SACCSIV – blog ortodox

Studiu socant: 12% dintre copii aflati sub custodie guvernamentala sunt abuzati sexual

Posted in abuzuri sexuale by saccsiv on ianuarie 14, 2010

   Citez din articolul: Shock study: 12% of kids sexually abused in govt. Custody

   In jur de 12 procente dintre minorii tinuti in custodie guvernamentala sunt abuzati sexual iar  in anumite centre se ajunge la socanta situatie de unul din trei copii abuzati, se afirma intr-un raport publicat joi de catre Biroul de Statistica al Justitiei.

   Primul sondaj de opinie realizat vreodata in legatura cu copiii aflati in custodie, National Survey of Youth in Custody, a aratat ca nu mai putin de 10 procente din cei 26 550 de minori tinuti in centrele de detentie din Statele Unite sunt abuzati de personalul centrelor, in timp ce 2,6% dintre minori sunt abuzati de alte persoane.

   Sase dintre centrele studiate au fost identificate cu rate de abuz sexual de trei din zece. Conform Associated Press, cele sase centre sunt Pendleton Juvenile Correctional Facility in Indiana; Corsicana Residential Treatment Center in Texas; Backbone Mountain Youth Center in Swanton, Maryland; Samarkand Youth Development Center in Eagle Springs, Carolina de Nord.; Cresson Secure Treatment Unit in Pennsylvania si Culpeper Juvenile Correctional Center, Long Term, in Mitchells, Virginia.

  “Abuzul sexual asupra copiilor, ce este larg raspandit in centrele de minori, arata ca oficialii din domeniul public ori nu acorda prea mare atentie ori nu li se poate cere sa faca ceea ce trebuie“, a afirmat Jamie Fellner, consilier senior pentru Human Rights Watch. “Numarul mare de victime da marturie asupra esecului guvernelor de a avea grija de baietii si fetele pe care le au in custodie“.

   Studiul a fost mandatat de o lege din 2003, denumita Legea pentru Eliminarea Violului din Inchisorile Nationale , lege ce a dus la constituirea Comisiei de Eliminare a Violului din Inchisorile Nationale. Conform Human Rights Watch, acum sase luni aceasta comisie a stabilit “standarde cuprinzatoare si eficiente pentru prevenirea, detectarea si pedepsirea violului din inchisori“, dar Departamentul de Justitie inca nu a actionat conform acestor recomandari.

  “Fiecare zi ce trece fara ca secretarul justitiei americane, Eric Holder sa promulge standardele de eliminare a violului din inchisorile nationale reprezinta inca o zi in care copiii si adultii sunt abuzati in spatele gratiilor“, a afirmat Fellner. “Secretarul justitiei are deja pe birou standardele propuse, standarde ce reflecta practicile cele mai bine gandite si mai eficiente pentru a pune capat acestui flagel foarte raspandit. Nu este nevoie sa reinventam roata sau sa stam pe loc.“

   Sondajul de opinie a relevat faptul ca tinerii homosexuali sunt mai expusi decat cei heterosexuali, unul din cinci raportand abuzuri din partea personalului sau a altor persoane. Majoritatea abuzurilor sunt in randul barbatilor (10,8%, spre deosebire de 4,7% in randul femeilor). Iar 95% dintre cei ce au raportat ca au fost abuzati de personalul centrelor au declarat ca abuzul a fost facut de femei. Dar acest numar poate fi influentat de faptul ca 91% dintre cei aflati in custodie sunt barbati.

 AP arata:

   Cu toate ca avocatii afirma ca nu este surprinzator numarul celor abuzati, faptul ca predomina  abuzul sexual realizat de catre personalul centrelor, in special angajatele femei, este de-a dreptul socant, a afirmat Linda McFarlane, director executiv adjunct al Just Detention International, asociatie ce lupta pentru a pune capat abuzului sexual realizat asupra celor detinuti.

  “Multi dintre detinuti sunt deja cei mai vulnerabili si traumatizati tineri din toate comunitatile si sunt tinuti in custodie deoarece sunt considerati un pericol pentru societate“, a firmat Linda McFarlane. “Daca sunt abuzati sexual tocmai in institutiile care ar trebui sa ii pregateasca pentru viata in comunitate, atunci aceste institutii nu reprezinta decat o parodie incredibila“.

   Associated Press arata de asemeni faptul ca abuzul sexual realizat de personal este mai mare in centrele de stat decat in cele private sau in cele municipale, iar centrele mai mici se pare ca au rate de abuz mai scazute decat cele mai mari.

   Studiul a fost realizat timp de 12 luni, in perioada iunie 2008 – aprilie 2009.

   Cititi va rog si:

VIDEO: In timp ce unii risca puscaria daca au grija de copii vecinilor, iata ce ABUZURI SEXUALE MONSTRUOASE fac unii din angajatii SISTEMULUI

Reclame

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 14, 2010 at 4:10 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. razvanrc said, on ianuarie 14, 2010 at 4:28 pm

  Totusi, cu ce nu ajuta pe noi cei din Romania sa stim ca in SUA astfel de abuzuri sunt atat de larg raspandite? Despre violurile din institutiile guvernamentale romanesti ce poti sa scrii?

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 14, 2010 at 4:29 pm

   razvanrc

   Foarte multe …

   Apreciază

   • razvanrc said, on ianuarie 15, 2010 at 10:20 am

    Foarte bine. Atunci scrie si despre abuzurile din institutiile guvernamentale romanesti pentru ca sunt convins ca au loc si ca acei oameni nu au pe nimeni care sa-i asculte sau sa zica opiniei publice despre calvarul pe care-l indura acolo.
    Numai bine.

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 15, 2010 at 10:23 am

    Am in plan si acest amplu studiu.

    Apreciază

 3. mir (staţia orbitală) said, on ianuarie 14, 2010 at 4:36 pm

  aici un articol despre persecutia crestinilor semnat aligica http://patrasconiu.ro/?p=3905

  Apreciază

 4. ovidiu said, on ianuarie 14, 2010 at 8:02 pm

  defapt,poate se incearca sa obisnuiasca opina publica cu asemenea cazuri,si oamenii vor cere sa se votezze ceva ,,lege,,privind protectia copiilor,drepturile copiilor,care bineinteles vor fi mai presus de cele ale parintilor(ca si in cazul educatiei sexuale din scoli ce incearca sa se promoveze,si se promoveaza pe baza drepturilor copiilor,ca ei au dreptul sa aleaga,sa aiba libertatea de a alege,dar ce libertate mai e si aia?)si apoi sa se ajunga la ceea ce isi doresc,ca doar dintr-o data nu poate,ca ar fi socant,se testeaza intai piata,reactiile,opozitia,etc.Sa ne pazeasca bunul Dumnezeu,si sa ne rugam Lui.

  Apreciază

 5. […] Studiu socant: 12% dintre copii aflati sub custodie guvernamentala sunt abuzati sexual […]

  Apreciază

 6. […] Studiu socant: 12% dintre copii aflati sub custodie guvernamentala sunt abuzati sexual […]

  Apreciază

 7. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:53 pm

  […] Studiu socant: 12% dintre copii aflati sub custodie guvernamentala sunt abuzati sexual […]

  Apreciază

 8. […] Studiu socant: 12% dintre copii aflati sub custodie guvernamentala sunt abuzati sexual […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: