SACCSIV – blog ortodox

STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un serial HBO. Altii fac piese de teatru in care-L descriu pe Mantuitor homosexual …

Posted in blasfemie, Curb Your Enthusiasm, EVREI, HBO, HOMOSEXUALITATE, Larry David by saccsiv on noiembrie 18, 2009

   Conform articolului Larry David Blasted for ‘Curb’ Episode Where He Urinates on Jesus Painting, intr-unul din ultimele episoade ale seriei „Curb Your Enthusiasm”, difuzat pe HBO, personajul interpretat de evreul Larry David a urinat pe o pictura ce-l reprezinta pe Iisus Hristos, dupa care a pus tabloul pe perete. La scurt timp o femeie vazand-o a crezut ca pictura plange si s-a inchinat.

   Reprezentanti catolici n-au gasit nimic amuzant si au intrebat daca asa ceva se facea cu un simbol evreu sau musulman ce se intampla? Iesea un mega taraboi, evident.

   Actorul a fost de asemenea intrebat daca ar considera amuzant sa urineze cineva pe poza mamei sale.

   Intrebat fiind daca a vazut vreodata un miracol, a raspuns ca orice erectie e un miracol.

   Pe numele sau intreg Lawrence Gene „Larry” David, s-a nascut in 1947 si este co creator si producator al serialului Seinfeld, impreuna cu evreul Jerry Seinfeld.

   Citez din articolul SUA: O piesa de teatru ce infatiseaza un Iisus homosexual, jucata intr-o biserica:

   Mai multe zeci de persoane au protestat in fata unei biserici din Santa Ana (California) unde s-a jucat o piesa care infatiseaza un Iisus Hristos homosexual, transmite FoxNews. Piesa „Corpus Christi” a fost urmarita de sute de spectatori, care au aplaudat entuziasmati la final.
   FoxNews precizeaza ca piesa il portretizeaza pe Iisus drept un homosexual ce traieste in Corpus Christi (Texas) in anii ’50. Spectacolul este adaptare a unui roman scris de dramaturgul Terrence McNally.
   Reprezentatia de duminica a fost a doua organizata in Orange County in ultimii doi ani. In 1998, cand a fost jucata la Manhattan Theatre Club in New York, piesa a provocat proteste iar conducerea teatrului a primit amenintari cu bombe.
   Cateva zeci de manifestanti au protestat in fata biserici din Santa Ana impotriva „blasfemiei”. Church of the Foothills, biserica unde s-a jucat piesa lui McNally, a primit numeroase telefoane de amenintare in ultimele zile.
   Terrence McNally, nascut in 1939 a fost premiant Rockefeller Grant.

   Citez din articolul O piesa de teatru in care apare un Iisus transsexual a provocat scandal in Scotia:

   O piesa de teatru in care Iisus Hristos apare sub infatisarea unei femei transsexuale a provocat numeroase proteste la Glasgow, scrie Metro.co.uk. Circa 300 de persoane au demonstrat in fata teatrului in care a avut loc premiera piesei „Jesus, Queen Of Heaven”. Manifestantii au afirmat ca portretizarea lui Iisus ca o femeie transesexuala este „o blasfemie absoluta”.
   Protestatari crestini au organizat o veghe cu lumanari in fata teatrului unde se joaca piesa scriitoarei transsexuale
Jo Clifford. Scriitoarea este si interpreta rolului lui Iisus, singurul de altfel din cadrul productiei. Unii dintre ei au afisat bannere pe care scria „Dumnezeu: Fiul Meu nu e un pervers” si „Iisus, regele regilor, nu regina cerurilor„.
   Clifford s-a declarat dezamagita de reactia protestatarilor, afirmand ca ceea ce se intampla deriva din „intelegerea gresita a ceea ce sunt eu si a ceea ce incerc sa fac…Ei au crezut ca pe scena se vor intampla lucruri groaznice, sacrilegii„.
   Autoarea a spus ca cei care o critica ar trebui sa citeasca Biblia unde Iisus spune: „nu judeca!”.
   Piesa este parte a
Glasgay! arts festival, dedicat culturii homosexuale, bisexuale si transsexuale. Producatorul festivalului, Steven Thomson, a declarat ca „aceasta piesa nu vrea sa provoace si sa jigneasca pe nimeni din nicio religie. Cu toate acestea, respectam dreptul oamenilor de a nu fi de acord cu aceasta opinie„.

   La noi, sa ne amintim de Alina Mungiu Pippidi cu a ei piesa blasfemiatoare Evanghelistii.

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 18, 2009 at 8:38 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Phoenix said, on noiembrie 18, 2009 at 9:06 am

    Ce mizerie… Am ramas fara cuvinte.

    Apreciază

  3. spellmaker said, on noiembrie 18, 2009 at 9:26 am

    Rabdare,vine si vremea lui.Stiti cum e,pacatele impotriva Duhului Sfant nu se iarta.Si razbunarea este a lui Dumnezeu.Pacat ca cei din tara respectiva sunt prea slabi si nu s-au implicat in a normaliza problema.

    Apreciază

  4. Iubesc Patriarhul said, on noiembrie 18, 2009 at 12:40 pm

    Eu am urmarit serialul lui de comedie. A fost un serial in care si-a batut joc pe fata de Hristos. De atunci nu m-am mai uitat.
    jegosul.

    Apreciază

  5. Svetlana said, on noiembrie 18, 2009 at 1:05 pm

    Mizerabilii si degradatii mai mult nici nu au ce oferi, doar scirbosenii. Dupa fapta si rasplata îi asteapta.

    O istorioara pe scurt: Un sfint l-a prins pe drac sa dea raspuns de toate mizeriile care le insufla evreului ca sa le faca. Dar dracul îi raspunde sfintului: „Pai de ce? nu are nici o legatura cu mine. Din contra eu (necuratul) nici nu-mi trece prin cap asa ceva, mai adaoga că, are multe de invatat de la ovreu si jidan.”

    Apreciază

  6. Alina said, on noiembrie 18, 2009 at 4:52 pm

    Turma netrebnica de acefali!

    Apreciază

  7. alybella said, on noiembrie 18, 2009 at 6:17 pm

    Vai de mama lor!!!! Nici nu vreau sa ma gandesc, ( BA VREAU!!!), ce vor pati in ziua JUDECATII!!! Sunt indignata total!!!

    Hm provoaca sila!!!!… nu pot descrie ce simt, la am citit mai sus,… si…. inca, nu tot!!!

    Apreciază

  8. es said, on noiembrie 18, 2009 at 6:24 pm

    Se spune că atunci cînd a murit Lenin au fost cutremure, aşa de tare s-a tulburat iadul cînd a ajuns acolo spurcatul ăla.
    Nu trebuie să ne mai mire nimic din ce fac jidovii, se pare că sunt limitaţi doar de propria imaginaţie, păcat de cei care au vizionat emisiunea.
    Mă bucur că e vesel şi că rîde în poză, sper să fie fericit şi să ducă o viaţă liniştită căci pe lumea cealaltă o să fie vai de el.

    Apreciază

  9. daniel said, on noiembrie 19, 2009 at 9:41 am

    dragi prieteni,

    inima este goala si pustie: adica in stapanirea duhurilor demonice.
    ramaneti linistiti si plini de bucurie in Domnul nostru Iisus Hristos.
    sa il iubim pe Larry David; asa este permis.
    asa este porunca: sa ne iubim unii pe altii, bineinteles, fara sa facem compromisuri cu pacatul.
    nu va lasati impresionati de faptele abominabile ci continuati sa fiti plini de ravna si entuziasm pentru Domnul nostru Iisus Hristos.

    atentia si nadejdea la EL.

    va iubesc, Daniel

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 19, 2009 at 9:45 am

      Daniel

      Incepi sa ma stresezi

      Apreciază

    • Svetlana said, on noiembrie 19, 2009 at 11:29 am

      Ce „dulceata” esti tu Daniel n-am cuvinte!!! Nu fi ridicol!!! Faci pace cu pacatul??? Auzi iubitule, nu ma ameti!!!

      Apreciază

  10. mircea said, on noiembrie 19, 2009 at 9:46 am

    imi e sila de astfel de persoane. nu fac arta,nici umor, doar bataie de joc la adresa Mantuitorului Iisus Hristos si a crestinilor.se vor trezi prea tarziu in ZIUA JUDECATII sa vada ce au facut

    Apreciază

  11. Anonim said, on noiembrie 19, 2009 at 11:57 am

    Sunt bolnavi psihic . Altfel nu si-ar permite sa faca asa ceva .

    Apreciază

  12. spellmaker said, on noiembrie 19, 2009 at 2:24 pm

    @daniel…Dumnezeu a zis sa il iubim pe aproapele nostru.idiotul al carui nume l-ai scris nu are nimic in comun cu noi sau cu Dumnezeu.Daca el este dusmanul declarat al lui Dumnezeu ,atunci e clar ca tipul e si dusmanul nostru.As mai vrea sa iti spun ceva:daca pe pamantul asta in corpul unui om se intrupeaza uneori ingeri,alteori totul este dat peste cap si se intrupeaza diavoli (cand parintii concep copilul la betie sau in ceasuri nefaste,cum sunt unele zile de post de exemplu).Asa ca fi atent cui oferi iubirea ta,dao aproapelui,nu taberei adverse.Este adevarat ca au fost sfinti care s-au rugat pentru diavol,dar s-a vazut ca Dumnezeu nu le-a ascultat rugaciunile si asta pentru ca diavollul ca si idiotul respectiv nu vor sa isi vada de treaba.

    Apreciază

  13. alybella said, on noiembrie 19, 2009 at 8:21 pm

    Fratilor!!! Treziti-va!!! Tipu’ de mai sus, clar ca este un „new age victim”!!!

    Traieste superficial si gandeste totodata SUPERFICIAL!!! Evident de ceea ce se intampla in lumea asta!!! Sfarsitul ne este cat se poate de aproape!!!

    Am „testat” pe propria mea piele, ceea ce inseamna viata de dezmat, gandurile negre, inhibitia, repulsia etc, dar…si,… ce in seamna RUGACIUNEA SINCERA si AJUTORUL ce l-am cerut, (primit) atunci cand……credeam ca totul este pierdut!!!

    Iar lui spellmaker, tin sa-i spun, ca au fost cazuri cand Dumnezeu le-a ascultat rugaciunile sfintilor care se rugau pentru diavoli. Pentru ca atata dragoste avea pentru acei sfinti,incat si pe diavoli ii iubea.
    Insa bunul Dumnezeu le-a transmis sfiintilor, sa le zica diavolilor sa spuna rugaciunea inimii, ceea ce, binenteles, diavolii au refuzat.

    O alta povestioara, spusa de parintele Cleopa, in care o calugarita reuseste, sa-l faca pe un diavol sa spuna „Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte”…………dar, diavolul nu reusea sa spuna,… si … miluieste-ne pe noi; intr-un final, dupa cateva ore, diavolul chinuit si tinut pe pamant de catre aceasta calugarita, a reusit sa spuna „Miluieste-ne pe noi”. In acel moment diavolul s-a transformat intr-un inger luminos care si-a luat zborul spre cer.

    Inclin sa cred, si cred cu TARIE, ca nimic nu-i cu NEPUTINTA fara CREDINTA!!!

    O maxima dupa care traiesc zi de zi…
    Felicitarile mele domunle Saccsiv!!! Am citit cartea Dvs., si am ramas profund impresionata. Unele relatari din carte, sunt f. asemanatoare cu cateva „secvente” din viata mea.

    Apreciază

  14. andrei said, on noiembrie 19, 2009 at 9:36 pm

    Oameni buni, cine este Eduard Manole? De unde vine? Pentru ce? Cum? Ce vrea?
    Va rog, cine are informatii corecte, dati detalii.
    Multumesc!

    Apreciază

  15. alybella said, on noiembrie 20, 2009 at 4:18 pm

    Am intrat pe Google cu numele acestui Eduard Manole, si prima impresie!!!

    Un alt „x?” care spera sa AJUNGA SUS IN VARF DE MUNTE, si eventual…sa conduca „turma de oi” in continuare…
    In viziunea mea, suntem o turma de oi!!!
    De ce?!!!
    Pentru ca nu stim decat sa ne lamentam, si sa ne frectionam mainile pe la colt de starda, ori pe la vecinu’ „a” , ce-om face, ce-om drege, totul pe sub mana las’ ca vb cu X-lescu sa rezolve problema „z” etc. etc. etc.

    Mai concret!…. nu exista UNIRE!!!

    Intr-un articol citit mai demult, un individ roman a carui afacere a luat amploare in Romania, s-a exstins si-n Italia, si ca orice conational….a binevoit sa angajeze personal roman care erau rataciti printre „broscari” la munca.

    Concluzie?!

    In primele cateva luni a pierdut cateva contracte bune, din cauza neseriozitatii romanilor. ( ba intarziau la serviciu, ba isi gasisera altceva mai bine platit etc, etc..asa ca a preferat sa angajeze cetateni straini.

    Asa ca va las pe Dvs domnilor dragi, sa trageti concluzia. Nu stiu ce sa zic…insa ne complacem foarte tare sau….ne este teama caci ne pierdem si acel putin care il avem. Adica o viata monotona, un serviciu mizer..unde esti nevoit sa inghiti toate…, o nenorocita de rata lunara, la vreo banca etc…si binenteles acest „dute-vino” cotidian care nu te lasa nici macar sa respiri.

    Apreciază

  16. eugenia said, on decembrie 12, 2009 at 11:55 pm

    Autorii acestia dramatici sunt subiecti psihiatrici.
    Chestiune este ca pentru delirul lor patogen sunt foarte, foarte bine platiti, au publicitate si fac emuli.
    Marturisec faptul ca pot produce o minune de scenariu avandu-l ca subiect pe Moise.De altfel am putea comite actul dramatic de maniera pluralista si anonima, urmand pas cu pas scriitura biblca.
    Sa vedem, au curaj sa ne dea in judecata pentru blasfemie?
    Nu cred.Au o lista cu antisemiti ce-i cuprinde pe Michelangelo, Shekespeare, Céline si care se pare ca, din motive de transfer, nu le-au dat satisfactie.
    Zic asta in ideea ochiului pentru ochi dar simt ca tot intorcand obrazul voi reactiona.
    Cat despre iubit, sa nu exageram. Mila da, dar iubire…

    Apreciază

    • adris said, on decembrie 16, 2009 at 6:40 pm

      … iubire, da! Ca cea a Sfantului Nicolae pt arie, dar ma intrebati pe mine, in loc de palma as folosi maceta!

      Apreciază

  17. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  18. bogdan said, on decembrie 16, 2009 at 8:57 pm

    Hitler avea o vorba: Judenblut soll spritzen! De aici si pana la genocidul a milioane de oameni dintre care majoritatea evrei nu a fost decat un pas. Evrei nevinovati au platit cu viata nebunia elitelor ; au ramas bine merci acei dintre ei care au provocat conflagratia mondiala, si au ramas in posturi cheie de conducere din guvernele USA si UK, uitandu-se cum cei de-un neam cu ei sunt liberi „durch den Kamin” (adica pe cosul crematoriului)… iar acum urmasii acelor privilegiati tipa imediat si acuza de antisemitism cand cineva demasca actiunea lor vadit anticrestina.
    No, spuneti voi, a fost Hitler cel mai mare criminal din istorie, dar oare actiunea lui criminala nu a fost un raspuns pe masura la provocarile acestor „elite”?

    Apreciază

  19. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  20. intre said, on decembrie 23, 2009 at 7:08 am

    saccsiv, ce fac UNII evrei sint acte deliberate de provocare; ce faci dumneata acum este un act deliberat de instigare. Ai avut mare grija sa scrii cu litere mare „EVREUL”. Lasa oamenii in pace, nu-i mai tulbura si nu-i mai instiga. Fiecare sa-si poarte iubirea si crucea in sufletul lui si macar in zielele astea sa ne straduim mai mult a alunga ura din noi. Ortodocsia nu este despre cruciade , asa cred eu. Si mai cred ca toti suntem fiii si fiicele Lui indiferent de religie si de confesiune si de Biserica. Cred ca nu este crestineste sa instigi la reactie impotriva unor defaimatori sau blasfemiatori. Sunt constient de schisma si de atitudinile diferite adoptate de crestinii de diverse confesiuni si rituri insa chiar si cazul prezentat de tine nu este vorba despre un evreu ci despre un ratacit sau despre un manipulat sau despre o papusa in miinile unor papusari. Ce relevantza are ca este evreu ? Rushdie a scris si el impotriva Islamului , nu ? Biserica a umilit si ars si ea carti si oameni de stiintza pe rug in piatza publica, nu ?

    Lasa-i pe cei rai sa-si faca lucrarea lor rea , tu fa lucrarea buna. Viatza si sufletul „lor” nu sint nici ale tale si nici macar ale lor. Nu ne mai spune despre faptele lor rele, spune-ne mai multe despre faptele bune ale tale si ale altora.

    Sarbatori fericite tuturor, si crestinilor si evreilor ne-crestini si musulmanilor si oricui altcuiva, inclusiv lui Larry David. Iar daca el nu gaseste in sufletul lui in zilele astea nici un motiv special de bucurie si de pace, este pierderea lui. Il compatimesc.

    Apreciază

  21. intre said, on decembrie 23, 2009 at 12:25 pm

    …. Si in sprijinul celor sustinute de mine va ofer un link spre saitul unui evreu:

    http://www.gilad.co.uk/writings/in-defence-of-larry-david-by-gilad-atzmon.html

    Apreciază

  22. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  23. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  24. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  25. Fulger said, on februarie 9, 2010 at 9:57 am

    Eu nu am nimic cu acel desfranat dar stiu ca el va trebui sa dea un raspuns in fata judecati de dupa moarte !!!

    Apreciază

  26. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  27. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  28. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  29. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  30. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  31. Horia said, on iulie 31, 2010 at 8:06 pm

    Acest iudeu va ajunge direct in raul de foc impreuna cu toti cei care duc razboi impotriva Sfantului Duh! Pacatele sale nu vor fi iertate nici in viata asta nici in cealalta! Rusine celor care accepta astfel de lucruri difuzate publicului! Inca o dovada ca America si Israelul sunt unite intr-o alianta masonica pentru distrugerea crestinismului!

    Apreciază

  32. Doina said, on august 5, 2010 at 9:39 pm

    Din nefericire pentru acest larry , vantul sufla dinspre MANTUITORUL. Sper ca d-nul larry nu s-a udat prea rau , saracul!!!!!

    Apreciază

  33. alybella said, on august 6, 2010 at 4:20 am

    saccsiv sunt alina, te admir foarte mult, am mai scris si anul trecut ca anumite pasaje din viata ta coincid cu a mea…as vrea sa iau legatura personal cu tine sau…nici nu stiu cum sa procedez..

    Apreciază

  34. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:51 pm

    […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  35. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  36. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază

  37. […] – Lady GaGa  VIDEO: Premiile Grammy 2010. Ce SIMBOLURI recunoasteti la Beyoncé si Lady Gaga? STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… VIDEO: Vom vedea pe scena, alaturi Lady GaGa, cadavrele plastinate ale lui Gunther von Hagens? […]

    Apreciază

  38. […] STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un seria… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.