SACCSIV – blog ortodox

ARTICOLUL ANULUI: Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume

Posted in CRESTINISM, creştini, prigoana by saccsiv on ianuarie 11, 2010

   Citez din articolul Persecutia crestinilor: realitati si intrebari:

   Alte doua biserici din Malaysia au fost tinte ale unor atacuri ca urmare a unei decizii judecatoresti care le permite non-musulmanilor sa utilizeze cuvantul „Allah” pentru a-l desemna pe Dumnezeu, scrie CNN preluat de Hotnews. Iata ca in pofida blocajului mediatic si placiditatii opiniei publice occidentale, o tema izbucneste regulat in prim-planul dezbaterii publice. Exista in acest moment in lume sute de milioane de oameni asupra carora planeaza continuu abuzul sau violenta, pentru simplul fapt ca au o anumita credinta religioasa: mai precis, pentru ca sunt crestini.
   Altfel spus, crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume. Supusi discriminarii legalizate, violentei, inchisorii, deportarii si convertirii fortate, soarta acestor oameni ramane un secret bine ferit de atentia opiniei publice globale. Tema nu face prima pagina niciodata. Magnitudinea fenomenului ar cere-o. Prioritatile par insa altele. In ultimele sase luni s-a scris mai mult despre soarta ursilor polari decat despre soarta acestor semeni.
   La varful piramidei, in marile trusturi media occidentale, unde se da tonul si acolo unde se afla principala sursa a acestui blocaj informational, tema este considerata ca prea incorecta politic si prea subversiva pentru noua ideologie a stangii liberale promovata de aceste institutii.
   In lumina acestei ideologii, tot mai influenta in redactiile si studiourile de pe toate meridianele, crestinii sunt, alaturi de evrei, agresorii si exploatatorii acestei lumi. Prin definitie, nu pot fi victime. Iar daca realitatea contrazice dogma, cu atat mai rau pentru realitate!
   La baza piramidei, jurnalistii din organizatiile nationale si locale defileaza mesmerizati dupa ritmul impus la varf. Superficialitatea, lipsa oricaror principii in afara asimilarii instinctive a unor vagi ecouri ale stangismului liberal, la care se adauga pura si simpla lipsa de profesionalism, conduc toate in aceeasi directie.
   Si totusi, evidenta pare sa fie covarsitoare: traim o epoca de mari persecutii anticrestine. Iar acestea se intampla, paradoxal, cu tacerea complice a mass-media occidentale si sub ochii popoarelor crestine, abulice in fata agresivitatii purtatorilor altor credinte si resemnate in fata edictelor liberalismului corect politic.
   Faptele brute si stupefiante
   Situatia este atat de frapanta, incat, pentru a nu parea de domeniul fabulatiei, orice discutie trebuie sa inceapa lasand pur si simplu faptele sa vorbeasca, urmandu-l pe Anthony Browne, unul dintre putinii jurnalisti din marile trusturi de presa interesat de chestiunea persecutiilor crestine si care, mai mult, ateist declarat fiind, nu poate fi acuzat de partinire. Preoti crestini decapitati in India. Politia egipteana aresteaza si tortureaza in Cairo convertitii de la islamism. Atacuri asupra bisericilor in Pakistan. In Coreea de Nord, preotii risca in orice clipa condamnarea la moarte. Si acestea sunt doar o mostra.
   Cei preocupati de eradicarea discriminarii, scrie Browne, pot usor gasi in Malaysia singura politica de actiune afirmativa in care o majoritate este privilegiata in fata unei minoritati. Este vorba de majoritatea mahomedana, ce are asigurat accesul privilegiat la slujbe, case si la educatie. In Pakistan, peste 5 milioane de crestini traiesc ca paria, aspirand la cariere cum ar fi curatatul toaletelor. Tot acolo, potrivit legislatiei, un mahomedan poate sa depuna marturie in justitie impotriva unui crestin; invers, nu.
   In Indonezia, peste 10 mii de crestini au fost omorati in ultimii ani de catre musulmani in campanii de islamizare. In Egipt, coptilor le este interzis prin lege accesul la functia de sef al statului, accesul la universitatea de elita a tarii si sunt impiedicati in mod legal sa patrunda in randurile politiei si armatei. De facto, le este interzisa orice functie politica sau economica mai inalta.
   Pentru a-si repara o biserica, coptii trebuie sa ceara aprobare de la presedintele tarii. Televiziunea publica promoveaza deschis propaganda anticopta, fara a da drept la replica acestora. Convertirea la crestinism este interzisa prin lege, iar tinerele crestine si chiar sotiile de preoti sunt rapite si convertite cu forta la Islam. In Nigeria, 12 regiuni au introdus sharia, obligandu-i pe crestini sa se conformeze ei. In aceeasi tara, mii de crestini au fost asasinati in ultimii ani si numarul violentelor anticrestine este in crestere.
   Persecutia crestinilor nu este insa un monopol al campionilor musulmani. In Sri Lanka buddhista  bisericile vandalizate si  inchise in ultimii ani se numara cu sutele. In India, nationalistii hindu au incitat sute de atacuri impotriva comunitatii crestine care, trebuie amintit, se afla acolo inca de la anul 100 d.H. Statul indian are programe de actiune afirmativa pentru castele inferioare si saracii hindu si buddhisti, dar nu si pentru cei crestini. In China, sute de case de rugaciune au fost inchise de autoritati si zeci, poate sute de preoti au fost trimisi in inchisori. In Coreea de Nord, crestinii nu numai ca sunt inchisi, dar sunt folositi drept cobai in experimentele cu arme biologice.
   Dublul standard Occidental
   Situatia crestinilor nu este dificila numai in China, Nigeria sau Egipt. Chiar si in asa-zisul Occident crestin, crestinismul este in defensiva, fiind continuu obiectul ridiculizarilor, „demitizarilor” si subminarii institutionalizate prin mass-media si in cultura populara promovata de aceasta. Dublul standard si ipocrizia troneaza. Nenumaratii occidentali afluenti ce-si gasesc o identitate si un sens vietii dedicandu-se unor cauze precum „apararea drepturilor omului” sau „salvarea mediului” par sa accepte in mod senin ideea ca discriminarea, lipsa de respect si violenta verbala sunt acceptabile, atat timp cat este vorba despre crestini si credintele lor.
   Imaginile sfinte ale crestinilor pot fi batjocorite – aceasta se numeste „arta” si „libertate de expresie”. Ale musulmanilor, nu – aceasta se numeste „respect multicultural” si „acceptarea diversitatii”. Discriminarea este rea. Exceptand atunci cand cei discriminati sunt albi crestini. Atunci se numeste „actiune afirmativa” si este laudabila. Daca lucrurile suna caricatural, este pentru ca probabil asa si sunt, inainte de a depasi pragul in care devin tragice.
   Fetele ipocriziei
   Elocventa faptelor brute este incontestabila. In lume sunt, conform estimarilor Centrului pentru Libertate Religioasa, „peste 200 de milioane de crestini aflati sub amenintarea violentei din cauza credintei lor” si „aproximativ 350 de milioane care sunt discriminati in mod legal in ceea ce priveste accesul la locuri de munca, locuinte si conditii de viata”. Dupa cum concluzioneaza Alianta Evanghelica Mondiala intr-un raport inaintat mai demult Comisiei ONU pentru Drepturile Omului: „crestinii sunt cel mai mare grup din lume caruia ii sunt refuzate drepturi fundamentale din cauza credintei”.
   Problema nu este absenta datelor privind aceste incalcari ale unor drepturi elementare, ci ca dramatica realitate reflectata de ele nu are un ecou semnificativ nici macar in tarile crestine. Si aici, de obicei discutiile pe aceasta tema revin la problema ipocriziei, implicite in toata aceasta ciudata situatie.
   Occidentalii sunt partasii unui consens tacit: toata lumea stie ca, daca undeva in lume crestinii s-ar deda unor acte de agresiune sau discriminare mult mai putin grave decat cele indreptate impotriva lor, toate canalele de stiri ar vui. CNN, BBC si celelalte avanposturi ale propagandei stangii liberale ar recircula stirea non-stop, iar New York Times si The Guardian ar editorializa frenetic. Toata lumea pare sa stie aceasta si cu totii par sa o accepte ca un dat. Unii neutru, altii resemnat.
   In ultima instanta, pana si cei ce inteleg si sunt revoltati de situatie par sa spuna: ce altceva am putea face? Pana la urma este o lume in care BBC, organizatie creata si finantata de o tara crestina, cultiva ridiculizarea Bibliei si interzice orice referire ireverentioasa la Coran. O lume in care istoria recenta este rescrisa sub ochii nostri ca o „mare naratiune” a exploatarii imperialiste, avandu-i in rolurile principale negative pe evrei („neconservatorii”) si crestini („fundamentalistii”). O lume in care obsesia elitelor de stanga occidentale sunt inchisorile CIA din Romania, si nu faptul ca soldatii romani le apara in Irak si Afganistan libertatea si confortul de care se bucura in mod parazitar.
   Responsabilitati si intrebari
   A incerca un raspuns la intrebarea „cum s-a ajuns aici?” cere o discutie separata. Cert este ca influenta masiva pe care stanga liberala o are in mass-media joaca un rol decisiv. A arunca insa toata responsabilitatea in bratele marilor trusturi media occidentale si a elitelor academice si politice de stanga este usor. Dar, in acelasi timp, si incorect. O parte la fel de mare de responsabilitate se datoreaza crestinilor insisi.
   Modul in care accepta actuala situatie, felul in care gasesc pretexte pentru a se uita in alta parte, elocventele sterile si afundarea in varii forme de escapisme si „chemari sociale” ecumenice, lasandu-si coreligionarii singuri in fata persecutiilor si martiriului sunt prea vizibile ca sa scape neobservate. Si toate sunt cu atat mai stupefiante, cu cat nici macar scuza neputintei nu poate fi invocata. Datorita inteligentei, credintei si fortei inaintasilor lor, popoarele civilizatiei iudeo-crestine occidentale sunt mostenitoarele unor resurse care fac din ele azi superputerile militare, politice si economice ale veacului.
   Iata de ce, pentru cei ce, desi au o relatie indeobste neutra cu religia instituita, nu pot ramane indiferenti la nedreptatile si agresiunile anticrestine, atitudinea crestinilor practicanti din Occident ramane un mister: Cum poate fi explicata pasivitatea lor? Cat din aceasta se datoreaza unui masochism intrinsec crestinismului? Este crestinismul socialmente predestinat persecutiei? Este dorinta crestinilor de a se identifica cu patimile lui Hristos un motiv al atitudinii relaxate fata de actele de martiriu? Dar aceasta poate explica in cel mai bun caz motivatiile martirilor, dar nu si resemnarea si indolenta potentialilor martori.
   Sunt crestinii aflati la adapost in SUA si Europa impacati cu soarta coreligionarilor lor din China, Egipt sau Nigeria? Nu le pasa? Ce le spune credinta lor? Ce se petrece in mintile lor? Ce gandesc publicistii autodeclarati crestini care, altfel, peste tot in lume, insista sa fie o prezenta atat de vocala in dezbaterile privind teme culturale si politice de interes secular si secundar? Sunt intrebari al caror raspuns nu-l pot da cei care, oarecum excentrici acestei comunitati de har si credinta, asista intrigati la o situatie a carei complexitate paradoxala o face greu de inteles si a carei nedreptate profunda o face imposibil de acceptat. 

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Crestini chinezi trimisi in lagare de munca

   Nu prea sunt eu de acord cu semnul egalitatii intre prigoana impotriva crestinilor si cea impotriva evreilor, dar nu dezvolt acum.

   Bine zice insa Dragos Paul Aligica referitor la STANGA. Dar sa nu ne miram:

STANGA, NOUA ORDINE MONDIALA si ANTIHRISTUL. Ampla analiza plecand de la discursul premierului Gordon Brown in care Il invoca pe Dumnezeu, cerand o Noua Ordine Mondiala, in timpul unei predici la catedrala Sf. Paul

   In toamna anului 2004, un imens scandal bulversa scena politica europeana. Rocco Buttiglione, candidatul nominalizat de presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, pentru portofoliul Justiţiei, Libertatii si Securitătii, era respins de una din comisiile Parlamentului European, pe motiv ca este mult prea conservator. In viziunea grupurilor euro-parlamentarilor socialisti si ecologisti, “vina” lui Buttiglione, un catolic practicant, a fost afirmatia facuta in cadrul audierilor cum că homosexualitatea este un pacat. Confruntat cu opozitia furibunda a majoritatii Parlamentului European, care a ameninţat cu un vot de blam la adresa intregii Comisii, Barroso a retras candidatura lui Buttiglione. In locul acestuia, Italia l-a nominalizat pe ministrul de externe Franco Frattini, si se parea că toate controversele vor fi date repede uitarii.

   Inainte insa de a pleca de la Bruxelles, Buttiglione a aruncat bomba, acuzandu-l pe inlocuitorul sau de apartenenta la o societate secreta. In momentul felicitarii pentru candidatura lui Frattini la postul de comisar european, politicanul crestin-democrat a afirmat:

   ” Sper ca audierile lui sa mearga bine si nimeni sa nu il întrebe daca este francmason. ”.

   Ulterior, in cadrul unei dezbateri desfaşurate la Milano, Buttiglione a spus despre principiul dupa care functioneaza institutiile europene

   “Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista – o religie, care va deveni obligatorie pentru toti.„

   Cititi va rog si:

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

   Sub impulsul lui David Rockefeller, Grupul Bilderberg se intruneste pentru prima data la Hotel de Bilderberg, de unde si denumirea, langa Arnhem, intre 29 si 31 mai 1954. Emblematic pentru modalitatea de lucru este declaratia de la 5 iunie 1991, a fondatorului David Rockefeller (din partea Council on Foreign Relations), cu privire la prestatia presei:  

   „Suntem recunoscatori conducerilor publicatiilor The Washington Post, The New York Times, Time Magazine si altor mari publicatii ai caror directori au participat la intalnirile noastre si au respectat promisiunea lor de discretie pentru ultimii 40 de ani. Ar fi fost imposibil pentru noi sa dezvoltam planul nostru global daca am fi devenit subiecti ai luminilor presei in toti acesti ani, dar lumea este mult mai sofisticata si mai pregatita acum sa inainteze spre o guvernare globala …”

   Cititi va rog si:

NOUTATI de la intrunirea din Grecia a grupului BILDERBERG

   Asa ca nu-i de mirare ca mass-media e la unison, inclusiv in campania sa anti crestina:

STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un serial HBO. Altii fac piese de teatru in care-L descriu pe Mantuitor homosexual …

Anti crestinismul revistei TABU nu are limite …

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

   Printre ultimele gaselnite ale The Department of Homeland Security este o lunga lista de definitii date unor activitari, miscari si idei “periculoase” pentru SISTEM. Una din ele se refera la:

   Christian Identity, in aceasta definitie sunt inclusi si cei ce considera ca exista ELITE evreiesti inchinatoare la satan si care doresc sa domine pamantul sau ca traim vremuri apocaliptice:

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

   Sa ne amintim si de:

MUCENIC CONTEMPORAN: Un preot ortodox rus, critic vehement al islamului si al ultranationalismului, a fost asasinat la Moscova

A fost asezat in randul sfintilor NOUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN, cel UCIS DE EVREI fanatici acum 30 de ani, la Fantana lui Iacob

   Dar oare putea fi altfel, decat o din ce in ce mai apriga prigoana?

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

Bat vremurile apocaliptice la usi? Se pot ele asemui istoriei cetatii Ninive?

   Inchei amintind cu amaraciune ca de fiecare data cand scriu despre crestini prigoniti in diverse colturi ale planetei, sunt comentatori care ma critica, pe motiv ca aceia nefiind ortodocsi, este cu totul neinteresant ce li se intampla, nefiind vorba de mucenicie, ci eventual de drepturile omului.

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on ianuarie 11, 2010 at 12:38 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Mircea Puscasu said, on ianuarie 11, 2010 at 1:19 pm

  Interviu radio SOS anti vaccin

  2010.01.11-analiza zilei-dr mircea puscasu-antivaccinare.wav
  Click pe linkul de mai jos pentru a le downloada (sau click dreapta+save as):
  http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-11Jan-bbace4dbd5.zip (14.2Mb )
  linkul este valabil o perioada limitata (10 zile)

  Dati mai departe daca considerati util altora.

  Apreciază

 3. karenin said, on ianuarie 11, 2010 at 1:22 pm

  dubios articol, aceiasi filiatie neocona ca la m. neamtu si t. ungureanu, hr. patapievici, aceiasi manipulare euro-politic-corecta(de extractie americana) ca in filmul estonianului x despre similitudinile comunism/fascism. da, intrevad o categorie a corectitudinii politice de orientare conservatoare care incearca sa resuscite radacinile iudeo-crestine europene creand un melanj ideologic quasireligios in care sa integreze de pe pozitii istorice si identitare comune cele doua religii monoteiste in antiteza cu islamul si cu paganismele extrem-orientale.
  aligica, asemenea altora pomeniti mai sus, confisca si rastalmaceste ideologic sensul muceniciei crestine si ni-l atarna de gat sub forma „mostenirii culturale” dorind a sterge originea si sensul despartirii iudeo-crestine creind o premisa falsa politic, chiar daca reala la o anumita scara in fapt. nu-s ideile lui, el doar valorifica trendul actual monopolizand prin autoritatea capatata idei si fenomene pe care apoi le deturneaza in scopuri pe care le tot discutam pe aici.

  Apreciază

 4. Alexandra said, on ianuarie 11, 2010 at 10:44 pm

  Urmaresc acest sait de ceva vreme, cred ca este foarte util. Eu sunt crestina evanghelica, dar ma informez de pe acest blog pt. ca aici gasesc multe date despre noua ordine mondiala, conspiratii sau alte semne ale apropierii venirii Domnului. Mi-a placut articolul de mai sus, dar vreau sa mentionez ca acei crestini persecutati sunt majoritatea crestini evanghelici, iar cei care sunt numiti preoti sunt de fapt pastori. E o mica greseala de traducere, probabil…
  Cred ca ar fi strigator la cer sa se afirme ca martirajul lor nu este valabil in fata lui Dumnezeu pe motiv ca nu sunt crestini ortodocsi. Nu vreau sa isc o polemica, vreau doar sa va incurajez sa priviti dincolo de intelepciunea omeneasca si sa validati, cu ocazia acestui articol si nevointa crestinilor evanghelici, si sa credeti ca ea este placuta lui Dumnezeu si Fiului Sau Isus Hristos si bine primita. Nu pierdeti ocazia de a urca astfel o treapta pe scara cunoasterii lui Dumnezeu si a lui Hristos si de a va dovedi iubirea fata de aproapele si fata de Dumnezeu. Domnul sa va dea pace in suflete si intelepciune de la Duhului Sau cel Sfant.

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 12, 2010 at 9:32 am

   Alexandra

   Vino acasa, la ORTODOXIE

   Apreciază

   • vio said, on ianuarie 12, 2010 at 7:20 pm

    Saccsiv, o intrebare (2..3…poate 4) am pentru tine: Toti ortodocsii vor merge in rai? Si daca da, de ce vor merge, pentru ca poarta titulatura de crestin ortodox? Toti ceilalti, catolici, protestanti (cei ce il recunosc ca Domn si Mantuitor pe Domnul Iisus Hristos) vor merge in osanda vesnica chiar daca au trait dupa cuvantul lui Dumnezeu si au facut fapte vrednice de pocainta? Daca raspunsul tau e da intreb si eu de ce, pentru ca nu s-au inchinat la sfinti si la moaste (unii dintre ei)?
    O ultima intrebare: sub ce forma a aparut si l-a ispitit satana pe Domnul Iisus in timpul postului de 40 de zile din pustie?

    Apreciază

   • saccsiv said, on ianuarie 13, 2010 at 3:10 am

    vio

    Dumnezeu stie. Posibil ca nu toti cei ce se auto numesc ortodocsi sa ajunga in rai.

    Problema cu unii dintre voi e ca rataciti voit si huliti. Dar nu dezvolt aici, caci n-am timp.

    Apreciază

  • bogdan said, on ianuarie 12, 2010 at 11:37 am

   Alexandra, iti spun sincer ca nu stiu daca jertfa lor este sau nu bineplacuta Domnului, dar stiu ca in Sfanta Evanghelie, la Matei 7, versetele 21-23, Mantuitorul spune:

   21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
   22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
   23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

   (o traducere similara vei gasi si-n versiunea Cornilescu sau NTR sau care altele or mai fi)

   Asa ca, dupa cum bine te sfatuieste fratele saccsiv, vino acasa, la Ortodoxie!. Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere calea Adevarului si sa te ajute sa o urmezi, caci nu este nimic mai important decat mantuirea sufletului.

   Doamne ajuta!

   Apreciază

   • vio said, on ianuarie 12, 2010 at 7:07 pm

    Bogdan, se pare ca nu stii ce vrea sa spuna Domnul Iisus in versetele citate de tine. Cere-i intelepciune lui Dumnezeu. Vorbeste Domnul nostru de unii din conducatorii nostrii, dintre cei ortodocsi si nu numai care stiu cuvantul, cunosc Calea catre cer dar nu fac voia lui Dumnezeu. Credinta fara fapte este moarta la fel cum trupul fara duh este mort. La un moment dat este scris in biblie un verset in care ii mustra pe farisei ca lor li s-au dat cheile Imparatiei Cerului dar ca nici ei nu vor intra si nici pe altii nu lasa sa intre. Spune undeva apostolul Pavel ca dupa ce predica Cuvantul noroadelor el insusi se lupta sa isi tina trupul in curatie ca sa nu fie el insusi lepadat.
    Bogdan, degeaba crezi daca traiesti ca demonii pentru ca este scris in biblie ca si dracii cred si se infioara. Sa ne rugam la Dumnezeu sa ne dea din intelepciunea LUI.

    P.S. Ai spus bine ce ai spus Alexandra.

    Apreciază

   • vio said, on ianuarie 12, 2010 at 9:33 pm

    Asta e un copy-paste de pe un site ortodox recomandat de danutza, ca o completare la dicutia noastra.

    Noi, oamenii, indiferent că suntem preoţi sau episcopi sau diaconi, toţi suntem păcătoşi. Numai Unul singur este fără de păcat, iar Acela este Hristos Dumnezeu. Noi nu ne putem pune pe aceiaşi treaptă cu El pentru că El este Ziditorul şi Mântuitorul nostru, pe când noi suntem zidiţii şi cel mult, cu mila şi iubirea lui Dumnezeu, vom putea fi mântuiţi. Faptul că-L considerăm pe Hristos Iisus Mântuitorul nostru nu ne ajută cu nimic atâta timp cât nu ne luptăm cu patimile noastre. Atâta timp cât nu facem nimic ci doar zicem că ne-am mântuit suntem VREDNICI DE IAD. Că şi diavolii cred şi se cutremură, dar nu se vor mântui niciodată. Mântuirea nu constă doar în a vrea să te mântuieşti ci şi în a face ceva pentru asta, precum nu e de ajuns să vrei să mănânci ci trebuie să şi mănânci ca să supravieţuieşti. Nu e de ajuns să vrei să te duci undeva ci trebuie să şi pleci spre acel loc ca să ajungi acolo. Aşa e şi cu mântuirea. „Credinţa fără fapte este moartă” (Iacov 2, 26…întreg capitolul 2 vorbeşte despre aceasta).

    http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/08/despre-sfanta-traditie-si-importanta-bisericii-in-mantuirea-omului/

    Apreciază

  • bogdan said, on ianuarie 12, 2010 at 8:46 pm

   vio, fratele saccsiv nu emite pretentia ca toti ortodocsii se vor mantui. de altfel, nu cred sa existe vreun crestin ortodox care sa creada acest lucru. totodata, am mentionat ca nu stiu judecata Domnului asupra acestor jertfe. te rog, edifica-ma in privinta acelor versete, caci mie mi se pareau destul de clare. ai grija totusi: a considera ca stii/intelegi toate dedesubturile cuvintelor lui Dumnezeu este o mare ispita. parerea mea legata de respectivele versete se bazeaza pe cele citite (fragmente din cartile/conferintele unor mari duhovnici) de cand am simtit chemarea catre Adevar. eu stiu doar ca singura Biserica mantuitoare este cea Ortodoxa, toate celelalte fiind devieri de la dreapta credinta si, mai rau, huliri a Sfantului Duh intr-un fel sau altul, prin negarea partiala sau totala a lucrarilor Sale (iar lucrarile Duhului se traduc prin Sfintele Taine gasite in Biserica Dreptmaritoare). de asta si spune Mantuitorul ca hula impotriva Sfantului Duh este singurul pacat fara iertare – daca mori hulind Sfantul Duh, Dumnezeu sa-ti ajute (iarasi, ideea nu-mi apartine)!
   nu ma voi hazarda sa-mi dau cu parerea asupra judecatilor lui Dumnezeu – judecata Ii apartine cu desavarsire. iar pentru faptul ca traiesc asemenea demonilor, sper ca Dumnezeu sa-mi ierte neputinta si sa-mi dea puterea sa ma curat de patimi inainte de sfarsitul acestei vieti. obtinerea sfinteniei trebuie sa fie scopul oricarui crestin.
   Lumineaza-ne Doamne inimile si da-ne discernamant!
   Doamne ajuta!

   Apreciază

   • vio said, on ianuarie 12, 2010 at 9:06 pm

    Nu am spus ca eu pricep toate dedesupturile cuvintelor din biblie si implicit ale lui Dumnezeu dar imi doresc sa le pricep. Ma rog Lui sa imi dea intelepciune. In legatura cu versetele acelea, citeste-le in context toate. Te poti insela atunci cand iei un anumit verset si il interpretezi intr-un anumit mod. Din ce vorbesc, nu vorbesc de la mine putere si din intelepciunea mea, am citit destul de mult, si din invataturi ortodoxe si din invataturi protestante si nu sunt ideile mele originale daca pot sa ma exprim asa.
    Consider ca a veni cu amenintarea pacatului care nu se iarta nu este bine. Dar nu imi este frica de asta, Dumnezeu cunoaste alergarea, trairea, dorinta dupa cuvantul LUI…intr-un cuvant cunoaste inima omului si judecata este a LUI. Si fariseii obisnuiau ca atunci cand nu aveau argumente sa ameninte cu acelasi pacat, si Domnul Iisus a fost acuzat de lucrul acesta, Sf. Stefan din acest motiv a fost ucis cu pietre si probabil mai sunt cazuri care nu imi vin acum in minte.

    Ma rog lui Dumnezeu sa ne dea intelepciune, sa ne lumineze inimile si mintile!

    Apreciază

 5. danutza said, on ianuarie 12, 2010 at 11:46 am

  alexandra, te rog, citeste despre ortodoxie, citeste despre cei care s-au convertit la ea, fiind, evrei, protestanti, catolici, etc.incearca sa citesti scrierile par arsenie boca, par arsenie papacioc, par cleopa, par serafim rose, par n steinhard sau mircea eliade:despre ortodoxie.
  uite, iti dau cateva linkuri, poate te ajuta. Dumnezeu sa-ti arate calea cea buna! http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/11/crestin-ortodox-este-pleonasm/
  http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/08/despre-sfanta-traditie-si-importanta-bisericii-in-mantuirea-omului/
  http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2009/12/17/atacul-ereticilor/
  http://hristosesteortodox.wordpress.com/
  http://www.razbointrucuvant.ro/
  http://hristofor.wordpress.com/
  http://bisericasecreta.wordpress.com/
  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/

  Apreciază

 6. danutza said, on ianuarie 12, 2010 at 1:09 pm

  alexandra, as vrea sa citesti scrierile marilor duhovnici ortodocsi, cum ar fi par arsenie boca, par arsenie papacioc, par cleopa, par serafim rose, par paisie aghioritul, par n steinhard sau mircea eliade: despre ortodoxie. au fost convertiri de la iudaism, protestantism, catolicism la ortodoxie, ale unor persoane, dupa ce au studiat mai in amanunt aceasta problema. sau intra pe urmatoarele linkuri:http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/11/crestin-ortodox-este-pleonasm/, http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/08/despre-sfanta-traditie-si-importanta-bisericii-in-mantuirea-omului/
  http://apologeticum.wordpress.com/
  http://hristosesteortodox.wordpress.com/
  http://luptapentruortodoxie.blogspot.com/
  Doamne-ajuta!

  Apreciază

 7. danutza said, on ianuarie 12, 2010 at 1:30 pm

  pt fratele sacciv: am vrut sa postez un comentariu cu cateva linkuri de folos pt alexandra, dar nu am reusit.care ar fi problema?

  Apreciază

  • danutza said, on ianuarie 12, 2010 at 1:31 pm

   scuze, s-a postat mai tarziu. am crezut ca e vreo cenzura sau ceva similar. multumesc!

   Apreciază

 8. babi said, on ianuarie 12, 2010 at 2:32 pm

  Ceva foarte INTERESANT aici: http://www.nasul.net/2010/01/comando-la-manastire-fenomene-paranormale-sau-conspiratie/#more-3705 Doamne ajuta!

  Apreciază

 9. Aquarius said, on ianuarie 13, 2010 at 12:09 pm

  Sa nu te apuce ura cand auzi astfel de fapte!?

  Apreciază

 10. […] ARTICOLUL ANULUI: Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume […]

  Apreciază

 11. […] ARTICOLUL ANULUI: Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume […]

  Apreciază

 12. […] Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume […]

  Apreciază

 13. […] ARTICOLUL ANULUI: Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume […]

  Apreciază

 14. […] ARTICOLUL ANULUI: Crestinii reprezinta grupul cel mai persecutat din lume […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: