SACCSIV – blog ortodox

Comentariul zilei (22.11.2009): De ce nu trebuie sa mergem la vot

Posted in alegeri, prezidentiale, REFERENDUM by saccsiv on noiembrie 22, 2009

   Iata un comentariu postat la NU MERGETI LA VOT:

   CIVIC, ANTI-CIVIC…SUPRA-CIVIC!
   –De ce nu trebuie sa mergem la vot

   Se discuta intens in societatea moderna despre ce inseamna a fi CIVIC. In epoca contemporana, dimensiunea civica a existentei a capatat o semnificatie mult mai inalta decat dimensiunea ei crestina.
   “Da-i Cezarului, ce-i al cezarului, si lui Dumnezeu, ce-i al lui Dumnezeu!”-spune in Sfanta Scriptura. Adevarat, dar din pacate, acest indemn hristic este supralicitat in prima lui parte, in zilele noastre!
   A participa activ la viata publica a societatii in care traiesti, sub toate aspectele, este, fara indoiala, o datorie civica si, in ultima instanta, si una crestineasca. Pana aici, toate bune! Dar ce ne facem atunci cand suntem pusi in situatia de a-i da cezarului, in detrimentul lui Dumnezeu, de a raspunde chemarii si obligatiei fata de Cezar, mai mult decat Dumnezeului nostru?!
   Este si cazul votului electoral, si al chemarii disperate la vot, proclamate insistent de intreaga societate civila, prin liderii de opinie, prin fel si fel de campanii si indemnuri, prin mass-media in general.
   In conditii obisnuite, sunt de acord ca a nu te prezenta la vot reprezinta o atitudine NE-CIVICA, daca-i vorba doar de indiferenta si nepasare, si ANTI-CIVICA- daca este rea-vointa.Cred ca exista ambele atitudini in societatea romaneasca, in special din prima categorie. In cazul celei de-a doua categorii, consider a fi atitudine anti-civica neprezentarea la vot pe motive STRICT NEGATIVISTE- adica, de ” Gica-contra- de pozitie anti-sistem, doar din neputinta sau placerea de a nu te supune unor norme sociale, civice!
   Ceea ce, evident, nu este bine!
   Dar, atentie, cel care nu se prezinta la vot, considerand ca oferta electorala nu numai ca nu este ceea ce-si doreste{ asta fiind doar o problema subiectiva!}, ci, mult mai mult, ca acea oferta este impotriva intereselor si principiilor sale crestine, acela are o atitudine SUPRA-CIVICA, expresie a unei CONSTIINTE SUPRA-CIVICE- care pune pe Hristos, asa cum e firesc, inaintea Cezarului si a sistemului!
   Aceasta constiinta isi are temeiul in Absolut, si deci, transcende lumea, sistemul, cu imperfectiunile lui.
   O astfel de atitudine, de refuz fata de o oferta politica necrestina si anticrestina, fata de o intreaga clasa politica-la modul mai general-de aceeasi factura, nu numai ca nu este o atitudine anticivica sau necivica, ci este, cum am spus, una chiar SUPRA-civica!
   De aceea, sunt convins ca adevaratii crestini, cei care traiesc si raspund unei morale si unei chemari superioare, intru Domnul nostru Iisus Hristos, nu se vor lasa amagiti sau influentati de apelurile aproape nevrotice de a participa la vot, lansate de societatea civila.
   Nu putem pune stampila acolo unde nu este credinta, nu este moralitate, nu este nimic crestinesc. Ar insemna sa-L tradam pe Hristos!!!
   Inainte de a ne implini orice datorie civica, trebuie sa ne implinim datoria fata de Hristos! Asadar, cei care ne considera ”necivici” sau ”anticivici”, sa ramana cu etichetele lor! Nu-i vina noastra ca nu inteleg nimic.Mai presus de toate, ne vom onora datoria de crestini!

   Nicolae Marius Antonescu

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 22, 2009 at 12:04 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Comentariul zilei (22.11.2009): De ce nu trebuie sa mergem la vot […]

    Apreciază

  3. es said, on noiembrie 22, 2009 at 12:14 pm

    întrebarea este cîţi au fost la biserică ?

    Apreciază

  4. razvan said, on noiembrie 22, 2009 at 1:14 pm

    saccsiv, frate…

    uite un site…l-am descoperit azi, din intamplare…in caz ca nu stiai de ex…daca stiai, scuze pentru deranj 🙂
    http://www.smokescreendesign.com/alex-jones.html

    tipul care scrie acolo e super, daca te gandesti ca e american! il deconspira pe jordan maxwell (care e unul dintre cei care m-a amagit pe mine, alaturi de tsarion si alti iluminati cu teorii cretine anti-crestine si pro-extraterestre)…

    dar ce mi se pare mai tare, e partea cu alex jones…arata clar ca e din sistem, ca e cu iezuitii si cu vaticanul! uite-te la al 2-lea film de pe pagina (primul nu mai merge!)…sunt niste poze de-a dreptul ingrozitoare, papa arata intr-un „mare fel”…hehe…

    eu stiam treaba asta cu alex jones si sleahta celorlalti infiltrati, sigur ca si tu…dar da mai departe si altora care inca n-au trecut de etapa „zeitgeist”…situl e bun…si pagina despre jordan maxwell e de recomandat, ca individul ala e jenant de tot, cu interpretarea Bibliei, cum ca e toata falsa si pe noi ne-au creat extraterestrii si alte mizeii de astea…debilul ala ia cuvinte englezesti, le descompune si le da interpretare ebraica!!!

    de parca engleza si ebraica ar fi sinonime…de exemplu „Solomon” il descompune in Sol-Om-On si zice ca Sol inseamna soare in latina, Om tot soare in asiriana sau asa ceva si On tot intr-o limba din asta vechi-testamentara…deci concluzia lui e ca Solomon nu a existat, a fost doar o denumire pentru „zeul soare”…
    si la un moment-dat vine chiar cu mega-ineptia ca On inseamna aprins in engleza si tot la „zeul soare” si „lumnina” ajunge…e la mintea copiilor!!
    dar pacaleste pe multi, mai ales americani, care habar n-au alte limbi…

    ma bucur ca sunt si americani care isi dau seama de tampeniile astea si au realizat cum sta treaba cu falsa/adevarata noua ordine mondiala 🙂 si la un moment-dat tipul spune ca evreii modernisti nu cred ca au existat Avram, Moise, Israel, dar evreii traditionalisti si ORTODOCSII cred in existenta lor si in intruparea lui Hristos…e de bine ca mai sunt si americani care nu stiu doar de „religia” papistaso-protestanta…

    nu stiu exact ce religie are tipul ala, se poate sa fie protestant, catolic clar nu e…habar n-am ca nu prea am timp si rabdare sa cercetez mai mult deocamdata, dar mi se pare de bine in mare…

    numai bine si Doamne ajuta!

    ps: ce se aude pe la noi? ai ceva informatii, cine ar iesi? adica na, baietii stiu de mult, cred ca in nebunia lor si-au facut planul pe 100 de ani :)) dar eu nu sunt in tara, si din ce am citit de la fratii de la „razboi ntru cuvant” am inteles ca geoana ar fi alesul…asa e? tu ce stii?

    Apreciază

  5. em said, on noiembrie 22, 2009 at 7:40 pm

    sursa: WALL-STREET – Business in timp realEconomie

    Afla care sunt rezultatele exit-poll-urilor realizate astazi.
    Traian Basescu: 32,8 %

    Mircea Geoana: 31,7%

    Crin Antonescu: 21,8%

    Sursa: Insomar, comandat de postul TV Realitatea

    Traian Basescu a obtinut astfel cele mai multe voturi in primul tur al alegerilor prezidentiale, cu 32,8% din optiunile exprimate. Pe locul al doilea se situeaza Mircea Geoana, cu 31,7%, in timp ce candidatul liberal Crin Antonescu a obtinut 21,8% din voturi, arata exit poll-ul Insomar, comandat de Realitatea TV.

    Exit poll CSOP ora 19: Basescu 33,2%, Geoana, 30,3% si de Antonescu, 22%

    Exit-poll CCSB ora 19: Basescu, 34,1%, Geoana, 30,9%, Crin Antonescu, 22,1%

    Exit Poll CURS ora 19: Basescu 33,72%, Geoana 31,44%, Antonescu 21,53%

    Sursa: Antena 3, TVR

    Rezultatele reflecta voturile exprimate pana la ora 19:00.

    Biroul Electoral Central a anuntat ca 49,97% dintre alegatori au votat la alegerile prezidentiale pana la ora 19.00, cea mai mare prezenta la vot fiind inregistrata in judetul Teleorman, iar cea mai scazuta in judetul Satu Mare, in timp ce pentru referendum au votat 46,84% dintre cetateni.

    Apreciază

  6. em said, on noiembrie 22, 2009 at 7:41 pm

    Se pare ca basescu e alesul

    Apreciază

  7. […] Comentariul zilei (22.11.2009): De ce nu trebuie sa mergem la vot […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.