SACCSIV – blog ortodox

Crucifixul va fi interzis în şcolile spaniole

Posted in crucifix, Spania by saccsiv on decembrie 4, 2009

   Citez din articolul Crucifixul va fi interzis în şcolile spaniole:

   Guvernul a fost somat de către Membrii Congresului Deputaţilor din Spania să adopte o măsură prin care crucifixurile să fie scoase din toate şcolile de pe teritoriul Spaniei.
   Membrii Congresului Deputaţilor din Spania consideră că prezenţa crucifixului pe pereţii sălilor de clasă este o încălcare a Drepturilor Omului.
   „Prezenţa crucifixelor în şcoli reprezintă o violare a drepturilor părinţilor de a-şi educa fiii aşa cum doresc, precum şi o încălcare a libertăţii elevilor de a avea o altă religie decât cea catolică”, îşi justifică deputaţii hotărâtea luată într-un comunicat trimis Guvernului.

   Cititi va rog si:

Mare mobilizare in randul italienilor ca urmare a sentintei Curtii Europene a Drepturilor Omului impotriva crucifixurilor

   Vor iesi spaniolii in strada, precum in alte dati?

BRAVO LOR: Doua milioane de spanioli au protestat impotriva legalizarii avortului

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 4, 2009 at 3:17 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gil said, on decembrie 4, 2009 at 7:04 am

    pai daca parintii au voie sa si creasca copii cum doresc de ce li se iau copii cand parintii nu vor sa i vaccineze?

    Apreciază

  3. bil said, on decembrie 4, 2009 at 8:47 am

    de unde ai mai scos-o, mai Gil?

    Apreciază

  4. Ady said, on decembrie 4, 2009 at 9:23 am

    Gil a citat din ce a scris Saccsiv in unele articole Bil. Asta doresc elitele in ziua de azi, sa tacem, si atunci dupa cum zice Biblia „vor striga pietrele” , oricum sunt sigur ca nici reactionand violent nu vor reusi unii ceva, ne putem aduna si ne putem impotrivi, insa niciodata cu violenta, asta nu inseamna ca suntem crestini urmasi ai lui Hristos, insa noi sa ne aparam credinta cu acest lucru nevazut si mintuitor al rugaciunii noastre de apropriere fata de Dumnezeu si Sfintii Lui, iar ce va urma Dumnezeu a randuit de dinainte spunand ca „veti fi prigoniti pentru Numele Meu, dar veti lua rasplata”

    Apreciază

  5. Ady said, on decembrie 4, 2009 at 9:26 am

    Totusi sa nu uitam ca e nevoie si de marturisire.. si asta intr-un fel e un fel de marturisire daca o privesti dintr-un anumit punct de vedere… Deci sa ne rugam sa ne dea Domnul Dumnezeu cel Sfant putere sa dam marturia cea adevarata tot timpul

    Apreciază

  6. fanitza said, on decembrie 4, 2009 at 10:46 am

    Doamne, mare este Babilonul! E normal sa-i vina sfarsitu’, prea mult timp a indus in eroare pamantul locuit si prin faptele lui a contribuit decisiv la starea de confuzie si de decadere morala a supusilor ei. Caderea lui va fi prin mana politicienilor, dar asta le este pus in inima de catre Dumnezeu. Asa ca nu mai avetzi ce reforma, cautati doar sa aflati ADEVARUL!

    Apreciază

  7. agerstress said, on decembrie 4, 2009 at 1:21 pm

    Daca vor scoate crucifixul de pe pereti copii au dreptul de a-l purta la gat. nu vor face altceva decat sa-l aduca mai aproape de copilul credincios. In acest caz nu vor mai putea satanistii UE sa mai invoce nici un fel de „drepturile omului”. Iar daca vor continua sa vina cu pretentii impotriva simbolurilor religioase si in acest caz atunci vom fi in fata unui abuz flagrant care justifica orice fel de reactie de nesupunere.
    Exista o limita pana la care ne putem supune autoritatilor dupa indemnul crestin. Aceasta limita extrema este atunci cand aceste autoritati ne cer sa ne lepadam credinta.

    Apreciază

  8. eugenia said, on decembrie 4, 2009 at 1:54 pm

    Parintii trebuie sa isi protejeze pruncii.
    Gesturile sunt simple si insotite de dragoste si speranta fac scut in jurul acestora.
    Deasupra patului copilului trebuie sa vegheze icoanele. Ziua trebuie sa inceapa si sa se incheie cu o rugaciune si inainte de a porni la drum nu trebuie uitat sa fie miruit pruncul si sa fie facut semnul Sfintei Cruci.
    Nu trebuie sa lipseasca din casele crestinilor apa sfintita.
    In scoli pot scoate crucile de pe perete, dar nimeni nu ne poate impiedica sa ne punem Cruce deasupra intrarii in apartament sau pe frontispiciul casei, cum o fac taranii in Ardeal, Bucovina si chiar multi din crestinii catolici in occident.
    Rezistenta crestina trebuie invatata de la Sfintii martiri si de la cei inchisi si torturati in lagare si inchisori in tarile conduse de atei.
    Mergeti macar cu gandul in catacombele crestine din Capadocia pentru a intelege cum trebuie sa traim in aceste vremuri potrivnice , cu curaj si speranta.

    Apreciază

  9. dana stefan said, on decembrie 4, 2009 at 10:39 pm

    se va ajunge la asta si in romania. sper sa avem curajul si puterea sa ne sustinem credinta.Doamne-ajuta!

    Apreciază

  10. gil said, on decembrie 8, 2009 at 11:26 am

    bil eu doream sa spun dictaturile:libertate!,ce spun democratiile:vointa poporului…dar este exact invers decat spun!perfect invers!!pai democratia adica dorinta multimilor s a aratat si la rastignirea Domnului !!in credinta crestina nici majoritatea nici minoritatea arata drumul ci adevarul !!ori cine nu este cu Hristos nici daca vrea nu poate face ceva bun,cand sant la tv isi fac cruci cu 2 miini dar nu fac legi dupa judecatile lui Hristos ci ale ue!!asa cum vrajitoarele au pe masa crucea si biblia,ca sa ia atentia celor superficiali caci stiti voi nu tot ce mi zice Mie Doamne,Doamne face voia lui Dumnezeu..

    Apreciază

  11. gil said, on decembrie 8, 2009 at 11:33 am

    Dana gandeste te la cruce si nu la refuzul purtarii ei!! pai daca e lege de la ue va fi si la noi si ce ai putea sa faci??ce s a facut cu milioanele de semnaturi impotriva actelor biometrice ??s au dat la presedinte,la senat si depotati si s au sters la bot cu ele!!masonii folosesc totul spre rau:ca e incalzire globala dau legi inumane sa opreasca incalzirea,daca nu e incalzire globala dau legi inumane ca nu e incalzire sa arate ca nu se apropie dreapta judecata…masonii si cele bune si cele rele le pun la munca in scopuri rele ca sa si faca raul treaba sa si atunci sa vina Domnul sa separe oile de capre!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.