SACCSIV – blog ortodox

21 noiembrie – 3 ani de la mutarea printre sfinti a Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA

Posted in Parintele Gheorghe Calciu by saccsiv on noiembrie 21, 2009

IMG_0505

   Preotul ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa (23 noiembrie 1925 – 21 noiembrie 2006) a fost unul dintre cei mai importanti dizidenti anticomunisti dar si unul dintre cei mai vocali luptatori impotriva masoneriei si ecumenismului.

  A îndurat peste 21 de ani de închisoare sub comunişti (1948-1964, 1979-1984)

   Conform wikipedia:

   În urma amnistiei generale din 1964, părintele Gheorghe Calciu a fost eliberat. A urmat Filologia şi Teologia, fiind învestit cu harul preoţiei, şi a încercat simultan să obţină un doctorat în teologie, dar autorităţile comuniste nu i-au dat voie să îşi susţină teza la sfârşitul cursurilor. Ca profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti, a continuat să se răzvrătească împotriva sistemului. Momentul în care îşi asumă rolul de tribun acuzator la adresa regimului este 1 mai 1977, la dărâmarea Bisericii Enei din Bucureşti, pe locul căreia se planificase construirea unei crâşme.

   Predicile sale de la Biserica Radu-Vodă, unde slujea, adresate în special tinerilor, i-au atras o nouă condamnare abuzivă, în 1979, care a determinat un val de proteste din partea exilului românesc. În ajutorul său se ridică intelectualii din exil: Mircea Eliade, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Monica Lovinescu, Paul Goma. După intense presiuni internaţionale venite din partea liderilor lumii, cum ar fi Margaret Thatcher, Ronald Reagan, Papa Ioan Paul al II-lea, în 1984 a fost eliberat, iar în 1985 i s-a impus să părăsească definitiv ţara.

   În SUA şi-a continuat lupta în numele lui Dumnezeu şi eforturile pentru apărarea intereselor românilor, fiind autorul ideii Romfest şi unul dintre fondatorii evenimentului bienal – cea mai mare sărbătoare a românilor de pretutindeni -, al cărui Comitet Internaţional îl conducea.

   Părintele Calciu slujea la Biserica Ortodoxă Română „Sfânta Cruce” din oraşul Alexandria, statul Virginia (lânga Washington D.C.), călătorea des în România pentru a participa la evenimente religioase şi a catalizat în anul 2006 întemeierea unei noi biserici pentru românii din zona Washington D.C., Biserica Sf. Andrei.

   Cu toate ca a stat mult timp in vest, nu l-au orbit falsele lumini ale acestuia. De asemenea, nu l-au pacalit nici schimbarile demonocratice din Romania de dupa decembrie 1989.

   Gheorghe Calciu Dumitreasa:

   „Miscarea ecumenica este o actiune pe care au initiat-o, ca sa spun asa, curentele care incearca nivelarea religiilor, nivelarea popoarelor, o actiune pe care masoneria o incearca de multa vreme. Eu sunt impotriva masoneriei, impotriva ecumenismului, il socot cea mai mare erezie a secolului nostru! Si, nu stiu daca sunteti la curent, Biserica Sarba a cerut iesirea din ecumenism, si pana in prezent din ecumenism au iesit Biserica Sarba, Biserica Georgiana, Biserica Ierusalimului. Cred ca cel mai bine este sa fim foarte prudenti cu ecumenismul, care incearca nivelarea credintelor, nivelarea spirituala la nivelul cel mai de jos si distrugerea specificului ortodoxiei! „

   Cititi va rog si:

AUDIO (si transcriptul): Parintele Gheorghe Calciu despre VREMURILE DIN URMA

PARINTELE GH. CALCIU: “Prefer sa mor aici fara niciun compromis!”

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 21, 2009 at 6:34 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. […] 21 noiembrie – 3 ani de la mutarea printre sfinti a Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA […]

  Apreciază

 3. […] 21 noiembrie – 3 ani de la mutarea printre Sfinti a Parintelui GHEORGHE CALCIU DUMITREASA […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: