SACCSIV – blog ortodox

CHINA pune bazele celei de a treia mari uniuni economice din lume

Posted in CHINA, GUVERN MONDIAL, GUVERNUL MONDIAL, NOUA ORDINE MONDIALA by saccsiv on ianuarie 4, 2010

   Citez din articolul China pune bazele celei de a treia mari uniuni economice din lume:

   China si tarile membre ale Asociatiei Natiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) au pus bazele unei noi uniuni economice, a treia ca potential din lume, dupa Uniunea Europeana si NAFTA (Acordul Nord American de Comert).
   Noua uniune economica, formata din China, Brunei, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda si Vietnam, reuneste o populatie totala de 1,9 miliarde locuitori, de cinci ori mai mare decat cea a NAFTA si de aproximativ 4 ori mai numeroasa decat a Uniunii Europene. Produsul Intern Brut cumulat al Chinei si ASEAN se ridica la 6.000 de miliarde dolari.
   Acordul care a dus la aparitia noii zone de comert a fost semnat la inceputul acestui an si prevede eliminarea taxelor vamale pentru 90% din produsele comercializate intre China, Indonezia, Brunei, Malaezia, Filipine, Singapore si Thailanda.
   Intrarea in vigoare a acordului va duce la eliminarea taxelor pentru nu mai putin de 7.000 de bunuri.
   Eliminarea taxelor vamale pentru diferenta de 10%, printre care se regasesc o serie de marfuri textile si electronice, se va realiza treptat si cu mai multa dificultate in conditiile in care acest subiect este extrem de sensibil.
   Din 2015, taxele vor fi eliminate si pentru schimburile comerciale cu Laos, Vietnam, Cambodgia si Myanmar.
   Acordul de liber schimb intre cele 11 state asiatice va ajuta China sa-si asigure aprovizioneze cu materii prime, in timp ce pentru tarile ASEAN va permite accesul la bunuri si produse mult mai ieftine.
   Potrivit estimarilor, valoarea totala a schimburilor comerciale intre China si tarile ASEAN se va cifra la peste 200 miliarde dolari, aproape dublu fata de 2005.
   In urma acestui acord, producatorii de incaltaminte si otel din tarile ASEAN precum Thailanda, Vietnam sau Cambodgia vor deveni mai vulnerabili in fata importurilor din China. In aceeasi situatie se vor afla si producatorii de componente auto din tarile din Asia de Sud-Est.
   In schimb, exportatorii thailandezi de produse alimentare si bauturi, precum si de cosmetice si bijuterii vor avea de castigat in conditiile in care in China exista o cerere foarte mare pentru astfel de bunuri.
   De suferit va avea si India, stat care incearca sa-si diversifice gama de produse exportate spre China. Autoritatile de la New Delhi isi doresc sa exporte spre China mult mai multe fructe, legume si grane, in conditiile in care 58% din exporturi reprezinta minereu de fier, produs cu o valoare adaugata redusa.
   Reducerea taxelor vamale pentru produsele din tarile ASEAN de la o medie de 9,8% la o medie 0,1% va face si mai putin competitive pe piata chineza produsele importate din India.

   Comentariu saccsiv:

   Adeptii „teoriei conspiratiei” avertizeaza de ceva vreme ca planul pentru edificarea unui GUVERN MONDIAL implica crearea unor uniuni regionale iar mai apoi unirea lor.

   Henry Kissinger:

   “NAFTA este o piatra de temelie la construirea Noii Ordini Mondiale.“

   Cat despre UE, cititi va rog si:

VIDEO: Presedintele UE, HERMAN VAN ROMPUY, este oficial marioneta grupului BILDERBERG si a declarat ca s-a mai facut un pas spre GUVERNUL MONDIAL. Daca nici acum nu va treziti, aproape ca VA MERITATI SOARTA

   Cititi de asemenea si:  

VIDEO (si transcriptul) – GEORGE SOROS: China va avea un rol important in crearea NOII ORDINI MONDIALE

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 4, 2010 at 10:14 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. G.C. said, on ianuarie 4, 2010 at 10:44 am

    Si s-a realizat! Conform modelului UE, de la o uniune economica la ce a ajuns UE azi si ce vrea sa devina … unirea tuturor pare departe. Teoretic, daca ar accelera si ar da la vedere demersurile … ne-ar lua cam 20 de ani sa acceptam unirea la scala globala.

    De aceea cred ca au si dat drumu la: terorism, criza economica, gripa (porcina, aviara). Le mai trebuie un razboi mondial. Foamete oricum este, la un nivel insuficient pentru ce au ei nevoie.

    Ce putem noi sa facem este sa ne pregatim sufletul, dimensiunea trupeasca este pierduta deja.

    Apreciază

  3. Dan Lee said, on ianuarie 4, 2010 at 1:37 pm

    Bazele acestei uniuni au fost puse mai demult de către Japonia, Coreea de Sud şi alte state din Extremul Orient, dar probabil China a preluat acum conducerea.

    Apreciază

  4. Romeo2110 said, on ianuarie 4, 2010 at 3:05 pm

    Titlul este inexact; cortect este: China pune bazele celei de-a 4 a mari uniuni economice din lume – daca avem in vedere numarul de locuitori afectati.

    A 3 a uniune este cea africana, organizata de pesedintele suspect de terorism Mohamed Gadafi. Dupa ce a intrat in masonerie si a promis ca va realiza o uniune africana dupa model CE, Gadafi a fost iertat pt doborarea unui avion de pasageri in Scotia acum vreo 20-30 de ani. Islamist convins, care conform lui Pacepa neaga vehement in particular dreptul la existenta al Israelului, Gadafi crede ca poate pacali masonereia. Ca de obicei, socoteala de acasa nu se va potrivi cu cea din targ.

    http://www.gandul.info/international/africa-unita-sub-sceptrul-libianului-gaddafi-5133055 :

    La solicitarea Ligii Arabe, a intrat în scenă ca mediator Muammar el-Gaddafi – care ar putea părea la prima vedere o alegere cel puţin nepotrivită ca „sol al păcii”. Însă, potrivit agenţiei oficiale de ştiri libiene, colonelul este unicul care este calificat să întindă poduri între cele două naţiuni, având în vedere „statutul de care Liderul se bucură în ambele părţi”.

    „Ghidul Revoluţiei libiene” (şi lider al Libiei de 40 de ani) şi-a făcut tot mai simţită prezenţa pe scena politică africană, dar şi mondială, în ultimele luni, de când a preluat preşedinţia Uniunii Africane. Libianul ar dori să împace cele două state pentru a-şi realiza ambiţiile regionale: cele de a transforma Uniunea Africană într-un fel de Uniune Europeană, cu o piaţă economică comună şi o monedă unică şi care să dispună de un fel de „zonă Schengen”.

    Apreciază

  5. Andrei said, on ianuarie 4, 2010 at 7:19 pm

    AM AUZIT CA ANUL ACESTA SE VA FACE UNIUNEA NORD AMERICANA OARE E ADEVARAT ORICUM CEI CE AU VIZIONAT INGERUL DIGITAL 2 SE SPUNE ACOLO CA VOR FI 10 IMPARATII CLUBUL DE LA ROMA 1955 1.UNIUNEA NORD AMERICANA 2010
    2.EUROPA 1955 CRED 3. UNIUNEA NORD AFRICANA2000? 4.INDIA A DOUA FIARA APOCALIPTICA 2011? 5.RUSIA (ALIANTA CRESTIN ORTODOXA)??? 6.ISRAEL 1948
    7.CHINA IMPERIU 8.JAPONIA 9 MAREA BRIANIA CU AUSTRALIA SI ALTE COLONII
    10.ISLAM OARE ASA E CORECTATI-MA DACA GRESESC

    Apreciază

  6. Andrei said, on ianuarie 5, 2010 at 5:27 am

    Acesta este site-l dedicat pt acesta ” LUCRARE „!!!

    http://www.us-asean.org/headlines.asp

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.