SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au dat oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. S-A DEMASCAT INSELATORIA?

Posted in CLIMATEGATE, incalzirea globala, schimbarea climei by saccsiv on noiembrie 26, 2009

Va mai amintiti?

VIDEO (si transcriptul): liderul GREENPEACE admite ca s-a exagerat in legatura cu topirea stratului de gheata arctic

Ei bine, iata cateva detalii despre recentul mega scandal ce precede summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei, ce urmeaza sa se desfasoare pe 13 decembrie.

Transcriptul:
Hackerii de pe internet afirma ca e-mailuri confidentiale ale oamenilor de stiinta arata ca datele care arata schimbarile climatice au fost „aranjate”. Cercetatorii au „aranjat cartile” ca sa para ca incalzirea globala este cauzata de activitatea umana decat de un fenomen natural frecvent.
Suntem in direct cu Peter Lilley, fost sef al cabinetului ministrului Margaret Thatcher si John Major, este aici cu noi ca sa discute despre „afacerea climatica”.
Prez. TV: Mr Lilley,va multumim ca v-ati alaturat noua. Daca aceste afirmatii doveditoare despre conspiratie sunt adevarate de ce credeti ca aceste manipulari exista si cine ar profita de pe urma acestora?
Mr. Lilley: Nu cred ca e vorba de o conspiratie constienta, ci de una inconstienta, adica de un grup de cercetatori care citind e-mailurile lor sunt loiali intr-un asa fel unul altuia incat sunt mai determinati sa isi dea dreptate unul altuia decat adevarului real. Asadar daca faptele nu mai corespund cu teoria lor atunci incearca sa schimbe adevarul decat sa isi schimbe teoriile. Iar cei care beneficiaza de pe urma lor sunt chiar cercetatorii pentru ca ei se cred moral superiori, conducand un fel de „cruciada” pentru salvarea lumii si cred profund in telul lor chiar daca dovezile ii contrazic si totodata primesc sprijin de la guvern pentru a continua astfel de cercetari si nu ar primi nimic daca ar ajunge la concluzii opuse.
Prez. TV: Asadar acest fel e-mail-uri descoperite daca sunt originale s-ar dovedi o adevarata bomba mediatica impotriva miscarii ecologiste nu e asa ?
Mr. Lilley: Ar putea fi, si cercetatorii sunt ingrijorati ca email-urile ar putea fi adevarate desi cred ca ar fi fost „filtrate” dar nu cred ca sunt, si nu exista nici o dovada sau sugestie pina acum ca ar fi. Ar fi o lovitura data credibilitatii lor, dar e atat
de delicat momentul, am temeri ca pe atat de mare e suma investita in aceasta teorie incat va lua si mai mult timp decat aceasta demascare sa ne debarasam de ea.
Prez. TV: Si care ar fi opinia dvs. legata de acest lucru? Credeti ca companiile energetice ar putea profita de pe urma acestor teorii a incalzirii globale si ca nu e legata de activitatea OMG-urillor (Organisme modificate genetic)? Credeti
ca exista vreo conspiratie in acest sens?
Mr. Lilley: Cu siguranta am citit aceste e-mail-uri si documente si am observat ca „adjustau” si manipulau datele, ascunzand dovezile ce le detineau din interior, continuand sa isi exprime siguranta la exterior, exista si dovezi ca au modificat coduri de calculator pentru a elimina dovezi recente ale racirii climei ale ultimei decade, lumea nu s-a incalzit asa cum sugereaza teoriile lor si ar fi trebuit, ci de fapt s-a racit. Asadar au taiat asta din calculatoare si din diagramele pe care le produc si deseamenea au alterat si selectat date din trecut care au eliminat date despre perioada de incalzire din timpul evului mediu cand lumea era mai calda decat este acum, pentru ca daca era mai cald atunci decat acum cand noi ardem atatea hidrocarburi inseamna ca nu doar din cauza lor se schimba climatul.
Prez.TV: Oamenii iau asta in serios si exista acum o Conferinta asupra schimbarilor
climatice in Copenhaga care discuta un nou tratat pentru a schimba Protocolul de la Kyoto. Trebuie sa existe vreo amenintare a incalzirii globale altfel aceste intalniri nu ar avea loc. Ce credeti despre aceasta intalnire viitoare?
Mr. Lilley: Eu cred – din experienta mea de fizician de acum mult timp – ca dublarea cantitatii de CO2 din atmosfera va produce o modesta incalzire a climei dar nimic de genul stirilor alarmiste generate ale cercetatorilor sau cele din spatele conferintei de la Copenhaga.
Singurul lucru de care sunt sigur de prezis este ca Conferinta din Copenhaga nu va duce la semnarea vreunui nou acord. Ei se vor pune de acord ca sa se intalneasca din nou si mii de delegati se vor intalni din nou in cateva luni in alta parte consumand multe mii de tone de petrol si curent de  aer conditionat din camere si spunandu-ne ca niste ipocriti ca n-ar trebui sa calatorim cu avionul si sa nu consumam mai mult petrol sau gaz.
Prez. TV: Totusi e un fapt ca eu stau aici si ar trebui sa ninga in perioada asta a anului aici in Moscova si din aceasta cauza chiar si un meteorolog amator ar fi de acord ca exista o problema totusi, ca exista o incalzire globala in momentul actual. Chiar credeti ca acesti bani sunt cheltuiti aiurea sau credeti ca ar putea fi folositi mai bine?
Mr. Lilley: Schimbarea climei e ceva foarte variabil. In aceeasi zi care parlamentul britanic a votat Legea Schimbarii Climatice care este cea mai scumpa lege votata vreodata pentru a reduce emisiile de carbon cu 80% si ne va costa cam 4 miliarde de lire sterline a nins in Londra dupa 74 de ani pentru prima oara in octombrie. Asadar a fost foarte frig apoi foarte cald dupa doua luni dar nu a fost vreo limita extraordinara pentru ultimii 10 ani. A fost mai cald acum doua decenii si jumatate si din razboi pina in anii 75 a fost mai frig. Asadar incearca sa arate o incalzire uimitoare care se petrece in cativa ani ca fiind exceptionala si uita sa mentioneze ca au mai existat si perioade de racire si inainte si dupa astfel de perioade de incalzire.
Prez. TV: Foarte interesant ceea ce ati avut de spus. Va multumim d-le Peter Lilley.
Iata ce mai aflam despre aceste e-mail-uri, citind articolul British Climatic Research Unit’s emails hacked:

E-mail-uri ale unei Unitati a cercetatorilor climatologi britanici au fost sparte
Indivizi necunoscuti au obtinut acces la un server al Unitatii de cercetare a climei (Climatic Research Unit) din cadrul Universitatii East Anglia.
Prin urmare, aproximativ 13 ani de scrisori electronice dintre cercetatori sunt acum disponibile pretutindeni. Observatii substantiale asupra schimbarilor climatice niciodata publicate sunt incluse.
Conform raporturilor initiale ale Ziarului TGIF si ale blogului Watt’s Up With That, sute de e-mail-uri si documente au devenit disponibile de pe un site FTP pe un server rusesc cu urmatoarea declaratie asociata:
„Consideram ca stiinta climei este, in situatia curenta, prea importanta pentru a fi tinuta sub papuci. Asadar eliberam o selectie aleatoare de corespondenta, cod si documente”
Unii jurnalisti presupun ca acest eveniment este o consecinta asupra atentiei crescute la CRU dupa ce a jucat un rol substantial in raportul al patrulea al IPCC din 2007 (IPCC fourth assessment report (2007)).
Datele disponibile sunt un fisier de 62 megaocteti de tip arhiva zip, continand aproape 160 megaocteti de email-uri,pdf-uri si alte documente. O parte a continutului a fost confirmat ca original de seful CRU al Universitati din Anglia, Doctorul Phillip Jones. Intr-un interviu al ziarului TGIF el a declarat ca o bresa de securitate a avut loc si o mare cantitate de fisiere a fost furta. Jurnalistul a discutat unul dintre email-urile Dr. Jones:
„Odata ce Tim va obtine o diagrama aici o vom trimite ori in dupa amiaza aceasta ori maine dimineata la prima ora. Am terminat smecheria naturii a lui Mike care adauga in timpi reali la fiecare serie pentru ultimii 20 de ani (din 1981 inainte) amd [sic] din 1961 pentru ca Keith sa ascunda descresterea temperaturilor. Seria lui Mike a obtinut doar valorile normale…”
                          – De la: Phil Jones, 16 Noiembrie 1999, Catre: ray bradley, mann@[ascuns], mhughes@[snipped]
Intervievatorul l-a intrebat pe Dr. Jones sa explice fraza cu „ascunsul si scaderea”, dar el a raspuns ca nu are nici o idee ce a vrut sa spuna prin ele (asa cum erau in contextul unei discutii ce avea loc acum 10 ani), si ca nu a incercat sa induca
pe cineva in eroare:
„Nu, asta e complet gresit. Asta in sensul ca ei vorbeau  de doua lucruri diferite acolo. Ei vorbesc despre datele instrumentale care sunt nealterate – dar vorbesc despre date proxy care sunt mult mai vechi, o mie de ani,
si este vorba de cum adaugi la ultimii ani, deoarece cand obtii date proxy cataloghezi lucrurile asemeni inelelor de copaci si tuburilor de gheata, si ei nu au intotdeauna ultimii ani. Iar un mod este de a adauga datele instrumentale pentru ultimii ani”.

                                    – Dr. Jones, in interviul ziarului TGIF (de investigatii)
Intr-un articol al Universitatii East Anglia, Dr. Jones declara urmatoarele:
” Colegii mei si eu acceptam ca unele din emailurile publicate nu sunt usor de citit. Regret orice suparare si confuzie cauzata ca rezultat. Unele au fost scrise clar in fierbinteala clipei, altii folosesc colocvialisme frecvent folosite intre acesti colegi.”
Un astfel de colocvialism, „smecherie”, este folosit frecvent de cercetatori si ingineri pentru a se referi la elemente non-evidente esentiale in solutionarea unei probleme, ca opus al folosirii conotatiei uzuale politice de inselare.
Comentatorii se cearta pe faptul ca mesajele publicate arata ignoranta cercetatorilor asupra publicarii materialului stiintific, desi contine observatii serioase asupra incalzirii globale. Unele din scrisori schiteaza cercetatorii ca simtindu-se sub asalt de sceptici si ingrijorati ca orice comentariu iesit sau date semnificative ar putea fi intoarse impotriva lor.
Universitatea East Anglia a inchis serverul original, de unde a fost furata informatia. Un purtator de cuvant al universitatii a declarat ca datele au fost publicate fara permisiune, dar nu a confirmat daca toata comunicarea este originala:
„Cunoastem ca informatia de pe un server folosit pentru informatii in cercetare intro zona a universitatii a fost facuta disponibila pe site-uri publice. Datorita volumului acestei informatii nu putem confirma deocamdata ca tot acest material este original. Aceasta informatie a fost obtinuta si publicata fara permisiunea noastra si am luat initiativa imediata de a scoate serverul respectiv din functiune. Facem o investigatie interna profunda si am solicitat
si ajutorul politiei in aceasta problema.”

                                                                                   – Purtatorul de Cuvant al Universitatii East Anglia
Eliberarea acestor documente vine cu saptamani inainte de summit-ul major asupra schimbarii climei din Copenhaga, Danemarca, organizat pentru a pune bazele unui nou tratat global pentru a stopa emisia gazelor de sera si a lupta impotriva schimbarilor climatice.

Surse:

Iata si ce spun alte canale de stiri:

Cititi va rog si:

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR impreuna cu catolicii fac apel la toate cultele SA BATA CLOPOTELE in timpul summit-ului din Copenhaga legat de schimbarile climei

RAPORT ONU: Nasterea de copii duce la schimbarea climei. INIDICATIE: Emanciparea femeilor si planificarea familiala

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 26, 2009 at 11:27 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. SimiCostel said, on noiembrie 26, 2009 at 11:53 am

  Mda. E doar una din caile de accelerare a introducerii de noi taxe pe emisiile de CO2.
  Taxe care sa alimenteze bugetele negre.

  Apreciază

 3. opinia said, on noiembrie 26, 2009 at 12:35 pm

  „13 ani de scrisori electronice dintre cercetatori” sunt scoase la iveala exact cu 2 saptamani inaintea marelui summit? Va puteti inchipui o culme a coincidentei mai mare? Da, aceea ca nimeni nu-i da in cap desteptului de hacker (care este mai multi) de-a facut rost de emailuri !!
  No problem, se vor desumfla cei 13 ani de emailuri, taman dupa ziua de 13 a lui decembrie, ca un balon de sapun.
  Praf in ochi ca sa discute lumea despre orice altceva, nu despre ce-or sa faca aia la summit.
  Acum or sa sara altii in sus cu protectia datelor pe net, si vor justifica noile legi de restrictionare a internetului, etc etc. Ca de obicei, impusca mai multi iepuri dintr-o lovitura.
  „Problem – Reaction – Solution” – Macar atata bun a zis si David Icke.

  Apreciază

  • liber said, on noiembrie 27, 2009 at 6:07 am

   Infiorator ca nu se spune nimic in presa, se impinge aceeasi politica. Toata planeta este sub un sistem comunist dictatorial controlat de mass media si cei din umbra, mereu aceeasi.

   Apreciază

 4. adrian said, on noiembrie 26, 2009 at 12:50 pm

  http://video.google.com/videoplay?docid=4282841098761265190#

  (subtitrare in lb. romana de la min 2:16)

  Apreciază

 5. Un creştin_ortodox said, on noiembrie 26, 2009 at 2:18 pm

  Am şi eu o întrebare: Pe 6 decembrie cu cine să votez?

  Apreciază

 6. vox said, on noiembrie 26, 2009 at 4:10 pm

  Nu stiu ce sa cred , faza cu faptul ca iernile nu mai sant cum erau e adevarata , e un indicator ca aceasta incalzire exista , dubios e ca informatiile apar pe servere din Rusia , poate unele sant adevarate , altele pot fi intoxicari . Nici raurile nu mai au debitul de acum cativa zeci de ani .

  Apreciază

 7. spellmaker said, on noiembrie 26, 2009 at 10:30 pm

  Incalzirea globala se pare ca are ca principala cauza plusul de energie pe care soarele il are din constelatia pleiadelor.Teoretic soarele nostru prezinta un ciclu de racire-incalzire care dureaza 11 ani.Acest ciclu ar fi trebuit sa se incheie acum cam 6 ani.Cu toate astea soarele a continuat sa se incalzeasca.Nici poluarea nu este din pacate un factor minor in acest caz.Sunt tari puternic industrializate care au tot interesul in a manipula oamenii legat de efectele poluarii.Din cate stiu SUA ,Australia,nu au semnat nici pana acum tratatul international legat de poluare.Poluarea exista si efectele ei se vad foarte usor uitandu-ne la sanatatea oamenilor sau a animalelor.Putini stiu ca multe specii de pesti oceanici nu au sistem imunitar,fiind protejati doar de mediul respectiv.In prezent multe specii prezinta anomalii severe , iar altele au disparut deja.Ganditi-va cate mii de tone de ingrasaminte chimice,pesticide ,cloruri si multe altele ajung pe sol si dupa aia in apa.Ganditi-va ca Delta Dunarii filtreaza in prezent conform calculelor cam 60-70% din ceea ce se deverseaza.Despre calota de gheata din Antarctica pot sa va spun dintr-o sursa sigura ca s-a micsorat mult.Unul din profesorii mei a facut parte anul trecut dintr-un colectiv international de cercetare al locului respectiv.Mi-a spus ca cel mai mare ghetar din Arctica s-a topit deja,iar o banchiza de gheata pe care savantii o calculasera ca se va tovi in vreo 20 ani a ajuns la jumatate dupa 2 ani.Intors in tara ,profesorul respectiv a tinut o conferinta de presa in care a spus ce se intampla acolo.In urma acestei conferinte de presa,ziaristii prezenti au prezentat in ziarele lor cam aceeasi concluzie:”incalzirea globala:o mare cacialma”.Tot de la profesorul respectiv am citit si concluzii ale unor savanti de la NASA legat de ce se intampla in sistemul nostru solar,si specialistii americani spun in lucrarea respectiva ca nici ei nu stiu de fapt ce se intampla si ca suntem cu totii niste spectatori ai acestor fenomene.Parerea mea este ca daca vrem sa protejam „viata” trebuie sa tinem cont de orice factor care ar avea un potential agresiv.Nu cred ca trebuie sa ne luam dupa cei care spun ca poluarea nu este un factor important in viata noastra.Sa nu uitam ca in urma cu cativa ani la Copsa Mica se nasteau copii cu anomalii grave si in prezent se pare ca asta se intampla inca la Cernavoda

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 27, 2009 at 4:59 am

   spellmaker

   ei vorbesc de mere si tu de pere. Ei latra de CO2 si tu vorbesti de poluare. Ei au ajuns in ticalosia lor sa arate cat ne nociva este nasterea fiecarui copil si tu vorbesti de Copsa Mica. Ei folosesc chestiunea CO2 pt taxe si tu zici de Cernavoda. Ei vor sa instaureze NOUA ORDINE MONDIALA folosindu-se inclusiv si de „legatura” CO2 – incalzire globala si tu te faci ca nu intelegi.

   Apreciază

   • liber said, on noiembrie 27, 2009 at 6:17 am

    Plus ca omu daca nu pricepe ca CO2 nu e un gaz poluant… n-ai cu cine sa te intelegi.

    Apreciază

  • liber said, on noiembrie 27, 2009 at 6:14 am

   Mananci spanac maestre, minti de ingheata apele.

   PENTRU CINE VREA SA VADA ANTARCTICA FILMATA CU RECORD DE SUPRAFATA INGHETATA ===>>LINK! http://www.youtube.com/watch?v=1inm9YF6akM

   Avem o racire record daca iei in considerare ca oceanele sunt putin peste normal. Asta ar trebui sa te sperie, ca poate ne paste o era glaciara. Incalzirea ar fi un vis frumos in comparatie cu faptu ca nu mai ai agricultura ca e tot timpu iarna.

   Apreciază

 8. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au dat oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor… […]

  Apreciază

 9. spellmaker said, on noiembrie 28, 2009 at 6:50 am

  @saccsiv.Frate Saccsiv te-ai suparat pe mine?

  Apreciază

 10. spellmaker said, on noiembrie 28, 2009 at 7:09 am

  @liber.Multumesc pentru apreciere.Dar stii cum e…Nimic nu e intamplator.Ma asteptam legat de Arctica sa imi dai o sursa mai buna decat youtube.Daca chiar vrei sa afli cum sta treaba cu ghetarii de acolo,trimite-mi mail-ul tau si te pun in legatura cu un om de stiinta care a venit de acolo acum cateva luni.Daca esti din Bucuresti sau poti sa ajingi pana aici iti pot chiar aranja o intalnire.Da-mi insa un raspuns rapid pentru ca plec din tara pentru zece zile.Sau o lasam pe mai incolo.Chiar mi-ar face placere.Legat de era glaciara de care spui nivelul apei pe glob ar trebui sa creasca cu 2 metri (ca sa acopere Gulfstream) in special.Pana in prezent se pare ca nu crescut mai mult de 20cm.

  Apreciază

 11. spellmaker said, on noiembrie 28, 2009 at 9:07 pm

  Multumesc si iertare pentru lipsa mea de inteligenta

  Apreciază

 12. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 13. […] Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor implicati in studierea schimbarii climei. VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 14. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 15. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 16. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 17. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au dat oferit opiniei publice … December 8th, 2009 “Cunoastem ca informatia de pe un server folosit pentru informatii in cercetare intro zona a universitatii a fost facuta disponibila pe site-uri publice. Datorita volumului acestei informatii nu putem confirma deocamdata ca tot acest …. Dar stii cum e…Nimic nu e intamplator.Ma asteptam legat de Arctica sa imi dai o sursa mai buna decat youtube.Daca chiar vrei sa afli cum sta treaba cu ghetarii de acolo,trimite-mi mail-ul tau si te pun in legatura cu un om de stiinta … […] […]

  Apreciază

 18. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au dat oferit opiniei publice … December 9th, 2009 “Cunoastem ca informatia de pe un server folosit pentru informatii in cercetare intro zona a universitatii a fost facuta disponibila pe site-uri publice. Datorita volumului acestei informatii nu putem confirma deocamdata ca tot acest …. Dar stii cum e…Nimic nu e intamplator.Ma asteptam legat de Arctica sa imi dai o sursa mai buna decat youtube.Daca chiar vrei sa afli cum sta treaba cu ghetarii de acolo,trimite-mi mail-ul tau si te pun in legatura cu un om de stiinta … […] […]

  Apreciază

 19. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 20. Vlad said, on decembrie 18, 2009 at 12:35 am

  Sa incep prin a intreba daca cineva stie ce fox news? E postul republican de televiziune, cum e antena 3 impotriva lui basescu si orice spune, la fel e fox impotriva la orice e democrat. (spun democrat in ideea de partid, nu concept). Altceva ce vreau sa spun, cand ai o soba crapata intr-o casa, in final s-ar putea sa sufoce pe toata lumea, nu putem sa ne gandim ca fumul acela e total inofensiv. E greu de spus ce efecte exista, dar ceva nu e ok. Se vad diferente tot mai mari de la frig la cald (de la iarna la vara), schimbarile climatice sunt evidente. Interesant e ca de cand a inceput revolutia industriala apar schimbarile. Nu stiu.. ceea ce e clar e ca exista mult mai mult dioxid de carbon decat era in trecut. Ar trebui sa vedem o nebunie a vegetatiei care mananca aceasta substanta, unde e? ce absoarbe toata poluarea? Un test simplu pentru voi toti care poate cititi ce scriu, e mai cald acum sau era mai cald acum 10 ani? ma refer la vara. Stim toti ca a luat-o razna clima, in germania sunt tornade, ce naiba… fox news, de unde publicati voi de pe youtube, unul din ele, este unul din posturile aservite marilor industriasi americani. Hai sa nu fim copii, trebuie sa fi dus cu vaca sa crezi ca tu modifici atmosfera si nu ai consecinte. O fi si soarele de vina, dar sa fim seriosi…

  Apreciază

 21. Vlad said, on decembrie 18, 2009 at 12:49 am

  ma mai distreaza o chestie, cica exista o conspiratie in ideea ca cei din conpiratie vor energie noua, bazata pe forme de energie regenerabila, ei sun cei rai, vor bani din asta… in shimb cei grei (toate marile corporatii americane, cu alta ocazie pot da si exemple), cei care polueaza la greu, pe care i-ar costa enorm de multe miliarde sa schimbe procedeul de productie astfel incat sa devina eficienti din pc de vedere ecologic, sunt cei buni. Cei care lupta impotriva conspiratiei…. hai ca stiu ca-i misto sa fi anti sistem, dar cand ideea e proasta, acceptati-o… ca e proasta rau. Parca traim pe marte si nu vedem ca, clima se schimba vizibil… sa fim seriosi…
  Europa nu a a vut tornade pana anul trecut…. s-a mutat texasul in Europa? nu mai aberati!

  Apreciază

  • Alex said, on decembrie 18, 2009 at 12:31 pm

   Tu faci statistica meteorologica pentru o perioada de 10 ani si vrei sa vezi diferenta? Incearca pentru cateva sute de ani si vei obtine o imagine mai clara.

   Mai bine zis, inainte sa te dai cu parerea ar fi bine sa te informezi !

   Apreciază

 22. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 23. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 24. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 25. Bogdan Irimia said, on ianuarie 28, 2010 at 7:07 pm

  Problema mai e alta. Stratul de ozon se subtiaza si apar din ce in ce mai multe gauri in el.

  Poate nu afecteaza incalzirea globala dar afecteaza natura si ne intoxica pe noi masinile . Incalzirea globala este sau nu adevarata dar gaura de ozon e adevarata.

  Apreciază

 26. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 27. […] VIDEO: CLIMATEGATE? Hackeri au oferit opiniei publice corespondentele private ale cercetatorilor imp… […]

  Apreciază

 28. detoatepentrutoti2016 said, on august 4, 2017 at 5:14 pm

  A republicat asta pe detoatepentrutoti2016.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: