SACCSIV – blog ortodox

SISTEMUL LUCREAZA: In GERMANIA noile CARTI DE IDENTITATE CU CIP vor apare in 2010 …

Posted in CARTI DE IDENTITATE CU CIP, CIPURI, GERMANIA by saccsiv on decembrie 22, 2009

   Citez din articolul Controversial new ID cards coming in 2010 (Noi carti de identitate controversate vor aparea in 2010):

   Ministrul german al afacerilor interne a confirmat luni ca noile carti de identitate ce contin cipuri cu radio-frecventa (RFID) vor fi introduse incepand cu 1 noiembrie 2010 – dar anumiti experti in protectia datelor critica aceasta decizie.

  “Este mai mic decat cipul vechi, dar poate face mult mai multe lucruri“, a afirmat intr-o declaratie ministrul afacerilor interne, Thomas de Maizière.
   Informatia va fi stocata digital pe cipul RFID din interiorul cardului, impreuna cu doua amprente scanate, in legatura cu care exista optiunea de refuz. Cardul de identitate va avea de asemeni o semnatura digitala ce poate fi folosita in relatia cu autoritatile oficiale si accesul la aceasta semnatura va fi posibil numai cu ajutorul unui PIN format din sase numere.

  “Fiecare cetatean va alege cui doreste sa ii dea datele“, a afirmat functionarul ministrului de interne  Hans Bernhard Beus.  

   Dar militantii pentru protectia datelor afirma ca cipul RFID, care poate fi detectat prin undele de frecventa radio de la o distanta de doi metri, prezinta probleme, in ciuda faptului ca deja a fost incorporat in pasapoartele germane.

   Dr. Andreas Pfitzmann, seful grupului de securitate a datelor personale de la Universitatea  Technische din Dresden, a afirmat luni catre The Local ca nu este nici un motiv pentru care sa se foloseasca cipurile RFID in cartile de identitate si ca, in cel mai rau scenariu posibil, cipurile ar putea fi folosite in atacurile teroriste.

  “Ca sa va dau un exemplu, presupunand ca pasapoartele germane reactioneaza diferit decat cele americane fata de undele de radio frecventa , as putea folosi aceasta frecventa pentru a seta o bomba in locul in care stiu ca sunt numai americani sau germani“, a afirmat el.

   Pfitzmann, care este specilizat in managementul vietii private si al identitatii, in zona Europei, a fost impotriva folosirii cipurilor RFID pentru pasapoarte, afirmandu-si pozitia in audierile parlamentare din timpul anilor 1990. El a afirmat ca noile carti de identitate cu cip ridica aceleasi probleme.

  “Din pacate, tehnologia ii tenteaza pe oameni sa ofere informatia personala ce nu ar trebui facuta publica, informatie ce ajunge in masini dubioase“, a afirmat catre The Local, adaugand faptul ca nu se poate indica daca masina ce citeste informatia este autorizata oficial. “Noile carduri de identificare au mostenit multe din probleme pasapoartelor“.

   Dar noul Perso, asa cum este cunoscut in limbajul cotidian din Germania, are de asemeni si puncte pozitive, cum ar fi semnatura digitala, care ar putea contribui la eficientizarea birocratiei opace din Germania, a afirmat acesta.

  “Nu este un raspuns usor. Lucrurile puteau fi facute mai bine, dar nu as spune ca nu este bun doar din cauza ca au fost facute greseli“, a afirmat Pfitzmann.

   Toate vechile carduri de identificare vor fi valide pana la expirare, cu toate acestea rezidentii germani vor putea opta pentru a le schimba cu noile carduri cu cip.

    Cititi va rog si:

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

SUA au devenit oficial o societate de tip BIG BROTHER: incepand cu 01.06.2009 cetatenii ei sunt obligati sa posede un Passport Card cu tehnologie RFID incorporata

Toti CAINII din Marea Britanie urmeaza sa fie MICROCIPATI CU DETALIILE STAPANULUI, pentru a ajuta la “urmarirea animalelor de companie”

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Va mai amintiti de „prietenii” de la VeriChip? Au castigat licenta exclusiva pentru SISTEME IMPLANTABILE LA OM care sa detecteze … GRIPA PORCINA (H1N1)

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Promovare BRATARI RFID (Smat Band)

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 22, 2009 at 6:49 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. ovidiu said, on decembrie 22, 2009 at 7:55 pm

  Saccsiv,
  nu vreau sa par lingusitor dar sint uimit adeseori de ritmul in care „bagi pe foc”.Parca ar fi 3 site-uri intr-unu`.Poate ar trebui sa o lasi mai usurel ca parca nu-i a buna.S-a terminat deja vacanta aia? 🙂

  Apreciază

 3. Radu said, on decembrie 22, 2009 at 9:46 pm

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/a173209-din-ianuarie-pasapoarte-electronice-pentru-bucuresteni.html

  daca saccsiv baga pe foc eu mai arunc nitel gaz din cand in cand. 🙂

  Apreciază

 4. solo said, on decembrie 23, 2009 at 3:53 pm

  Mi a placut cum a actionat sistemul in Serbia ( cunoscuti ca anti sistem ) , cine si a facut pasaport biometric circula liber , sa recunoastem ca smecheri se pricep sa corupa .

  Apreciază

 5. solo said, on decembrie 23, 2009 at 3:54 pm

  Mi a placut cum a actionat sistemul in Serbia ( cunoscuti ca anti sistem ) , cine si a facut pasaport biometric circula liber , sa recunoastem ca smecherii se pricep sa corupa .

  Apreciază

 6. un.oarecare said, on decembrie 23, 2009 at 9:16 pm

  O ruda mai indepartata a venit asta vara in tara si mi-a povestit cu uimire cum, in Germania, sunt cipuri pana si pe cosurile de gunoi.. si ca si acolo (probabil in comunitatea romaneasca din zona) se aude de Antihrist.

  Apreciază

 7. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:50 pm

  […] SISTEMUL LUCREAZA: In GERMANIA noile CARTI DE IDENTITATE CU CIP vor apare in 2010 … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: