SACCSIV – blog ortodox

Firmele de telecomunicatii din MAREA BRITANIE sunt impotriva sistemului de securitate ce doreste sa verifice fiecare conversatie telefonica si email

Posted in Big Brother, Marea Britanie by saccsiv on decembrie 28, 2009

   Citez din articolul: Telecom firms’ fury at plan for ‘Stasi’ checks on every phone call and email

   Firmele de telecomunicatii au acuzat guvernul de comportament asemanator cu cel al serviciului de securitate est german din cauza impunerii de a stoca fiecare apel telefonic pentru o perioada de cel putin un an.

   In proiectul de lege, detaliile fiecarui mail trimis si ale fiecarui site vizitat vor fi inregistrate si ele pentru a ajuta politia si serviciile de securitate in activitatea lor impotriva crimei si terorismului.

   Dar companiile de telefonie mobila au criticat planurile denumindu-le un atac masiv asupra intimitatii si au avertizat ca ar putea insemna un pas inainte inspre o baza de date centralizata de tip ‘Big Brother’.

   Au afirmat de asemenea ca sistemul este complet eronat.

   Critica asupra ‘culturii de supraveghere’ britanice in crestere a fost adusa printr-o serie de raspunsuri adresate sondajului de consultare oficiala a planurilor, raspunsuri ce au fost obtinute duminica de The Mail.

   T-Mobile a afirmat ca aceste planuri au sosit  intr-un moment ‘particular de sensibil’, cand multi oameni comemorau cea de-a 20-a aniversare a protestelor ce au dus la prabusirea ‘statelor totalitare din estul Europei’.

   Martin Hopkins, liderul activitatii de protectie si divulgare a datelor, a afirmat: ‘Ar fi extrem de ironic daca noi, cei de la T-Mobile (UK) Ltd, ar trebui sa ne achizitionam echipamentul de supraveghere, in timp ce firma mama, cu sediul in Germania, ar celebra cea de-a 20-a aniversare a inlaturarii aceluiasi sistem stabilit de catre serviciul de securitate est german in statele federale ale fostei Germanii de Est.’

   La fel de transant a fost si raspunsul de la Hutchinson 3G Uk Ltd: ‘Noi luam in serios responsabilitatea asigurarii sigurantei datelor si informatiilor clientilor nostri si nu suntem convinsi de siguranta pe care incearca sa o ofere guvernul.’

   Firma a afirmat de asemeni ca ‘este ingrijorata substantial’ in legatura cu pretentiile ca autoritatile publice vor fi in stare sa acceseze datele dupa principiul ‘caz dupa caz’. Este de la sine inteles ca oricine poate obtine informatii din acest sistem.

  ‘Credem ca masurile de siguranta prezentate sunt incomplete si nu se extind destul de larg’, s-a adaugat in continuare.

   Orange si Vodafone au criticat de asemeni foarte dur, iar purtatorul de cuvant de la Orange a afirmat: ‘Propunerile cu siguranta nu sunt in legatura cu ‘mentinerea capacitatilor’ ci mai degraba sunt pentru ‘extinderea’ capacitatilor existente.’

   ‘Orice dezbatere ar trebui sa aiba ca tema ‘cultura de supraveghere’ care ii ingrijoreaza pe multi.’

   Din octombrie 2007 companiile de telecomunicatii au fost obligate sa pastreze inregistrarile convorbirilor pentru un an. Conform noi legislatii, li se va cere si sa se organizeze multe mai bine in acest sens – de exemplu, clasificand convorbirile realizate de aceeasi persoana.

   Furnizorilor de servicii de internet li s-a cerut din aprilie sa pastreze emailurile si site-urile vizitate.

   Politia si serviciile de securitate pot deja sa obtina aceste informatii daca li se acorda permisiunea de catre tribunale.

   Publicul va plati furnizorilor de servicii de internet si companiilor de telecomunicatii costurile asociate stocarii miliardelor de inregistrari.

   Un purtator de cuvant de la Home Office a afirmat: ‘Politia si serviciile de securitate trebuie sa aiba acces sa utilizeze datele in activitatea impotriva crimei si terorismului. Datele de comunicatie reprezinta o proba importanta la tribunal, in 95 de procente de cazuri de crima.

   ‘Conform legii Regulation of Investigatory Powers Act, Accesul la datele de comunicatie se desfasoara in conditii de securitate si este stabilit clar cand, unde si cine poate sa acceada la aceste date’.

   Activitatea serviciului de securitate est german, fosta politie secreta a Germaniei de Est, a fost foarte bine surprinsa in filmul The Lives Of Others, cu Ulrich Mühe in rolul principal. In momentul de glorie al regimului existau 200 000 de agenti si informatori la o populatie de numai 16 milioane.

   Cititi va rog si:

Ce drepturi mai are cetateanul britanic in casa sa?

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 28, 2009 at 5:13 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. LORENA said, on decembrie 29, 2009 at 12:52 am

  Numai in Marea Britanie se supravegheaza telefonul si mailul? In toate tarile e asa, inclusiv in Romania.Aveti cunostinte ca mai sunt tari in care nu e asa?. E drept ca in Marea Britanie exista o cultura a supravegherii,dar ce ne mai trebuie si camere de luat vederi peste tot, cand ni se supravegheaza telefoanele si mailurile, si cand se stie ca omul contemporan isi rezolva toate problemele ce tin de viata sa particulara si profesionala cel mai mult la telefon si pe mail (generatia mai tanara)? Doar cipul implantat mai lipseste, ca in rest e plin de cipuri,in mobil,in carduri(de salariu,RATB, cardurile de fidelitate din toate magazinele a caror functionari au grija sa te intrebe prima data si cu care naivii isi burdusesc portofelele desi nu au devenit inca obligatorii pt o reducere care de fapt nici nu exista, ci doar pt a obisnui mentalul colectiv, asa cum spunea Cathrine Albrecht in interesantul ei documentar despre cipuri), in calculator, in cartela de la interfon cu care intri in bloc? Ati calculat cateodata cate cipuri purtati la voi si cate aveti cand ajungeti acasa? Ar fi interesant de calculat cate cipuri poarta un om contemporan la el

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: