SACCSIV – blog ortodox

CONGRESUL SUA investigheaza mailurile CLIMATEGATE. Inceputul sfarsitului?

Posted in CLIMATEGATE, CONGRESUL SUA, incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on noiembrie 27, 2009

   Citez din articolul US Congress investigates Climategate e-mails: this could be the beginning of the end for AGW

  Congresul Statelor Unite a inceput procesul investigarii e-mailurilor legate de schimbarile climei ale Universitatii din Anglia de Est, ceea ce inseamna ca toate incercarile de a inabusi si de a opri scandalul au esuat. Ajutoarele Delegatului Darrell Issa (Republican, California), care este membru inalt al Camerei de Comisie de Supraveghere si Reforma Guvernamentala, au inceput deja sa analizeze corespondenta expusa de catre hackeri.

   In acelasi timp, Comisiei Senatului in legatura cu Mediul si Lucrarile Publice i s-a pus in vedere, de catre Senatorul James Inhofe (Republican, Oklahoma) faptul ca daca nu actioneaza in mod corespunzator pentru rezolvarea problemei, va face un apel pentru o ancheta cu privire la starea cercetarilor in legatura cu stiinta climei. Legislatorii americani manifesta un mare interes in legatura cu aceste e-mailuri, deoarece unul dintre acestea a fost trimis in 2003 de catre Dr John Holdren, actualul Consilier Stiintific al Casei Albe, cand acesta a fost la Centrul de Cercetare Woods Hole din Massachusetts pentru a-i asigura suport lui Michael Mann de la Universitatea Pennsylvania.

   In e-mailul sau, pe care l-a aparat si nu l-a negat, Mann sugera ca echipa sa fie incurajata sa se opreasca a trimite acte catre oficialul Climate Research, deoarece acesta publicase un articol fata de care Mann s-a opus. Implicarea unui consilier al Casei Albe a atras atentia celor de la  Capitol Hill, unde legislatorii judeca planurile de administrare ale lui Obama in legatura cu legile privind certificatele de carbon, chiar in momentul in care Obama si-a luat angajamentul sa reduca emisiile de gaze de sera si sa participe personal la summit-ul legat de schimbarile climei de la Copenhaga,  ce va avea loc peste o luna.

   In acest moment extrem de sensibil, pericolul schimbarii climei ameninta sa se dezvaluie cu consecinte literalmente de nemasurat. Seriozitatea cu care americanii trateaza acest subiect a subliniat doar cat de fundamentala este CRU in Anglia de Est fata de inselatoria incalzirii globale. Asa cum arata jurnalistii americani, Anglia de Est pretinde ca cea mai mare temperatura reglata din lume cat si concluziile si modelele matematice sunt incorporate in raportul IPCC din 2007, pe care Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite admite ca se bazeaza cel mai mult in decizia de reducere a emisiilor de dioxid de carbon.

   Acum aceste e-mailuri sunt citite de CBS, dezvaluind astfel un scenariu grotesc al cercetarilor din Anglia de Est: “Se aplica o corectie foarte artificiala pentru declin!!“  Codurile au fost neregulate, cercetatorii necajiti nu stiau ce se intampla.

   Joe Public citeste acum aceste e-mailuri, pentru CBS, si se intreaba acum ce s-a intamplat. Republicanii ii voi chestiona pe cei din administratia Obama cum s-a ajuns ca Agentia de Protectie a Mediului sa se bazeze pe proiectiile CRU. De asemeni, vor fi intrebati si in legatura cu e-mailurile referitoare la finantarile Administratiei Nationale a Oceanelor si Atmosferei a Departamentului de Comert al Statelor Unite(NOAA) catre Anglia de Est. Cineva se pare ca a spus: “Trebuie sa aratam niste dovezi pentru a acoperi costurile deplasarii pe care Roger nu a efectuat-o si pentru a acoperi de asemeni banii pentru  taxe/echipament/computer, altfel NOAA va deveni suspicioasa.“

   Numai in cazul in care e-mailurile sunt negate (si se pare ca nici unul nu a fost), multi vor ajunge la concluzia ca acestea reprezinta normele industriei alarmiste a mediului. In contrast avem viteza cu care legislatorii americani s-au ocupat de acest scandal si indiferenta parlamentarilor si a mass-mediei. Se poate ca America sa nu aiba gardieni cum are Turnul Londrei, cladiri istorice impunatoare, sau o Regina; dar cand verii nostri transatlantici suspecteaza ca au fost intepati de un grup de baieti salbatici imbracati in halate albe, nu glumesc.

   In timp ce publicul britanic a auzit numai urlete din Anglia de Est, strigand ca a fura e-mailurile reprezinta o crima, mass-media americana arata ca a sterge e-mailurile pentru a le ascunde  de o cerere a FOI (Freedom of Information) in Marea Britanie, reprezinta de asemeni o crima. Congresul, vazand in acest lucru o oportunitate pentru a clatina administratia Obama, pe Al Gore si o incercare de a paraliza America printr-un acord de nenumarate miliarde de dolari, se ocupa de caz. Acum acest lucru a ajuns a fi stire globala.

   Intre timp, site-ul CBS News foloseste ca motto citatul din George Monbiot: “Nu este de folos sa pretinzi ca aceasta nu ar fi o mare lovitura. E-mailurile obtinute de un hacker de la unitatea de cercetare a climei a Universitatii din Anglia de Est ar putea fi chiar mai daunatoare.“

   Cititi va rog si:

VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au dat oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. S-A DEMASCAT INSELATORIA?

Documentare celebre: „THE GREAT GLOBAL WARMING SWINDLE” (Marea escrocherie a incalzirii globale) – subtitrare in limba romana

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 27, 2009 at 2:49 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. durox said, on decembrie 3, 2009 at 1:58 pm

  treaba-i cat se poate de simpla:
  unde-i banu, acolo-i ‘realitatea’ ;]]

  o sa scriu maine la zi despre conferinta de la copenhaga (cop15) si implicatiile ratificarii… cred ca ar trebui numita ‘taxa pe respiratie’ toata ‘solutia’ venita in urma studiilor CRU ;]

  Apreciază

 3. […] CONGRESUL SUA investigheaza mailurile CLIMATEGATE. Inceputul sfarsitului? […]

  Apreciază

 4. […] CONGRESUL SUA investigheaza mailurile CLIMATEGATE. Inceputul sfarsitului? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: