SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (21.01.2010) – VIDEO: Alexandru Chis, un preot ortodox MASON si activist pro ECUMETISM

   Citez din Cronica lui Vizantie:

   Preotul ortodox Alexandru Chisu, din Satu Mare a aderat anul trecut, pe 2 mai la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat „Cavalerilor de Malta”, cunoscut ordin masonic.
   Aderarea a avut loc in cadrul unei scurte slujbe catolice la care au luat parte clerici catolici membri ai ordinului, si episcopul catolic al Satmarului, Eugen Schonberger. Preotul ortodox a luat si el parte la slujire, rugandu-se si cuvantand alaturi de papistasi. In plus, a fagaduit prin juramant ca va urma instructiunile „marelui maestru si a marelui prior”. Mentionam ca alaturi de el a intrat in ordin si sotia sa, preoteasa Maria Chis. Citez dintr-un articol din presa locala care anunta evenimentul:    „Sâmbătă, 2 mai, la ora 16, la Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare va avea loc ceremonia de învestire a noilor cavaleri a ordinului Sfântul Lazăr din Ierusalim.
Tiberiu Schupler – directorul economic al Episcopiei Romano-Catolice, parohul comunităţii germane, István Ádámkó – directorul Grupului Şcolar Teologic Romano-Catolic “Hám János”, preotul ortodox Alexandru Chiş şi soţia sa, Maria Chiş, vor fi învestiţi, devenind astfel membrii ordinului cavaleresc Sfântul Lazăr din Ierusalim, care este un ordin cu profil social-caritativ. Pot deveni cavaleri ai acestui ordin membrii comunităţii care prin viaţa lor dau dovadă de sensibilitate socială, lucrează pentru ajutorarea celor săraci şi necăjiţi, promovând valorile creştine. În judeţul Satu Mare, până acum, ordinul a avut un singur membru: părintele Francisc Ágoston, parohul bisericii romano-catolice din Beltiug. Ordinul mai are reprezentanţi în Transilvania şi Iaşi.
   Cavalerii ordinului lucrează împreună pe anumite programe, ajutând copiii şi familiile aflate în situaţie socială dificilă. În judeţul Satu Mare, la ora actuală, Ordinul cavaleresc Sfântul Lazăr ajută la înfiinţarea unui centru de integrare pentru familiile sărace, la Carei.
   La ceremonia de învestire din 2 mai vor fi prezenţi Axel Mittälstadt, prior de ordin din România, membrii ordinului din toată ţara, precum şi invitaţi din Germania şi Irlanda.”
   Am readus in actualitate acest eveniment abia acum pentru ca in aceste zile acest preot a facut prima actiune fatis ecumenista, odata cu „Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina”. Trebuie spus ca in Episcopia Maramuresului si Satmarului nu au avut loc astfel de evenimente sau manifestari ecumeniste care sa aiba binecuvantarea IPS Justinian sau a PS Justin nici anul acesta si nici in trecut. Probabil insa, dintr-un adanc simtamant ecumenist, sau, poate la indemnul „marelui maestru” al ordinului, preotul Chisu a profitat de ocazie. Astfel, a invitat pentru fiecare din serile acestei saptamani cate un cleric al altor culte din Satu Mare, care sa asiste la „vecernia” de 15 minute pe care o face la biserica lui, dupa care ii da cuvantul. In cuvantul de invatatura de duminica in care a anuntat manifestarea, a specificat ca, indiferent de confesiune, „avem un singur Dumnezeu si rugaciunea trebuie sa fie una singura, pentru ca preotii au fost cei ce au separat religiile”. No comment….
   Mai trebuie spus ca Episcopia Maramuresului si Satmarului a fost sesizata de actele preotului mason atat privind aderarea la ordinul masonic, cat si in legatura cu manifestarea ecumenista. Asteptam o reactie din partea Episcopiei…

   Comentariu saccsiv:

   Iata ce scrie in articolul Ordinul „Sfântul Lazăr” din Ierusalim – istoric şi prezent, de pe site-ul Episcopiei romano-catolice din Iasi:

   Conciliul din Lion, din anul 583, a stabilit că leproşii nu mai aveau voie să circule liberi prin oraşe şi că trebuiau să fie încadraţi în comunităţi închise. Astfel, şi leproşii din Ierusalim au fost adunaţi într-o casă şi au format acolo o comunitate. Comunităţile de leproşi, apărute în jurul anului 600 la Ierusalim şi în alte locuri ale Ţării Sfinte, îşi alegeau din rândul lor un şef, care era şi el bolnav de lepră (maestru). Fraţii din comunitate se îngrijeau reciproc.

   Ca patron al leprozeriei din Ierusalim a fost ales sfântul Lazăr, fratele Mariei şi al Martei din Betania. Încă pe primul sigiliu al ordinului de mai târziu sfântul Lazăr era reprezentat ca episcop.

   Din comunitatea de leproşi, care depunea deja jurăminte simple, s-a dezvoltat, încetul cu încetul, comunitatea Ordinului „Sfântul Lazăr”. Data întemeierii este aproximativ între 1120 şi 1142. De la această dată încep să se găsească documente şi înscrisuri.

   În timp ce, până în 1150, toţi fraţii, inclusiv maeştrii ordinului din conventul comunităţii conduse de mănăstire, erau leproşi, începând cu anul 1151 au fost admise şi persoane sănătoase, deşi la început doar ca îngrijitori sau persoane de legătura cu exteriorul. De asemenea, cavalerii bolnavi găseau primire şi la celălalt ordin al lazaritenilor stabilit în Ţara Sfântă. Abia în 1253 li s-a permis fraţilor leproşi să aleagă o persoană sănătoasă ca maestru al ordinului. Aceasta a avut drept urmare că tot mai mulţi cavaleri sănătoşi au putut face parte din această comunitate şi astfel s-a format Ordinul Cavalerilor „Sfântul Lazăr”. În documentul papei Urban al IV-lea, din anul 1262, se găseşte pentru, prima dată, termenul „ordo militiae” (ordin militar).

   Cavalerul militar nu se mai afla acum numai în slujba bolnavilor, dar purta, pe lângă cruce, şi sabia. El a început să lupte, pentru ideea creştină, contra duşmanilor crucii. Astfel, cavalerii lazariteni au participat, pe lângă alte ordine cavalereşti, la bătălia decisivă de la Akko (Acre) din 1291, unde musulmanii au fost învingători şi, prin aceasta, soarta cruciadelor a fost pecetluită. Toţi cavalerii lazariteni participanţi la această luptă au murit sau au fost luaţi prizonieri.

   Noi date găsim la sfârşitul secolului al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea în Franţa unde ordinul a trăit adevărata sa renaştere. Şi tot în această perioadă de dezvoltare a ordinului, acesta s-a întors spre ortodoxie pentru că el a continuat să existe sub patriarhul de Antiohia, Alexandria şi Ierusalim, iar ramura franceză s-a subordonat lui după 1883 (după ce, în Franţa, Burbonii şi-au pierdut puterea). Abia în 1830 a existat din nou în Franţa un mare maestru propriu şi ordinul a început să se extindă în toată Europa şi, în cele din urmă, în America. Componenţa ecumenică a fost păstrată şi în continuare extinsă şi întărită.

   În Germania, ordinul lazaritean, ca şi comunitate închisă, nu şi-a făcut apariţia publică timp de decenii în şir. Există, de fapt, membri ai ordinului, dar ei se află sub jurisdicţii străine. Este aproximativ aceeaşi situaţie ca la Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt, a cărui guvernare germană a fost reinstaurată abia după 1950.

   Ordinul lazaritean este în întreaga lume un ordin ecumenic, în care membrii catolici, ortodocşi şi evanghelici au drepturi egale. Condiţia pentru a fi membru este: a fi creştin practicant în propria Biserică. Viaţa intelectuală şi spirituală în comunitate este principiul dominant. Acesteia i se adaugă iubirea faţă de aproapele.

   Orientarea total creştină a ordinului şi a organizaţiilor de ajutorare, care cooperează strâns cu acesta, implică, conform intenţiilor ordinului, o relaţie deosebit de pronunţată cu bisericile creştine. De aceea, el nu este un ordin al unei Biserici, ci un ordin al tuturor bisericilor creştine. Astfel, fiecare membru al ordinului este, aşa cum deja s-a accentuat, un creştin practicant în comunitatea sa religioasă creştină. Ordinul lazaritean le uneşte pe toate. Raţiunea intelectuală şi spirituală a activităţii ordinului este Biserica unică a lui Isus Cristos. Lângă ea stăm, pe ea o slujim! Şi, din acest spirit ecumenic, ordinul aspiră la ceea ce el trăieşte deja într-un cadru mai mic: unitatea atotcuprinzătoare a credinţei creştine într-o unică Biserică creştină.

   Alte date despre ei puteti gasi la:

http://www.st-lazarus.net/international/index.html

   Cititi va rog si:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC despre ECUMENISM si CATOLICISM

Video: UNDE DUCE ECUMENISMUL? De la unirea cu catolicii si pana la Maitreya si ANTIHRIST

   Ce diferenta intre acest preot si:

Pomenirea cuviosului nostru părinte Maxim Mărturisitorul

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 21, 2010 at 11:04 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 21, 2010 at 11:24 am

  ce comedie proasta.

  Apreciază

  • gil said, on ianuarie 21, 2010 at 5:45 pm

   tu care zici ca l iubesti pe dracu(patriarhu tau)poti sa fi mai clar in ce vrei sa spui ca tot comentezi aiurea pe unde poti dar nimeni nu intelege ce vrei sigur ca nici tu si mai bine l ai iubi pe Hristos,dar pentru ca nu vrei si arati ca iubesti cearta e treaba ta dar poate sant si altii care vor sa se certe cu tine dar nu inteleg cce vrei tu de fapt!

   Apreciază

 3. wolfwie said, on ianuarie 21, 2010 at 5:09 pm

  vrem sau nu vrem, cu bune sau cu rele, preotii din biserica ortodoxa inca sunt o usa duhovniceasca pentru cei care vor sa se mantuiasca, deci ma repet sunt o usa duhovniceasca si nu neaparat un exemplu de urmat in fapte.

  Apreciază

 4. gil said, on ianuarie 21, 2010 at 5:48 pm

  in orice padure sant uscaturi dar este grav ca uscacturile sant lasate ca si cand ar fi pomi fructicferi si astfel omu obisnuit se duce la uscacturi si se va duce ccu ele in iad sa arda !!daca preotii poponari,dacca preotii ccurcvari,daca preotii satanisti..nu primesc oficcial ca sa stie toata lumea o caterisire si sant lasati sa slujeasca atunci gata cuc bisericac din puncct de vedere administrativ

  Apreciază

 5. Roxana said, on ianuarie 21, 2010 at 8:05 pm

  Acest preot ortodox, dupa ce a rostit un juramant de credinta catre „marele maestru” si catre „marele prior”, si dupa ce a fost investit „cavaler” al acestui ordin masonic, savarseste in continuare linistit si fara remuscari Sfintele Taine ale bisericii.
  Cum mai poate pastori un astfel de preot pe credinciosii din parohia lui? Ce exemplu mai da el enoriasilor sai? Ce valoare mai au Sfintele Taine slujite de acest preot, care s-a dezis pe fata de Hristos?

  Apreciază

  • Preot Gheorghe Sălăgian said, on ianuarie 25, 2010 at 7:41 am

   L-am cunoscut pe părintele Gheorghe-Alexandru Chiş ca pe unul din cei mai buni preoţi din municipiul Satu-Mare. Când am fost paroh la Comlăuşa, o parohie din Ţara Oaşului, l-am invitat la săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Într-o vreme m-am gândit să mi-l aleg şi ca duhovnic. L-am respectat şi pentru că a fost paroh la Medieşul Aurit de unde este şi soţia mea. A făcut acolo lucruri frumoase, o casă parohială unică în judeţ, biserica a renovat-o toată începând de la cărămidă până la pictură. La sfinţirea ei au slujit doi episcopi. Gestul care l-a făcut în vara anului trecut este un gest de ÎNALTĂ TRĂDARE ŞI LEPĂDARE DE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Mărturisec cu tot respectul pe care i l-am purtat, căci în calitate de preot ortodox mă dezic total de el. Nu voi sluji acolo unde el va sluji. Mulţi preoţi tineri şi credincioşi ortodocşi din Satu-Mare se dezic total de el. Aşa cum el L-a lepădat pe Hristos, aşa şi eu mă leapăd de el. Prin actul de înaltă trădare, şi-a compromis toate realizările, preoţia şi pe el însuşi. Bine ar fi pentru dânsul dacă nu ar mai îmbrăca niciodată haina preoţească. Credincioşii din parohia lui, ar trebui să nu-l mai primească la nici o slujbă. DUMNEZEU AJUTE DREPTĂŢII!

   Apreciază

 6. robert said, on ianuarie 22, 2010 at 1:34 am

  oare cine ii lasa pe preoto poponarii,curvarii,satanistii sa slujeasca..nu oare cei de sus,,,,,si patriarhul este mason..asa ca ce va mai mirati de un biet prot.?????

  Apreciază

 7. […] multe detalii aici […]

  Apreciază

 8. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:33 pm

  […] Articolul zilei (21.01.2010) – VIDEO: Alexandru Chis, un preot ortodox MASON si activist pro ECUM… […]

  Apreciază

 9. […] Articolul zilei (21.01.2010) – VIDEO: Alexandru Chis, un preot ortodox MASON si activist pro ECUM… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: