SACCSIV – blog ortodox

Dupa California, statul ARIZONA este si el in pragul COLAPSULUI?

Posted in ARIZONA, colaps, criza economica, CRIZA FINANCIARA by saccsiv on decembrie 26, 2009

   Citez din articolul Arizona’s Coming Government Collapse – from Governor Jan Brewer:

   Dragi compatrioti din Arizona,
   Avem de-a face cu o criza fiscala de dimensiuni neegalate pana acum – o criza ce urmeaza sa afecteze fiecare persoana din acest stat ca si fiecare om de afaceri si familie.

   De aceea am avut o intalnire de urgenta in dimineata zilei de ieri unde am subliniat in fata liderilor alesi ai tarii noastre si in fata oamenilor de afaceri problemele cu care se confrunta statul nostru. Asa cum le-am spus ieri, ne confruntam ACUM cu cele mai grele zile din ultimii 97 de ani.

   Putem dezbate mult timp motivele care ne-au adus aici, dar NU PUTEM ramane paralizati in eforturile noastre de a aborda situatia. Trebuie sa renuntam la politica de partizani si trebuie sa infruntam problema in mod direct.

  Trebuie sa acceptam ca NE AFLAM unde NE AFLAM.
   Deci iata adevarul:

–          Statul are un deficit bugetar pentru anul fiscal curent in valoare de 1,5 miliarde dolari;

–          Urmatorul an fiscal, 2011 – un an bugetar ce incepe in doar sase luni – este chiar mai rau. Deficitul bugetar al anului viitor se ridica la 3,4 miliarde dolari. Incepand de astazi – chiar acum, acest lucru TREBUIE sa se schimbe.

   Chiar daca administratia mea a taiat deja 1 miliard de dolari din cheltuielile bugetului de stat, trebuie sa ne dublam eforturile pentru a crea un stat Arizona mai flexibil si mai responsabil din punct de vedere fiscal.

   I-am rugat pe toti cei 90 de membri ai sistemului legislativ al statului sa coopereze prin realizarea unui plan rezonabil. In numele cetatenilor din intreg statul, fac un apel catre acestia sa participe in mod activ la procesul bugetar.

   Aceasta problema nu a aparut peste noapte.

–          Cinci ani de cheltuieli aproape au dublat cheltuielile guvernamentale;

–          Recesiunea economica a redus veniturile statului cu aproape 40 de procente in doar 3 ani;

–          Cresterea populatiei, cu multi copii de scoala, studenti, nevoia de ingrijire a sanatatii si bunastarii populatiei si de ingrijire a detinutilor din inchisorile statului a dus la adoptarea unor solutii simpliste, cum ar fi de exemplu reducerea bugetului de stat la nivelurile de acum cinci, sase sau chiar mai multi ani;

–          Mandatele federale si de alegatori ne opresc de a ne atinge de aproape doua treimi din bugetul statului;

–          Iar amanarile, negarile si lipsa de vointa au permis ca aceste probleme sa se descompuna.

   Trebuie sa rezolvam aceste probleme si trebuie sa o facem acum. Astazi, mai mult decat un apel catre cooperare, am facut un apel catre autoritatea guvernamentala  pentru implementarea diverselor masuri de urgenta menite sa asigure solventa fiscala a Arizonei. Printre aceste masuri se numara si:

–          Am ordonat Departamentului de Corectii din Arizona sa revina sub custodia Serviciului American pentru Controlul Emigratiilor si Normelor Vamale (ICE) – cat de repede posibil – caci activitatea aceasta este responsabilitatea guvernului (caci ne apara  granita cu Mexicul). Arizona nu ar trebui sa suporte acest cost.

–          Reincep programul de directive adresate numai catre cei ce fac parte din statul Arizona pentru a ma asigura de faptul ca beneficiile publice sunt numai pentru cetatenii din Arizona inregistrati legal aici;

–          Am ordonat, cu efect imediat, ca toate agentiile de stat sa implementeze  mijloace de testare si taxare. Trebuie sa asiguram ajutor numai pentru cei ce au nevoie.

   Aceste masuri, desi pot reprezenta vesti socante pentru multi dintre cetatenii din Arizona, sunt nesecare pentru a mentine statul pe linia de plutire. Fiecare cetatean trebuie sa inteleaga de ce statul Arizona sufera.
   De aceea va rog sa va faceti timp sa vizitati site-ul meu pentru a viziona prezentarea pe care am facut-o astazi in fata liderilor statului si a oamenilor de afaceri. Dupa vizionare, veti intelege situatia disperata in care ne aflam.

   Veti intelege, se asemeni, de ce TREBUIE SA ACTIONAM ACUM, nu ca democrati, republicani sau independenti, ci ca cetateni ai statului Arizona.

   Datoram tuturor cetatenilor acestui stat – copiilor si nepotilor nostri – sa adoptam si sa aprobam o solutie.
   Cu sinceritate,
  Jan Brewer
  Governator
   Cititi va rog si:

Va deveni CALIFORNIA primul stat american ce intra in COLAPS?

VIDEO: Căderea economică a Greciei, primul stat UE aproape de incapacitate de plată. Manifestatii de strada

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 26, 2009 at 1:47 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. koba said, on decembrie 27, 2009 at 10:53 am

  Situatia e albastra deorece 42 de state plus Puerto Rico au incheiat anul fiscal 2009 cu deficite cumulate de 73,1 miliarde dolari, iar 34 de state si-au bugetat deficite de 111,8 miliarde dolari pe anul fiscal 2010.Daca se doresc amanunte a se consulta site-ul http://www.nasbo.org/ al organizatiei National Association of State Budget Officers .Fara grija criza de abia incepe.

  Apreciază

 3. […] Dupa California, statul ARIZONA este si el in pragul COLAPSULUI? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: