SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (02.12.2009): Se petrece ceva bizar pe litoralul romanesc al Marii Negre? Are vreo legatura cu seria de cutremure?

Posted in cutremur by saccsiv on decembrie 3, 2009

   Iata ce scrie cititorul Aurelian G la articolul 30 noiembrie 2009: Serie de CUTREMURE in zona Marea Neagra – Bulgaria. CUM NE PREGATIM?:

   „Traiesc in COnstanta de multi ani.In ultimii 20 de ani marea a castigat teren contra uscatului …..mai bine zis plajele s-au micsorat incontinu. De catava vreme cred ca nu intamplator exact de pe cand au inceput cutremurele in Zona Mari Negre(anul acesta) marea a inceput sa scada. Mai bine zis cine cunoste plajele din mamaia poate vedea cum aceste s-au marit cu cel putin 15-20 metri (cel mai bine se poate observa in dreptul Hotel PARk mamaia pescarie) Diferenta de nivel intre 2008 si nivelul de azi este de aproximativ 40-70 de Cm .(se poate observa studind nivelul algelor de pe stabilopozi …..algele care odinoara erau sub apa acum sunt deasupra nivelului marii cu marja pe care am mentionat-o mai sus ….nu am stat sa masor cu ruleta exact) Marea neagra nu are flux si reflux decat 5-10 cm ….Nivelul marii este prea putin influentat de cantittea de apa ce vine de pe Dunare (au fost ani secetosi cand acest nivel a ramas la fel). Nu ramane decat o explicatie Placa tectonica (uscatul) S-A RIDICAT cu 50 cm ori se intmpla ceva cu scoarta ( axa) terestra . Observatiile mele pot fi confirmate de martori …. veniti la Mamaia si vedeti zone care alta data erau sub apa acum la 10-metri de mal pe uscat….”

   Mai stie cineva ceva legat de acest subiect?

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 3, 2009 at 12:34 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Eagle Eye said, on decembrie 3, 2009 at 8:48 am

    se cam adevereste ce scrie in biblie, la apocalipsa, ca marile vor scadea… si apoi va veni razboiul

    Apreciază

  3. un_pacatos said, on decembrie 3, 2009 at 9:13 am

    Tin minte ca dupa cutremurul din 5 august 2009 s-au dat doua stiri interesante la TVR1. Prima stire era vorba despre algele ce au ajuns la mal dupa acel cutremur. Acest lucru se intampla in fiecare vara,dar neobisnuitul este ca s-au adunat peste 1000 de tone de alge…

    A doua stire era legata de plajele care s-au marit considerabil.Chiar cativa localnici de acolo au ramas uimiti de ceea ce au vazut. La sfarsitul stirei un om care se ocupa cu astfel de fenomene a declarat ca acest proces s-a intamplat datorita unui reflux puternic.(poate mai bine zis datorita cutremurului)

    Intr-adevar Marea Neagra aproape ca nu are reflux si flux( asa cum zice Aurelian G – are doar 5-10 cm).

    Domnul Aurelian G fiind din acea zona, a descris litoralul Marii Negre de dupa cutremur cum nu se putea mai bine.

    PS: In lunile trecute am inceput sa citesc cate ceva despre cutremure,cum se produc,ce falii tectonice influenteaza Vrancea sau alte zone geografice din lume.
    Sa stiti :cutremurele ce au loc in Marea Neagra/Dobrogea pot declansa cutremure mari in Vrancea dar si in zona Fagaras.

    Daca vreti sa stiti ceva mai mult despre cutremurele din Marea Neagra si Dogrogea veti gasi pe urmatorul link o multime de informatii interesante.

    http://www.cutremur.net/cutremurele-din-dobrogea-si-marea-neagra/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.