SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Incet-incet, se mai adevereste inca o profetie din cele legate de VREMURILE DIN URMA: evreii au construit JERTFELNICUL CE VA FI PUS IN TEMPLU …

Posted in EVREI, TEMPLU by saccsiv on ianuarie 2, 2010

   Citez din articolul În Israel, pentru prima dată în 2000 de ani a fost construit un jertfelnic:

   În Israel, în oraşul Ierihon Mitzpe a fost construit un jertfelnic si pentru prima în ultimele două milenii au fost pronuntate cuvintele de binecuvântare.

   Jertfelnicul a fost construit din pietre din desertul iudeu, luate dintr-un loc unde nu a calcat piciorul omului, spun cei de la NEWSru Israel. Conform legii, aceste pietre au fost prelucrate fără de fier şi incleiate cu un material special din nisip, luat din craterul Ramon si bitum din deşertul iudeu. Acest clei poate rezista la temperaturi ridicate şi nu acumulează căldură, ceea ce-i  permite să menţină acolo un foc constant exact dupa legile din Tora.

   Jertfelnicul, a cărui înălţime este de 4 metri, iar lungimea şi lăţimea – 6 metri, a fost creat de către Institutul Templului, sub conducerea rabinului Yehuda Glick.

   Constructia a fost stabilita, în conformitate cu tradiţia evreiască, in ziua in care a fost distrus primul şi al doilea templu.

   Institutul Templului este angajat în recrearea mobilierului Templului şi a vaselor sacre, care ar trebui să fie utilizate după construirea celui de-al treilea Templu. După 20 de ani de activitate, Institutul Templului a fost capabil sa restabileasca aproximativ 70 de părţi de decorare a Templului.  Printre alte lucruri, s-au recreat harpa de aur a regelui David, Menorah-ul de aur, altarul de aur pentru arderea tămâii, chiuveta de cupru, masa de aur si haina inaltului preot.

   Vizionati va rog si video:

http://newsru.com/data/video/3504.html

   Iata si transcriptul:

Comentatorul: Oamenii adunati aici cred ca sunt prezenti la un eveniment istoric. De 2000 de ani evreii au trait fara de templul lor. Astazi ei au decis ca timpul refacerii templului a sosit. Inainte de binefacere, de construirea jertfelnicului viitorului templu, un cuvant incepator al rabinului din rodul Koin stramosii caruia au slujit in muntele templului. Necesitatea de a construi din nou o casa pentru Dumnezeul lui Israel, Rav o explica cu cuvinte chiar si pe intelesul copiilor:

–         Rabin: Tu il iubesti pe Dumnezeul tau?

–         Copil: Da

–         Rabin: Dar casa tu ai?

–         Copil: Da am

–         Rabin: Pai uite si noi atunci trebuie sa construim o casa pentru Dumnezeul nostru, putina dragoste pe gratis, de la poporul lui Israel.

Comentatorul: La acest lucru sfint evreii s-au strins cum si este de cuviinta – la 9 ava, in cea mai usoara incaltamine, sandalele sa nu fie de folosinta indelungata si cel mai important sa nu aiba talpa din piele, in acest fel, neluind in considerare postul strict, oamenii credinciosi isi manifesta mihnirea privitor la distrugerea de catre romani a templului. Cum trebuie sa arate viitoarea casa a lui Dumnezeu este descris detailat in Biblie, acolo proiectul templului si al slujbei este descris amanuntit. Cum este de cuviinta, constructia incepe cu jertfelnicul, pietrele caruia in nici un caz nu trebuie sa fie atinse de nici un metal.

–         Barbat: Cind vorbim de pierderea unei vieti omenesti vorbim despre ceva ce nu mai putem intoarce inapoi si de aceea desigur nu este loc nici pentru o sarbatoare si speranta, insa cind vorbim de un templu distrus aceasta este o pierdere foarte mare, o tragedie si sunt lucruri pe care le putem intoarce si pe care suntem nevoiti sa le intoarcem. In ziua aceea cind ne facem griji si suntem in mihnire de ceea ce nu este, noi in acelasi timp ne umplem de nadejde de ceea ce trebuie sa fie reintors.

Comentatorul: Puterile oamenilor sunt pe sfirsite, inainte de inceperea construirii jertfelnicului, ei zile intregi au postit nepermitindu-si nici macar o picatura de apa, iar pietrele aranjate in fundament, dupa insistenta Koinilor, trebuie sa fie udate cu o smoala speciala pina la aparitia pe cer a primelor stele, de aceea cei mai respectati dintre entuziastii construirii celui de-al treilea templu se grabesc. Aducerea de jertfa pe muntele templului nu a mai fost facuta de 20 de secole si cel caruia ii era inchinata jertfa ar fi trebuit in decursul acestui timp sa i se faca foarte mult dor de carnea arsa a porumbeilor.

–         Alt Barbat: Iata ce deja de 60 de ani exista statul Israel si demult trebuia sa ne gindim ca trebuie sa fie reconstruit templul.

Comentatorul: Intrebarea, ce facem mai departe, cu jertfenicul atunci cind va fi gata in toata frumusetea biblica? nici nu se pune in fata oamenilor care s-au strins, desi locul sfint al templului este ocupat de „sfintele” musulmanilor, placa finisata de marime canonizata 10 pe 10 coturi va fi dusa in muntele templului. Conducerea Israelului stie ca va fi atunci multa galagie insa la moment nu se implica, poate si politistii considera ca Dumnezeul lui Israel nu mai poate sa ramina atita timp fara de casa.

RTVi – Ierusalim

   Cititi va rog si:

Articolul anului: „DESPRE EPOCA LUI ANTIHRIST SI REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA „AL DOILEA INAINTEMERGATOR AL VENIRII LUI HRISTOS””

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 2, 2010 at 7:52 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Aurora said, on ianuarie 2, 2010 at 9:38 pm

    Vai ! Vai ! Vai! Incepe urgia ! Fratilor, treziti-va ! Daca se pregatesc jidovii sa-si reconstruiasca templul, e clar ca se apropie vremea cernerii. Trebuie sa ne indreptam viata, sa ne curatim de patimi si de cugete rele. Se adeveresc proorociile Sfintilor Parinti. Doamne , oare cum vom face fata ? Cati dintre noi vom fi pregatiti ? Doamne, nu ne lasa pe noi, cei ce nadajduim intru Tine.

    Apreciază

    • Cata said, on ianuarie 4, 2010 at 1:47 pm

      Scuza-mi ignoranta dar nu inteleg de ce construirea unui templu implica distrugerea lumii ?
      Templul evreu a fost distrus de romani, aceiasi romani care omorau si crestini, care este problema reconstruirii a unei parti din istoria unui popor ?

      Apreciază

      • cyp said, on februarie 23, 2011 at 1:30 pm

        Nu implica distrugerea lumii. Ideea e ca Antichristul, si aici ne referim la acela din Apocalipsa Sf Ioan Teologul potrivit scrierilor Bisericii trebuie sa fie incoronat in templul reconstruit din Ierusalim. Deci daca templul e reconstruit deja inca un lucru care trebuie sa se intample inainte de sfarsit e savarsit.

        Apreciază

    • Ion Pafnutie said, on ianuarie 21, 2010 at 7:57 am

      Aurora , Aurora …Boreala sau de …Abureala ???
      Daca e sa ne spalam de cugete rele cum propui , de ce ura asta si insulte la adresa celor care vor ( daca vor ) sa construiasca ceva ce a existat 2000 de ani inaintea proorocilor tai ?

      Apreciază

  3. daniel said, on ianuarie 3, 2010 at 8:47 am

    La multi ani !
    dragi prieteni,

    vedem sfarsitul aproape, pentru un nou inceput.
    va rezista cel care pastreaza sfintenia in inima sa, cel care iubeste si se daruieste clipa de clipa Domnului nostru Iisus Hristos.
    vremurile sunt coapte.
    trebuie sa gandim cu inima, nu cu intelectul.
    cu iubire si bucurie in Hristos,

    Daniel

    Apreciază

    • Cata said, on ianuarie 4, 2010 at 1:45 pm

      Gandirea cu inima implica necesitatea apocalipsei ? Atat inchizitorii cat si nazistii au gandit cu inimia in timp ce intelectualii ardeau pe rug.

      Iisus Hristos, cat si orice alt personaj biblic au sugerat vreodata cum ca oamenii de alta credinta, prin construirea unor locuri de cult vor aduce sfarsitul lumii ?

      Daca atat Iisus cat si intreaga doctrina crestina instiga la dragostea frateasca si pace intre oameni, ce-i cu ura asta fata de evrei ? Sa fie ipocrizie, ignoranta sau incapacitatea de a intelege ceea ce tot provaduiti ?

      Apreciază

      • comentator said, on ianuarie 4, 2010 at 5:27 pm

        Din ce secta mai faci si tu parte, sarpe?
        Iisus Hristos personaj? Personaj esti tu pentru ca mintea ta este limitata la o lume imaginara!
        Stii macar ce inseamna verbul a instiga??? Analfabetule! Mi-e scarba de vulpoi ca tine care folosesc cuvintele denaturandu-le sensul! Mars pe site-urile voastre , curva sectanta!

        Apreciază

      • Cata said, on ianuarie 4, 2010 at 6:23 pm

        Sunt sarpe, vulpoi sau curva sectanta? Te rog mult hotaraste-te.
        Bazandu-ma pe ce s-a intamplat in ultimii 2000 de ani, eu spun ca am folosit corect verbul „a instiga”. Vrei sa ne mai certam pe semantica sau preferi sa ma jignesti in continuare ?

        Eu am pus niste intrebari simple si la obiect, nu am atacat pe nimeni si nici nu am vrut sa jignesc pe nimeni, termenul „personaj” a fost folosit corect si fara urma de ironie („Stefan cel Mare este un personaj istoric”.

        Atitudinea ta ostila este corespunzatoare religiei pe care o sustii ?

        Apreciază

      • comentator said, on ianuarie 4, 2010 at 7:16 pm

        Te-ai simtit jignit??? poti vorbi despre orice om ca fiind un personaj insa nu despre Dumnezeul nostrusi nu numai pentru ca ne jignesti ci pentru faptul ca intri in casa noatra si o faci, pe un site crestin ortodox!
        Sa ma hotarasc ceea ce esti??? toate acele cuvinte iti arata caracterul…si sunt explicate mai sus!
        Daca nu ar fi existat aceasta atitudine acest popor nu ar fi mai existat sau ar fi fost musulman…aceasta atitudine a avut-o Sf. Stefan cel Mare cand s-a opus turcilor! Aceasta atitudine au avut-o Mircea cel Batran, Mihai Viteazul, Sfintii Brancoveni…aceasta atitudine care imi permite sa scuip pe intelectualitatea fara inima!

        Apreciază

      • Alexandru said, on ianuarie 4, 2010 at 7:37 pm

        Draga Cata,

        Nu cred ca vreun ideolog nazist sau fascist a fost „un om al inimii” in sensul crestin ortodox al cuvantului. S-ar putea sa te mire dar majoritatea au fost oameni de stiinta sau intelectuali de marca ai perioadei si respectivei ideologii precum si oameni ai calculelor. Calcule de genul cate vagoane de evrei intra pe ora in Aushwitz si cate tone de oase pot fi ingopate in aceeasi ora…In ceea ce priveste restul blasfemiilor tale, eu nu te judec pentru ca este Altul Care va face asta.

        Apreciază

      • Cineva said, on ianuarie 9, 2010 at 10:05 pm

        Cata,citeste Biblia . Niciodata nu e prea tarziu 🙂 Spor ! Se cunoate ca nu ai citit nik dar rumegi cu placere spusele altora . Convinge-te singura , i-a si citeste BIBLIA ORTODOXA . Nu instiga nimeni la ura , e doar un semn al SFARSITULUI .

        Apreciază

  4. daniel said, on ianuarie 3, 2010 at 9:09 am

    apropo de „uriciunea pustiirii”
    cred ca personajul nominalizat ca „uriciunea pustiirii” va fi un barbat foarte frumos (falsificarea trupului omenesc si cosmetizarea duse la extrem) dar care va avea cea mai intunecata inima, fiind complet posedat de Satana, adica total strain de Domnul nostru Iisus Hristos.
    cu bine,
    Daniel

    Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 3, 2010 at 5:41 pm

      Eu cred ca termenul „uraciunea pustiirii” nu se refera la un anumit personaj. Personajele negative din Apocalipsa au denumiri distincte. Mai degraba, prin termenul acesta se face aluzie la tot ceea ce corupe si degradeaza sufletul, la o anumita moda, la un val social, la un curent de influenta negativa, vulgara si impotriva firii, cum ar fi de pilda „salutul” cu semnul satanic, practicat de tot mai multe vedete si oamnei de stat (si e doar un mic exemplu). Chiar si atunci cand un individ face o gluma proasta despre cele sfinte, acela este o fateta a „uraciunii pustiirii” dar formele de manifestare ale acesteia nu se limiteaza la atat. Merg de la simbolistica si razvratire impotriva firii pana la injurii si blasfemii oribile, toate astea promovate de la cele mai „inalte si reprezentative tribune” (adica va fi acolo unde nu-i este locul – a se lua termenul „tribuna” cu un sens mai larg incluzand toate formele de promovare in masa).

      Apreciază

  5. un_pacatos said, on ianuarie 3, 2010 at 10:43 am

    @saccsiv

    Vezi ca cei de la Google baga linkuri catre site-uri ,incearca sa scoti dezactivezi Adsense ca sa nu mai primesti reclame de la Google. Ai vazut ca la Apologeticum ,cei de la Google au pus in mod intentionat o reclama catre un site blestemat.

    Apreciază

    • valentin said, on ianuarie 3, 2010 at 12:57 pm

      unde apare adsense pe site-urile indicate ?

      Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 3, 2010 at 1:13 pm

      blogul e pe platforma gratis si vor baga ce vor si cand vor. Ma voi interesa daca pot face ceva, dar posibil sa nu.

      Apreciază

    • Mafioso said, on ianuarie 3, 2010 at 1:16 pm

      Toti cei ce folosesc Firefox ar trebui sa instaleze add-on-ul Adblock Plus.

      Apreciază

    • agerstress said, on februarie 23, 2011 at 4:19 pm

      Reclamele google se plaseaza automat fara interventie umana directa, in functie de relevanta fata de continutul paginii (este un sistem destul de complex dar si flexibil de publicitate) Ideea este ca daca anumite cuvinte cheie dintr-un anunt al clientilor de publicitate ai google se potrivesc cu anumite cuvinte cheie din pagina site-ului care accepta reclama google contra cost, evident (in cazul de fata wordpress.com). Criteriul de selectie a unui anunt dintr-un grup de anunturi „eligibile” de a fi publicate pe o anumita pagina este ceva mai complex (o adevarata licitatie automata).

      Daca vrei sa le eviti foloseste firefox cu adon-ul adblock plus. Recomand si adon-ul „noscript” – te mai protejeaza de niste script-uri periculoase din continutul unor pagini si blocheaza continutul flash la deschiderea unei pagini. Flash-ul il poti activa numai daca doresti.

      Apreciază

  6. Vantelegar said, on ianuarie 3, 2010 at 6:15 pm

    O descifrare a numarului fiarei si semne masonice in biserica catoloca.

    Apreciază

  7. spellmaker said, on ianuarie 3, 2010 at 8:47 pm

    Sa vedeti chestie.Ajung azi acasa si vad pe perete un calendar bisericesc cu un desen cam ciudat.In el sunt reprezentati 3 ingeri tineri ,mai mult femei decat barbati (cer iertare doamnelor,dar sper ca vor intelege ) fara nici un semn pe aura si dedesupt scrie: Sfanta Treime.Deci nu mai apare icoana obistuita a Sfintei Treimi ,ci alta.Oricum din cate stiu chiar si icoana aceea veche a fost o adaptare acceptata cu greu,(facuta de rusi acum vreo 150 ani),caci Tatal Ceresc nu poate fi reprezentat grafic.Insa acesta reprezentare grafica mi se pare tare ciudata,mai ales ca icoana nu are nici un batran in ea ,plus ca mai sunt acolo doua fiinte si nici urma de porumbel.Calendarul a fost cumparat dintr-o biserica ortodoxa din cartierul titan si a fost realizat de Arhiepiscopia Bucurestilor si Patriarhia Romana.Daca stie cineva ceva legat de asta ,nu ar fi rau sa dea un semn.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 4, 2010 at 6:09 am

      Cum adica fara aura?

      Îngerii nu se picteaza (în stil real) cu chip de barbat patimas, , mai mult cu trasaturi fine de tineri blinzi la chip, ceva aproape de femeie si copil.

      Apreciază

    • cyp said, on februarie 23, 2011 at 1:35 pm

      Citeste in Biblie despre stejarul din Mamvri unde Dumnezeu s-a aratat sub forma a trei tineri. Nu stiu cat de semnificativa e prezenta aurei, dar restul e parte e dintr-o pictura bisericeasca folosita foarte des pentru a reprezenta Sf Treime.

      Apreciază

  8. valentin said, on ianuarie 3, 2010 at 9:03 pm

    constatare: eu am un calendar editat de arh. Tomisului: 3 ingeri cu aura, tineri, si scrie Sf. Treime

    Apreciază

  9. blogideologic said, on ianuarie 4, 2010 at 5:42 am

    Este Israelul modern un “stat ratat” ? Cel puţin aşa ar părea să rezulte din articolul ‘Israel resembles a failed state’ de la adresa URL http://www.voltairenet.org/article163401.html . Mai recent (http://www.lemonde.fr/proche-orient/article/2010/01/03/les-deputes-arabes-israeliens-vont-il-devoir-jurer-fidelite-a-un-etat-juif_1286974_3218.html#ens_id=1228030&xtor=AL-32280151), li se cere deputaţilor arabi israelieni să jure fidelitate unui “stat evreu democratic”, în loc de “statului Israel şi legilor sale”, aşa cum se făcea până acum. Dar poate că dezbaterea critică internaţională cea mai amplă împotriva statului Israel a fost creată de ofensiva Israelului în banda Gaza, operaţiunea “Cast Lead” de la care a trecut mai bine de un an. În jurnalul Haaretz, ziaristul Gideon Levy scria: “One way or another, the year since December 27 was a year of shame for Israel, greater shame than any other time. It is shameful to be Israeli today, much more than it was a year ago. In the final tally of the war, which was not a war but a brutal assault, Israel’s international status was dealt a severe blow, in addition to Israeli indifference and public blindness to what happened in Gaza.” Pentru ca în final ziaristul să conchidă :“Shame or no shame – what counts is that we feel so good about ourselves.”

    Apreciază

  10. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 8:31 am

    Aura au,dar ca sa fie Sf. Treime,stiu ca pe aura sunt niste insemne clare si acum nu au.

    Apreciază

  11. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 8:32 am

    @rufin liban,corect,foarte corect

    Apreciază

  12. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 8:35 am

    @Svetlana,problema e ca pe reprezentarea grafica scrie Sf. Treime.Si din cate stiu eu acolo nu au ce cauta 3 ingeri tineri.Cred ca e cum zice Rufin

    Apreciază

    • comentator said, on ianuarie 4, 2010 at 5:06 pm

      Nu fiti carcotasi…exista temei biblic pentru acesta icoana(daca este cea la care ma gandesc eu):
      Fac. 18, 1-16.
      „1. Apoi Domnul S-a aratat iarasi lui Avraam la stejarul Mamvri, intr-o zi pe la amiaza, cand sedea el in usa cortului sau.
      2. Atunci ridicandu-si ochii sai, a privit si iata trei Oameni stateau inaintea lui; si cum l-a vazut, a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
      3. Apoi a zis: „Doamne, de am aflat har inaintea Ta, nu ocoli pe robul Tau!
      4. Se va aduce apa sa Va spalati picioarele si sa Va odihniti sub acest copac.
      5. Si voi aduce paine si veti manca, apoi Va veti duce in drumul Vostru, intrucat treceti pe la robul Vostru!” Zis-au Aceia: „Fa, precum ai zis!”
      6. Dupa aceea a alergat Avraam in cort la Sarra si i-a zis: „Framanta degraba trei masuri de faina buna si fa azime!”
      7. Apoi Avraam a dat fuga la cireada, a luat un vitel tanar si gras si l-a dat slugii, care l-a gatit degraba.
      8. Si a luat Avraam unt, lapte si vitelul cel gatit si le-a pus inaintea Lor si pe cand Ei mancau a stat si el alaturi de Ei sub copac.
      9. Si l-au intrebat Oamenii aceia: -Unde este Sarra, femeia ta?” Iar el, raspunzand, a zis: „Iata, in cort!”
      10. Zis-a Unul: „Iata, la anul pe vremea asta am sa vin iar pe la tine si Sarra, femeia ta, va avea un fiu”. Iar Sarra a auzit din usa cortului, de la spatele lui.
      11. Avraam si Sarra insa erau batrani, inaintati in varsta, si Sarra nu mai era in stare sa zamisleasca.
      12. Si a ras Sarra in sine si si-a zis: „Sa mai am eu oare aceasta mangaiere acum, cand am imbatranit si cand e batran si stapanul meu?”
      13. Atunci a zis Domnul catre Avraam: „Pentru ce a ras Sarra in sine si a zis: „Oare cu adevarat voi naste, batrana cum sunt?”
      14. Este oare ceva cu neputinta la Dumnezeu? La anul pe vremea aceasta am sa vin pe la tine si Sarra va avea un fiu!”
      15. Iar Sarra a tagaduit, zicand: „N-am ras”, caci se inspaimantase. Acela insa i-a zis: „Ba, ai ras!”
      16. Apoi S-au sculat Oamenii aceia de acolo si S-au indreptat spre Sodoma si Gomora si s-a dus si Avraam cu Ei, ca sa-I petreaca. ”
      Icoana Sfintei Treimi de la stejarul Mamvri o stiu din copilarie, nu este o inventie!

      Apreciază

      • Svetlana said, on ianuarie 4, 2010 at 6:22 pm

        Adevart, ma mira faptul ca nu se stie ca Sfinta Treime este reprezentata în icoana si în chipul celor Trei Tineri Îngeri de la stejarul Mamvri. Nu am vazut despre ce ne vorbeste spellmaker, dar probabil se accentuiaza ca este facuta in grafica. Tot asa mîine-poimîine vor veni si la noi înapoiatii cu icoane din holograme (din cîte am auzit sunt si de acestea prin Rusia, America).

        Apreciază

    • crip71 said, on ianuarie 6, 2010 at 1:06 pm

      cea mai buna reprezentare a Sfintei Treimi este aceasta cu cei trei ingeri , am putea spune ca e cea mai canonica . Icoana cu mosul , tanarul si porumbelul este gresita , chiar anticanonica , e o reprezentare bogumila , sectara

      Apreciază

  13. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 12:01 pm

    ASa e icoanele nu au nevoie de sfintire.Nici un om nu il poate sfinti pe Hristos sau pe Mama lui.Insa daca o icoana nu are semnele tipice ei ,cum ar fi in cazul Mantuitorului ,crucea pe aura cu cele 3 litere zicem ca avem in fata o falsa icoana.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 4, 2010 at 7:05 pm

      Nu sunt de acord cu tine ca nu au nevoie de sfintire. Dupa cum dupa restaurarea în biserica, în altar sau dupa alte trebuinte de reparatie casele tot asa este nevoie de sfintire si a icoanelor. Mai ales daca le-am lasat fara grija sau în grija altuia timp îndelungat.

      Am ramas cu gura cascata cînd am auzit de la o colega de lucru precum ca pisica ei de acasa bea ulei din candela si merge liber printre icoane!

      Mai stiu cu precizie ca femeia în necuratie nu are voie sa se atinga 7 zile de sfintenii (icoane, candela, lumînari, aghiasma, prescura, de preot, carti sfinte cum sunt psaltirea, biblia, carti de rugaciune care contin canoane…). Spre exemplu daca se atinge de aghiasma, aghiasma se strica, pacate care trebuiesc marturisite.
      Am citit undeva ca cineva a arungat aghiazma în viceu si s-a îndracit pe loc. Cu sfinteniile nu-i de jucat.

      Apreciază

  14. mucenicul said, on ianuarie 4, 2010 at 12:07 pm

    S-a construit in 30.07.09 in ziua de Tisha B’av.

    Apreciază

  15. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 9:08 pm

    @svetlana,si cu toate aste ,asa este. o icoana cu Maica Domnului sau Mantuitorul nu are nevoie sa fie sfintita.Sfintirea lacasului este una,cu icoanele este altceva.Pune aceasta intrebare duhovnicului tau si el iti va explica.

    Apreciază

  16. spellmaker said, on ianuarie 4, 2010 at 9:16 pm

    ne putem linisti.Este o copie dupa acea icoana despre care zice Comentator.Nu stiam ca Sfanta Treime mai poate fi reprezentata prin 3 ingeri.Bine ca e de bine

    Apreciază

  17. spellmaker said, on ianuarie 5, 2010 at 12:38 pm

    @Alexandru,aghiasma se face din apa.Ca sa se transforme in agheasma este intr-adevar nevoie de o slujba speciala.Ceva ce este sfant in ceruri nu are nevoie de aprobarea oamenilor pentru a fi sfintit.Oamenii insa pot verifica sfintirea.Pot sa iti spun sigur ca pe Athos ,icoanele,crucile nu se sfintesc pentru ca o au deja si nu de la oameni.Icoanele sunt reprezentarea grafica a celui care a primit darul sfinteniei din cer.Noi pe pamant il aratam asa cum este el,deja cu slava lui Dumnezeu,slava pe care noi oamenii nu i-o putem decat desena.

    Apreciază

  18. Svetlana said, on ianuarie 5, 2010 at 1:00 pm

    În lume nu este curatenia pe care o au cei de pe Athos, acolo nu sunt femei. Icoanele ca si apa tot sunt facute din ceva material, uleiuri, vopsele, grunt, lemn, fier, hirtie… trecute prin diferite mîini.

    Apreciază

  19. Iubesc Patriarhul said, on ianuarie 6, 2010 at 10:34 am

    Asa gandeam si eu despre sfintirea icoanelor. Adica ele nu trebuiesc sfintite ci se face o autosfintire prin chiar sfantul reprezentat in icoana. Fireste, gandeam, ca daca vrei poti sa duci icoana la biserica ca sa fie sfintita; de obicei in prima zi a oricarei luni. Asta mai mult pentru o linistire sufleteasca, sa stii tu ca icoana e sfintita.
    Dar intr-o zi la o manastire am auzit o predica. Si acolo s-a zis ca icoanele si obiectele de cult trebuiesc fi sfintite. Sa spunem de exemplu ca pe talpa pantofului ai o cruce, din fabrica. Sa nu-ti imaginezi ca tu calci de fapt sf Cruce. Crucea aceea nu este sfintita. Sau poate pe un covor, un model in cruce. Iarasi, nu este sf Cruce.

    Apreciază

  20. Svetlana said, on ianuarie 6, 2010 at 1:57 pm

    Eu asa stiu, ca nu trebuie sa le facem businesul masonilor procurând astfel de articole, materiale care contin cruce destinatia carora este de a fi amplasate pe podele, paviment (unde se calca cu piciorul) sau saltele (unde se aseaza cu fundul). Chiar si in canoane se interzice acest lucru. Eu propun a calca în piciore spre exemplu steaua cu cinci, sase colturi, luna, sau simbolurile satanice, masonice… Vezi un articol in acest sens:

    http://mdn.md/index.php?view=viewarticle&articleid=5557

    Apreciază

    • un pacatos zapacit said, on ianuarie 6, 2010 at 4:32 pm

      Svetlana iti multumesc pt invatatura
      am inteles, ca nu trebuie sa le facem businesul masonilor de a calca în piciore spre exemplu
      figuri care au formă de cruce a Mantuitorului amplasate pe podele, paviment (unde se calca cu piciorul) nici daca sunt amplasate in zig-zag .Aici este intelepciunea ortodocsilor… ,cine e preamaritor ortodocs stie sa mearga si pe o strada cu figuri de cruci amplasate in zig-zag fara sa calce cu piciorul pe vreo figura in forma de cruce a Mantuitorului
      Doamne ajuta

      Apreciază

  21. john said, on ianuarie 6, 2010 at 6:04 pm

    Citind raspunsul lui Rufin dar si alte raspunsuri ale altora de mai demult, constat cit de fantastic de analfabet sint in materie de dogma crestin ortodoxa. De exemplu, reactia mea la afirmatiile tip Svetlana sau a altor „rigizi” a fost de recul automat, chiar de ris. MI se parea evident ridicol toata aceasta emisie de supra-corectitudine „sfintita” si grijulie. Problema este ca mi-ar fi fost imposibil sa vin cu o explicatie atit de clara, elaborata, bazata pe dogma. Tot asa cum nu as putea sa dau alta explicatie decit cea bazata pe propria experienta si bunul simt apropo de problema calendar vechi si nou. Le multumesc celor, nu putini, care imi ofera pe tava informatii pe care altfel le-as fi obtinut cu un consum de timp pe care nu prea il mai gasesc.
    Hronia pola! Adica La Multi Ani pe greceste.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 6, 2010 at 7:53 pm

      Si eu ma bucur ca domnia ta moare de râs. Se mai spune pe la noi: Sulac ne face sa râdem, iar Urschi ne face de râs.
      Multumesc. С Рождеством Христовым!

      Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 6, 2010 at 8:30 pm

      Sulac (rufin) ne face sa râdem, iar Urschi (john) ne face de râs.
      С Рождеством Христовым! Adica, po russki Va felicit cu sarbatoarea Nasterii Domnului. La noi Nasterea Domnului este pe 7 ianuarie, iar mos Craciunul pe 25 decembrie. Eu va felicit înca o data cu Nasterea Domnului!

      Apreciază

      • Svetlana said, on ianuarie 7, 2010 at 7:15 am

        Poftim, va întorc bocancii vostri, eu ma duc sa învat Dogmele si sa ma primblu zic-zac. Eu nu am spus ca John este înaintemergatorul tau. Fiecare cu treaba lui, unul te face sa râzi, altul te face de râs.

        Apreciază

  22. spellmaker said, on ianuarie 6, 2010 at 7:23 pm

    @Rufin liban,nu te laud ca sa nu iti creasca orgoliul,dar chiar ai talent la scris.

    Apreciază

  23. spellmaker said, on ianuarie 6, 2010 at 7:39 pm

    Singura problema care ar mai fi pe la noi ,daca tot am vorbit de cele sfinte din viata de zi cu zi,ar fi,cred eu,si problema tamaiei.Foarte multa din cea care se vinde in biserica este sintetica.Chiar si cea care se face pe muntele Athos are o problema.Rasina se aduce din Liban,in schimb,mirosul este dat de o esenta parfumata sintetica care este extrem de toxica.Faptul ca esenta este extrem de periculoasa mi-a zis-o parintele Pimen de la Schitul Lacu (in greceste inseamna groapa ).El mia zis ca cel care lucreaza cu esenta respectiva,poarta o masca de protectie.Daca nu ar purta-o, ar muri in 10 ani.Cei de acolo folosesc esenta sintetica pentru ca cea naturala este foarte scumpa,in jur de 1500 euro litrul.Eu cred ca tamaia facuta astfel nu este tocmai ce trebuie.Cred ca este mult mai buna cea care se face din rasina bruta,pe care o extrag ai nostri din munte fara adaosuri de chimicale.Cred ca e mult mai bine sa cumparam tamaia pe care o vand taranii la tara.Cred ca si pe tema asta ar trebui sa ne concentram un pic.

    Apreciază

  24. sabo magdalena said, on ianuarie 6, 2010 at 8:52 pm

    Subscriu intrutotul celor scrise de John in mesajul anterior.
    In plus,l-as ruga pe rufin,daca vrea ,sa ne spuna mai multe(pt.ca sant sigura ca stie)despre acea ”diataxa”sau randuiala dupa care ia fiinta o icoana.Ne-ar fi de folos
    Pe mine ma convins ca o icoana facuta canonic este sfanta prin cel sau cea pe care ii reprezinta, dar,ma intreb atunci,mai sant icoane acelea obtinute prin simpla fotocopiere sau xerigrafiere?Sau de-abia si doar pt. acestea este necesara sfintirea?
    Si as mai avea o intrebare daca se poate,tot pt.Rufin:ce parere are despre cruciulitele purtate de unii dintre noi la gat?Sfintirea poate face in acest caz dintr-o bijuterie un obiect al evlaviei curate?Dar despre crucile masive si incarcate ale ierarhilor nostri?

    Apreciază

  25. john said, on ianuarie 6, 2010 at 9:28 pm

    Si pentru ca tot vorbim de Templu, iata aici niste link-uri care arata cam de cita vreme au inceput sionistii sa se pregataesca pentru constructia lui cu o rabdare de cirtitza. Practic odata cu consolidarea statului evreesc s-a trecut la treaba, adica de prin anii 60. Interesant este ca rabinul Richmann din al doilea filmulet spune ca templul nu este un simbol etnocentrist dar ca este adresat lumii intregii „the Temple will become once again the focal energy of the mankind”

    Svetlana: ceea ce n-ai inteles tu este ca Rufin ti-a raspuns de o maniera eleganta si argumentata in timp ce eu am avut un comentariu grosolan, dar ca amindoi am exprimat cam aceeasi idee doar in moduri diferite, al meu mult mai imperfect, nepoltiicos si lacunar decit al lui. Imi cer scuze pentru ca te-ai simtit jignita. Nu uita insa ceva, marea lectie pe care evreii ne-o dau cu istoria lor este ca aroganta uriasa a acestui popor a fost urmata de o cadere pe masura. Din popor ales au devenit cei culesi de Satan. Nu intimplator multi Sfinti parinti avertizeaza ca mult mai subtila si mai grea este caderea in pacatul „de-a dreapta”, din care se iese mult mai greu decit dintr-un pacat „de-a stinga”.

    Apreciază

    • Svetlana said, on ianuarie 7, 2010 at 10:23 am

      Accept scuzele. Daca as avea optimismul tau…si tot nu as sti daca este bine… O remarca: tu le primesti pe toate de bune. Domnul sa ne ajute sa nu cadem în plasa celui viclean si sa ne învredniceasca de Darurile Sale asa cum o stie El mai bine pentru fiecare !

      Apreciază

  26. john said, on ianuarie 6, 2010 at 10:09 pm

    care-i treaba saccsive cu comentariile mele de tot asteapta sa fie aprobate si dup-aia dispar? M-ai pus la index? Zi-mi si mie ca sa nu mai pierd timpu’ batindu-mi degetele pe clape. Nu prea-mi vine sa cred ca ce zic io p-aicea e chiar asa de groaznic

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 7, 2010 at 8:19 am

      john

      Am fost plecat fratele meu si acum am gasit dintre ele la spam.

      Apreciază

  27. john said, on ianuarie 6, 2010 at 10:29 pm

    Aha! N-am stiut. Ideea era ca mai veneam cu doua adrese de filmulete apropo de constructia Templului, pentru care evreii se pregatesc de mult, cam din anii 60.
    Mai incerca sa dau macar una din adrese inca odata, pentru ca mi s-a parut interesant.

    Apreciază

  28. Roxana said, on ianuarie 8, 2010 at 11:29 am

    rufin liban,

    ce facem cu multimea fara numar a iconitelor de toate marimile (reproduceri ca niste fotografii) ale icoanelor originale, pe care si eu si cred ca multi altii le au prin casele lor? Astfel de iconite se gasesc din abundenta pe la pangarele tuturor manastirilor in care pelerinul poposeste. De de se comercializeaza asa de sustinut? Oare calugarii si calugaritele nu stiu ca nu este prea indicat acest lucru?
    In Ingerul digital 2, spre sfarsitul filmului, era prezentat interiorul casei unor credinciosi din Rusia daca nu ma insel, si acolo erau mai multe icoane care plangeau, dar aceste icoane erau simple reproduceri, pe hartie, sau pe alte materiale ieftine din punct de vedere al valorii materiale.
    Cum asi putea sa fac rost de o icoana adevarata? De unde? Eu am niste simple reproduceri, si de asemenea niste icoane pictate la atelierul Zindros din Grecia, de la Meteore, care am inteles ca nu sunt pictate corect din punct de vedere al canoanelor, dar am aflat acest lucru dupa ce le-am cumparat.

    Apreciază

  29. Cineva said, on ianuarie 9, 2010 at 9:33 pm

    Daca icoanele nu se sfintesc , de ce se practica acest lucru ? Pe cine sa cred pe voi sau pe preoti ? Aleg varianta 2 .

    Apreciază

  30. adr said, on februarie 2, 2010 at 7:59 pm

    baieti, mai intrati pe aici?

    @rufin liban

    icoanele se sfintesc. pe data de 1 a fiecarei luni, cand se face si aghiazma mica, sau prin adapostirea lor timp de 40 de zile in sf. Altar.e impamantenit.si oricum, nu cred ca e asa important lucrul asta. nu stiu cum ati ajuns de la construirea templului la icoane. 🙂

    Imi place cum pui problema REGULA/EXCEPTIE, INSTITUTIE/EVENIMENT.

    As dori sa mai schimbam pareri, daca vrei. Da-mi un semn si iti dau o adresa de mail.

    Apreciază

  31. […] VIDEO: Incet-incet, se mai adevereste inca o profetie din cele legate de VREMURILE DIN URMA: evreii … […]

    Apreciază

  32. adrian said, on februarie 20, 2010 at 7:34 pm

    ma fratilor , nam prea avut acces la informatii in ultima vreme , da ceva vreau sa va intreb , mai face biserica proteste impotriva pasapoartelor si buletinelor cu microcip sau nu? cum o ramas cu ele? sa ma astept la buletin 666???? ca sa stiu daca sa demisionez de pe acuma sau nu, ca evident fara buletin nu pot avea loc de munca , astept un raspuns

    Apreciază

  33. andy said, on iunie 16, 2010 at 4:59 pm

    http://www.youtube.com/watch?v=O9UmYO0EtfU ,e un video legat de al treilea templu al evreilor

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.