SACCSIV – blog ortodox

Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa …

Posted in Europa, frig, iarna, incalzirea globala, morti by saccsiv on decembrie 23, 2009

   Citez din articolul Val de frig în Europa: peste 80 de morţi

   După un week-end în care întreaga Europă a fost cuprinsă de un val de frig, urmările nu au întârziat să apară: bilanţul indică peste 80 de morţi, trafic dat peste cap şi zboruri anulate din cauza temperaturii scăzute şi zăpezii abundente.

   Traficul trenurilor Eurostar, care circulau prin tunelul de sub Canalul Mânecii între Londra şi Franţa ar urma să fie reluat parţial marţi dimineaţa, dacă testele vor înregistra rezultate pozitive, a anunţat societatea, care prevede o revenire la traficul normal… după Crăciun. Zeci de mii de călători sunt blocaţi încă la Paris, Londra şi Bruxelles, informează Agerpres.

   În Polonia bilanţul uman era încărcat cu 42 de morţi din cauza frigului, în special printre persoanele fără domiciliu stabil, fiind înregistrate temperaturi sub minus 20 de grade Celsius. Frigul este şi la originea a 27 de decese în Ucraina.

   În Germania, temperaturile glaciale, de până la minus 33,6 grade Celsius, au dus la moartea a cel puţin şase persoane în cursul week-end-ului.

   Cel puţin trei persoane fără adăpost şi-au pierdut viaţa din cauza hipotermiei în Franţa, iar alte trei – două întorcându-se de la un local de noapte, iar una de la un restaurant – au murit în Austria, potrivit presei.

   La Zagreb, circa 50 de persoane au fost rănite luni, când un tren de pasageri s-a ciocnit de un parapet din beton la intrarea în gară, sistemul de frânare nefuncţionând corect din cauza temperaturii de minus 17 grade, potrivit televiziunii.

   Frigul şi zăpada au lovit şi nordul Italiei, provocând întârzieri şi anulări de trenuri, precum şi închiderea şcolilor, în special la Veneţia.

   În Spania, peste 170 de zboruri au fost anulate luni pe aeroportul internaţional din Madrid – Bajaras – din cauza căderilor de zăpadă care au antrenat şi importante perturbări în traficul rutier în jurul capitalei, înainte ca situaţia să revină progresiv la normal.

   În Portugalia, traficul aerian rămâne perturbat.

   În nordul Europei, activitatea pe aeroportul din Bruxelles îşi revine treptat la normal, chiar dacă anulări şi întârzieri au fost înregistrate.

   În Marea Britanie, aeroportul din Gatwick, la sud de Londra, a fost închis temporar pentru a se dezgheţa pista.

   În Franţa, Direcţia generală a aviaţiei civile a cerut companiilor aeriene să-şi anuleze 20 % din zboruri spre Roissy-Charles-de-Gaulle (lângă Paris) din cauza ninsorilor abundente anunţate.

   În plus, la amiază, distribuţia curentului electrica a fost întreruptă pentru două milioane de locuitori ai regiunii Provence-Alpi-Coasta de Azur, ca urmare a unui accident, cu scopul de a evita o întrerupere completă în această regiune din sud-estul Franţei.

   Pe drumurile europene, poleiul continuă să facă circulaţia dificilă, provocând numeroase accidente şi ambuteiaje.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Planeta se „incalzeste” – Stare de urgenţă la Washington din cauza celei mai grave furtuni de zăpadă din ultimii 6 ani

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 23, 2009 at 12:07 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. solo said, on decembrie 23, 2009 at 2:10 pm

    Nu plecati urechea la zvonuri , schimbarile climaterice exista , vara avem o seceta puternica iar iarna e prea cald , eu am avertizat ca la noi cel putin , iarna nu o sa fie prea puternica , rezultatul il vad singur , zapada e topita . Putem vorbi de iarna great atunci cand avem 3-4 luni de zapada si temperaturi scazute . Eu unul nu am nevoie de ” specialisti ” care sa mi indruge verzi si uscate cand vad singur ca anotimpurile nu mai sant cum erau .

    Apreciază

  3. valentin said, on decembrie 23, 2009 at 5:21 pm

    ar trebui facut un filmulet cu al gore in rolul lui pinochio si nasul lui folosit ca indicator al temperaturilor marilor orase de pe glob si postat pe youtube :))

    Apreciază

  4. Ion de la Chiuiesti said, on decembrie 24, 2009 at 12:27 am

    Al Gore sa dea premiul Nobel inapoi! El a fost ales doar pentru a da cat de cat legitimitate acestei sarlatanii uriase!

    Apreciază

  5. solo said, on decembrie 24, 2009 at 12:25 pm

    Oameni buni , voi va uitati la vremea de afara sau stati inchisi in ceva hrube , pivnite ? Voi doar cititi despre clima ? Vedeti ca o sa avem inundatii , cum comentati ?

    Apreciază

  6. timisorean1 said, on decembrie 24, 2009 at 9:18 pm

    @solo

    eu nu te inteleg! nu ai citit toate articolele pe tema asta de pe blog? activitatea soarelui nu-ti spune nimic?

    Apreciază

  7. solo said, on decembrie 24, 2009 at 9:46 pm

    Ce vrei sa spui timisorean1 ? Ca procesul de incalzire globala nu exista ? Ca efectul de sera nu exista ? Ca Cernobalul nu exista ? Oameni buni , mai uitati va si pe geam , se vede cu ochiul liber . Lucrati pamantul , faceti legumicultura , pomicultura , vedeti ce iese . . . E grav cand va luati dupa niste emailuri ” interceptate de hackeri ” si ignorati realitatea .

    Apreciază

    • timisorean1 said, on decembrie 24, 2009 at 10:09 pm

      sunt sute de articole nu doar niste mail-uri. personal eu nu aveam nevoie de aceste mail-uri ca sa mi se demonstreze falsitatea teoriei. da, exista incalzire globala sau cel putin a fost pana de curand dar nu omul este cauza ci activitatea solara(asta n-are legatura cu mail-urile cu pricina). da, exista poluare care ne afecteaza sanatatea, culturile(care tot ei o fac, vezi chemtrails), sursele de apa, etc., dar de aici si pana la a spune ca co2(practic expiratia noastra de care culmea, are nevoie natura!) e cauza incalzirii globale este cale lunga.

      va dau un exemplu despre aceasta manipulare cu co2 pe care eu am observato inainte sa aud de excrocheria climei: acum aprox. 10-15 ani cand ma documentam in revistele auto au inceput sa apara primele masuratori ale emisilor auto de la noi. dar nu erau in co2 ci in gaze care polueaza pe bune(nu le mai tin minte care). pe vremea aia un diesel era mai poluant decat un benzinar asa cum e si normal. de cand se masoara doar emisile de co2, poluarea a trecut in plan secund, benzinarul a ajus sa polueze mai mult decat dieselul desi daca iti bagi nasul la esapamentul unui diesel(nou) te ineci mai repede decat la benzinar

      Apreciază

  8. solo said, on decembrie 25, 2009 at 10:02 am

    @ Timisorean1 : eu nu neg faptul ca exista un fenomen natural ciclic de incalzire si racire a planetei dar , si e un DAR mare , uiti oare imaginile terifiante cu poluarea din China ? E oare un exemplu izolat ? Cat despre oameni , hai sa recunoastem , 6 miliarde de oameni nu fac rau doar pentru ca respira , ca un mic exemplu dute si te uita la rauri , lacuri si vezi cam ce pescuiesti din ele , de la pet-uri la frigidere , e adevarat ca in tarile ” civilizate ” nu vezi asa ceva dar ei ” compenseaza ” printr un consum iresponsabil si prin risipire de resurse . Oricum am impresia ca fortele manipulatoare sant mai multe , pana recent credeam e ceva unitar dar acum am ajuns la concluzia ca sant mai multe , uneori colaboreaza dar in final fiecare isi urmareste scopul . Banii , puterea sau implinirea unor profetii .

    Apreciază

    • timisorean1 said, on decembrie 25, 2009 at 9:53 pm

      exact, exista enorm de multa poluare dar… nu cu co2(cel putin nu in rol principal). si oricum nu aceasta poluare a fost cauza incalzirii globale. chestia cu c02 e ca sa distruga tot ce a mai ramas de distrus si pe deasupra sa mai incaseze si bani

      Apreciază

    • boddyca said, on ianuarie 7, 2010 at 10:38 am

      pai si frigiderele din rauri provoaca incalzirea globala? :)) daca erau cuptoare, mai ziceam, dar frigiderele nu ar trebui sa provoace un „Ice Age”? 😉

      Apreciază

  9. […] Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa … […]

    Apreciază

  10. […] Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa … […]

    Apreciază

  11. […] Planeta se „incalzeste”: 80 MORTI din cauza valului de FRIG din Europa … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.