face diferenta, o iau de buna!.

  E tipul de stire/actiune care are ca scop de a ramane undeva, rezidual, in memoria persoanei pentru a crea, in timp, fondul pentru schimbarea opticii acesteia.

  Oricum, nu e de bine…

  Apreciază

 7. Un creştin_ortodox said, on ianuarie 22, 2010 at 11:51 am

  Sunt în afara canoanelor Bisericii Ortodoxe aceşti oameni , care poartă reverendă şi se cred preoţi. De când preoţii pot sfinţi lăcaşuri de cult???

  Apreciază

 8. fane said, on ianuarie 22, 2010 at 12:25 pm

  este clar faptul ca nu este biserica , este clar ca sfintirea nu o poate face preotul , dar ceea ce ma intriga cel mai mult este participarea la o slujba comuna . Pana acum s-a spus ca se fac doar rugaciuni comune cu altii , acum se vrea sa se faca si slujbe comune cu acei „altii ” . Ca doar nu se vor face slujbe separate adica vine ortodoxul si sfinteste , dupa ce termina el vine catolicul si tot asa … Ce mai urmeaza ?

  Apreciază

 9. stefan said, on ianuarie 22, 2010 at 12:46 pm

  „E tipul de stire/actiune care are ca scop de a ramane undeva, rezidual, in memoria persoanei pentru a crea, in timp, fondul pentru schimbarea opticii acesteia.”

  +1

  Apreciază

 10. fane said, on ianuarie 22, 2010 at 1:58 pm

  Acum noua ni se pare aiurea tot ce tine de ecumenism dar peste cativa ani aceasta va fi o normalitate pentru ca educatia ecumenica se face de la varste fragede sub obladuirea patriarhiei : http://www.basilica.ro/ro/dialog_religios/participare_romaneasca_la_proiectul_ecumenic_da_eurhope_a_eurhome.html
  si , de ce sa nu recunoastem , cu acordul parintilor acestor copii pentru ca daca parintii ar avea ochii deschisi s-ar opune unor astfel de manifestari .

  Doamne ajuta !

  Apreciază

 11. fane said, on ianuarie 22, 2010 at 3:47 pm

  saccsiv ,
  tot de la basilica avem o alta stire mult mai importanta :
  http://www.basilica.ro/ro/dialog_religios/saptamana_de_rugaciune_pentru_unitatea_crestina_2010_la_ierusalim_23_31_ianuarie.html

  Ecumenistii omagiaza 100 de ani de la conferinta misionara de la Edinburg , care se pare ca a fost piatra oficiala de temelie a ecumenismului . Aceasta omagiere isi are finalitatea in iunie 2010 , binenteles ca la Edinburg . Detalii despre toate acestea in :
  http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=Conferin%C5%A3a+misionara+de+la+Edinburgh+&meta=&aq=f&oq=

  Pur si simplu ma intreb cat va mai dura pana cand vom vedea acestea in orice biserica ortodoxa , cat timp mai avem pentru a asculta frumoasele noastre slujbe ortodoxe ?

  Apreciază

 12. […] ECUMENISM: Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac […]

  Apreciază

 13. […] ECUMENISM: Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: