SACCSIV – blog ortodox

Senegal ofera pamant haitienilor

Posted in Haiti, Senegal by saccsiv on ianuarie 20, 2010

   Citez din articolul Senegal offers land to Haitians:

   Presedintele Senegalului a declarat ca o sa ofere pamant gratuit si „repatriere” oamenilor afectati de cutremurul din Haiti.

   Presedintele Abdoulaye Wade a spus ca haitienii sunt fii si fiice ale Africii de cand Haiti a fost infiintat de catre sclavi, printre care unii se considera ca ar fi venit din Senegal.

   „Presedintele ofera repatriere voluntara pentru orice haitian care vrea sa se intoarca la originile sale,” a declarat purtatorul de cuvant al domnului Wade, Mamadou Bemba Ndiaye.

   Africa ar trebui sa contribuie la ajutorul fratilor si surorilor noastre haitieni. In situatia noastra, care este uneori grea, totusi un numar mare de africani au bani ca sa isi cumpere o bautura sau credit pentru celulare.

   Cladirile au fost reduse la moloz, distributia de ajutoare este inceata, si oamenii se grabesc sa iasa din capitala devastata, Port-au-Prince.

   „Senegal este gata sa ofere parcele de pamant – chiar o intreaga regiune. Depinde doar de numarul haitienilor care vin”, a declarat demul Bemba Ndiaye.

Daca sunt doar cateva persoane, atunci o sa le oferim cazare sau parcele mici de pamant. Daca vin in masa suntem gata sa le oferim o regiune”.

   Purtatorul de cuvand a subliniat faptul ca daca le va fi oferita o regiune, aceasta va fi intr-o parte fertila a tarii mai de graba decat intr-o zona de desert, raporteaza agentia de stiri Associated Press.

   Cititi va rog si:

VIDEO – Franta acuza SUA: AJUTAM HAITI sau OCUPATI HAITI?

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 20, 2010 at 8:36 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. radu' said, on ianuarie 20, 2010 at 9:01 pm

  Senegalul are majoritatea populatiei musulmana, Haiti o are undeva la 80% catolica, 16% protestanta. Nu se vor intelege niciodata, islamul este religia pacii cu conditia ca toata lumea sa fie musulman.

  Apreciază

 3. john said, on ianuarie 21, 2010 at 7:29 am

  Off TOPIC:

  Problema Greciei, a crizei prin care trece si mai ales a raportarii unor cifre economice false, a dat „apa la moara” Comisiei Europene si sefului grupului eurozone, Claude Juncker. Se doreste marirea puterilor Comisiei Europene prin impunerea unui control (audit ) al Eurostat(este sectiunea de colectare de statistici a Comisiei) mult mai strins asupra „miscarilor” guvernelor in acest sens.

  De asemenea, cazul Greciei, mai poate sa fie folosit ca un pretext si pentru o restringere (inca una!) a ultimelor domenii in care statele membre, de bine, de rau mai aveau control (daca cititi cu atentie materialele veti vedea ca se face referire si la asta – vezi propunerea Comisiei cu privire la taxarea unor banci).

  este vorba de taxe. Guvernele nationale inca mai pot decide ce taxe le pot impune cetatenilor lor. Orice propunere a Comisiei cu privire la armonizarea (adica la existenta unei legi unice de-a lungul si de-a latul UE)a diverselor taxe, trebuie sa fie aprobata de catre statele membre prin unanimitate, cu alte cuvinte, un singur veto din partea oricarui candidat poate opri luarea oricarei decizii i in acest sens.

  Ei bine, criza greceasca poate deveni pretextul pentru restringerea sau disparitia si acestui drept fundamental al statelor membre.

  http://euobserver.com/9/29285/?rk=1
  http://euobserver.com/9/29302/?rk=1
  http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/gen_info/tax_policy/index_en.htm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: