SACCSIV – blog ortodox

GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala sunt adepti ai teoriei „PAMANTUL ESTE PLAT”

Posted in GORDON BROWN, incalzirea globala by saccsiv on decembrie 7, 2009

   Citez din articolul Gordon Brown: climate-change sceptics are ‘flat-earthers’:

   Oamenii care se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala sunt adepti ai teoriei “pamantul este plat” si “impotriva stiintei”, a spus Gordon Brown.

   Prim ministrul britanic a lansat un atac verbal asupra scepticilor schimbarii vremii in preajma cresterii semnelor de indoiala legate de consensul politic si stiintific legat de mediu.

   Liderii globali se intalnesc in Copenhaga saptamana urmatoare ca sa faca o intelegere mondiala cu privire la reducerea emisiilor de carbon. Dar dezbaterea a fost pusa in ceata de un rand de acuzatii ca cercetatorii britanici au manipulat datele despre temperaturile globale.

   Natiunile Unite au anuntat ieri o investigatie la Unitatea de Cercetari Climatice a Universitatii East Anglia. Criticii consensului stiintific asupra schimbarii vremii sustin ca emailurile de la serverele unitatii arata ca cercetatorii au manipulat probele ca sa sustina teoria lor.

   Phil Jones, directorul CRU, a negat aceste afirmatii clasificandu-le “gunoaie” dar scandalul a patat lumea stiintifica si a fost ridicat de unele tari ca un motiv pentru a nu semna vreun acord in Copenhaga.

   Mr Brown a insistat asupra faptului ca stiinta schimbarilor climatice este asezata pe baze solide si ca cei care pun sub indoiala consensul acesta sunt demodati.

   El a mai spus: “Cu doar cateva zile inainte de Copenhaga nu trebuie sa fim distrasi de oameni de moda veche, anti-stiinta, sceptici ai ideii pamantului plat. Noi stim stiinta. Stim ceea ce trebuie sa facem”.

   Greg Clark, secretarul conservator din umbra al energiei, a declarat pentru Daily Telegraph ca email-urile sunt un motiv de ingrijorare.

   “Cu siguranta acest lucru a ingrijorat multi oameni, inclusiv pe mine. Trebuie sa fii in stare sa te bazezi pe opinia stiintifica. Este important ca fim in stare sa avem incredere in cercetare,” a mai spus el.

   Anuntand o discutie a cazului, Dr Rajendra Pachauri, director al IPCC (Grupul Interguvernamental asupra Schimbarilor Climatice), a spus ca problema nu poate fi “ascunsa sub covor”.

   Scepticii climatici din jurul lumii folosesc acum criza ca sa argumenteze ca incalzirea globala facuta de om nu este demonstrata si prin urmare nu e nevoie de un tratat ca sa taiem emisiile gazelor de sera sau a plati tarile sarace sa se adapteze.

   In SUA, controversa a propulsat sceptici de virf ai incalzirii globale in Partidul Republican pentru a-i chema la audieri in Congres, intr-o incercare de a strica planurile lui Barack Obama legate de reforma energetica.

   Ei spera sa tina audierile inainte ca presedintele sa ajunga in Copenhaga saptamana viitoare pentru aparitia lui solo la intrunirile internationale asupra climei, unde va oferi sa reduca cu 17% emisiile de carbon ale SUA fata de 2005 pina in 2020.

   Senatorul James Inhofe, seniorul republican al comitetului de mediu si servicii publice, a lansat deja o investigatie asupra emailurilor si a cerut academicienilor din SUA care au comunicat cu Phil Jones, cercetatorul de la centrul vizat, sa pastreze orice emailuri relevante si documente.

   “Aceasta idee ca o parte a stiintei este manipulata si ca unii cercetatori nu sunt auziti este cea mai mare temere a noastra”, a declarat Matt Dempsey, un purtator de cuvant pentru Seniorul Inhofe.

   Reclama schimbarii climatice facute de Guvern este investigata de specialisti dupa ce a atras 785 de plangeri din partea publicului.

   S-a deconspirat faptul ca cercetatorul sef al Guvernului, John Beddington, a fost fortat sa apere afirmatiile controversate din campania televizata, care prezinta un tata citind fetei lui  la culcare o poveste infricosatoare despre incalzirea globala.

   Clearcast, care face reclama veterinarilor, a pus sub indoiala probele stiintifice folosite in campanie. Parte a rolului sau in a asigura subiecte controversate sunt pastrate impartiale.

   Dr Beddington si Robert Watson, consultantul stiintific de baza al departamentului de energie a raspuns Clearcast cu o scrisoare furioasa care a scapat la stirile postului Channel 4, in care declara: “Suntem atat suprinsi cat si deranjati de premiza ca campania televizata este pusa sub semnul indoileii, data fiind natura introvertita a stiintei care sustine materialul campaniei”.

   Comentariu saccsiv:

   Iata cativa din cei anti stiinta ce considera ca pamantul e plat:

Documentare celebre: „THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE” (Marea escrocherie a incalzirii globale) – subtitrare in limba romana

   Cititi va rog si:

VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. S-A DEMASCAT INSELATORIA?

   Nu trebuie sa ne mire faptul ca Gordon Brown e un adept al postulatului conform caruia activitatea umana contribuie la incalzirea globala, el fiind trup si suflet dedicat oricarei actiuni a ELITELOR:

GORDON BROWN, vanzarea rezervei de aur, NOUA ORDINE MONDIALA si discutia cu Barack Obama despre “global new deal”

GORDON BROWN: „G20 va fi principalul consiliu mondial de guvernare economica”

   Cititi va rog si:

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on decembrie 7, 2009 at 2:31 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. sCuM.asd said, on decembrie 7, 2009 at 3:49 pm

  pamantul este plat !

  Apreciază

 3. […] GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala s… […]

  Apreciază

 4. […] GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala s… […]

  Apreciază

 5. […] GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala s… Oamenii care se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala sunt adepti ai teoriei “pamantul este plat” si “impotriva stiintei”, a spus Gordon Brown. Prim ministrul britanic a lansat un atac verbal asupra scepticilor schimbarii vremii in preajma cresterii semnelor de indoiala legate de consensul politic si stiintific legat de mediu. Mr Brown a insistat asupra faptului ca stiinta schimbarilor climatice este asezata pe baze solide si ca cei care pun sub indoiala consensul acesta sunt demodati. El a mai spus: “Cu doar cateva zile inainte de Copenhaga nu trebuie sa fim distrasi de oameni de moda veche, anti-stiinta, sceptici ai ideii pamantului plat. Noi stim stiinta. Stim ceea ce trebuie sa facem”. […]

  Apreciază

 6. […] GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala s… […]

  Apreciază

 7. […] GORDON BROWN considera ca cei ce se indoiesc ca activitatea umana contribuie la incalzirea globala s… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: