SACCSIV – blog ortodox

SONDAJ: 79% dintre americani doresc auditarea FEDERAL RESERVE

Posted in Federal Reserve by saccsiv on decembrie 7, 2009

   Citez din articolul 79% Now Favor Auditing the Fed:    

   Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, si-a exprimat joi opozitia sa fata de legislatia in care se cere audit regulat pentru politicile monetare ale Fed, dar 79% din americani cred ca auditarea Fed este o idee buna.

   Un nou sondaj Rasmussen arata faptul ca doar 7% din adulti se opun auditarii Federal Reserve si publicarii rezultatelor. 14% nu sunt siguri.

   Noile cercetari arata o crestere cu 4 procente a celor ce sunt de acord cu auditarea Fed incepand cu luna iulie. Auditul –ce urmeaza sa fie realizat de catre General Accounting Office, agentia de investigatii a congresului- a fost propus prima data de congresmanul Ron Paul si acum se afla printre  propunerile Casei Albe de a se efectua mai multe controale regulate asupra sectorului financiar. Senatul este mai sceptic cu privire la propunerea auditarii.

   Dar insusi Bernanke se afla cu pistolul la tampla saptamana aceasta caci au inceput audierile Senatului pentru nominalizarea sa pentru inca patru ani pe postul de presedinte al Fed. Numai 21% dintre americani sunt pentru realegerea lui Bernanke, in timp ce 41% se opun.

   Rapoartele Rasmussen se gasesc si pe Twitter sau Facebook.

   Spre deosebire de toate problemele care apar de obicei la rapoartele  Rasmussen, acum nu exista practic nici un dezacord in legatura cu raportul pentru auditarea Fed.

De asemeni, investitorii cat si neinvestitorii, sustin in mod egal aceasta idee. Vorbind in general, auditarea se bucura de suportul tuturor categoriilor sociale.

   Sustinatorii din congres ai auditului il vad pe acesta ca o posibilitate de a verifica modalitatea in care actiunile Fed sunt influentate de presiunea politica. 60% dintre americani cred ca presedintele Fed este influentat de presedinte in adoptarea deciziilor. Doar 20% afirma ca presedintele Fed actioneaza independent.

   Bernanke si Fed au fost pioni cheie pentru stimulii nepopulari si planurile de bailout ale administratiei Obama.

   Presedintele George W. Bush l-a numit pe Bernanke pentru a fi presedintele Fed si 50% din votanti cred ca recesiunea se datoreaza situatiei economice dezastruase care a inceput inca din timpul administratiei Bush. 42% cred ca se datoreaza politicii lui Obama. 

   Americanii sunt ingrijorati in legatura cu abilitatea Fed de a tine inflatia sub control si de a reduce ratele dobanzii. In timp ce Obama si democratii doresc mai multe controale regulate pentru sistemul financiar american, masuri ce includ puteri extinse pentru Fed, 53% dintre americani se opun.

   Majoritatea votantilor continua sa fie ingrijorati ca guvernul federal va face prea multe in momentul in care va trebui sa reactioneze la problemele financiare nationale.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Un sondaj Gallup arata ca doar 30% dintre americani au o parere buna sau excelenta despre FEDERAL RESERVE. Cum interpretam?

HR 1207: CONGRESUL SUA va chestiona FEDERAL RESERVE? Se va pune capat celei mai mare escrocherii a secolului 20?

GRAV: Presedintele Federal Reserve, evreul Ben Bernanke, NU STIE UNDE SUNT 500 MILIARDE DE DOLARI (video)

VIDEO: SOCANT, dar Elizabeth Coleman, inspector general FEDERAL RESERVE, nu vreau sau nu poate sa spuna unde sunt miliarde de dolari

FEDERAL RESERVE recunoaste unele operatiuni secrete cu AUR …

VIDEO – DECLARATIE GRAVA a evreului Timothy Geithner: „Un audit asupra FEDERAL RESERVE reprezinta o linie pe care noi nu vrem sa o trecem“

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 7, 2009 at 4:31 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: