SACCSIV – blog ortodox

Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii 100 de ani

Posted in incalzirea globala, Marea Britanie by saccsiv on ianuarie 7, 2010

   Citez din articolul Britain facing one of the coldest winters in 100 years, experts predict:

   Marea Britanie se confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni din ultimul secol, cu temperaturi ajungand la minus 16 grade Celsius, au avertizat expertii.

   Anumite zone din Scotia au fost acoperite cu zapada aproape trei saptamani.

   Aceasta inrautatire a vremii, cu zapada, gheata si temperaturi foarte joase, este previzionata a dura cel putin pana la jumatatea lunii ianuarie.

   De asemenea, este previzionat ca a doua jumatate a lunii va fi chiar mai rece.

   Caracteristica vremii va fi asemenea cu cea a anilor 1970, au afirmat expertii, in timp ce datele meteorologilor, obtinute luni, arata ca tara trece prin cea mai rece iarna din ultimii 25 de ani.

   In ziua de anul nou erau 10 avertizari cu privire la inrautatirea vremii, anuntand caderi masive de zapada in nordul Angliei si in Scotia.

   Cu toate acestea, temperaturile scazute nu au ridicat semnale de alarma pentru toata lumea. Cei din statiunea de munte CairnGorm Mountain au afirmat ca au avut cel mai bun sezon de Craciun din ultimii 14 ani.

   Cu multa zapada in aceasta zona, in perioada de dupa Craciun, in statiune au fost mai mult de 8 000 de schiori si iubitori ai sporturilor de iarna – incluzandu-i si pe cei 800 din ajunul anului nou.

   De la inceputul lunii decembrie, peste 15 000 de schiori au folosit facilitatile statiunii, comparativ cu numai 2 000 de schiori cati au fost anul trecut.

  Un purtator de cuvant de la Institutul Meteorologic a afirmat: “Cu siguranta a trecut mult timp de cand am avut ultima data o vreme atat de rece si nu este nici un semn de ameliorare.“

   In urmatoarele zile sunt asteptate cantitati considerabile de precipitatii cu zapada in Scotia si in zona estica a Angliei, a afirmat acelasi purtator de cuvant, in timp ce restul Marii Britanii va ramane uscat dar foarte rece.

   A adaugat de asemeni ca temperatura din zonele muntoase din Scotia ar putea scadea la minus 16 grade in timp ce chiar si ariile sudice ale Angliei ar putea avea o temperatura de minus 7 grade.

   Vremea rece soseste in ciuda faptului ca previziunile pe termen lung ale Institutului Meteorologic anuntau o iarna blanda. Aceasta iarna a urmat dupa ce previziunile si mai inexacte aratau o vara fierbinte, fiind contrazise de precipitatiile torentiale si de o luna iulie mult mai ploioasa decat in ultimii 100 de ani.

   Paul Michaelwaite, de la NetWeather.tv, a afirmat: “Se pare ca aceasta iarna va fi in topul 20 al celor mai friguroase ierni din ultimii 100 de ani“.

  “Va fi o vreme foarte rece in urmatoarele 10 zile si cu toate ca ar putea exista o ameliorare la un moment dat, datele arata ca a doua parte a lunii va fi si mai rece.“

   Temperaturile scazute de minus 6 grade au dus la anularea sarbatorilor de la Inverness.

   Matt Dobson, de la MeteoGroup, departamentul Press Association pentru prezentarea vremii, a afirmat ca luna trecuta a fost cea mai rece luna decembrie din ultimii 13 ani. “A fost cel mai rece decembrie din 1996 incoace“, a afirmat acesta. A doua jumatate a lunii a fost intr-adevar foarte friguroasa dar prima jumatate a fost destul de blanda. Daca ar fi fost mai rece in primele saptamani, ar fi fost mai multe recorduri din acest domeniu doborate“.

   Cautand doua corpuri neinsufletite ale unor vanatori de rate ce au fost declarati disparuti in perioada Craciunului, politistii au gasit intr-un lac inca un corp.

   Pe masura ce conditiile meteo s-au imbunatatit, politistii si-au inceput cautarile pentru descoperirea corpului neinsufletit al unui vanator de 30 de ani  in zona lacului Brightwell Lake de la Ringstead, Northants. Acestia au descoperit inainte de Craciun corpul prietenului sau, Philip Surridge.

   Ian Thomson, un rezident din Perth, a afirmat: “Am auzit de companiile feroviare ca arunca vina asupra caderilor masive de zapada si ca se circula astfel cu intreruperi, dar este de-a dreptul ridicol ca cei ce la consiliu sa afirme ca a fost prea frig pentru a scoate muncitorii pentru deszapezire.“

   Cititi va rog si:

Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa …

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 7, 2010 at 10:33 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihai said, on ianuarie 7, 2010 at 10:38 am

    E clar, Dumnezeu nu e de acord cu teoria incalzirii globale 😀

    Apreciază

  3. NihilSineDeo said, on ianuarie 7, 2010 at 10:59 am

    Situatie similara si pentru USA
    http://www.cnn.com/2010/US/weather/01/05/cold.weather/index.html
    si pentru Asia
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/weather/article6975215.ece
    Asta vine la fix dupa mascarada de la Copenhaga.
    Imi face deosebita placere sa vad cum Dumnezeu lucreaza pentru a-i demasca pe nemernici…
    Chiar asa multi oameni s-au tampit ?! Cum pot sa il asculte pe Al Gore ca apostol al luptei impotriva incalzirii globale, lansand avertismente tembelistice, total nejustificate stiintific, cand el este bagat pana peste cap in afaceri petroliere, utilizarea combustibililor fosili fiind principala sursa de emisie a gazelor „cu efect de sera” ? Pai asta e lupul in blana de oaie…Adevaratele scopuri pe care ei le urmaresc sunt cu totul altele decat cele declarate ! Nu vi se pare ciudat ca se iau in calcul doar emisiile generate de activitatile economice civile, insa nimeni nu discuta despre poloarea produsa de activitatile militare ? Aveti idee ce poluare produce la nivel global armata USA de exemplu ? Pai interesul lor este acela de a mai inchide niste fabrici ale fraierilor, pe motiv ca sunt poluante, de a accentua starea de saracie la nivel global. De acum incolo trebuie sa mergem din criza in criza catre luminoasa guvernare mondiala ce ni se pregateste !

    Apreciază

  4. G.C. said, on ianuarie 7, 2010 at 11:38 am

    Pe ei nu-i mai intereseaza de mult faptul ca cele spuse de ei si specialistii lor sunt contrazise si dovedite, oile sunt dresate sa asculte doar de ei.

    Salvati-va sufletul … sa stapaneasca ei cat le va mai permite Domnul. Faptul ca se grabesc, au acceleratt asa de multe, imi spune ca ei stiu cumva ca nu mai au mult timp la dispozitie.

    Apreciază

  5. G.C. said, on ianuarie 7, 2010 at 11:38 am

    Pe ei nu-i mai intereseaza de mult faptul ca cele spuse de ei si specialistii lor sunt contrazise si dovedite, oile sunt dresate sa asculte doar de ei.

    Salvati-va sufletul … sa stapaneasca ei cat le va mai permite Domnul. Faptul ca se grabesc, au acceleratt asa de multe, imi spune ca ei stiu cumva ca nu mai au mult timp la dispozitie ca sa aduca batjocura Domnului.

    Apreciază

  6. solo said, on ianuarie 7, 2010 at 2:20 pm

    Inca o data , nu pot decat sa ma declar multumit de felul in care ati fost ” smirgheluiti ” , imi scot palaria in fata celor ce au facut asta , sant buni , deci incalzirea globala nu exista pentru ca asa scrie la ass-paper , credeam ca singurul lucru cert este ca nu stim daca incalzirea e produsa de emisiile de Co2 sau de un fenomen natural , eu va intreb : ati organizat vreo expeditie in Arctica sau alta zona sensibila ? Nu ? Atunci macar a ti urmarit prognoza meteo de la noi ? Nu ? Atunci va spun eu ca afara ploua , cum a plouat si in decembrie , avem inundatii , fulgere dar pentru voi conteaza mai mult ce cititi , nu ce traiti .

    Apreciază

  7. em said, on ianuarie 7, 2010 at 5:12 pm

    pai nu e de ajuns ca traiesc altii in zapada si frig? Trebuie musai sa fie la fel si aici ca sa vada si cei din Romania ca nu exista nici o incalzire globala? Da’ ai uitat de frigul din octombrie- nov? Si pana la urma, nu inteleg, s-a terminat iarna? Ori daca unii dau centrala la maxim li se pare ca vara bate la usa?

    Apreciază

  8. NihilSineDeo said, on ianuarie 7, 2010 at 5:31 pm

    inca un link, cu dedicatie speciala pentru solo 😉
    http://news.yahoo.com/s/ap/20100107/ap_on_bi_ge/us_winter_weather
    Temperaturile mentionate sunt in grade Fahrenheit ( – 52 grade F = – 46,66 grade Celsius
    http://alfadate.uv.ro/convert_beta/TEMP_BETA.htm )

    Si ca sa ne dam seama cine sunt adevaratii spalatori sau smirgheluitori de creiere ( de asemenea un must read pentru solo )
    http://www1.voanews.com/english/news/a-13-2007-07-10-voa64-66567397.html
    http://directorblue.blogspot.com/2008/02/crushing-al-gore-and-his-un-global.html

    Apreciază

  9. koba said, on ianuarie 7, 2010 at 5:47 pm

    Situatia va fi si mai vesela in viitorul apropiat!Racirea vremii in vestul Europei si in estul SUA e deteminat de reducerea( s-a inregistrat chiar si o oprire de 10 zile in 2004- dupa asta datele au fost secretizate de catre administratia Bush) a curentului Gulf Stream care bate din Florida catre Marea Britanie, Franta, si asigura clima temperata favorabila vietii economice .Gulf Stream-ul are o putere echivalenta a 1 milion de reactoare nucleare , 1,5 petawatti .Va trebui sa ne asteptam la o scadere medie de 10 grade a temperaturii in vest.Iarna a venit pentru mult timp.
    PS1. Vrajeala lui Al Gore e pentru a crea o noua bula speculativa bursiera , in care cei care mai au bani nu au decit sa contribuie daca nu s-au fript destul cu dotcomurile si ipotecile americane
    PS2 in istorie s-a mai intimplat oprirea Gulf-ului ceea ce a generat asa zisa Mica eră glaciară – scaderea temperaturii in perioada sec 16-19 .

    Apreciază

  10. solo said, on ianuarie 7, 2010 at 11:41 pm

    Aiurea , eu nu traiesc in SUA , ok ? Eu ma raportez la clima de la noi , de unde sa stiu care a fost situatia acolo acum 1 , 5 sau 20 de ani , la noi vad inundatii in plina iarna si seceta vara , eu am mai spus , iarna grea nu este daca îi ingheata nasul lui M sa nu zic X , vreo 2 zile . Eu stiu cum era iarna acum 20 de ani si mi se pare aiurea sa minimalizam impactul a 6 miliarde de oameni cu vreo cateva sute de milioane de masini , cu cateva miliarde de animale de companie si alte zeci de miliarde pentru consum . Asta ca sa nu spun de industrie ( avea si Saccsiv niste poze din China ) , stim cu totii de Copsa Mica ( ca mic exemplu ) si sa nu uitam un lucru important , plamanii planetei sant padurile . Adaugati la cele cateva exemple de mai sus , faptul ca in paralel cu dezvoltarea factorilor poluanti , padurile s au redus dramatic . Aaa , mai adaugati si cateva sute de teste nucleare . Cineva spunea ca omul ( simplu ) nu e capabil sa influenteze negativ ecosistemul , ia vedeti cate specii am eliminat , asa just 4 fun .

    Apreciază

    • Alin said, on ianuarie 8, 2010 at 8:49 pm

      solo, daca te raportezi la clima locala atunci abandoneaza subiectul incalzire globala.

      secondo, omul simplu nu prea e capabil sa influenteze. pana in epoca industrializarii, adica destul de recent in timp, influenta asta nu exista. si stii de ce? pentru ca nu existau uriasele aglomerari urbane de acum, nici marile corporatii, nici uriasele complexe agro-industriale, nici BigPharma, nici complexul militaro-industrial, nici, nici, nici…sper ca nu iti inchipui ca astea is creatia omului simplu.

      asistam la o culpabilizare generala sustinuta puternic via corporatiile de media si tot felul de organisme dastea globale sau chiar organizatii gen Greenpeace – omul e de vina pentru distrugerea planetei. aiurea. logica elementara ti indica raspunsul corect in problema asta.
      cine are ochi sa vada, vede. cine are urechi sa auda, aude. cine mai are explozii in sinapse inca mai gandeste.
      cine nu…Dumnezeu cu mila.

      Apreciază

  11. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  12. em said, on ianuarie 8, 2010 at 5:31 pm

    da, si eu cunosc iernile de acum 20 de ani de la noi. Acum se pare ca iarna s-a mutat la ei. Asta-i vremea, nu poate fi la fel peste tot. Intr-un loc e mai cald, in altul e mai frig. Asta nu inseamna ca pamantul s-a incalzit.
    Cat despre taierea padurilor, cea mai mare prostie a democratiei noastre minunate a fost improprietarirea tuturor netotilor cu paduri. De aceea avem inundatii, lipsa ploilor, alunecari de teren, si alte belele (fulgere eu inca nu am vazut in nici una din iernile vietii mele). Aici te aprob: suntem vinovati pt taierea padurilor noastre.
    In ciuda acestui fapt, planeta refuza sa se incalzeasca. Ori se joaca cu noi: se incalzeste un pic in Romania si se raceste total in vest. Nostim e ca, la anul, daca va fi o iarna calda acolo, vor uita ca in acum au inotat prin zapada. Si iar vor behai ca s-au incalzit.

    Apreciază

  13. em said, on ianuarie 10, 2010 at 3:38 pm

    cu dedicatie pt solo:
    Starea vremii la data de 10 ianuarie 1475:
    “În dimineaţa zilei de 10 ianuarie 1475, oastea otomană înainta pe valea Bârladului pe o ceaţă care nu îngăduia să se vadă la mai mult de câţiva paşi. Era moină şi zăpada începuse să se topească, încât toată lunca Bârladului era plină de băltoace…”
    Ce chestie… cam la fel cu cea din saptamana asta. Si cam in aceeasi regiune.
    “http://ro.wikipedia.org/wiki/Podul_%C3%8Enalt

    Si cand te gandesti ca atunci lipsea cu desavarsire poluarea… eh… smirgheluitii astia… nu se pot abtine sa nu gandeasca 😀

    Apreciază

    • boddyca said, on ianuarie 22, 2010 at 3:24 pm

      Pai oastea otomana calarea, caii faceau „treaba mare” si eliminau carbon, care incalzea planeta :)) pe atunci nu existau taxe UE pentru caca si, deci, nici animalele nu erau constipate 😉

      Apreciază

  14. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  15. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  16. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  17. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  18. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază

  19. […] Planeta se „incalzeste”: Marea Britanie se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.